Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

stella27

Recommended Posts

γεια σας

το δικο μου προβλημα ειναι οτι τα πεθερικα μου αυτο που θελανε ηταν να βγει αγορι το παιδι να συνεχιστει το ονομα...καταλαβαινετε

το παιδι ομως βγηκα κοριτσακι οποτε ειπα στον ανρα μου θα βγει το ονομα αυτο απο τους δικους μου γονεις απο τη μαμα μου δηλαδη

κ το επομενο παιδι θα παρει ενα ονομα απο τα πεθερικα μου μη τυχον βγει αγορι κ συνεχιστει το ονομα

γιατι θεωρω ειναι οτι πιο δικαιο να παρει κ απο τις 2 μεριες

ο αντρας μου ειπε εγω μονο παρεξηγησεις δεν θελω

η πεθερα ειπε εγω δεν εχω προβλημα ζευγαρι ειστε συζητηστε το

εμενα θα με πειραζε αμα θα υαν αγορι κ δεν επαιρνε το ονομα

ο πεθερος μου ομως οταν μιλησε με τον αντρα μου αντεδρασε το πρωτο παιδι λεει παει απο τα πεθερικα κ αν κ το δευτερο βγει αγορι θα παρει απο αυτους παλι αμα βγει κοριτσι μας το χαριζουν!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΙ ΛΕΝΕ

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ο αντας μου συμφωνησε με τον πατερα του η κουβεντα μας εχει μεινει στε μεση................

το θεωρειται δικαιο δηλαδη;;;;;;;;;;;;;;;;κ η πεθερα που τα χαμου δεν ειχε προβλημα

πρεπει να ξανα γιναι η συζητηση με τον αντρα μου αλλα το τρεναρω γιατι το κοβω να γιναται πανικος!!!!!!!!!!!!!

τα χω χαμενα

μια κουβεντα παρηγοριας κ εμψυχωσης θελω μηπως κ παρω αποφαση να ανοιξω την συζητηση

ευχαριστω που με ακουσατε σορυ για το μεγαλο μηνυμα

Διαφημίσεις

Εισαι πολύ σωστή. Κι εμείς έτσι σκεφτηκαμε και βγάλαμε τη μικρή μας όπως τη μαμά μου κι όταν έρθει το δευτερο θα βγάλουμε τον πεθερό μου ( στο θυληκό αν είναι κοριτσάκι). Και η συζήτηση ήταν πολύ ήρεμη κι αναμενόμενη και μεταξύ μας και όταν ο αντρας μου το είπε στους γονείς του.

tndLp2.png

FgHKp2.png

Να του πεις του πεθερού (γιατί μου ανέβηκε η πίεση) ότι και εσύ έχεις γονείς και δεν φύτρωσες σε θερμοκήπιο!!! Να τους ξεκαθαρίσεις ότι ΑΝ ΤΥΧΟΝ τους δώσεις το πρώτο, το δεύτερο να το ξεχάσουν. Αλλά να σου πω κάτι φιλικά που το έζησα με δύο φίλες μου; καλό είναι να βγάλεις την μάμα σου τώρα γιατί ΑΝ κάνεις τον γιο μετά και έχεις ήδη δώσει το πρώτο θα είναι αχόρταγοι και θα το απαιτήσουν και θα τσακώνεσαι με τον άντρα σου.

Πες λοιπόν στον άντρα σου να διαλέξει τι θέλει, τι μαμά του ή το δεύτερο και τέλος, χωρίς πολλά πολλά. Στην τελική πέτα ότι στο χωριό σας ή στο νησί σας συνηθίζεται να βγάζει το κορίτσι την μάνα και τέλος ενώ το αγόρι είναι του άντρα...

Εγώ στο πρώτο έβγαλα τον συγχωρεμένο τον πεθερό μου, τώρα στα δίδυμα θα βγάλω τη μαμά μου και το αγοράκι της Παναγίας (μεγάλη η Χάρη Της) και τέλος. Η πεθερά μου και ο πατέρας μου στραβομουτσουνιάζουν αλλά ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.....

...επίσης όταν στην πλάκα μου είπε ο άντρας μου να βγάλουμε τώρα τη μαμά του και το άλλο τον πατέρα μου, του το ξέκοψα γιατί το δίκαιο είναι ένα στη κάθε πλευρά και ένα ουδέτερο αφού δεν υπάρχει ούτε 1% να κάνω τέταρτο. Ακόμη του υπενθύμισα ότι δεν είμαι απλά μία κουνέλα που του κάνει παιδιά!

Υπομονή και αντιμετώπιζε τα όλα με χαμόγελο, δεν είναι ανάγκη να στεναχωριέσαι και να τσακώνεσαι, σκέψου ότι δεν είσαι η μόνη...

ο πατέρας μου, που έχει λυσσάξει να βγει (αλλά ΚΑΙ να βγει ΚΑΙ η μαμά μου) μου την "είπε" πάλι χθες ότι κάνουμε βλακείες και ότι είτε να επιλέξω το τρίτο να είναι είτε δικό μας είτε της οικογένειας του άντρα μου, και ενώ είναι δίκαιος γενικότερα δεν ξέρω τι $%^#$^% τον έχει πιάσει με τα ονόματα.

Η μαμά μου, είναι από άλλο τρένο.... της έχουν φουσκώσει τα μυαλά φίλες της ότι και καλά η οικογένεια του άντρα μου πήρε ήδη όνομα, εμας ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ, μας ΕΤΥΧΕ πιο ΠΛΟΥΣΙΟ "ΚΑΛΑΘΙ" και ότι και τα δύο πρέπει να τα πάρουμε εμείς....

Η πεθερά μου, απλά δεν θέλει να πάρουμε εμείς και τα δύο κι ας μη βγει εκείνη...

Ιστορίες για αγρίους, έτσι τους "γράφω" στις γόβες μου και κάνω ότι μου "καπνίσει", ουδέτερο το τρίτο και τσιμουδιά όλοι!

Διαφημίσεις

Λοιπόν εγώ όταν ακούω τσακωμούς με τα ονόματα τρελένομαι. Εννοείται ότι έχεις δίκιο. Εμάς το αγοράκι μας ειναι το πρώτο αγόρι στην οικογένεια και θα βγει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ από την Παναγία. Και παρακαλώ το έταξε ο άνδρας μου . Ο πεθερός μου όχι μόνο δε στεναχωρήθηκε αλλά χάρηκε κιόλας. Αυτό το παιδί ταλαιπωρηθήκαμε τόσο να το κάνουμε και μας ανήκει!!!!!!!!!!!!! Ας ευχόμαστε όλοι να είναι γερά τα παιδάκια μας και τα ονόματα είναι το τελευταίο. Συγνώμη που το λέω αλλά είναι αμαρτία να τσακώνεστε για τα ονόματα.

K6Nzp2.pngv6d5p2.png

Λοιπόν εγώ όταν ακούω τσακωμούς με τα ονόματα τρελένομαι. Εννοείται ότι έχεις δίκιο. Εμάς το αγοράκι μας ειναι το πρώτο αγόρι στην οικογένεια και θα βγει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ από την Παναγία. Και παρακαλώ το έταξε ο άνδρας μου . Ο πεθερός μου όχι μόνο δε στεναχωρήθηκε αλλά χάρηκε κιόλας. Αυτό το παιδί ταλαιπωρηθήκαμε τόσο να το κάνουμε και μας ανήκει!!!!!!!!!!!!! Ας ευχόμαστε όλοι να είναι γερά τα παιδάκια μας και τα ονόματα είναι το τελευταίο. Συγνώμη που το λέω αλλά είναι αμαρτία να τσακώνεστε για τα ονόματα.

σωστή!! (πάντως εγώ δεν τσακώνομαι, αδιαφορώ και είμαι σούπερ :D ... άστη να λέει... έλεγε ο Καρράς νομίζω)

Κι εμεις είχαμε προβληματα και το μόνο που μας ένοιαζε όλους ήταν να βγει γερό. Ίσως γι αυτό και να μην είπαν τίποτα. Γιατι απότι ξέρω (δεν υπήρχα ακόμα στη ζωή τους) όταν ο κουνιαδος μου έβγαλε την πεθερά του στην κόρη του (περιμένοντας να πάρει αυτός το γιο) , τα πεθερικά μου πειράχτηκαν, χωρις να ξέρω όμως τι ειπώθηκε τότε...

tndLp2.png

FgHKp2.png

Νομίζω ότι πλέον στην εποχή που ζούμε, το να απαιτεί ο οποιοσδήποτε από το ζευγάρι να δώσει το όνομα του/της στο παιδί είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Αν το ζευγάρι επιθυμεί να δώσει τα ονόματα των γονιών τους, κανένα πρόβλημα... Αλλά οι ίδιοι οι γονείς να δημιουργούν προβλήματα και τσακωμούς για έναν τόσο ανούσιο λόγο... Τι να πω!

Ελπίζω τουλάχιστον εμείς σαν γονείς, να σταματήσουμε αυτό το παραμύθι με τα δικά μας παιδιά και να τα αφήσουμε ελεύθερα να επιλέξουν το όνομα στα εγγονάκια μας... :wink:

Διαφημίσεις

Λοιπόν εγώ τέτοια προβλήματα ευτυχώς δεν έχω μιας και είναι αγόρι που η δήλωση του πεθερού μου πριν γεννήσω ήταν 'αν είναι κορίτσι μη μου το πείτε' και ο θεούλης μας λυπήθηκε και μας έστειλε αυτόν τον παίδαρο που έχουμε και που θα πάρει το όνομα του πεθερού μου χωρίς συζήτηση καμία. Ομως μια φίλη όταν ήταν έγκυος και πήγε στα πεθερικά μετά τον υπέρηχο όλο χαρά και είπε κοριτσάκι πήρε από την πεθερά την εξής απάντηση ''δε πειράζει νίκο μου(ο υιος) μην στεναχωριέσαι θα βγάλετε τώρα την ελενίτσα(η πεθερά) και μετά βγάζετε και το Γιωργάκη(ο πεθερός) :shock::shock:

Καταλαβαίνεις πως η φιλενάδα μου έμεινε με τον υπέρηχο στο χέρι και από τότε μέχρι και σήμερα(που βγήκε το όνομα της πεθεράς φυσικά) και το παιδάκι είναι ενάμιση χρόνων ακόμα τσακόνονται για άλλα τέτοια παρόμοια προβλήματα!

σημερα 14-1 λεω να το συζητησω

αναμεινεται για τα αποτελεσματα!!!!!!!!!!!!!!!!!

ευχαριστω παντως

ξερω οτι δεν πρεπει να μαλωνουμε για τα ονοματα αλλα σε κακοφαινεται

κ λες γιατι κ εγω θελω να χαρουν οι γονεις μου ακουγωντας καποιο ονομα

οπως να χαρουνε κ αυτοι δεν λεω

ευχαριστω παντως ολες σας

συντομα θα εχω νεα!!!!!!!!!!!

να μαι................................

του λεω του αντρα μου πως θα βγαλουμε το μωρο μας;;;;;

ελενη μου λεει(το ονομα της πεθερας)!!!!!!!!!!!!!

ποτε το συμφωνησαμε αυτο;;;;;λεω

δεν το συμφωνησαμε ετσι θα γινει.

υποθηκαν πολλα γνωμη δεν αλλαζει

το μονο που μου εμεινε ηταν να φτασω στα ακρα να παρω το παιδι κ να παω στη μανα μου

δεν ηθελα να το τραβηξω τοσο πολυ οποτε αν κ δεν μιλαμε του ειπα οτι θα βγει η μανα του

δεν προκειται να συνεννοηθουμε

δεν νομιζω οτι φταιει τοσο αυτος

κ δεν θα πληρωσει αυτος την νυφη

αλλα η συμπεριφορα μου πλεον θα ειναι πολυ διαφορετικη απεναντι στους δικους του

γιατι πλεον δεν προκειται να μου βγαινει κ καλυτερα

αλλον ανθρωπο θα γνωρισουν

το μονο που ευχομαι να ναι γερο το παιδακι μου πλεον οπως ειπε κ μια φιλη

κ καθε κατεργαρης στο παγκο του απο δω κ περα

σας ευχαριστω πολυ ολες παντως

Οτι και να πω , καταλαβαινω ότι είσαι στεναχωρημενη και τσαντισμένη, αλλα μην χαλατε τις καρδιες σας με τον αντρα σου. Κοιταχτε να ειστε καλα για το παιδάκι σας και να ειναι αυτο γερο κι ευτυχισμένο.

Και μακαρι το επόμενο παιδακι να ερθει γρηγορα και να το ονομασεις όπως θέλεις εσυ.

tndLp2.png

FgHKp2.png

Διαφημίσεις

Aπιστευτα πραγματα !! Κ εγω ειχα,εχω προβλημα με τα πεθερικα αλλα την κοριτσαρα μου θα την βγαλω οπως εγω θελω.Αλικη ! Δεν υπαρχει σε καμια οικογενεια ,απο τους δικους μου δεν ειχα προβλημα αλλα η μητερα του αντρα μου το ειχε δεσει..και ακομα να την συνεφερουμε.

Ξιδι ! Το μονο που να σε νοιαζει ειναι να ειναι το μωρακι σας καλα. :)

• 12 χρόνια μετά...

Καλησπέρα,

Έχω πρόβλημα κ εγώ με το όνομα του δεύτερου παιδιού μου.και τσακώνομαι με τον άντρα μου.το πρώτο παιδί είναι κορίτσι και από μόνος του είχε πει να δώσουμε το όνομα της μητέρας μου.υο δεύτερο παιδάκι είναι κ αυτό κορίτσι δεν το είχα συζητήσει το θέμα ποτέ γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα δώσουμε το όνομα της πεθερας μου.αλλα εγώ γέννησα μέσα στο αυτοκίνητο μπροστά από ένα εκκλησάκι κ θέλω να δώσω το όνομα του Αγίου αλλά ο άντρας μου θέλει της πεθερας μου.βοηθηστε με.

On 8/7/2021 at 12:56 ΠΜ, MariA1907 είπε:

Καλησπέρα,

Έχω πρόβλημα κ εγώ με το όνομα του δεύτερου παιδιού μου.και τσακώνομαι με τον άντρα μου.το πρώτο παιδί είναι κορίτσι και από μόνος του είχε πει να δώσουμε το όνομα της μητέρας μου.υο δεύτερο παιδάκι είναι κ αυτό κορίτσι δεν το είχα συζητήσει το θέμα ποτέ γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα δώσουμε το όνομα της πεθερας μου.αλλα εγώ γέννησα μέσα στο αυτοκίνητο μπροστά από ένα εκκλησάκι κ θέλω να δώσω το όνομα του Αγίου αλλά ο άντρας μου θέλει της πεθερας μου.βοηθηστε με.

Θα μπορούσες να βάλεις 2 ονόματα όπως είπε κ η @Ilaeira. Κ ας το έχεις δεύτερο του Αγίου. Δεν χρειάζεται να μαλώνει το ζευγάρι για το όνομα, καλό είναι κάποιος να κάνει πίσω. Απ' τη στιγμή κιόλας που το πρώτο ήταν δικό σου όνομα..

Παιζει ρολο και το ονομα. Ταιριαζουν μαζι; Ειναι καταλληλα για παιδι; Αν το ενα ειναι Μαρια και το αλλο Ελενη, μια χαρα ας πουμε.

Αν ομως τη γιαγια την λενε Παρθενα, ισως καλο ειναι να μην ακουστει ενα ονομα που θα σημαινει 20 χρονια bullying. H αν ηταν το εκκλησακι του Αγιου Τρυφωνα, κριμα ειναι να καταληξει το κοριτσακι να λεγεται Τρυφωνια.

Να σας ζήσει, να είναι καλότυχο και γερό.

Μη με κράξετε βρε κορίτσια αλλά αλήθεια πόσο σημασία έχει πια ένα όνομα ώστε να τσακώνεται ένα ζευγάρι για αυτό?? Δεν νομίζω να εμπαινα καν στην διαδικασία (αρκέι να ήταν ένα όνομα νορμαλ και όχι σαν αυτά που αναφέρει η αρκγ).

Για την τιμή του Αγίου μπορείς να ανάβεις ένα κεράκι κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής όπως είπε και η έσπερος, δεν χρειάζεται να χαλά την οικογενειακή σου ηρεμία για κάτι τέτοιο. Αν διαφωνείτε πολύ δώστε ένα όνομα άκυρο, που δεν έχει σχέση ούτε με τον Άγιο ούτε με την Γιαγιά.

Να ξεκαθαρίσω πως δώσαμε τυχαία όνομα που μας άρεσε στο παιδί μας, δε συνδέω την τιμή προς γονείς με το όνομα και θεωρώ πως αν ήταν "το σωστό" τα παιδιά αυτόματα θα έπαιρναν τα ονόματά τους με τη γέννηση βάσει νόμου.

Τώρα για το θέμα σου η φίλη μου σε μια στιγμή αδυναμίας στην εγκυμοσύνη έταξε το παιδί σε άγιο. Μετά με τις συζητήσεις με τον αντρα της κατέληξαν στο να δηλώσουν το όνομα που είχαν επιλέξει και στη βάφτιση να ακουστεί επιπλέον το όνομα στον Άγιο. Και δε χρειάζεται να κουβαλάει το δεύτερο όνομα στα χαρτιά.

πρίν από 27 λεπτά , Vasilo είπε:

στο να δηλώσουν το όνομα που είχαν επιλέξει και στη βάφτιση να ακουστεί επιπλέον το όνομα στον Άγιο. Και δε χρειάζεται να κουβαλάει το δεύτερο όνομα στα χαρτιά.

γίνεται αυτό ? νόμιζα ότι ό,τι πει ο παπάς στην βάπτιση, μπαίνει κ στα χαρτιά. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...