Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΙΚΤΕΡΟΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ!

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΙΚΤΕΡΟ.ΤΟ ΚΡΑΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.

ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ 90% ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ ΚΑΝΑΝ ΙΚΤΕΡΟ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΑΣ;

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ;ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ.

Διαφημίσεις

Ειναι πράγματι συχνό φαινόμενο και απο ότι λένε οχι ανησυχητικό. Δεν ειχα εμπειρία προσωπική ομως.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

πολυ συχνο το φαινομενο και μενα ειχε λιγο αλλα δεν τον κρατησαν μεσα.απλα μου ειπαν να τον βαζω σε παραθυρο με ηλιο(γεννησα 6 φεβρουαριου με 1 μετρο χιονι)που να τον βρω τον ηλιο καλε??????

ναι ναι συχνό φαινόμενο...εμένα ήταν στα όρια, δηλ. αν το όριο για να πάει για solarium (ξέρεις τους βάζουν κάτι γυαλάκια και τα βάζουν κάτω από λάμπες) ήταν ο δείκτης 10 εμένα είχε 9 κάτι. Αλλά έπεσε κι'αλλο πριν βγουμε οπότε οκ. Απλα την είχαμε με το πορτ-μπεμπε δίπλα σε παράθυρο με πολύ φως!

Διαφημίσεις

Όλα τα μωράκια έχουν ίκτερο όταν γενιούνται... άλλα πολύ κι άλλα λίγο... και φυσικά τα μαιευτήρια έχουν βρει τη χαρά τους γιατί σου χρεώνουν τη λάμπα και επίσης με δικαιολογία τον ίκτερο τα κρατάνε μέσα καμιά μέρα ακόμη μαζί με την μαμά... και φυσικά όλα αυτά τα πληρώνεις...

Προσέξτε μόνο μην την πατήσετε... Εαν σας πούνε να κρατήσουν το μωρό ή εσάς να μείνετε μέσα ερευνήστε αν όντως έχει πολύ ίκτερο το μωρό... Το καλύτερο είναι να έχετε ήδη παιδίατρο και να τον πάρετε τηλ. να συννενοηθείτε...

Πάντως κι εμένα είχε λίγο ίκτερο και την έβαζα κι εγώ σε παράθυρο με φως...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Εμένα δεν έκανε ίκτερο, όμως ο δείκτης είχε αρκετά υψηλή τιμή. Επίσης φαινόταν γιατί ήτνα κιτρινούλης..

Οπως είπαν και οι προλαλήσασες, δεν είναι τίποτα και φεύγει αμέσως με τον ήλιο..

Απλά τα μαιευτήρια τα κρατάνε παραπάνω, όχι σε θερμοκοιτίδα απαραίτητα, αλλά κάτω από λάμπα. Μια φίλη μου έκατσε μια μέρα παραπάνω γι αυτό το λόγο ήταν και μικρό στα κιλά το παιδί) όμως είναι μια χαρά, και τώρα που μεγάλωσε (3 ετών) είναι παίδαρος!!!

Κι εμενα εκανε ικτερο την τριτη μερα αλλα ευτυχως μετα αρχισε να πεφτει και μας αφησαν να βγουμε.Αλλιως θα μεναμε αλλη μια μερα μεσα.Μετα σε παραθυρο με ηλιο οπως ειπαν και οι υπολοιπες.Παντως ειναι πολυ συνηθισμενο και δεν ειναι κατι που να σε ανησυχει

bxBwp2.png EgDTp2.png

Νομίζω ότι το ΙΚΑ καλύπτει πλήρος τα έξοδα της θερμοκοιτίδας ακόμα και σε κλινική ,δεν είμαι όμως σιγουρη και δεν ξερω αν ισχύει το ίδιο και για τις λάμπες (δεν έχω ιδέα αν είναι το ίδιο με τη θερμοκοιτίδα :?: ) Συμβαίνει πολύ συχνά ο ίκτερος στα νεογνα μόνο όμως ένα μικρό ποσοστό αυτών χρειάζεται λάμπες.

Κι εμενα εκανε ικτερο την τριτη μερα (13 περιπου) αλλα ευτυχως μετα αρχισε να πεφτει και μας αφησαν να βγουμε.Αλλιως θα μεναμε αλλη μια μερα μεσα.Μετα σε παραθυρο με ηλιο οπως ειπαν και οι υπολοιπες.Παντως ειναι πολυ συνηθισμενο και δεν ειναι κατι που να σε ανησυχει

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

1. η θερμοκοιτίδα είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από την λάμπα για τον ίκτερο.

2. Νομίζω ότι ούτε το ΙΚΑ ούτε κανένα άλλο ταμείο καλύπτει οτιδήποτε σε κλινική...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

μπορεί όντως να πληρώνει για θερμοκοιτίδα το ΙΚΑ αλλά σίγουρα οι τιμές δημοσίου δεν συγκρίνονται με τίποτα με κάτι τρελές τιμές που έχω ακούσει... πχ για το διαβαλκανικό ο γιατρός μου μου είπε ότι 1 βράδυ σε θερμοκοιτίδα κοστίζει 900€ :shock::shock::shock:

Γι' αυτό φυσικά (χτύπα ξύλο) αν χρειαστεί κάτι τέτοιο οι γονείς παίρνουν τα βρεφάκια και τα πάνε σε κρατικά νοσοκομεία....

Και πάλι να επιστήσω την προσοχή στις καινούριες (σε λίγο καιρό) μαμάδες: οι ιδιωτικές κλινικές βάζουν τα παιδάκια σε θερμοκοιτίδες ή σε λάμπες ακόμη κι αν δεν είναι ανάγκη... απλά για να "αρμέξουν" τους γονείς....

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Οπότε η λύση είναι να έχω δικό μου παιδίατρο και να τον καλέσω στην κλινική αν μου ανακοινώσουν ότι η μπουρμπουλήθρα μου έχει κάποιο πρόβλημα? Ή να την πάω σε κρατικό νοσοκομείο ? Πείτε μου :roll:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Η πρώτη λύση (αν επιτρέπεται εκεί που θα γεννήσεις) είναι η καλύτερη...

Για κρατικά νοσοκομεία μην σκέφτεσαι ακόμη... κάτσε να γεννηθεί το μωράκι σου το οποίο θα είναι υγιέστατο... και αν 1 στο εκατομύριο τύχει κάτι τότε βλέπεις..

Απλά μην σκέφτεσαι από τώρα, τί θα κάνω ΑΝ.....;;;

Να σκέφτεσαι ότι θα γεννήσεις μια χαρά και το μωράκι θα είναι κι αυτό μια χαρά... το οποίο είναι και το σύνηθες!!!

Τώρα, απλά εγώ ανέφερα γενικά ότι αν σας δοθεί η εντύπωση ότι το μαιευτήριο προσπαθεί να σας "αρμέξει" μέσω του μωρού, καλό θα είναι να έχετε κι έναν δικό σας παιδίατρο για να πάρετε την γνώμη του.

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

Και να σας πω... Τι πατάτα είναι αυτή με τα φιλοδωρήματα στις μαίες? Δε μου αρέσει καθόλου!

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Ε δεν είναι ανάγκη να χαρτζηλικώνεις όποια μαία βλέπεις μπροστά σου.

Εμένα ο άντρας μου έδωσε μόνο σ' αυτήν που βγήκε και του είπε ότι είναι κοριτσάκι (δεν το ξέραμε) και μετά σ' αυτήν που μας έφερε το μωρό έξω για να το δούμε...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Και ο δικός μου ανέβασε λίγο ίκτερο και χρειαστηκε να μπει μια μέρα στη λάμπα.Γέννησα σε δημήσιο νοσοκομείο και τον είχα δίπλα μου συνέχεια,όταν μετρήθηκε οτι είχε ανεβασμένο ίκτερο φέραν ενα ειδικό πυρεξάκι με λάμπα απο κάτω του βάλαμε ενα ειδικό φορμάκι χωρίς εσώρουχο που το πίσω μέρος ήταν πολύ λεπτό για τον χτυπάει το φως και έπρεπε να μένει εκεί οσο δυνατόν περισσότερο,οχι δηλαδή αγκαλιές χωρίς λόγο και τέτοια.Ευτυχώς τη μέρα που βγαίναμε είχε πέσει και φύγαμε μαζί!

Οσο για τον ήλιο το είχα ακούσει κι εγώ και ρώτησα την παιδίτρο και μου είπε οτι δεν ισχύει,Οίκτερος πέφτει με την υπεριώδη ακτινοβολία και ο ήλιος πόση υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να έχει?

.png.png.png

Γι' αυτό πρέπει να προτιμώνται καλλυντικά με φίλτρα προστασίας και για τις δύο ακτινοβολίες, την UVA και την UVB. Για την υπεριώδη ακτινοβολία γενικώς.

ηλιακή ακτινοβολία: το UVB (το υπεριώδες φως μακρού μήκους κύματος) και το UVA (υπεριώδες φως βραχέος μήκους κύματος)

ultraviolet UV= υπεριώδες

έχει, απλώς είναι πιό ελεγχόμενο με την λάμπα ίσως.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 3 months later...

Καλημέρα σας και απο μένα! Ο μικρός μου είναι μόλις 2 μηνών (παρά 4 ημέρες) και θηλάζει αποκλειστικά. Το άσχημο είναι πως έχει ακόμη ίκτερο που οφείλεται μάλλον στο γάλα. Γνωρίζει κάποια κάτι παραπάνω για αυτές τις περιπτώσεις; Ο παιδίατρος μας είπε πως αν του συνεχιστεί (είχε δώσει διορία μέχρι να κλείσει τους δύο μήνες) να του σταματήσω το θηλασμό για δυο μέρες, να κάνουμε εξετάσεις για να δούμε αν προκαλείται από το γάλα μου. Εγώ όμως δεν θέλω γιατί φοβάμαι πως ο μπέμπης θα συνηθίσει το μπιμπερό και δεν θα θέλει να θηλάσει, είναι και πολύ μικρούλης ακόμα και ούτε καν έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα... :cry:

Καλε γιατι να ειναι απο το γαλα? :shock::shock: Βαζε τον στον ηλιο οσο μπορεις!Αμα επιμενει να σταματησεις το θηλασμο παρε ενα θηλαστρο και βγαζε συνεχεια για να μη σου κοπει το γαλα.Να μπορεις τουλαχιστον μετα να συνεχισεις!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εγώ όμως δεν θέλω γιατί φοβάμαι πως ο μπέμπης θα συνηθίσει το μπιμπερό και δεν θα θέλει να θηλάσει, είναι και πολύ μικρούλης ακόμα και ούτε καν έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα... :cry:

Μη φοβάσαι για το μπιμπερό αν είναι για δυο μέρες. Κι εγώ χρειάστηκε να αφήσω τον πιτσιρικά μου 40 ημερών. Έβγαζα το γάλα μου με το θήλαστρο και το έδινε με το μπιμπερό η γιαγιά του. Αν είναι μόνο για δυο ημέρς δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Όπως είπε και η Ρένα χρησιμποιήσε το θηλαστρο για να μη σου σταματήσει το γάλα.

.png.png

Marle,

δεν νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις το θηλασμό σε αυτή την περίπτωση! Διαβάζεις αγγλικά? αν ναι κοιτα τι λέει εδώ για breastfeeding jaundice:

http://pediatrics.about.com/library/breastfeeding/blbreastfeedingh.htm

μπορείς να το δείξεις και στο γιατρό σου για να το συζητήσετε αν επιμένει. Αλλά το έχω ακούσει και από στόμα παιδιάτρου εδώ. Δεν χρειάζεται να σταματήσεις το θηλασμό, ούτε για να γίνει διάγνωση δηλ. για 2-3 μέρες που σου είπαν.

Παραθέτω εδώ την παράγραφο που αναφέρομαι:

"Breastmilk jaundice peaks at 10-21 days, but may last for 2-3 months. Breastmilk jaundice is normal. Rarely, if ever, does breastfeeding need to be discontinued even for a short time. There is not one bit of evidence that this jaundice causes any problem at all for the baby. Breastfeeding should not be discontinued "in order to make a diagnosis". If the baby is truly doing well on breast only, there is no reason, none, to stop breastfeeding or supplement with a lactation aid, for that matter. The notion that there is something wrong with the baby being jaundiced comes from the assumption that the formula feeding baby is the standard by which we should determine how the breastfed baby should be. This manner of thinking, almost universal amongst health professionals, truly turns logic upside down. Thus, the formula feeding baby is rarely jaundiced after the first week of life, and when he is, there is usually something wrong. Therefore, the baby with breastmilk jaundice is a concern and "something must be done". However, in our experience, most exclusively breastfed babies who are perfectly healthy and gaining weight well are still jaundiced at 5-6 weeks of life and even later. The question, in fact, should be whether it is normal not to be jaundiced and is this absence of jaundice something we should worry about? Do not stop breastfeeding for “breastmilk” jaundice."

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.:)

Έχω αποφασίσει να μην κάνω διακοπή του θηλασμού, ήδη φαίνεται πως ο ίκτερος υποχωρεί, βέβαια δεν έχω κάνει μέτρηση, αλλά έχω συνεχώς τον μπέμπη σε φωτεινό δωμάτιο. Αυτό που με ανησυχεί τελευταία είναι πως ο μικρός είναι ανήσυχος, έχει γκρινίτσα και όταν είναι σε αυτή τη φάση γκρίνιας αρνείται να θηλάσει... :cry:

Marle καλημέρα και sorry για το καυστερημένο της απάντησης!

Μήπως η γκρινίτσα οφείλεται σε κολικούς? Την στάση "τιγράκι" την ξέρεις? Αυτή που ξαπλώνεις μπρούμυτα το μωράκι στον πήχη του χεριού σου (σαν ένα τιγράκι που κοιμάται πάνω σε κλαδί και κρέμονται τα ποδαράκια του? :D Ελπίζω να κατάλαβες!) . Βοηθάει και να του χαιδεύεις την κοιλίτσα σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού.

Όταν θηλάζει μήπως κάνει θόρυβο? Αν ναι μπορεί να παιρνεί αέρα και μετά να τον πονάει. Ξέρεις δεν τους είναι πολύ εύκολο να ρευτούν...θέλει προσπάθεια....!

Πάντως μην ανησυχείς! Θα περάσει! Αγκαλίτσα (όρθια ή ξαπλωτή, ότι τον βολεύει) και τραγουδάκια !!!

Υ.Γ.: Καταπληκτική φωτογραφία! Να σου ζήσει το κουκλάκι σου!