Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως πείθουμε τον σύζυγο για ένα ακόμη παιδάκι??

Recommended Posts

οσο για το πως πειθουμε ειμαι σε δρομο να το βρω...ο μικρος μου χρονισε και αναζητα επιμονα παρεα απο παιδακια...τον παω σε φιλες που εχουν παιδακια αλλα δεν τα καταφερνω καθε μερα...σημερα ειπα στον αντρα μου "ο μικρος θελει παρεα...νομιζω πως ηρθε η ωρα να του κανουμε αδερφακι...ειμαι ετοιμη"και μου ειπε "εγω δεν ειμαι....."αλλα πως να ειναι ρε κοριτσια με τα βιας τα βγαζουμε περα...ευτυχως(η δυστυχως ετσι που μας μαδανε)εχουμε δικο μας σπιτι αλλα το ταμειο ειναι μειον.....ασε που εγω απο νοσοκομεια εχω κακες εμπειριες(γεννησα σε κλινικη)και αν δεν εχω στην ακρη τουλαχιστον τα χρηματα του τοκετου δεν θα βγουμε....ευελπιστω να εχω δουλειτσα φετος και να κανω οικονομιες..........

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

αχ κορίτσια ειλικρινα τους θαυμάζω τους πολύτεκνους..ένα παιδί είναι μόνο ρούχα μεταχειρισμένα και παπούτσια? είναι και γιατροί, γάλατα, πάνες , αγγλικά , δραστηριότητες..

χτες η μεγάλη μου ενα σφράγισμα , 40 ευρώ..

πώς πας διακοπές με πέντε παιδια ? μόνο σε χωριό / εξοχικό..εμείς που είμαστε 4 πάμε με προσφορά σε ξενοδοχείο έτσι…450 ευρώ έξη μέρες πλην μεταφορικά..πώς μπορούν κάποιοι άνθρωποι -σαν τη μανούλα που λες- να στερηθούν τα πάντα για τον εαυτό τους, από ρούχα ως ελεύθερο χρόνο..ειλικρινά το θαυμάζω ..όσες αντέχετε σας βγάζω το καπέλο.

Η πολυτεκνια ειναι νοοτροπια. Συνηθως οι ανθρωποι με πολλα παιδια ειναι απολυτως κατασταλαγμενοι στην αποφαση τους, αλλωστε δεν "τυχαινουν" 5 η 6 παιδια. Εγω εχω τρια και θα ηθελα και αλλο αλλα ειναι αδυνατον για πολλους λογους (κυριως η υγεια μου που δεν "σηκωνει" αλλη εγκυμοσυνη, αλλα και η ηλικια και τα οικονομικα).

Πρεπει να διακατεχεσαι απο καποιο ειδος "τρελας" με την καλη εννοια, να αλλαξεις τις προτεραιοτητες σου, να μη σε νοιαζει αν τα παιδια σου δε φορουν μαρκες η ολοκαινουργια ρουχα, να μην κανουν χιλιες δραστηριοτητες, αλλα επιλεγμενα καποιες, να εισαι βεβαιος οτι δεν θα τους αφησεις καμια αμυθητη περιουσια πισω τους κλπ. Απο την αλλη δεν υπαρχει μεγαλυτερη χαρα απο τα μικρα αυτα ανθρωπακια, μερικες φορες απλως καθομαι και τα χαζευω ολο περηφανια και χαρα.

Απο την αλλη,αν ο ενας απο τους δυο δεν ειναι ετοιμος για το επομενο μωρο, καλο ειναι να μην πιεστει, πρεπει να ειναι η εγκυμοσυνη αποτελεσμα επιθυμιας και των δυο. Οσον αφορα στα οικονομικα, ξερω μαμαδες που εχουν μονο ενα γιατι δεν "βγαινουν", αλλα σε καθημερινο επιπεδο βγαινουν για καφε, καπνιζουν, πανε πολυημερες διακοπες, πηγαινουν τακτικα κομμωτηριο κλπ. Θελω να πω οτι για καποιους ανθρωπους τα οικονομικα ειναι απλα μια προφαση, αφου οι Ελληνες δεν κανουν πολλα παιδια εδω και πολλα χρονια, οχι μονο τωρα στην κριση.

Υποκλινομαι στις πολυτεκνες μητερες, εχουν αναπτυξει αρετες και ικανοτητες που τις βοηθουν να αντεπεξελθουν στο ρολο τους και απο την προσωπικη μου εμπειρια (λογω επαγγελματος) με παιδια απο πολυτεκνες οικογενειες, εχω παρατηρησει οτι ειναι πιο ωριμα και υπευθυνα, πιο ανεξαρτητα και δημιουργικα απο αυτα που προερχονται απο οικογενειες με λιγοτερα παιδια. Οι καλυτεροι και πιο συγκροτημενοι μαθητες μου ηταν παντοτε πολυτεκνα, ισως δηλωνει κατι αυτο, ισως να ειναι και τυχαιο γεγονος.Μακαρι περισσοτεροι συμπολιτες μας να αποφασιζαν να εκαναν ενα ακομη παιδι, σε λιγες δεκαετιες δεν θα υπαρχουμε ως εθνος.

εμενα η μαμα μου δεν ηθελε 4ο παιδι...αλλα αφου εμεινε εγκυος αποφασισαν να το κρατησουν ,μετα ηρθαμε και οι υπολοιποι.....και οχι τα παιδια δεν ειναι μονο ρουχα ειναι και ολα αυτα που λες babycobra αλλα πριν 30 χρονια που γεννηθηκα εγω ηταν αλλες εποχες και απο οικονομικης αποψης και απο ασφαλεια και απο ακριβεια και ολα..

Απο την αλλη,αν ο ενας απο τους δυο δεν ειναι ετοιμος για το επομενο μωρο, καλο ειναι να μην πιεστει, πρεπει να ειναι η εγκυμοσυνη αποτελεσμα επιθυμιας και των δυο. Οσον αφορα στα οικονομικα, ξερω μαμαδες που εχουν μονο ενα γιατι δεν "βγαινουν", αλλα σε καθημερινο επιπεδο βγαινουν για καφε, καπνιζουν, πανε πολυημερες διακοπες, πηγαινουν τακτικα κομμωτηριο κλπ. Θελω να πω οτι για καποιους ανθρωπους τα οικονομικα ειναι απλα μια προφαση, αφου οι Ελληνες δεν κανουν πολλα παιδια εδω και πολλα χρονια, οχι μονο τωρα στην κριση.

εχεις πολυ δικιο σε αυτο που λες και εκει για μενα μετραει τι θεωρει κανεις σημαντικο...εγω προσωπικα δεν καπνιζω,δεν πινω,κομμωτηριο δεν εχω παει ποτε στη ζωη μου..(οχι τωρα ποτε δεν τα εκανα)καφεδακι οποτε με παιρνει(δεν κλαιγομαι απλα προτιμω να κανω αλλα πραγματα)και θεωρω πως και να τα εκανα θα τα θυσιαζα για ενα παιδι...χωρις καμια σκεψη!!!απο την αλλη δεν μπορω να κατηγορησω καποιον αν ολα αυτα τον κανουν να νιωθει ομορφα και δεν θελει να τα στερηθει ειναι απολυτα σεβαστη επιλογη!νομιζω ομως οτι περισσοτερο θα με φοβιζε εμενα τουλαχιστον η ευθυνη ενος παιδιου παρα να στερηθω το τσιγαρο μου..δεν ειναι ευκολο να μεγαλωνεις παιδια..πολλες φορες εχω σκεφτει αν κανω δευτερο παιδι(που θελω πολυ...μη σου πω και 3ο)αν θα το αγαπαω το ιδιο με το πρωτο,αν θα κανω τις θυσιες που εκανα και ολα τα σχετικα....δεν θα ηθελα ποτε να γυρισει το παιδι μου και να μου πει οτι εκανα κατι λιγοτερο γιαυτο απο οτι τον αδερφο του....ξερω ισως ακουγεται λιγο χαζο αλλα επειδη βλεπω και στην δικη μου οικογενεια οτι παντα καποια αδερφια μου ηταν τα "χαιδεμενα" και παιρναν παντα αυτα που θελαν οι υπολοιποι νιωθαμε λιγακι ρηγμενοι....πως να τα μοιρασεις παντα δικαια σε τοσα παιδια???....εγω μεχρι 3 πιστευω το ελεγχεις και μπορεις να αφιερωσεις και χρονο ξεχωριστα στο καθε παιδι,γιατι το καθε ενα ειναι διαφορετικο και μοναδικο(εκει λιγο το χαναν οι δικοι μου γονεις...)μετα ειναι πολυ δυσκολο!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

μακάρι να μας έλεγε καποια μανούλα με πάνω από 6 παιδάκια τις διαφορές!!

Mία μητέρα με 6+++ παιδιά :

1. Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τίποτα άλλο στη ζωή της εκτός από τα παιδιά και τις ανάγκες τους, καθώς και τις ανάγκες του σπιτιού
  2. Δεν έχει συνήθως την απαραίτητη εκπαίδευση / μόρφωση. Δεν είναι τυχαίο που οι πολύτεκνες είναι ιδιαιτέρως χαμηλού οικονομικοκοινωνικού επιπέδου
  3. Δεν γνωρίζει το Φόρουμ, γιατί απλά δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το διαδίκτυο. Πιθανόν να μην έχει υπολογιστή καν.
  4. Ψάχνει καθημερινά τρόπους επιβίωσης και ανεύρεσης χρημάτων για τη συνέχεια της τόοοοοοσο μεγάλης οικογένειας που "επέλεξε" να δημιουργήσει.
  5. Αν έχει λίγο χρόνο θα πάει συνήθως σε τοπικές ενορίες, διότι από κει έχει να ....λαβαίνει.

Επομένως, δεν θα βρεις εδώ μέσα γυναίκες με τόσα παιδιά, γιατί απλά έχουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους.

Πάντως ένα έχω να πω : Tα παιδιά ΔΕΝ είναι μαρούλια που φυτρώνουν και μεγαλώνουν μόνα τους. Είναι άνθρωποι με ξεχωριστές προσωπικότητες και καθένα έχει διαφορετική ιδιοσυγκρασία και ανάγκες. Μία μητέρα οφείλει να ασχολείται με καθένα ξεχωριστά και να το καλύπτει όχι μόνο στις σωματικές του ανάγκες (φαί, ρούχα) αλλά και στις συναισθηματικές. Αυτές είναι και οι πιο σπουδαίες. Ειδικά σήμερα που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν πια στους δρόμους και στις αλάνες κατά δεκάδες όλα μαζί, αλλά είναι μέσα στα σπίτια και αναγκαστικά έχουν ανάγκη από το ενδιαφέρον των γονιών τους, το οποίο δεν πρέπει να εξαντλείται στο καθημερινό φαγητό και ντύσιμο.

Οποιος μπορεί και έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, ας το κάνει.

Οι υπόλοιποι μάλλον το κάνουν από ανωριμότητα και άγνοια των υποχρεώσεων και ευθυνών που έχουν στο να βγάλουν ένα ολοκληρωμένο άτομο στην κοινωνία και όχι συναισθηματικά ανάπηρο.

Διαφημίσεις

Μαμα Λιζα μιλας καπως "ακομψα" και προκλητικα για τις υπερπολυτεκνες μαμαδες. Σιγουρα σε καποιο βαθμο εχεις δικιο παρολα αυτα τα περιγραφεις καπως ακραια και κακοβουλα αυτα που λες...ως προς το χρονο που αφιερωνει η καθε μαμα στα παιδια της θα διαφωνησω διοτι απο τον περιγυρο μου διαπιστωνω οτι οι μαμαδες με 1 παιδι βλεπουν λιγοτερες ωρες το παιδι τους απο οτι εγω παρα το γεγονος οτι εχω 4 ΚΑΙ εργαζομαι..Οι περισοοτερες μαμαδες με 1 παιδι θα αφησουν το παιδι τη γιαγια για να κανουνδουλειες εσωτερικες, εξωτερικες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις..οιμαμαδες με πολλα παιδια εχουν μαθει να κανουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ δουλειες τους με τα παιδια μαζι...οποτε...? Το συμπερασμα ειναι πως ολα βρισκονται στο μυαλο μας!!!

Mία μητέρα με 6+++ παιδιά :

1. Δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τίποτα άλλο στη ζωή της εκτός από τα παιδιά και τις ανάγκες τους, καθώς και τις ανάγκες του σπιτιού
  2. Δεν έχει συνήθως την απαραίτητη εκπαίδευση / μόρφωση. Δεν είναι τυχαίο που οι πολύτεκνες είναι ιδιαιτέρως χαμηλού οικονομικοκοινωνικού επιπέδου
  3. Δεν γνωρίζει το Φόρουμ, γιατί απλά δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το διαδίκτυο. Πιθανόν να μην έχει υπολογιστή καν.
  4. Ψάχνει καθημερινά τρόπους επιβίωσης και ανεύρεσης χρημάτων για τη συνέχεια της τόοοοοοσο μεγάλης οικογένειας που "επέλεξε" να δημιουργήσει.
  5. Αν έχει λίγο χρόνο θα πάει συνήθως σε τοπικές ενορίες, διότι από κει έχει να ....λαβαίνει.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
    Ενίσταμαι κύριε πρόεδρε!!!Ξέρω γυναίκα με 9 παιδιά, καθηγήτρια φιλόλογος και η γυναίκα του παπά στην ενορία μας, ο οποίος είναι αστέρι στους υπολογιστές και πολύ σπουδαγμένος.Οπότε όχι, όλες οι πολύτεκνες δεν είναι χαμηλού επιπέδου όπως λες.Ξέρω και άλλες με 5 και 6 παιδιά, επίσης εργαζόμενες και σπουδαγμένες. Οκ, ξέρω και κάποια που δεν είναι όλα τα παραπάνω και έχει 6, αλλά γιατί να είναι αυτή ο κανόνας?Γενικεύεις...

Επομένως, δεν θα βρεις εδώ μέσα γυναίκες με τόσα παιδιά, γιατί απλά έχουν άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους.

Πάντως ένα έχω να πω : Tα παιδιά ΔΕΝ είναι μαρούλια που φυτρώνουν και μεγαλώνουν μόνα τους. Είναι άνθρωποι με ξεχωριστές προσωπικότητες και καθένα έχει διαφορετική ιδιοσυγκρασία και ανάγκες. Μία μητέρα οφείλει να ασχολείται με καθένα ξεχωριστά και να το καλύπτει όχι μόνο στις σωματικές του ανάγκες (φαί, ρούχα) αλλά και στις συναισθηματικές. Αυτές είναι και οι πιο σπουδαίες. Ειδικά σήμερα που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν πια στους δρόμους και στις αλάνες κατά δεκάδες όλα μαζί, αλλά είναι μέσα στα σπίτια και αναγκαστικά έχουν ανάγκη από το ενδιαφέρον των γονιών τους, το οποίο δεν πρέπει να εξαντλείται στο καθημερινό φαγητό και ντύσιμο.

Οποιος μπορεί και έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, ας το κάνει.

Οι υπόλοιποι μάλλον το κάνουν από ανωριμότητα και άγνοια των υποχρεώσεων και ευθυνών που έχουν στο να βγάλουν ένα ολοκληρωμένο άτομο στην κοινωνία και όχι συναισθηματικά ανάπηρο.

Συμφωνώ ότι πρέπει να καλύπτονται και οι συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών, οπωσδήποτε.Αλλά και πάλι είναι στον άνθρωπο, μπορεί να έχω μόνο ένα και να μην ασχολούμαι καθόλου μαζί του, μπορεί να έχω πέντε και να έχω οργανώσει έτσι το χρόνο μου που και τα παιδιά να είναι ευτυχισμένα και εγώ. (έχω τρία, κάθε μέρα παίζουν μεταξύ τους κι εγώ μπορεί να ασχοληθώ μαζί τους μόνο ένα μισάωρο και παρόλ' αυτά πιστεύω ότι τα παιδάκια μου περνάνε όμορφα και δεν τους λείπει η αγάπη, άλλωστε τις συναισθηματικές ανάγκες δεν τις καλύπτει μόνο ο γονιός είναι και τα πολλά αδερφάκια ).

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif

Επιπλεον Μαμα Λιζα απο συζητησεις με τις δασκαλες μου εχουν πει οτι τα παιδια των οικογενειων που εχουν αδελφακια ειναιπολυ πιο συναισθηματικα υγιη απο οτι εινα τα μοναχοπαιδια...Χαρακτηριστικα μια μερα ειπε η νηπιαγωγος.."Η ταδε εχει τοσο καλο χαρακτηρα που δε φαινεται οτι ειναι μοναχοπαιδι αλλα δειχνει σαν να εχει αλλα 10 αδελφια...!!!" Αυτην την κουβεντα την ειπε στους γονεις του κοριτσιου κι εγω που ημουν παραδιπλα την ακουσα τυχαια...

Μαμα Λιζα μιλας καπως "ακομψα" και προκλητικα για τις υπερπολυτεκνες μαμαδες. Σιγουρα σε καποιο βαθμο εχεις δικιο παρολα αυτα τα περιγραφεις καπως ακραια και κακοβουλα αυτα που λες...ως προς το χρονο που αφιερωνει η καθε μαμα στα παιδια της θα διαφωνησω διοτι απο τον περιγυρο μου διαπιστωνω οτι οι μαμαδες με 1 παιδι βλεπουν λιγοτερες ωρες το παιδι τους απο οτι εγω παρα το γεγονος οτι εχω 4 ΚΑΙ εργαζομαι..Οι περισοοτερες μαμαδες με 1 παιδι θα αφησουν το παιδι τη γιαγια για να κανουνδουλειες εσωτερικες, εξωτερικες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις..οιμαμαδες με πολλα παιδια εχουν μαθει να κανουν ΟΛΕΣ ΤΙΣ δουλειες τους με τα παιδια μαζι...οποτε...? Το συμπερασμα ειναι πως ολα βρισκονται στο μυαλο μας!!!

Με τρία λεπτά διαφορά....συμφωνώ!!!

39177juaehpmaxa.gif

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι ακούγεται λίγο "άκομψο", αλλά είναι πράγματα που ισχύουν 100% (δυστυχώς) και δεν μπορώ να βλέπω τέτοια παιδιά, πολλά από αυτά παραμελημένα, να φωτογραφίζονται και να προβάλλονται σε περιοδικά ζητώντας οικονομ.ενίσχυση ή να βγαίνουν σε τηλεοράσεις κλπ. Και επιπλέον να ισχυρίζονται ότι τους τα....στέλνει ο Θεός! Αν έχεις τις δυνατότητες, να κάνεις και 10 παιδιά. Οπως μία θεία μου, με σύζυγο μεγαλογιατρό, έχει 9 παιδιά! Δεν έχουν όμως καμία ανάγκη. Τελείωσαν όλα ιδιωτικό και είναι κάποια απ'αυτά γιατροί και δάσκαλοι και δικηγόροι κ.ο.κ. Ετσι μάλιστα. Δεν μπορώ όμως να ανεχτώ την κακομοιριά στο όνομα του ....Θεού (ότι αυτός τα στέλνει). Η πλειοψηφία των παιδιών αυτών είναι δυστυχισμένα.

Οσον αφορά τις οικογένειες με ένα παιδί, το ότι μία μητέρα θέλει απλά να νιώθει "άνθρωπος" και όχι μηχανή αναπαραγωγής, δεν είναι κακό, εφόσον αυτό δεν θίγει τα δικαιώματα του παιδιού φυσικά. Εφόσον ασχολείται επαρκώς με το παιδί, δεν το βρίσκω κακό να το αφήσει κάποια στίγμή στη γιαγιά προκειμένου να κάνει μια δουλειά, αντί να το ταλαιπωρεί και να το σέρνει εξ ανάγκης μαζί της. Οι δουλειές γίνονται γρηγορότερα και πιο συγκεντρωμένα όταν έχεις αφήσει (για λίγο) το παιδί σε κάποιον, παρά να το κουβαλάς και να θέλει τσίσα, νερό, κουράστηκε, ίδρωσε κλπ.

Ακόμη και γυμναστήριο και κομμωτήριο να θέλει να πάει, δε νομίζω να την κατηγορήσει κάποιος. Ελεος. Μόνες μας γινόμαστε μαζόχες και μετά τα ρίχνουμε στους άλλους. Είμαστε άνθρωποι με δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις.

Διαφημίσεις

..Χαρακτηριστικα μια μερα ειπε η νηπιαγωγος.."Η ταδε εχει τοσο καλο χαρακτηρα που δε φαινεται οτι ειναι μοναχοπαιδι αλλα δειχνει σαν να εχει αλλα 10 αδελφια...!!!"...

Μόνη σου έδωσες την απάντηση! Το συγκεκριμένο παιδί ήταν μοναχοπαίδι και είχε καλο χαρακτήρα έτσι? Να ξέρεις ότι τα μοναχοπαίδια στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, γίνονται άψογοι επιστήμονες και άρτιες προσωπικότητες, χωρίς συναισθηματικά κενά, καθώς είχαν πάντα την αγάπη, τη φροντίδα και την προσοχή όλων των δικών τους. Αυτό βασικά χρειάζεται ένα παιδί, είτε είναι μόνο του είτε έχει αδέλφια. Εκεί χάνουν τη μπάλα οι γονείς με πολλά παιδιά.....

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι ακούγεται λίγο "άκομψο", αλλά είναι πράγματα που ισχύουν 100% (δυστυχώς) και δεν μπορώ να βλέπω τέτοια παιδιά, πολλά από αυτά παραμελημένα, να φωτογραφίζονται και να προβάλλονται σε περιοδικά ζητώντας οικονομ.ενίσχυση ή να βγαίνουν σε τηλεοράσεις κλπ. Και επιπλέον να ισχυρίζονται ότι τους τα....στέλνει ο Θεός! Αν έχεις τις δυνατότητες, να κάνεις και 10 παιδιά. Οπως μία θεία μου, με σύζυγο μεγαλογιατρό, έχει 9 παιδιά! Δεν έχουν όμως καμία ανάγκη. Τελείωσαν όλα ιδιωτικό και είναι κάποια απ'αυτά γιατροί και δάσκαλοι και δικηγόροι κ.ο.κ. Ετσι μάλιστα. Δεν μπορώ όμως να ανεχτώ την κακομοιριά στο όνομα του ....Θεού (ότι αυτός τα στέλνει). Η πλειοψηφία των παιδιών αυτών είναι δυστυχισμένα. Πάλι γενικεύεις και υπερβάλλεις...

Οσον αφορά τις οικογένειες με ένα παιδί, το ότι μία μητέρα θέλει απλά να νιώθει "άνθρωπος" και όχι μηχανή αναπαραγωγής, δεν είναι κακό, εφόσον αυτό δεν θίγει τα δικαιώματα του παιδιού φυσικά.

Δηλαδή η πολύτεκνη μάνα δε νιώθει άνθρωπος??Πάλι θα πω ότι εξαρτάται τι κάνει τον καθένα μας ευτυχισμένο.Εμένα μπορεί να με κάνει ευτυχισμένη να βγαίνω για καφέ και λοιπά και λοιπά, εσένα να σε ευχαριστεί και μόνο να περιβάλλεσαι από γλυκές φωνούλες τριγύρω σου... Εφόσον ασχολείται επαρκώς με το παιδί, δεν το βρίσκω κακό να το αφήσει κάποια στίγμή στη γιαγιά προκειμένου να κάνει μια δουλειά, αντί να το ταλαιπωρεί και να το σέρνει εξ ανάγκης μαζί της. Οι δουλειές γίνονται γρηγορότερα και πιο συγκεντρωμένα όταν έχεις αφήσει (για λίγο) το παιδί σε κάποιον, παρά να το κουβαλάς και να θέλει τσίσα, νερό, κουράστηκε, ίδρωσε κλπ.

Ακόμη και γυμναστήριο και κομμωτήριο να θέλει να πάει, δε νομίζω να την κατηγορήσει κάποιος. Ελεος. Μόνες μας γινόμαστε μαζόχες και μετά τα ρίχνουμε στους άλλους. Είμαστε άνθρωποι με δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις.

Κανένας δε λέει ότι το να αφήσεις λίγο το-τα παιδί-παιδιά σου σε κάνει κακή μάνα... όσο για το ποιος στέλνει τα παιδιά, ναι, ο Θεός τα στέλνει, όχι ο πελαργός...Και στέλνει όσα αντέχει η κάθε οικογένεια....

39177juaehpmaxa.gif

Ενίσταμαι κύριε πρόεδρε!!!Ξέρω γυναίκα με 9 παιδιά, καθηγήτρια φιλόλογος και η γυναίκα του παπά στην ενορία μας, ο οποίος είναι αστέρι στους υπολογιστές και πολύ σπουδαγμένος.Οπότε όχι, όλες οι πολύτεκνες δεν είναι χαμηλού επιπέδου όπως λες.Ξέρω και άλλες με 5 και 6 παιδιά, επίσης εργαζόμενες και σπουδαγμένες. Οκ, ξέρω και κάποια που δεν είναι όλα τα παραπάνω και έχει 6, αλλά γιατί να είναι αυτή ο κανόνας?Γενικεύεις....

Απαντάς μόνη σου! .... η γυναίκα του παπά..... είπες. Μα συνήθως οι παπαδιές έχουν λύσει το πρόβλημά τους, γιαυτό κάνουν τόσα παιδιά, στάνταρ. Είπαμε .... η εκκλησία βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους, γιαυτό καταφεύγουν εκεί. Πολύ περισσότερο να πρόκειται για τους ίδιους τους εαυτούς τους!

Μόνη σου έδωσες την απάντηση! Το συγκεκριμένο παιδί ήταν μοναχοπαίδι και είχε καλο χαρακτήρα έτσι? Να ξέρεις ότι τα μοναχοπαίδια στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, γίνονται άψογοι επιστήμονες και άρτιες προσωπικότητες, χωρίς συναισθηματικά κενά, καθώς είχαν πάντα την αγάπη, τη φροντίδα και την προσοχή όλων των δικών τους. Αυτό βασικά χρειάζεται ένα παιδί, είτε είναι μόνο του είτε έχει αδέλφια. Εκεί χάνουν τη μπάλα οι γονείς με πολλά παιδιά.....

Στιο πολύ κοντινό μου περιβάλλον έχω δυο οικογένειες με ένα παιδάκι, και όχι, δεν είναι όπως τα περιγράφεις ... Η υπερβολική προσοχή των γονέων δεν νομίζω ότι μπορεί να αντισταθμίσει την ύπαρξη αδελφιών...

39177juaehpmaxa.gif

Απαντάς μόνη σου! .... η γυναίκα του παπά..... είπες. Μα συνήθως οι παπαδιές έχουν λύσει το πρόβλημά τους, γιαυτό κάνουν τόσα παιδιά, στάνταρ. Είπαμε .... η εκκλησία βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους, γιαυτό καταφεύγουν εκεί. Πολύ περισσότερο να πρόκειται για τους ίδιους τους εαυτούς τους!

Μα δεν έφερα μόνο αυτήν ως παράδειγμα.... Τελοσπάντων...επειδή βλέπω ότι το θέμα εκκλησία είναι τζιζζζζ, ας μην επεκταθώ....:(:(:(

39177juaehpmaxa.gif

Διαφημίσεις

Το ένα και μοναδικό παράδειγμα οικογένειας με 7 παιδιά που εγώ γνωρίζω έρχεται να καταρρίψει τα 5 θέσφατα που έθεσε η Μαμά Λίζα (ίσως και να είναι όμως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα).

Η μητέρα δικηγόρος, φέρνει τα (6) κορίτσια της στην ενόργανη που πάω την κόρη μου και εκεί γνωριστήκαμε. Ζαλίστηκα και μόνο που άκουσα το πρόγραμμά της, με αποκορύφωμα να δίνει επαγγελματικό ραντεβού στο γήπεδο ποδοσφαίρου κατά την προπόνηση του (1) γιού. :rolleyes:

Πέρα από μια αδιόρατη ατημελησία, (ίσως και απότοκο του χαρακτήρα της, υποκειμενικά είναι αυτά άλλωστε) και μια εμφανή κούραση της μαμάς, είναι όλοι τους (παιδιά και μαμά) πάντα στην εντέλεια, πάντα συνεπείς, τα παιδιά εξαιρετικά στις επιδόσεις τους (σχολικές και γυμναστικές) και γενικά αποπνέουν μια συναισθηματική υγεία και ισορροπία αξιοζήλευτη…

Η αλήθεια είναι ότι μετά από τη γνωριμία αυτή άρχισα να αναθεωρώ λιγάκι τη μόνιμη γκρίνια μου για έλλειψη χρόνου…

Nαι βρε κοριτσια...κι εγω εχω οσα πτυχια θα μπορουσα να ειχα και ακομη παραπανω...παω στο γυμναστηριο...δουλευω σε καλες δουλειες...υπαρχουν πλεον συγχρονες πολυτεκνες μαμαδες που εχουν "ολο το πακετο"

Μαμα Λιζα κατι δεν καταλααβες...οταν λεει η νηπιαγωγος για ενα μοναχοπαιδι οτι ειναι τοσο ενταξει σαν να ειχε αλλα 10 αδελφια αυτο σημαινει οτι τα παιδακια με πολλα αδελφακια ειναι συνηθως περισσοτερο ενταξει..δεν το επιασες σωστα το νοημα;)

Επισης ειναι τοσο σπουδαιο να εχεις καποιος αδελφια, τοσο σημαντικο για ολη του τη ζωη που δεν το συγκρινω με κανενα σπιτι που ισως "χασει" εξαιτιας της υπαρξης των αδελφων του...

Παρολα αυτα πραγματι θελει πολλη δυναμη ψυχης -και οχι μονο- για να εχει μια οικογενεια πολλα παιδια...αυτος ειναι και ο λογος που υπαρχουν τοσο λιγες πολυτεκνες οικογενειες..

Το ένα και μοναδικό παράδειγμα οικογένειας με 7 παιδιά που εγώ γνωρίζω έρχεται να καταρρίψει τα 5 θέσφατα που έθεσε η Μαμά Λίζα (ίσως και να είναι όμως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα).

Η μητέρα δικηγόρος, φέρνει τα (6) κορίτσια της στην ενόργανη που πάω την κόρη μου και εκεί γνωριστήκαμε. Ζαλίστηκα και μόνο που άκουσα το πρόγραμμά της, με αποκορύφωμα να δίνει επαγγελματικό ραντεβού στο γήπεδο ποδοσφαίρου κατά την προπόνηση του (1) γιού. :rolleyes:

Πέρα από μια αδιόρατη ατημελησία, (ίσως και απότοκο του χαρακτήρα της, υποκειμενικά είναι αυτά άλλωστε) και μια εμφανή κούραση της μαμάς, είναι όλοι τους (παιδιά και μαμά) πάντα στην εντέλεια, πάντα συνεπείς, τα παιδιά εξαιρετικά στις επιδόσεις τους (σχολικές και γυμναστικές) και γενικά αποπνέουν μια συναισθηματική υγεία και ισορροπία αξιοζήλευτη…

Η αλήθεια είναι ότι μετά από τη γνωριμία αυτή άρχισα να αναθεωρώ λιγάκι τη μόνιμη γκρίνια μου για έλλειψη χρόνου…

Κάτω από τα 5 θέσφατα..... όπως είπες, αναφέρω υπογραμμισμένο, αυτό που υποστηρίζω σε όλα τα μηνύματά μου (αν τα διάβασες) : Oποιος έχει την οικονομική δυνατότητα αλλά και τις αντοχές (ψυχικές και σωματικές), μακάρι να κάνει και 10 παιδιά! Αυτό που δεν ανέχομαι, είναι τις κλάψες και την επετεία, επειδή κάποιοι βρέθηκαν (πώς άραγε?) με 6,7,8,9.... παιδιά. Εκεί λυπάμαι αυτά τα παιδιά, όχι βέβαια τους γονείς.

Αυτό το παράδειγμα που ανέφερες με την κυρία τη δικηγόρο, το χαιρετίζω και το αποδέχομαι και το επιβραβεύω!! Ετσι μάλιστα. Μακάρι όλες οι πολύτεκνες οικογένειες να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς οι στατιστικές άλλα δείχνουν.

Υ.Γ. Το νόημα με τη νηπιαγωγό το κατάλαβα μια χαρά.... απλά θεωρώ την παρατήρησή της εντελώς άτοπη! Μία οικογένεια με 10 παιδιά δεν έχει ψυχική ισοροπία, ακόμη και αν έχει οικονομικές δυνατότητες.

Κοριτσια μια που εχουμε αυτη την κουβεντα ρωτησα το μεγαλο μου γιο αν θα προτιμουσε να μην ειχε η να ειχε λιγοτερα αδελφια και μου απαντησε οτι προτιμα τα περισσοτερα...μετα του ειπα οτι μια μαμα εδω διαφωνει και μου απαντησε "αυτα τα λεει η μαμα απο την πλευρα της!!

Κοριτσια μια που εχουμε αυτη την κουβεντα ρωτησα το μεγαλο μου γιο αν θα προτιμουσε να μην ειχε η να ειχε λιγοτερα αδελφια και μου απαντησε οτι προτιμα τα περισσοτερα...μετα του ειπα οτι μια μαμα εδω διαφωνει και μου απαντησε "αυτα τα λεει η μαμα απο την πλευρα της!!

Την ίδια ερώτηση την έχω κάνει στο γιο μου εδώ και καιρό και είναι κάθετος!! Δεν θέλει με τίποτα να αποκτήσει αδελφάκι. Βλέπει άλλωστε τους συμμαθητές του που έχουν μικρότερα παιδιά (με αρκετή διαφορά ηλικίας) και τραβάνε τα μαλλιά τους..... Οπότε έχει άποψη εξ εμπειρίας (αφού πηγαίνει στα σπίτια τους και βλέπει τι γίνεται ή του λένε οι φίλοι του).

Θέλω να πω ότι κάθε παιδί δέχεται αυτά που ζει ως δεδομένα και τα θεωρεί άψογα. Δεν κατηγορώ κανέναν που έχει πολλά παιδιά. Απλά το μόνο που λέω είναι να τα έχει με προϋποθέσεις, όχι χύμα. Τα παιδιά από κει και πέρα όταν μεγαλώσουν και αναλόγως τα εφόδια που θα έχουν και τις σχέσεις που θα έχουν μεταξύ τους, θα αποφασίσουν πλέον αν άξιζε ή όχι τα πολλά αδέλφια. Οχι τώρα που είναι μικρά και φυσικά παίρνει ο γιος σου το μέρος σου και ο δικός μου γιος το δικό μου μέρος, αφού...αυτό βιώνουν και τη βρίσκουν προς το παρόν.

Μαμά Λίζα είσαι πάρα πολύ απόλυτη κι έχεις στο μυαλό σου αποκλειστικά έναν τύπο πολύτεκνης οικογένειας. Επίσης όχι δεν πιστεύω ότι η απόλυτη προσοχή και φροντίδα από τους γονείς (όπως και το να πάει σε ιδιωτικό εννοειται) αντιστθμίζει την έλλειψη ενός αδελφιού. Όποιον ενήλικα μοναχοπαίδι κι αν έχω ρωτήσει αν θα ήθελε να είχε αδέλφια έχει απαντήσει ναι.

Κάτω από τα 5 θέσφατα..... όπως είπες, αναφέρω υπογραμμισμένο, αυτό που υποστηρίζω σε όλα τα μηνύματά μου (αν τα διάβασες) : Oποιος έχει την οικονομική δυνατότητα αλλά και τις αντοχές (ψυχικές και σωματικές), μακάρι να κάνει και 10 παιδιά! Αυτό που δεν ανέχομαι, είναι τις κλάψες και την επετεία, επειδή κάποιοι βρέθηκαν (πώς άραγε?) με 6,7,8,9.... παιδιά. Εκεί λυπάμαι αυτά τα παιδιά, όχι βέβαια τους γονείς.

Αυτό το παράδειγμα που ανέφερες με την κυρία τη δικηγόρο, το χαιρετίζω και το αποδέχομαι και το επιβραβεύω!! Ετσι μάλιστα. Μακάρι όλες οι πολύτεκνες οικογένειες να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς οι στατιστικές άλλα δείχνουν.

Υ.Γ. Το νόημα με τη νηπιαγωγό το κατάλαβα μια χαρά.... απλά θεωρώ την παρατήρησή της εντελώς άτοπη! Μία οικογένεια με 10 παιδιά δεν έχει ψυχική ισοροπία, ακόμη και αν έχει οικονομικές δυνατότητες.

Ασφαλώς και διάβασα τα μηνύματά σου, γιατί όχι εξάλλου, ωστόσο διατηρώ το δικαίωμά μου να απαντάω με τον τρόπο που εγώ επιλέγω.

Θα παρατήρησες ότι διατήρησα την επιφύλαξη, το παράδειγμα που έφερα να είναι η εξαίρεση. Ως τέτοια το βλέπω και εγώ.

Γιατί πέρα από τις περιπτώσεις των εύπορων πολύτεκνων οικογενειών (που τις παραδέχεσαι) και πέρα από τις περιπτώσεις που η βαθιά πίστη των πολύτεκνων γονιών ότι ο Θεός φέρνει τα παιδιά και η Θεία Πρόνοια θα φροντίσει (που τις κατακρίνεις), υπάρχει και η κατηγορία των οικογενειών αυτών που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, τελούν σε άγνοια για τους στοιχειώδεις κανόνες προσωπικής υγιεινής και αντισύλληψης και όχι μόνο τα 6, 7, ή 8 παιδιά τους, αλλά ούτε το 1 δεν θα έστελναν στο σχολείο (που τις οικτίρεις). Και εμένα μου προκαλούν θλίψη όχι όμως για τις προσωπικές τους επιλογές, γιατί δεν τις θεωρώ καν επιλογές. Δεν έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν διαφορετικά.

Οι αιτίες γιʼ αυτό αποτελούν θέμα άλλου τόπικ.

Από την άλλη βέβαια, δεν έχω τον παραμικρό λόγο στο αν είναι ευτυχισμένοι. Μπορεί όχι με τα δικά μου ή τα δικά σου κριτήρια, με τα δικά τους όμως, ίσως ναι.

Μαμα Λιζα θα διαφωνησω καθετα με τα στερεοτυπα του τυπου οι πολυτεκνες οικογενειες ειναι φτωχοι, αμορφωτοι ανθρωποι που ζητιανευουν για να ζησουν και τα παιδια τους ειναι παραμελημενα με ψυχολογικα κενα. Οπως θα διαφωνησω και με αλλα στερεοτυπα του τυπου τα μοναχοπαιδια ειναι εγωιστες, κακομαθημενα, που δεν ξερουν να μοιραζονται κι εχουν μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους. Ολα αυτα εξαρτωνται απο τους γονεις ως προσωπικοτητες και τον τροπο που διαπαιδαγωγουν τα παιδια τους κι οχι απο τον αριθμο των παιδιων. Εγω προσωπικα δε θα ειχα τη δυναμη να κανω τοσα παιδια, αλλα αυτους που την εχουν τους θαυμαζω και δεν το βρισκω σωστο να τους υποτιμαμε γι αυτη τη επιλογη τους, που στο φιναλε οι ιδιοι επωμιζονται και κανενας αλλος.

Ασφαλώς και διάβασα τα μηνύματά σου, γιατί όχι εξάλλου, ωστόσο διατηρώ το δικαίωμά μου να απαντάω με τον τρόπο που εγώ επιλέγω.

Θα παρατήρησες ότι διατήρησα την επιφύλαξη, το παράδειγμα που έφερα να είναι η εξαίρεση. Ως τέτοια το βλέπω και εγώ.

Γιατί πέρα από τις περιπτώσεις των εύπορων πολύτεκνων οικογενειών (που τις παραδέχεσαι) και πέρα από τις περιπτώσεις που η βαθιά πίστη των πολύτεκνων γονιών ότι ο Θεός φέρνει τα παιδιά και η Θεία Πρόνοια θα φροντίσει (που τις κατακρίνεις), υπάρχει και η κατηγορία των οικογενειών αυτών που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, τελούν σε άγνοια για τους στοιχειώδεις κανόνες προσωπικής υγιεινής και αντισύλληψης και όχι μόνο τα 6, 7, ή 8 παιδιά τους, αλλά ούτε το 1 δεν θα έστελναν στο σχολείο (που τις οικτίρεις). Και εμένα μου προκαλούν θλίψη όχι όμως για τις προσωπικές τους επιλογές, γιατί δεν τις θεωρώ καν επιλογές. Δεν έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν διαφορετικά.

Οι αιτίες γιʼ αυτό αποτελούν θέμα άλλου τόπικ.

Από την άλλη βέβαια, δεν έχω τον παραμικρό λόγο στο αν είναι ευτυχισμένοι. Μπορεί όχι με τα δικά μου ή τα δικά σου κριτήρια, με τα δικά τους όμως, ίσως ναι.

Μετά την τόσο εύστοχη τοποθέτησή σου, γράψε αν θέλεις λίγο πιο καθαρά την προσωπική σου άποψη για το θέμα. Και μετά να το κλείσουμε, καθώς δεν είναι αντικείμενο αυτού του θέματος.

Απλά, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει εσύ προσωπικά τι υποστηρίζεις : Τους εύπορους πολύτεκνους? Τους φτωχούς πιστούς χριστιανούς που τους τα μεγαλώνει η Πρόνοια? Θλίβεσαι για τους αμόρφωτους που δεν γνωρίζουν από αντισύλληψη ?

Ετσι για την ιστορία του θέματος, μια που ολοι μας διατυπώσαμε την άποψή μας, γράψε αν θες και τη δική σου και τέλος.

δεν το βρισκω σωστο να τους υποτιμαμε γι αυτη τη επιλογη τους, που στο φιναλε οι ιδιοι επωμιζονται και κανενας αλλος.

??????????????????????????????????? Kανένας άλλος??????????????

Τότε προς τι όλες αυτές οι ηθικές ενοχές του τύπου.... βοηθείστε τους πολύτεκνους κλπ??????????????????????????????????