Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιθυμία για τρίτο παιδί

Recommended Posts

αυτό σκέφτομαι και εγώ γιατί και για το δεύτερο αγχωνόμουν πως θα τα καταφέρω, τα οικονομικά θα είναι δύσκολα και τα λοιπά και τελικά και την Αγγελική έκανα και δεν δουλεύω τώρα και δόξα το Θεό όλα καλά μας πάνε. Υγεία να έχουμε. Πάντως σε ευχαριστώ και να χαίρεσαι τα παιδιά σου.:-D:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 241
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειμαι εγκυος το 3 μου παιδι 38 ετων παρακαλω!!!!οταν το εμαθα τρελλαθηκα ελεγα το κλασσικο

εγω εκλεισα τελος τα παιδια 2 ειναι αρκετα!!!! τα εξοδα μας πολλα ,τραπεζες ιστοριες και εχει και 2 παιδια απο τον πρωτο γαμο!!! η πρωτη σκεψη να μην το κρατησω , θα ηταν ανευθυνο να το φερω στον κοσμο με τοσα στο κεφαλι μας!!!!! οσο περνανε οι μερες γμτ το σκεφτομαι διαφορετικα δεν ξερω τι να κανω!!! ο αντρας μου φυσικα και το θελει εγω ειμαι που το σκεφτομαι. δεν ξερω εχω πελαγωσει !!!! βλεπω και τα εξοδα απο τις μεγαλες του 2800 δωσαμε περυσι σε φροντηστηρια !!!!!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ συγχαρητηρια!

Οφ τοπικ, αλλα πρεπει να δειξω στον αντρα μου το μηνυμα σου που αγχωνεται οταν του λεω για δευτερο παιδι (τεταρτο στην ουσια γιατι εχει κι εκεινος δυο παιδια απο προηγουμενο γαμο)

ειμαι εγκυος το 3 μου παιδι 38 ετων παρακαλω!!!!οταν το εμαθα τρελλαθηκα ελεγα το κλασσικο

εγω εκλεισα τελος τα παιδια 2 ειναι αρκετα!!!! τα εξοδα μας πολλα ,τραπεζες ιστοριες και εχει και 2 παιδια απο τον πρωτο γαμο!!! η πρωτη σκεψη να μην το κρατησω , θα ηταν ανευθυνο να το φερω στον κοσμο με τοσα στο κεφαλι μας!!!!! οσο περνανε οι μερες γμτ το σκεφτομαι διαφορετικα δεν ξερω τι να κανω!!! ο αντρας μου φυσικα και το θελει εγω ειμαι που το σκεφτομαι. δεν ξερω εχω πελαγωσει !!!! βλεπω και τα εξοδα απο τις μεγαλες του 2800 δωσαμε περυσι σε φροντηστηρια !!!!!!

Γλυκιά μου Ζαχαρένια,

αυτό το παιδάκι έρχεται για κάποιο λόγο....Δώστου την ευκαιρία να σου τον αποκαλύψει.... Συγνώμη για το θάρρος μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα σας δώσει μεγάλη χαρά!

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Βάλτε με και εμένα στο club Με τις μανούλες που θέλουν τρίτο παιδάκι! Τα αγόρια μου είναι 27 μηνών και 12 μηνών και ήδη μου λείπει η "μωρουδίλα" Νομίζω ότι ξεπετάχτηκε και ο μικρός μου .....

Από την άλλη, είναι μέρες που περνάνε τόσο δύσκολα και τότε το αποκλείω.

Λύστε μου και μενα μία απορία: Στο αυτοκίνητο πώς χωράτε?

Χωράνε τρία καρεκλάκια στο πίσω κάθισμα?

Σορρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά πραγματικά το σκέφτομαι!

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Όταν με ρωτούσαν πόσα παιδιά θέλεις έλεγα τρία.. όταν όμως έκανα και το δεύτερο, τα είδα όλα... Με τον άντρα μου, συνειδητά, αποφασίσαμε να κόψουμε την ιδ. ασφάλεια που είχα, λόγω οικονομικών δυσκολιών, και είπαμε ο.κ. 2 παιδάκια είναι καλά. Πριν δύο χρόνια έμεινα έγκυος και...έκανα έκτρωση...για οικονομικούς λόγους..συν τοις άλλοις. Η απόφαση πάρθηκε άμεσα, βάσει λογικής. Το κλάμα πολύ..περισσότερο που άφησα τον εαυτό μου να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Δύο χρόνια μετά, δεν έχω βάλει σπιράλ (διακόσια ευρώ, αν θυμάμαι καλά) και σκέφτομαι....σκέφτομαι ότι εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο τώρα, δε θα έπαιρνα αυτήν την απόφαση...ΑΛΛΑ...τώρα είμαι μία ήρεμη μαμά, καθώς τα παιδάκια μου έχουν μεγαλώσει και έχω τα χέρια μου ελεύθερα. Μερικές φορές βρίσκω τον εαυτό μου να θέλει ένα τρίτο παιδί, αλλά είναι καθαρά συναισθηματικό, τα οικονομικά μας είναι χειρότερα και οι σχέσεις δυστυχώς δεν είναι ρομαντικές (λόγω παιδιών, δουλειάς και βασικά οικονομικών δυσχερειών). Απλά είχα την ανάγκη να μιλήσω κάπου, είναι το μυστικό μου...η αμαρτία μου...

• 11 months later...

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥ 3 ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ 2 ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ .Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ .

ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΜΙΑ Ή ΤΟ ΠΟΛΥ 2 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ .ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΑ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΟΥ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΜΕΝΟ ΜΑΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΩ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ Ή ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ?Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 36 ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ

Οσον αφορά αυτο που σου ειπε ο γιατρος σου εγω θα σου προτεινα να παρεις και δευτερη γνωμη απο άλλον γιατρο. Αλλα μια ιδια περιπτωση που ξερω που εχει δυο παιδια και οταν ηθελε τριτο δεν ερχόταν με τιποτα τελικα το προβλημα ηταν στο θυρωειδη μετα τη δευτερη εγκυμοσυνη η TSH αποσυντονιστηκε. Ελενξε αν δεν το εχεις κανει ειδη και αυτο το κομματι.

Θα συμφωνήσω με την χαζομαμά και θα σου πρότεινα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη. Επίσης μπορείς να κάνεις κάποιες εξετάσεις, ορμονικές και ενδοκρινολογικές και έναν γυναικολογικό έλεγχο. Αν υπάρχουν συμφύσεις δε θα φανούν; Με υποθέσεις σου απαντάει στα ερωτήματά σου η γιατρός σου; Σχετικά με το θυρεοειδή κοίταξέ το. Κι εγώ με τις δύο εγκυμοσύνες μου λόγω των ορμονών έκανα όζους ενώ πριν δεν είχα και χρειάστηκα αλλαγή στη θεραπεία μου. Ωστόσο δεν ήξερα καν ότι είχα πρόβλημα πριν να μείνω έγκυος στο γιο μου και το ανακάλυψα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μείνω έγκυος. Πήρα το χάπι, η γιατρός μου είπε ότι θέλει 3 μήνες να στρώσει ο οργανισμός και πραγματικά 3 μήνες μετά το πρώτο χάπι έμεινα έγκυος! Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να κάνεις και το 3ο παιδάκι που τόσο επιθυμείς! Καταλαβαίνω την λαχτάρα σου μιας και η δική μου επιθυμία για 3ο παιδάκι μοιάζει με ανάγκη πλέον και όχι με επιθυμία, αλλά στο τέλος πάντα σκέφτομαι ότι είμαι ήδη τυχερή που έχω τα υπέροχα παιδάκια μου και άμα δεν ευνοήσουν οι συνθήκες για 3ο θα είμαι και πάλι χαρούμενη! Αυτό γιατί και ο παράγοντας άγχος παίζει μεγάλο ρόλο κι επειδή οι άλλες εγκυμοσύνες σου ήρθαν γρήγορα υπάρχει περίπτωση τώρα με την καθυστέρηση επίτευξης εγκυμοσύνης να έχεις αγχωθεί. ;)

Διαφημίσεις

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΡΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΕΝΩ ΓΙΑ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ ΑΠ' ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ .ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ

αφου το θελεις τοσο πολυ να το ψαξετε λιγο παραπανω περα απο τις συμφυσεις που σου ειπε η γιατρος σου...και δευτερη και τριτη αποψη θα ελεγα σιγουρα δεν θα σας βλαψει :-P

Η δικη μου πάντως γιατρός μου είπε μετά την κασαρική που έκανα να προσέξω ένα χρόνο να μην μείνω εγκυος για να θρέψουν τα όργανα που λένε και οτι μετά την πρώτη εγκυμοσυνη η δεύτερη έρχεται εύκολα...

Προς το παρόν κανένα τετράμηνο ψάχνω αυτό το...εύκολα, αλλά δεν μου έκατσε.

dogdogavi20081126_-8_My+child+is.png

• 1 month later...

Καλησπέρα!

ΈΧω δυο παιδάκια ένα κοριτσάκι 3μιση χρονών και ένα αγοράκι 20 μηνών..

Θέλω πάραπολύ να κάνω τρίτο, ο άντρας μου έχει λιγους ενδιασμούς οχι όμως ότι δεν θέλει...

και σκέφτόμαστε να το βάλουμε μπροστά από το καλοκαιράκι...

Όμως έχω γύρω μου συνέχεια φωνές γνωστών και συγγενών που λένε "όχι στο τρίτο" ααααα τρίιιτο θα κάνεις?? άπαπα θα κλειστείς μέσα ,μετά είναι πολύ δύσκολα εξαρτάται και το φύλο του τρίτου παιδιού αν είναι το ίδιο με το δεύτερο ή το αντίθετο φύλο κλπκλπκλπ....

Δεν μπορώ ότι με έχουν κλονίσει αλλά με επιρρεάζουν και με ενοχλεί αυτο γιατι ειναι μία κατάσταση που δεν έχω βρεθεί...και το παιδί δεν είναι κουτάκι με σπίρτα...δεν μαρέσει το δίνω πίσω...

ΘΑ ήθελα να μου πείτε 3 λόγους για να κάνω τρίτο παιδάκι...οι μανούλες που έχουν πανω από 2 παιδάκια ας μου πουνε την γνωμη τους....

ευχαριστώ πολύ!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

ΈΧω δυο παιδάκια ένα κοριτσάκι 3μιση χρονών και ένα αγοράκι 20 μηνών..

Θέλω πάραπολύ να κάνω τρίτο, ο άντρας μου έχει λιγους ενδιασμούς οχι όμως ότι δεν θέλει...

και σκέφτόμαστε να το βάλουμε μπροστά από το καλοκαιράκι...

Όμως έχω γύρω μου συνέχεια φωνές γνωστών και συγγενών που λένε "όχι στο τρίτο" ααααα τρίιιτο θα κάνεις?? άπαπα θα κλειστείς μέσα ,μετά είναι πολύ δύσκολα εξαρτάται και το φύλο του τρίτου παιδιού αν είναι το ίδιο με το δεύτερο ή το αντίθετο φύλο κλπκλπκλπ....

Δεν μπορώ ότι με έχουν κλονίσει αλλά με επιρρεάζουν και με ενοχλεί αυτο γιατι ειναι μία κατάσταση που δεν έχω βρεθεί...και το παιδί δεν είναι κουτάκι με σπίρτα...δεν μαρέσει το δίνω πίσω...

ΘΑ ήθελα να μου πείτε 3 λόγους για να κάνω τρίτο παιδάκι...οι μανούλες που έχουν πανω από 2 παιδάκια ας μου πουνε την γνωμη τους....

ευχαριστώ πολύ!!

Καλημέρα!Έχω και εγώ 2 παιδάκια και θέλω τρίτο.Τους λόγους θα τους ψάξεις μέσα σου,κανέναν πέρα από τον πατέρα δεν θα λάβεις υπόψιν σου.Αν αγαπάς τα παιδιά,αν λαχταράς ένα μωρό,αν νιώθεις πως μπορείς να τα βγάλεις πέρα,το ένστικτο της μάνας τίποτα δεν το εμποδίζει...Η μητρότητα είναι θείο δώρο και αν ήδη χαίρεσαι τα παιδιά σου και τον χρόνο που τους αφιερώνεις,θα μεγαλώσει η ευτυχία σας.Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις,ενώ αν τις άκουγαν οι γύρω θα άρχιζαν τα περί κρίσης,χρήσης προφυλακτικού,πολλά θέματα που είναι καθαρά προσωπικά και αφορούν το σπίτι μου,μόλις κλείνει η πόρτα.Είσαι μανούλα και ξέρεις τι θέλεις,μητρότητα λέγεται αυτό...

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Εγώ έχω 2 παιδιά αλλά θα σου πω τη γνώμη μου.

Αν εσύ το θέλεις όχι 3 λόγους , 23 θα βρεις για να το κάνεις.

Και μια συμβουλή : μην το λες στους γύρω σου , μόνο αρνητικά θα ακούς. Ο κόσμος γενικά τον τελευταίο καιρό έχει γινει πολύ μουρτζούφλης (και με το δίκιο τους μερικοί) και χωρίς να το θέλει είναι αρνητικός ακόμη και για κάτι πολύ ωραίο όπως είναι η γέννηση ενός παιδιού. Ακόμη και οι γονείς σας θα προσπαθήσουν πιθανώς να σας αποτρέψουν. Γι αυτό εφόσον θέλει και ο άντρας σου το προχωράς και κλείνεις τα αυτιά σου στους απαισιόδοξους (για να μην πω και μερικούς κακόβουλους) καλοθελητές !

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

το τριτο το εκανα το 11.την κριση την εχουμε καταλαβει για τα καλα σαν οικογενεια.κ αλλο αν μπορουσα ομως θα εκανα.δεν ακουσα κανεναν οταν λεγαμε οτι θελουμε κ αλλο παιδι.το καναμε επειδη μας αρεσει να εχουμε μεγαλη οικογενεια.επειδη ειμαστε ολιγαρκης κ δεν ζηταμε τις πολυτελειες.βοηθαει το γεγονος οτι ειμαστε πολυ αγαπημενο ζευγαρι κ τα οποια οικονομικα προβληματα δεν μας επηρεαζουν.δεν θα σου κρυψω οτι εξοδοι για μας δεν υπαρχουν τα τελευταια 2 χρονια.δουλεια σπιτι κ τιποτα αλλο.ομως ειμαστε τοσο καλα με τα ζουζουνια μας που νιωθουμε πληρης.αν ολα ειναι καλα με τον αντρα σου μη το σκεφτεσαι.αν μπορεις να ζησεις με λιγοτερα αλλα με ενα ακομα παιδι,παλι μη το σκεφτεσαι.οταν βλεπω τον τριτο μου γιο(βγηκε κ κουκλος παναθεμα το!)τα ξεχναω ολα κ δεν μετανιωνω για τιποτα.

Υ.Γ.μην ακους το περιβαλλον σου για πραγματα που αφορουν την οικογενεια σου.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Το αν θέλετε τρίτο παιδάκι ή όχι και για ποιους λόγους, είναι κάτι που θα συζητήσετε με τον άντρα σου και μόνο. Μην το συζητάς με τρίτους. Εσύ γνωρίζεις τα συναισθήματά σας και το κατά πόσο μπορείτε να τα καταφέρετε με τρία παιδιά και τι είδους ποιότητα ζωής είστε σε θέση να τους προσφέρετε.

Το οικονομικό σίγουρα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Δεν πρέπει να βάζουμε τα συναισθήματά μας πάνω από την λογική και την πραγματικότητα. Ακόμα και αν τα οικονομικά σας δεν είναι καλά, θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε ένα πλάνο για το πως θα τα βγάλετε πέρα.

Ακούω περιπτώσεις, όπου πηγαίνουν για δεύτερο ή τρίτο χωρίς να έχουν τα στοιχειώδη... Κάτι τέτοιο το θεωρώ ανεύθυνο. Ναι σίγουρα θα καταφέρουν να μεγαλώσουν όσα παιδάκια και να κάνουν, αλλά με ποιο τίμημα; με ποια ποιότητα ζωής;

Συζητήστε το λοιπόν μεταξύ σας, λαμβάνοντας υπόψη και την επιθυμία σας, αλλά και άλλους παράγοντες. (το οικονομικό, την καθημερινότητά σας κτλ).

ΥΓ. το φύλο του παιδιού είναι ότι πιο γελοίο έχω ακούσει. Προφανώς και δεν θα παίξει κανένα ρόλο στο αν θα κλειστείτε μέσα ή όχι.

Επέτρεψε μου να σου πει ένας μπαμπάς !

Εμείς έχουμε ένα παιδάκι που τον Ιούνιο θα γίνει τεσσάρων ετών.

Πηγαίναμε για δεύτερο παιδάκι αλλά μας προέκυψαν δίδυμα.Έτσι το Νοέμβριο γέννησε η σύζυγος μου ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.Τώρα γίναμε τρίτεκνοι !

Άρα θα σου πω με μία πρόταση ότι τα υπέρ είναι περισσότερα από τα κατά.

Εξηγώ τους λόγους μετά από την αιτιολόγηση και την απάντηση μου στο ερώτημα σου γιατί να κάνεις τρίτο παιδάκι.

1) γιατί τα παιδιά είναι ευτυχία και χαρά

2) γιατί παίρνει άλλη τροπή και η μοίρα η δική σας και η μοίρα των παιδιών σας

3) γιατί αν σας αρέσουν τα παιδιά,κάντε και άλλα διότι μετά δεν θα μπορείτε να τα κάνετε όταν θέλετε.

Τα οικονομικά είναι ένας παράγοντας αντιμετωπίσιμος ,δύσκολος μεν αλλά ξεπερνιέται.

Τα κυρίως κομμάτι στην όλη ιστορία είναι ένα αλλά με δύο συνιστώσες.

Την βοήθεια που θα ή που δεν θα έχετε από το περιβάλλον σας και οι ατελείωτες ώρες που θα χρειάζεται και οι δύο γονείς για να είναι κοντά και στα τρία σας παιδιά.Για εμάς είναι ένας εξαιρετικά πολύ μεγάλος και δυνατός παράγοντας ο δεύτερος.Μιλάμε ότι μέχρι και πριν μερικές μέρες που τα δίδυμα μπήκαν στον τέταρτο μήνα ζωής τους, κοιμόμασταν εγώ και η γυναίκα μου 2-3 ώρες το 24ωρο και μάλιστα διακεκομμένες που ισούται με μη ύπνο στην ουσία.Αλλάζει ο μεταβολισμός μας, οι βιορυθμοί μας,το πρόγραμμα μας , όλα μα όλα τουλάχιστον στην αρχή .Μετά αρχίζουν και ηρεμούν τα πράγματα σιγά-σιγά.

Γι αυτό σου λέω ότι το σημαντικό είναι να το θέλετε πολύ εσύ και ο άντρας σου αλλά παράλληλα να ξέρετε τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε.

Εμείς το ξέραμε και το ξέραμε σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο ,χωρίς να έχουμε παππουδογιαγιάδες να μας βοηθούν (έχουμε αλλά και δεν θέλουμε και δεν μπορούν στο βαθμό που θα ήθελαν λόγω δουλειάς κλπ) αλλά και επειδή πιστεύουμε ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με τους γονείς τους με τις όποιες θυσίες τους ενώ οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν ασφαλώς και σημαντικό ρόλο αλλά έπεται ο ρόλος αυτός του ρόλου των γονέων.

Πιστεύω να σε κάλυψα σε πρώτο επίπεδο γιατί χρειάζεται ανάλυση για πολλά άλλα θέματα επί μέρους.

Τα παιδιά μπορεί να το σκέφτεσαι από χίλιες μεριές πριν τα κάνεις,αλλά ποτέ δεν πρόκειται να μετανιώσεις που τα έκανες...

Άρα?

Μην ακούς τους άλλους και μην ζητάς λόγους για να κάνεις κάτι που μόνο εσύ κι ο άντρας σου πρέπει να αποφασίσετε.

Tα παιδιά ΟΤΑΝ τα θέλεις είναι ευτυχία με όλες τις στερήσεις και τα άγχη. Απλα δεν είναι εποχές για ''πειραματισμούς'' δηλαδή καλύτερα να έχεις εξασφαλίσει το φαί και το σπίτι των υπόλοιπων παιδιών σου και μετά να πας για το τρίτο. Σημαντικός παράγοντας είναι η δουλειά. Πρέπει να είναι σίγουρη μια δουλειά για να μπορέσεις να κάνεις ονειρα απο το να αγοράσεις κάτι μέχρι και να μεγαλώσεις την οικογένεια σου. Ειναι κάτι που το θέλω πολύ και εγώ αλλα δυστυχώς τώρα πια δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Οπότε μένει σαν επιθυμία και δοξάζω καθημερινά τον Θεο που μου χάρισε αυτα τα 2 παιδάκια.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!! ήθελα απλά μερικές γνώμες γονιών που έχουν και εκείνοι πολλα παιδάκια και δεν είναι στο οικογενειακό ή και φιλικό μου περιβάλλον έτσι ώστε να μπορέσω ειλικρινά να ακούσω τι σκέφτονται.

Φυσικά η επιθυμία για μητρότητα ειναι μέσα μας. όταν θέλεις να κάνεις παιδιά, και η ψυχη της μάνας το λέει , δεν χρειάζεται παραπάνω κουβέντα.Απλά το κάνεις.

ΚΑι η δική μου ψυχη όχι μόνο απλά το λέει...το φωνάζει!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε τρίτο παιδάκι. Το μόνο που λίγο χαλάει τον άντρα μου είναι το ότι δεν υπάρχουν οι έξοδοι και οι βόλτες που κάναμε πριν,και γενικά είμαστε δουλειά σπίτι παιδιά. ΚΑι όλο μου λέει εεε μην μπούμε και σε τάφο. Και όλο του λέω ότι για όλα υπάρχει η ώρα και η κατάλληλη στιγμή. Τώρα έχουμε τα παιδάκια μας,όταν μεγαλώσουν και όσο μεγαλώνουν θα κάνουμε και μαζί τους πράγματα.

Το τρίτο παιδάκι και εκείνος το θέλει και ας γκρινιάζει.Εδώ είχαμε πει για τέσσερα,αλλά βλέπεις οι καισαρικές δεν μου το επιτρέπουν...τόσο που εύχομαι καμία φορά η μοίρα να μου φέρει δίδυμα- λόγω και κληρονομικότητας που έχω.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!

• 2 χρόνια μετά...

Γεια σας κορίτσια θα ήθελα και εγώ να πω οτι θα ήθελα πολύ και τρίτο παιδάκι έχω ενα κοριτσάκι τριων χρονων και ενα αγοράκι δεκαεφτά μηνών και θέλω και ενα ακόμη ο σύζυγος βέβαια δεν τρελενετε για την ιδέα είναι που δεν έχουμε και ιδιαίτερη βοήθεια οποτε καταλαβενετε εσείς οαταν αποφασησατε να κάνετε και τρίτο σπιτάκι τι ηλικια είχαν τα αλλά δυο?

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας!Εχω να γραψω αρκετο καιρο στο φορουμ.

Θελω κι εγω ακομα ενα παιδακι,το θελω παρα πολυ....

Προσπαθω σχεδον εναμιση χρονο και εχω αρχισει να ψιλοαπογοητευομαι:(,..

Την αλλη βδομαδα θα παω στον γυναικολογο μου να τα πουμε κι απο κοντα.

Με προβληματισατε με αυτο που γραψατε με τις συμφησεις,δυστυχως εκανα

κι εγω δυο καισαρικες που μου εφεραν στο κοσμο δυο αγγελουδια και ευχαριστω το θεο γιαυτο.Δυστυχως οι καισαρικες δεν ηταν κατι που το ηθελα

για την ακριβεια κοντεψα να παθω καταθλιψη μετα τις γεννες γιατι ηθελα φυσιολογικο τοκετο.

Ο τωρινος γυναικολογος μου δεν ειναι αυτος που με ξεγεννησε,ελπιζω ομως να του δοθει η ευκαιρια.

Ηθελα καπου να τα γραψω γιατι με τρωει αρκετους μηνες τωρα..

Ευχομαι σε ολες να αποκτησετε οτι επιθυμειτε!:)

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...