Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Αγλαία να κάνω και εγώ μια συναφή με της Λαμπρινής ερώτηση;

Οι πάνες του μωρού έχουν πολύ συχνά διχρωμία: και κίτρινα και πράσινα κακά, ενώ επίσης μερικές φορές έχουν μόνο πράσινα παρόλο που τη θηλάζω από το ένα στήθος την κάθε φορά. Τα γεύματα της κρατάνε συνήθως από 15 έως 20 λεπτά. Παίρνει ικανοποιητικότατο βάρος (περίπου 43 γραμ την ημέρα) από την ημέρα που βγήκαμε από το μαιευτήριο και βρέχει πάρα πολλές πάνες.

Υπάρχει πρόβλημα με το χρώμα των κενώσεων;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαία να κάνω και εγώ μια συναφή με της Λαμπρινής ερώτηση;

Οι πάνες του μωρού έχουν πολύ συχνά διχρωμία: και κίτρινα και πράσινα κακά, ενώ επίσης μερικές φορές έχουν μόνο πράσινα παρόλο που τη θηλάζω από το ένα στήθος την κάθε φορά. Τα γεύματα της κρατάνε συνήθως από 15 έως 20 λεπτά. Παίρνει ικανοποιητικότατο βάρος (περίπου 43 γραμ την ημέρα) από την ημέρα που βγήκαμε από το μαιευτήριο και βρέχει πάρα πολλές πάνες.

Υπάρχει πρόβλημα με το χρώμα των κενώσεων;

Δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Είναι καλύτερα να είναι μόνο κίντρινα. Δίνε της δύο γεύματα από κάθε στήθος αν αυτά απέχουν λιγότερο απο 3 ώρες. Αν αυτό δεν δουλέψει αυξάνεις το διάστημα (μέσα στο φόρουμε μέχρι 8ωρο έχει κανει η bonbon).!!!

μιας και στην εξωτική Γερμανία που ζούμε , συμφωνα με την μαία έχει υπερβολική ζέστη ( 25 βαθμούς ) και πρέπει να δίνω και νερό στο μωρό μου γιατι διψάει !!!!

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :)

Σε κανένα κλίμα δεν χρειάζεται νερό το μωρό, ειδικά στα ζεστά κλίματα το νερό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί σπάνια είναι ασφαλές... :?

Αγλαΐα απο την αρχή βάζω το μωράκι μου μόνο στο ένα στήθος και πολλές φορές συνεχίζω με το ίδιο στήθος και στο επόμενο γεύμα (ειδικά αν το προηγούμενο γεύμα διάρκεσε λίγο . Το χα καταλάβει οτι μάλλον τρωει το ελαφρύ γάλα ). Η μικρή μου τρώει πολλές φορές την ημέρα αλλα απο λίγο . Καθεται στο στήθος μόνο 5-10 λεπτά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις 15 λεπτά .

Αν δεν κιτρινίζουν τα κακά αυξάνεις το χρονικό διάστημα που δίνεις γάλα από το ίδιο στήθος, αν τώρα κάνεις πχ δίωρα, θα αυξήσεις το διάστημα σε τρίωρο. Αν δεν κιτρινίσουν το αυξάνεις κι άλλο.

Τι να κάνουμε! μερικές μαμάδες πρέπει να θηλάζουν με ωράριο! :roll::lol:

Βρέχει κανονικά τουλάχιστον 6-7 πάνες την ημέρα και το βάρος της ( αν και την τελευταία εβδομάδα ειναι στάσιμο) απο 3220 που ήταν την ημέρα που βγήκαμε απο το νοσοκομείο έγινε 4000 μέσα σε 15 μέρες .

Πάρα πολύ καλά! :)

Καλή συνέχεια! :)

Καλησπέρα σε όλες, είμαι αγχωμένη γιατί αντιμετωπίζω το εξής θέμα χωρίς να ξέρω καν αν πρόκειται για το φαινόμενο της "υπερπαραγωγής":

Ενώ το μωρό θηλάζει κανονικά και χωρίς πρόβλημα ανά πάσα στιγμή, υπάρχουν κάποιες ώρες (λίγες ευτυχώς) μέσα στην ημέρα που η μπέμπα τσακώνεται στην κυριολεξία με το στήθος: το τραβάει με το χέρι της ενώ πίνει λαίμαργα, της φεύγει γάλα από το στόμα ενώ καταπίνει γιατι παράλληλα κλαίει (ή βρίζει..), φωνάζει χωρίς να αφήνει το στήθος από το στόμα και μόνο που εγώ καταφέρνω είναι να κρατάω την ψυχραιμία μου - κάποια στιγμή ηρεμεί και ησυχάζει. Οι κενώσεις της είναι κίτρινες αλλά συχνά και κιτρινοπράσινες (πιθανή ένδειξη υπερπαραγωγής) και το παραπάνω φαινόμενο συμβαίνει στάνταρ μια φορά την ημέρα.

Είναι υπερπαραγωγή ή κολικοί που εκείνη την στιγμή την πονάνε;

Μπορεί να αναρωτιέμαι και βλακείες, αλλά ρισκάρω και σας ρωτάω...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Γιατί είναι κακό να θρέφεται το μωρό από το αραιό γάλα αν υπάρχει υπερπαραγωγή, από τη στιγμή που παίρνει βάρος και με το παραπάνω;

Έχει περισσότερες ουσίες το γάλα μετά από ώρα στο στήθος; Ξέρω οτι έχει άλλη σύσταση, αλλά τί είναι αυτό που το κάνει πιο σημαντικό για την ανάπτυξη;

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Λοιπόοοοον......μετά απο κόπους και βάσανα (λέμε τώρα) και μετα απο 24ωρο θηλασμό απο το ένα μόνο στήθος (έγερνα απο το βάρος του άλλου στήθους ) τα καταφέραμε και κάνουμε μόνο κιτρινομουσταρδί κακακια!!!!! :D

Νομίζω οτι ενδιάμεσα πρέπει να έγινε και εδραίωση της γαλουχίας και σταμάτησε η τόσο τρελή παραγωγή ( εχω δικιο?) .

Το θέμα ειναι οτι πάμε καλα και δινουμε ενα σβουρηχτό φιλι και μια αγκαλιά στην γλυκιά μας Αγλαΐα :D

Να κανουμε και μια ακόμα ερώτηση ..... Τα άσπρα κομματάκια που βλέπουμε στα κακάκια μας .. τι ειναι ?

Η μαια που ειχα ρωτήσει στις αρχές μου ειχε πει πως ..μεγαλώνει το στομαχάκι της γιαυτο και βλέπουμε αυτα τα ασπρα :shock::?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή,σοβαρα μιλας????24ωρες μονο απο το ενα στηθος?????Φοβερο!!! :shock::shock: Μιλαμε για υπερπαραγωγη οχι αστεια!!

Με το αλλο τι εκανες???

Θα σου πει η Αγλαια περισσοτερα,αλλα αν θηλαζεις συνεχομενα απο το ενα στηθος,λογικα θα μειωθει η παραγωγη σιγα σιγα!

Ελα μην με φοβιζεις τωρα που πήρα τα πάνω μου ! :lol:

Τωρα κάνουμε 2-3 γεύματα στο ένα στήθος και μετά πάμε και στο άλλο για να μην πρασινίζουν τα κακάκια μας .

Τις μέρες που θήλαζα μόνο απο το ένα στήθος έκανα μπάνιο και προσπαθούσα να βγάλω απο το άλλο οσο γάλα μπορούσα... έβγαινε και μόνο του βεβαια πάααραα πολυ :oops:

Με τρόμαξε μια φίλη μου πως θα πάθω μαστίτιδα αλλα όλα καλά μια χαρα τα πηγαμε :)

Υπερπαραγωγή δεν θα πει τίποτα ...και μετα να έχεις και τους καλοθελητές ...έχεις σίγουρα γάλα ? ή μήπως δεν κοιμαται πολυ γιατι δεν χορταίνει ?? :evil:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

κι εμάς τα κακάκια εδώ και 5-6 μέρες πρασσίνισαν και έχω αυξήσει στις 4 ώρες απ΄το ένα στήθος. Μάλλον θέλει κι άλλο...Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Και τί κάνουμε με το πρησμένο στήθος; Αφαιρούμε με θήλαστρο; Και πόσο; Ίσα μέχρι να ανακουφιστούμε;

κι εμάς τα κακάκια εδώ και 5-6 μέρες πρασσίνισαν και έχω αυξήσει στις 4 ώρες απ΄το ένα στήθος. Μάλλον θέλει κι άλλο...Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Και τί κάνουμε με το πρησμένο στήθος; Αφαιρούμε με θήλαστρο; Και πόσο; Ίσα μέχρι να ανακουφιστούμε;

Αριάδνη μου ίσα για να ανακουφιστείς, ναι! Για να μην έχεις συνέχεια στην υπερπαραγωγή σου.... :wink:

Αριαδνη μου μην παρασυρεσαι απο μένα ...εγω ειμαι περίπτωση :lol:

Η αληθεια ειναι πως η μικρή μου δεν κάνει με σταθερό ρυθμο κακάκια . Υπάρχουν μερες που δεν θα ενεργηθεί καθολου και μερες που θα κανει 3-4 φορές .

Επίσης έβλεπα οτι έχω γάλα ακόμα στο ένα στηθος και μαλιστα σαν κρέμα γάλακτος ( :oops: ) οποτε ...συνέχιζα :lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Αριαδνη μου μην παρασυρεσαι απο μένα ...εγω ειμαι περίπτωση :lol:

Η αληθεια ειναι πως η μικρή μου δεν κάνει με σταθερό ρυθμο κακάκια . Υπάρχουν μερες που δεν θα ενεργηθεί καθολου και μερες που θα κανει 3-4 φορές .

Επίσης έβλεπα οτι έχω γάλα ακόμα στο ένα στηθος και μαλιστα σαν κρέμα γάλακτος ( :oops: ) οποτε ...συνέχιζα :lol:

Λαμπρινή, κι εγώ παρασύρθηκα από το αρχικό άγχος μου, όταν ο μπέμπης δεν έπαιρνε βάρος και ...δώστου μαγιά μπύρας, θηλασμός με το πρώτο "κιχ" , αντλήσεις κ.τ.λ. Τουλάχιστον δεν τίθεται πλέον θέμα βάρους! Βρίσκεται πλέον στις ανώτερες καμπύλες και ακόμα και άγνωστοι (στο μανάβη π.χ.) μου κάνουν το σχόλιο "το τρώει το φαγητό του!" Και εκεί δηλώνω φυσικά με περιφάνια " της μαμάς το φαγητό!". Ρε παιδιά, τελικά πρέπει τουλάχιστον στο Βόλο να σπανίζει ο θηλασμός. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που μόλις αναφέρω σε κάποιον πως θηλάζω θα ακούσω να μου λένε " επιτέλους και μία μαμά που θηλάζει", "μπράβο σου, κοπέλα μου " και άλλα τέτοια....

• 4 εβδομάδες μετά...

Παιδιά, επαναφέρω το thread γιατί έχω και εγώ πρόβλημα με τα πρασινωπά κακά.

Η απορία μου είναι η εξής (δεν τα πιάνω και εύκολα :oops: ):

Τι εννοεί η Αγλαϊα όταν λέει

Αν δεν κιτρινίζουν τα κακά αυξάνεις το χρονικό διάστημα που δίνεις γάλα από το ίδιο στήθος, αν τώρα κάνεις πχ δίωρα, θα αυξήσεις το διάστημα σε τρίωρο. Αν δεν κιτρινίσουν το αυξάνεις κι άλλο.

Εγώ καταλαβαίνω ότι εάν πχ θηλάσω από το ένα στήθος στις 11, ξαναθηλάζω από το ίδιο και στις 2;

:? ΈΤσι είναι; Λαμπρινή και όσες είχατε τέτοιο θέμα, τι κάνατε;

Και κάτι ακόμη; Έστω ότι θηλάζω για συνεχόμενα γεύματα από το ένα στήθος, το άλλο το αδειάζω; Αν ναι, με θήλαστρο ή με το χέρι, τι είναι καλύτερο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ακριβώς οπως το κατάλαβες peony μου :) Θηλάζεις 2 και 3 φορές απο το ίδιο στηθος μέχρι να δεις τα κακάκια χωρίς πρασινάκια !! Το αλλο στήθος θα πρήζεται γιαυτό θα βγάζεις λίγο με το χέρι να ανακουφίζεσαι . Οταν κάνεις μπάνιο ειναι πολύ βολικό και βγαίνει εύκολα :)

Μην χρησιμοποιήσεις θήλαστρο γιατι θα διεγειρεις το στήθος και θα παράγει και άλλο γάλα .

Θα διορθωθει σιγα σιγα , ετσι έγινε και με μας . Εγω πάντως και τώρα θηλάζω 2 γεύματα απο το κάθε στήθος αν και η μικρή μου την τελευταία εβδομάδα κανει μερα παρα μέρα μονο μια φορά κακάκια .

Ελπίζω να βοήθησα οτι χρειαστεις πες μου :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να σς πω τι έχω παρατηρήσει να μου πείτε αν έχω υπερπαραγωγή:

- το μωρό πνίγεται σχεδόν κάθε φορά που θηλάζει

- αν αφήσει τη θηλή στην αρχή του θηλασμού γεμίζουμε παντού γάλατα κι αυτή κι εγώ

- έκανε πράσινα κακάκια 4-5 φορές μέσα σε 1 εβδομάδα,όχι συνεχόμενα κι ενώ έχει τουλάχιστον 5 κενώσεις μουσταρδί στο 24ωρο

- τις τελευταίες μέρες σε 5 λεπτά στο στήθος κοιμάται και σε μια ώρα ξυπνάει και πεινάει και το στήθος δεν αδειάζει τελείως

- εδώ και 2 μέρες το βράδυ λερώνομαι από γάλατα ενώ κοιμάμαι (βασικά άλλαξα μάρκα στα επιθέματα,ίσως φταίει αυτό)

- είναι ανήσυχη εδώ και μια εβδομάδα σχεδόν,γκρινιάζει..δεν ξέρω αν είναι κολικοί,αέρια ή απλώς θέλει αγκαλιά..

Είχα και κάτι άλλα συμπτώματα μόλις ήρθαμε σπίτι,το δεξί στήθος πρηζόταν πιο γρήγορα από το αριστερό και γέμιζε πολύ γρήγορα από την ώρα που θήλαζα κι η Αγλαία μου είχε πει οτι μάλλον είναι υπερπαραγωγή.Τώρα εντάξει νιώθω το ίδιο και στο δεξί και στο αριστερό στήθος.

Είναι υπερπαραγωγή?

Κι αν ναι πως ρυθμίζεται?

Αν δεν είναι και μειώσω την παραγωγή?

κοιτα,δεν ξερω αν οντως υπαρχει υπερπαραγωγη και καλυτερα να σου πουν οι βετερανες μαμαδες.

παντως,αν οντως ειναι υπερπραγωγη δε θα κανεις εναλλαγες στο στηθος,Εγω θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο μπας και φτιάξουν από μόνα τους τα πράγματα...

9a7bp2.pngIm47p2.png

Λοιποοοον θίγεις μεγάλο ζήτημα :lol:

Το σίγουρο είναι ότι αφού γεμίζετε γάλατα, έχεις πολύ έντονο αντανακλαστικό εκτόξευσης γάλακτος (κάπως έτσι το λένε).

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

Συνήθως είναι ένδειξη για υπερπαραγωγή αλλά όχι πάντα. Βασικά, αν έχεις τετοιο θέμα,

- σταματάς να κάνεις όσα λέμε ότι πρέπει να κάνεις για αύξηση της παραγωγής, δηλαδή: συχνές εναλλαγές στο στήθος, μασάζ στο στήθος, ζεστές κομπρέσες, στήθος στον αέρα, έξτρα αντλήσεις (παραπάνω από αυτό που πίνει το μωρό).

- Φροντίζεις να θηλάζεις αρκετά το μωρό σε φάσεις που είναι μισοκοιμισμένο ή πολύ χαλαρό (πριν κοιμηθεί, μόλις ξυπνήσει), γιατί τότε θηλάζει πιο ήρεμα και δεν προκαλεί τόσο έντονη εκτόξευση.

- Θηλάζεις συχνά, ώστε να αδειάζει το στήθος καλύτερα.

- Χρησιμοποιείς στάσεις που το μωρό έχει καλύτερο έλεγχο του στήθους. Στο λινκ έχει φωτογραφίες.

- Θηλάζεις από το ίδιο στήθος για αρκετές ώρες συνεχόμενα, ώστε να ρυθμιστεί η παραγωγή. Ξεκινάς με διαστήματα 3 ωρών και συνεχίζεις μέχρι να δεις βελτίωση. Στο ενδιάμεσο, αν το άλλο στήθος πρήζεται και πονάει, βγάζεις με το χέρι μόνο τόσο γάλα, όσο είναι απαραίτητο για να ανακουφιστείς. Ανακούφιση φέρνουν και οι κρύες κομπρέσες.

Για όσο καιρό συμβαίνει αυτό, όταν το μωρό πνίγεται, το βγάζεις από το στήθος μαλακά (βάζεις το δαχτυλάκι σου πλάγια στο στόμα γιανα σπάσεις τη βεντουζα, αλλιώς θα σε πληγώσει) και αφήνεις το γάλα να τρέξει σε μια πετσετούλα. Μόλις σταματήσει ο πίδακας, βάζεις το μωρό ξανά στο στήθος. Αν δεν κάνει πίδακα ή αν δεν αρκεί αυτό, βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι (μια δυο κουταλιες) και ξαναδίνεις το στήθος στο μωρό.

Αν τα κακά του μωρού είναι μουσταρδί, δεν ανησυχείς. Το περιστασιακό πράσινο μπορεί να σημαίνει ότι πήρε απότομα αρκετό αραιό γάλα, οπότε υπάρχει μια δυσαναλογία στη λακτόζη που παίρνει το μωρό με αυτή που μπορεί να ανεχτεί. Αυτό δεν έχει να κάνει με δυσανεξία στη λακτόζη, είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Επειδή όταν το μωρό είναι μερικών εβδομάδων, η παραγωγή είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης, είναι δύσκολο να μειώσεις υπερβολικά την παραγωγή, ώστε να μην χορταίνει το μωρό. Αυτό θα συμβεί μόνο αν δίνεις συμπλήρωμα, χαμομήλια, πιπίλες κτλ, που παρεμβαίνουν στο μηχανισμό. Με αποκλειστικό θηλασμό, το μωράκι σου θα πάρει αυτό που χρειάζεται και τίποτε λιγότερο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Τα ιδια ακριβως πέρασα και γω !! :D

Γερακινάκι νομιζω σωστά τα κάνεις όλα μην αγχωνεσαι . Διαβασε τι θα σου πουν τα κοριτσια για να βοηθηθεις . Σε 3-4 εβδομάδες θα ρυθμιστουν ολα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή, σε ευχαριστώ πολύ! Άρχισα να εφαρμόζω το σύστημα "2 γεύματα ανά στήθος" το Σάββατο. Είδα μια μικρή βελτίωση, αλλά σήμερα επιστρέψαμε στα πράσινα κακά, οπότε έχω θηλάσει ήδη 3 φορές από το ένα.

Το πρόβλημα είναι ότι η μικρή τρώει κάθε 3 ώρες, ενώ τη νύχτα ζήτημα είναι να ξυπνήσει 1 φορά (πχ σήμερα κοιμήθηκε από τις 12 ως τις 7 και είχε φάει τελευταίο γεύμα στις 10!!! Εννοείται ότι όταν ξύπνησε είχε ξελιγωθεί), οπότε το "αχρησιμοποιήτο" στήθος πρήζεται αρκετα με τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Δεν θα ανησυχούσα τόσο, αλλά χτες τη ζυγίσαμε και είχε πάρει 170 γρ, αντί για 300 που έπαιρνε τις 3 τελευταίες βδομάδες. Πήρα την παιδίατρο αλλά δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα.

Υπάρχουν καθόλου συμβουλές/παρατηρήσεις; ΠΛηζ;

Εγω έφτασα να θηλαζω 24 ωρες απο το ενα στηθος !!! :lol:

Κανε λιγο υπομονή και συνέχισε ετσι . Αν συνεχισει η μικρη σου να κοιμαται τοσες ώρες θα ρυθμιστεί η παραγωγή το βράδυ οποτε δεν θα νιωθεις τοσο πρήξιμο . Νομιζω ακομα δεν έχεις εδραιώσει την γαλουχία αλλα αυτο θα γινει σιγουρα σε λιγες μέρες και θα ναι πιο εύκολα τα πράγματα:)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...