Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα κατά το θηλασμό νεογέννητου


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

είμαι νέα μαμά, η κόρη μου είμαι 24 ημερών και εδώ και μία εβδομάδα συμβαίνει το εξής:

Όταν προσπαθεί να θηλάσει, δυσανασχετεί και αφίνει το στήθος κλαίγοντας. Αυτό συμβαίνει κυρίως κατά τις 8 το απόγευμα, αλλά σήμερα έγινε και κατά το πρώτο γέυμα το πρωί. Προσπαθώ να θηλάζω αποκλειστικά αν και η παιδίατρος μου συνέστησε συμπλήρωμα όταν δε χορταίνει. Το συμπλήρωμα δεν το θέλει, παρά μόνο αν είναι πάρα πολύ πεινασμένη, και πίνει το πολύ 30ml κάποιες μέρες. Μία φορά δοκίμασα το θήλαστρο ώστε να της δώσω μητρικό αν δεν τη φτάνει το δικό μου, αλλά ούτε αυτό έφαγε όταν γκρίνιαζε. Τρώει περίπου ανα 2 ώρες και κοιμάται 1 ώρα περίπου ενδιάμεσα.

Σκέφτομαι ότι δεν τη φτάνει το γάλα μου, επειδή όταν νοιώθω ότι έχω πιο πολύ γάλα αυτή δεν κλαίει και τρώει κανονικά.

Γεννήθηκε 3740, και μετά που έχασε λίγο βάρος -3500- σήμερα (24 ημέρες) είναι 4200, δηλαδή έχει πάρει βάρος.

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αλλάζουν οι κενώσεις της όταν κλαίει και δεν τρώει καλά, από 6-7 σε 2-3 την ημέρα.

Σήμερα μου συνέστησε η παιδίατρος να της δίνω χαμομήλι ανά δύο γεύματα, για να αρχίσει να τρώει πιο αραιά και με περισσότερη όρεξη, αλλά δεν το έχω εφαρμόσει ακόμα.

Πιστεύω πως πρέπει κάπως να αυξηθεί το γάλα μου αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω (τρώω σούπες, πίνω υγρά κτλ).

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα? Είναι όντως πρόβλημα ή θα ¨στρώσει" όταν περάσει λίγος καιρός?

Ευχαριστώ πολύ

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα.

Δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, αντιμετώπιζα άλλου είδους προβλήματα. Όμως δεν μου φαίνεται σωστό, αν θέλεις να συνεχίσεις με αποκλειστικό θηλασμό, να δώσεις χαμομήλι. Αν σε ενδιαφέρει, θα σου πρότεινα να μιλήσεις με σύμβουλο θηλασμού. Εκείνη θα βρεί τί φταίει και θα προτείνει λύση. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει λύση και είναι κρίμα να ταλαιπωρείστε όλοι μαζί και στο τέλος να μην θηλάσεις κιόλας.

Αν σε ενδιαφέρει να σου προτείνω την κοπέλα που βοήθησε εμένα, πες μου να σου στείλω π.μ.

Link to comment
Share on other sites

Aφου παιρνει βαρος εγω δεν θα ανησυχουσα και οι κενωσεις απο ενα σημειο και μετα μπορει να αραιωσουν. Παρ'ολα αυτα πρεπει να βρεις τι ειναι αυτο που την κανει να δυσανασχετει μηπως και μπορεις να το λυσεις. Επισης συμφωνω με την @Eirini60 για το χαμομηλι και δεν θα εδινα ουτε συμπληρωμα αφου παιρνει βαρος. Στη θεση σου θα μιλουσα με εναν συμβουλο θηλασμου. Ισως μπορει να βοηθησει η @aglaia ;

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
 
Link to comment
Share on other sites

Βρες άλλη παιδίατρο, καμία μα καμία μάνα δεν πρέπει να έχει να υποστεί τη διαφήμιση του γάλακτος σε σκόνη και να την αμφισβητεί ο παιδίατρος, για όνομα!

Από εκεί και πέρα, οι συμβουλές με τα χαμομήλια είναι για καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο, η γυναίκα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ! Βρες άλλο γιατρό, αν είναι δυνατό να μπει το νεογέννητο σε δίατια!

Το γάλα αυξάνει με το να θηλάζεις. Αν υπάρχει υπόνοια για λίγο γάλα (που δεν υπάρχει από όσα λες) απλά η συμβουλή είναι να γδυθείς από τη μέση και πάνω, να κρατάς το μωρό αγκαλιά συνέχεια και να θηλάζεις συνεχώς για λίγες μέρες για να αυξηθεί το γάλα. Οσο πιάνει στήθος, τοσο κατεβάζεις γάλα. Αν καθυστερείς ή αραιώνεις θηλασμούς, λιγοστεύει από την επόμενη μέρα το γάλα σου, τόσο απλά. 

Από τα βάρη που λες, τα πας καταπληκτικά, όχι δεν υπάρχει θέμα με το γάλα σου, είστε υπόδειγμα επιτυχίας και μιλάω πολύ σοβαρα. Τα δύο από τα τρία μου μωρά θήλασαν χωρίς ξένος για 18 και 30 μήνες αντίστοιχα. Στη φάση που είστε, ακόμη χάναν βάρος, ούτε πλησίαζαν το βάρος γέννησης και ήταν και πρόωρο. Η παιδίατρος ήταν καθησυχαστικότατη, δεν είπε λέξη για ξένο, με ενθάρρυνε και όλα πήγαν καλά. Στη δική σας περίπτωση, έχετε όχι απλά πάει καλά, αλλά ξεπερνάτε κατά πολύ το αναμενόμενο!

Από εκεί και πέρα, το νεογέννητο γενικά λέμε ότι πρέπει να θηλάζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10-12 φορές τη μέρα, περισσότερες αν θέλει, και για όσο θέλει με ΜΙΝΙΜΟΥΜ τα 20 λεπτά. Αν θέλει να θηλάζει κάθε μία ώρα ή επί 3 ώρες, τέλεια, είναι το ιδανικό για να πάρει μπρος και η παραγωγή του γάλακτός σου.

Στη γενική περίπτωση, στην ηλικία που είστε όχι δεν καθυστερούμε το θηλασμό, αλλά το ξυπνάμε το μωρό να φάει. Επειδή το δικό σου παίρνει ήδη βάρος σαν τρελό, οπότε το γάλα σου είναι πάρα πολύ, δεν υπάρχει λόγος για να το ξυπνάς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν του αρνείσαι.

Οσο για τις κενώσεις, σε μωρό που θηλάζει είναι φυσιολογικό και 1 τη βδομάδα.

Επεξεργάστηκαν by ΑΡΓΚ
Link to comment
Share on other sites

@Χριστίνα_Γεω

Συγνώμη... η παιδίατρός σου, ψηφίζω ότι είναι άσχετη με το θηλασμό. εάν θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά, φώναξε  παιδίατρο που να είναι πιστοποιημένη /ος για αυτό ακριβώς το πράγμα.  Πραγματικά είναι ανέλπιδα η κατάσταση με τις "συμβουλές" που δίνουν άνθρωποι που ποτέ τους δεν ασχολήθηκαν με το θέμα. Το διάβαζα χρόνια, το ζησα και εγώ. 

Εγώ είμαι ακραία περίπτωση, αλλά με την σύμφωνη γνώμη 2 παιδιάτρων πιστοποιημένων και συμβούλου θηλασμού, η κόρη μου με τον αποκλειστικό θηλασμό έκανε κενώσεις μια φορά την εβδομάδα, και κανένας δεν είπε να δώσω ότιδήποτε άλλο. 

αυτή τη στιγμή είναι 4 ετών γομαράκι  τότε ήταν στις κατώτατες καμπύλες, όταν λέω κατώτατες, όντως στην κατώτατη καμπύλη  όμως με ανοδική τάση κάθε εβδομάδα, και πρόσληψη βάρους 140 γρ -170 γρ την εβδομάδα μετά τον επαναγαλακτισμό.  ήταν όμως εντελώς καλά ως μωρό σε όλες τις εξετάσεις. δεν πήρα καμιά απόφαση μόνη μου, όμως πάντα είχα τους ειδικούς.  

να στραφείς σε παιδίατρο πιστοποιημενη σύμβουλο θηλασμου. οτιδήποτε άλλο θα σε αφήνει με αμφιβολίες, και σε τέτοια φάση που είσαι  είναι μόνο κακό να αμφιβάλλεις για αυτό που κάνεις!  

 Μπράβο @ΑΡΓΚ ακριβώς έτσι!!! 

 

να κάνεις εβδομαδιαίες ζυγίσεις την ίδια ώρα της ημέρας με γυμνό το μωρό.  αυτό που έχει σημασία και αναδεικνύει την πρόοδο είναι η εβδομαδιαία ζύγιση. 

το σημείο στο οποίο θέλει να κάνεις επαναγαλακτισμό είναι αν θυμαμαι εάν παιρνει ΛΙΓΟΤΕΡΟ από 110 γρ την εβδομάδα όμως ΔΕΝ θυμάμαι γιατί έχω πάθει μια αμνησία για εκείνο το διάστημα γιατί με είχε φάει η αμφιβολία ξενύχτι και συνεχεις θηλασμοί για να πετύχω επαναγαλακτισμό. Το πέτυχα, έχει όμως κάποιο κόστος. Εγώ επέλεξα να το κάνω αναγκαστικά γιατί έπαιρνε μόνο 70γρ ανά εβδομάδα, και με χίλια ζόρια κατάφερα τα ελάχιστα ζητούμενα, έγινε όμως.

 Ο καθένας επιλέγει τι θέλει. Εάν θέλει, το κάνει, εάν δεν θέλει ,δεν το κάνει, εάν δηλαδή προτιμάς να ακούσεις μια παιδίατρο επειδη την εμπιστεύεσαι 100%, κάνε αυτό που σου λέει και μη το σκέφτεσαι απλώς να ξέρεις ότι δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα για το εάν θέλεις να θηλάσεις.

Εάν όμως αμφιβάλλεις, δεν θέλεις να κάνεις αυτό που σου λέει, τότε ,μην ακούς εμάς, ως αντικατάστατο, στρέψου σε άλλη/άλλο ειδικό που να θέλει αυτό που θέλεις και εσύ. Να θηλάσεις το βρεφάκι σου και να είναι υγιές κάνοντας και τον αποκλειστικό θηλασμό μαζι.!

Απλώς υπάρχουν παιδίατροι που δεν τους ενδιαφέρει να σε βοηθήσουν να θηλάσεις αποκλειστικά για όσο το θέλεις, είτε γιατί δεν έχουν ιδέα, είτε γιατί δεν κατανοούν την συναισθηματική υπεροχή που βιώνει η μητέρα που θηλάζει (εξαιτίας των ορμονών εννοώ που δημιουργούνται κατά την διάρκεια του θηλασμού) τόσο ώστε να την βοηθήσουν να το φτάσει.....  είτε.... ξέρω γω.  

Το θέμα είναι , τι θέλεις,  αν το θέλεις, κάνε την αλλαγή. Στο διαδίκτυο αν ψάξεις παιδιατρος πιστοποιημένη συμβουλος θηλασμού θα βγούν σίγουρα ονόματα. υπάρχει η λίστα του γαλαξία νομίζω που έχει όλες /όλους τους σύμβουλους θηλασμού και εκεί φαίνεται ποιός είναι και παιδίατρος !  

με λιγα λογια ΔΕΝ είναι ένδειξη ότι δεν τρώει καλά επειδή μια μέρα έκανε 2 -3 κενώσεις αντί 6-7 !  είναι φυσικολογικό να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΜΙΑ  μια μέρα. 

 

 

Παράθεση

Όταν προσπαθεί να θηλάσει, δυσανασχετεί και αφίνει το στήθος κλαίγοντας. Αυτό συμβαίνει κυρίως κατά τις 8 το απόγευμα, αλλά σήμερα έγινε και κατά το πρώτο γέυμα το πρωί. Προσπαθώ να θηλάζω αποκλειστικά αν και η παιδίατρος μου συνέστησε συμπλήρωμα όταν δε χορταίνει. Το συμπλήρωμα δεν το θέλει, παρά μόνο αν είναι πάρα πολύ πεινασμένη, και πίνει το πολύ 30ml κάποιες μέρες. Μία φορά δοκίμασα το θήλαστρο ώστε να της δώσω μητρικό αν δεν τη φτάνει το δικό μου, αλλά ούτε αυτό έφαγε όταν γκρίνιαζε. Τρώει περίπου ανα 2 ώρες και κοιμάται 1 ώρα περίπου ενδιάμεσα.

σε έχει ενημερώσει κανείς για τις στάσεις του θηλασμού και πως να αδειάζεις το κάθε στήθος καλά? ποιές στάσεις δοκιμάζεις? δίνεις ξανά το ένα και το άλλο στήθος? 

για να αυξήσεις παραγωγή εάν το θέλεις, πρέπει να αδειάζουν τα στήθη καλά και μετά να θηλάζει και άλλο λίγο το μωρό για να δώσει έναυσμα. 

εάν τα παρατάει δοκίμασε με διαφορετικό τρόπο να θηλάσεις. στο youtube έχει πάρα πολλές στάσεις είναι πρέπει να πώ το Α- το Ω για την αύξηση της παραγωγής, 

αυτό το επιπλέον ερέθισμα. 

Εάν θέλεις να αυξήσεις παραγωγή μπορείς και απλώς να βάλεις το θήλαστρο να αντλεί ακριβώς μετά το θηλασμό. ακόμα και εάν σου βγάλει μόνο 10 μλ,  (εννοείται τα κρατάς και τα προσθέτεις σε ένα μπουκαλάκι όλα μαζί  - και ας μείνουν στη κατάψυξη/ψυγείο)  γιατί αυτό, θα κάνει το στήθος να καταλάβει ότι πρέπει να παράγει περισσότερα. 

Επίσης λες, για το συμπλήρωμα ότι πίνει  "το πολύ" 30μλ. σε αυτή την ηλικία, αυτό δεν είναι πολύ είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όσο είναι ένα νορμάλ γεύμα. μην περιμένεις να φάει περισσότερα.

( αν ψαξεις στο διαδικτυο μέγεθος στομαχιού νεογέννητου, έλα να μου πεις ποσο λένε οι γιατροί χωράει (και πόσο σωστό είναι να δίνουν οδηγίες οι παιδιατροι για τρελλά ml) 

Πάντως η χορηγηση συμπληρώματος την στιγμή που δεν έχει πρόβλημα πρόσληψης βαρους το μωρό και την στιγμη που η παιδιατρος δεν σου έχει δωσει οδηγίες αύξησης παραγωγής, εάν αυτές είναι αναγκαίες, είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ. 

 

 

Επεξεργάστηκαν by belleblue
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, μου δώσατε πολύ κουράγιο να συναχίσω.

Πήγα σε σύμβουλο θηλασμού και την είδε μια χαρά τη μικρή μου. Μου είπε μακρυα από συμπλήρωμα και χαμομήλι και να επιμείνω στο στήθος όσο θέλει η μικρή μου. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο αλλά το κάνω, πχ προχθες ήταν στο στήθος μου από το απόγευμα ΄έως το βράδυ, λαγοκοιμόταν λίγο και ξαναήθελε να το πιάσει. Μου είπε να κάνω και κάποιες εξετάσεις, προλακτίνη, φεριτίνη, β12 και tsh, για να ελέγξω το θυροειδή ( παίρνω Τ4 112).

Πιστεύω να τα κάνω σωστά όλα και  ότι σε 1-2 μήνες θα τρώει λίγο πιο τακτικά, γιατί είναι εξουθενωτικό το συνεχές τάισμα-κράτημα στο στήθος.

Καλή συνέχεια σε όλες σας και ευχαριστώ ξανά!

Χ.

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πρίν, Χριστίνα_Γεω είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, μου δώσατε πολύ κουράγιο να συναχίσω.

Πήγα σε σύμβουλο θηλασμού και την είδε μια χαρά τη μικρή μου. Μου είπε μακρυα από συμπλήρωμα και χαμομήλι και να επιμείνω στο στήθος όσο θέλει η μικρή μου. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο αλλά το κάνω, πχ προχθες ήταν στο στήθος μου από το απόγευμα ΄έως το βράδυ, λαγοκοιμόταν λίγο και ξαναήθελε να το πιάσει. Μου είπε να κάνω και κάποιες εξετάσεις, προλακτίνη, φεριτίνη, β12 και tsh, για να ελέγξω το θυροειδή ( παίρνω Τ4 112).

Πιστεύω να τα κάνω σωστά όλα και  ότι σε 1-2 μήνες θα τρώει λίγο πιο τακτικά, γιατί είναι εξουθενωτικό το συνεχές τάισμα-κράτημα στο στήθος.

Καλή συνέχεια σε όλες σας και ευχαριστώ ξανά!

Χ.

Ωραία :) Σε αυτή την ηλικία τα μωράκια μεγαλώνουν γρήγορα και το να θηλάζει και 6-7 ώρες στη σειρά με μικρά διαλείμματα είναι φυσιολογικό. Αλλά είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο οργανισμός σου για να παράγει γάλα. Μην αγχώνεσαι, θα κρατήσεις λίγες βδομάδες και μετά θα τρώει πολύ πιο γρήγορα, σε 10-15 λεπτά θα έχετε τελειώσει. Λίγο υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...