Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μέχρι ποια ηλικία ήθελε βόλτα με το καρότσι?

Recommended Posts

1 hour ago, Δωρα said:

Εχω και εγω μια αποροια. Απο τι ηλικια θα μποροουσε να περπατησει 10-20 λεπτα. Θελω να πω περπαταμε εδω και 3μηνες αλλα μεχρη τωρα δεν πηγαμε πουθενα με τα ποδια. Η παιδικη χαρα ειναι λιγο μακρια θελω 20 λεπτα περιπου στη μικρη θα της επερνε το διπλασιο στα σιγουρα. Οποτε ειναι μαλλον νωρις για αυτο. Στο σουπερμαρκετ ωμος που 5 λεπτα περπατημα θα μπορουσε να παει; ειναι 16 μηνων τωρα...

Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για κάτι τέτοιο. Νομίζω σε αυτή την ηλικία τα κουράζει ακόμα πάρα πολύ το περπάτημα.

Διαφημίσεις

πολύ νωρίς! θέλει καρότσι ή ποδηλατάκι με μπαστούνι...... όλες αυτές οι δραστηριότητες τα κουραζουν πολύ - και σωματικά και γιατί απαιτούν συγκέντρωση.

αν είχαμε άλλα πεζοδρόμια.... κάτι θα γινόταν! αλλά και εκεί το πολύ 5' θα άντεχε σε αυτή την ηλικία! :-) 

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εμείς σε κοντινές αποστάσεις περπατάμε κ γενικά βγαίνουμε συχνα με τα ποδια έστω για μία βόλτα στην γειτονιά. Μάλλον το παιχνίδι στην παιδική τον κουράζει. 

Να σας ρωτησω κ κατι ακόμη μιας και αναφέρθηκε , στο σούπερ μάρκετ τα κράτατε απ το χέρι?  Παρότι το μάρκετ είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας πάω με το καρότσι γιατί διαφορετικά δεν κάθεται ήσυχα. Δηλαδή παίρνει απρόσεκτα πράγματα απ τα ράφια, ρίχνει προϊόντα κατω κ δεν μπορώ να χω το νου μου στα ψώνια κ στον μικρό!

Εγώ πάντως @Δωρα πιστεύω ότι σε αυτή την ηλικία μια χαρά αντέχουν 5 λεπτακια διαδρομή.. αλλά κ να κουραστεί το παίρνεις λίγο αγκαλίτσα. Αυτό που θα σκεφτόμουν περισσότερο είναι ότι δεν θα μπορούσα εύκολα να κατευθύνω εκεί που θέλω ένα παιδάκι 16 μηνών κ θα πήγαινε αυτό όπου θέλει + ότι στο σούπερ μάρκετ ίσως είχα να κουβαλήσω κ ψώνια. Πάντως θυμάμαι την δικιά μου 2 μήνες μεγαλύτερη απ' τη δικιά σου ήμουνα στο χωριό μου κ είχαμε πάει στην πλατεία στις κούνιες. Μετά όταν ήταν να την πάω σπίτι δεν ανέβαινε με τπτ στο καρότσι γιατί ήθελε να περπατήσει κ έτσι κάναμε 15-20 λεπτά διαδρομή κ σε κάποια σημεία με μια μικρή ανηφόρα! Η κόρη μου το καταευχαριστηθηκε κ στην διαδρομή κάθε λίγο κ λιγάκι της έλεγα να την πάρω αγκαλιά κ γκρινιαζε γιατί δεν ήθελε. Νομίζω πάντως ότι θα μικρά έχουν περισσότερες αντοχές απ' ότι νομίζουμε. Κ είναι χαρά τους να πηγαίνουν με τα πόδια για να εξερευνούν μόνα τους την διαδρομή!

@Mama_Anesti_ Σε μεγάλα σουπερ μαρκετ την βαζω στην αρχή στο καθισμα (οριακά βέβαια 15 κιλά) και την έχω βοηθό (της δίνω τα πράγματα και τα ρίχνει στο καλάθι). Κάποιες φορές και υπό την προϋπόθεση ότι είναι ο σύζυγος μαζί, την έχω "αμολυμένη" αλλά από μικρή της έχουμε τονίσει ότι δεν πειράζουμε/πιάνουμε τίποτα γιατί θα μπορεί να γίνει ζημιά. Αν είμαι μόνη μου και πάμε για λίγα πράγματα, δεν μου κρατά το χέρι αλλά της τονίζω ότι αν απομακρυνθεί θα χαθούμε. Μέχρι στιγμής συμβιβάζεται. Απλά από πολύ πολύ μικρή, αν ήθελε να εξερευνήσει, δεν της το απαγόρευα, ήμουν συνέχεια δίπλα της και της εξηγούσα τι είναι επικίνδυνο, πότε ενοχλούμε, γιατί δεν τρέχουμε στους διαδρόμους. Ίσως το κατάλαβε γιατί είχα και εγώ μεγάλο άγχος μην ενοχλούμε τον κόσμο. Γενικά δε μου αρέσει να τρέχουν μέσα σε σουπερ μαρκετ παιδιά, βασικά φοβάμαι μην τα πάρει αμπάριζα κανένα καρότσι ή χτυπήσουν σε γωνίες. Πες πες πάντως, πλέον οι βόλτες σε τέτοια μέρη είναι ήρεμες. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν τέρας υπομονής στη φάση που ήθελε να τα δει όλα και να τα πιάσει όλα και τότε δεν πήγαινα μόνη αλλά με παρέα (να έχει κάποιος το νου του και για τα ψώνια). Όταν πηγαίναμε μόνες μας, απλά το έπαιρνα απόφαση ότι θα μείνουμε πολυυυυυ ώρα εκεί μέσα.

Διαφημίσεις

στο μαρκετ ο  μικρος ακομη στο καροτσι του μαρκετ

χωρις καροτσι να ειναι κ ο μπαμπας μαζι,μπας κ ψωνισουμε τπτ

αλλα κ εγω τον εχω παει στο παντοπωλειο πχ με τα ποδια,να παρω μονο γαλα,ετσι ωστε να μπορω να τον συγκρατησω

με την μεγαλη πλεον 4χρ δ εχω θεμα,με βοηθαει πολυ

On 31/10/2018 at 2:56 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Να σας ρωτησω κ κατι ακόμη μιας και αναφέρθηκε , στο σούπερ μάρκετ τα κράτατε απ το χέρι?  Παρότι το μάρκετ είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας πάω με το καρότσι γιατί διαφορετικά δεν κάθεται ήσυχα. Δηλαδή παίρνει απρόσεκτα πράγματα απ τα ράφια, ρίχνει προϊόντα κατω κ δεν μπορώ να χω το νου μου στα ψώνια κ στον μικρό!

Στο καρότσι του σούπερ μάρκετ να γουστάρει κιόλας. Του δίνω πράγματα να τα βάζει μέσα, νιώθει ωραία που βοηθάει. 

Σε καμιά περίπτωση σουπερ μάρκετ με το χέρι, άντε μόνο για 1-2 πράγματα.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Εμένα η κόρη μου τώρα ειναι 2.5 και το καροτσι το κοψαμε ασυνείδητα το καλοκαίρι, τελευταία φορά που θυμαμαι να το χρησιμοποιήσαμε ηταν τον Ιούνιο.

Τα καρότσια τυπου 3 σε 1 δεν με βολεψαν ποτέ. Ειχε ενιαία λαβή και τεράστιο καλάθι αλλάοσο βάραινε το παιδί,βαλε την τσαντα μου και λίγα ψώνια μένουμε και σε ανηφορα... κράτησε (η υπομονή μου) οταν το παιδί ήταν 5 μηνων και πηραμε ενα μακλαρεν. Εντάξει το εργαλείο. Και μαζί με το σλινγκ και το κρεββατακι σαν λίκνο που δένει στο κρεββατι τα πιο σωστά χρηματα που δώσαμε για το παιδι.

Το ποδήλατο με την λαβή προσωπικα το θεωρω πεταμένα λεφτά.

Μας το έκαναν δώρο και το λυπάμαι να το χαριζω η να το πουλήσω.

Άχρηστο και αρκετα ακριβο. Αν εισαι σε καμία επαρχια με τεράστια πεζοδρόμια και ευθείες τελεια παρτο θα κάνετε ωραίες βόλτες. 

Αν είσαι σε πυκνοκατοικημενη πολη με πεζοδρόμια της κακιάς ώρας, ανηφόρες η κατηφορες κτλ οχι αστο καλύτερα. 

Μόνο ενα ειχα δει που ίσως ηταν πιο στιβαρό αλλα είχε καπου 250 ευρώ.

Το πρόβλημα το δικο μου με το τρίκυκλο ηταν οτι μπαλαντζαρει δεξια αριστερα οταν πας να ανέβεις πεζοδρομιο . Είναι καθαρά βόλτας οθτε πραγματα χωραει απο κατω και ισχυει οτι και για τα καρότσια 3 σε 1. Είναι για το πολυ 10-12 κιλα παιδι.

Χώρια ότι εχω θεμα με την μεση μου και αυτή η λαβή στο τρίκυκλο δεν με βοηθούσε καθόλου να το σηκώσω να ανέβει πεζοδρομιο η να κατέβει.

Η κορη μου περπάτησε 9.5 μηνων αν πάρεις ένα καροτσακι μπαστούνι καπου στο 6 μηνο νομιζω οτι ως τα 2 το χρειάζεσαι άσχετα αν περπατάει το παιδί γιατι οι αντοχές τους ειναι περιορισμένες ειδικα αν θες να βγεις μεγαλη βόλτα για καφέ ψώνια κτλ 

• 6 months later...

Απ την τελευταία μου ανάρτηση σταματησαμε να χρησιμοποιούμε καρότσι. Δύο μέρες τώρα ή γιαγιά μας έφερε ξανά στο προσκήνιο το καρότσι σαν παιχνίδι. Δηλαδή, το έσπρωχνε ο μικρός και πήγαινε βόλτα τα κουκλακια του. Θέλησε να μπει μέσα και τον πήρε δύο τρεις βόλτες. Βλέπω πως ή γιαγιά βολευτηκε το καρότσι από αποψη ασφάλειας στους δρόμους και τους αρέσουν οι περίπατοι τους. Εγώ σταμάτησα όπως είπα να το χρησιμοποιώ γιατί πια ο μικρός 28 μηνών περπατάει για να πάμε οπουδήποτε, με χαρά μπορώ να πω. Πιστεύετε πως πρόκειται για πισωγυρισμα? Να μιλήσω στην γιαγιά? 

Just now, Mama_Anesti_ said:

Απ την τελευταία μου ανάρτηση σταματησαμε να χρησιμοποιούμε καρότσι. Δύο μέρες τώρα ή γιαγιά μας έφερε ξανά στο προσκήνιο το καρότσι σαν παιχνίδι. Δηλαδή, το έσπρωχνε ο μικρός και πήγαινε βόλτα τα κουκλακια του. Θέλησε να μπει μέσα και τον πήρε δύο τρεις βόλτες. Βλέπω πως ή γιαγιά βολευτηκε το καρότσι από ζήτημα ασφαλείας στους δρόμους και τους αρέσουν οι περίπατοι τους. Εγώ σταμάτησα όπως είπα να το χρησιμοποιώ γιατί πια ο μικρός 28 μηνών περπατάει για να πάμε οπουδήποτε, με χαρά μπορώ να πω. Πιστεύετε πως πρόκειται για πισωγυρισμα? Να μιλήσω στην γιαγιά? 

Εγώ θα μιλούσα στην γιαγιά σίγουρα, ανεξάρτητα από το αν είναι πισωγύρισμα ή όχι εφόσον εσύ ως μητέρα έχεις αποφασίσει να το καταργήσεις ποιος ο λόγος να βγει πάλι στο προσκήνιο?

Διαφημίσεις

Αν η γιαγιά είναι ικανή να βγαίνει βόλτα με το μικρό απο το χεράκι και δε φοβάσαι, μίλα της. Το λέω και από άποψη ασφαλείας (μην της φύγει απτό χέρι πχ) αλλά και από άποψη σωματικής ικανότητας. Δλδ αν το παιδί κουράζεται κ θέλει τη μισή διαδρομή αγκαλιά τότε εγώ θα τη λυπομουν τη γυναίκα. Συζητήστε το παρολα αυτά, δεν είναι κατι κακο.

Πισωγύρισμα δεν το βλέπω, με την έννοια ότι δεν θα ξεχάσει να περπατάει! Νομίζω απλά βρήκε νέο όχημα - παιχνιδι που το είχε ξεχάσει. Προσωπικα δεν βλέπω κάτι κακό, αλλά αν σε σένα δημιουργεί πρόβλημα να το συζητήσεις με τη γιαγιά οπωσδήποτε. 

Τυχαία βρήκα το θέμα και μιας κι έχω μια επίκαιρη απορία: από ποια ηλικία είναι εφικτό να πάτε με το παιδί κάπου με τα πόδια και όντως να πάτε εκέι που θέλετε; δηλαδή να πείτε ότι πάτε πχ μια βόλτα 10λεπτη με στάση σε 1-2 καταστήματα και άλλο τόσο η επιστροφή. Και να καταφέρετε να πάτε εκεί που θέλετε χωρίς στάση σε κάθε δεντράκι ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να τραβήξει την προσοχή, και τελικά να κουραστεί, να περάσει η ώρα, και να μη γίνει αυτό που θε΄λετε να κάνετε. 16 μηνών είνα μάλλον νωρίς; Βαρέθηκα το βάλε- βγάλε στο καρότσι στα καταστήματα, με καρότσι σε κλειστό χώρο δεν κάθεται καθόλου, και σκέφτομαι να το δοκιμάσω. 

Στον 2,5ετων γιο μου οταν πρεπει να παω πρωι την μεγαλη στο σχολειο χρησιμοποιω καροτσι η τρικυκλο, γτ βιαζομαι κ 8η ωρα μολις εχει ξυπνησει δ παιζει να περπατησει

Δ μου αρεσει καθολου να το χρησιμοποιω γι αυτο κ το εχω σαν λυση αναγκης

Οταν παμε να την παρουμε στο σχολασμα προτιμω να περπατησει, κ ας κανω τη διπλασια ωρα να παω

Γενικα απο 1,5χρ ειχα το τρικυκλο πιο πολυ απο το καροτσι, κ απο 2σχεδον το καταργησαμε, εκτος καποιων τετοιων εκτακτων περιπτωσεων, παντα υπολογιζοντας αρκετη ωρα παραπανω την διαδρομη μας

On 16/5/2019 at 10:43 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Τυχαία βρήκα το θέμα και μιας κι έχω μια επίκαιρη απορία: από ποια ηλικία είναι εφικτό να πάτε με το παιδί κάπου με τα πόδια και όντως να πάτε εκέι που θέλετε; δηλαδή να πείτε ότι πάτε πχ μια βόλτα 10λεπτη με στάση σε 1-2 καταστήματα και άλλο τόσο η επιστροφή. Και να καταφέρετε να πάτε εκεί που θέλετε χωρίς στάση σε κάθε δεντράκι ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να τραβήξει την προσοχή, και τελικά να κουραστεί, να περάσει η ώρα, και να μη γίνει αυτό που θε΄λετε να κάνετε. 16 μηνών είνα μάλλον νωρίς; Βαρέθηκα το βάλε- βγάλε στο καρότσι στα καταστήματα, με καρότσι σε κλειστό χώρο δεν κάθεται καθόλου, και σκέφτομαι να το δοκιμάσω. 

Tι ακριβώς εννοείς, πραγματικά μπερδεύομαι. Από την πρώτη μέρα φαντάζομαι; Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ το σενάριο που περιγράφεις, εκτός αν εννοείς πάτε με το παιδί να περπατάει και κουράζεται; Αλλιώς γιατί να σταματάτε συνέχεια;

Διαφημίσεις

On 16/5/2019 at 3:12 ΜΜ, kotsifikos είπε:

Εγώ θα μιλούσα στην γιαγιά σίγουρα, ανεξάρτητα από το αν είναι πισωγύρισμα ή όχι εφόσον εσύ ως μητέρα έχεις αποφασίσει να το καταργήσεις ποιος ο λόγος να βγει πάλι στο προσκήνιο?

Ξεκίνησε ως παιχνίδι για τα κουκλακια κ έπειτα ο μικρός θυμήθηκε την παλιά του συνήθεια. 

On 16/5/2019 at 5:22 ΜΜ, Lenia16 είπε:

Αν η γιαγιά είναι ικανή να βγαίνει βόλτα με το μικρό απο το χεράκι και δε φοβάσαι, μίλα της. Το λέω και από άποψη ασφαλείας (μην της φύγει απτό χέρι πχ) αλλά και από άποψη σωματικής ικανότητας. Δλδ αν το παιδί κουράζεται κ θέλει τη μισή διαδρομή αγκαλιά τότε εγώ θα τη λυπομουν τη γυναίκα. Συζητήστε το παρολα αυτά, δεν είναι κατι κακο.

Όχι δεν ζητά αγκαλιά, τουλάχιστον σε μένα. Πιστεύω πως είναι ικανή και την εμπιστεύομαι. Το συζητησα μαζί της και μου είπε πως ο μικρός επιμένει να μπει και σαν γιαγιά δεν μπορεί να του χαλάσει την καρδιά. 

On 16/5/2019 at 6:59 ΜΜ, Merendoula είπε:

Πισωγύρισμα δεν το βλέπω, με την έννοια ότι δεν θα ξεχάσει να περπατάει! Νομίζω απλά βρήκε νέο όχημα - παιχνιδι που το είχε ξεχάσει. Προσωπικα δεν βλέπω κάτι κακό, αλλά αν σε σένα δημιουργεί πρόβλημα να το συζητήσεις με τη γιαγιά οπωσδήποτε. 

Να σου την αλήθεια έτσι το βλέπω κι εγώ. Μία φίλη με έβαλε σε σκέψεις. Αλλά ο μικρός το εχει σαν μέσο μεταφοράς όπως το αυτοκίνητο, το καρότσι του σουπερμάρκετ κτλ. 

Ελπίζω να είστε καλά και να βρηκατε τους ρυθμούς σας!

On 16/5/2019 at 10:43 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Εγώ προσπάθησα μετά τους δεκαοχτώ να πάμε πχ σουπερμάρκετ. Πιο πριν περπατουσαμε στην γειτονιά όπως το περιγραφεις, για να δούμε το σκυλάκι, να κόψουμε λουλούδια κτλ. Όμως θέλει πολύ υπομονή και προσοχή γιατί ο δικός μου άρπαζε πράγματα απ τα ράφια και δεν μιλούσε αρκετά για να συνεννοηθούμε. Οπότε αυτές οι διαδρομές τότε γίνονταν οικογενειακως ώστε ο ένας να προσέχει τον μικρό και ο άλλος να κάνει τα ψώνια. 

On 17/5/2019 at 3:37 ΠΜ, vicky86 είπε:

Στον 2,5ετων γιο μου οταν πρεπει να παω πρωι την μεγαλη στο σχολειο χρησιμοποιω καροτσι η τρικυκλο, γτ βιαζομαι κ 8η ωρα μολις εχει ξυπνησει δ παιζει να περπατησει

Δ μου αρεσει καθολου να το χρησιμοποιω γι αυτο κ το εχω σαν λυση αναγκης

Οταν παμε να την παρουμε στο σχολασμα προτιμω να περπατησει, κ ας κανω τη διπλασια ωρα να παω

Γενικα απο 1,5χρ ειχα το τρικυκλο πιο πολυ απο το καροτσι, κ απο 2σχεδον το καταργησαμε, εκτος καποιων τετοιων εκτακτων περιπτωσεων, παντα υπολογιζοντας αρκετη ωρα παραπανω την διαδρομη μας

Στην θέση σου και εγώ το ίδιο θα έκανα. Είναι δύσκολο να ξυπνήσει και να περπατάει μία μεγάλη διαδρομή πρωι-πρωι. Και ο δικός μου όρεξη γι βόλτα έχει το μεσημέρι ή το απόγευμα. 

19 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Tι ακριβώς εννοείς, πραγματικά μπερδεύομαι. Από την πρώτη μέρα φαντάζομαι; Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ το σενάριο που περιγράφεις, εκτός αν εννοείς πάτε με το παιδί να περπατάει και κουράζεται; Αλλιώς γιατί να σταματάτε συνέχεια;

Γιατί θέλει να βλέπει τα δέντρα, τα λουλούδια, να πατάει τα φρεάτια επειδή έχουν άλλο χρήμα από το πεζοδρόμιο κλπ. Φαντάζομαι όλα το κάνουν. Βλακεία δεν είναι να του χαλάω τη βόλτα για να τον τραβολογαω επειδή εγώ θέλω να μπω σ' ένα μαγαζί την ώρα που εκεινος θελει να παιξει με το λουλουδάκι; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σου φαίνεται περίεργο στην απορία μου. Δηλαδή τα αλλά παιδάκια αυτής της ηλικίας (ουτε καν 1,5) τα παίρνεις από το χέρι κ ακολουθούν πειθήνια όπου τα πας; Δεν σταματούν σε πραγματα που τα ενδιαφερουν; 

Αν ειναι κατι βιαςτικο προφανως τον παω με κατοτσι ή μαρσιπο. Αλλιως αφηνουμε το κατοτςι εξω απο το μΓαζι, μπαινουμε, κ αν εχει ηρεμια ή εχω θαρρος με τους ανθρωπους αφηνω το καροτςι για να κανουμε τον γυρο του τετραγώνου ή να δουμε τα παρτερια κλπ. Και μετα παλι καροτςι για τον επομενο κροοριςμο κ παει λεγοντας. αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω κ κάτι περπατώντας, για μια μικρη αποςταςη χωρις πολλες σταςεις, πχ φουρνο κ μανάβη που απέχουν δυο τρια τετράγωνα συν την αποςταςη απο το αυτοκινητο, χωρίς όμως να τον εκνευρίζω διακόπτοντας την εξερεύνηση κ χωρις ολο αυτο να κρατησει ατελείωτη ωρα κ να ερθει η ωρε που νυσταζει κ να χαλασει η βολτα. Ισως ομως ειναι νωρις. 

Just now, Έσπερος είπε:

Γιατί θέλει να βλέπει τα δέντρα, τα λουλούδια, να πατάει τα φρεάτια επειδή έχουν άλλο χρήμα από το πεζοδρόμιο κλπ. Φαντάζομαι όλα το κάνουν. Βλακεία δεν είναι να του χαλάω τη βόλτα για να τον τραβολογαω επειδή εγώ θέλω να μπω σ' ένα μαγαζί την ώρα που εκεινος θελει να παιξει με το λουλουδάκι; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σου φαίνεται περίεργο στην απορία μου. Δηλαδή τα αλλά παιδάκια αυτής της ηλικίας (ουτε καν 1,5) τα παίρνεις από το χέρι κ ακολουθούν πειθήνια όπου τα πας; Δεν σταματούν σε πραγματα που τα ενδιαφερουν; 

Αν ειναι κατι βιαςτικο προφανως τον παω με κατοτσι ή μαρσιπο. Αλλιως αφηνουμε το κατοτςι εξω απο το μΓαζι, μπαινουμε, κ αν εχει ηρεμια ή εχω θαρρος με τους ανθρωπους αφηνω το καροτςι για να κανουμε τον γυρο του τετραγώνου ή να δουμε τα παρτερια κλπ. Και μετα παλι καροτςι για τον επομενο κροοριςμο κ παει λεγοντας. αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω κ κάτι περπατώντας, για μια μικρη αποςταςη χωρις πολλες σταςεις, πχ φουρνο κ μανάβη που απέχουν δυο τρια τετράγωνα συν την αποςταςη απο το αυτοκινητο, χωρίς όμως να τον εκνευρίζω διακόπτοντας την εξερεύνηση κ χωρις ολο αυτο να κρατησει ατελείωτη ωρα κ να ερθει η ωρε που νυσταζει κ να χαλασει η βολτα. Ισως ομως ειναι νωρις. 

Γι αυτό ρώτησα αν εννοείς με τα πόδια ή όχι, γιατί μπερδεύτηκα όπως το έγραψες, κατάλαβα ότι αντιδρά και στη βόλτα όταν δεν περπατάει και δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί :)

Να πάρεις το παιδάκι περπατώντας, να πας π.χ. 3 τετράγωνα μέχρι το μπακάλικο και να γυρίσεις, είναι λογικό να πάρει ώρα ακόμη στην ηλικία που είστε. Είναι τόσο καινούριο ακόμη το περπάτημα, που και θα κουραστεί και θα θέλει να εξερευνήσει τα πάντα.

Καρότσι ή μάρσιπο για τη διαδρομή. Αλλιώς το κάνετε βολτούλα.

Και είναι καλή ηλικία για να αρχίσεις να του βάζεις στόχους και όρια, του τύπου "πάμε στο μανάβη να με βοηθήσεις να διαλέξω μήλα" και να μην τον αφήνεις στη διαδρομή να χαζεύει, θυμίζοντας του κάθε φορά που πάτε και γιατί. Η "πάμε πρώτα να πάρουμε γάλα και μετά θα κάνουμε κούνια". Μην περιμένεις και επιτυχία 100%  στο να μην έχει γκρίνια έτσι, αλλά γενικά πιάνει με τον καιρό, ειδικά αν καταλάβει ότι το εννοείς και δεν ενδίδεις στη γκρίνια, αλλά ταυτόχρονα κρατας και τη συμφωνία εσύ, δηλαδή όντως τον αφήνεις να διαλέξει εκείνος τα μήλα ή περνάτε αμέσως μετά και από τις κούνιες κλπ.

Ειναι μικρος ακομη, αλλα στα δυο πχ μπορεις να του λες οτι παμε στον φουρνο η στον μαναβη, βιαζομαστε, θα εχεις τον χρονο στην επιστροφη να παιξεις

Η αντιστροφα τωρα που δ εχουμε ψωνια, μπορουμε να δουμε οτι μας αρεσει στη διαδρομη, ενω μετα το μαρκετ που θα κουβαλαω σακουλες, δ μπορω

Απο αυτην την αποψη το μαρκετ ειναι μια καλγ εξασκηση για να δεις ποσο ακολουθει οδηγιες, απλα σε πρωτη φαση να εισαι ετοιμη για πολλα αχρειαστα ψωνια στο καλαθι του:P

(ακομη βαζω τον γιο μου που ειναι κατηγορια φτερου, οταν βιαζομαι στο μαρκετ στο καροτσι, φυσικα αν μπω για δυο πραγματα τον αφηνω να περπαταει) 

Just now, vicky86 είπε:

Ειναι μικρος ακομη, αλλα στα δυο πχ μπορεις να του λες οτι παμε στον φουρνο η στον μαναβη, βιαζομαστε, θα εχεις τον χρονο στην επιστροφη να παιξεις

Η αντιστροφα τωρα που δ εχουμε ψωνια, μπορουμε να δουμε οτι μας αρεσει στη διαδρομη, ενω μετα το μαρκετ που θα κουβαλαω σακουλες, δ μπορω

Απο αυτην την αποψη το μαρκετ ειναι μια καλγ εξασκηση για να δεις ποσο ακολουθει οδηγιες, απλα σε πρωτη φαση να εισαι ετοιμη για πολλα αχρειαστα ψωνια στο καλαθι του:P

(ακομη βαζω τον γιο μου που ειναι κατηγορια φτερου, οταν βιαζομαι στο μαρκετ στο καροτσι, φυσικα αν μπω για δυο πραγματα τον αφηνω να περπαταει) 

Στο μάρκετ μια φορά που ήταν για δυο πράγματα δοκίμασα, όλα καλά, αλλά δίπλα στο ταμείο είχε κάτι λούτρινα κουκλάκια, είμαστε στη φάση που λατρεύει τα λούτρινα, έπεσε πολύ κλάμα, και δεν το ξανάκανα. Είναι νομίζω περιττή η πρόκληση αφού ακόμα δεν καταλαβαίνει όλα όσα του λέω για να μπορώ να εξηγήσω. 

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Στο μάρκετ μια φορά που ήταν για δυο πράγματα δοκίμασα, όλα καλά, αλλά δίπλα στο ταμείο είχε κάτι λούτρινα κουκλάκια, είμαστε στη φάση που λατρεύει τα λούτρινα, έπεσε πολύ κλάμα, και δεν το ξανάκανα. Είναι νομίζω περιττή η πρόκληση αφού ακόμα δεν καταλαβαίνει όλα όσα του λέω για να μπορώ να εξηγήσω. 

Κι όμως. Δε σταματά κάποια στιγμή η γκρίνια, αν δε μάθεις στο παιδί ότι το σούπερ μάρκετ δεν είναι παιδική χαρά. Και στα 2 και στα 12 μια χαρά μπορεί να καβγαδίζει. Γιατί δεν πήρες το λούτρινο, δεν πήρες παγωτό, δεν πήρες δημητριακά, και δεν ξέρω τι άλλο. Όσο πιο μικρό ξεκινήσει να καταλαβαίνει ότι δεν μπορείτε να αγορασετε οτιδήποτε σας γυαλίσει, τόσο λιγότερους καβγάδες θα έχεις μακροπρόθεσμα. Βοηθάει να το μάθεις από μικρό να συμμετέχει στα ψώνια, να ψάχνετε μαζί τα ράφια, να σου πιάνει πράγματα, κλπ. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...