Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ EMBRYOLAB στη θεσσαλονικη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα,

Δεν ξέρω τι με έκανε να ψάξω πάλι στο topic που εχει σχέση με την εξωσωματική καθώς ειμαι 4 μηνών έγκυος...Μπήκα κατευθείαν σε αυτό όμως γιατί θέλω να πώ την εμπειρία μου για το κέντρο. Εκανα την 1η μου εξωσωματική τον Νοέμβριο (2010) με επιτυχία ....και πραγματικά τους χρωστάω ΠΟΛΛΑ!!! Εγώ ειχα δυσμορφία στις σάλπιγγες και ο σύζηγος χαμηλή κιν. σπέρματος. Ειχα 5 αυγουλάκια στην ωοληψία, γονιμοποιήθηκαν και τα 5 και τωρα εχω στην κατάψυξη τα 3. Νιώθω τυχερή που πέτυχα με την πρώτη αλλα θεωρώ οτι επαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η ασφάλεια που ένιωσα στο κέντρο...Πιστέψτε στο θαύμα και προσευχηθείτε και όλα θα πάνε καλά...

κι εγώ πραγματικά νιώθω τους χρωστάω πολλά αυτούς τους ανθρώπους. Έμεινα έγκυος πρόσφατα με κρυοσυντηρημένα αλλά με αυτά που γράφονται εδώ μέσα φοβήθηκα και τους τάραξα στα τηλέφωνα και στις ερωτήσεις. Έχεις δίκιο hope_thessaloniki η είναι σημαντικό να νιώθει κανείς ασφάλεια σε όποια επιλογή κι εάν κάνει. Υπομονή κορίτσια και μην τα παρατήσετε πιστέψτε το, και θα γίνει!

Καλησπέρα κορίτσια!!

Τελικά όπως το φοβόμουν. Η TSH με πήγε ένα μήνα πίσω!!

Πλησιάζει όμως πάλι ο καιρός!!!!

Κορίτσια θα μπορούσατε να με ενημερώσεται για τις μέρες που γίνονται οι υπέρηχοι μετά την έναρξη των ενέσεων??

Ποιά μέρα υνήθως γίνεται ωοληψία και ποιά εμβρυομεταφορά??Διαφέρει πολύ απο κοπέλα σε κοπέλα???

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

μαργαριτα

καλη αρχη κοπελα μου και καλη επιτυχια...

φυσικα και διαφερουν απο κοπελα σε κοπελα αλλα στο περιπου συμβαινουν τα εξης:

αν ακολουθησεις το μακρυ πρωτοκολλο σου χορηγουν 10 μερες περιπου ενεσεις καταστολης (πχ arvekap) και εφοσον "κοιμηθει" ο οργανισμος (κανεις μια επισκεψη για εξετασεις αιματος και υπερηχο) σου ξεκινας παραλληλα και ενεσεις διεργεσης (πχ puregon , gonal). Στην διεργεση (αλλες 10 μερες περιπου) πηγαινεις ανα δυο μερες για υπερυχο ..για να παρακολουθουν τα ωοθυλακια (ποσο μεγαλώνουν) ..οταν φτασουν στα 15-18 χιλιοστα γινεται η ωοληψια..

στην ωοληψια δεν καταλαβαινεις ΤΙΠΟΤΑ ...σου κανουν μεθη και σου παίρνουν τα αυγουλακια ...κρατανε τα καλα και τα γονιμοποιούν...μετα απο 2-3-4 ή 5 μερες (αναλογως ποσο θα τα αφησουν να προχωρησουν) γινεται και η εμβρυομεταφορα ...η οποια ειναι σαν τεστ παπ ...

στο βραχυ πρωτοκολλο ισχυουν ολα τα παραπανω ..μονο που δεν κανεις τις ενεσεις καταστολης (πχ arvekap) ..γλυτωνεις ετσι 10 μερες..

το μακρυ το ξεκινας 21 μερα του κυκλου

και το βραχυ την 2Η μερα του κυκλου

ελπιζω να σου εδωσα να καταλαβεις στο περιπου γιατι πολλα πραγματα διαφοροποιούνται απο κοπελα σε κοπελα πχ εγω μου κρατησαν 12 μερες οι ενεσεις διεργεσης στην πρωτη εξωσωματικη και 10 στην δευτερη...

καλη σου επιτυχια

Διαφημίσεις

μαργαριτα

καλη αρχη κοπελα μου και καλη επιτυχια...

φυσικα και διαφερουν απο κοπελα σε κοπελα αλλα στο περιπου συμβαινουν τα εξης:

αν ακολουθησεις το μακρυ πρωτοκολλο σου χορηγουν 10 μερες περιπου ενεσεις καταστολης (πχ arvekap) και εφοσον "κοιμηθει" ο οργανισμος (κανεις μια επισκεψη για εξετασεις αιματος και υπερηχο) σου ξεκινας παραλληλα και ενεσεις διεργεσης (πχ puregon , gonal). Στην διεργεση (αλλες 10 μερες περιπου) πηγαινεις ανα δυο μερες για υπερυχο ..για να παρακολουθουν τα ωοθυλακια (ποσο μεγαλώνουν) ..οταν φτασουν στα 15-18 χιλιοστα γινεται η ωοληψια..

στην ωοληψια δεν καταλαβαινεις ΤΙΠΟΤΑ ...σου κανουν μεθη και σου παίρνουν τα αυγουλακια ...κρατανε τα καλα και τα γονιμοποιούν...μετα απο 2-3-4 ή 5 μερες (αναλογως ποσο θα τα αφησουν να προχωρησουν) γινεται και η εμβρυομεταφορα ...η οποια ειναι σαν τεστ παπ ...

στο βραχυ πρωτοκολλο ισχυουν ολα τα παραπανω ..μονο που δεν κανεις τις ενεσεις καταστολης (πχ arvekap) ..γλυτωνεις ετσι 10 μερες..

το μακρυ το ξεκινας 21 μερα του κυκλου

και το βραχυ την 2Η μερα του κυκλου

ελπιζω να σου εδωσα να καταλαβεις στο περιπου γιατι πολλα πραγματα διαφοροποιούνται απο κοπελα σε κοπελα πχ εγω μου κρατησαν 12 μερες οι ενεσεις διεργεσης στην πρωτη εξωσωματικη και 10 στην δευτερη...

καλη σου επιτυχια

ουτε οι γιατροι δε μιλουν ετσι και τετοιες συμβουλες!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια!!!

Εχθές ξεκίνησα και εκανα την πρώτη μου ένεση!!

Μου φάνηκε τόσο απλό που φοβάμαι μήπως δεν έκανα κάτι σωστά!Μπήκε το φάρμακό???

Θα πάω την Τετάρτη για τον πρώτο υπέρηχο!!!

Οι εξετάσεις μου ήταν οι εξής:

FSH:8.58

LH:7.77

E2:8

Ξέρετε απο την εμπειρία σας αν είναι καλές σε πρώτη φάση?

Ευχαριστώ πολυ!

Καλημέρα κορίτσια και από μένα!

Βρήκα το φορουμ όταν έψαξα για πληροφορίες για το embryolab και πραγματικά καταχάρηκα καθώς θεωρώ πολύτιμη όποια βοήθεια πάρω πόσο μάλλον την ψυχολογική :)

Η ιστορία έχει ως εξής: ξεκινήσαμε τις προσπάθειες πριν περίπου 8 μήνες, αποτέλεσμα κανένα. Το είχαμε παρεί λίγο χαλαρά, μας είχε καθυσηχάσει και ο γυναικολόγος μου (στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ως επιστήμονα) η αλήθεια είναι και δεν δώσαμε ιδαίτερη σημασία.. σίγουροι πως θα έρθει.

Πριν 2 μήνες εγώ έκλεισα τα 35, εκεί άρχισα να το σκέφτομαι πιο σοβαρά, μετά απο μια συζήτηση με το γυναικολόγο αποφασίσαμε να το ψάξουμε, φυσικά ο άνθρωπος μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε πρώτα ενα σπερμοδιάγραμμα και μέτα θα βλέπαμε και εμένα, εγώ προτίμησα να κάνω ταυτόχρονα τις δικές μου εξετάσεις. Τα αποτελέσματα το δικα μου (ορμονικές / υστεροσαλπιγγογραφια) βγήκαν πολύ καλά, δεδομένης της ηλικίας μου (fsh 3,88 /lh3.97/ prl 9.6 / e2 59.89, η υστεροσαλπ. ήταν επίσης καλή με πολύ εύκολη και γρήγορη διάχυση του σκιαστικου).

Το απόγευμα περιμέναμε να πάρουμε και τα αποτελέσματα από το σπερματ., εκεί είχαμε δυστυχώς αρκετα σοβαρό πρόβλημα, η κινητικότητα καλή αλλά ο αριθμός απαγορευτικός για φυσιολογική σύλληψη (εκτός κι αν ερχόταν η γη ανάποδα!) κάτω από εκατομμύριο.

Ο γυναικολόγος μου μας έστειλε κατευθείαν στο embryolab, προκειμένου να δούμε τι θα κάνουμε.

Έμεινα πολύ ευχαριστημένη απότην πρώτη συνάντηση με τον Χρ. το θέμα είναι πως μας είπε ότι πρέπει να περιμένουμε 2.5 μήνς προκειμένου να κάνουμε ενα επαναληπτικο σπαρματοδ. όπως επίσης να αποκλείσουμε την πιθανότητα του να υπάρχει κάποιο μικρόβιο που επηρέασε το αποτέλεσμα.

Αν δεν ισχύει αυτό και το σπερματοδ. βγει στις ίδιες τιμές ξεκινάμε τον Ιουνιο. ..

αυτά απο μένα.

Χάρηκα πολύ που σας βρήκα :D

Διαφημίσεις

κοριτσια του embryolab..

να ρωτησω κατι??? αν ετυχε σε καμια..

οταν μετα απο αποτυχημενη εξωσωματικη σου ζηταει ο γιατρος να σε δει ..σου κανει υπερυχο??? ή απλα τα λετε για την προσπαθεια....

αποριες που τις εχω ε??

κοριτσια του embryolab..

να ρωτησω κατι??? αν ετυχε σε καμια..

οταν μετα απο αποτυχημενη εξωσωματικη σου ζηταει ο γιατρος να σε δει ..σου κανει υπερυχο??? ή απλα τα λετε για την προσπαθεια....

αποριες που τις εχω ε??

Ως <πρώιν> κορίτσι του embryolab σου απαντώ πως υπέρηχος δε μου έγινε και οι εξηγήσεις ήταν ελάχιστες εως ανύπαρκτες.

Κι εμένα υπέρηχο δεν μου κάνανε αλλά το ραντεβού κράτησε περίπου μισή ώρα και μου η γιατρός που έκανε πλήρη ανάλυση της προσπάθειας όπως επίσης συζητήσαμε για τις επιλογές που υπάρχουν. Μετά το πάσχα θα ξεκινήσω την νέα προσπάθεια.

NICKY καλημερα σου !!!

επειδη το φορουμ για αυτο το λογω υπαρχει αν θελεις εξηγησε μου γιατι δεν εμεινες ευχαριστημενη.....εκανες μια προσπαθεια ή παραπανω???

σε ευχαριστω πολυ

φιλακια!!

Κι εμένα υπέρηχο δεν μου κάνανε αλλά το ραντεβού κράτησε περίπου μισή ώρα και μου η γιατρός που έκανε πλήρη ανάλυση της προσπάθειας όπως επίσης συζητήσαμε για τις επιλογές που υπάρχουν. Μετά το πάσχα θα ξεκινήσω την νέα προσπάθεια.

mariabe τι νεες επιλογες συζητησατε???

εγω εχω ραντεβου την δευτερα ...ειμαι πολυ μπερδεμενη μετα απο 2 αποτυχημενες εξωσωματικες..δεν εχω αποφασισει τι θελω να κανω ωστε να πετυχω και γω τον στοχο μου δηλαδη ενα παιδακι!!

σε παρακολουθει η ιωακιμιδου? γιατι ειπες η γιατρος...εγω εχω ραντεβου με τον χριστοφοριδη...

καλη σου επιτυχια!!

Διαφημίσεις

....εγω synik εχω ραντεβου την αλλη εβδομαδα για την 1η μου εξωσω στον Χρ.και μεις προβλημα στο σπερμα εχουμε:(:(:( και εμενα η ηλικια μου λιγο με αγχωνει παταω τα 37 σε 2 μηνες:(:( καλη επιτυχια!

mariabe τι νεες επιλογες συζητησατε???

εγω εχω ραντεβου την δευτερα ...ειμαι πολυ μπερδεμενη μετα απο 2 αποτυχημενες εξωσωματικες..δεν εχω αποφασισει τι θελω να κανω ωστε να πετυχω και γω τον στοχο μου δηλαδη ενα παιδακι!!

σε παρακολουθει η ιωακιμιδου? γιατι ειπες η γιατρος...εγω εχω ραντεβου με τον χριστοφοριδη...

καλη σου επιτυχια!!

οταν λες μπερδεμενη τί εννοεις;;;;;;

οταν λες μπερδεμενη τί εννοεις;;;;;;

καρκινακι καλη σου επιτυχια ...

οταν λεω μπερδεμενη εννοω οτι δεν ξερω τι να κανω απο δω και μπρος...

να προσπαθησω μονη μου (ισως με προκληση ωορρυξιας)? να κανω σπερματεγχυση?? η τριτη εξωσωματικη??

στην περιπτωση εξωσωματικης ομως σκεφτομαι πολυ το ψυχολογικο ..αυτες οι μερες αναμονης και η αρνητικη χοριακη με πεθαινουν..ασε που ξεπαραδιαστηκαμε με τις εξωσωματικες...

αυτο εννοουσα

φιλια:-D

....εγω synik εχω ραντεβου την αλλη εβδομαδα για την 1η μου εξωσω στον Χρ.και μεις προβλημα στο σπερμα εχουμε:(:(:( και εμενα η ηλικια μου λιγο με αγχωνει παταω τα 37 σε 2 μηνες:(:( καλη επιτυχια!

μια χαρα ηλικια ειναι για εξωσωματικη ....ασε που οι περιπτωσεις με προβλημα στο σπερμα εχω ακουσει οτι ειναι ευκολοτερες με περισσοτερες πιθανοτητες....

βουρ λοιπον με ακμαιο ηθικο και ολα θα πανε καλα

NICKY καλημερα σου !!!

επειδη το φορουμ για αυτο το λογω υπαρχει αν θελεις εξηγησε μου γιατι δεν εμεινες ευχαριστημενη.....εκανες μια προσπαθεια ή παραπανω???

σε ευχαριστω πολυ

φιλακια!!

Στο συγκεκριμένο κέντρο είχα κάνει σπερματέγχυση με εγκυμοσύνη που παλλινδρόμισε και μια αποτυχημένη ivf.To θέμα μου ήταν πως με το γιατρό είχα ένα πρόβλημα <επικοινωνιακό> θα έλεγα.Δε με κάλυπτε καθόλου ,περισσότερο μιλούσα εγώ παρά αυτός.Αξιώνω περισσότερα από έναν γιατρό αν καταλαβαίνεις τι εννοώ,αυτός αρκούνταν στο ρόλο του ακροατή,δε μου είπε και κάτι που δε γνώριζα,ούτε από ανάλυση ούτε από

εξηγήσεις με κάλυψε.Μπορεί να είναι φιλικός και καλός επιστήμονας(?),δε ξέρω γι αυτό,αλλά στον τομέα που αναφέρομαι για τις δικές μου απαιτήσεις είναι λίγος.

Στο συγκεκριμένο κέντρο είχα κάνει σπερματέγχυση με εγκυμοσύνη που παλλινδρόμισε και μια αποτυχημένη ivf.To θέμα μου ήταν πως με το γιατρό είχα ένα πρόβλημα <επικοινωνιακό> θα έλεγα.Δε με κάλυπτε καθόλου ,περισσότερο μιλούσα εγώ παρά αυτός.Αξιώνω περισσότερα από έναν γιατρό αν καταλαβαίνεις τι εννοώ,αυτός αρκούνταν στο ρόλο του ακροατή,δε μου είπε και κάτι που δε γνώριζα,ούτε από ανάλυση ούτε από

εξηγήσεις με κάλυψε.Μπορεί να είναι φιλικός και καλός επιστήμονας(?),δε ξέρω γι αυτό,αλλά στον τομέα που αναφέρομαι για τις δικές μου απαιτήσεις είναι λίγος.

...η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ Low profile σα γιατρος αλλα και απο την αλλη και οι τυμπανοκρουσιες..των αυθεντιων να μας λειπει...οκ εχεις δικιο παντως...αλλα σου δινει μια αισθηση οτι ειναι καθαρος ανθρωπος....

Ναι,σίγουρα δεν τον κατατάσσω στην κατηγορία γιατρός-αρπακτικό,αλλά επειδή μετά από κάθε συνάντηση μας έφευγα ανικανοποίητη στο θέμα που ανέφερα,απλά δε μπορούσα να συνεχίσω εκεί.

μια χαρα ηλικια ειναι για εξωσωματικη ....ασε που οι περιπτωσεις με προβλημα στο σπερμα εχω ακουσει οτι ειναι ευκολοτερες με περισσοτερες πιθανοτητες....

βουρ λοιπον με ακμαιο ηθικο και ολα θα πανε καλα

σ ευχαριστω πολυ synik για τις ευχες σου και ανταποδιδω σε σενα και ολες τις κοπελες εδω μεσα να τα καταφερουμε!!!!

διαβασα πανω κατω τα θεματα που εγραψες...μηπως να δειτε το φυσικο κυκλο ή τον τροποιημενο κυκλο σαν εναλλακτικη λυση; καμια φορα ο οργανισμος μας ανταποκρινεται καλυτερα οταν δεν παιρνει πολλες ορμονες...ο γιατρος τί σου εχει πει;

χαχα...καλο νικυ!! οχι γιατι το σπερμα μας ειναι αρκετα χαμηλο(9 εκ-μλ) οποτε ενδυκνειται η μικρογονιμοποιηση!

καλα η αληθεια ειναι οτι εχουμε να κανουμε σπερμοδιαγραμμα 7 μηνες οποτε κατσε να δουμε και με το νεο σπερμοδιαγραμμα τί θα δουμε....

στο μεταξυ εκανα και την ανατροποη και καταφερα και εμεινα μονη μου εγκυος το Δεκεμβρη(βιοχημικη) οποτε αλλαζουν πολυ τα δεδομενα.

εχω ραντεβου την αλλη βδομαδα να τα συζητησουμε και βλεπουμε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...