Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Babysitter & περίοδος προσαρμογής μαζί της

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, marakiz είπε:

Φαίνεται από όσα διαβάζω (κι αλλου όχι μόνο εδώ) η οικογένεια μου κι εγώ σταθήκαμε πολύ τυχεροί στο θέμα νταντά. Το κορίτσι αυτό βέβαια ούτε πτυχία έχει ούτε τίποτα, ένα νυχτερινό έχει βγάλει. Αγαπάει όμως πολύ τα παιδιά. Ήταν άπειρα γλυκιά και τρυφερή με τον γιο μου, έπαιξαν πολύ μαζί, έμαθε πολλά μαζί της και ακολουθούσε πάντα τα θέλω μου ως γονιός, χώρια ότι ταίριαζαν έτσι κι αλλιώς.  Δεν χρειάζεται να είναι παιδαγωγός η άλλη για να είναι καλή νταντά στο παιδί σου. 

Για μενα προείχε η ηλικια. και για τους δυο μας δηλαδη. απορρίψαμε αρκετες κυριες γυρω στα 50-60, θα ημασταν ανοιχτοί μονο στην ιδεα κάποιας 40-50 πολυ νεανικής που θα ειχαμε τα παιδια της μαθητες κ θα την ξεραμε. Αλλιως η ηλικια ηταν το κριτηριο, εγω ηθελα κ παιδαγωγό για να πω την αληθεια, τον αντρα μου δεν τον απασχολούσε τοσο (εως καθολου θα ελεγα). Τελικα σε νηπιαγωγό καταληξαμε αλλα οχι με αυτο ως πρωτεύον κριτηριο. Απλως μας φανηκε το συνολο πιο ελκυστικο. αλλιως ομως χωρις επιφυλακή θα ειχαμε διαλεξει την πρωτη κοπελα που ελεγα. μια μερα να ειχαμε βιαστεί δλδ θα την είχαμε κλεισει κ οχι σαν λυση αναγκης, αφου κι εγω εξεπλάγην με την διαπιστωση μου. 

18 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Για μενα προείχε η ηλικια. και για τους δυο μας δηλαδη. απορρίψαμε αρκετες κυριες γυρω στα 50-60, θα ημασταν ανοιχτοί μονο στην ιδεα κάποιας 40-50 πολυ νεανικής που θα ειχαμε τα παιδια της μαθητες κ θα την ξεραμε. Αλλιως η ηλικια ηταν το κριτηριο, εγω ηθελα κ παιδαγωγό για να πω την αληθεια, τον αντρα μου δεν τον απασχολούσε τοσο (εως καθολου θα ελεγα). Τελικα σε νηπιαγωγό καταληξαμε αλλα οχι με αυτο ως πρωτεύον κριτηριο. Απλως μας φανηκε το συνολο πιο ελκυστικο. αλλιως ομως χωρις επιφυλακή θα ειχαμε διαλεξει την πρωτη κοπελα που ελεγα. μια μερα να ειχαμε βιαστεί δλδ θα την είχαμε κλεισει κ οχι σαν λυση αναγκης, αφου κι εγω εξεπλάγην με την διαπιστωση μου. 

Η γυναίκα που έπαιξε με απεριόριστο κέφι με την κόρη μου τα πρώτα χρόνια της ζωής της, έστησε κουκλοθέατρο με αντικείμενα του σπιτιού, της έκανε αυτοσχέδιες θεατρικές παραστάσεις, της τραγουδούσε όλη τη μέρα κλπ, είχε περάσει τα 65 όταν την προσλάβαμε. Η ηλικία από μόνη της, δε λέει απολύτως τίποτα για την όρεξη που έχει κάποιος, αν αυτό είναι το κριτήριό σας.

9 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Η γυναίκα που έπαιξε με απεριόριστο κέφι με την κόρη μου τα πρώτα χρόνια της ζωής της, έστησε κουκλοθέατρο με αντικείμενα του σπιτιού, της έκανε αυτοσχέδιες θεατρικές παραστάσεις, της τραγουδούσε όλη τη μέρα κλπ, είχε περάσει τα 65 όταν την προσλάβαμε. Η ηλικία από μόνη της, δε λέει απολύτως τίποτα για την όρεξη που έχει κάποιος, αν αυτό είναι το κριτήριό σας.

Όχι βασικά ήταν ότι το παιδί δεν ανοίγεται εύκολα με τους μεγάλους. Έως και τους αποφεύγει καμία φορά. Ενώ με όλα τα νέα άτομα είναι γελαστός κ κοινωνικός από την αρχή. Γι αυτό θεωρήσαμε ότι θα του ταιριάζει καλύτερα μια κοπέλα. Επίσης όσες είναι κάτω από 30 τις είχε μαθήτριες ο άντρας μου άρα ξέρει κ αυτές κ τους γονείς τους, ενώ τις μεγάλες κύριες τις ξέρουμε μόνο αν είχαμε τα παιδιά τους. Κατα τ αλλα συμφωνω οτι εκ των προτερων δεν προδικάζει τιποτα το πώς θα εξελιχθει μια συνεργασια και βεβαια ακομα κ αν οι εντυπωσεις αρχικα ειναι θετικές, δεν ξερεις πώς θα παει στη συνεχεια. Απλως η καθε οικογενεια εχει στο μυαλο της κατι συγκεκριμενο που κρινει οτι ταιριαζει στις αναγκες της κ στο παιδι, χωρις αυτο να σημαινει οτι θεωρει ακατάλληλο οτιδηποτε αλλο. Καθαρα υποκειμενικά παντως εχω δεν θα ενιωθα ανετα να εχω σπίτι μια μεγαλη κυρια. Θα μου φαινοταν καπως σαν να εχβ σπίτι την πεθερα. 

Ενταξει κλαιω απο τα γελια σκεπτόμενη πώς θα ενιωθε η πεθερα μου με τον παραλληλισμό αυτο. Οχι τιποτα αλλο θα εδινε ολη της την πενιχρή συνταξη για να παρει την αγαπημενη της σειρα καλλυντικών του Dior για να συνέλθει. 

Εσπερο μου στα λένε πολύ καλά οι κοπελες δεν έχω κάτι να προσθέσω θέλω να τονίσω όμως το κομμάτι της κάμερας. Όσο καλή κι αν σου σου φανεί να βάλεις κάμερα. Εγω κάποτε είχα βρει μια να την έχω για ώρες ανάγκης αν η γιαγιά δεν μπορούσε. Αρχικά καθόμασταν όλοι μαζί, η μικρή δεν μπορώ να πω πως τρελαίνοταν μαζί της, έπαιζαν όμως. Μια φορά έτυχε να αφήσω το μωρό μόνο, η μεγάλη σχολείο εκείνη με το μωρό και η γιαγιά ήταν με 40 πυρετό. Το μωρό 4 μηνών. Την ηχογράφησα με το κινητό και την έδιωξα την ίδια μέρα. Την ήξερα σχεδόν 6 μηνες δεν ήταν λίγο... Πέραν του ότι μίλαγε στο τηλ ασταμάτητα, πέραν ότι της είχα πει όχι τηλεόραση και μόλις έφυγα την άνοιξε και δεν έκλεισε πάρα μόνο όταν άκουσε το αμάξι του άντρα μου, το κερασάκι ήταν μια ωραιότατη φωνή δυνατή στο μωρό που έκλαιγε. Όλες αυτές τις ώρες του δίνε πιπίλα να μην γκρινιάζει, το τάιζε αλλά δεν την άκουσα ούτε μια φορά να του μιλάει πάρα μόνο να του φωνάξει πολύ πολύ δυνατά μέσα στα αυτιά του.

Δεν είχα εικόνα πάρα μόνο ήχο. Μπορεί να το τρανταξε κιόλας. Δεν ξέρω... Το άκουγα όμως καθολξ τη διάρκεια, έπαιζε η μπαμπαλιζε. Μόλις έκανε να γκρινιάξει του χωνε πιπίλα κι έπιανε το τηλέφωνο. Μίλησε με την κόρη, την κούνιαδα και μια φίλη της. Έκατσα και το άκουσα εκείνο το βράδυ αυτές τις 5 ώρες από 3 φορές. Το βάζα το ξαναβαζα.. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Γιαυτό σου λέω κάμερα οπωσδήποτε. Εγώ μετά συνεννοηθηκα με παιδικό να το πηγαίνω σε ώρα ανάγκης αλλά ευτυχώς δε χρειάστηκε ποτέ. Δε θέλω να σε αγχωσω, απλώς να έχεις τον νου σου... Εγώ στη θέση σου δηλαδή θα Κάνονιζα με κάποιον παιδικό σταθμό. Αλλά αν το έχετε αποφασίσει.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Just now, Nefeli2014 είπε:

Εσπερο μου στα λένε πολύ καλά οι κοπελες δεν έχω κάτι να προσθέσω θέλω να τονίσω όμως το κομμάτι της κάμερας. Όσο καλή κι αν σου σου φανεί να βάλεις κάμερα. Εγω κάποτε είχα βρει μια να την έχω για ώρες ανάγκης αν η γιαγιά δεν μπορούσε. Αρχικά καθόμασταν όλοι μαζί, η μικρή δεν μπορώ να πω πως τρελαίνοταν μαζί της, έπαιζαν όμως. Μια φορά έτυχε να αφήσω το μωρό μόνο, η μεγάλη σχολείο εκείνη με το μωρό και η γιαγιά ήταν με 40 πυρετό. Το μωρό 4 μηνών. Την ηχογράφησα με το κινητό και την έδιωξα την ίδια μέρα. Την ήξερα σχεδόν 6 μηνες δεν ήταν λίγο... Πέραν του ότι μίλαγε στο τηλ ασταμάτητα, πέραν ότι της είχα πει όχι τηλεόραση και μόλις έφυγα την άνοιξε και δεν έκλεισε πάρα μόνο όταν άκουσε το αμάξι του άντρα μου, το κερασάκι ήταν μια ωραιότατη φωνή δυνατή στο μωρό που έκλαιγε. Όλες αυτές τις ώρες του δίνε πιπίλα να μην γκρινιάζει, το τάιζε αλλά δεν την άκουσα ούτε μια φορά να του μιλάει πάρα μόνο να του φωνάξει πολύ πολύ δυνατά μέσα στα αυτιά του.

Δεν είχα εικόνα πάρα μόνο ήχο. Μπορεί να το τρανταξε κιόλας. Δεν ξέρω... Το άκουγα όμως καθολξ τη διάρκεια, έπαιζε η μπαμπαλιζε. Μόλις έκανε να γκρινιάξει του χωνε πιπίλα κι έπιανε το τηλέφωνο. Μίλησε με την κόρη, την κούνιαδα και μια φίλη της. Έκατσα και το άκουσα εκείνο το βράδυ αυτές τις 5 ώρες από 3 φορές. Το βάζα το ξαναβαζα.. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Γιαυτό σου λέω κάμερα οπωσδήποτε. Εγώ μετά συνεννοηθηκα με παιδικό να το πηγαίνω σε ώρα ανάγκης αλλά ευτυχώς δε χρειάστηκε ποτέ. Δε θέλω να σε αγχωσω, απλώς να έχεις τον νου σου... 

:o:o:o:o 

Εφιάλτης!!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Just now, Nefeli2014 είπε:

Δεν είχα εικόνα πάρα μόνο ήχο. Μπορεί να το τρανταξε κιόλας. Δεν ξέρω... Το άκουγα όμως καθολξ τη διάρκεια, έπαιζε η μπαμπαλιζε. Μόλις έκανε να γκρινιάξει του χωνε πιπίλα κι έπιανε το τηλέφωνο. Μίλησε με την κόρη, την κούνιαδα και μια φίλη της. Έκατσα και το άκουσα εκείνο το βράδυ αυτές τις 5 ώρες από 3 φορές. Το βάζα το ξαναβαζα.. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Γιαυτό σου λέω κάμερα οπωσδήποτε. Εγώ μετά συνεννοηθηκα με παιδικό να το πηγαίνω σε ώρα ανάγκης αλλά ευτυχώς δε χρειάστηκε ποτέ. Δε θέλω να σε αγχωσω, απλώς να έχεις τον νου σου... Εγώ στη θέση σου δηλαδή θα Κάνονιζα με κάποιον παιδικό σταθμό. Αλλά αν το έχετε αποφασίσει.. 

Έχω σοκαριστεί απλά.....

Είχαμε κάνει ένα πείραμα με τον άντρα μου, να βάλουμε κάμερα να δούμε τι βλέπουμε. Είχε λοιπόν πάει ο άντρας μου στο σαλόνι και τη μία γαργαλούσε το παιδί κλπ, γενικά παίζανε έντονα, την άλλη έκανε πώς το βαράει. Δυστυχώς δε φαινόταν η διαφορά :( Οπότε το είχαμε αποκλείσει, με τη λογική μη βρεθούμε να εκλάβουμε ως κακοποίηση το παιχνίδι και τρελαθούμε. Αν βάλετε κάμερα, πρέπει να έχει πολυ ανεμπόδιστο οπτικό πεδίο.
Πάντως επειδή έχετε μεγάλο μωρό πια, αν κάτι δεν πάει καλά, θα το καταλάβετε άμεσα. Αν το μωρό περνάει καλά με τη νταντά, την περιμένει να έρθει, δε διακόπτει αμέσως με το που μπεις το παιχνίδι κλπ. Αν το δεις πολύ επιφυλακτικό μετά τις πρώτες μέρες προσαρμογής, κάτι δεν πάει καλά.

Εγω βρήκα στο ίντερνετ μια κάμερα κορνίζα. Ψαξτε το. Δεν είχε δουλέψει καλά γιατί δεν ήξερα καλά να τη χρησιμοποιώ. Βλακεια ήταν λίγο φτηνή κάπου στα 40 ευρώ αλλά με αυτά τα λεφτά ίσως και κάτι παραπάνω μπορείτε να βρείτε κάτι πιο αξιόπιστο. Έχει και κάμερα ρολόι.. Αλλά και το κινητό να είναι σε φόρτιση όμως όλη μέρα κάπου κρυφά, κανει δουλειά κι αυτό. 

Να πω μόνο πως η κρυφή κάμερα είναι παράνομη.  Συμφωνώ με τη χρήση της κάμερας ωστόσο θα πρέπει να ενημερώνεται η νταντά από πριν. 

Διαφημίσεις

Just now, marakiz είπε:

Να πω μόνο πως η κρυφή κάμερα είναι παράνομη.  Συμφωνώ με τη χρήση της κάμερας ωστόσο θα πρέπει να ενημερώνεται η νταντά από πριν. 

Κι εγώ έτσι ξέρω. Γιατί αν το κάνεις κρυφά, πώς θα το χρησιμοποιήσεις μετά ωσ αιτία για να την διώξεις; Θα γυρίσει εναντίον σου. Γι αυτό και σε όλους τους χώρους που βιντεοσκοπούνται για λόγους ασφαλείας υπάρχει ταμπέλα που σε ενημερώνει. Τέλος πάντων εμείς για αρχή δεν κάνουμε κάτι τέτοιο, έτσι κι αλλιώς πρακτικά δεν μπορούμε να παρακολουθούμε, δεν είναι ότι κάνουμε μια δουλειά γραφείου με προσωπικό  υπολογιστή και απεριόριστη πρόσβαση σε διαδίκτυο. Αν δούμε τίποτα μυστήριο στις αντιδράσεις του παιδιού, θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντως με μια έρευνα που έκανα εδώ στο νησί, δεν νομίζω ότι βάζει κανείς κάμερα. 

Just now, Έσπερος είπε:

Κι εγώ έτσι ξέρω. Γιατί αν το κάνεις κρυφά, πώς θα το χρησιμοποιήσεις μετά ωσ αιτία για να την διώξεις; Θα γυρίσει εναντίον σου. Γι αυτό και σε όλους τους χώρους που βιντεοσκοπούνται για λόγους ασφαλείας υπάρχει ταμπέλα που σε ενημερώνει. Τέλος πάντων εμείς για αρχή δεν κάνουμε κάτι τέτοιο, έτσι κι αλλιώς πρακτικά δεν μπορούμε να παρακολουθούμε, δεν είναι ότι κάνουμε μια δουλειά γραφείου με προσωπικό  υπολογιστή και απεριόριστη πρόσβαση σε διαδίκτυο. Αν δούμε τίποτα μυστήριο στις αντιδράσεις του παιδιού, θα δούμε τι θα κάνουμε. Πάντως με μια έρευνα που έκανα εδώ στο νησί, δεν νομίζω ότι βάζει κανείς κάμερα. 

Καλή χρονιά! Πως πηγαν οι πρώτες μερες προσαρμογής?  

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Καλή χρονιά! Πως πηγαν οι πρώτες μερες προσαρμογής?  

Είμαστε ακόμα αρχή αλλά φαίνεται ότι πάμε καλά. ΕΠειδή η κοπέλα δούλευε, έχει έρθει  κάποια απογεύματα να παίξουμε, δεν μπορούσε πρωινά για να δει την πρωινή ρουτίνα. Αλλά τα απογεύματα έπαιζαν από την αρχή, δηλαδή την έβλεπε και πήγαινε μόνος του χωρίς να με ψάχνει, τον αφήσαμε και λίγο και πήγαμε μια βόλτα (γύρω γύρω για να δούμε αν θα ακούσουμε κλάματα). Χθες και σήμερα εγώ πήρα άδεια, έφυγα χθες μόνο εναλλάξ με τον άντρα μου για να αναλάβω υπηρεσία και να συνεννοηθώ με το σχολείο, για να μας δει η κοπέλα και σε πρωινή φάση, καλά έχει πάει, έτσι κι αλλιώς μόνος του τρώει οπότε δεν έχω άγχος μήπως δεν δεχτεί φαγητό, στον ύπνο λίγο το παλεύουν. Αύριο θα τους αφήσω κανονικά αλλά λιγότερη ώρα. 

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Κι εγώ έτσι ξέρω. Γιατί αν το κάνεις κρυφά, πώς θα το χρησιμοποιήσεις μετά ωσ αιτία για να την διώξεις; Θα γυρίσει εναντίον σου.

Δε χρειάζεσαι καμία δικαιολογία για να διακόψεις τη συνεργασία με οποιονδήποτε άνθρωπο απασχολείς, είτε δουλεύει με εργόσημο είτε (99% αν μιλάμε για νταντά) μαύρα. Απλά σταματάς.

4 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Είμαστε ακόμα αρχή αλλά φαίνεται ότι πάμε καλά. ΕΠειδή η κοπέλα δούλευε, έχει έρθει  κάποια απογεύματα να παίξουμε, δεν μπορούσε πρωινά για να δει την πρωινή ρουτίνα. Αλλά τα απογεύματα έπαιζαν από την αρχή, δηλαδή την έβλεπε και πήγαινε μόνος του χωρίς να με ψάχνει, τον αφήσαμε και λίγο και πήγαμε μια βόλτα (γύρω γύρω για να δούμε αν θα ακούσουμε κλάματα). Χθες και σήμερα εγώ πήρα άδεια, έφυγα χθες μόνο εναλλάξ με τον άντρα μου για να αναλάβω υπηρεσία και να συνεννοηθώ με το σχολείο, για να μας δει η κοπέλα και σε πρωινή φάση, καλά έχει πάει, έτσι κι αλλιώς μόνος του τρώει οπότε δεν έχω άγχος μήπως δεν δεχτεί φαγητό, στον ύπνο λίγο το παλεύουν. Αύριο θα τους αφήσω κανονικά αλλά λιγότερη ώρα. 

Θα βρουν τα πατήματα τους κ ισως βρει η κοπέλα διαφορετικό τρόπο να τον κοιμιζει απ τον δικό σου. Πχ όσες φορές έχει χρειαστεί να τον κοιμίσει ή πεθερά μου το κάνει αγκαλιά καθιστή στον καναπέ κ με κούνημα. Εγώ τον αφήνω απλά δίπλα μου κ ποτέ δεν έχει ζητήσει αγκαλιά. 

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Δε χρειάζεσαι καμία δικαιολογία για να διακόψεις τη συνεργασία με οποιονδήποτε άνθρωπο απασχολείς, είτε δουλεύει με εργόσημο είτε (99% αν μιλάμε για νταντά) μαύρα. Απλά σταματάς.

Εννοώ αν δεις ξαφνικά από την κάμερα κάτι που δεν σου αρεσει, και δεν γνωριζει ο αλλος οτι βιντεοσκοπείται, δεν μπορεις να του πεις οτι διακοπτεις επειδη ειδες να κανει κατι στραβό. θα πρεπει να το θεσεις καπως αλλιως. δηλαδη γινετσι απλως μια μερα να πεις στον αλλον οτι δεν σου κανει, ετσι χωρις να εξηγήσεις το γιατι;

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Θα βρουν τα πατήματα τους κ ισως βρει η κοπέλα διαφορετικό τρόπο να τον κοιμιζει απ τον δικό σου. Πχ όσες φορές έχει χρειαστεί να τον κοιμίσει ή πεθερά μου το κάνει αγκαλιά καθιστή στον καναπέ κ με κούνημα. Εγώ τον αφήνω απλά δίπλα μου κ ποτέ δεν έχει ζητήσει αγκαλιά. 

Καλή συνέχεια!

με τον υπνο του εχει γινει ενα μπαχαλο, αργούσε καποιες φορες κ συνηθισε να κοιμαται πιο αργα κ ετσι δεν ειναι τοσο κουρασμενος για να κοιμηθει ευκολα. κ αντιδρα κ ατην αγκαλια σλλα δεν τον παιρνει μονο του ο υπνος ευκολα κ ετσι ειναι καπως μεταβατική περιοδος. το ειπα συην κοπρλα οτι επεσε σε λιγο κακο timing ως προς αυτο κ ισως γενθκα χρειαστει μια επανεκτίμηση αυτου του ημερήσιου υπνου, για να ξερει να μην εχει αγχος, ουτε θα της κανω θεμα αν δεν βγει οπως το εκανα εγω. 

Just now, Έσπερος είπε:

Εννοώ αν δεις ξαφνικά από την κάμερα κάτι που δεν σου αρεσει, και δεν γνωριζει ο αλλος οτι βιντεοσκοπείται, δεν μπορεις να του πεις οτι διακοπτεις επειδη ειδες να κανει κατι στραβό. θα πρεπει να το θεσεις καπως αλλιως. δηλαδη γινετσι απλως μια μερα να πεις στον αλλον οτι δεν σου κανει, ετσι χωρις να εξηγήσεις το γιατι;

Καλά, αρχικά για αυτό δεν το κάνεις κρυφά.  Αλλά αν τυχόν κακοφέρεται στο παιδί θα σε νοιάξει αν θα πρέπει να εξηγήσεις το γιατί? 

Εσπερο μου αυτό θα πρέπει να είναι το ΤΕΛ πράγμα που θα σε νοιάζει.. Είναι δεδομένες πια οι κάμερες, όλες οι bbs πλέον ξέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βιντεοσκοπουνται και κανονικά δε θα πρέπει να το αρνούνται κιόλας. Αυτές που το αρνούνται, αρχικώς ας κόψουν αποδείξεις. Μετά το συζητάμε. Γενικά είμαι υπέρ παιδικού και bbs από γραφείο. Πληρώνεις πολλά παραπάνω αλλά έχεις το κέφαλι σου πολύ πιο ήσυχο. 

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Γιατί όλοι εμείς που δουλεύουμε ιδιωτικοί υπάλληλοι, καταλάβαμε ποτέ γιατί απολυόμαστε; Απλά μία μέρα σου λένε "μας συγχωρείτε, δε σας έχουμε πλέον ανάγκη, να έχετε μαζέψει τα πράγματά σας στα επόμενα δέκα λεπτά". Πώς φαντάζεσαι τις απολύσεις; 

On 9/3/2019 at 1:00 PM, marakiz said:

Δεν είμαι σίγουρη ότι η κρυφή κάμερα μέσα στο σπίτι σου είναι παράνομη. Μέσα στο σπίτι σου μπορείς να έχεις ο,τι θέλεις. Αλλιώς και οι κάμερες ασφαλείας θα ήταν παράνομες. Δηλαδή αν έχεις κάμερα μέσα στο σπίτι σου για οποιονδήποτε λόγο (ασφαλείας, για τα παιδιά κλπ) πρέπει να το πεις σε όποιον έρχεται? Οι συναγερμοι τελευταίας τεχνολογίας έχουν και κάμερα σε κάθε δωμάτιο. Πιστεύω πως σε ιδιωτικό χώρο δεν τίθεται θέμα.

Just now, maripoz είπε:

Δεν είμαι σίγουρη ότι η κρυφή κάμερα μέσα στο σπίτι σου είναι παράνομη. Μέσα στο σπίτι σου μπορείς να έχεις ο,τι θέλεις. Αλλιώς και οι κάμερες ασφαλείας θα ήταν παράνομες. Δηλαδή αν έχεις κάμερα μέσα στο σπίτι σου για οποιονδήποτε λόγο (ασφαλείας, για τα παιδιά κλπ) πρέπει να το πεις σε όποιον έρχεται? Οι συναγερμοι τελευταίας τεχνολογίας έχουν και κάμερα σε κάθε δωμάτιο. Πιστεύω πως σε ιδιωτικό χώρο δεν τίθεται θέμα.

Είναι σίγουρα παράνομο το να βιντεοσκοπείσαι χωρίς να το γνωρίζεις, άρα η νταντά που θα είναι στο σπίτι και θα βιντεοσκοπείται θα πρέπει να είναι ενήμερη. Βέβαια, παράνομο είναι και να δουλεύει "μαύρα" η νταντά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στους δημόσιους χώρους όπου υπάρχει κάμερα ασφαλείας, υπάρχει και ενδεικτικό ταμπελάκι που το αναφέρει, είναι υποχρεωτικό. 

Ίσως η @Deena μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα.

Με συγχωρείτε που παρεμβαίνω και πάλι αλλά ένα εργόσημο δεν βλάπτει :) και η κάμερα είναι απαραίτητη :) @Έσπερος συγνώμη αν προσβληθείς, αλλά στου καιρούς που διανύουμε είναι λίγο «αφελές» να λες ότι δεν κανεις κάτι επειδή «δεν εισαι συνέχεια συνδεδεμένη». Υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από την κάμερα σε Α) απότομη κίνηση Β) υπερβολικό ήχο. 

Στις κλειστές κοινωνίες γίνονται καμία φορά τα χειρότερα ! Μην επαναπαύεσαι ! Δεν στο λέω για κακό , απλά γενικά «μην βάζεις νερό στο κρασί σου» σε τέτοια θέματα !

18 hours ago, marakiz said:

Είναι σίγουρα παράνομο το να βιντεοσκοπείσαι χωρίς να το γνωρίζεις, άρα η νταντά που θα είναι στο σπίτι και θα βιντεοσκοπείται θα πρέπει να είναι ενήμερη. Βέβαια, παράνομο είναι και να δουλεύει "μαύρα" η νταντά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Στους δημόσιους χώρους όπου υπάρχει κάμερα ασφαλείας, υπάρχει και ενδεικτικό ταμπελάκι που το αναφέρει, είναι υποχρεωτικό. 

Ίσως η @Deena μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα.

Εννοούσα τις κάμερες ασφαλείας σε ιδιωτικό χώρο, εντός του σπιτιού δηλαδή. 

Just now, maripoz είπε:

Εννοούσα τις κάμερες ασφαλείας σε ιδιωτικό χώρο, εντός του σπιτιού δηλαδή. 

Κοίτα και σε καταστήματα  (που δεν ξέρω αν θεωρείται ιδιωτικός ή δημόσιος χωρος) εινσι υποχρεωτικο αλλά και σε εισόδους σε σπίτια ή πολυκατοικιες αναγράφεται η ύπαρξη κάμερας αν υπάρχει.  Τώρα για μέσα μέσα στο σπίτι δεν ξέρω,  πάντως σίγουρα είναι παράνομη η βιντεοσκόπηση καποιου χωρίς να είναι ενημερος, μπορεί να κάνει μήνυση.  Και λογικό,  όλοι κάνουμε πράγματα κάποια στιγμή κάτι που δεν θέλουμε να μας δούνε,  πχ να βγάλουμε το βρακι από τον πωπό μας. :mrgreen: 

Οφείλουμε να ενημερώνουμε,  σκοπός είναι να προστατεύσουμε το παιδί μας,  όχι ντε και καλά να πιάσουμε τον άλλον στα πράσα.  

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...