Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Ειρηνη Μ

Registered Users
 • Posts

  302
 • Joined

 • Last visited

Converted

 • Επάγγελμα
  ιδ.υπάλληλος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ειρηνη Μ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Επειδή ψήνομαι να κάνω για αισθητικούς λόγους, μπορείς να μου πεις πόσο κόστισε Είχες ιδιωτική ασφάλεια και αν ναι την δικαιολογεί ? Όταν λες παει μακριά η βαλίτσα εννοείς ότι πρέπει να προσέχεις πολύ μετεγχειρητικά ? Σε ζάλισα στις ερωτήσεις.... Ευχαριστώ
 2. Πες τα ρε κορίτσι μου . Στο μυαλό μου είσαι! Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Αλλά όπως και σε προηγούμενα θέματα το ζήτημα άλλαξε πορεία και χάσαμε την κεντρική ιδέα...

 3. Διαφημίσεις

 4. ...και όμως αν σου πώ ότι η γραμματέας του γυναικολόγου μου γέννησε από επιλογή με καισαρική ... το πιστεύεις ? Και όμως... Συμφωνώ με όλα όσα λες. Το φυσιολογικό είναι να γεννιέται ένα παιδί όπως το έχει ορίσει η φύση να γεννιέται Η επιστήμη παίζει καθοριστικό ρόλο στο να "επιβλέπει" το έργο της φύσης και να παρεμβαίνει σε τοκετούς υψηλού κινδύνου.
 5. Έτσι είναι. Δοκίμασα την τελευταία φορά βιολογικό και αποφάσισα πλέον βιολογικά κοτόπουλα. Τα κόκκαλά τους είναι στοιβαρά, η γεύση τους διαφορετική. Μοιάζει με την γεύση του κόκκορα και είναι λίγο πιο σκληρά στο μαγείρεμα. Αλλά γεύεσαι κοτόπουλο .
 6. Σίγουρα αυτό είναι το βασικό. Κι εμένα οι συστάσεις του ΟΗΕ είναι το τελευταίο γι αυτό το ανέφερα και στο τέλος. Επίσης κάτι πολύ ένδιαφέρον που υποστήριξε ο ίδιος ο γυναικολόγος στην εκπομπή είναι ότι είναι σημαντικό το μωρό να γεννιέται φυσιολογικά και με τις δικές του δυνάμεις να έρχεται σε αυτόν τον κόσμο. Ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ και μου έκανε εντύπωση.
 7. Συμφωνώ. Το έθιξε και το θέμα των ΦΤ που ξεκινάμε με πρόκληση. Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι το όριο των 40 εβδομάδων μόνο στην Ελλάδα υπάρχει στο εξωτερικό γεννάνε και στις 42 . Η αδελφή μου έκανε 3 παιδιά . Στα 2 πρώτα πήγε με πόνους στο 3ο πήγε με πρόκληση. Στο 3ο έπαθε αδράνεια μήτρας και κοντέψαμε να την χάσουμε. Ο ίδιος γυναικολόγος που εμπιστευόταν ήταν και στα 3 παιδιά , αλλά στο τρίτο έκανε το λάθος. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά
 8. Είδα την εκπομπή από την αρχή έως το τέλος . Μίλησαν γυναίκες που έχουν γεννήσει , μίλησαν και γιατροί του Αλεξάνδρας (ο Σίνδος συγκεκριμένα) Και οι δύο πλευρές υποστήριξαν το ίδιο : ότι στην Ελλάδα γίνονται καισαρικές με φοβερή ευκολία. Τι ακριβώς δεν δεχόμαστε : - ότι υπάρχουν αναίτιες καισαρικές - ότι πάρα πολλοί γυναικολόγοι ρυθμίζουν τις γεννήσεις σύμφωνα με τα δικά τους θέλω - ότι οι καισαρικές έχουν περισσότερο κέρδος και για τα μαιευτήρια και εμπλέκουν περισσότερες ειδικότητες στην όλη διαδικασία και συνεπώς περισσότερα κέρδη -ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νεογνών πηγαίνουν σε θερμοκοιτίδες μετά την καισαρική -ότι ο ΟΗΕ έκανε συσταση στην Ελλάδα για τις αυξημένες καισαρικές Θα πρέπει δηλαδή να δεχθώ ότι 60% των γυναικών έχουν πρόβλημα στα ιδιωτικά μαιευτήρια και οδηγούνται σε καισαρική ? Δεν μπορώ να θεοποιήσω κανέναν γιατρό και καμμίας ειδικότητας Και για να μην περιοριστώ στο θέμα "γυναικολόγος" για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά την υγεία μας παίρνουμε και δεύτερη και τρίτη γνώμη γιατί να καταπίνω αμάσητο αυτό που θα μου σερβίρει ο κάθε γυναικολόγος ?
 9. Δεν συμφωνώ. Είναι άνθρωπος αλλά διάλεξε ένα επάγγελμα-λειτούργημα που όταν το διάλεξε ήξερα ότι θα θυσιάσει ώρες από την προσωπική του ζωή για να ανταπεξέλθει. Και όταν επιλέγουμε προσωπικό γυναικολόγο εννοείται ότι δεν θέλουμε να μας ξεγεννήσει ο γιατρός της εφημερίας γιατί εμπιστευόμαστε τον προσωπικό μας γυναικολόγο
 10. Τι λες τώρα ! Μια εγκυμοσύνη σε ανανεώνει και θα σε κάνει να αισθανθείς νεώτερη ! Εδώ άλλες έχουν τρελλαθεί στα μπότοξ και στα υαλουρονικά Είμαστε σχεδόν συνομίληκες εγώ 42 , και αν μου τύχαινε κάτι τέτοιο εννοείται ότι θα χαιρόμουν. Εγώ έκανα μεγαλύτερη παιδιά οπότε απλά τώρα θα αισθανόμουν λίγο μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές !! Εσύ αισθάνεσαι έτσι επειδή έκανες μικρούλα τα παιδιά σου. Εύχομαι με το καλό και να ξέρεις ότι οι μαμάδες έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τα "στερνοπούλια τους" Ασχετο : οι προσλήψεις αεροσυνοδών δεν έχουν όριο ηλικίας ? Σε ρωτάω γιατί η κολλητή μου το σκεφτόταν αλλά κόλλαγε στο ηλικιακό. Ή αν έχεις προηγούμενη εμπειρία δεν παίζει ρόλο ?
 11. Νομίζω ότι είσαι υπερβολική με τις μετρήσεις Εγώ θυμάμαι ότι τα μετρούσαμε 1 φορά/εβδομάδα Λες ότι το μετράς πριν και μετά το τάισμα Για μένα (σίγουρα θα στο έχει πει και ο γιατρός) οι μετρήσεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Υπάρχει περίπτωση το παιδί να βάλει βάρος τις 3 τελευταίες μέρες της εβδομάδας και να έχεις λάθος εντύπωση τις πρώτες ημέρες. Τσέκαρε το παιδί σε εβδομαδιαία βάση. Θεωρώ ότι το πριν και το μετά είναι υπερβολικό , δεν σου δείχνει κάτι.
 12. Μην αγχώνεσαι και μην στενοχωριέσαι. Το σημαντικό είναι ότι έχεις γάλα και πολύ ! Στη χειρότερη βγάζε το με το θήλαστρο αν θεωρείς ότι δεν πίνει αυτό που πρέπει Το ίδιο έπαθα κι εγώ με τον γιο μου ο οποίος όμως αδυνατούσε να πιάσει τη θηλή Είχα δοκιμάσει τις θηλές σιλικόνης και ό,τι άλλο υπήρχε αλλά τίποτε Οπότε το έβγαζα όλο με το θήλαστρο καθε 2,5 ώρες γιατί κι εγώ είχα παραγωγή και το έπινε μονομιάς. Να σου δώσω να καταλάβεις 5 μηνών άρχισε να θηλάζει από το στήθος μου. Εσένα τουλάχιστον πιάνει. Στην κόρη μου δεν είχα κανένα θέμα , εκείνη έπιασε αμέσως (ή εγώ ήμουν πιο έμπειρη...)
 13. ΩΡΑΙΟ !!!! Κι εγώ όταν είμαι μπροστά από το λαπτοπ συμφωνώ σε ολα με τα παιδιά μου !!! Προσπαθώ κι εγώ να θυμηθώ τα κουλά του συζύγου αλλά έχω κολλήσει... Θα επανέλθω !
 14. ...κάνεις λάθος , εγώ ήμουν στο εκπτωτικό ... την Κυριακή Δύο παιδιά που έτρεχαν στο συντριβάνι τα δικά μου ήταν Και αυτό που κατόρθωσε να ανοίξει την μεταλλική περίφραξη, η κόρη μου ήταν (όχι να μην λέτε για τα κορίτσια δηλαδή) ... Το καθημερινό μπάνιο εννοείται ότι έχει κοπεί (ευτυχώς που έχουμε χειμώνα ακόμη)
×
×
 • Create New...