Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Την συγκεκριμένη ανάρτηση την κάνω κυρίως ως παράπονο και όχι ως καταγγελία και αφορά στην στάση της προισταμένης μαίας του Αρεταίειου που είναι υπεύθυνη για την παράδοση του 2ου μέρους του σεμιναρίου θηλασμού που υποτίθεται πως είναι πρακτικό. Έχοντας κάνει το 1ο μέρος του σεμιναρίου με την νεογνολόγο, η οποία με ενημέρωσε άριστα, οφείλω να πω, για την αξία και τα οφέλη του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος, μου είπε οτι στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα εκπαιδευτώ πιο πρακτικά πλεόν (με κούκλα) για τον θηλασμό. Το κάθε σεμινάριο διαρκεί 1 ώρα.

Όταν πήγα λοιπόν για το πρακτικό σεμινάριο με την μαία, με παρέδωσε σε μια γλυκύτατη φοιτήτρια η οποία με ενημέρωσε εκ νέου για τα οφέλη και την αξία του μητρικού γάλακτος (κάτι που είχα ήδη ξανακούσει). Η μαία ήρθε καθυστερημένη (γιατί είχε μια συνάντηση, αν δεν κάνω λάθος) και όταν έφτασε μου είπε απλά ότι υπάρχουν διάφορες στάσεις που κρατάει κανείς το μωρό - χωρίς όμως να μου τις δείξει (στο Powerpoint περνούσε γρήγορα τις διαφάνειες), ότι δεν θα μου κάνει επίδειξη με κούκλα, ότι τα δέκα βήματα για έναν επιτυχή θηλασμό μπορώ να τα βρώ και απο το ιντερνετ άρα τα περνάμε, κατηγόρησε ευθέως και ονομαστικά ένα ιδιωτικό μαιευτήριο, μου πρότεινε γιατρό του Αρεταίειου, μου είπε εν συντομία και συνοπτικά μια δική της εμπειρία θηλασμού και στο τέλος μου είπε ότι ΑΝ τελικά γεννήσω εκεί τότε θα μου δείξουν στην πράξη με το μωρό μου πώς είναι ο θηλασμός γιατί αυτό είναι το σωστό και όχι οι θεωρίες και οι κούκλες. Όλο αυτό το φιάσκο κράτησε συνολικά 1/2 ώρα! Μετά μου είπε "με το καλό" και ουσιαστικά με έδιωξε με την συμπεριφορά της. Επίσης, όση ώρα μου έλεγε τα παραπάνω ανέφερε συνέχεια "εφόσον αποφασίσεις να γεννήσεις σε έμας και όχι αλλού" αυτό το έλεγε σε κάθε της φράση. Θα ήθελα να τονίσω οτι τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις μέλλουσες μητέρες και όχι αποκλειστικά και μόνο σε αυτές που θα γεννήσουν στο συγκεκριμένο μαιευτήριο. Αυτό το ρώτησα και το επιβεβαίωσαν.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


To μόνα σημεία στα οποία θα μείνω είναι ότι:

1) για το θηλασμό οση θεωρία και βίντεο και κούκλες να έχεις δει, προετοιμασμένη δε θα είσαι. Οπότε ναι, όντως θες κάποιον να σε βοηθήσει με το πραγματικό μωρό, ό,τι και  να σου πει με την κούκλα, δε θα σε προετοιμάσει. Και το μωρό πρέπει να εχει και το στήθος σου να πιάσει, αλλιώς δεν γίνεται αν υπάρχει θέμα. Τα οφέλη πράγματι μπορεί να στα εξηγήσει θεωρητικά. Το πώς το μωρό πιάνει τη θηλή ή το πώς νιώθεις ότι τρέχει γάλα, δε μαθαίνεται στη θεωρία όντως.

2) υπάρχει γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο που έχει τραγική φήμη σε θέματ θηλασμού, κοινώς δε σου δείχνουν τίποτα και σου φέρνουν το μωρό ταϊσμένο. Αν αναφερθηκε η μαία στο συγκεκριμένο, μπορεί απλά να ήθελε να σε προετοιμάσει, δεδομένου ότι εκεί προφανώς δε θα σου το πουν απο πριν

Link to comment
Share on other sites

Eμενα παντως μου φαινεται οτι δεν ηθελε να πολυασχοληθει η συγκεκριμενη προισταμενη για να ενημερωσει.Εχω παρακολουθησει αρκετα σεμιναρια θηλασμου και η πλειοψηφια μιλουσε με μεγαλο ενθουσιασμο για το θεμα, με οσο περισσοτερες πρακτικες συμβουλες γινεται και εχει βρεθει οτι ποσοστο γυναικων που εχουν παρακολουθησει σεμιναρια στην εγκυμοσυνη τους ειναι πιο πιθανο να θηλασουν τελικα το παιδι τους απο αυτες που δεν παρακολουθησαν τιποτα. Αυτο απο μονο του λεει οτι παρ'ολο που δεν κρατας ζωντανο μωρο στα χερια σου μπορεις να εξασκηθεις σε στασεις θηλασμου, που ειναι απ΄τα σημαντικοτερα ζητηματα στις απειρες μαμαδες και παιζει μεγαλο ρολο στην επιτυχια και συνεχιση του θηλασμου. Ακομα και βιντεακια να παρακολουθησεις για το σωστο πιασιμο θηλης ειναι τεραστια βοηθεια απ'το να μην παρακολουθησεις τιποτα. Γενικως, αν υπαρξει η σωστη ενημερωση απ'τα σωστα ατομα, βαζεις και εσυ λιγη θεληση και εισαι ετοιμη να αντιμετωπισεις την κατασταση που σε περιμενεις με σιγουρια και αυτοπεποιθηση. Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω εγω ειναι γιατι βαζουνε σε αυτα τα ποστα τετοια ατομα. Υποτιθεται οτι ενημερωνεις ολιστικα την εγκυο για τον θηλασμο, αλλα απ'οτι βλεπω τελικα μερικες φορες ενημερωνεσαι καλυτερα απ'το ιντερνετ.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σχολιάσω καν τη συμπεριφορά της, με κάλυψε η sentir, αλλά θα σου πρότεινα να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια ανώδινου στο Έλενα, είναι εξαιρετικές οι μαίες και αν θέλεις μπορεί να συμμετέχει και ο σύζυγος. Τα είχα παρακολουθήσει στον γιο μου, ήταν τα πιο εμπεριστατωμένα που παρακολούθησα και όντως με βοήθησαν πάρα πολύ να θηλάσω αποκλειστικά. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Link to comment
Share on other sites

Josephine μου, κάναμε μαζι με τον συζυγο μου τα σεμινάρια του ανώδυνου στο Έλενα και όντως μείναμε τρομερά ευχαριστημένοι! Μάλιστα, έχω σκοπό να πάω να παρακολουθήσω και το επόμενο σεμιναριο θηλασμού οπότε πιστευω ότι εκεί θα έχω καλυτερη υποστήριξη και ενημέρωση. Απογοητεύτηκα τρομερά απο το Αρεταιειο...

Γενικότερα, ναι δεν λέω, η πράξη σίγουρα ειναι πολύ διαφορετική απο την θεωρία ωστόσο είναι ιδιαίτερα βοηθητικό (συμφωνώ απολυτα με την sentir) να έχω και μια εικονα εκ των προτέρων θεωρητική ή πρακτική έστω και με τεχνητά μέσα πχ κούκλα ή βίντεο κλπ. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Tέλεια, τότε! Μη φοβού και με το καλό! Η αλήθεια είναι ότι η ενημέρωση σε οπλίζει με δύναμη -εγώ αυτό ένιωσα- γιατί μαθαίνεις ότι οι δυσκολίες που θα συναντήσεις τους πρώτους 2-3 μήνες είναι δυσκολίες μέσα στο πρόγραμμα, ξεπερνιούνται με επιμονή και κάμποση υπομονή και δεν τα παρατάς τόσο εύκολα λέγοντας "σε μένα ήρθαν δύσκολα" ή "εγώ δεν είχα γάλα". Επίσης, ξέρεις πού μπορείς να απευθυνθείς μετά για βοήθεια. Τέλος, από τα σεμινάρια αυτά εγώ κράτησα και τις διαφραγματικές αναπνοές, με είχαν βοηθήσει πολύ να αντέξω τις ωδίνες του τοκετού στο τέλος και να σπρώχνω σωστά στις εξωθήσεις! Και πάλι με το καλό σου εύχομαι!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...