Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Αγλαία, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτή τη στιγμή είμαι στις 10 με 12 ώρες ανά στήθος, και αποτέλεσμα δεν έχω - το αναφέρω και κάπου πιο πάνω :( Υπάρχει φόβος για την παραγωγή μου αν μεγαλώσω και άλλο το διάστημα; π.χ 20 ώρες;

Αφρός δεν υπάρχει στις πάνες, μόνο ένα πράσινο υγρό διαρροϊκής σύστασης.

Πιστεύεις οτι τα γαλακτομικά που τρώω παίζουν ρόλο; (αν και τα έχω κόψει από εχθές..)

Τι θα κάνω αν δεν δω αποτέλεσμα καθόλου;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαία, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτή τη στιγμή είμαι στις 10 με 12 ώρες ανά στήθος, και αποτέλεσμα δεν έχω - το αναφέρω και κάπου πιο πάνω :(Υπάρχει φόβος για την παραγωγή μου αν μεγαλώσω και άλλο το διάστημα; π.χ 20 ώρες;

Αφρός δεν υπάρχει στις πάνες, μόνο ένα πράσινο υγρό διαρροϊκής σύστασης.

Πιστεύεις οτι τα γαλακτομικά που τρώω παίζουν ρόλο; (αν και τα έχω κόψει από εχθές..)

Τι θα κάνω αν δεν δω αποτέλεσμα καθόλου;

Αγλαία όταν μπορέσεις, πες μου σε παρακαλώ.

Χάλια οι πάνες και σήμερα - με 12 ώρες ανά στήθος.... :(

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ηρώ, να τολμήσω μια πρόταση, μιας που το μωράκι σου κοντεύει τους 6 μήνες και θα παρακαλούσα πολύ, αν είναι λάθος, να την καταρρίψετε άμεσα οι έχουσες γνώση!

Αν έφτιαχνες λίγο βιολογικό ρυζάλευρο, χωρίς ζάχαρη και γάλα (ή από γάλα δικό σου), μήπως έβαζες σε λειτουργία το αντεράκι της?

τα γαλακτομικά κράτα τα μακρυά μέχρι να δεις βελτίωση...

Μαμά της Μανινούλας, πολύ σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την πρόταση.

Το Σάββατο, έχουμε προγραμματίσει ούτως ή άλλως την έναρξη στερεών (κλείνει τους 6 μήνες την Κυριακή). Πάμε για αχλάδι το πρωί και δεν είχα σκοπό να εισάγω ρυζάλευρο. Όμως ελπίζω να έχεις δίκιο, μπορεί το βιολογικό ρυζάλευρο να βοηθήσει την κατάσταση.

Εκείνο που με τρελλαίνει είναι η αντίφαση σε αυτή τη δήθεν (?) υπερπαραγωγή: αν όντως είχα πρόβλημα υπερπαραγωγής, δεν θα έπρεπε έστω και 1 φορά, το στήθος που δεν χρησιμοποείται επί 12 ώρες να ασφυκτιά; Το στήθος είναι μαλακό και δεν πονά, ανεξαρτήτως αν θηλάζω με αυτό ή όχι. Μήπως διακυβεύω άδικα την όλη παραγωγή;

Αγαλια τι εσημαινει ο αφρος? Εμενα ο μπεμπης κανει συνηθως τα γνψστα κιτρινα κακα με σπορακια. Καμμια φορα ή και περισσοτερες μεσα στην ημερα κανει και πρασινα. Χθες παρατηρησα οτι εκανε αφρο κιτρινο. Θεωρησα οτι ειναι αερια που "αδειαζουν" το εντερο. Σημαινει κατι αλλο που θα πρεπει να με ανησυχησει?

W7hT.jpg

Διαφημίσεις

Μαμά της Μανινούλας, πολύ σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την πρόταση.

Το Σάββατο, έχουμε προγραμματίσει ούτως ή άλλως την έναρξη στερεών (κλείνει τους 6 μήνες την Κυριακή). Πάμε για αχλάδι το πρωί και δεν είχα σκοπό να εισάγω ρυζάλευρο. Όμως ελπίζω να έχεις δίκιο, μπορεί το βιολογικό ρυζάλευρο να βοηθήσει την κατάσταση.

μη δώσεις αχλάδι με αυτήν την κατάσταση στα κακά!!! μήλο με ρυζάλευρο είναι πολύ καλύτερος συνδυασμός!

και αν δε βρεις βιολογικό, νομίζω η nutricia έχει ρυζάλευρο χωρίς ζάχαρη και γάλα.

Εκείνο που με τρελλαίνει είναι η αντίφαση σε αυτή τη δήθεν (?) υπερπαραγωγή: αν όντως είχα πρόβλημα υπερπαραγωγής, δεν θα έπρεπε έστω και 1 φορά, το στήθος που δεν χρησιμοποείται επί 12 ώρες να ασφυκτιά; Το στήθος είναι μαλακό και δεν πονά, ανεξαρτήτως αν θηλάζω με αυτό ή όχι. Μήπως διακυβεύω άδικα την όλη παραγωγή;

να σου πω τη σκέψη μου, με βάση τη (δική μου) λογική? μετά την εδραίωση της γαλουχίας, το στήθος δρα σε μικρό ποσοστό ως αποθήκη και παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό του γάλακτος την ώρα της ζήτησης. Η υπερπαραγωγή θα μπορούσε να σημαίνει και παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας αραιού γάλακτος, εκείνη τη στιγμή της ζήτησης, χωρίς να γεμίζει την "αποθήκη".

Πόση ώρα κάθεται στο στήθος????

αν είναι λιγότερο από τέταρτο, τότε συμφέρει να κάνεις αυτό που είπε η αμαρέτο: άντλησε ένα δεκάλεπτο από το στήθος και μετά πρόσφερέ το στο μωρό.

αν είναι λιγότερο από τέταρτο, τότε συμφέρει να κάνεις αυτό που είπε η αμαρέτο: άντλησε ένα δεκάλεπτο από το στήθος και μετά πρόσφερέ το στο μωρό.

διευκρίνιση: πρόσφερε το στήθος, όχι το αντλημένο γάλα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto, από το πρωί ακολουθώ τη συμβουλή σου: άντλησα 10 λεπτά και μετά τη θήλασα. Σε αυτή την άντληση έβγαλα 40μλ: τα πετάω ή μπορώ να τα καψύξω;

Οι θηλασμοί της μπέμπας εδώ και καιρό δεν ξεπερνούσαν το 10λεπτο - έχει μεγαλώσει και φαντάζομαι οτι θηλάζει πιο αποτελεσματικά, σωστά; Άρα dooo δεν έχω μέτρο σύγκρισης: όλοι οι θηλασμοί είναι κάτω από τέταρτο.

αμαρέτο μου, και μια δεύτερη ερώτηση: να υποθέσω οτι με αυτό το σύστημα που λέμε (αντλώ για λίγο + μετά θηλάζω) δεν έχει νόημα το blockfeeding (ανά κάποιες ώρες δηλ. τον ίδιο μαστό στο θηλασμό), σωστά;

Μπορώ δήλ. να θηλάζω εναλλάξ;

ναι, δεν έχει νόημα πιστεύω το blockfeeding, αφού αντλείς και θηλάζεις μετά.

Θα αισθάνεσαι και εσύ πιο καλά με το να δίνεις και τα δύο στήθη.

Και αφού αντλείς που αντλείς, κατέψυχέ το (έχοντας αποστειρώσει πρώτα το θήλαστρο-μια φορά τη μέρα αρκεί).

Διαφημίσεις

iro, το γάλα βάλτο στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης τηρώντας τις σχετικές συνθήκες.

Το blockfeeding δεν ξέρω πόσες μέρες πρέπει να το κρατήσεις, για να δεις διαφορά. Χρειάζεται πάντως επιμονή. Η Αγλαΐα σίγουρα έχει παραδείγματα για το πόσο κράτησε σε άλλες μαμάδες. Θα έλεγα να κρατήσεις ακόμη αρκετά μεγάλα διαστήματα, ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να δεις πιο σύντομα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα κόψε και τα γαλακτοκομικά, ώστε να καλύψεις όλες τις πιθανότητες. Είναι δοκιμή και λάθος, αν έχεις αποκλείσει ίωση, δεν ξέρω τι άλλες επιλογές έχεις.

Στην δική μου περίπτωση κράτησε 20 μέρες (καταλαβαίνεις τί σχόλια άκουσα σε αυτό το διάστημα...)

Επίσης, περισσότερο ενημερωμένες πληροφορίες από αυτές που διάβασα εδώ δεν βρήκα...

Μπορείς να βάλεις breastfeeding baby green stools στον γκούγκλη, δες και εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1749&highlight=%F0%F1%DC%F3%E9%ED%E1+%EA%E1%EA%DC+%ED%E7%F3%F4%E9%EA%FC

WLn5p2.png

felini σ' ευχαριστώ τόσο πολύ... αν είχα ανακαλύψει αυτό το λινκ νωρίτερα, θα είχα γλυτώσει μεγάλη ταραχή - η εμπειρία σου είναι ακριβώς ίδια με αυτό που περνάμε τώρα.

Τα καλά νέα είναι οτι δείχνει η κατάσταση να επανέρχεται! (φτου, φτου, τοκ, τοκ, κλπ) - δύο μόνο λερωμένες πάνες σήμερα, η πρώτη πρωινή πράσινη και τώρα το βράδυ μια μουσταρδί με σποράκια. Δεν είναι εντελώς αυτό που ξέρω ως φυσιολογικό, αλλά είναι σαφώς βελτιωμένη η εικόνα.

Σας ευχαριστώ όλες ξανά, μέσα από την καρδιά μου. Ελπίζω να μην σας απασχολήσω ξανά για πολύ καιρό ;)

Φιλικά,

Ηρώ

Προσφέρεις το ίδιο στήθος για 2-3 ώρες ή περισσότερες, μέχρι να γίνουν τα κακά μουσταρδί. Αν εν τω μεταξύ δυσφορήσεις με το άλλο στήθος, βγάζεις λίγο με το χέρι, ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς.

Διαφημίσεις

Μπονζούρ και πάλι - σιγά που θα ξεμπλέκαμε.

Η κατάσταση εξακολουθεί ίδια - μία μόνο πάνα ψιλονορμάλ προχθές και έκτοτε χάλια.. πράσινα.

Η απορία που έχω και χρειάζομαι την βοήθεια σας είναι η εξής: αποκλείεται το μωρό να έχει διάρροια; Μιλάμε για πράσινο υγρό χωρίς βλέννες, που λερώνει 5 με 6 πάνες την ημέρα.

Διάρροια ή όχι; Πως την καταλαβαίνουμε σε μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά;

θα μπορούσες να κάνεις εξετάσεις για να αποκλείσεις ίωση.

Αλλά. Αφού είχατε μαι ψιλονορμάλ πάνα, ίσως να πρέπει να συνεχίσεις αυστηρώς αυτό που έκανες και είδες αυτή την μία πάνα. Τι τακτική ακολουθείς τώρα ως προς το blockfeeding, τις αντλήσεις και τον αποκλεισμό των γαλακτοκομικών; Πόσο συχνά θηλάζετε;

Διάβασε λίγο και εδώ:

http://www.askdrsears.com/html/8/t081500.asp

• 3 εβδομάδες μετά...

Το μωρό μου 13 ημερών (τώρα είναι 4 μηνών) παρουσίασε αίμα στα κακά. Όλοι ήπαν αλλεργία στο γάλα.Τωρα πίνει alfare Το οποίο τελευταία δεν πολυθέλει. Το πρόβλημα είναι εδώ και 2 μήνες ΄κάνει πράσινα κακά. Ο Γιατρός δεν ανησυχεί καθόλου.

K6Nzp2.pngv6d5p2.png

Το μωρό μου 13 ημερών (τώρα είναι 4 μηνών) παρουσίασε αίμα στα κακά. Όλοι ήπαν αλλεργία στο γάλα.Τωρα πίνει alfare Το οποίο τελευταία δεν πολυθέλει. Το πρόβλημα είναι εδώ και 2 μήνες ΄κάνει πράσινα κακά. Ο Γιατρός δεν ανησυχεί καθόλου.

Ζήτησες δεύτερη γνώμη;

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια βοήθεια (πάλι).

4η μέρα σήμερα με πράσινα κακάκια. Πονάει πολύ πριν τα κάνει και κλαίει γοερά. Έχουν κόκκους (μερικοί είναι τεράστιοι, σαν υπερτροφικά σουσάμια), είναι πολύ νερουλά και μυρίζουν. Βλέννα δεν έχουν. Βγαίνουν εκρηκτικά μαζί με αέρια. Ο παιδίατρος δεν ξέρει την τύφλα του για τα κακά των μωρών που θηλάζουν κι ήθελα να τον πάω σήμερα σε μια άλλη παιδίατρο αλλά είμαι μόνη και δεν μπορώ να φύγω. Την "ψώνισε" ή είναι κάτι άλλο;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κορίτσια βοήθεια (πάλι).

4η μέρα σήμερα με πράσινα κακάκια. Πονάει πολύ πριν τα κάνει και κλαίει γοερά. Έχουν κόκκους (μερικοί είναι τεράστιοι, σαν υπερτροφικά σουσάμια), είναι πολύ νερουλά και μυρίζουν. Βλέννα δεν έχουν. Βγαίνουν εκρηκτικά μαζί με αέρια. Ο παιδίατρος δεν ξέρει την τύφλα του για τα κακά των μωρών που θηλάζουν κι ήθελα να τον πάω σήμερα σε μια άλλη παιδίατρο αλλά είμαι μόνη και δεν μπορώ να φύγω. Την "ψώνισε" ή είναι κάτι άλλο;

Μπορεί να είναι ίωση ή υπερπαραγωγή. Πόσες φορές την ημέρα κάνει κακά; Όλες τις φορές μοιάζουν έτσι ή μόνο μερικές;

Πόσο συχνά θηλάζεις και με τι τρόπο εναλλάσεις τα στήθη μέρα και νύχτα;

Έχετε ιστορικό αλλεργιών στην οικογένεια;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...