Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Αμαρέτο, ελπίζω να σε κατατοπίσω λιγάκι με τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Κάνει κακά 5-6 φορές την ημέρα τώρα, έτσι όπως τα περιέγραψα πιο πάνω. Όταν ήταν καλά έκανε 2 φορές το πολύ 3 την ημέρα. Τις τελευταίες 4 μέρες όλες οι κενώσεις είναι πράσινες. Ένα γεύμα - ένα στήθος. Τρώει 7 φορές την ημέρα και πολύ σπάνια 8. Ιστορικό αλλεργιών δεν έχουμε στην οικογένεια.

Σ' ευχαριστώ πολύ.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχουμε εξελίξεις. Μαζί με τα πράσινα νερουλά κακά έχει και κάτι σαν σκουλικάκια χρώματος βαθύ κυπαρισσί. Δεν μοιάζουν να είναι βλέννες. Τι καινούριο φρούτο είναι αυτό;;;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Αχ Pipi και εγώ χθες το βράδυ παρατήρησα κάτι πράσινα κομματάκια σε σχήμα σκουληκάκι και δεν θα τα παρατηρούσα αν δεν είχα διαβάσει το post σου!! Δεν είχαμε όμως νερουλά κακάκια, ήταν κανονικά. Τι να είναι άραγε;;

vChmp3.png IkwYp3.png

Αυτά τα πράσινα σκουλικάκια τα είχα 2 φορές κι όταν έκανε κανονικά μουσταρδί κακάκια. Αλλά υπέθεσα ότι δεν είναι τίποτα. Δεν ξέρω τι είναι. Πιστεύω θα μας απαντήσει κάποια πιο έμπειρη.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να ρωτησω κατι κι εγω? Κι ο μικρος μου ειναι καμια βδομαδα που εχει πρασινα κακακια, ισως να ειναι ιωσουλα γιατι κι εγω εχω κατι αψου-αψου! Αλλα, αναρωτιεμαι, μηπως παιζει ρολο και η ζαχαρη, γιατι τωρα τελευταια εχω πλακωθει στα γλυκα...

Διαφημίσεις

Ξεπεράσαμε την εβδομάδα με πράσινες κενώσεις. Τώρα είναι εντελώς νερό με ελάχιστους κόκκους. Τον αλλάζω γύρω στις 8 φορές την ημέρα. Στις 3 απ' αυτές τα νερουλά-πράσινα-με ελάχιστους κοκκους κακά είναι πολλά και τις υπόλοιπες λίγα. Σε όλες πάντως υπάρχουν. Συγκάηκε κιόλας.

Δεν ξέρω πως να αποκλείσω την υπερπαραγωγή. Πάντως, επειδή χρησιμοποιώ ψευδοθηλές, όταν βγάζω το στήθος από το στόμα του μπέμπη, βλέπω τι γάλα πίνει εκείνη τη στιγμή (είναι γεμάτη η ψευδοθηλή). Σε κάθε γεύμα βλέπω που πίνει και το λιπαρό γάλα.

Ας πούμε πχ ότι πίνει 150ml γάλα για να χορτάσει σε κάθε γεύμα. Αν απ' αυτά τα 150ml, τα 120ml είναι το αραιό γάλα και τα υπόλοιπα 30ml είναι το λιπαρό, αυτό είναι υπερπαραγωγή; Μπορεί αυτή η αναλογία να τα κάνει πράσινα-νερουλά τα κακά του;

Τώρα, για αλλεργία στα γαλακτοκομικά δεν ξέρω. Το μόνο αγελαδινό προιόν που εισέρχεται στον οργανισμό μου είναι το ελάχιστο γάλα (5ml περίπου) που βάζω στον καφέ το πρωί.

Μήπως οι οροί που του ρίχνω συνέχεια στη μύτη για να καθαρίζουν τα φλέγματα φταίνε; Καταπίνει λίγο κάθε φορά μαζί όμως σίγουρα καταπίνει και φλέγματα; Μήπως του ερεθίζουν το εντεράκι του;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Pipi συγνωμη που γραφω κι εγω εδω, αλλα καλυτερα "με εναν σμπαρο δυο τριγωνια"

Απο την Παρασκευη εκοψα τα (αγελαδινα) γαλακτοκομικα, τη ζαχαρη και προσπαθω για 2-3 ωρες να θηλαζει απο το ενα στηθος (χωρις να το καταφερνω παντα). Τα κακακια του μωρου πηραν ενα πρασινοκιτρινο χρωμα απο το σκουρο πρασινο-χακι που ειχαν. Χαρηκα κι εγω, "επανερχονται" σκεφτηκα. Σημερα ομως δεν ειχαν καθολου σπορακια και ειχαν πολλες βλενες. Τι συμβαινει? Εχω αρχισει να ανησυχω...

Να πω και γω την απορια μου μαζι σας???!!!

Ειμαστε 3 μηνων και τους 2 τελευταιους μηνες εχουμε ως επι το πλειστον πρασινα κακα. Πότε νερο, πότε με κοκκους, πότε με αφρο, καμια φορα μουσταρδι οποτε και βγαζουμε οικογενειακες φωτογραφιες απο τη χαρα μας!!! Θηλαζουμε αποκλειστικα και μετα απο επικοινωνια με συμβουλο θηλασμου εκοψα εδω και ενα μηνα τα γαλακτοκομικα. Στις 4 μερες εμφανιστικαν τα πολυποθητα μουσταρδι κακα!!! Βεβαια την αμαρτια μου τη λεω!!! Που και που τρωω κανενα γλυκο! Με πιανει μανια μετα το θηλασμο και θελω ενεργεια! Και λιγο γαλα που βαζω στον καφε!

Οσον αφορα το θηλασμο, κανει 6 γευματα τη μερα που διαρκουν το ελαχιστο 30 λεπτα εως το μεγιστο 1 ωρα και 15 λεπτα. Και μονο ενα στηθος τη φορα. Ποτε δεν κανω εναλλαγες και δεν μπερδευω ποιο στηθος εχει σειρα. Παιζει να ειναι υπερπαραγωγη? Αφου καθεται τοση ωρα στο στηθος!!! Ειναι φρονιμο να δινω το ιδιο στηθος σε περισσοτερους απο εναν θηλασμους? Απο τις 7:30 το πρωι μεχρι τις 11 το βραδυ τρωει καθε 2 ωρες και απο τις 12 το βραδυ ξυπναει το πρωι στις 7:30!!!

Τι μπορω να κανω? Βεβαια να κοψω τα γλυκα! Αλλα να κανουν τοσο μεγαλη ζημια???

Κορίτσια βοήθεια (πάλι).

4η μέρα σήμερα με πράσινα κακάκια. Πονάει πολύ πριν τα κάνει και κλαίει γοερά. Έχουν κόκκους (μερικοί είναι τεράστιοι, σαν υπερτροφικά σουσάμια), είναι πολύ νερουλά και μυρίζουν. Βλέννα δεν έχουν. Βγαίνουν εκρηκτικά μαζί με αέρια. Ο παιδίατρος δεν ξέρει την τύφλα του για τα κακά των μωρών που θηλάζουν κι ήθελα να τον πάω σήμερα σε μια άλλη παιδίατρο αλλά είμαι μόνη και δεν μπορώ να φύγω. Την "ψώνισε" ή είναι κάτι άλλο;

Αυτό είναι ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ!

Έχεις ισχυρό letdown;

Εφόσον κάνεις 1 γευμα και στήθος δοκίμασε να κάνεις 2 γεύματα και μετά να αλλάζεις στήθος και δες τί γίνεται σε 3/4 μέρες όμως...

Μην ανησυχείς όλες το περάσαμε

Τα σκουληκάκια είναι κακά που έχουν το σχήμα του εντέρου...

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Να πω και γω την απορια μου μαζι σας???!!!

Ειμαστε 3 μηνων και τους 2 τελευταιους μηνες εχουμε ως επι το πλειστον πρασινα κακα. Πότε νερο, πότε με κοκκους, πότε με αφρο, καμια φορα μουσταρδι οποτε και βγαζουμε οικογενειακες φωτογραφιες απο τη χαρα μας!!! Θηλαζουμε αποκλειστικα και μετα απο επικοινωνια με συμβουλο θηλασμου εκοψα εδω και ενα μηνα τα γαλακτοκομικα. Στις 4 μερες εμφανιστικαν τα πολυποθητα μουσταρδι κακα!!! !

Ο αφρός και η έκρηξη αν υπάρχει είναι σημάδι υπερπαραγωγής. Τα πράσινα κακά από μόνα τους δεν είναι...

Συνέχισε την αποχή από τα γαλακτοκομικά αν είδες βελτίωση από αυτήν και μπορείς να δοκιμάσεις 2 γεύματα το στήθος... Σε αυτό πας βλέποντας και κάνοντας...

WLn5p2.png

Pipi έγραψε:

Κορίτσια βοήθεια (πάλι).

4η μέρα σήμερα με πράσινα κακάκια. Πονάει πολύ πριν τα κάνει και κλαίει γοερά. Έχουν κόκκους (μερικοί είναι τεράστιοι, σαν υπερτροφικά σουσάμια), είναι πολύ νερουλά και μυρίζουν. Βλέννα δεν έχουν. Βγαίνουν εκρηκτικά μαζί με αέρια. Ο παιδίατρος δεν ξέρει την τύφλα του για τα κακά των μωρών που θηλάζουν κι ήθελα να τον πάω σήμερα σε μια άλλη παιδίατρο αλλά είμαι μόνη και δεν μπορώ να φύγω. Την "ψώνισε" ή είναι κάτι άλλο;

Αυτό είναι ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ!

Δεν ήξερα ότι οι "εκρηκτικές" κενώσεις σημαίνουν υπερπαραγωγή. Εμείς τέτοιες έχουμε από την αρχή!!!

Εφόσον κάνεις 1 γευμα και στήθος δοκίμασε να κάνεις 2 γεύματα και μετά να αλλάζεις στήθος και δες τί γίνεται σε 3/4 μέρες όμως...

Εγώ το κάνω αυτό αλλά τα κακά μας πάντα έρχονται εκρηκτικά!!! Συνήθως είναι μουσταρδί αλλά 1-2 πάνες έχουν και πράσινα κακάκια (Κάνουμε γύρω στις 4-5 φορές την μέρα κακά). Επίσης τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε σποράκια. Ελπίζω να μην είναι κακό αυτό!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Εγώ το κάνω αυτό αλλά τα κακά μας πάντα έρχονται εκρηκτικά!!! Συνήθως είναι μουσταρδί αλλά 1-2 πάνες έχουν και πράσινα κακάκια (Κάνουμε γύρω στις 4-5 φορές την μέρα κακά). Επίσης τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε σποράκια. Ελπίζω να μην είναι κακό αυτό!!!

Παρατήρησε πότε γίνονται τα πράσινα και συσχέτισε τα με γεύματα που απέχουν πολύ μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, μήπως τα πράσινα κακά έρχονται σε γεύματα όπου το μωρό έχει να θηλάσει πολλές ώρες;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Όταν έχουμε πρόβλημα υπερπαραγωγής, προσφέρουμε το ίδιο στήθος στο μωρό για κάποιες ώρες, ανεξάρτητα από το πόσες φορές θέλει να φάει σε αυτό το διάστημα. Ανάλογα με το πόσο συχνά θηλάζει το μωρό, ξεκινάμε το block feeding για 2-3 ώρες και αυξάνουμε το διάστημα, μέχρι να δούμε κίτρινο φως. Αν στο ενδιάμεσο διάστημα δυσφορούμε από το άλλο στήθος, βγάζουμε λίγο γάλα, ίσα-ίσα για να ανακουφιστούμε.

Αποφεύγουμε το πολύ ζεστό νερό στο μπάνιο και το να πέφτει το νερό με δύναμη απευθείας στο στήθος.

Σε αυτη την περιπτωση δεν τιθεται θεμα αυξησης της παραγωγης? Και απο τη στιγμη που δουμε κιτρινο φως μετα τι? Εφαρμοζουμε απο κει και περα αυτο το στυλ θηλασμου ή επενερχομαστε στο ενα στηθος ανα θηλασμο?

Διαφημίσεις

Σε αυτη την περιπτωση δεν τιθεται θεμα αυξησης της παραγωγης? Και απο τη στιγμη που δουμε κιτρινο φως μετα τι? Εφαρμοζουμε απο κει και περα αυτο το στυλ θηλασμου ή επενερχομαστε στο ενα στηθος ανα θηλασμο?

Πώς να τεθεί θέμα αύξησης;

Ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα ρυθμιστεί η παραγωγή σου. Αν πχ το στήθος σου δεν πετρώνει πια, δεν το νιώθεις πια τόσο γεμάτο κτλ, σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο και αν θέλεις, επιστρέφεις στο "ένα στήθος ανά θηλασμό". Αν έχεις ενδείξεις ότι επιστρέφεις στα παλιά συμπτώματα υπερπαραγωγής, κολλάς στο block feeding για λίγο καιρό, μέχρι που σου θυμίζει το μωρό σου ότι θέλει κι άλλο, οπότε πάλι προσαρμόζεσαι.

Παρατήρησε πότε γίνονται τα πράσινα και συσχέτισε τα με γεύματα που απέχουν πολύ μεταξύ τους. Με άλλα λόγια, μήπως τα πράσινα κακά έρχονται σε γεύματα όπου το μωρό έχει να θηλάσει πολλές ώρες;

Δεν έχω βγάλει άκρη, γιατί και προχθές που το μωρό κοιμήθηκε 5 ώρες το βράδυ και το στήθος είχε γίνει "τούμπανο" έκανε μετά μουσταρδί κακάκια. Και στη διάρκεια της ημέρας που έκανε τρίωρο να φάει είχε κανονικά κακά. Συνήθως δεν αντέχει νηστικό πάνω από 2ωρο, οπότε δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση :? . Ούτε δείχνει σημάδια αδιαθεσίας. Ίσως είναι κάτι που τρώω :roll:

vChmp3.png IkwYp3.png

Τα πράσινα κακά δεν μας ανησυχούν, όταν είναι περιστασιακά. Αν συμβαίνει 1-2 φορές κάθε μέρα όμως, δεν ξέρω πόσο πρέπει να αναζητηθούν άλλες αιτίες.

Αν είναι υπερπαραγωγή, θα δοκιμάσεις block feeding.

Αν υποψιάζεσαι θέμα αλλεργίας πχ σε γαλακτοκομικά που τρως, μπορείς να κάνεις αποχή για κάποιο διάστημα και να παρατηρήσεις αλλαγές.

Γράψε μας πιο πολλά, πόσες φορές την ημέρα θηλάζετε, από ποιο στήθος, τι γίνεται τη νύχτα, πόσες πάνες βρέχετε και όποια άλλη λεπτομέρεια σου φαίνεται σχετική, μήπως βρούμε κάποιο pattern.

Τα πράσινα κακά δεν μας ανησυχούν, όταν είναι περιστασιακά. Αν συμβαίνει 1-2 φορές κάθε μέρα όμως, δεν ξέρω πόσο πρέπει να αναζητηθούν άλλες αιτίες.

Αν είναι υπερπαραγωγή, θα δοκιμάσεις block feeding.

Αν υποψιάζεσαι θέμα αλλεργίας πχ σε γαλακτοκομικά που τρως, μπορείς να κάνεις αποχή για κάποιο διάστημα και να παρατηρήσεις αλλαγές.

Γράψε μας πιο πολλά, πόσες φορές την ημέρα θηλάζετε, από ποιο στήθος, τι γίνεται τη νύχτα, πόσες πάνες βρέχετε και όποια άλλη λεπτομέρεια σου φαίνεται σχετική, μήπως βρούμε κάποιο pattern.

Το block feeding το εφαρμόζω.

Δεν έχω καταφέρει να μετρήσω πόσα γεύματα κάνουμε γιατί είμαστε συνέχεια στο στήθος. Στις "τυχερές" μου μέρες (δλδ όταν με αφήνει να ανασάνω) γύρω στα 10 +.

Την αποχή από τα γαλακτοκομικά την σκέφτομαι σοβαρά. Γιατί εκτός των άλλων υποψιάζομαι ότι μας φέρνουν και πολλά αέρια (χθες ήπια μια κούπα γάλα το πρωί και έφαγα ένα τοστ το βράδυ και είχαμε πολλές εκρήξεις στη διάρκεια της νύχτας!!!).

Πάνες βρέχουμε τουλάχιστον 8.

vChmp3.png IkwYp3.png

Πώς να τεθεί θέμα αύξησης;

Ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα ρυθμιστεί η παραγωγή σου. Αν πχ το στήθος σου δεν πετρώνει πια, δεν το νιώθεις πια τόσο γεμάτο κτλ, σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο και αν θέλεις, επιστρέφεις στο "ένα στήθος ανά θηλασμό". Αν έχεις ενδείξεις ότι επιστρέφεις στα παλιά συμπτώματα υπερπαραγωγής, κολλάς στο block feeding για λίγο καιρό, μέχρι που σου θυμίζει το μωρό σου ότι θέλει κι άλλο, οπότε πάλι προσαρμόζεσαι.

Η αληθεια ειναι οτι τρομαζω στην ιδεα να πετρωσει το στηθος! Θυμαμαι τον πονο των πρωτων ημερων και με πιανει συγκρυο!!!

Εδω και μια βδομαδα ολες οι πανες ειναι πρασινες!!! Την εκρηξη δεν μπορω να την καταλαβω! Παντα κανει θορυβο οταν κανει κακα! Κανα 2 μερες τωρα εχω κοψει γαλακτοκομικα αλλα ειναι λιγο αρρωστουλα και δεν μπορω να κρινω! Λεω απο Δευτερα να αρχισω το block feeding!

Βρεχει 6 πανες την ημερα! Επισης τα γευματα ειναι 6! Που διαρκουν απο 25 λεπτα μεχρι 70!!! Αλλα απο τις 12 το βραδυ τρωει παλι στις 7:30 το πρωι! Δεν την ξυπναω το βραδυ! Πρεπει? Τι να κανω???

mouki, καταρχάς, αφού είναι αρρωστούλα, δεν το συζητάμε. Οι ιώσεις προκαλούν πράσινα κακά. Περιμένουμε να συνέλθει το παιδί και το ξανασυζητάμε.

Περαστικά!

Καλημερα! Θα ηθελα τις γνωσεις σας παρακαλω. Τις τελευταιες 2-3 εβδομαδες ειμαι πανω απο τις πανες του μπεμπη μου. Ενω τα κακακια του ηταν μουσταρδι με κοκους, εγιναν χακι, μετα πρασινα, κιτρινοπρασινα, μουσταρδι χωρις κοκους και τις τελευταιες 2 μερες με κοκους. Σημερα ομως ενω εκανε 2 φορες "ωραια" κακα εκανε και μια φορα λιγη πρασινη βλενα με λευκα κακα. Καπου ειχα διαβασει στο forum οτι τα λευκα κακα δεν ειναι καλο, ψαχνω και δεν το βρισκω. Προσπαθω να παρω την παιδιατρο τηλ. και το εχει κλειστο... Please οποια ξερει κατι ας μου πει...

Μολις βρηκα την παιδιατρο. Μου ειπε οτι δεν ειναι τπτ, εινει λεει επειδη χτες εφαγα ασπρες τροφες, κοτοπουλο με ρυζι...

Αυτό δεν έχει καμιά σχέση, εδώ και δυο χρόνια δεν έχω δει ποτέ λευκά κακά κι έχω φάει άπειρες λευκές τροφές. Ο παιδίατρος μάλλον είναι άσχετος με το θηλασμό. Τα λευκά κακά μπορεί να σημαίνουν θέμα στο συκώτι αλλά δεν ξέρω αν μια φορά περιστασιακά μπορεί να συμβεί. Οι πράσινες κενώσεις δείχνουν ότι μάλλον περάσατε ίωση. Πήρατε καθόλου φάρμακα τις τελευταίες μέρες;

Θα έλεγα να πάρεις και δεύτερη γνώμη.

Ευχαριστω αν και αργοπορημενα για την απαντηση σου! Ρωτησα ακομα μια παιδιατρο και μου ειπε κι εμενα για συκωτι, για ηπατιτιδα Α και χ..στηκα... Παρολα αυτα με καθησυχασε λεγοντας μου οτι αφου δεν μπαινοβγαινουμε στα νοσοκομεια για να "αρπαξουμε" κατι τετοιο δε χρειαζεται να ανησυχω και οτι μαλλον ειναι τυχαιο. Δε με πολυεπεισε να σου πω την αληθεια γιατι κι αυτη δεν ειναι πολυενημερωμενη σχετικα με το θηλασμο, αλλα θα περιμενω και αυριο να δω την πανα του μικρου και βλεπουμε... Ελπιζω να μην ειναι τπτ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...