Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προϊόντα που με απογοήτευσαν - ικανοποίησαν για το μωρό μου

Recommended Posts

πρίν από 2 λεπτά , CMES είπε:

Εννοεις φορμακια ολοσωμα; τους κανουν ακομα; εγω απο 15 μηνων και μετα σταματησα να της φοραω ολοσωμα φορμακια και ξεκινησα τις πυτζαμες γιατι δεν βρισκω να της κανουν. Βεβαια ειναι τα ποδια της εξω και ξεσκεπαζεται, ομως βαζω λιγο πιο δυνατα τη θερμανση στο δωματιο της.

Θυμάμαι ότι τα mothercare είχαν μέχρι για 3 ετων σίγουρα, και τουλάχιστον μέχρι πέρσι γιατί είχα πάρει για δώρο. Τα νούμερά τους γενικά είναι μεγάλα. Η ανιψιά μου είχε έρωτα με τις πυτζάμες αυτού του τύπου και φόραγε μέχρι Β ή Γ δημοτικού και ήταν πάρα πολύ ψηλή για την ηλικία της αλλά δε θυμάμαι πια τη μάρκα, αν το ψάξεις υπάρχουν μέχρι και για πραγματικά μεγάλα παιδιά. 

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, CMES είπε:

Εννοεις φορμακια ολοσωμα; τους κανουν ακομα; εγω απο 15 μηνων και μετα σταματησα να της φοραω ολοσωμα φορμακια και ξεκινησα τις πυτζαμες γιατι δεν βρισκω να της κανουν. Βεβαια ειναι τα ποδια της εξω και ξεσκεπαζεται, ομως βαζω λιγο πιο δυνατα τη θερμανση στο δωματιο της.

Έχει το mothercare όλοσωμους υπνόσακους με πόδια μέχρι μεγάλη ηλικία (νομίζω 7 ετών). Μεγάλο σώσιμο!!!!

πρίν από 51 λεπτά , Deena είπε:

Έχει το mothercare όλοσωμους υπνόσακους με πόδια μέχρι μεγάλη ηλικία (νομίζω 7 ετών). Μεγάλο σώσιμο!!!!

Δεν το ηξερα! Τωρα ομως ειναι αργα, ξεμαθε οποτε δεν νομιζω να καταφερω να την ξαναεγκλωβισω σε εναν υπνοσακο!

11 hours ago, Dust pink said:

Πόσο είναι βρε @Δωρα και κοιμάται μπρούμυτα?

λιγο περισσοτερο απο 8 μηνων τωρα, απο 2 μηνων κοιμαται μπρουμητα επειδη δεν βολευοταν με τιποτα. Γυρω στους 3,5 μηνες γυρησε και μονη της οποτε απο τοτε ειμαι πιο χαλαρη.

12 hours ago, CMES said:

εγω βρισκω φορμακια μεχρη και 92 η 96 εκ δεν θυμαμαι ακρηβως επειδη εμεις 80 παιρνουμε ακομα...δεν ξερω αν μπορω να αναφερω ποιος τα εχει....αλλα αν οχι στειλε μου μηνημα

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, CMES είπε:

Δεν το ηξερα! Τωρα ομως ειναι αργα, ξεμαθε οποτε δεν νομιζω να καταφερω να την ξαναεγκλωβισω σε εναν υπνοσακο!

Οι συγκεκριμένοι της mothercare είναι σαν ολόσωμες πυτζάμες, με φερμουάρ μπροστά, καθόλου "εγκλωβιστικοί" :-D:-D:-D

Τα παιδιά μου τις φοράνε μόνο με εσώρουχο και φανελάκι από μέσα και κοιμούνται χωρίς σκεπάσματα.

1 ώρα πρίν, Deena είπε:

Οι συγκεκριμένοι της mothercare είναι σαν ολόσωμες πυτζάμες, με φερμουάρ μπροστά, καθόλου "εγκλωβιστικοί" :-D:-D:-D

Τα παιδιά μου τις φοράνε μόνο με εσώρουχο και φανελάκι από μέσα και κοιμούνται χωρίς σκεπάσματα.

Τα ποδαρακια ειναι μεσα; αυτο βασικα με ενδιαφερει να μην κρυωνουν οι πατουσες! Παντως ειχα ψαξει σε λητω, mayoral, prenatal και orchestra και ειχα βρει μονο μεχρι 18 μηνων. Τα mothercare μου αρεσουν πολυ σαν ποιοτητα και φορμακια απο εκει επαιρνα, θα το κοιταξω απο Σεπτεμβρη γιατι σε λιγο καιρο θα βγαλουμε μπουτια εξω!

πρίν από 58 λεπτά , CMES είπε:

Τα ποδαρακια ειναι μεσα; αυτο βασικα με ενδιαφερει να μην κρυωνουν οι πατουσες! Παντως ειχα ψαξει σε λητω, mayoral, prenatal και orchestra και ειχα βρει μονο μεχρι 18 μηνων. Τα mothercare μου αρεσουν πολυ σαν ποιοτητα και φορμακια απο εκει επαιρνα, θα το κοιταξω απο Σεπτεμβρη γιατι σε λιγο καιρο θα βγαλουμε μπουτια εξω!

Μέχρι 5 ετών τα πόδια είναι μέσα, μετά είναι έξω, ο γιος μου φοράει κάλτσες στον ύπνο.

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

καμια εκπειρια απο παρκο?ποτε το ξεκιναμε?ειστε υπερ η το θεωρειτε ανασταλτικο παραγοντα για το παιδι?

Εγώ το πάρκο το είχα χρησιμοποιήσει μόνο το καλοκαίρι στις διακοπές για να κοιμάται κ ίσα ίσα λίγες φορές που ήθελα στα γρήγορα να πάω στην κουζίνα ή στο μπανιο. Πάνω από 5 λεπτά δεν την αφηνα αλλά κ έκλαιγε αν απομακρυνομουν. Ανασταλτικό παράγοντα δεν τον θεωρώ εφόσον το χρησιμοποιείς με μέτρο κ δεν κάθεται πολλές ώρες το μωρό εκεί. Είμαι κάθετη στο να βάζουν τα μωρά ώρες για να κάνουν ανενόχλητες τις δουλειές τους γιατί τα λυπάμαι!

10 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

καμια εκπειρια απο παρκο?ποτε το ξεκιναμε?ειστε υπερ η το θεωρειτε ανασταλτικο παραγοντα για το παιδι?

Καλημερα κοριτσι! Εγω στο παρκο τον εβαλα (ακριβως τον μηνα δεν θυμαμαι να σου πω) οταν καταφερε και καθισε. Με παιχνιδακια μαλακα μεσα και απασχολουνταν για τα δεδομενα και την ηλικια του μια χαρα (μπορει και μιση ωρα συνεχομενα). Μολις γκρινιαζε τον εβγαζα. Στο παρκο σηκωθηκε πρωτη φορα, απο κατι κρικους-λαβες που ειχα βαλει. Οταν ξεκινησε να μπουσουλαει (στα τελη του 7ου μηνα) δεν ξαναμπηκε στο παρκο- δεν το ηθελε και δεν επεμεινα. Κατ εμε, δεν ειναι καθολου ανασταλτικος παραγοντας το παρκο σε τιποτα. Αρκει να του αρεσει και να κανεις κ εναλλαγες. Λιγο στο παρκο, λιγο στο γυμναστηριο, αρκετα στο πατωμα κλπ ωστε να παιρνει ποικιλα ερεθισματα. 

Εμενα μου το εδωσαν και το χρησιμοποιησα ελαχιστα. Με βολεψε καποιες φορες που πηγα τουαλετα πχ, αλλα το μαζεψα γρηγορα γιατι δεν εβρισκα τον λογο υπαρξης του. Μονο χωρο επιανε, καθως προτιμουσα να τον αφηνω να αλωνιζει. Ανασταλτικος παραγοντας θα ηταν αν το χρησιμοποιουσες συχνα οπως λεει και η @mama16.

16 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Προσωπικά το πάρκο το θεωρώ αρκετά χρήσιμο για τα μωρα. Ο δικός μου εκεί έμαθε να σηκώνεται πιανομενος από το δίχτυ και τους κρικους. Μάλιστα εσκυβε εννιά μηνων, έπιανε μπαλιτσες και τις πετούσε έξω και πάλι απ την αρχή. Μπορώ να πω πως το συμπαθήσε πιο πολύ απ ολα (πχ τραπεζάκι φαγητου, περπατούρα) και ακόμη και σήμερα (14.5 μηνών) θέλει να μπαίνει μέσα και να  παιζει.

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Τι πάρκο χρησιμοποιήσατε? Με λεπτό η χοντρό δίχτυ?

1 ώρα πρίν, μαγιοπουλας είπε:

δεν χρησιμοποιησα.ρωτησα τη γνωμη σας γιατι σε αυτο το θεμα μπορεις να μαθεις πολυ χρησιμα πραγματα

Το κατάλαβα ότι δεν ρώτησες , έκανα παράθεση εκ παραδρομής γιατί έχω την ίδια απορία:oops:

5 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Τι πάρκο χρησιμοποιήσατε? Με λεπτό η χοντρό δίχτυ?

Μπερδεύτηκα με την ερώτηση.:-( μήπως εννοεις πυκνό ή αραιό ? 

Εγώ έχω ένα με σχετικά αραιό δίχτυ που μπορεί να πιαστεί ή να δει άνετα ο μικρός. Δεν σου κρύβω όμως πως μπλέχτηκε δύο φορές το  δαχτυλακι του στο πλέγμα. Πάντα χρειάζεται επίβλεψη!

πρίν από 1 λεπτό , Mama_Anesti_ είπε:

Μπερδεύτηκα με την ερώτηση.:-( μήπως εννοεις πυκνό ή αραιό ? 

Εγώ έχω ένα με σχετικά αραιό δίχτυ που μπορεί να πιαστεί ή να δει άνετα ο μικρός. Δεν σου κρύβω όμως πως μπλέχτηκε δύο φορές το  δαχτυλακι του στο πλέγμα. Πάντα χρειάζεται επίβλεψη!

Ακριβώς αυτό εννοούσα πυκνό η αραιό. Το αραιό δηλαδή τα παλιά κλασικα πάρκα.

πρίν από 3 λεπτά , Dust pink είπε:

Ακριβώς αυτό εννοούσα πυκνό η αραιό. Το αραιό δηλαδή τα παλιά κλασικα πάρκα.

Μάλλον! Το πυκνό αν κατάλαβα καλά μετά από έρευνα στο διαδίκτυο είναι αυτό του νέου τύπου με τις μικρές τρυπουλες που δεν βλέπει καλα το παιδί και δεν μπορεί να πιαστεί? 

Εγω το παρκο το χρησιμοποιησα πολυ. Ειχα παρει ομως ενα μεγαλο τετραγωνο παρκο, σχεδον διπλασιο σε μεγεθος απο τα συνηθισμενα. Την εβαζα απο πολυ μικρη γιατι ηταν ενα παιδι που δεν ηθελε πολυ αγκαλια, ακομα και νεογεννητο αν την κρατουσες πολυ ωρα γκρινιαζε. Καποιες ωρες την ημερα εστρωνα κατω το σαλονι και την αφηνα να αλωνιζει, ομως δεν μπουσουλησε ποτε, περπατησε κατευθειαν οποτε και στο σαλονι πρακτικα σε ενα σημειο καθοταν. Σταματησε να μπαινει απο μονη της οταν περπατησε, το ειχα για καποιο καιρο ακομα στο σαλονι με ανοιχτο το πορτακι να μπαινοβγαινει ομως το χρησιμοποιουσε μονο για να βαζει μεσα πραγματα που ηθελε, ηταν η φωλια της!!

Επισης μεσα στο παρκο εκανε τους ημερησιους υπνους της. Εκει που επαιζε επεφτε και κοιμοταν. Οταν ομως περπατησε που δεν ηθελε πια να μπαινει στο παρκο αρχισα να τη βαζω στην κουνια της την ημερα για να κοιμηθει.

Λοιπον θα σας πω κ εγω τις εντυπωσεις μου.Για μωρακι που θηλαζει ωραιο κ βραβευμενο μπιμπερο ειναι το latch της munchkin.αντιθετως δεν μου καθεται πολυ καλα το διασημο mimijumi γιστι εχει μεγαλη ροη κ το μωρο λογω θηλασμου δεν το εχει συνηθισει.επισης εχει αβολο προστατευτικο κουμπωμα.

πολυ ωραιο δωρο για νεογεννητο ηταν ενα μπανακι απο το τρικυκλο,το puj.μπαινει κατω απο το νηπτιρα κ συνοδευεται απο ωραιες πετσετουλες.

τελος,προχθες παρελαβα εναν μαρσιπο ergobaby.λιγο τον δοκιμασα κ μου φαινεται πολυ ωραιος.εξαιρετικα κ τα υλικα του.ο χρονος ελπιζω να δειξει οτι ειναι ισαξιος της φημης του.πολυ ωραιο φαινεται κ το μαξιλαρι θηλασμου απο την φωτο.

κ η ποδια θηλασμου για εκτος σπιτιου με βολευει.

Επεξεργάστηκαν by μαγιοπουλας
προσθεσα πληροφοριες

Από τον μάρσιπο της ergo έχω πια κι εγώ εμπειρία με τον μπεμπάκο μου μέσα! Πολύ τον ευχαριστιόμαστε, τον δένω μόνη μου σε 2 λεπτά κυριολεκτικά, είναι πολύ σταθερός και σου δίνει φοβερή αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας γενικώς και δεν συγκρίνεται με το μέι τάι που είχα στον πρώτο μου γιο και ακόμα και μετά από 2 μήνες εξάσκησης και καθημερινής χρήσης πάλι ήθελα μια βοήθεια στο βάλε και σίγουρα σκεφτόμουν πολύ το βγάλε για λίγο και μετά ξανά δέσιμο. 

Πήραμε τον ergo baby carrier, δηλαδή τον κλασικό, και δεν χρειάστηκε καν ένθετο για νεογέννητο από 10 ημερών που τον έβαλα, λόγω ύψους. Αλλά ακόμα και αν χρειαστεί κάποια ένθετο για νεογέννητο, κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να πάρει το αυθεντικό με τα 60ε, αλλά να διπλώνει ρολό μια μικρή πετσετούλα και να βάζει το μωράκι να κάθεται επάνω εκεί. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube, εμένα με βοήθησαν πολύ περισσότερο απ' τα επίσημα της εταιρείας για να τον δένω σε ελάχιστο χρόνο. 

Από άλλα προϊόντα που θεωρώ απαραίτητα: μαξιλάρι θηλασμού boppy (σκληρό πέταλο), άπειρες ώρες θηλασμού και άνεσης παράλληλα για τα χέρια μου, όπου μέχρι και βιβλίο διαβάζω, τρώω ή βλέπουμε καμιά σειρά και ο μπεμπάκος ανενόχλητος τρώει, κοιμάται μετά και τον κρατάω επάνω μου μέχρι να πέσει σε βαθύ ύπνο και να τον ακουμπήσω. Το χρησιμοποιώ και στους 2 γιους, ήδη από το μαιευτήριο. Επίσης, κοιμάται πάνω σε αυτό πολλές φορές στον μπαμπά ή στις γιαγιάδες χωρίς να ξεραίνονται τα χέρια τους. Πλένεται και το κάλυμμα και είναι τέλεια αγορά. 

Άλλες τέλειες αγορές στα γρήγορα: ελαφρύ καρότσι chicco simplicity, πανεύκολο στο άνοιγμα-κλείσιμο με το ένα χέρι, γερές αναρτήσεις, από νεογέννητο, πανάλαφρο, όχι ογκώδες, το χρησιμοποιεί άνετα μια μαμά μικροκαμωμένη που θέλει να κινείται μόνη με το αυτοκίνητο, σε πόλη με στενά πεζοδρόμια. Και κάθισμα αυτοκινήτου joie stages 0-25 κιλά, υπερευχαριστημένη, αν και φαντάζομαι θα υπάρχουν πια και βελτιωμένες εκδόσεις. 

Αγορές που θεωρώ τελικά άχρηστες: το λίκνο μας (chicco next2me), που πια είναι ωραιότατο κομοδίνο και προστατευτικό για το κρεβάτι μας, εκεί έχουμε ακουμπήσει πετσετάκια για τον θηλασμό, βιβλία να διαβάζω με τον μεγάλο μου γιο κι ένα σωρό πράγματα. Χρησίμευσε μόνο για τις διακοπές μας (με μωράκι κάτω των 6 μηνών, είναι αρκετά μεγάλο λίκνο) και είναι όντως πανεύκολο να στηθεί, αλλά και να μεταφερθεί σε άλλα δωμάτια του σπιτιού εύκολα. Αυτά είναι τα θετικά. Πάντως δεν θηλάζεις πολύ άνετα με το μωρό να κοιμάται μέσα στο λίκνο και εσύ στο κρεβάτι σου και ας κολλάει δίπλα δίπλα. 

H κούνια, ψιλοάχρηστη κι αυτή, αφού κάνουμε συγκοίμηση. Καλύτερα κατευθείαν κρεβάτι για μεγάλα παιδιά, όπου άνετα κοιμάσαι και με το παιδί και θηλάζεις και το μωρό (με ένα προστατευτικό πάντα). 

Αμφιλεγόμενες αγορές: ριλάξ και πάρκο (όχι παρκοκρέβατο). Το ριλάξ εντάξει στον πρώτο γιο με τον άπλετο χώρο που είχαμε το είχαμε κι αυτό τριγύρω και ακουμπούσαμε τον μπέμπη για μερικά λεπτά (χίλιες φορές καλύτερο το γυμναστήριο). Είχαμε και κουνιστή κούνια με μουσική που κουνιέται μόνη της (το γράφω έτσι για να μην μπερδευτεί κανείς με την κούνια που κοιμάται το μωρό) στο μπαλκόνι, χρήσιμη κι αυτή για να τον παίρνει ο ύπνος στο 10 λ. και για να καθίσει και κανένα 10λ. Φυσικά καθόλου απαραίτητη, αλλά βοηθούσε να εναλλάσσουμε στάσεις όταν έγινε πια μωρό 5 μηνών και έπρεπε να απασχολείται και ήθελε συνέχεια αγκαλιές και περπάτημα να χαζεύει τριγύρω. Το πάρκο το χρησιμοποίησα λίγο γιατί άργησα να το αγοράσω, του άρεσε να μπαίνει και να χαζεύει τα παιχνίδια που είχε εκεί μέσα, αλλά πάλι για 10λεπτα μιλάμε. Επίσης, χρησίμευσε όταν άρχισε να σκαρφαλώνει και να σηκώνεται για τις στιγμές που πεταγόμουν στην τουαλέτα για να χω ήσυχο το κεφάλι μου. Τώρα όμως με τα δύο παιδιά, μωρό και νήπιο, νομίζω ότι κάποια στιγμή θα ακουμπάω μέσα το μωρό μπας και γλυτώσει από τον μεγάλο όση ώρα θα 'μαι στην τουαλέτα π.χ. ή θα μαγειρέψω κάτι. Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να θυσιάσει κανείς τον χώρο, όταν δεν τον έχει άφθονο. Και μια κούνια βαθιά κάνει την ίδια δουλειά, με παιχνιδάκια μέσα. Απ' την άλλη, το πάρκο ωραιότατα πάει στους παππούδες με το κατάλληλο στρωματάκι μέσα και γίνεται μια κούνια για να κοιμάται το μωρό μέσα, που κλείνει και δεν πιάνει χώρο και είναι ελαφριά στη μεταφορά της. 

Το παρκοκρέβατο όταν λειτουργεί σαν πάρκο δεν μου αρέσει, γενικώς είναι ασταθές και στενό. Για τις διακοπές είναι σωτήριο, οπότε θεωρώ δεν γίνεται να κάνει και για τις δύο χρήσεις (δηλ. και ως πάρκο και ως κρεβάτι διακοπών). Για κρεβάτι μόνιμο δεν το θεωρώ κατάλληλο. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

1 ώρα πρίν, Josephine είπε:

Από άλλα προϊόντα που θεωρώ απαραίτητα: μαξιλάρι θηλασμού boppy (σκληρό πέταλο), άπειρες ώρες θηλασμού και άνεσης παράλληλα για τα χέρια μου, όπου μέχρι και βιβλίο διαβάζω, τρώω ή βλέπουμε καμιά σειρά και ο μπεμπάκος ανενόχλητος τρώει, κοιμάται μετά και τον κρατάω επάνω μου μέχρι να πέσει σε βαθύ ύπνο και να τον ακουμπήσω. Το χρησιμοποιώ και στους 2 γιους, ήδη από το μαιευτήριο. Επίσης, κοιμάται πάνω σε αυτό πολλές φορές στον μπαμπά ή στις γιαγιάδες χωρίς να ξεραίνονται τα χέρια τους. Πλένεται και το κάλυμμα και είναι τέλεια αγορά. 

Θα συμφωνησω!! Οταν ημουν εγκυος ημουν αναμεσα σε boppy και το μεγαλο (που ειναι και υπνου) και μια συμβουλος θηλασμου μου προτεινε το boppy που ειναι σκληρο. Τις πρωτες 2 εβδομαδες ημουν με μαξιλαρια (του υπνου) και μολις ηρθε το boppy...σωθηκα! Σταματησα να πιανομαι την ωρα του θηλασμου και το χρησιμοποιησα για πολλους μηνες, οπου τον εβαζα να καθεται ή να αραζει ξαπλωμενος ή ακομη και να κοιμαται (μεχρι που αρχισε να μπουσουλαει και την εκανε απ'το μαξιλαρι).

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...