Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθισμα αυτοκινήτου

Recommended Posts

Just now, little lamb είπε:

3. Τα 9-36 είναι ανάποδα ως τα 13 ή κοιτάνε μόνο μπροστά; Υποθέτω ανάποδα ως τα 13, δεν μπορώ να φανταστώ μωρό 9 κιλών να κοιτάει μπροστά.

Aυτο εξαρταται απο το καθε καθισμα. Θα δειτε τι γραφει στα χαρακτηριστικα. Νομιζω τα περισσοτερα κοιτανε μονο μπροστα, μιας και το λιγοτερο που επιτρεπεται να βαλεις ενα παιδι να κοιταει μπροστα ειναι απο 9 κιλα (σχεδον 9 μηνων), αλλα εχει και καποια 9-25 (britax) που μπορεις να το εχεις με αναποδη φορα και μετα τα 18 κιλα. 

5. Για να ψάξουμε μόνοι μας πώς είμαστε σίγουροι ποιες μάρκες είναι οι έγκυρες κ δεν μας λένε απλά ο,τι συμφέρει τον καθένα; Θα δούμε crash test, αλλά θέλω να πω από ποιες μάρκες ξεκινάς; Γιατί δεν μπορείς να τα δεις όλα προφανώς. Να ξεκινήσω από τις 3 που είπε το μαγαζί συν την joie ;

Εγω θα σου προτεινα να ξεκινησετε πηγαινοντας με την τιμη. Απο την δικη μου αναζητηση καταλαβα οτι στο ευρος 250-300 ευρω βρισκεις αξιοπρεπεστατα καθισματα, πολυ καλη ποιοτητα και ασφαλη. Προσωπικα, δεν θα εδινα κατω απο 160 για ενα 9-36. Αλλα δεν ξερω το ευρος τιμης που θελετε να κινηθειτε. Απο μαρκες ειχα ξεχωρισει την britax, την graco, maxi-cosi, cosatto.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

@xaroumenh mama

Κάτι δεν έχω πει καλά μάλλον. Ρωταω για αυτά που είναι ανάποδα μέχρι 18 κ μετά γυρνάνε μπροστά ως τα 36. (Υπάρχουν που γυρνάνε, δεν είναι μόνο ανάποδα) Απλά αν μπορείς να το γυρίσεις πριν τα 18 ή πρέπει να τα φτάσει υποχρεωτικά. Καρεκλακι 0-18 δεν θέλουμε, θέλουμε μέχρι 36.

Just now, Sentir...natureza είπε:

Απο μαρκες ειχα ξεχωρισει την britax, την graco, maxi-cosi, cosatto.

Όντως τις έχω ακούσει πολύ αυτές αλλά με μπέρδεψε η κοπέλα στο κατάστημα που ειπε ότι μόνο Britax, Cybex, Concord φτιάχνουν αποκλειστικά καθισματακια κ ότι δεν πρέπει από μάρκες που παράγουν κι άλλα είδη. (Graco έχουμε πάρκο πχ) Γενικα μάλλον είναι περίπλοκο το θέμα κ ίσως δεν υπάρχει και κάτι αντικειμενικό (λογικό γιατί αλλάζουν και κάθε λίγα χρόνια οι προδιαγραφές)

Επεξεργάστηκαν by little lamb

@xaroumenh mama

Κάτι δεν έχω πει καλά μάλλον. Ρωταω για αυτά που είναι ανάποδα μέχρι 18 κ μετά γυρνάνε μπροστά ως τα 36. (Υπάρχουν που γυρνάνε, δεν είναι μόνο ανάποδα) Απλά αν μπορείς να το γυρίσεις πριν τα 18 ή πρέπει να τα φτάσει υποχρεωτικά. Καρεκλακι 0-18 δεν θέλουμε, θέλουμε μέχρι 36.

Όντως τις έχω ακούσει πολύ αυτές αλλά με μπέρδεψε η κοπέλα στο κατάστημα που ειπε ότι μόνο Britax, Cybex, Concord φτιάχνουν αποκλειστικά καθισματακια κ ότι δεν πρέπει από μάρκες που παράγουν κι άλλα είδη. (Graco έχουμε πάρκο πχ) Γενικα μάλλον είναι περίπλοκο το θέμα κ ίσως δεν υπάρχει και κάτι αντικειμενικό (λογικό γιατί αλλάζουν και κάθε λίγα χρόνια οι προδιαγραφές)

Ωχ συγνώμη εγω δεν ειχα καταλάβει καλά..!!!!! Ναι γυρίζουν κ αυτά μπροστά μετά τα 9 με 10 κιλά ανάλογα τον κατασκευαστή..

Kαταλαβαινω το σκεπτικο για τα ειδη αλλα η graco απο καθισματα και καροτσια ξεκινησε απ'οσο ξερω (και η britax εχει καροτσια αλλα και η cosatto και η maxi-cosi) και εφτασε τα τελευταια χρονια να φτιαχνει και καθισματα φαγητου και παρκα. Δεν ειναι δηλαδη σαν πχ την chicco που εχει ο,τι μπορεις να φανταστεις απο βρεφικα και φτιαχνει ΚΑΙ καθισματα αυτοκινητου. 

Δεν το ήξερα για την Britax! Δεν την είχα ξανακουσει οπότε πίστεψα ότι όντως κάνει μόνο καρεκλακια. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι δεν βγάζεις άκρη με αυτά που ακούς! Το πάρκο Graco που έχουμε πάντως είναι 20 χρόνων! (Δεν το λέω για να πω ότι δεν είναι καλή, μην παρεξηγηθω, απλώς ότι από παλιά φτιάχνει κι άλλα είδη)

Διαφημίσεις

Υπαρχουν πολλες λιστες με καθισματακια κκριτικες. αλλα φυσικα υπαρχει κ το budget. το δικο μας cybex ειναι σχεδον 350. Μια διασταύρωση διαφορων κριτικών σε συνδυασμο με κριτικη ανάγνωση των όσων λεει η ομαδα, για τα Joie πχ που ειναι τα πιο προσιτά απ συτα που προτεινουν, κ μια αυτοψία κατα προτιμηση ή εστω αξιόπιστη γνωμη απο καποιον έμπιστο, νομιζω αρκει. 

1. Οποιο και να πάρουμε δεν θα είναι ανάποδα ως τα 13; Ή όχι; Γιατί ως τα 13 θα ήθελα οπωσδήποτε.

Όχι, ανάποδα μέχρι τα 13 κιλά μπορείς μόνο με τα 0-13 και 0-18, ενδεχομένως και με αυτά που λες 0-25 ή 0-36 τα οποία δεν ξέρω και προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν. Οποιοδήποτε κάθισμα αρχίζει από 9 (δηλαδή 9-18, 9-36) κοιτάει μόνο μπροστά. Εξαιρούνται ενδεχομένως αυτά τα εξειδικευμένα που κοιτάνε μόνο πίσω που σου προτείνουν και στην ομάδα του fb, αλλά τα συνηθισμένα mainstream καθίσματα (π.χ. maxi cosi, recaro) 9-18 ή 9-36 κοιτάνε μόνο μπροστά.

3. Τα 9-36 είναι ανάποδα ως τα 13 ή κοιτάνε μόνο μπροστά; Υποθέτω ανάποδα ως τα 13, δεν μπορώ να φανταστώ μωρό 9 κιλών να κοιτάει μπροστά.

Βλ. παραπάνω, μόνο μπροστά. Γενικώς στις κατηγορίες υπάρχει επικάλυψη. Δηλαδή το αυγό είναι μεν 0-13 αλλά ελάχιστα παιδιά μένουν στο αυγό μέχρι τα 13 κιλά, από την άλλη τα επόμενα καρεκλάκια αρχίζουν μεν από τα 9 κιλά (9-18, 9-36), όμως τα περισσότερα παιδιά 9 κιλών είναι ακόμα στο αυγό εκτός αν είναι πολύ ψηλά.

Για μόνο ανσποδα δεν ενδιαφερομαστε, γιατί θέλουμε ένα καθισμα να το έχει μέχρι τα 36 που τελειώνουν τα καρεκλακια (0-36 ή 9-36 δηλαδη). Για όσα είναι για ανάποδα μέχρι 13 κ μετά γυρνάνε το έχω ακούσει ότι το γυρνάς και πιο πριν αν θες (αν κι εμένα θα μου φαινόταν μικρή στα 9 κιλά). Αυτό που ρωτάω είναι για αυτά που προορίζονται για ανάποδα ως 18. Αυτά αν μπορεις να τα γυρίσεις νωρίτερα ή πρέπει να φτάσει απαραιτήτως το παιδί 18 κιλα. (Μήπως πάρουμε δηλαδή τέτοιο να βρίσκεται και αναλόγως βλέποντας κ κάνοντας το γυρίσουμε όποτε θελήσουμε αν δεν βολεύει).

Ακόμα και το 0-36 δεν νομίζω ότι προορίζεται για ανάποδα έως 18 κιλά, σίγουρα οποιαδήποτε στιγμή το γυρνάς μπροστά. Αν για σένα είναι κρίσιμο το ανάποδα μέχρι τα 13 κιλά αλλά σου φαίνεται ότι δεν θα βολεύεται στο αυγό, καλύτερα να πάρεις ένα 0-18, έτσι ώστε να μπορέσεις να την κρατήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο ανάποδα χωρίς να στριμώχνεται και αφού γυρίσει μπροστά θα μείνει μέχρι τα 4 περίπου οπότε μπορείς να περάσεις σε ένα 15-36.

Προσωπικά είμαι υπέρ των τριών ξεχωριστών καθισμάτων για λόγους ασφαλείας (0-13, 9-18, 15-36) και αυτό έκανα κιόλας. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα, η αμέσως καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη μου είναι 0-13 και 9-36 (με isofix). Όσο μεγαλύτερο το εύρος τόσο μικρότερη η ασφάλεια, κατά την γνώμη μου, γι'αυτό δεν θα έπαιρνα 0-36.

Και μια ερώτηση ακόμα: τα καθίσματα πουλάνε τη βάση ISOFIX έξτρα όπως τα αυγά ή είναι μέσα στην τιμή; (Για να ξέρουμε όταν θα κοιτάμε τιμές)

Τα 9-36 isofix έχουν ενσωματωμένη εγκατάσταση isofix, τα 9-18 θέλουν ξεχωριστή βάση αλλά τις περισσότερες φορές είναι η ίδια βάση που χρησιμοποιείται για τα αυγά της ίδιας εταιρείας. Εγώ είχα αυγό 0-13 της recaro και το επόμενο κάθισμα (9-18) το πήρα επίσης από την ίδια εταιρεία και κούμπωνε στην ίδια βάση με το αυγό.

Εξαιρετική ποιότητα σε λογική τιμή έχει η maxi cosi. Πολυ καλές εταιρείες είναι και η recaro και η britax.

πρίν από 52 λεπτά , little lamb είπε:

Τώρα μου φαίνεται πολύ μικρή για μπροστά, είναι μόνο 12 μηνών κ δεν περπατάει, ούτε μπουσουλαει ούτε στέκεται καλά όρθια, οπότε φοβάμαι για το κεφάλι της. Αλλά ούτως ή άλλως είναι μόνο 10 κιλά, οπότε μέχρι τα 13 οποίο και να πάρουμε δεν θα είναι ανάποδα; Ή δεν είναι όλα αναποδα ως τα 13; Έτσι είχα καταλάβει. Ο άντρας μου λέει ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο που μπορεί να είναι ανάποδο ως τα 18 και απλά να μην το αφήσουμε μέχρι τόσο πολύ αν δεν θέλουμε, να το γυρίσουμε νωρίτερα βλέποντας κ κάνοντας. Ή δεν γίνεται; 

Τα joie λοιπόν είναι που προτείνει η ομάδα κ είναι ανάποδα ως τα 18 αλλά είναι 0-36. Στο κατάστημα μας είπαν ότι τα 0-36 δεν είναι επίσημη κατηγορία. Τρέχα γυρευε! Για 9-36 ανάποδο ως 18 προτείνει ένα klippand (κάπως έτσι, δεν είμαι σίγουρη) που το παραγγελνεις από εξωτερικό. Οι μάρκες που είπε το κατάστημα είναι Britax, cybex, Concord.

Μέχρι 25 δεν θέλω, για να μην αγοράσουμε κι άλλο μετά, να εχει το ίδιο μέχρι τα 36 που απ'ο,τι κατάλαβα είναι και το τελευταίο.

Φυσικα κ μπορεις να πάρεις ένα ανάποδο ως τα 18κ να το γυρίσεις μπροστά νωρίτερα, τουλ αυτά που λένε φορα κ απο τις δύο κατευθυνσεις

Το 0-36δ θεωρείται κατηγορία όπως είπε το μαγαζί, γτ πιάνει όλες τις ηλικίες. Εκτος απο νεογεννητο που μπορεί να είναι λίγο μεγάλο, κατά τα άλλα νομίζω μια χαρα θα σας καλυψει(αν κ δ εχω προσωπική εμπειρία) 

Πραγματι πολύ καλές οι εταιρίες που σου είπαν στο μαγαζί. Αλλα αυτο δ σημαινει οτι δ υπαρχει καμια άλλη αξιολογη

Πχ αναφέρθηκαν κ εδω κάποιες, κ όλες θεωρούνται καλες

Just now, Deena είπε:

Αν για σένα είναι κρίσιμο το ανάποδα μέχρι τα 13 κιλά αλλά σου φαίνεται ότι δεν θα βολεύεται στο αυγό, καλύτερα να πάρεις ένα 0-18, έτσι ώστε να μπορέσεις να την κρατήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο ανάποδα χωρίς να στριμώχνεται και αφού γυρίσει μπροστά θα μείνει μέχρι τα 4 περίπου οπότε μπορείς να περάσεις σε ένα 15-36.

Προσωπικά είμαι υπέρ των τριών ξεχωριστών καθισμάτων για λόγους ασφαλείας (0-13, 9-18, 15-36) και αυτό έκανα κιόλας. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα, η αμέσως καλύτερη επιλογή κατά την γνώμη μου είναι 0-13 και 9-36 (με isofix). Όσο μεγαλύτερο το εύρος τόσο μικρότερη η ασφάλεια, κατά την γνώμη μου, γι'αυτό δεν θα έπαιρνα 0-36.

Το 0-18 το αποκλείω για τώρα γιατί μου φαίνεται κρίμα, είναι ήδη 1 έτους και 10 κιλά, άλλο αν το είχαμε πάρει απ'την αρχή.

Το ότι όσο μεγαλύτερο εύρος ηλικίας καλύπτει τόσο λιγότερο ασφαλές είναι το είχα ακούσει, και γι'αυτό με μπέρδεψε η ομάδα που προτείνει τα joie 0-36 (τα αναφέρει βέβαια ως προς το "μέχρι 18 ανάποδα κ μετά γυρισμα", δεν ξέρω γενικώς αν συστήνει το μεγάλο εύρος ηλικιών)

Λένε και για εκείνο το klippan ότι είναι 9-36 κ πάλι ανάποδο ως τα 18 (για να αποφύγω το μεγάλο εύρος ηλικιών) αλλά το παραγγελνεις από εξωτερικό κι έχει πάνω από 400. Βασικά λέει ότι δεν υπάρχει κανένα στην Ελλάδα, μόνο από εξωτερικό, και μετά λέει ότι μπορείς να παραγγειλεις αυτό από το εξωτερικό, δεν ξέρω γιατί το αναφέρει ξεχωριστά, μήπως άλλα δεν έρχονται καν ούτε με παραγγελία; Πρέπει να ρωτήσω τι εννοούν σε κάποια πράγματα.

Διαφημίσεις

Το πάρκο Graco που έχουμε πάντως είναι 20 χρόνων! (Δεν το λέω για να πω ότι δεν είναι καλή, μην παρεξηγηθω, απλώς ότι από παλιά φτιάχνει κι άλλα είδη)

Aληθεια; Τοτε μαλλον εγω το εμαθα αργοτερα :razz:

Και μια ερώτηση ακόμα: τα καθίσματα πουλάνε τη βάση ISOFIX έξτρα όπως τα αυγά ή είναι μέσα στην τιμή; (Για να ξέρουμε όταν θα κοιτάμε τιμές)

Αναλογως το καθισμα. Απ'οτι θυμαμαι καποια ακριβα (350 ευρω και πανω) την πουλανε ξεχωριστα.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο βρε κορίτσια:

Αν πάρει κανείς κάθισμα μέχρι 36, ακόμα και το 15-36 να είναι, δεν λήγει μέχρι το παιδί να φτάσει τα 36; Αφού κατά μέσο όρο λήγουν στα 7 χρόνια.

Αν πάρει κανείς κάθισμα μέχρι 36, ακόμα και το 15-36 να είναι, δεν λήγει μέχρι το παιδί να φτάσει τα 36; Αφού κατά μέσο όρο λήγουν στα 7 χρόνια.

Το είχα σκεφτεί κι εγώ αυτό το παράδοξο για τα 0-36. Εγώ γνωρίζω για λήξη στη 10ετια (ο κάθε κατασκευαστής προτείνει τη δική του λήξη) αλλά ετσι κι αλλιώς δεν θα κάτσει σε κάθισμα παιδί 12 ετών...

Διάβασα ότι είναι υποχρεωτικό μέχρι 12 ή μέχρι 135 ύψος που χοντρικά λέει είναι εκεί γύρω. Υποχρεωτικό με το νόμο δηλαδή. Επειδή οι ζώνες του αυτοκινήτου είναι για άτομα άνω του 135 ύψος. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι όταν κάθεσαι στο πίσω κάθισμα μπορείς να είσαι χωρίς ζώνη νόμιμα, αλλά το καρεκλακι είναι μέχρι τα 12 επειδή πιο πριν δεν μπορεί να δεθεί με τη ζώνη (ενώ δεν είναι υποχρεωτικό να δεθεί οποίος κάθεται πίσω!)

Διαφημίσεις

Διάβασα ότι είναι υποχρεωτικό μέχρι 12 ή μέχρι 135 ύψος που χοντρικά λέει είναι εκεί γύρω. Υποχρεωτικό με το νόμο δηλαδή. Επειδή οι ζώνες του αυτοκινήτου είναι για άτομα άνω του 135 ύψος. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι όταν κάθεσαι στο πίσω κάθισμα μπορείς να είσαι χωρίς ζώνη νόμιμα, αλλά το καρεκλακι είναι μέχρι τα 12 επειδή πιο πριν δεν μπορεί να δεθεί με τη ζώνη (ενώ δεν είναι υποχρεωτικό να δεθεί οποίος κάθεται πίσω!)

Καταλαβαίνω το υποχρεωτικό του πράγματος με το ύψος για την ζώνη αλλά είχα την εντύπωση ότι τα booster γι'αυτο υπάρχουν, γιατί σε κάθισμα ένα άτομο στην προεφηβεία δύσκολα θα κάτσει. Πάντως και στα καθίσματα δένεται με την ζώνη αυτοκινητου το παιδί από 15 κιλα και πανω. Πριν αρκετό καιρό είχα δει στο διαδίκτυο ένα εξάρτημα που μπαίνει στη ζώνη ώστε να την "κατεβάζει" στο σωστό ύψος για τα μικρά παιδιά  (seat belt adjuster). 

Ναι το ότι στο καρεκλακι δένεται με τη ζώνη το ξερω, για χωρίς καρεκλακι εννοώ είναι μετά το 1,35. Τα booster διάβασα ότι πλέον έχουν καταργηθεί ή δεν θεωρούνται κατάλληλα, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, γιατί δεν με απασχόλησε.

7 ώρες πρίν, little lamb είπε:

@xaroumenh mama

Καλησπέρα! Εγω κατεληξα σε Joie stages. Υπαρχει και το every stage που ειδα το ανεφερες ηδη, απλα το stages ειναι μεχρι 25 κιλα οχι 36. Δηλαδη μεχρι περιπου τα 7 ετη. Θα σας εξυπηρετουσε κατι τετοιο? Μεχρι τα 18 κιλα μπορει να κοιταει πισω (αν θελετε) και μετα το γυρνας μπροστα. Αν θες να το γυρισεις και νωριτερα μπροστα, μπορεις. Απο τα 9-25. Εμας ειναι σχεδον εναμιση ετους και κοιταει ακομα αναποδα, 12μιση κιλα. Μεχρι στιγμης αρκετα ευχαριστημενη με το καθισμα, γιατι ειχα τους ιδιους προβληματισμους. Ηθελα ενα καθισμα να κοιταει πισω για οσο μεγαλυτερο διαστημα ειναι δυνατο, αλλα να υπαρχει και η δυνατοτητα να γυρισει αργοτερα.

7 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Καλά αυτό τώρα με την λήξη είναι μεγάλη συζήτηση. Το δικό μου αυγό έχει κλείσει τα 7 χρόνια και είναι σε άριστη κατάσταση, αυτή την στιγμή το χρησιμοποιεί το 6ο κατά σειρά νεογέννητο. Επίσης, δεν είμαι και σίγουρη εάν αυτή η 7ετία έχει μπει ώστε να αποθαρρύνονται να αγοράζουν οι γονείς καθίσματα μεγάλου ηλικιακού εύρους.

Κι εγώ το σκέφτομαι για τη λήξη μήπως είναι υπερβολή, αλλά μετά λέω "και αν;" (Όπως λέω και για το ανάποδα) Κι εμεις το ενα αυγο που έχουμε ήταν 8 ετών όταν γεννήθηκε η μικρή, 9 τώρα που δεν το χρησιμοποιούμε πια γιατί είναι στενο. Αλλά δεν είχε φθορές και ήταν και hauck οπότε το χρησιμοποιήσαμε, μας φάνηκε λίγο υπερβολη να μην το βάλουμε. Το άλλο που χρησιμοποιούμε, μικρή μαρκα (cangaroo) αλλά πιο ευρύχωρο δεν είναι ληγμένο (4μισι είναι τώρα) αλλά σε κάνα μήνα θα το δώσουμε σε νεογέννητο. Γι'αυτό θέλουμε από τώρα μεγαλύτερο γιατί το ένα θα το δώσουμε και το αλλο είναι 9 ετών (μάλλον ληγμένο) κ στενό (μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε βεβαια λίγο μέχρι να βρούμε καινούργιο). Αλλιώς θα την άφηνα σε αυγό όσο χώραγε, που βολεύει κ για να μην την ξυπνάμε για να μπούμε σπιτι. Σε επόμενο παιδί όμως που θα έχει περάσει καμιά διετία κ θα έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από 3 παιδιά το καθενα μπορεί να μην τα χρησιμοποιησω ή να τα χρησιμοποιω μόνο αν παμε κάπου που να χρειαζόμαστε μετά το καρότσι ή αν γυρισουμε βράδυ για να μην την ξυπνήσουμε αμέσως. 

21 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Φυσικα κ μπορεις να πάρεις ένα ανάποδο ως τα 18κ να το γυρίσεις μπροστά νωρίτερα, τουλ αυτά που λένε φορα κ απο τις δύο κατευθυνσεις

Το 0-36δ θεωρείται κατηγορία όπως είπε το μαγαζί, γτ πιάνει όλες τις ηλικίες. Εκτος απο νεογεννητο που μπορεί να είναι λίγο μεγάλο, κατά τα άλλα νομίζω μια χαρα θα σας καλυψει(αν κ δ εχω προσωπική εμπειρία) 

Πραγματι πολύ καλές οι εταιρίες που σου είπαν στο μαγαζί. Αλλα αυτο δ σημαινει οτι δ υπαρχει καμια άλλη αξιολογη

Πχ αναφέρθηκαν κ εδω κάποιες, κ όλες θεωρούνται καλες

Νομίζω πιο πάνω είχες γράψει ότι έχεις πάρει κάθισμα της joie. Επειδή ψάχνω και εγώ τώρα κάθισμα για να φύγουμε από το αυγό και μου άρεσε η εταιρία. Ειδα ένα joie bold κάθισμα (έτσι το ονομάζουν) από ότι κατάλαβα. Είναι της κατηγορίας  9-36. Είσαι ευχαριστημένη με την εταιρία ;;;  Το έχω βρει στα 240 και λέω ότι είναι καλή ευκαιρία. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Απλά δεν έχω καταλάβει αν έχει και βάση isofix μαζί η αν θα την πάρω χωρια. 

2 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Νομίζω πιο πάνω είχες γράψει ότι έχεις πάρει κάθισμα της joie. Επειδή ψάχνω και εγώ τώρα κάθισμα για να φύγουμε από το αυγό και μου άρεσε η εταιρία. Ειδα ένα joie bold κάθισμα (έτσι το ονομάζουν) από ότι κατάλαβα. Είναι της κατηγορίας  9-36. Είσαι ευχαριστημένη με την εταιρία ;;;  Το έχω βρει στα 240 και λέω ότι είναι καλή ευκαιρία. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Απλά δεν έχω καταλάβει αν έχει και βάση isofix μαζί η αν θα την πάρω χωρια. 

Εμεις πηραμε κτ σαν το stages, δ θυμαμαι αν είναι αυτό, αλλά μοιάζει. Κ ειναι 0-25.δ έχω εμπειρία από 9-36.να ξέρεις ότι κοιτάει μόνο μπροστά

Σαν εταιρία την θεωρώ καλή, δ θυμαμαι βαθμολογία σε κρας τεστ

Νομιζω η βάση είναι εξτρα

Just now, vicky86 είπε:

Εμεις πηραμε κτ σαν το stages, δ θυμαμαι αν είναι αυτό, αλλά μοιάζει. Κ ειναι 0-25.δ έχω εμπειρία από 9-36.να ξέρεις ότι κοιτάει μόνο μπροστά

Σαν εταιρία την θεωρώ καλή, δ θυμαμαι βαθμολογία σε κρας τεστ

Νομιζω η βάση είναι εξτρα

Ναι δεν με πειράζει που κοιτάει μόνο μπροστά. Ωραία ευχαριστώ πολύ :)

8 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Ναι δεν με πειράζει που κοιτάει μόνο μπροστά. Ωραία ευχαριστώ πολύ :)

Εμείς έχουμε το joie stages και κοιτάζει πίσω μέχρι 18 κιλά εάν το προτιμάς. Εμάς βέβαια μέχρι λίγο πριν τα 2 άντεξε προς τα πίσω.

Just now, Lenia16 είπε:

Εμείς έχουμε το joie stages και κοιτάζει πίσω μέχρι 18 κιλά εάν το προτιμάς. Εμάς βέβαια μέχρι λίγο πριν τα 2 άντεξε προς τα πίσω.

Να σε ρωτήσω, μιας που έχετε αυτό: όταν κοιτάει προς τα πίσω δένεται με ζώνη κ δεν χρησιμοποιείται το isofix έτσι δεν είναι; Κ χρησιμοποιείται το isofix μόνο όταν γυρνάει μπροστά. Αυτό είναι το μόνο που με προβληματίζει. Έχει μόνο ένα μοντέλο που λέγεται joie isofix κ δένεται με isofix και όταν κοιτάει πίσω, αλλά είναι 0-25 ενώ θέλω μέχρι 36...

Παρεμπιπτόντως όσες έχετε/είχατε μέχρι 25 μετά τι θα βάλετε/βάλατε;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...