Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΚΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ!

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ Erica για τις συμβουλές σου, τις οποίες ακολουθούμε ήδη. Ο μπέμπης όταν θηλάζει παίρνει όντως πολύ αέρα και ο κακομοίρης ρεύεται πολύ έντονα και έπειτα κλαίει. Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες έχω βρει κόλπο ώστε ο θηλασμός να είναι επιθυμητός. Τον ξεγελάω συνέχεια με παιχνίδια, αγκαλίτσες, χορό και τραγούδια και στο τέλος ψάχνει μόνος του να θηλάσει αλλά στα όρθια! Ναι! Μόλις πάω να κάτσω αρχίζει να κλαίει! Ελπίζω σιγά-σιγά να του περάσουν τα πονάκια του. :(

Να χαίρεσαι κι εσύ τη μπέμπα, είναι μια γλύκα! :D

Διαφημίσεις

Marle σε ευχαριστώ και εγώ εκ μέρους της Μάγιας!

Ξέρεις, ίσως μπορείς να τον βοηθήσεις να μην παίρνει τόσο πολύ αέρα όταν θηλάζει. Δεν ξέρω πως τον κρατάς βέβαια. Αλλά ας πούμε ότι τον θηλάζεις από το αριστερό στήθος. Τον κρατάς πάνω στον αριστερό πήχη του χεριού σου, το μέσα χεράκι του κρέμεται ανάμεσα στον κορμό σου και στο χέρι σου (δλη. είναι από κάτω, μπορεί να σου γαργαλήσει τα πλευρά, δεν το βλέπεις εσύ απο πάνω) και εσύ με το δεξί σου χέρι πιάνεις το αριστερό σου στήθος πιο πίσω από τη θηλή με τα δάκτυλα ( από τη μία ο αντίχειρας και από την άλλη μαζί όλα τα υπόλοιπα) να σχηματίζουν ενα C, κατευθύνεις τη θηλή στο στόμα του μικρούλη σου άποτελεσματικά για να μην ακούγεται ότι παίρνει αέρα ενω ρουφάει. ----Ολο αυτό είναι πιο εύκολο απο ότι φαινεται γραμμένο! :D Αν τον αφήνεις εντελως μονο του να πιάνει τη θηλή, μπορεί να μην τα καταφέρνει να την κουμαντάρει ακόμα καλά και γιαυτό να παίρνει πολύ αέρα.

Επίσης αν δεν ρεύεται εύκολα έχω και άλλο κόλπο που έπιανε τις περισσότερες φορές στη Μάγια: αφου τον θηλάσεις, τον κρατάς λιγάκι (1 λεπτό) χωρίς να του κάνεις τίποτα, σε σχετικά ανσηκωμένη θέση, γιατί μπορεί να ενοχλείται. Μετά τον πιάνεις κάτω απο τις μασχαλίτσες στηρίζοντας με τα δάκτυλά σου τον αυχένα του, σχεδόν κάθεται στα γόνατά σου με τον ποπό και του κάνεις τις εξής κινήσεις πολύ αργα: μία αργά προς τα μπροστά (σα να σκύβει), μία αργά προς τα πίσω, μία αργά δεξια, μία αργά αριστερά. Μετά συνήθως από αυτές τις κινήσεις, απελευθερώνεται η φουσκαλίτσα με αέρα από το στομαχάκι του και ρεύεται!!!

Επίσης μπορεί να σε βολεύουν και διάφορες άλλες στάσεις θηλασμού. Υπάρχει μία που μπορεί να προτιμάει ο δικός σου, η οποία συστήνεται κυρίως όταν έχεις διδυμα ή όταν έχεις μωράκι που εμφανίζει παλινδρόμηση (γουλίτσες πολλές). Λέγεται baseball hold). Αν κάνεις search στο google θα την βρεις.... Μπορώ να στη βρω και εγώ αν σε ενδιαφέρει :wink:

Τα πονάκια πάντως θα περάσουν! Εχω μία φίλη δίπλα στο σπίτι με 28 ημερών μπεμπούλη και περνάει και αυτή τα ίδια με σένα! Πολύ διαμαρτυρία!!!! Θα περάσει όμως, λίγη υπομονή!

Σου εύχομαι ότι καλύτερο για τον μπεμπούλη σου!!!! :D

Erica σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! :)

Έτσι ακριβώς θηλάζω τον μπεμπούλη και γενικά βρίσκω συνεχώς νέες στάσεις θηλασμού, αλλά ο μπέμπης είναι αρκετά ατίθασος και τραβιέται μόνος του από το στήθος (κι ας το κρατάω εγώ), έπειτα ψάχνει να το βρει απεγνωσμένα, προσπαθώ να το βάλω στο στόμα του, αυτός γυρνάει δεξιά-αριστερά το κεφάλι του νευριασμένος και γενικώς γίνεται μια μάχη...

Ευτυχώς όχι πάντα, ιδιαίτερα το απόγευμα και το βραδάκι, όταν πια έχει κουραστεί όλη την ημέρα και έχει και περισσότερα πονάκια.

Διαφημίσεις

Ακριβώς κορίτσια, πολύ υπομονή και μεγάλη αγάπη!! και από όσο έχω καταλάβει χρειάζεται και μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας (εμείς οι μαμάδες) γιατί τα ζουζουνάκια μας έχουν μεγάλη ανάγκη να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. :)

• 3 χρόνια μετά...

Κορίτσια, υπάρχει περίπτωση ο ίκτερος αφού είχε πέσει να ξαναανέβει? Το λέω γιατί σήμερα, έχω την εντύπωση πως η μικρή μου (2 εβδομάδων) είναι πιο υπναρού απ' ότι είχε γίνει πια αυτές τις τελευταίες μέρες και σαν να μου φάνηκε και κιτρινούλα η μυτούλα της. Δεν ξέρω μήπως επειδή αυτές τις μέρες δεν έχει ήλιο υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφάνισε? Είχε φυσιολογικό στο μαιευτήριο όταν βγήκαμε. Επίσης θηλάζω αποκλειστικά πολύ καλά νομίζω. Και το βάρος της καθημερινά αυξάνεται. Σε μία εβδομάδα πήρε γύρω στα 400 γρ. Αχ πείτε μου σας παρακαλώ....

Οι 2 εβδομαδες που λες ειναι αρκετο χρονικο διαστημα. Εμενα μου ειχαν πει οταν βγηκαμε απο την κλινικη οτι θα πρεπει να εχω τον νου μου 5-6 μερες ακομη (οταν βγηκαμε δεν ειχε καθολου). Επισης το οτι δεν εχει ηλιο αυτες τις μερες παιζει και αυτο τον ρολο του. Για να αισθανθεις καλυτερα παρε τηλεφωνο την παιδιατρο σου.

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Κορίτσια, υπάρχει περίπτωση ο ίκτερος αφού είχε πέσει να ξαναανέβει? Το λέω γιατί σήμερα, έχω την εντύπωση πως η μικρή μου (2 εβδομάδων) είναι πιο υπναρού απ' ότι είχε γίνει πια αυτές τις τελευταίες μέρες και σαν να μου φάνηκε και κιτρινούλα η μυτούλα της. Δεν ξέρω μήπως επειδή αυτές τις μέρες δεν έχει ήλιο υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφάνισε? Είχε φυσιολογικό στο μαιευτήριο όταν βγήκαμε. Επίσης θηλάζω αποκλειστικά πολύ καλά νομίζω. Και το βάρος της καθημερινά αυξάνεται. Σε μία εβδομάδα πήρε γύρω στα 400 γρ. Αχ πείτε μου σας παρακαλώ....

τα μωρά που θυλάζουν αποκλειστηκά εμφανίζουν ικτερο για καιρο.

ο ικτερος όμως αυτός δεν ερχεται και φεύγει αλλα συνεχίζει απο την γεννηση και μετα.ρωτα την παιδίατρο και ας το δει το μωρο.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Εμένα με αποκλειστικό θηλασμό ήταν κίτρινη για 40 μέρες περίπου. Και από το μαιευτήριο είχαμε βγει με ανεβασμένη τιμή αλλά η λάμπα δεν βοηθούσε πλέον να κατέβει άλλο. Αλλά και δεν την ξαναμέτρησα να δω αν ανέβηκε ξανά απλά έκανα υπομονή γιατί με τον αποκλειστικό θηλασμό παρατείνεται η κιτρινάδα αλλά δεν θεώρησα ότι είναι κάτι επικίνδυνο. Το βάρος της αυξάνεται μια χαρά οπότε δεν έχει πρόβλημα πρόσληψης υγρών που διευκολύνουν την αποβολή της χολυρεθρίνης. Καλύτερα να ρωτήσεις στην ενότητα του αποκλειστικού θηλασμού. Καμιά φορά οι παιδίατροι λόγω ασχετοσύνης βάζουν τις μαμάδες στο τριπάκι να σταματήσουν το θηλασμό για λίγα 24ωρα να μειωθεί η κιτρινάδα. Αυτό δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα και υπονομεύει το θηλασμό. Το εξηγούν καλύτερα τα κορίτσια στην αντίστοιχη ενότητα του θηλασμού.

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι μην παίξεις με το θέμα του ίκτερου... μίλα άμεσα με τον παιδίατρό σου να δει το μωρό και εάν χρειαστεί να παει να κανει μία χολερυθρινη.. εμείς πάθαμε μεγάλη λαχτάρα... φύγαμε με λίγο ίκτερο από το μαιευτήριο και ανέβηκε πάρα πολύ και κάναμε εισαγωγή 5 ημέρες με τριπλή φωτοθεραπεία στο ΜΗΤΕΡΑ... σε εμάς βέβαια ανέβηκε τις επόμενες 2 ημέρες που γυρίσαμε σπίτι... δες το πάντως...

Ναι κοριτσια δεν ειναι αστειο.Ειναι πολυ συνηθισμενο αλλα θελει αντιμετωπιση.

Κι εμενα ειχε κανει λιγο ικτερο,οριακα ηταν και μας κρατησαν 6 μερες μεχρι να υποχωρησει,το εβαλαν και στη λαμπουλα για μια μερα,οταν φυγαμε μας ειπαν να την βλεπει ο ηλιος.Και ξανακαναμε εξεταση μετα απο λιγες μερες για σιγουρια.Δε μας χρεωσαν τιποτα extra.

N9Urp2.pngGowOp3.png

Ας μην πανικοβάλουμε άδικα την κοπέλα!Απο τη στιγμή που θηλάζει αποκλειστικά δεν υπάρχει πρόβλημα!Εμένα ανέβασε στο μαιευτήριο μέχρι 10,8 ίκτερο και μέχρι να 40ντήσει ήταν κιτρινούλης.Ο παιδίατρος μου είπε χαρακτηριστικά "ο αποκλειστικός θηλασμός παρατείνει τον ίκτερο αλλά δεν τον επιδεινώνει"!!Μην ανησυχείς λοιπόν!Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάζεις το μωρό κοντά στο παράθυρο και να το βλέπει ο ήλιος!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Κι εμενα παρουσιασε ικτερο κ υψηλη τιμη μαλιστα αλλα δε το κρατησανε λογο του θηλασμου....παρατεινει το χρονο αποβολης χολ/νης.Δε ειναι κατι...

Απλα αυτο που θα συμβουλευα ειναι να ελενχετε αν τρεφετε σωστα το παιδι με το συστημα του χαρτιου στη πανα 6-8 βρεγμενα χαρτια ενδειξη οτι τρεφετε σωστα,γιατι πολλες φορες προκαλει κ αφυδατωση.Δυσκολα βεβαια...αλλα λογο του οτι κοιμουνται πολυ....δε τρεφονται κ σωστα...

Η καλυτερη λυση ειναι το παιδι γυμνο κοντα σε ενα παραθυρο,την ωρα που το αλλαζετε, με ηλιο καθε μερα απο 1 λεπτο κ σε λιγο καιρο υποχωρει...

Σ εμας αργησε παρα πολυ να φυγει 2,5 μηνες σχεδον

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

σε εμάς βέβαια ανέβηκε τις επόμενες 2 ημέρες που γυρίσαμε σπίτι... δες το πάντως...

Αυτό όντως μπορεί να γίνει και θέλει πολύ προσοχή. Επειδή είναι και οι μέρες που η μαμά ξεκινά την προσπάθειά της στον αποκλειστικό θηλασμό αν δεν υπάρχει καθοδήγηση μπορεί το μωρό να μην τρέφεται σωστά να μην παίρνει επομένως αρκετά υγρά ώστε να αποβληθεί γρήγορα η χολυρεθρίνη και ο ίκτερος να αυξηθεί. Δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος όπου ο λίγος ίκτερος φέρνει υπνηλία, το μωρό δεν τρέφεται σωστά, ο ίκτερος αυξάνεται, φέρνει πιο πολύ υπνηλία και το μωρό παίρνει ακόμη λιγότερο γάλα, κοκ. Κινδυνεύει να πέσει σε κώμα και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Αλλά το μωρό της κοπέλας είναι 2 εβδομάδων, παίρνει πολύ καλό βάρος οπότε αυτός ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί.

Διαφημίσεις

Και το βάρος της καθημερινά αυξάνεται. Σε μία εβδομάδα πήρε γύρω στα 400 γρ. Αχ πείτε μου σας παρακαλώ....

Αν και οι ενδείξεις είναι πάρα πολύ καλές τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά πρέπει να παρακολουθούνται κάθε εβδομάδα από τον παιδίατρο για τις πρώτες 40 μέρες. Η μηνιαία επίσκεψη είναι για τα μωρά που παίρνουν μπουκάλι. Πήγαινέ το έτσι κι αλλιώς αλλά αν σου πει να σταματήσεις για 1-2 μέρες το θηλασμό για τον ίκτερο να είσαι προετοιμασμένη.

• 1 month later...

η μικρουλα μου ειναι 14 ημερων.πηγαμε την 1η επισκεψη στο γιατρο 10 μερες μετα που βγηκαμε απο το νοσοκομειο.ο παιδιατρος την βρηκε με ικτερο και δεν ειχε παρει αρκετο βαρος.μονο 210 γρ!!!ηταν λιγο κιτρινουλα απο το νοσοκομειο αλλα εκει μου ειπαν πως ηταν μια χαρα το χρωμα της..στενοχωρεθηκα πρωτον γιατι αφου φαινοταν λιγο κιτρινη απο το νοσοκομειο δεν επρεπε να με καθησυχασουν αλλα να μου πουν να παω και νωριτερα σε παιδιατρο.και επειτα γεννηθηκε λιγο μικροκαμωμενη και ηλπιζα να παρει βαρος με αποκλειστικο θηλασμο.η αληθεια ειναι πως απο οταν γεννηθηκε κοιμαται αρκετα και σχεδον παντα εγω την ξυπναγα να φαει...αλλα ετρωγε καλα,με ορεξη.

Να σου ζήσει η μικρή. Ο ικτερος κανει τα μωρά γενικά λίγο νωθρά και προκαλεί υπνηλία, γι' αυτό είναι καλό να την ξυπνάς για να την ταίζεις. Μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα. Τον ίκτερο τον διαπίστωσε ο γιατρός μόνο από το χρώμα; Στο βιβλιάριο που έχεις από το νοσοκομείο δεν γράφει πόσο και αν είχε ικτερο; Αιματολογικά δηλαδή πόσες μονάδες ήταν; Σε κάθε περίπτωση, ο καιρός σε ευννοεί. Γυμνούλα, μόνο με το παμπερς να τη βάζεις να κοιμάται σε φωτεινό δωμάτιο (όχι απευθείας στον ήλιο). Επίσης να σου πω ότι ο αποκλειστικός θηλασμός δεν βοηθάει στο να περάσει ο ίκτερος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρεπει να σταματήσεις να θηλάζεις την μικρή σου. Απλώς μην σε τρομάξει ο γιατρός και σταματησεις για τον ίκτερο. Εμένα ο μικρός μου είχε 12 μονάδες όταν βγηκαμε από το νοσοκομείο και όλοι ήταν υπερ του θηλασμού. μονο μου είπαν ότι θα πέρναγε πιο αργά. Σύνεχισε να την ταίζεις συχνά, και σιγά σιγά θα αρχίσει να παίρνει βάρος.

σε ευχαριστω...στο βιβλιαριο υγειας εχει σημειωθει πωσ δεν ειχε ικτερο..καναμε εξετασεις αιματοσ και ουρων.το μεσημερι βγηκαν οι αιματος και ειχε 10,8 αν θυμαμαι καλα.η παιδιατρος μου ειπε κι αυτη να μην ανησυχω και θα την ξαναδει τη δευτερα..πιο πολυ μου κακοφανηκε σε συνδυασμο με την μικρη προσληψη βαρους μεσα σε 10 μερες..η παιδατρος μου προτεινε να δωσω μονο για το σαββατοκυριακο ξενο γαλα και 2 γευματα μονο απο το στηθος και απο δευτερα ξανα μονο στηθος.για να δουμε αν ο ικτερος ειναι λογω του αποκλειστικου θηλασμου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...