Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Ο αφρός σταμάτησε, γυρίσαμε στο παλιό καλό μας τσιρλάκι....!

Ήταν τρομακτικό το χθεσινό, κλάμμα συνέχεια και τα άντερά του ακούγονταν να γρυλίζουν!

Βγάζω το αρχικό γάλα, πολύ και πού νερουλό είναι... και ταίζω από το ένα για 4 ώρες.

Πολύ καλύτερα σήμερα... !!

Το ζήτημα είναι να μην είναι τόσο όξινα τα κακά του.

Παρ'ότι τον αλλάζω αμέσως και τον αφήνω ανοιχτό κτλ κτλ άπαξ και μείνει κλειστή η πάνα πχ το βραδυ, έχουμε πρόβλημα....

Αρχίζω να πιστεύω ότι πάντα αυτό ήταν το πρόβλημα τελικά, η ανισορροπια στο γάλα γιατί έχω πολύ και στην αρχή τώρα βγάζω βγάζω και βγαίνει αρκετά αραιό για αρκετή ώρα.

Anywayz θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις. :)

Poopy Poopy we love Poopy.

tt1f3a5.aspx

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο αφρός σταμάτησε, γυρίσαμε στο παλιό καλό μας τσιρλάκι....!

Ήταν τρομακτικό το χθεσινό, κλάμμα συνέχεια και τα άντερά του ακούγονταν να γρυλίζουν!

Βγάζω το αρχικό γάλα, πολύ και πολύ νερουλό είναι... και ταίζω από το ένα για 4 ώρες.

Πολύ καλύτερα σήμερα... !!

Το ζήτημα είναι να μην είναι τόσο όξινα τα κακά του.

Παρ'ότι τον αλλάζω αμέσως και τον αφήνω ανοιχτό κτλ κτλ άπαξ και μείνει κλειστή η πάνα πχ το βραδυ, έχουμε πρόβλημα....

Αρχίζω να πιστεύω ότι πάντα αυτό ήταν το πρόβλημα τελικά, η ανισορροπια στο γάλα γιατί έχω πολύ και στην αρχή τώρα βγάζω βγάζω και βγαίνει αρκετά αραιό για αρκετή ώρα.

Anywayz θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις. :)

tt1f3a5.aspx

Δεν θα βγάζεις με το χέρι ή με θήλαστρο και μετά θα θηλάζεις το παιδί.

Έτσι δεν θα διορθωθεί ποτέ η παραγωγή σου.

Θήλαζε από 1 στήθος για τις ώρες που σου είπε η Αγλαΐα κι αν το άλλο δυσφορήσει βγάλε λίγο με το χέρι ίσα να ανακουφιστείς κι όχι να αδειάσεις το στήθος.

Το ζήτημα είναι να μειώσουμε το ερέθισμα του στήθους για να μειώσει λίγο την παραγωγή. Εσύ με το τόσο βγάλσιμο (χέρι ή θήλαστρο) που λες ότι κάνεις, την αυξάνεις ή την κρατάς στο ίδιο επίπεδο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

hey doc! thanks αλλά τπτ δε δουεύει για κάποιο μυστήριο λόγο στην υπογραφή αλλά και στα posts... δεν ξέρω...

από αέρα άλλο τίποτα, με το που κλείνουμε την πάνα όμως επιστρέφει το πρόβλημα...

Πάλι αφρό έκανε πριν λίγο.... φφφφφ

Να δω τι θα μου πει ο γιατρός

tt1f3a5.aspx

Ο γιατρός είπε ότι ίσως έχει γαστρεντερίτιδα.. ευτυχώς που δεν το πήρα τοις μετρητοίς γιατί θα είχα πάθει νευρασθένεια...

Αγλαία ακούει???

Στρώσαμε με το σύγκαμα, έκανα διάφορες αλχημίες και επιτέλους έκλεισαν οι πληγούλες και είναι μια χαρά να το φτύσω το παιδάκι μου...!

Και τα κακακια στρωσανε αρκετά

Ο μικρός τρωει κανονικά τώρα ανά 2 - 3 ώρες, κάποια βραδυα έκανε κ 4 ΑΛΛΑ... το στήθος μου γεμίζει εύκολα και έχω πολύ πράμα στην αρχή... κάνω 2 ταίσματα από το ίδιο στήθος αλλά το άλλο γίνεται βόμβα!

Διάβασα κάπου ότι μια προσέγγιση είναι να τα αδειάσεις τελείως ... ναι αλλά μετά τι κάνεις?

tt1f3a5.aspx

κάνω 2 ταίσματα από το ίδιο στήθος αλλά το άλλο γίνεται βόμβα!

Θα βγάζεις από το άλλο στήθος ελάχιστο γάλα, ίσα-ίσα να ανακουφιστείς και σταδιακά θα ρυθμιστεί.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

xwris na eimai giatros, alla epeidi perasa k egw polu asximes katastaseis k me ta 2 mou mwrakia me paratrimma se polu entono ba8mo (nosokomeio).. an exei ftasei sto simeio na einai to derma anoixto me aima, 8a sou proteina na kaneis to migma pou mou ekane o giatros mou me 3 poudres 4-5 fores tin imera k tis upoloipes fores pou ton allazeis, na tou bazeis johnsons baby powder (to gnwsto mas talk). auta 8a aporofisoun tin ugrasia k tous mukites pou prokalountai apo autin k 8a deis mesa se liges meres foberi diafora. egw tous afina k 2-3 wres tin imera tsitsidous mesa sto kala8aki tous me uposentona mias xrisis apo katw wste me to pou ekanan pipi i kaka ta petousa k ebaza kainourgia.

einai polu duskoli i katastasi an exeis ftasei se auto to simeio, alla min apogoiteuesai. 8a deis pou 8a ftiaksei..

an 8es tipota, steile mou pm k milame k tilefwnika.

kalo kouragio!!! perastika sas!!!!

Διαφημίσεις

Η σκόνη ταλκ έχει ενοχοποιηθεί για αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις για συσχετισμό ταλκ και καρκίνου των ωοθηκών:

http://www.gyn.gr/artman/publish/printer_85.asp

Οπότε καλό είναι να χρησιμοποιούνται πρώτα άλλα, πιο ακίνδυνα προϊόντα, παρόλο που είμαστε αρκετά σίγουρες για την αποτελεσματικότητα του ταλκ.

Το ξέρω, το έχω διαβάσει, αλλά μιλάμε για 3-4 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες το πολύ. Ειναι βασικό το να απορροφαται η υγρασια για την καταπολεμηση των μηκυτων και αρα και του παρατριμματος

Παιδιά έφτιαξε ο Πούπης μας, είναι καλά το καρδουλάκι μου... αλλά έτσι για να μην είμαστε ποτέ ήσυχοι... έχω έναν φοβερό πονόλαιμο (ε ναι γιατί το ρίξαμε στις βόλτες με τις λιακαδες) και είμαι με μάσκα μην το κολήσω το κουκκί μου.

Πιστεύω ότι το δικό μας σύγκαμα είχε περισσότερο να κάνει με το τσιρλάκι... τώρα έχει σφίξει αρκετά

εύχομαο απλά να μην έχω καμιά ίωση.....

σας φιλάμε

μάκια μάκια μανούλες γλυκές

tt1f3a5.aspx

θα ηθελα την βοηθεια σας. νοσηλευτικαμε στο παιδων απο βροχιολιτιδα. τα κακα μας τοτε ηταν πρασινα. με την αγωγη που πηρε τα κακα αλλαξαν χρωμα και αρχισαν να πλησιαζουν το χρωμα που ειχαμε υπο νορμαλ συνθηκες.οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο τα κακα μας αλλαξαν και παλι χρωμα. εγινας κιτρινα κατα κιτρινα. σαν το φοσφορικο το χρωμα. να σας πω οτι πεινει μονο γαλα της μαμας οι κενωσεις σε αριθμο ειναι νορμαλ επισης και οι βρεγμενες πανες. δεν ξερω αν ειναι το ερολιν που κανουμε εισπνοες και δημιουργει αυτο το χρωμα. δεν ειναι διαρια αφου οι μυξες βγαινουν κανονικα. σιγουρα κανουμε πολλους φυσιολογικους ορους απο μυτη και περιμενουμε να σκασει και κανα δοντακι. μιλησα με την παιδιατρο και μου ειπε οτι ειναι στα πλαισια της ιωσης. γνωριζετε κατι αναλογο;

• 2 εβδομάδες μετά...

Εδω τα ίδια, εκτός όμως του συγκάματος!!!

Τα κακάκια νερουλά αλλά έχει φτάσει τα 6+ κιλά το κουκκί μου!!!!

Α, ναι,έχει πλέον κ κολικούς, αέρια πολλά, οι κλανίτσες πάνε σύννεφο...

Βγάζει κ κάτι πράσινες βλεννο-ταινίες ενίοτε, αλλά είναι καλά, γελάει... οπότε...

γελάω κι εγώ

Η κοπέλα που έχω για τη μαμά μου - από Βουλγαρία - το έθεσε πολύ κομψά:

" Θα φας πολλή κακά τώρα εσύ Εύη ! "

Κάρατζ γκερλς, κουράζ.

tt1f3a5.aspx

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπέρα ,

έχω ένα αγοράκι 19 ημερών και προσπαθούμε να κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό εδώ και 6 μέρες. Την πρώτη βδομάδα θήλαζε αποκλειστικά αλλά κάποιοων γεγον'οτων (θεραπέια για ακάρεα ψώρας) την δεύτερη βδομάδα του έδινα μόνο ξένο γάλα (7 * 80 ml) . Από τη τρίτη ξεκονήσαμε το σχήμα θηλασμός και μείωση του ξένου. Σήμερα κλέινω την 1 μέρα που του δίνω 30 ml σε κάθε γεύμα. Βέβαια κλαίει συχνά οπότε το βάζω συχνά στο στήθος.(έχω πάρει και το lactina μεν δεν προλαβαινω να αντλώ αλλά και μου τσούζουν οι θηλές μου κατάτ τη χρήση)

Αυτό που με προβλαματίζει είναι ότι έχουμε φύγει από το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας λόγω ξενου αλλά τώρα λερώνει τη πάνα με κακάκια (4 - 5) φορές με ποσότητα 1 κουταλιά της σούπας και είναι σαν κουτσουλιά σκούρα πράσινα. Τσισάκια κάνει γύρω στις 5 φορές .

Καλησπέρα ,

έχω ένα αγοράκι 19 ημερών και προσπαθούμε να κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό εδώ και 6 μέρες. Την πρώτη βδομάδα θήλαζε αποκλειστικά αλλά κάποιοων γεγον'οτων (θεραπέια για ακάρεα ψώρας) την δεύτερη βδομάδα του έδινα μόνο ξένο γάλα (7 * 80 ml) . Από τη τρίτη ξεκονήσαμε το σχήμα θηλασμός και μείωση του ξένου. Σήμερα κλέινω την 1 μέρα που του δίνω 30 ml σε κάθε γεύμα. Βέβαια κλαίει συχνά οπότε το βάζω συχνά στο στήθος.(έχω πάρει και το lactina μεν δεν προλαβαινω να αντλώ αλλά και μου τσούζουν οι θηλές μου κατάτ τη χρήση)

Αυτό που με προβλαματίζει είναι ότι έχουμε φύγει από το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας λόγω ξενου αλλά τώρα λερώνει τη πάνα με κακάκια (4 - 5) φορές με ποσότητα 1 κουταλιά της σούπας και είναι σαν κουτσουλιά σκούρα πράσινα. Τσισάκια κάνει γύρω στις 5 φορές .

για υπερπαραγωγή ούτε λόγος καθώς είμαι στην αρχή ακόμα

dorina1375, σε παρακαλώ, απάντησε στις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Πες μας επιπλέον από ποιο στήθος θηλάζει κάθε φορά

και αν εκανες αντλήσεις και με τι συχνότητα και αποτέλεσμα για τις ημέρες που δεν θήλαζες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

dorina1375, σε παρακαλώ, απάντησε στις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Πες μας επιπλέον από ποιο στήθος θηλάζει κάθε φορά

και αν εκανες αντλήσεις και με τι συχνότητα και αποτέλεσμα για τις ημέρες που δεν θήλαζες.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

3660 19/5

Β. Το φύλο του βρέφους

αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

ραχαια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

15.9 και τη παρασκευη 29/5 10.3 (δεν εχει ξαναγινει μετρηση)

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

3660 19/5

3370 21/5

3410 23/5 εξοδος απο νοσοκομειο

2/6 3710 παιδιατρος

5/6 3830 ενοικιαζομενη ζυγαρια

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

συνεχεια

19/5 εως 25/5 θηλασμος

26/5 εως και 1/6 ξ γαλα 7 * 80 ml

2/6 εως σημερα θηλασμος με μειωση συμπληρωματος (σημερα 7/6 του εχω δωσει συνολικα απο χθες 23 00 εως τωρα 19 00 90 ml)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

lactina medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: σπανια πια δεν προλαβαινω

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5 -6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

5-6 σαν κουτσουλιες ( ποσοτητα γυρω στην 1,5 κουταλια της σουπας -ρευστά) πρασινες σκουρες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

του δινω και τα 2 στηθη

για τις μερες που δεν θηλαζα επειδη ειχαν πληγωθει οι θηλες δεν μπορουσα θηλαστρο και εβγαζα μετο χερι

Επεξεργάστηκαν by dorina1375
BOLD

ΣΟΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...........................

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΟΙ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΛΑ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΠΑΝΑ; (ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ;)

ΠΑΝΤΩς ΑΠΟ ΧΘΕς ΕΧΩ ΚΟΙΜΗΘΕΙ 2 ΩΡΕς ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ;;;;;;;;;

Η κορη μου (2 ΧΡΟΝΩΝ)εχει γινει ενα αλλο παιδι , ολο αντιδραση,φρικαρει .Επίσης αισθανομαι πολυ ασχημα γιατι δεν εχω καθολου χρονο να ασχοληθω μαζι της και νιωθω οτι περιμένει να την πλησιάσω εγώ εκείνη δεν κάνει καμιά κίνηση ( όπως παλιά. )

ΟΙ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΛΑ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΠΑΝΑ; (ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ;)

όχι δεν μετράνε όλες, ένα απλό λέρωμα στην πάνα δεν θεωρείται κένωση.

ΠΑΝΤΩς ΑΠΟ ΧΘΕς ΕΧΩ ΚΟΙΜΗΘΕΙ 2 ΩΡΕς ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ;;;;;;;;;

Το πόσο μπορείς να αντέξεις το ξέρεις μόνο εσύ.

Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος στην οργάνωση του χρόνου σου γιατί το μωρό αποκλείεται να κοιμήθηκε μόνο 2 ώρες το 24ωρο. Τα μωρά κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες το 24ωρο κι εσύ πρέπει να εκμεταλλεύεσαι αυτές τις ώρες για να κοιμάσαι και όχι για να κάνεις δουλειές.

Ο θηλασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αν δεν τον αντέχεις ή αν νομίζεις ότι δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας στην οικογένεια μπορείς να το διακόψεις.

κορη μου (2 ΧΡΟΝΩΝ)εχει γινει ενα αλλο παιδι , ολο αντιδραση,φρικαρει .

Νομίζω ότι έχει τη φυσιολογικότερη αντίδραση δίχρονου!

Επίσης αισθανομαι πολυ ασχημα γιατι δεν εχω καθολου χρονο να ασχοληθω μαζι της και νιωθω οτι περιμένει να την πλησιάσω εγώ εκείνη δεν κάνει καμιά κίνηση ( όπως παλιά. )

Περιμένει από εσένα για να επιβεβαιώσει τα αισθήματά σου, είναι λογικό και αναμενόμενο. Εσύ πρέπει να αναλάβεις πρωτοβουλία να χτίσεις ξανά τη σχέση σου με το πρώτο παιδί που νιώθει ότι η σχέση σας έχει αλλάξει δραματικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...