Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετά από πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?  

2.440

1. 1. Μετά απο πόσο καιρό προσπαθειών μείνατε έγκυος?

• σχεδόν αμέσως
      1017
    • μετά από έξι μήνες εώς ένα χρόνο
      490
    • μετά από ένα χρόνο εώς δύο χρόνια
      296
    • μετά από δύο εώς τρία χρόνια
      317
    • μετά από περισσότερα χρόνια
      11

Recommended Posts

Kαλημέρα κορίτσια! τί κάνετε;; βλεπω προετοιμάζεστε με το θηλασμό. μηπως ξέρετε πως μπορούμε να εφοδιαστούμε αυτά τα θηλαστρα που τα νοικιάζεις;

α στην 31η κάνουμε το ντοπλερ; οπότε μάλλον ακόμη έχω καιρό. και ελεγα ότι θα πηγαινα συντομα να τα δω τα μικρά γιατι ζω σε μαυρα μεσάνυχτα. και εχω μπει και σ αυτές τις επικίνδυνες εβδομάδες που άκουσα ότι άλλες κοπέλες γεννησαν και μ εχει πιασει μια τρελή ανησυχία. τελοσπάντων...

Marakiz μου εδωσε μία διατροφή που αν την εκτελέσω κατα γραμμα θα χάσω τουλάχιστον 5 κιλά! μετρας τα πάντα. ας πουμε το πρωι γάλα με 2 φρυγανίτσες, δεκατιανο ένα φρουτάκι, μεσημεριανό κρέας με σαλάτα και μια φετα ψωμί, μετά φρουτακι και το βραδυ ένα τοστακι.

το θεμα με μενα είναι ότι είμαι χορτοφάγος, το γάλα έχω καταλάβει ότι μου προκαλει δυσφορία και δεν πίνω, τυριά παχυντικά και τετοια απαγορεύονται και λόγω σακχάρου και χοληστερίνης, τρομάζω ακόμη και να φάω φασόλες φρέσκες γιατι ειναι σαν κανονικά όσπρια με κάπως λιγότερες θερμίδες. εννοείται ότι στην ίδια κατηγορία είναι και ο αρακάς και το καλαμπόκι. και εγω που νόμιζα πως είναι λαχανικά αυτά, οπότε τρώμε αφοβα. γλυκα δεν τρωω καθόλου, αλλά αν με πιασει υπογλυκαιμια τρωω καμια καραμελα και δύο και τρεις ή αυτες τις τσίχλες με ζάχαρη. κατα τ αλλα έχω πρηστει και με στενοχωρει που αντι για ποδια έχω λουκάνικα. εχω και δυο φόρμες εγκυμοσύνης αλλά δεν τις βαζω γιατι μου κανυν μία περιφέρεια άλλο πραγμα. γενικώς φοράω μόνο φορέματα. εσείς;;

Φωτεινούλα εχεις μπει και εσυ στην τελική ευθεια! τί ωραία μέχρι το τελος της εβδομ ο πελαργός θα σου έχει παραδώσει την μπουμπού!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α Marakiz την δευτερη τιμη από την καμπυλη δεν την θυμάμαι γιατι ξεχασα τα αποτελέσματα στην ενδοκρινολογο και όπως καταλαβαίνεις, αμέλησα να πάω να τα παρω. κανονικά και εγω τελη Ιουνίου πρεπει να ξαναπαω στην ενδοκρινολογο με το μπλοκάκι που μου έδωσε, στο οποίο θα έπρεπε να είχα καταγραψει τις μετρήσεις αλλά τπτ δεν έκανα. ευχομαι εσύ να είσαι πιο συνεργάσιμη. απλά εγω δεν καταλαβα τί κινδύνους κρύβει μια ελαφρια αυξηση του σακχάρου και γι αυτό το πηρα κάπως επιπολαια. πάντως διατροφή κάνω. προσεχω δηλ, όχι σε υστερικό σημείο αλλά προσέχω. φυσικα αυτο που κάνω εγω δεν είναι και το πιο συνετό, απλά είναι αυτο που μπορω εγω να κάνω, αν μπορεις να ακολουθησεις κατα γραμμα τις οδηγίες του γιατρού σίγουρα είναι το καλύτερο!!!

Φωτεινούλα είδα την Πέμπτη στο νοσοκ μία μπουμπου άρτι αφιχθεισα, σκέτη γλύκα! αχ ήταν τόσο όμορφη αν και ταλαιπωρημένη από τον τοκετό. την τραβηξαν την καημενουλα και με την βεντούζα! αχ φανταζομαι ποσο θα ανυπομονεις να δεις και την δικιά σου!

Καλημέρα Ρίτα!Ανυπομονώ δε λες τίποτα. Είμαι και στο τέλος και έχω συνέχεια πονάκια και πετρώματα και όλο νομίζω ότι θα γεννήσω! Αύριο έχω ραντεβού για nst και βλέπουμε!

Μήπως στα δίδυμα το κάνουν πιο νωρίς το ντόπλερ; τι σου είπε ο γιατρός;

3CnWp2.png

S28jp3.png

Ρίτα θα σε ενημερώσουν στο νοσοκομείο περί ενοικίασης θηλάστρου. Εμένα μου έχουν δώσει ένα χειροκίνητο της medela. Λέω αν όλα πάνε καλά, όταν ξεκινήσω τράπεζα γάλακτος για να γυρίσω στη δουλειά θα το δοκιμάσω κι αν με δυσκολεύει θα αγοράσω ένα ηλεκτρικό. Κοστίζει αλλά θα κάνει την απόσβεσή του αν όλα πάνε όπως θέλω με το θηλασμό.

Για το ντόμπλερ ρώτα, μπορεί λόγω διδύμων να χρειάζεται να γίνει νωρίτερα!

Περί ρουχισμού προσπαθώ να κρύψω μπρατσάκια αλλά εν όψει καλοκαιριού με τα ραντάκια και τα μαλλιά ψηλά είναι λίγο δύσκολο. :-P Γενικά από όλα φοράω, φορεματάκια, παντελόνες αέρινες, κολάν με μπλουζοφορέματα και μπλούζες, μόνο τα τζιν έχω κόψει γιατί έχει ζέστα. Κατά τα άλλα, εγώ βλέπω μπουτάκια, μπρατσάκια πρησμένα κι οι άλλοι μου λένε πως είμαι όλη μια κοιλιά. Νομίζω πως ξεγελάει η κοιλιά και φαίνεται εναρμονισμένο το σύνολο, μόλις γεννήσω θα φανεί η καταστροφή! :lol::lol:

Περί καμπύλης:

Εγώ έκλεισα ραντεβού με ενδοκρινολόγο αύριο και αναμένω τι θα μου πει. Ήδη προσέχω από σήμερα, πχ το πρωί έφαγα γάλα με φρυγανιά σικάλεως και τυρί αντί για γάλα με δημητριακά (έστω και ολικής). Σίγουρα θα είμαι πιο συνεργάσιμη γιατί έχει να κάνει με την υγεία του μωρού, όχι τη δικιά μου οπότε νομίζω επιβάλλεται. Κατά γράμμα δεν ξέρω, αναμένω τι θα μου πει αύριο, ελπίζω να μην είναι πολύ αυστηρός! :-P

Απορώ βρε Ριτάκι πως δεν θυμάσαι/ξέχασες να πάρεις κάτι τόσο σημαντικό.. Μη με παρεξηγείς αλλά είναι σημαντική η εμφάνιση ζαχάρου στην εγκυμοσύνη. Ένα απλό γκουγκάρισμα θα σε έπειθε, αλλά μην το κάνεις τώρα.:P Θα σου πρότεινα να πας κανονικά να τον δεις τέλος Ιούνη κι ας μην έχεις κάνει όσα θα έπρεπε. Να του πεις πως αυτή τη δίαιτα που σου έδωσε δεν μπορείς να την ακολουθήσεις, να στην ελαφρύνει μπας και μπορέσεις και σίγουρα να μετριέσαι, το Ε3 που σου βγάζει είναι πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο μηχάνημα.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Ω ρε κάτι σεντόνια που απλώνω όταν θέλω!! :shock:

Φωτεινούλα πως πήγε με το nst?

Aύριο έχω το πρωί! Όλο πετρώματα είμαι...έχω και την αίσθηση ότι έχει μειωθεί ο χώρος και δε βολευεται η μπέμπα...όλο κλωτσάει και τεντώνεται...θα βγει κανένα πόδι έξω απ την κοιλιά σε λίγο!

3CnWp2.png

S28jp3.png

Μarakiz δίκιο έχεις που με μαλώνεις!! κάνω δίαιτα, βεβαια όχι πολύ τρελα πράγματα, όμως κανω. σαλάτες τρώω μόνο μεσημεριανο, κανενα κουλουρι, αραια και που, καρπουζι ναι τρωω, αλλά εχω την εντύπωση ότι όλα τα φαγητά εχουν ζακχαρο και ειναι επικινδυνα. ούτε φασολάκια πήχεως δεν τρωω, αυτά τα αμπελοφάσουλα, που μ αρεσουν και δεν βλαπτουν την χοληστερίνη. αφού να φανταστεις έχω πει στην κορη μου να με κατσαδιάζει αν παω να φαω κάτι που δεν πρεπει. άλλες φορές την προτρεπω να το φαει εκεινη γιατι την απειλω ότι διαφορετικά θα το φάω εγώ! αυτή η διαιτα που μου έδωσε δεν ήταν, μου φαινεται, για εγκύους και μάλιστα με δυο μωρα. αυτη την διαιτα δεν θα μπορω να την κανω ούτε οταν γεννησω!

εμας στο νοσοκ δεν μας λενε από που να νοικιάσουμε θήλαστρο. στην πραγματικότηατα δεν μας λενε τπτ, ούτε επιμένουν για τον θηλασμό. τουλάχιστον εως το 2010 που γεννησα την κόρη μου. πηγα και χθες την κορη στην παιδιατρο και μου ειπε πως θα ειναι δυσκολο να θηλάσω 2 μωρά.

σήμερα εκανα το ντοπλερ. ο ενας είναι 1360 γρ και ο άλλος 1290 γρ, αναπτύσσονται φυσιολογικά. το μόνο (μεγάλο) προβλημα είναι ότι μίκρυνε ο τραχηλος. από 38 39 που ήταν, πήγε στο 27! και να φανταστειτε ότι πριν από 1 1/2 βδομ που ειχα παει στο νοσοκ μου ειχε πει ο εκει γιατρος ότι είναι φυσιολογικότατος, 38! γι αυτο σας έλεγα ότι δεν τον εμπιστευομαι και εχω πλήρη άγνοια της καταστασης μου. ο δεξιος μικρός έχει πολύ χαμηλά το κεφάλι του και γι αυτό δεν μπορω να περπατήσω. με ρωτα ο γιατρός και το εξης: παιρνεις μαγνησιο;; ναι του απαντώ; ποσα; 3-4 του λέω. ποιο παιρνεις με ξαναρωτά. το τροφοκαλντ, του απαντώ. ναι ποιο; των 60 ή των 120;; εγω δεν ηξερα, οποτε φανταστηκα ότι παιρνω των 120. αμ δε, των 60 επαιρνα τόσον καιρό, γι αυτο οι συσπάσεις πάνε συννεφο!

μου εδωσε και μια κολπικη αλοιφη προγεστερονης και μου συνεστησε ξάπλα, όλο ξαπλα. α την καισαρική δεν την αποφευγω!

φυσικα, ειναι το να καθομαι ειναι κατι που δεν μπορω να κανω αλλα θα προσπαθησω..

συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα, απλα πολλά τα γραφω προς γνωση και συμμόρφωση!!!

Φωτεινούλα κάνε κουραγιο, η μπουμπου ερχεται!!!

Ριτάκι προσοχή για τα διδυμάκια μας! Κάτσε ξάπλα το ξέρω είναι δύσκολο αλλά για τα ζουζουνάκια κάνουμε και θυσίες.

Εμένα το NST καλά, Πέμπτη πάω γιατρό γιατί σήμερα είχε έκτακτο χειρουργείο και δε με είδε. Και μάλλον Δευτέρα θα με δει για να δούμε πότε θα γεννήσω γιατί μέχρι τότε χλωμό!

3CnWp2.png

S28jp3.png

Διαφημίσεις

Φωτεινούλα μου ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γεννήσεις! εγω τουλάχιστον παντα αιφνιδιαζόμουν όταν μου σπαγανε τα νερα. και συνηθως τα μωρά προτιμάνε να βγουνε βράδυ. όπως και να έχει ομως κοντος ψαλμός... δεν ειναι ομορφο να σκεφτεσαι ότι την άλλη τριτη πιθανον να κρατας την κορη σου αγκαλίτσα;;

Viiv τι κανουν τα μικρα σου;; αχ πως έφτασες μεχρι και την 36+;; εμενα θα με φάει η αγωνια. ειχες κανει τις ενεσεις κορτιζονης;; εγω θα τις κανω την 31η εβδομ. τωρα τα μικρα σου κοιμούνται όλο το βραδυ;;

Φωτεινούλα όσο πιο πολύ κάθεται στην κοιλίτσα σου, τόσο πιο καλό είναι γι αυτήν, υπομονή και (πολύ) λίγο έμεινε.

Ριτάκι, χθες σε μάλωσα, σήμερα θα σε αρχίσω τα πρόσεχε! :-P

Επειδή όπως ξέρεις το χω μελετήσει πολύ με τον τράχηλο, πρέπει να προσέχεις πάρα πάρα πάρα πολύ! 27mm και με δίδυμα??????? Είναι επικίνδυνο κορίτσι μου, είναι πιο σοβαρό από το ζάχαρο.. Προσπάθησε όσο πιο πολύ ξάπλα, κάνε ότι ότι ότι μπορείς! Ο γυναικολόγος που στον μετρούσε 38 μάλλον ότι να ναι μετρούσε, θέλει και λίγο εμπειρία.

Λοιπόν εγώ πήγα στον ενδοκρινολόγο, μου είπε πάνω κάτω αυτά που με περίμενα. Μου είπε πως πιθανότερα δεν έχω πρόβλημα, μου έδωσε κάποιες γενικές οδηγίες και μου ένα μηχανάκι να μετριέμαι 1 ώρα μετά το μεσημεριανό και 1 ώρα μετά το βραδυνό. Αν είναι κάτω από 140 είμαι οκ, όσο πιο κάτω τόσο καλύτερα. Αν παρατηρώ ότι κάποιο φαγητό μου ανεβάζει το ζάχαρο δεν το αποκλείω, μειώνω την ποσότητα του. Γενικά, δεν ήταν καθόλου αυστηρός, ίσως επειδή είχα θέμα μόνο με τη μια μέτρηση κι αυτή ήταν οριακή.

Μου είπε να σημειώσω τις μετρήσεις μου και να τον πάρω τηλέφωνο σε μια εβδομάδα να του τις πω κι αναλόγως θα κινηθούμε. Φαντάζομαι δηλαδή αν έχω καλές μετρήσεις συνεχίζω απλά διατροφή και μετρήσεις (ίσως λιγότερες).

Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν θα έχω καλές οπότε δεν φαντάζομαι αυτό το σενάριο! :mrgreen::P

Ενέσεις κορτιζόνης εννοείται εκανα, στην 31η κι εγώ. Όσο για το πώς έφτασα στον ένατο: περίδεση, ξάπλα από τον έκτο, πολύ κ καλό φαί εκτός από δημητριακά κ γλυκά και καθόλου άγχος/δυστυχία/μιζέρια. Ρίτα γαλακτοκομικά κ αβγά τρως;

Άντε Φωτεινή, έρχεται ο καιρός!

Μαρακιζ πώς πας;

8sLrp2.png

Ενέσεις κορτιζόνης εννοείται εκανα, στην 31η κι εγώ. Όσο για το πώς έφτασα στον ένατο: περίδεση, ξάπλα από τον έκτο, πολύ κ καλό φαί εκτός από δημητριακά κ γλυκά και καθόλου άγχος/δυστυχία/μιζέρια. Ρίτα γαλακτοκομικά κ αβγά τρως;

Άντε Φωτεινή, έρχεται ο καιρός!

Μαρακιζ πώς πας;

Καλά viivaki μου, στεναχωρέθηκα λίγο την Παρασκευή με την τσιμπημένη τιμούλα, αλλά τώρα πήρα τα πάνω μου πάλι. Έχω ξεκινήσει και τα ανώδυνα μαθήματα στην Ευτοκία και περιμένω πως και πως να έρθει η Τετάρτη! Αύριο θα έχουμε μάθημα για την αντιμετώπιση του πόνου και πως μπορεί να βοηθήσει σε αυτό ο σύντροφος. Θα πάμε με τον αντρούλη και χαίρομαι, ελπίζω να σχολάσει εγκαίρως!

Πήρες τηλ για τα προσκλητήρια καλέ?

Χαίρομαι που ακούω ότι ξαναπήρες πάνω σου, άντε, όχι στενοχώριες!

Χαχαχα πήρα κ τηλεφωνο πήγα κι από κει και τις έκλεισα, έκλεισα κ φωτογράφο κ έχω καταληξει στην ταβέρνα. Μετά το reality check που μου έγινε εδώ, πήρα αμπάριζα :)

Ηθελα κι εγώ γμτ να το κάνω αυτό της διαχείρισης πόνου αλλά πρώτα δούλευα κ μετά βάρυνα. Πες μας. Άντε ωραια που θα το μοιραστείτε με τον αντρούλη, να περασετε καλά!

Τα δίδυμα είναι μια χαρά, γίνονται παιδάκια! Κοιμούνται πιο πολύ τη νύχτα ναι, κι εγώ μαζί τους!!!!!:rolleyes:

8sLrp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχω καιρό να μπω και να διαβάσω...κάτι πήρε το μάτι μου για ζάχαρα...να σας πω λοιπόν ότι ούτε τώρα την γλίτωσα... η δε καμπύλη μου έσπασε κάθε ρεκόρ... χτύπησα 200άρια και στην ώρα και στο 2ώρο..βέβαια επειδή είναι κάτι που προσέχω και ελέγχω τακτικά από το μάρτιο δεν ανησυχώ... βλέπω όμως ότι τα νούμερα τσιμπάνε και ίσως δεν φτάνει μόνο η διατροφή που δυστυχώς να πω δεν έχω καταφέρει να την κάνω όσο αυστηρά την έκανα στον γιό μου...Κάπου είδα 140... εμένα μου έχει στόχο 120 με κάποια σχετική ελαστικότητα στο 135....άμα δω 140 στεναχωριέμαι...αλλά έχω δει και κάτι 150 αυτές τις μέρες...γενικά προσπαθώ να είμαι στα όρια που πρέπει..τα πρωινά μου ευτυχώς είναι καλά και κάτω από 90....στην προηγούμενη κύηση είχα υψηλά πρωινά...προσπαθώ να περπατάω αλλά μέσα στην ζέστη δεν παλεύεται...από κιλά είμαι στα 3,5 προς 4....φαίνεται ότι παρόλο που προσέχω ο οργανισμός είναι να το κάνει και το κάνει.. οι τελευταίες μετρήσεις του μωρού ήταν καλές...θα δω τώρα τη δευτέρα...

bA9gp3.png

Μαργαριτούλα τι ωραία που τα πάτε καλά με το θηλασμό!

Εγώ είμαι στεναχωρημένη σήμερα, έκανα την καμπύλη ζαχάρου με γλυκόζη των 75 κ στη μια μέτρηση έχω θέμα.

Νηστεία : 78 με όρια 70-110

Σε 1 ώρα :188 με όρια 120-180

Σε 2 ώρες : 98 με όρια 70-130

Μου είπε ο γυναικολόγος μου να δω προληπτικά ενδοκρινολόγο.

Έχω σκάσει λίγο κι έχω τσαντιστεί κάπως περισσότερο γιατί γενικά προσέχω.

Τεσπά, πιστεύω πως θα ρυθμιστεί με ακόμα καλύτερη διατροφή, θα δω τι θα μου πει κι ο ενδοκρινολόγος που θα πάω από Δευτέρα. Πφφφ.

Εσείς τι μετρήσεις είχατε στις καμπύλες σας??

μαρακίζ και μια μόνο τιμή η 188 αρκεί για παθολογική καμπύλη και διάγνωση διαβήτη κύησης...το ότι σου πέφτει στο δίωρο είναι πολύ καλό αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή το έκανες με την γλυκόζη θα το κάνεις πχ με ρύζι ας πούμε...επίσης να σου πω ότι το γάλα με τα δημητριακά εμένα με πήγαινε στο 200 στην ώρα... αυτό που έχω καταφέρει να μην με ανεβάζει είναι μισή κούπα γάλα 2% με μια φέτα ολικής με γαλοπούλα βραστή και τυρί 10%...και πάλι περπατάω για να με πάει έως το 120... θέλει πολλά και μικρά γεύματα ανά 3 ώρο... Εφόσον έχεις πάρει μηχάνημα θα καταλάβεις τι γίνεται σύντομα...

bA9gp3.png

μαρακίζ και μια μόνο τιμή η 188 αρκεί για παθολογική καμπύλη και διάγνωση διαβήτη κύησης...το ότι σου πέφτει στο δίωρο είναι πολύ καλό αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή το έκανες με την γλυκόζη θα το κάνεις πχ με ρύζι ας πούμε...επίσης να σου πω ότι το γάλα με τα δημητριακά εμένα με πήγαινε στο 200 στην ώρα... αυτό που έχω καταφέρει να μην με ανεβάζει είναι μισή κούπα γάλα 2% με μια φέτα ολικής με γαλοπούλα βραστή και τυρί 10%...και πάλι περπατάω για να με πάει έως το 120... θέλει πολλά και μικρά γεύματα ανά 3 ώρο... Εφόσον έχεις πάρει μηχάνημα θα καταλάβεις τι γίνεται σύντομα...

Ναι το ξέρω ότι μπορεί να είναι παθολογική έστω και μία κακή μέτρηση, γι αυτό και στεναχωρέθηκα.. Το θυμόμουν αυτό που είχες γράψει για τα δημητριακά πως σου την ανέβαζε και φρόντισα από Δευτέρα το πρωινό μου να είναι γάλα λάιτ με 1 φρυγανιά και 1 φέτα τυρί λάιτ. Μου είπε ο ενδοκρινολόγος πως αν μια τροφή σου ανεβάζει το ζάχαρο δεν την κόβεις, απλά τη μειώνεις και το ξαναδοκιμάζεις. Οπότε μέσα στις ημέρες θα δοκιμάσω να δω πόσο ανεβαίνει με δημητριακά.

Νομίζω έχω ήδη μπει στο πνεύμα, ανυπομονώ να ξεκινήσω τις καθημερινές μετρήσεις για να δω πως θα με πάνε. Το ανά τρίωρο είναι κάτι που το κάνω έτσι κι αλλιώς γιατί έτσι έχω συνηθίσει.Το Σάββατο που έκανα δοκιμαστικά μέτρηση μια ώρα μετά από γεύμα που συμπεριλάμβανε λίγα μακαρόνια και λίγο γλυκό (τελευταίες ατασθαλίες βλέπεις..) μετρήθηκα 110 κι εκεί αναθάρρησα. Είδωμεν, όλα καλά να πάνε για όλες μας!

Βρε κορίτσια πώς τις έχετε πάρει τόσο ελαφριά αυτές τις μετρήσεις;;; εγω με το που βλέπω το μηχανημα, όπου φύγει φύγει! δεν εχω καμία περιεργεια να μετρηθώ! καλές μετρήσεις λοιπόν σε σας και όλα καλά θα πάνε!

τωρα είμαι εξω φρενών με τον συζυγο! δεν με βοηθαει καθόλου με τις δουλειές, με αποτέλεσμα όλο το απόγευμα να κάνω οικιακές εργασίες. ούτε μια μερα δεν εχω κάτσει να χαλαρώσω! τυχερή είσαι Viiv! Μάλλον ειχες καλή βοήθεια. εγω χθες χάρηκα που άκουσε ο συζυγος διά στοματος γιατρού ότι πρεπει να ξαπλώνω και ότι το 80% που θα ειμαι ξυπνια να το περνάω ξάπλα. κανεις δεν το πηρε στα σοβαρά. σημερα εβλεπα στο ιντερνετ κάτι μωρακια πρόωρα και διασωληνωμένα και με πήραν τα κλάμματα. τελοσπάντων, όλα τα περναει η γυναικα!

Συγγνώμη κορίτσια για τα νευρα! Zadige πώς πας;;

Βρε κορίτσια πώς τις έχετε πάρει τόσο ελαφριά αυτές τις μετρήσεις;;; εγω με το που βλέπω το μηχανημα, όπου φύγει φύγει! δεν εχω καμία περιεργεια να μετρηθώ! καλές μετρήσεις λοιπόν σε σας και όλα καλά θα πάνε!

τωρα είμαι εξω φρενών με τον συζυγο! δεν με βοηθαει καθόλου με τις δουλειές, με αποτέλεσμα όλο το απόγευμα να κάνω οικιακές εργασίες. ούτε μια μερα δεν εχω κάτσει να χαλαρώσω! τυχερή είσαι Viiv! Μάλλον ειχες καλή βοήθεια. εγω χθες χάρηκα που άκουσε ο συζυγος διά στοματος γιατρού ότι πρεπει να ξαπλώνω και ότι το 80% που θα ειμαι ξυπνια να το περνάω ξάπλα. κανεις δεν το πηρε στα σοβαρά. σημερα εβλεπα στο ιντερνετ κάτι μωρακια πρόωρα και διασωληνωμένα και με πήραν τα κλάμματα. τελοσπάντων, όλα τα περναει η γυναικα!

Συγγνώμη κορίτσια για τα νευρα! Zadige πώς πας;;

Βρε μη βλέπεις τέτοια πράγματα και σε παίρνει από κάτω. Πες στο σύζυγο να κάνει καμιά δουλίτσα και κάτσε ξάπλα και όταν λέμε ξάπλα οριζόντια! όχι σαν κι εμένα που καθόμουν καθιστή στο κρεβάτι με το λάπτοπ και έλεγα ότι είμαι ξάπλα!

3CnWp2.png

S28jp3.png

Ναι το ξέρω ότι μπορεί να είναι παθολογική έστω και μία κακή μέτρηση, γι αυτό και στεναχωρέθηκα.. Το θυμόμουν αυτό που είχες γράψει για τα δημητριακά πως σου την ανέβαζε και φρόντισα από Δευτέρα το πρωινό μου να είναι γάλα λάιτ με 1 φρυγανιά και 1 φέτα τυρί λάιτ. Μου είπε ο ενδοκρινολόγος πως αν μια τροφή σου ανεβάζει το ζάχαρο δεν την κόβεις, απλά τη μειώνεις και το ξαναδοκιμάζεις. Οπότε μέσα στις ημέρες θα δοκιμάσω να δω πόσο ανεβαίνει με δημητριακά.

Νομίζω έχω ήδη μπει στο πνεύμα, ανυπομονώ να ξεκινήσω τις καθημερινές μετρήσεις για να δω πως θα με πάνε. Το ανά τρίωρο είναι κάτι που το κάνω έτσι κι αλλιώς γιατί έτσι έχω συνηθίσει.Το Σάββατο που έκανα δοκιμαστικά μέτρηση μια ώρα μετά από γεύμα που συμπεριλάμβανε λίγα μακαρόνια και λίγο γλυκό (τελευταίες ατασθαλίες βλέπεις..) μετρήθηκα 110 κι εκεί αναθάρρησα. Είδωμεν, όλα καλά να πάνε για όλες μας!

Το ζάχαρο δεν έχει λογική...μόλις μπεις στο τρυπάκι των μετρήσεων θα δεις πολλά και κουλά... Εγώ τρώω το ίδιο πράγμα κάθε μέρα και ποτέ η μέτρηση δεν είναι η ίδια...μπορεί εχτές προχτές έφαγα γιουβέτσι με κοκκινιστό και δυο κουταλάκια από την τούρτα του γιού μου και είχα 89 1 ώρα μετά χωρίς να κουνηθώ...και εχτές το βράδυ ακριβώς τα ίδια και έκανα σκούπα σφουγγάρισμα και είχα 135...ο κάθε οργανισμός επίσης είναι διαφορετικός..εγώ πχ μπανάνα πορτοκάλι δεν ξαναέφαγα μετα τις πρώτες μετρήσεις...και δημητριακά εννοείται...Οι φακές πάλι 200 γραμμάρια με 100 φέτα με πάνω στο 140 στο χαλαρό.. χωρίς φρούτο και ψωμί που έχει η δίαιτα... επίσης κάποια φάση που είχε άγχος και νεύρα είχα πάει στο 160 χωρίς να έχω φάει τίποτα.. ο ύπνος, η κίνηση, η ζέση ακόμα...όλα παίζουν τον ρόλο τους...γι αυτό μπαίνεις στο τρυπάκι να μετριέσαι και παρακολουθείς.. Φαντάζομαι ότι ο ενδοκρινολόγος θα σου έγραψε να κάνεις και γλυκοζηλιωμένη να δείτε που βρίσκεσαι και εξετάσεις TSH κτλ.. οι περισσότερες γνωστές μου με διαβήτη κύησης 3 στις 4 είχαν και θέματα θυροειδούς παράλληλα.

bA9gp3.png

Το ζάχαρο δεν έχει λογική...μόλις μπεις στο τρυπάκι των μετρήσεων θα δεις πολλά και κουλά... Εγώ τρώω το ίδιο πράγμα κάθε μέρα και ποτέ η μέτρηση δεν είναι η ίδια...μπορεί εχτές προχτές έφαγα γιουβέτσι με κοκκινιστό και δυο κουταλάκια από την τούρτα του γιού μου και είχα 89 1 ώρα μετά χωρίς να κουνηθώ...και εχτές το βράδυ ακριβώς τα ίδια και έκανα σκούπα σφουγγάρισμα και είχα 135...ο κάθε οργανισμός επίσης είναι διαφορετικός..εγώ πχ μπανάνα πορτοκάλι δεν ξαναέφαγα μετα τις πρώτες μετρήσεις...και δημητριακά εννοείται...Οι φακές πάλι 200 γραμμάρια με 100 φέτα με πάνω στο 140 στο χαλαρό.. χωρίς φρούτο και ψωμί που έχει η δίαιτα... επίσης κάποια φάση που είχε άγχος και νεύρα είχα πάει στο 160 χωρίς να έχω φάει τίποτα.. ο ύπνος, η κίνηση, η ζέση ακόμα...όλα παίζουν τον ρόλο τους...γι αυτό μπαίνεις στο τρυπάκι να μετριέσαι και παρακολουθείς.. Φαντάζομαι ότι ο ενδοκρινολόγος θα σου έγραψε να κάνεις και γλυκοζηλιωμένη να δείτε που βρίσκεσαι και εξετάσεις TSH κτλ.. οι περισσότερες γνωστές μου με διαβήτη κύησης 3 στις 4 είχαν και θέματα θυροειδούς παράλληλα.

Να τον χαίρεσαι τον μικρούλη σου! Εγώ όπως φαίνεται θα πάω Ιούλιο εκτός αν προλάβω σήμερα!

3CnWp2.png

S28jp3.png

Αχ Ριτάκι.. τι ελαφριά.. Άλλη όρεξη δεν είχα από το να τρυπιέμαι. Άλλη όρεξη δεν είχα τόσους μήνες να περιορίζομαι και να μην περπατάω, να μην ασκούμαι, να μην κάνω εεεεένα σωρό πράγματα λόγω τραχήλου, την ίδια ώρα που έχω απίιιιιιστευτη ενέργεια. Τόσοι περιορισμοί σε μια τόσο όμορφη περίοδο στη ζωής μιας γυναίκας. Όμως όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την υγεία τη δικιά μου. Έχουν να κάνουν με την υγεία του μωρού μου και δεν θα τη διακινδύνευα ποτέ.

Να πεις στο σύζυγο αν θέλει τα μωρά του γερά, να αρχίσει να σε βοηθάει! Εμένα κάνει τα πάντα γιατί ξέρει πως ευθύνη για το μωρό έχει και αυτός, όχι μόνο εγώ που το κυοφορώ. Αλλιώς να σου πω κάτι? Μη στεναχωριέσαι και παράτα τα κι εσύ. Ας είναι ασκούπιστα, ασφουγγάριστα κλπ κλπ. Η προτεραιότητα σου είναι να ξαπλώσεις για να προφυλάξεις τα μωρά σου. Κι εμένα το σπίτι δεν είναι όσο καθαρό είναι συνήθως, ώρες ώρες κάνω πως δεν βλέπω, αλλά! τι να κάνουμε???

zadige γλυκοζηλιωμένη και για θυροειδή έχω κάνει 2 φορές από την αρχή της εγκυμοσύνης, τις έχω πρόσφατες και είναι μια χαρά και οι δύο. Θα σου πω γενικές εντυπώσεις σε μια εβδομάδα που θα έχω κάνει μετρήσεις σε διάφορα είδη φαγητών. Στα μέχρι τώρα, στο χθεσινό γεύμα μελιτζάνες με τυρί φέτα και μια φέτα τοστ σικάλεως μετρήθηκα μόλις 88. Σήμερα το πρωί έφαγα δημητριακά με γάλα επίτηδες για να δω τι θα γίνει και ναι εκτοξεύθηκε κι εμένα στα ύψη. 188!!!! :shock: Κομμένα αυτά λοιπόν μια και καλή!

Φωτεινούλα καλοκαιρινή όπως και να έχει! Πότε έρχεται ο μπαμπάς σας?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...