Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ - ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

Recommended Posts

Επειδη και εμενα κανει πρασινα κακακια εδω και πολυ καιρο και ειναι 2μιση μηνών ακολουθώ αυτο με το να το ταίζω 2-3 συνεχόμενες φορες απο το ίδιο στήθος αλλα επειδη παντα κλαιει στο τελος του δίνω και λιγο απο το αλλο στηθος και ηρεμεί και εγιναν μουσταρδί τα κακακια του αλλα αναρωτιεμαι για ποσο καιρο θα το κάνω αυτο. Επειδη όσες μερες το κάνω το μωρο κανει πολλες ώρες να φάει ισως επειδη δεν ειναι μεγαλη η ροή και όλη μερα θηλάζω τελικά. Θα το κάνω για οσους μηνες θηλάζω? Δε θα ξανααρχισω να του δίνω εναλλαξ? εν τω μεταξυ βγάζει ρευστες γουλιες μετα απο καθε θηλασμο τώρα με αυτο το συστημα ενω πριν εβγαζε ελαχιστες και αραιες σαν το νερο ενώ τωρα είναι πηχτες. Είναι φυσιολογικο αυτο? Και κανει 5-6 φορές κακια την ημερα. Τόσο κανουν σε αυτη την ηλικία?Νομιζ απως λιγοστευουνμε τον καιρο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 565
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια τη γνώμη σας παρακαλώ!Πόσο φυσιολογικό σας φαίνεται το μικρό μου ( σε λίγες μέρες κλείνει τον 4ο και θηλάζουμε κανονικά και αποκλειστικά ) να έχει το λιγότερο 6 κενώσεις ΄το 24ωρο;; Να σημειώσω ότι έτσι ήταν πάντα, η απορία μου είναι γιατί δε μειώνονται οι κενώσεις όσο μεγαλώνει. Επιπλέον αυτό το μήνα θα έχει πάρει μάλλον μόνο 500 γραμμάρια, την Πέμπτη θα πάμε στο γιατρό! Αν ξέρετε κάτι πείτε μου σας παρακαλώ :?:

Q739p2.png

Φυσιολογικό ειναι !Μερικά μωράκια κανουν πολλά κακάκια :D Εμεις παλι ειμασταν το εντελώς αντιθετο .

Τι σημαινει ΜΟΝΟ 500 γρμ ??? Στο δευτερο τριμηνο το μωρο παιρνει 300-600 γρμ το μηνα !!! Αν μαλιστα εχει βαλει πολυ βάρος τους προηγουμενους μηνες μπορει να βαλει και λιγότερο ή και καθόλου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Φυσιολογικό ειναι !Μερικά μωράκια κανουν πολλά κακάκια :D Εμεις παλι ειμασταν το εντελώς αντιθετο .

οκ! Τότε πως καταλαβαίνουμε ότι ενα μωράκι που θηλάζει έχει διάρροια αν όχι από τη συχνότητα των κενώσεων;

Τι σημαινει ΜΟΝΟ 500 γρμ ??? Στο δευτερο τριμηνο το μωρο παιρνει 300-600 γρμ το μηνα !!! Αν μαλιστα εχει βαλει πολυ βάρος τους προηγουμενους μηνες μπορει να βαλει και λιγότερο ή και καθόλου :D

:D οπότε μάλλον καλά είμαστε από βάρος! εγώ σκεφτόμουν: που να σταυρώσει γραμμάριο το παιδί μου αφού όλο γεμίζουμε πάνες; :oops:

Q739p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια θα ήθελα και εγώ να σας ρωτήσω κατι, ο μπέμπης μου είναι 18 ημερών και εδώ και λίγες μέρες βλέπω ότι έχει πολλά αέρια και εδώ και δύο 24ωρα δεν έχει ενεργηθεί. Την ημέρα πριν από αυτές τις 2 μέρες ενεργήθηκε 3 φορές την ημέρα, από τις οποίες η μια ήταν πολύ :) μεχρι τη μέση του, και πριν από εκείνη την ημέρα πάλι δεν έκανε ένα 24ώρο. Το θηλάζω αλλά και πίνει μετά το θηλασμό και 100μλ ξένο γάλα. Μόνο τις νύχτες τα καταφέρνουμε μόνο με θηλασμό. Συνολικά πίνει 4 φορες την ημέρα από 100μλ και όσο πιει από μένα, αλλά δίχνει και ότι πινάει συνέχεια. Είναι φυσιολογικο να μην έχει κάνει τα κακα του δύο 24ωρα?

ΡΑΦΑΗΛ - 4/2/2009

Νομιζω ειναι φυσιολογικο οταν θηλαζει Αποκλειστικα,εσυ του δινεις και ξενο αν καταλαβα καλα,θα σου απαντησουν οι πιο εμπειρες μαμαδες αλλα ισως να επαιρνες και ενα τηλ τον παιδιατρο να δεις τι θα σου πει.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Οι κενωσεις μας εχουν αλλαξει σε ποσοτητα και χρωμα,εδω και μια εβδομαδα δεν κανει πολλα κακα και δεν βλεπω ουτε τα ασπρα σπορακια που συναντουσα παλια,αντιθετως βλεπω κατι πρασινοπες γραμμουλες στα κακα της.

Επισης τις τελευταιες 2-3 μερες,ισως και περισσσοτερο πινει γαλα τα πρωτα 5 λεπτα και μετα πιπιλιζει για λιγο( 5-6 θηλαστικες κινησεις) αφηνει τη θηλη καναπιπιλιζει την ξαναφηνει και αυτο το κανει και στα δυο στηθη :oops: .Οταν το κανει αυτο μετα πιεζω τη θηλη και δεν βγαζει μεγαλη ποσοτητα γαλακτος και αγχωθηκα μηπως μειωθηκε η παραγωγη μου :(

Βρεχει γυρω στις 5 πανες ημερισιως, κακακια της κανει 2 φορες,αλλα πολυ λιγο οπως ειπα παραπανω.

Αγορασα ζυγαρια και τις τελευταιες 2 εβδομαδες εβαλε 370γρ,λιγο δεν ειναι?

Ποτε καταλαβαινουμε οτι εχει μειωθει το γαλα μας??????????????????

Το θηλαστρο το βγαζω απ'εξω,με 3 περιπου αντλησεις το 24ωρο μαζευω 150ml :cry: . :?

Μαρία Χ. απ΄όσο έχω προσέξει, πολλά μωράκια έχουν αυτή την συμπεριφορά στον τέταρτο μήνα (είναι το άλμα ανάπτυξης μάλλον). Κι ο δικός μου τα ίδια έκανε και με κούραζε :( . Τον έβαζα μέσα στο sling, περπατούσα και τον τάιζα γιατί αλλιώς δεν έτρωγε πολύ. Με τον βηματισμό αφοσιωνόταν στο φαΐ. Τώρα απλά αδειάζει το στήθος σε 5-10'.

Για τις κενώσεις μην ανησυχείς. Το πιο πιθανό είναι να αραιώσουν κι άλλο. Ούτε οι πράσινες γραμμούλες είναι κάτι ανησυχητικό, όπως έχει αναφερθεί κάπου εδώ. Το χρώμα άλλαξε και σε μας, από κίτρινα ή κιτρινο-πράσινα έγιναν καθαρά μουσταρδί τα κακάκια μας. Πιστεύω ότι απλά ρυθμίστηκε η παραγωγή γιατί εγώ είχα "υπερπαραγωγή" :lol: . Ούτε και πολλά σποράκια έχουμε πια.

Το θήλαστρο δείχνει μόνο πόσο μπορείς να αντλήσεις. Κι εγώ στην αρχή έβγαζα 100-120 μλ σε 10' και τώρα βγάζω την ίδια ποσότητα σε μισή ώρα και βάλε!

Από ό,τι έχουν πει οι πιο έμπειρες, αφού θηλάζεις τόσο καιρό μάλλον εδραιώθηκε η γαλουχία σου, μην ανησυχείς για μείωση στο γάλα.

vChmp3.png IkwYp3.png

Voukal Σ'ευχαριστω για την απαντηση, :) ειμαστε κοντα βλεπω,μια'βδομαδα περιπου εχουν διαφορα τα μωρακια μας..Εχω ψιλοηρεμησει οσον αφορα τα κακακια μας και εχω αγχωθει γιατι γυριζω στη δουλεια :cry: ελπιζω πως δεν θα εχει επιπτωσεις στην παραγωγη μου η πολυωρη απουσια 8ωρο :cry: .

Την αλλη Τριτη ξεκιναω ,θα γραψω να σας πω και νεοτερα..Δεν εχω και που αλλου να πω τον πονο μου.... :cry::cry::cry:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

αυτό με το ίδιο στήθος πρώτη φορά το ακούω. Και οι μαίες στο Έλενα αλλά και ο παιδίατρος που παρακολουθεί τον μικρό μου είχαν πει να μην κόψω το δικό μου γάλα για ξένο, ό,τι και αν δω στο μωρό (εννοείται σε λογικά πλαίσια, δε μιλάμε να έβλεπα αίμα), εναλλάξ τα στήθη (εμένα έπινε σε κάθε γεύμα και από τα 2 εντός 25λέπτου, αφήστε, χαμός :D ) και ότι με τον αποκλειστικό θηλασμό δε φοβόμαστε παρά μόνο αν το παιδί αρχίσει να βγάζει "νερό" τα κακά ή κάνει πάνω από 10 ημέρες να ενεργηθεί.

Εμάς μια φορά μας έτυχε εκεί που έκανε 4, 5 ή και 6 φορές ημερησίως ξαφνικά περνάει πρώτη μέρα, περνά δεύτερη... φτάσαμε την 8η, πανικόβλητοι πια, αλλά ο μικρός μια χαρά.... και κάνει... και δεν σας περιγράφω τι βγήκε από ποσότητα!!!!

Επίσης κάτι που παρατήρησα στο δικό μας μωρό, όταν αρχίσαμε τις κρέμες και τα φαγητά και τα φρούτα (παρεμπιπτόντως ο δικός μας γιατρός μας έδωσε φρούτα ανάμεικτα όλα μαζί εκτός φράουλας και ακτινιδίου που θα τα δώσουμε καλύτερα μετά το 2ο έτος) έβαζα λίγο ρυζάλευρο στις σούπες (χορτόσουπες, κρεατόσουπες) για να γίνονται πιο κρεμώδεις, και στις φρουτόκρεμες το ίδιο. Εεε του έπαιρνε και 3 μέρες να ενεργηθεί κάποια στιγμή. Το έκοψα μαχαίρι και μέσα στο φρούτο, αν μου βγαίνει πολύ νερουλό ρίχνω μια δυο κουταλίτσες φαριν λακτέ, ενώ στα φαγητά προσπαθώ και "σώνω" το περισσό νερό στο κατσαρολάκι βράζοντάς τα λίγο παραπάνω. Αν κάποια έχει αντίστοιχο πρόβλημα το πιθανότερο έιναι ότι φταίει το ρυζάλευρο!

υπομονή!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Το μπέιμπς μας γεννήθηκε:

την 39η εβδομάδα

Αγορι

με Καισαρική (ΚΤ)

και Επισκληρίδιο

ίκτερος ΟΧΙ

Δε νοσηλεύτηκε

βάρος:

3.440 γρ στη γέννηση 16.02.09

13.03.09 - 4.440 γρ

23.03.09 - 4.960 γρ

30.03.09 - 5.250 γρ

7 - 12 γεύματα

θηλάζει σε όλα

Αν πάρει συμπλήρωμα, παίρνει 30 ml σε κάθε γεύμα σα φάρμακο για να σφίξουν τα κακά για 2-3 μέρες.

Θηλαστρο NUK ηλεκτρικό

Δεν κάνω συστηματικές αντλήσεις

Poopy Poopy we love Poopy.

tt1f3a5.aspx

Καλως τηνα! Γραψε καλε κι αυτα που εγραψες στην αλλη ενοτητα για το προβλημα σας......οσες περισσοτερες λεπτομερειες τοσο καλυτερα! :wink:

Δες και λιγο το θεμα της δικης σου διατροφης.......τι τρως εσυ?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλως μας ήρθες :D Λιγο μακρυνάρι το νικ σου :lol:

Να σου πω , το προβλημα σας ποιο ειναι ? Υδαρες κενώσεις κανουν ολα τα μωρά που θηλάζουν μας ενδιαφέρει ομως το χρωμα τους και να μην εχουν αφρους . Το ξενο γαλα σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν ειναι φάρμακο !!!!

Τωρα βλεπω να λεει και η Βερα οτι εχεις και αλλα να μας πεις ... :wink:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να σου ζήσει το μωράκι! Μάλλον το μωράκι σου περνάει ίωση, αν όμως οι υδαρείς κενώσεις συνεχίσουν θα πρέπει να δούμε για τυχόν υπερπαραγωγή ή και αλλεργία. Να σε ρωτήσω πρώτα το συμπλήρωμα το δίνεις από μόνη σου ή σου το είπε ο γιατρός; Και τι γάλα είναι αυτό; Είναι υποαλλεργικό, είναι χωρίς λακτόζη, τι είδους γάλα είναι;

Πώς είναι το χρώμα των κενώσεων και περίπου πόσες είναι το 24ωρο; Πόσες μέρες υπάρχει η κατάσταση αυτή;

Κατ' αρχήν, θα πρέπει να κόψεις άμεσα τα γαλακτοκομικά (πρόσεξε και τα κρυμένα γαλακτοκομικά που βρίσκονται σε γλυκά, μπισκότα και άλλα παρασκευάσματα, να διαβάζεις τα συστατικά!) Λογικά, θα δεις βελτίωση μετά από μερικές ημέρες. Επίσης, θα έλεγα να κόψεις και το συμπλήρωμα, μπορεί να χειροτερεύει τα πράγματα (σίγουρα τα χειροτερεύει αν έχει λακτόζη)

Να ξέρεις ότι μετά την αποχή από γαλακτοκομικά ο οργανισμός της μητέρας θέλει περίπου 2 εβδομάδες για να καθαρίσει τελείως και του μωρού άλλες 2.

Για το σύγκαμα, καλό σκούπισμα, ίσως και στέγνωμα με το πιστολάκι, να αφήνεις την περιοχή χωρίς πάνα στον αέρα για αρκετή ώρα. Δοκίμασε να βάλεις μητρικό γάλα στην περιοχή, πολλές κοπέλες τις έχει βοηθήσει.

HXuSp2.pngaS46p2.png

βΑΖΩ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΠΩς ΣΑς ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ......

Γειά σας και χαρά σας, να μας ζήσουνε τα κουκλιά μας και να τα χαιρόμαστε!!! Νέα μαμά, μπέμπης 40 ημερών (αύριο) και ήδη στον αγώνα του συγκάματος... Οι γιατροί με έχουν τρελάνει, ο ένας έτσι ο άλλος αλλιώς, κόψε το μητρικό να σφίξουν οι κενώσεις Ο ΕΝΑΣ - μην κόψεις το μητρικό, άσ'τον ανοιχτό κ βάλ'του κορτιζόνη Ο ΑΛΛΟΣ, έχει διάρροια Ο ΕΝΑΣ - έτσι είναι τα κακά όσων θηλάζουν Ο ΑΛΛΟΣ - -δε βγαίνει άκρη, πρέπει να γίνεις ειδικός ο ίδιος για να το λύσεις το πρόβλημα!

Το μπεμπούδι μ' είχε κάνει ελαφρά έλκη και έκανα θεραπεία συνδιάζοντας τις θεραπείες 2 γιατρών και βγάζοντας ό,τι δε μου άρεσε όπως κορτιζόνη κτλ και φτιάχνοντας και δικό μου σκεύασμα καθ'ότι φτιάχνω κρέμες κτλ. ΑΛΛΑ!!! Εμ, αλλά.... πάνω που καθάρισε μια χαρά με τις αλοιφές κ άνοιγμα 6-7 ώρες, την επόμενη της πρώτης μέρας που δεν τον άφησα ανοιχτό τόσο πολύ ΝΑ'ΤΟ το κόκκινο τέρας και μάλιστα εξαπλωνόταν θρασύτατα μπροστά στα μάτια μου ενώ ο μικρός ήταν με ανοιχτή πάνα πάνω στο μαξιλάρι θηλασμού... Τί 'ναι τούτο?

Πρέπει δηλαδή να μένει στον αέρα όλη μέρα??? Δεν γίνεται αυτό απλά.

Κι ύστερα τι σόι πράμα είν' τούτο που τολμάει κ χειροτερεύει ενώ ο μπέιμπς είναι αερόβιος??? Αλλεργία?

Διάβασα λοιπόν όλες τις δημοσιεύσεις εδώ και βλέπω τελικά ότι κ οι δικοί σας οι γιατροί στα τυφλά πάνε. Πάρε βάλε κ πες μας...

To Bactroban είναι για σταφυλόκοκκους πχ τα μελάνια για Candida το Helixderm πάλι συνδιάζει κ αντιμικροβιακές αλλά κ αντιμυκητιακές ιδιότητες, το γάλα της μαμάς καλό για πολύ ελαφρές καταστάσεις... ενώ τα Daktarin-Daktodor φαίνεται να μη δουλεύουν μετά από λίγο καιρό και την κορτιζόνη στο Daktodor τη θεωρώ ούτως ή άλλως έσχατη λύση.... Και γενικά βλέπω όλοι εδώ ταλαιπωρούνται χωρίς απτά στοιχεία για την εκάστοτε περίπτωση.

Οπότε, τί κάνουμε?

1. Μήπως καλύτερα κάποιο τεστ πχ καλλιέργεια? Για να ξέρουμε τι μας γίνεται... !!! Γίνονται τέτοια τεστ σε νεογνά, τεστ στα κακάκια επίσης κάνουνε? Αν ναι που και πώς? Ξέρετε τιπτς?

2. Επίσης ξέρετε κάποια δίαιτα θηλασμού ενάντια στις υδαρές κ αδιάκοπες κενώσεις των βυζοθρεμμένων μας??? Γιατί είναι πολύ δύσκολο να είσαι όλη μέρα πάνω από το κωλαράκι με γάζες κ ορό κ να σφουγγίζεις ενώ παίρνει τον αέρα του... (να έρθει ο γιατρός να το κάνει που μου λέει "δεν είναι τίποτα" και ο μπέμπης σκούζει.... κ με πιάνει τρέλα εμένα)

Πείτε κάποια ιδέα γιατί οι γιατροί θιγονται που εγώ η αδαής τολμάω να τους υποδείξω τρόπο σκέψης.. :shock:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Επειδή είδα στο κείμενο που παρέθεσε η vera πως το καθαρίζεις με γάζες, μήπως δεν καθαρίζει καλα; Μήπως καλύτερα κάτω από τη βρύση με υποαλλεργικό σαπούνι και άφθονο τρεχούμενο νερό; Εγώ πάντα έτσι τα καθάριζα τα δικά μου. Δεν ξέρω, ίσως να έχει και κάποια ευασθησία το μωράκι, για να δούμε τι θα πουν οι άλλες κοπέλες :?

HXuSp2.pngaS46p2.png

εΓΩ θα συμπληρωσω οπως ειπαν και τα κοριτσια, οτι οι κενωσεις μεχρι να αρχισουν οι στερεες τροφες ειναι υδαρεις και χρωματος τσιρλι.....μετα σιγα σιγα σφιγγουν.......μη περιμενεις να σφιξουν τωρα....

Μαλιστα μεχρι να αρχισουμε στερεες μετα απο τους πρωτους 2-3 μηνες τα αμολουσε μια φορα την μερα και ηταν τεραστια η ποσοτητα......γεμιζε μεχρι το λαιμο, μη σου πω οτι ετρεχε και στο πατωμα........καθε μερα επλενα σκατουλια........Τον πρωτο καιρο ομως εχεζε καθε λιγο.....δεν ειναι σηαδι διαροιας η προβληματος...ειναι το φυσιολογικο.

Για τον αφρο δεν ξερω......

Τωρα για το παρατριμμα μηπως εχει σχεση με τη διατροφη σου? Να περιορισεις τα οξινα (λεμονια, πορτοκαλια) και τα μπαχαρικα? Γενικως οτι τρως εσυ το λουζεται ο μπεμπης......

υδαρεις προς πολτωδες ειναι οι κενωσεις απο τα μωρακια που θηλαζουν!

εμεις ακομα και τωρα που χρονιζουμε και ενω εχουμε βαλει καποιες στερεες τροφες(λιγες) στο μενου της ημερας οι κενωσεις ειναι πολτώδες!

παντα επλενα και πλενω την μικρη κατω απο τρεχουμενο νερο, μωρομαντηλα οταν ειμαστε εξω! παντα αλλαγη πανας πριν το φαγητο και οποια αλλη στιγμη χρειαστει!

αφου νοσηλευτικαμε στην μοναδα αποκτησαμε συγκαμα τοσο βαθυ και μεγαλο που αιμοραγουσε.....

δοκιμασαμε ολες τις μαρκες σε πανες....εβαζα σουντοκρεμ και κενακομπ εναλλαξ καθως και μελανι!

απο τοτε και μεσα σε ενα χρονο δεν εχουμε καταφερει να τελειωσουμε το βαζακι με την σουντοκρεμ που ειχαμε αγορασει στην αρχη....αλλα μονο πλυσιμο

τα ματια σου η ζωη μας ολη

Γεια σας και χαρά σας να χαιρόμαστε τα φατσάκι μας όλες και να μας ζήσουν! :):)

Όχι κορίτσια, κάτω από τη βρύση τον πλένω, με τις γάζες τον κομπρεσάρω τον ανθρωπάκο μου όταν τον έχω τσιτσίδι...!

Ο μικρός μου είναι 42 ημερών σήμερα.

Γενικά έχei υδαρές κενώσεις κίτρινες σα μουστάρδα με κομμάτια

αλλά τα ενδιάμεσα "σταξίματα" είναι το πρόβλημα, δεν σταματάνε καθόλου,

ο μεγαλύτερος διαπιστωμένος χρόνος που έχει μείνει στεγνό είναι 30' κ είναι σπάνιο.

Χθές άρχισε να βγάζει αφρό! Λύσσαξε το κωλαράκι του.... Αχ

Διάβασα ότι είναι δυσαναλογία πρώτου κ δεύτερου γάλακτος.

Εμ χθες πήγαμε στη γιαγιά του κ τρελάθηκε κάθε μισή ώρα θήλαζε για 5-10 λεπτά. Έφαγα κ 3 πιάτα ψαρόσουπα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Σήμερα μπήκαμε σε καλύτερη σέιρά.

Θηλάζω από ένα στήθος τη φορά από την αρχή του θηλασμού πάντως.

Τον έχω με ελαφρά έλκη γύρω και στις πτυχες του σφιγκτήρα του (βάζω μελάνι σε κάθε αλλαγή και helixderm με λανολίνη όταν τον κλείνω) στα γόνατά μου ανοικτό να στεγνώσει.

Έκανα ψιλο - ελεύθερη διατροφή μέχρι τώρα (γάλα δεν πίνω λόγω αερίων που μου προκαλεί) γίδινα κ πρόβεια γιαούρτια κ τυριά κυρίως αλλά κ κότατζ ή γκούντα ενίοτε, λουκάνικα, σοκολάτα κουβερτούρα... Σαλάτες πολλές, σούπες, λαχανικά σωτέ, μαύρα ψωμιά, άγρια-αναποφλείωτα ρύζια κ τετοια

Απ'ότι διάβασα ίσως παίζει ρόλο η διατροφή μου στο σύγκαμά του που

μας βασανίζει κ τους 2... αν και τα κακά του ηταν έτσι εξ αρχής που έκανα αυστηρή νοσοκομειακη δίαιτα, κοτόσουπα κτλ...

Τι να κάνω? Μόλις δε γύρισα από τη γυναικολόγο η οποία λέει να κάνω δίαιτα, ναι οκ, ΔΙΑΙΤΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ κανένας???

Είδα ότι μου γράψατε ενδιάμεσα είχα φύγει όμως κ τώρα τελείωσα αυτό εδώ το κείμενο που είχα αρχίσει αμέσως μετά το πρώτο πόστ εδώ

Βοήθεια. :shock:

tt1f3a5.aspx

Ο αφρός... τι ξέρετε ??? Οι αμερικάνοι λένε "ανισορροπία πρώτου και κ δεύτερου γάλακτος" εννοούν το πιο νερουλό διαφανές που έχουμε στην αρχή Πρώτο (foremilk) και το πιό άσπρο το Δεύτερο (hindmilk)...

Εσείς τι λέτε με τον αφρό?

tt1f3a5.aspx

Επειδή γράφεις ότι κάθε μισή ώρα θηλάζει από 5-10 λεπτά, και ότι σε κάθε θηλασμό αλλάζεις στήθος, μήπως έτσι πάλι παίρνει πάλι το λιγότερο λιπαρό γάλα; Μήπως να δοκίμαζες να αλλάζεις στήθος, όχι σε κάθε θηλασμό (δηλ. όχι ανά μισή ώρα), αλλά περίπου κάθε 2 ώρες και να δεις πώς θα πάει;

Βέβαια, αν έπαιρνε μόνο το λιγότερο λιπαρό γάλα, τα κακά θα ήταν πράσινα, αλλά και πάλι... ο αφρός ίσως να δηλώνει αυτό :?

Για να δούμε τι θα πει και η Αγλαΐα

αντιγράφω από εδώ:

http://www.mother-2-mother.com/motherconcerns.htm

WHAT CAUSES AN IMBALANCE IN FOREMILK AND HINDMILK?

Moms that have an overabundant milk supply, or nurse in very short sessions, will often experience what is commonly called an imbalance of foremilk and hindmilk. What this means is that the baby is not getting enough of the rich fatty milk. This can cause excessive gas, fussiness, and very green liquidy and highly acidic stools. Sometimes mom can hear the baby's tummy "gurgling", and the baby usually will have a diaper rash.

The baby will want to nurse quite often because he is uncomfortable. Nursing actually will help to ease baby's discomfort, at least for a little bit, because it helps to move the gas. Babies often will pass gas and have a bowel movement either during their nursing sessions or shortly thereafter. Unfortunately, in a short amount of time, the baby begins to feel uncomfortable again and the cycle then begins again.

HXuSp2.pngaS46p2.png

χθες το έκανε αυτό κ τον πιάνει που κ που αλλά όχι συχνά..

επίσης πράσινα δεν είναι αλλά η όλη περιγραφή είναι γενικά μια τυπική μέρα του δικού μου όταν τον πιάνει αυτή η αναποδιά...

και ταιριάζει με το σύγκαμα κιόλας

θα του δίνω ανα 3ωρο από το ένα στήθος αν συνεχίσει τα ίδια...

ευχαριστώ πολύ πολύ

tt1f3a5.aspx

θα του δίνω ανα 3ωρο από το ένα στήθος αν συνεχίσει τα ίδια...

Ξεκίνα έτσι, κόψε όλα τα γαλακτοκομικά και μετά θα δοκιμάσεις αυτά που δεν είναι από αγελαδινό γάλα. Κοψε και τα εσπεριδοειδή, μερικές φορές καποια μωρά αντιδρούν έντονα εξαιτίας τους.

Το τρίωρο ίσως χρειαστεί να γίνει τετράωρο.

Τα ξαναλέμε! :)

vera το τσιρλί είναι χρώμα? αχαχαχα, τώρα το πρόσεξα, ωραίο!!!

δεν ηρεμεί παιδιά ο νέος μ'ένα βυζί στο στόμα είναι το άμοιρο, τά'χει παίξει...

Ωραία, aglaia θα κόψω γαλακτοκομικά, θα τον ταίζω από το ένα ανα 4 ώρες... και βλέπουμε...

δεν κάθεται ήσυχος, δε μπορώ να τον βάλω να αερίσει τον ποπο έτσι που κάνει...

:roll:

Α! άσχετο, δε μου δουλεύει η html στην υπογραφή, έχετε καμια ιδεα?

Σας ευχαριστω όλες που σπεύσατε να βοηθήσετε, ανεκτίμητη η συμπαράστασή σας :mrgreen:

tt1f3a5.aspx

Προσεξε τη διατροφη σου, στη φαση αυτη οτι τρως τον πειραζει........οχι σοκολατες!!!!! Ο δικος μου εβγαζε σπυρια οποτε ετρωγα!!! Τωρα για την ψαροσουπα, δεν ξερω αν λεω βλακειες αλλα ισως κι αυτο να το αφησεις για αργοτερα.....ουτε ξηροκαρπια...

Παντως να ξερεις οτι καθε μωρο ειναι διαφορετικο.......μπορει το δικο σου να τα αμολαει πολυ συχνα σε αυτη τη φαση........οσο περναει ο καιρος θα αραιωνουν οι κενωσεις.......ενδεχομενως το εντερακι του να ειναι ευερεθιστο....κοψε ολα τα γαλακτομικα να δεις πως θα παει....

Να χεις το νου σου συνεχεια να τον αλλαζεις μολις τα κανει.....

Απεφυγε τα πλυσιματα με αφρολουτρα...οσο πιο αγνα υλικα τοσο το καλυτερο...

Θα στρωσετε, μην ανησυχεις....στην αρχη ειναι οι δυσκολιες! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...