Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγες συνηθειας υπνου μωρού

pitsikoki

Recommended Posts

15 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Θα σου έλεγα να σταματήσεις το κουνημα, γιατί αν έτσι μάθει, σε αυτή την ηλικία θα ξυπνάτε πια όλη νύχτα να περπατάτε. Ξαπλώστε μαζί, πάρε τον αγκαλιά και στη χειρότερη άσε τον να μπουσουλάει πάνω σου μέχρι να εξαντληθεί. Και υπομονή μέχρι να σκάσουν τα δοντάκια. Ρώτησε και τον παιδίατρο να δοκιμάσετε παυσίπονο μήπως πιάσει.

τον κουναμε απο την  ωρα που γεννηθηκε αλλα βεβαια πλεον δεν περπαταω κιολασ..καθομαι στο κρεβατι και τον κουναω!!πανω μου πως να μπουσουλαει μεχρι να εξαντληθει?αν ειμαστε στο κρεβατι θα πεσει απο κατω..τον εχω αφησει ομως μηπως και εξαντληθει στην κουνια του ,εχει κατσει και 2ωρο ξυπνιος να γυριζει την κουνια να σηκωνεται απο τα καγκελα κτλ κλαιγοντας αλλα τιποτα μετα δεν μπορουσα και εγω να τον αφησω αλλο με πονεσε η καρδια μου...!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 684
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευτηχως εμεις ειχαμε δραματικη βελτιωση στον υπνο (της ημερας) τους τελευταιους μηνες. Μεχρη και πριν 2-3 μηνες κοιμοταν με περπατημα στο μαρσιπο και μολης σταματησα να κανω βολτες ξυπνησε στο 5' , τωρα μερικες φορες την κοιμηζω στο μαρσιπο η θηλαζοντας και την ακουμπαω στη κουνια στο 15-20' και κοιμαται 1-1,5-2 ωρες. Τη νυχτα εχουμε πολλα ξυπνηματα λογο δοντιων, συνηθως ξυπναει στο 2ωρο που ληγει η δραση του τζελ της το ξαναβαζω και με ληγο θηλασμο και κουνημα στο κρεβατι ξανακοιμαται...

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, ninika84 είπε:

Όσες βγάλετε το μωρό σας από την κρεβατοκάμαρα,σε ποια ηλικία το κάνατε;

Εγώ 5 μηνών την πήγα στο δωμάτιο της. 4 σταματήσαμε το θηλασμό,της έδωσα και ένα μήνα περιθώριο ακόμα για να μην της έρθουν ολα απότομα και την πήγα. Βέβαια είναι σχετικά κοντά τα δωμάτια μας και μπορώ να έχω οπτική επαφή,αλλά δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή.. Κοιμάται πολύ καλά και εκείνη και εμείς! Όταν καμία φορά έκλαιγε την έπαιρνα αγκαλιά στο δικό της δωμάτιο να ηρεμήσει και πάλι στην κούνια της. Σπάνια είχε τύχει να την πάρουμε στο κρεβάτι μας αλλά το εκμεταλλευόταν και μόνο εκείνη κοιμόταν καλά,οπότε το ξεχάσαμε γρήγορα γρήγορα!!

πρίν από 54 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Γραφω γιατί θέλω να βγω .... να το φωναξω .... να το πω!:D Επιτέλους ο μικρός μου κοιμήθηκε χτες βράδυ σερί! Το πρώτο βράδυ! ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ! Έπειτα από σχεδόν είκοσι μήνες κοιμηθηκε 12-7.30! Κάπου κάπου στριφογυρνουσε αλλά δεν σηκώθηκε ούτε για νερό! 

Κορίτσια υπάρχει φως στο τούνελ! Νομίζω ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και ή αποσύνδεση θηλασμού κ ύπνου που έχω ξεκινήσει εδώ και βδομάδες. Θηλάζει και μετά αφήνει στήθος και κοιμάται μόνος του! Έχει βγάλει βέβαια και τα περισσότερα δόντια οπότε θα ησυχάσει σύντομα κ απο αυτά!

Ξέρω πως θα υπάρξουν πισωγυρισματα και θα ξαναξυπναει αλλά είμαι αισιόδοξη! Άντε και στα δικά σας!:wub: 

Μπράβο σας! Άντε κ στα επόμενα βραδιά εύχομαι! Κ εμένα κοιμήθηκε την πρώτη μέρα των διακοπών 12-8.30 σερί αλλά εμεις ξυπνούσαμε κάθε μία ώρα από συνήθεια.:rolleyes: Το επόμενο σερί ήταν μετά από μια εβδομάδα. Ωστόσο, αν κ ξυπνάει ακόμη αρκετές φορές αν εξαιρέσεις αυτές τις δύο φοβερές νυχτες, έχει αρχίσει κ βελτιώνεται αισθητά ο ύπνος της. Αντι κάθε μία ώρα πλέον ξυπνάει κάθε τρίωρο περίπου. Μου αρκεί! 

Είμαι σίγουρη κ εγώ πως δε θα είναι μόνιμο ακόμη αλλά κ μόνο ότι το κατάφερε με κάνει να ελπίζω!

2 ώρες πρίν, ninika84 είπε:

Όσες βγάλετε το μωρό σας από την κρεβατοκάμαρα,σε ποια ηλικία το κάνατε;

Εμείς τη βγάλαμε μόλις έκλεισε το εξάμηνο. Τον σερί ύπνο 8-9 ώρες τον είχαμε κατακτήσει από νωρίτερα οπότε η μετάβαση ήταν πολύ απλή. Τυγχάνει δε το δωμάτιό της να είναι ακριβώς απέναντι από το δικό μας οπότε την ακούμε όποτε ξυπνάει πχ. για πιπίλα. 

πρίν από 39 λεπτά , Anna3011 είπε:

Εμείς τη βγάλαμε μόλις έκλεισε το εξάμηνο. Τον σερί ύπνο 8-9 ώρες τον είχαμε κατακτήσει από νωρίτερα οπότε η μετάβαση ήταν πολύ απλή. Τυγχάνει δε το δωμάτιό της να είναι ακριβώς απέναντι από το δικό μας οπότε την ακούμε όποτε ξυπνάει πχ. για πιπίλα. 

Και εγώ 6 μηνών τον έβγαλα και παρόλο που αισθάνθηκα λίγες τύψεις ότι ήταν νωρις, κοιμήθηκε στην κούνια σαν πασάς!

14 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Δεν με ενοχλει, απλως μου φαινεται αντιθετο με αυτα που εχω διαβασει για ηρεμες δραστηριοτητες προ του υπνου. Και μου φαινεται κ μεγαλη η αποσταση μεταξυ γευματος στις 8.15-8.30 κ υπνου στις 9.30 κ πιο πολυ προβληματιστηκα γιατι αποκοιμιοταν μονος εδω κ καιρο. Μπορει να επαιρνε αρκετη ωρα, δηλαδη δν ειχε κοιμηθει ποτε πριν τις 9 εκτος τεραστιας κουρασης σπανια, αλλα οσο περνουσε η ωρα χαλαρωνε περισσοτερο μεχρι να κοιμηθει χωρις γκρινια κ χωρις δικη μου εντονη παρεμβαση.

Χθες λοιπον αν κ κοιμηθηκε πολυ κ αργα για μεσημερι (4-5.45), τον εβαλα σπιτι κλασικη ωρα, εφαε γυρω στις 8.30 κ μετα παιξαμε πολυ οι δυο μας κ οι τρεις μας, αρχικα με φωτα κ μετα σκοταδι. Μετε τον εβαλα στην κουνια κ επαιζε μονος πιο εντονα ή πιο χαλαρα, γυρω στις 9.30 εδειξε κουρασμενος, εκει προσπαθησα χαδακια κλπ κ τελικα κατεληξα σε κουνημα ουτε 5 λεπτα κ κοιμηθηκε στις 10 παρα. Αργα αλλα σε σ εση με απογευματινο υπνο κ σε συγκριση με ενταση αλλων ημερων, προοδος. το κουνημα ειναι πισωγυρισμα αλλα επειδη δν τ αρεσε ποτε πιστευω θε ξεπεραστει. το μπιμπερο με νερο με προβληματιζει πιο πολυ γιατι δν ξερω αν οντως διψαει ή λειτουργει σαν πιπιλα. @sweety** ειναι καποια βραδια πιο ανησυχος δλδ ξυπναει κανονικα κ θελει λιγα λεπτα να κοιμηθει ή κλαιει κ δυσκολευεται. το κανονικο του ειναι 1-2 αφυπνισεις που με πιπλα κοιμαται στο λεπτο. αυτο εμενα μ αρκουσε δλδ το θεωρουσα σερι υπνο για αυτη την ηλικια. φανταζομαι δν κοιμουνται οντως σερι τα μωρα 10-11 ωρες, ή κανω λαθος; κ ρωταω γιατι υπαρχουν λογια να παμε την κουνια στο δικο του δωματιο σαν να με κατηγορουν οτι ειναι περιττα τα ηυπνηματα κ κανω κατι λαθος. Λογια πεθερας δλδ που συγκρινει με αλλο εγγονι που απο τεραστιες δυσκολιες πηγε ξαφνικα 6-7 μηνων σε δικο του δωματιο. Ο αντρας μου την αγνοει πληρως αλλα εγω επηρεαζομαι γιατι θεωρω οτι απο υπνο γενικα καλη περιπτωση ειμαστε κ δν μου αρεσει η καλυμμενη κριτικη για κατι ανουσιο. Δλδ αν ηταν στο δωματιο του θα ακουγα την ενδοσυνεννοηση κ θα τιναζομουν να αλλαζω δωματια μεσα στα σκοταδια για να δωσω μια πιπιλα; Χαζο δν ειναι αυτο; Για αυτην την ηλικια παντα, αργοτερα δν ξερω. 

Υπάρχουν μωρά που ξυπνάνε ακόμη κάθε δίωρο και είναι φυσιολογικό στην ηλικία σας, τέλεια τα πάτε :) 

Διαφημίσεις

Αποψε δευτερο βραδυ που παιξαμε. Μια γκρινια γυρω στις 9 που εχειξε σημαδια κουρασης κ τον εβαλα ξαπλα, τον ξανακαθισα, τον αφησα να κανει ο,τι θελει, γυρω στις 9.15 ειχε ξαπλωσει μονος του κ μουρμουριζε οπως οταν χαλαρωνει κ μου ξρατουσε το χερι, 9.24 μου γυρισε την πλατη και αυτο ηταν! οπως συνηθιζε δηλαδη!

Δεν εχω αμφιβολια οτι τα παμε καλα με τον υπνο. Ουτε για το οτι ακομα τον κραταω διπλα μου στο δικο μας δωματιο. το σπιτι εχει κ αλλα κρεβατια ;-) ! Αλλα μ ενοχλουν τα σχολια!

8 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Μπράβο σας! Άντε κ στα επόμενα βραδιά εύχομαι! Κ εμένα κοιμήθηκε την πρώτη μέρα των διακοπών 12-8.30 σερί αλλά εμεις ξυπνούσαμε κάθε μία ώρα από συνήθεια.:rolleyes: Το επόμενο σερί ήταν μετά από μια εβδομάδα. Ωστόσο, αν κ ξυπνάει ακόμη αρκετές φορές αν εξαιρέσεις αυτές τις δύο φοβερές νυχτες, έχει αρχίσει κ βελτιώνεται αισθητά ο ύπνος της. Αντι κάθε μία ώρα πλέον ξυπνάει κάθε τρίωρο περίπου. Μου αρκεί! 

Είμαι σίγουρη κ εγώ πως δε θα είναι μόνιμο ακόμη αλλά κ μόνο ότι το κατάφερε με κάνει να ελπίζω!

Τι σύμπτωση! Κι εμείς διακοπές είμαστε και λόγο έλλειψης κούνιας κοιμομαστε όλοι μαζί σε ένα τεράστιο διαμορφωμένο κρεβατι. Ξέρω πως θα αναστατωθει επιστρέφοντας αλλά ελπίζω να μην του καλοαρεσε ή παρεα μας και δεν θέλει την κουνια του μετά. 

Σωστά το σκέφτεσαι! Όταν μεγαλωνει το διάστημα που κοιμάται πνέει άνεμος αισιοδοξίας! Συνηθως οι σερί ώρες αυξάνονται κι ας υπάρχουν μικρά πισωγυρισματα. 

On 22/8/2018 at 11:35 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Αποψε δευτερο βραδυ που παιξαμε. Μια γκρινια γυρω στις 9 που εχειξε σημαδια κουρασης κ τον εβαλα ξαπλα, τον ξανακαθισα, τον αφησα να κανει ο,τι θελει, γυρω στις 9.15 ειχε ξαπλωσει μονος του κ μουρμουριζε οπως οταν χαλαρωνει κ μου ξρατουσε το χερι, 9.24 μου γυρισε την πλατη και αυτο ηταν! οπως συνηθιζε δηλαδη!

Δεν εχω αμφιβολια οτι τα παμε καλα με τον υπνο. Ουτε για το οτι ακομα τον κραταω διπλα μου στο δικο μας δωματιο. το σπιτι εχει κ αλλα κρεβατια ;-) ! Αλλα μ ενοχλουν τα σχολια!

Σχόλια υπάρχουν για τα πάντα. Ο,τι και να κάνεις, κάποιος θα κάνει το ανάποδο. Και πού να μεγαλώσετε λίγο, εκεί να δεις :) Που θα είναι πια και οι εντελώς διαφορετικοί τρόποι διαπαιδαγώγησης από π.χ. τους συμμαθητές, που άλλο παιδάκι θα κάνει Αγγλικά από τα 2 άλλο θα περιμένουν να πάει 12, άλλο θα πηγαίνει σχολείο μόνο από την πρώτη άλλο θα το κρατάνε από το χέρι μέχρι το γυμνάσιο, άλλο θα κάνει 3 αθλήματα άλλο κανένα, άλλο θα τρώει από το κυλικείο πατατάκια κάθε μέρα άλλο θα έχει οργανικά λαχανικά από το σπίτι κλπ κλπ. 

On 22/8/2018 at 4:26 ΜΜ, Lenia16 είπε:

Φίλε από κοιμήθηκε εσένα σερί υπάρχει ελπίδα για το σύμπαν όλο.

Πάντως κι εγώ ξυπνάω συχνά από συνήθεια. :?

On 22/8/2018 at 11:35 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Σταμάτα να δίνεις τόση σημασία στα σχόλια. Με φροντίδα στο λέω. Δυσκολεύεις τη ζωή σου τόσο πολύ, και το νιώθω μέσα από ένα φόρουμ.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Θα χρειαστώ τα φώτα από τις έμπειρες στον ύπνο μανούλες (είστε και πολλές) γιατί άλλαξαν πρόσφατα και τα δικά μας δεδομένα. Η μικρούλα, 9 μηνών, μέχρι πρότινος έκανε εξαιρετικό ύπνο. Μετά τη βραδινή ρουτίνα την έβαζα στην κούνια της (από 6 μηνών είναι στο δωμάτιό της), χαζοέπαιζε με ένα λούτρινο και κοιμόταν μόνη της για 8 ώρες σερί. Προ ολίγων εβδομάδων άρχισαν οι αλλαγές. Αρχικά ξεκίνησε να κλαίει όταν έφευγα από το δωμάτιο και την άφηνα μόνη της να κοιμηθεί, ήθελε να της κρατάω το χέρι (κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα χαρά μου :)), στη συνέχεια ξεκίνησε 2-3 ξυπνήματα με κλάμα μέσα στη νύχτα όπου σταματούσε αυτομάτως όταν με έβλεπε, της κρατούσα το χεράκι και αποκοιμιώταν σχετικά εύκολα.

Τις τελευταίες μέρες τα ξυπνήματα είναι πολλά και δυσκολεύομαι αρκετά να την ξανακοιμίσω. Δεν κλαίει αλλά το μάτι γαρίδα. Κάποιες φορές όταν προσπαθώ πάνω από μισάωρο και δεν κοιμάται (αν και είναι πολύ ήρεμη), την παίρνω στο κρεβάτι μας και κοιμάται αμέσως. Χθες βράδυ καταλήξαμε να μείνει όλο το βράδυ μαζί μας γιατί ξεκίνησαν τα κλάματα από νωρίς. Με το που ήρθε στο κρεβάτι μας κοιμήθηκε σαν πουλάκι και σερί μέχρι το πρωί. Να σημειώσω ότι μάλλον έχουμε και δοντάκια γιατί μασάει ότι βρει σαν τρελή. 

Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Ιδανικά θα ήθελα να κοιμάται μόνη της όμως δε θέλω και να υποφέρει. Να την παίρνω στο κρεβάτι ή να προσπαθήσω με άλλους τρόπους για να μην κακομάθει. Μη μου πείτε μόνο για μεθόδους ελεγχόμενου κλάματος γιατί το έχουμε απορρίψει με τον άντρα μου.

Διαφημίσεις

1 hour ago, Anna3011 είπε:

Θα χρειαστώ τα φώτα από τις έμπειρες στον ύπνο μανούλες (είστε και πολλές) γιατί άλλαξαν πρόσφατα και τα δικά μας δεδομένα. Η μικρούλα, 9 μηνών, μέχρι πρότινος έκανε εξαιρετικό ύπνο. Μετά τη βραδινή ρουτίνα την έβαζα στην κούνια της (από 6 μηνών είναι στο δωμάτιό της), χαζοέπαιζε με ένα λούτρινο και κοιμόταν μόνη της για 8 ώρες σερί. Προ ολίγων εβδομάδων άρχισαν οι αλλαγές. Αρχικά ξεκίνησε να κλαίει όταν έφευγα από το δωμάτιο και την άφηνα μόνη της να κοιμηθεί, ήθελε να της κρατάω το χέρι (κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα χαρά μου :)), στη συνέχεια ξεκίνησε 2-3 ξυπνήματα με κλάμα μέσα στη νύχτα όπου σταματούσε αυτομάτως όταν με έβλεπε, της κρατούσα το χεράκι και αποκοιμιώταν σχετικά εύκολα.

Τις τελευταίες μέρες τα ξυπνήματα είναι πολλά και δυσκολεύομαι αρκετά να την ξανακοιμίσω. Δεν κλαίει αλλά το μάτι γαρίδα. Κάποιες φορές όταν προσπαθώ πάνω από μισάωρο και δεν κοιμάται (αν και είναι πολύ ήρεμη), την παίρνω στο κρεβάτι μας και κοιμάται αμέσως. Χθες βράδυ καταλήξαμε να μείνει όλο το βράδυ μαζί μας γιατί ξεκίνησαν τα κλάματα από νωρίς. Με το που ήρθε στο κρεβάτι μας κοιμήθηκε σαν πουλάκι και σερί μέχρι το πρωί. Να σημειώσω ότι μάλλον έχουμε και δοντάκια γιατί μασάει ότι βρει σαν τρελή. 

Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Ιδανικά θα ήθελα να κοιμάται μόνη της όμως δε θέλω και να υποφέρει. Να την παίρνω στο κρεβάτι ή να προσπαθήσω με άλλους τρόπους για να μην κακομάθει. Μη μου πείτε μόνο για μεθόδους ελεγχόμενου κλάματος γιατί το έχουμε απορρίψει με τον άντρα μου.

Εγώ δεν έχω να σου δώσω κάποια συμβουλή απλά ότι σε συμπονω κ συμπάσχω!!!!!!!!! Κ μένα η μικρή μου σε ηλικία 9 μηνών εκεί που κοιμόταν μια χαρά στην κούνια της άρχισε να ξυπναει κάθε λίγο κ λιγάκι κ να κλαίει κ την έπαιρνα αγκαλιά να την κοιμησω. Όταν πήγαινα να την βάλω στην κούνια ή ξυπνούσε κατευθείαν ή μετά από κανενα μεσαωρο κ μετά πάλι τα ίδια.. την έβαλα στο κρεβάτι μου κ από τότε κοιμάται ή κ να ξυπνήσει συνήθως την παίρνει πάλι ο ύπνος.. απλά εμένα είναι πλέον 21 μηνών κ την έχω ένα χρόνο στο κρεβάτι!!!! Αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι είτε να την βάλεις στο κρεβάτι σου κ να το πάρεις απόφαση ή για κανένα δίμηνο να μην κοιμάσαι τα βράδια κ να προσπαθείς να την κοιμιζεις στην κούνια για να μάθει!

πρίν από 34 λεπτά , mama16 είπε:

Εγώ δεν έχω να σου δώσω κάποια συμβουλή απλά ότι σε συμπονω κ συμπάσχω!!!!!!!!! Κ μένα η μικρή μου σε ηλικία 9 μηνών εκεί που κοιμόταν μια χαρά στην κούνια της άρχισε να ξυπναει κάθε λίγο κ λιγάκι κ να κλαίει κ την έπαιρνα αγκαλιά να την κοιμησω. Όταν πήγαινα να την βάλω στην κούνια ή ξυπνούσε κατευθείαν ή μετά από κανενα μεσαωρο κ μετά πάλι τα ίδια.. την έβαλα στο κρεβάτι μου κ από τότε κοιμάται ή κ να ξυπνήσει συνήθως την παίρνει πάλι ο ύπνος.. απλά εμένα είναι πλέον 21 μηνών κ την έχω ένα χρόνο στο κρεβάτι!!!! Αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι είτε να την βάλεις στο κρεβάτι σου κ να το πάρεις απόφαση ή για κανένα δίμηνο να μην κοιμάσαι τα βράδια κ να προσπαθείς να την κοιμιζεις στην κούνια για να μάθει!

Να σου πω την αλήθεια την έχω αυτές τις μέρες την υποψία ότι έτσι θα καταλήξουμε και εμείς, κολλητούλες το πρωί κολλητούλες και το βράδυ! Ακόμα κρατάω κάποιες άμυνες και το παλεύω να την κρατήσω στο κρεβάτι της αλλά ξεκινάω δουλειά σε λίγες μέρες και φοβάμαι ότι οι αντιστάσεις θα πέσουν με την αϋπνία... 

Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς ! :grin:

1 hour ago, Anna3011 είπε:

Να σου πω την αλήθεια την έχω αυτές τις μέρες την υποψία ότι έτσι θα καταλήξουμε και εμείς, κολλητούλες το πρωί κολλητούλες και το βράδυ! Ακόμα κρατάω κάποιες άμυνες και το παλεύω να την κρατήσω στο κρεβάτι της αλλά ξεκινάω δουλειά σε λίγες μέρες και φοβάμαι ότι οι αντιστάσεις θα πέσουν με την αϋπνία... 

Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς ! :grin:

Σου εύχομαι οι προσπάθειές σου αυτές τις μέρες να μην πάνε χαμένες κ να καταφέρεις να κοιμάται στην κούνια της!!!

3 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Είναι σύνηθες το sleep regression στην ηλικία των 9 μηνών. Η μικρή σου δείχνει ξεκάθαρα ποια λύση προτιμά. Το πως θα πράξεις, έχει να κάνει με το πως θες εσύ κι ο σύζυγος σου να συνεχίσετε. Αν δεν έχετε πρόβλημα με αυτό, θα την πάρετε στο κρεβάτι και θα κοιμάστε καλύτερα και οι δυο. Αλλιώς θα επιμείνεις να κοιμάται στο κρεβάτι της μέχρι στο τέλος να μάθει. Εμένα είναι δυο χρονών και κοιμάται ακόμα μαζί μας και κυρίως μαζί μου, γιατί ο σύζυγος όταν έχει πολύ πρωινό ξύπνημα τη βγάζει στο σαλόνι. Αυτό λειτουργεί μια χαρά σε εμάς, δεν είχε κανένας μας πρόβλημα. Τώρα φτιάχνουμε το δωμάτιο του και έχουμε αρχίσει να του συζητάμε τη μετάβαση.

Έχει καθαρά να κάνει με τις προτιμήσεις σας σαν οικογένεια. Βέβαια είναι καλό για λόγους ασφαλείας τον πρώτο χρόνο να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς. Το ενδεχόμενο να κολλήσετε την κούνια της στο κρεβάτι σας το έχετε σκεφτεί?

3 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Είναι σύνηθες το sleep regression στην ηλικία των 9 μηνών. Η μικρή σου δείχνει ξεκάθαρα ποια λύση προτιμά. Το πως θα πράξεις, έχει να κάνει με το πως θες εσύ κι ο σύζυγος σου να συνεχίσετε. Αν δεν έχετε πρόβλημα με αυτό, θα την πάρετε στο κρεβάτι και θα κοιμάστε καλύτερα και οι δυο. Αλλιώς θα επιμείνεις να κοιμάται στο κρεβάτι της μέχρι στο τέλος να μάθει. Εμένα είναι δυο χρονών και κοιμάται ακόμα μαζί μας και κυρίως μαζί μου, γιατί ο σύζυγος όταν έχει πολύ πρωινό ξύπνημα τη βγάζει στο σαλόνι. Αυτό λειτουργεί μια χαρά σε εμάς, δεν είχε κανένας μας πρόβλημα. Τώρα φτιάχνουμε το δωμάτιο του και έχουμε αρχίσει να του συζητάμε τη μετάβαση.

Έχει καθαρά να κάνει με τις προτιμήσεις σας σαν οικογένεια. Βέβαια είναι καλό για λόγους ασφαλείας τον πρώτο χρόνο να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς. Το ενδεχόμενο να κολλήσετε την κούνια της στο κρεβάτι σας το έχετε σκεφτεί?

Δυστυχώς η κούνια δε χωράει στο δωμάτιό μας, αυτός είναι και ο λόγος που την πήγαμε στο άλλο δωμάτιο όταν τη βγάλαμε από το λίκνο.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δε με "χαλάει" καθόλου ο ύπνος με το μωρό, απεναντίας, είναι μια πολύ τρυφερή κατάσταση και την απολαμβάνω. Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως αργότερα όπου θα καταλαμβάνει και περισσότερο χώρο, αρχίσουν οι μπουνιές και οι κλωτσιές και χαλάσει η ποιότητα του ύπνου όλων μας. Με έχουν τρομοκρατήσει και κάποιες φίλες που κοιμούνται με τα παιδιά τους και μου λένε ότι το βράδυ γίνεται μάχη. Επίσης φοβάμαι ότι αν καλομάθει τον ύπνο με παρέα, μπορεί με θέλει από την αρχή μαζί της και δε θα μπορούμε πια να κάτσουμε λίγο με τον άντρα μου στο σαλόνι να χαλαρώσουμε όπως τώρα. 

Κατά τα άλλα ό άντρας μου όταν πολεμάω να την κοιμίσω στην κούνια της μου φωνάζει από μέσα να την φέρω στο κρεβάτι μας και όταν την πάω άρχίζουν τις αγκαλιές και τις αγάπες. Οπότε μπορεί απλά να πρέπει να δεχτώ ότι η πλειοψηφία μίλησε :).

Θα απαντήσω κι εγώ με πολλές επιφυλάξεις γιατί δεν έχω ιδέα τι είναι τελικά σωστό στο θέμα του ύπνου. 

Η πρώτη μας κόρη από 5-6 μηνών που βγήκε από το καλαθάκι της (πορτ-μπεμπέ) κοιμάται ανάμεσά μας. Τώρα πλησιάζει τα 5. Τους τελευταίους μήνες ευτυχώς κοιμάται πολλές φορές στο κρεβατάκι της το οποίο το έχουμε κολλήσει στο δικό μας. 

Με τη δεύτερη κόρη, λόγω θηλασμού πάλι, κάναμε ακριβώς τα ίδια. Οπότε για κάποια περίοδο, τις έπαιρνε και τις 2 ο ύπνος ανάμεσα σε 'μένα και το σύζυγο και μετά τοποθετουσαμε τη μια απο τις δυο στο κολλημενο με τι κρεββάτι μας παιδικό κρεββατακι. Ευτυχώς, το δικό μας κρεββάτι είναι υπερδιλπο (η πεθερά μου το λέει υπερωκεανειο :-D). 

Εννοείται ότι για να κοιμηθούν πρέπει να πάμε κι εμείς μαζί τους ή μόνο εγώ κάποιες φορές. Σχεδόν κάθε βράδυ, ξεσηκώνουν η μια την άλλη παίζοντας αντί να ξαπλώνουν οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να αποκοιμηθουν. 

Όπως διάβασα και πιο πάνω, όντως η συγκοιμηση με τα παιδάκια σου είναι μια πολύ τρυφερή κατάσταση αλλά ως πότε μπορεί να την αντέξει κανείς? 

πρίν από 3 λεπτά , Marilh είπε:

Θα απαντήσω κι εγώ με πολλές επιφυλάξεις γιατί δεν έχω ιδέα τι είναι τελικά σωστό στο θέμα του ύπνου. 

Η πρώτη μας κόρη από 5-6 μηνών που βγήκε από το καλαθάκι της (πορτ-μπεμπέ) κοιμάται ανάμεσά μας. Τώρα πλησιάζει τα 5. Τους τελευταίους μήνες ευτυχώς κοιμάται πολλές φορές στο κρεβατάκι της το οποίο το έχουμε κολλήσει στο δικό μας. 

Με τη δεύτερη κόρη, λόγω θηλασμού πάλι, κάναμε ακριβώς τα ίδια. Οπότε για κάποια περίοδο, τις έπαιρνε και τις 2 ο ύπνος ανάμεσα σε 'μένα και το σύζυγο και μετά τοποθετουσαμε τη μια απο τις δυο στο κολλημενο με τι κρεββάτι μας παιδικό κρεββατακι. Ευτυχώς, το δικό μας κρεββάτι είναι υπερδιλπο (η πεθερά μου το λέει υπερωκεανειο :-D). 

Εννοείται ότι για να κοιμηθούν πρέπει να πάμε κι εμείς μαζί τους ή μόνο εγώ κάποιες φορές. Σχεδόν κάθε βράδυ, ξεσηκώνουν η μια την άλλη παίζοντας αντί να ξαπλώνουν οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να αποκοιμηθουν. 

Όπως διάβασα και πιο πάνω, όντως η συγκοιμηση με τα παιδάκια σου είναι μια πολύ τρυφερή κατάσταση αλλά ως πότε μπορεί να την αντέξει κανείς? 

Κι εγώ πάντα προσπαθούσα να κοιμούνται στα κρεβάτια τους. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πλέον όποτε έρχονται σε εμάς είναι τόσο ωραία η αίσθηση και η μυρωδίτσα τους που δεν με χαλάει καθόλου. Όμως το μόνιμο με προβληματίζει, ειδικά αν πρέπει να μείνεις μαζί τους από την ώρα που θα τα πάρει ο ύπνος, γιατί θα χαθεί αυτή η μία ή δύο ώρες που είναι μόνο για το ζευγάρι... δεν έχουν μείνει και πολλές χαλαρές στιγμές, αν χάσουμε και αυτές τις λίγες;;;

Να ρωτήσω, γιατί να πρέπει να μείνετε μαζί τους από την ώρα που θα κοιμηθούν? Εγώ τον κοιμίζω και βγαίνω στο σαλόνι. Ξυπνάνε τα δικά σας αν δεν είστε εκεί?

πρίν από 1 λεπτό , marakiz είπε:

Να ρωτήσω, γιατί να πρέπει να μείνετε μαζί τους από την ώρα που θα κοιμηθούν? Εγώ τον κοιμίζω και βγαίνω στο σαλόνι. Ξυπνάνε τα δικά σας αν δεν είστε εκεί?

Εμένα όχι, εξάλλου 99% κοιμούνται στα κρεβάτια τους, απλά κάποιες φορές καταλήγουν στο δικό μας μέσα στη νύχτα. Ρωτάω θεωρητικά, γιατί έχω διαβάσει κατά καιρούς για παιδάκια που κοιμούνται στο διπλό, αλλά μόνο με τους γονείς μαζί, αλλιώς ξυπνάνε. Και αυτό δεν κατανοώ, δηλ. δεν έχω αντίρρηση με την ιδέα, απλά θα φοβόμουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στο ζευγάρι

Νομίζω πως επί το πλείστον τα παιδιά που ξυπνάνε όταν δεν είναι οι γονείς τους δίπλα (και κυρίως η μαμά) είναι τα μωρά, όχι τα μεγαλύτερα παιδάκια. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...