Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Mένω σε μονοκατοικία και διπλα υπάρχει επίσης μονοκατοικία, τα υπόλοιπα σπίτια είναι μικρές πολυκατοικίες. Θεωρητικά θα περίμενε κανείς ότι θα είχαμε ησυχία, αλλά οι άνθρωποι με την μονοκατοικία δίπλα προφανώς θεωρούν ότι τους ανήκει η γειτονιά. Είναι και από τους παλιότερους κατοίκους στην περιοχή και έχουν μία νοοτροπία "εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε, και εσείς αν φταρνιστείτε στο μπαλκόνι σας μας ενοχλείτε". Τέλοσπάντων ειδικά ο πατέρας (ετών 60κάτι πια) είναι ένας άθλιος τύπος, ημίτρελος, νταής, προσβλητικός. Η γυναίκα του πιο νορμάλ, αλλά έχουν και ενήλικα πλέον παιδιά που τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του. Αρκετά μεσημέρια και ακόμη χειρότερα μέχρι τις 3-4 το πρωί, βγαίνουν στον κήπο με την παρέα τους και μουσική στη διαπασών, και προφανώς δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Η φασαρία είναι κάποιες μέρες επιπέδου μπαρ. Τα υπνοδωμάτιά μας είναι από εκείνη τη μεριά :( 

Η αστυνομία σπάνια έρχεται και που έρχεται, δεν κάνει κάτι. Μία σύσταση, και σε μια βδομάδα πάλι τα ίδια.

Από τη μία μεριά λέω να βάλω πλέον δικηγόρο να το πάω με εγκλησεις κλπ μέχρι τέλους. 

Από την άλλη, έχουν αρχίσει και μειώνονται οι αντοχές μου και αναρρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για ηχομόνωση, γιατί είναι προφανές ότι το σπίτι μου πάσχει ως προς αυτό. Δηλαδή από το υπνοδωμάτιό μου και την πόρτα να κλείσει ο δίπλα, παρόλο που μας χωρίζουν δύο αυλές, την ακούω και με κλειστό το παράθυρο.

Έχει κανείς κάνει τέτοιου τύπου ανακαίνιση, να μου δώσει καμιά ιδέα πού να απευθυνθώ;

Διαφημίσεις

πρίν από 46 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Mένω σε μονοκατοικία και διπλα υπάρχει επίσης μονοκατοικία, τα υπόλοιπα σπίτια είναι μικρές πολυκατοικίες. Θεωρητικά θα περίμενε κανείς ότι θα είχαμε ησυχία, αλλά οι άνθρωποι με την μονοκατοικία δίπλα προφανώς θεωρούν ότι τους ανήκει η γειτονιά. Είναι και από τους παλιότερους κατοίκους στην περιοχή και έχουν μία νοοτροπία "εμείς κάνουμε ό,τι θέλουμε, και εσείς αν φταρνιστείτε στο μπαλκόνι σας μας ενοχλείτε". Τέλοσπάντων ειδικά ο πατέρας (ετών 60κάτι πια) είναι ένας άθλιος τύπος, ημίτρελος, νταής, προσβλητικός. Η γυναίκα του πιο νορμάλ, αλλά έχουν και ενήλικα πλέον παιδιά που τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του. Αρκετά μεσημέρια και ακόμη χειρότερα μέχρι τις 3-4 το πρωί, βγαίνουν στον κήπο με την παρέα τους και μουσική στη διαπασών, και προφανώς δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Η φασαρία είναι κάποιες μέρες επιπέδου μπαρ. Τα υπνοδωμάτιά μας είναι από εκείνη τη μεριά :( 

Η αστυνομία σπάνια έρχεται και που έρχεται, δεν κάνει κάτι. Μία σύσταση, και σε μια βδομάδα πάλι τα ίδια.

Από τη μία μεριά λέω να βάλω πλέον δικηγόρο να το πάω με εγκλησεις κλπ μέχρι τέλους. 

Από την άλλη, έχουν αρχίσει και μειώνονται οι αντοχές μου και αναρρωτιέμαι τι μπορώ να κάνω για ηχομόνωση, γιατί είναι προφανές ότι το σπίτι μου πάσχει ως προς αυτό. Δηλαδή από το υπνοδωμάτιό μου και την πόρτα να κλείσει ο δίπλα, παρόλο που μας χωρίζουν δύο αυλές, την ακούω και με κλειστό το παράθυρο.

Έχει κανείς κάνει τέτοιου τύπου ανακαίνιση, να μου δώσει καμιά ιδέα πού να απευθυνθώ;

Τα κουφώματα είναι καλά; Με καλά κουφώματα περιορίζεται ο ήχος περί το 60 70%. Ίσως και με μια έξτρα μόνωση του τοίχου και για ήχο και για θερμότητα θα ήταν καλή ιδέα και διπλό κέρδος. Επίσης σκέψου μήπως βάλεις ηχοπετάσματα στην περίφραξη από την πλευρά τους όπως έχουν στους αυτοκινητόδρομους που έχουν κοντά σπίτια. Για ψαξ'το και αυτό. 

Τώρα που βλέπω για ηχοπετάσματα βλέπω έχει πολύ ωραίες επιλογές, διαφανή ξύλινα με ειδικές εσοχές για αναρριχώμενα, μπαίνουν σκέτα πάνω σε περίφραξη σε μπαλκόνια κλπ. Ρίξε μια ματιά. Αν είναι να ησυχάσεις κατά πολύ αξίζει η επένδυση. 

Κράτα το

Κράτα το

14 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Μένω σε πολυκατοικία  4ετίας, σύγχρονης κατασκευής κλπ, και όταν έχουμε ησυχία στο σπίτι ακούω τους από πάνω αν μιλήσουν δυνατά και οι από κάτω ακούνε τα βήματά μας. Οπότε όλη μέρα  λέω στα παιδιά "μην τρέχετε", "μην σας πέφτουν πράγματα" κλπ, και η φάση είναι τραγική!

14 hours ago, ΑΡΓΚ said:

εγώ θα απευθυνόμουν σε εταιρεία με κουφώματα/κατασκευαστική / εταιρεία που αναλαμβάνει ανακαινίσεις. 

Just now, irin said:

Μένω σε πολυκατοικία  4ετίας, σύγχρονης κατασκευής κλπ, και όταν έχουμε ησυχία στο σπίτι ακούω τους από πάνω αν μιλήσουν δυνατά και οι από κάτω ακούνε τα βήματά μας. Οπότε όλη μέρα  λέω στα παιδιά "μην τρέχετε", "μην σας πέφτουν πράγματα" κλπ, και η φάση είναι τραγική!

σκέψου εγώ ακούω την tv της δίπλα, την από πάνω που θα σηκωθεί στις 4 το πρωί και θα κάνει βόλτα της με το πι και θα ψάχνω να βρω τον εισβολέα σπίτι μου, την φασαρία του κάτω. Όμως είμαι σίγουρη πως και οι γύρω μας ακούνε, ακούνε τον γιο μου στις 3 το μεσημέρι που τραγουδάει, τα αυτοκινητάκια στο πάτωμα να κάνουν βόλτα, εμένα όταν είμαι στο σαλόνι το παιδί στο δωμάτιο και φωνάζω να με ακούσει λες και μένω σε έπαυλη 1500τμ και διαφορετικά δεν θα ακούσει κτλ...

Just now, kotsifikos είπε:

εγώ θα απευθυνόμουν σε εταιρεία με κουφώματα/κατασκευαστική / εταιρεία που αναλαμβάνει ανακαινίσεις. 

σκέψου εγώ ακούω την tv της δίπλα, την από πάνω που θα σηκωθεί στις 4 το πρωί και θα κάνει βόλτα της με το πι και θα ψάχνω να βρω τον εισβολέα σπίτι μου, την φασαρία του κάτω. Όμως είμαι σίγουρη πως και οι γύρω μας ακούνε, ακούνε τον γιο μου στις 3 το μεσημέρι που τραγουδάει, τα αυτοκινητάκια στο πάτωμα να κάνουν βόλτα, εμένα όταν είμαι στο σαλόνι το παιδί στο δωμάτιο και φωνάζω να με ακούσει λες και μένω σε έπαυλη 1500τμ και διαφορετικά δεν θα ακούσει κτλ...

αυτό  ακριβως... και έχω ξύλο στο  πάτωμα και ακούγονται όλα, ενώ  οι άλλοι έχουν πλακάκια. επίσης, είμαστε οι μόνοι που έχουμε 2 παιδιά σε νηπιακή ηλικία, οι υπόλοιποι έχουν από ένα παιδί 0-1.5 έτους, οπότε..καμία κατανόηση.. 

Διαφημίσεις

Δε ξερω βρε κοριτσια, σε μερικα πραγματα, επειδη ειναι αναποφευκτα, εγω παντα εδειχνα κατανοηση. Δηλαδη ολοι θα μιλησουμε, τα μωρα θα κλαψουν και θα γελασουν δυνατα και στη μεση της νυχτας, η γιαγια θα παει τριες φορες τουαλετα τη νυχτα, τα παιδια θα παιξουν κυνηγητο το απογευμα, ο μουσικος θα κανει εξασκηση το πρωι, το καλοκαιρι θα μαζευτει η παρεα για κουβεντα στη βεραντα.

Αυτο που με τρελαινει ειναι η φασαρια που φωναζει "σε εχω γραμμενο". Δηλαδη, αν μια φορα εχει ο εφηβος γενεθλια, ναι οκ αναμενομενο να κανει παρτυ και να γινει χαμος μεχρι τις 3 το πρωι. Αλλα αν το κανει καποιος καθε ΣΚ, ε, δεν ειναι το ιδιο.

Η ο ντραμερ (ο γιος του βλαμμενου απο διπλα) να κανει εξασκηση στις 6 το απογευμα. Αλλα αν το κανει στις 11 το βραδυ, ε οχι, δεν ειναι νορμαλ.

Η να βαλεις μουσικη με την παρεα σου το καλοκαιρι στη βεραντα. Και οταν παει 11, κλεισε τη μουσικη και κρατησε την κουβεντα η πηγαινε μεσα και ακουσε την, μην τη δυναμωνεις τα μεσανυχτα να μερακλωσει ολη η γειτονια.

Νομίζω ότι επιτρέπεται μέχρι συγκεκριμένα db, ανεξαρτήτως ώρας κοινής ησυχίας σε κατοικημένη περιοχή. Ο δικηγόρος είναι καλή ιδέα, εάν δεν υπάρχει κατανόηση δε γίνεται να μην μπορείς να χαλαρώσεις στο σπίτι σου. 

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Δε ξερω βρε κοριτσια, σε μερικα πραγματα, επειδη ειναι αναποφευκτα, εγω παντα εδειχνα κατανοηση. Δηλαδη ολοι θα μιλησουμε, τα μωρα θα κλαψουν και θα γελασουν δυνατα και στη μεση της νυχτας, η γιαγια θα παει τριες φορες τουαλετα τη νυχτα, τα παιδια θα παιξουν κυνηγητο το απογευμα, ο μουσικος θα κανει εξασκηση το πρωι, το καλοκαιρι θα μαζευτει η παρεα για κουβεντα στη βεραντα.

Αυτο που με τρελαινει ειναι η φασαρια που φωναζει "σε εχω γραμμενο". Δηλαδη, αν μια φορα εχει ο εφηβος γενεθλια, ναι οκ αναμενομενο να κανει παρτυ και να γινει χαμος μεχρι τις 3 το πρωι. Αλλα αν το κανει καποιος καθε ΣΚ, ε, δεν ειναι το ιδιο.

Η ο ντραμερ (ο γιος του βλαμμενου απο διπλα) να κανει εξασκηση στις 6 το απογευμα. Αλλα αν το κανει στις 11 το βραδυ, ε οχι, δεν ειναι νορμαλ.

Η να βαλεις μουσικη με την παρεα σου το καλοκαιρι στη βεραντα. Και οταν παει 11, κλεισε τη μουσικη και κρατησε την κουβεντα η πηγαινε μεσα και ακουσε την, μην τη δυναμωνεις τα μεσανυχτα να μερακλωσει ολη η γειτονια.

Έχουμε drummer από πάνω! ευτυχώς παίζει μόνο απογεύματα, δεν έχω παράπονο. Και έχουν και σκύλο που γαυγίζει νύχτα-μέρα, δεν μπορώ να πω τίποτα,σκύλος  είναι... και ο έφηβος  γιος, την ώρα που κοιμίζω τα παιδιά φωνάζει από πάνω και αυτά τρομάζουν, πάλι  δεν μπορώ να πώ τίποτα. Όμως μου έχει πει η γειτόνισσα  από κάτω, Σάββατο 7 το απόγευμα, επειδή χόρευαν τα παιδιά ένα 20λεπτο και χοροπηδούσαν... ότι  είναι ανυπόφορο... εε.. οκ, υπερβολή αλλά εγώ δεν μπορώ να την αγνοήσω πλήρως και να τα αφήσω να χοροπηδάνε όλη μέρα..

Κι εγώ μενω σε μονοκατοικία και εχει η διπλανή το ίδιο θέμα. Τσιρίζουν τα μικρά και μας χτυπάει τον τοίχο(να κάνουμε ησυχία εννοεί) . Μια φορά της τον χτυπησα κι εγώ :D

και την άλλη μέρα μας ειχε αφήσει ένα τσουβάλι λεμόνια. :confused:

Δεν έχουμε μαλωσει, γενικά δε μαλώνω με γείτονες , απλώς τους αποφευγω.. 

κάθε φορά που θέλει κάτι να μου πει και δε μαρεσει το υφος της, βιάζομαι....... 

τους χρειάζομαστε και μας χρειάζονται.... :)

για την ηχομόνωση μια φορά να'μαι ον τοπικ, δεν ξέρω.......!!! :oops:

εγώ θα έλεγα να κάνεις ακόμα μια προσπαθεια ήρεμα κι ωραία να συζητήσετε με τη μητέρα που είναι πιο νορμαλ και στα παιδιά επίσης.. Να πεις πως έκανες μια τελευταία προσπάθεια... 

• 3 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν, θέλω ένα sanity check. 

Πάσχα ξεκινάνε οι δίπλα το τραπέζι στην αυλή κατά τις 4. Λίγο περίεργη ώρα, ο κόσμος δεν αρχίζει να μαζεύεται τόσο αργά, αλλά τέλος πάντων. Καμιά 15αριά άτομα.

Κατά τις 10 το βράδυ αρχίζουν να το διαλύουν, μένουν 6-7, φαντάζομαι συγγενείς και συνεχίζουν την κουβέντα στην αυλή. Μιλάνε ΔΥΝΑΤΑ, αλλά οκ, είναι Πάσχα. Μεσάνυχτα ΞΕΚΙΝΑΝΕ τη μουσική. Είναι ακόμη εποχή που κοιμάμαι με κλειστά παράθυρα, την είχαν και σε σχετικά κόσμια επίπεδα, οκ, Πάσχα, δε λέω κάτι.

Την επόμενη μέρα, βγαίνουν στην αυλή πάλι για φαγητό φαντάζομαι κατά τις 10, μεσάνυχτα πάλι μουσική, κάπως πιο ενοχλητικά, αλλά ας πούμε ανεκτά (εγώ αν το είχα κάνει αυτό, ο τύπος θα είχε εισβάλει με μπαζούκας στην αυλή μου, εγώ δεν είπα κάτι (όχι πως περίμενα να βγάλω άκρη).

Σήμερα σκέφτομαι ότι αν πάμε τρίτη νύχτα, κάτι πρέπει να πω. Είμαι υπερβολική;

Υπόψην ότι μέσα στη μέρα σαφώς και τα δικά μου κάνουν φασαρία, αλλά (1) είναι παιδιά και (2) ποτέ μα ποτέ σε ώρα κοινής ησυχίας. 

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Ilaeira είπε:

Τι sanity check θέλεις; Αν είναι γαϊδούρια; Είναι, και μάλιστα τεραστίων διαστάσεων. 

Thank you :) Δεν ξέρω, επειδή ο διπλανός είναι εντελώς μουρλός κατά γενική ομολογία, και μπουκάρει ουκ ολίγες φορές στα σπίτια της γειτονιάς να κάνει παρατήρηση για ό,τι του κατέβει (γιατί τα παιδιά παίζουν μπάλα στις 7 το απόγευμα, γιατί μιλάμε στην αυλή στις 11 το πρωί, γιατί κλαδεύουμε τους δικούς μας θάμνους, πραγματικά ό,τι να 'ναι) προσπαθώ από τη μία να σκεφτώ αν η φασαρία με ενοχλεί το ίδιο και όταν την κάνουν πιο συμπαθητικοί γείτονες, και από την άλλη να μην πέσω στο επίπεδο του και βγω να τσιρίζω μέσα στη μέση του δρόμου κι εγώ! 

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Λοιπόν, θέλω ένα sanity check. 

Πάσχα ξεκινάνε οι δίπλα το τραπέζι στην αυλή κατά τις 4. Λίγο περίεργη ώρα, ο κόσμος δεν αρχίζει να μαζεύεται τόσο αργά, αλλά τέλος πάντων. Καμιά 15αριά άτομα.

Κατά τις 10 το βράδυ αρχίζουν να το διαλύουν, μένουν 6-7, φαντάζομαι συγγενείς και συνεχίζουν την κουβέντα στην αυλή. Μιλάνε ΔΥΝΑΤΑ, αλλά οκ, είναι Πάσχα. Μεσάνυχτα ΞΕΚΙΝΑΝΕ τη μουσική. Είναι ακόμη εποχή που κοιμάμαι με κλειστά παράθυρα, την είχαν και σε σχετικά κόσμια επίπεδα, οκ, Πάσχα, δε λέω κάτι.

Την επόμενη μέρα, βγαίνουν στην αυλή πάλι για φαγητό φαντάζομαι κατά τις 10, μεσάνυχτα πάλι μουσική, κάπως πιο ενοχλητικά, αλλά ας πούμε ανεκτά (εγώ αν το είχα κάνει αυτό, ο τύπος θα είχε εισβάλει με μπαζούκας στην αυλή μου, εγώ δεν είπα κάτι (όχι πως περίμενα να βγάλω άκρη).

Σήμερα σκέφτομαι ότι αν πάμε τρίτη νύχτα, κάτι πρέπει να πω. Είμαι υπερβολική;

Υπόψην ότι μέσα στη μέρα σαφώς και τα δικά μου κάνουν φασαρία, αλλά (1) είναι παιδιά και (2) ποτέ μα ποτέ σε ώρα κοινής ησυχίας. 

Είναι πρωτομαγια, άστο και για σήμερα.... 

:D

αυτά μήπως να τα καταγραφές? Δεν ξέρω βέβαια αν είναι νόμιμο, σωστό. Απλώς να χεις κι αποδείξεις με ώρες μέρες κοκ. 

δυσκολη κατάσταση.... 

8 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Είναι πρωτομαγια, άστο και για σήμερα.... 

:D

αυτά μήπως να τα καταγραφές? Δεν ξέρω βέβαια αν είναι νόμιμο, σωστό. Απλώς να χεις κι αποδείξεις με ώρες μέρες κοκ. 

δυσκολη κατάσταση.... 

Πλάκα πλάκα, όλη μέρα λειπαν εκδρομή. Γύρισαν κατα τις 6-7,υποθέτω ξεκουράστηκαν, και 10 βγήκαν στην αυλή. 11:30 και γκαριζουν :( Και σκέφτομαι ότι και να μιλήσω, θα με γράψουν. Αστυνομία να φωνάξω γιατί μιλούν δυνατά, μάλλον υπερβολική αντίδραση. Αλλά τρίτη μέρα άυπνη με βλέπω, και αύριο ξυπνάω 7 ! 

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Πλάκα πλάκα, όλη μέρα λειπαν εκδρομή. Γύρισαν κατα τις 6-7,υποθέτω ξεκουράστηκαν, και 10 βγήκαν στην αυλή. 11:30 και γκαριζουν :( Και σκέφτομαι ότι και να μιλήσω, θα με γράψουν. Αστυνομία να φωνάξω γιατί μιλούν δυνατά, μάλλον υπερβολική αντίδραση. Αλλά τρίτη μέρα άυπνη με βλέπω, και αύριο ξυπνάω 7 ! 

Άλλους γείτονες εκεί δεν έχετε να κάνετε κόμμα? Αν ναι αυτοί τι λένε? 

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , diane2020 είπε:

Άλλους γείτονες εκεί δεν έχετε να κάνετε κόμμα? Αν ναι αυτοί τι λένε? 

Εχω την γκαντεμια να εχω υπνοδωματιο πανω απο την αυλη του γάιδαρου. Οι αλλοι γειτονες εχουν τα υπνοδωματια σε αρκετη αποσταση, οποτε δεν ενοχλουνται τοσο πολυ και διπλα του απο την αλλη μερια μενει ενα ζευγαρι ηλικιωμενων, που και πολεμος να γινει, δε θα παρουν χαμπαρι, εδω εχουν μπει μερα μεσημερι κλεφτες σπιτι τους, τους αδειασαν τα παντα και δεν πηραν μυρωδια ενω ηταν μεσα.

Λοιπόν για γέλια και για κλάματα:

Πέτυχα σήμερα το πρωί βγαίνοντας από το σπίτι την διπλανή, της λέω πολύ ευγενικά "σας παρακαλώ πολύ, ξυπνάω 7 τα πρωινά, κοιμάμαι πάνω από την αυλή σας, προσπαθείστε να μεταφέρεστε σε άλλο χώρο μετά τις 11, και αν κάνουμε κάτι που σας ενοχλεί μου το λέτε κι εμένα, αν και προσέχω να μην ενοχλούν τα παιδιά ποτέ 2 με 6"

Μου απαντάει ότι και καλά θα ενημερώσει τους δικούς της (που πολύ αμφιβάλλω ότι θα την ακούσουν), όμως να πω στα παιδιά μου να μην μελετάνε πιάνο το μεσημέρι γιατί κοιμούνται και ενοχλούνται συστηματικά. Της λέω κι εγώ ότι είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν έχω αφήσει τα παιδιά να μελετήσουν μουσική το μεσημέρι και συγγνώμη αν κάποια φορά μας ξέφυγε και τι μου απαντάει;

"Ναι αλλά το μεσημέρι το δικό μας δεν είναι σαν το δικό σας. Εμείς μεσημέρι λέμε κατά τις 6, τότε πάμε για ύπνο και μας ενοχλείτε, ποιος κοιμάται καλέ στις 4;"

Δεν μπορώ να καταλάβω αν με κοροϊδεύει ή αν είναι απλά όλοι τους για δέσιμο!

Εγώ δεν καταλαβαίνω αφού δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν καλείς την αστυνομία κάθε φορά που κάνουν φασαρία μέσα στην άγρια νύχτα??? Ειλικρινά, χάνεις τον ύπνου σου, διαταράσεις την ψυχική σου ηρεμία για ποιο λόγο το ανέχεσαι? Είναι άνθρωποι που έτσι και αλλιώς δεν θα βγάλεις άκρη.

1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

Εγώ δεν καταλαβαίνω αφού δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν καλείς την αστυνομία κάθε φορά που κάνουν φασαρία μέσα στην άγρια νύχτα??? Ειλικρινά, χάνεις τον ύπνου σου, διαταράσεις την ψυχική σου ηρεμία για ποιο λόγο το ανέχεσαι? Είναι άνθρωποι που έτσι και αλλιώς δεν θα βγάλεις άκρη.

Γιατί η αστυνομία δεν  έρχεται :( Έχω καλέσει πολλές φορές, δε μένουμε κεντρικά οπότε απλά δεν έρχονται. Μία φορά ο συγκεκριμένος γείτονας μας επιτέθηκε στο δρόμο, με βρισιές, σπρωξίματα κλπ και περιπολικό ήρθε 2 ώρες μετά για να καταλάβεις.

On 4/5/2021 at 2:13 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Thank you :) Δεν ξέρω, επειδή ο διπλανός είναι εντελώς μουρλός κατά γενική ομολογία, και μπουκάρει ουκ ολίγες φορές στα σπίτια της γειτονιάς να κάνει παρατήρηση για ό,τι του κατέβει (γιατί τα παιδιά παίζουν μπάλα στις 7 το απόγευμα, γιατί μιλάμε στην αυλή στις 11 το πρωί, γιατί κλαδεύουμε τους δικούς μας θάμνους, πραγματικά ό,τι να 'ναι) προσπαθώ από τη μία να σκεφτώ αν η φασαρία με ενοχλεί το ίδιο και όταν την κάνουν πιο συμπαθητικοί γείτονες, και από την άλλη να μην πέσω στο επίπεδο του και βγω να τσιρίζω μέσα στη μέση του δρόμου κι εγώ! 

Κοίτα, να σου πω την δική μου φιλοσοφία περί επιπέδου....Το ανεβοκατεβαίνω όποτε χρειαστεί διότι αλλιώς δεν χαμπαριάζει ο άλλος όσο εσύ προσπαθείς να το κρατήσεις στα ύψη. Το εκλαμβάνει ως αδυναμία.

Δυστυχώς δεν είσαι άντρας με ανάλογη σωματική δύναμη για να τον αρχίσεις στις γρήγορες τον νταή, να δεις για πότε θα του κοπεί η μαγκιά (περί επιπέδου αυτά).

Και επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν νοοτροπία, μάλλον θα κοιτούσα και γω το θέμα της ηχομόνωσης ή δεν ξέρω ακόμα και νέας διαρρύθμισης του εσωτερικού χώρου έτσι ώστε να μεταφερθεί το υπνοδωμάτιο σε πιο ήσυχο σημείο.

1 ώρα πρίν, elemaxi είπε:

Κοίτα, να σου πω την δική μου φιλοσοφία περί επιπέδου....Το ανεβοκατεβαίνω όποτε χρειαστεί διότι αλλιώς δεν χαμπαριάζει ο άλλος όσο εσύ προσπαθείς να το κρατήσεις στα ύψη. Το εκλαμβάνει ως αδυναμία.

Δυστυχώς δεν είσαι άντρας με ανάλογη σωματική δύναμη για να τον αρχίσεις στις γρήγορες τον νταή, να δεις για πότε θα του κοπεί η μαγκιά (περί επιπέδου αυτά).

Και επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν νοοτροπία, μάλλον θα κοιτούσα και γω το θέμα της ηχομόνωσης ή δεν ξέρω ακόμα και νέας διαρρύθμισης του εσωτερικού χώρου έτσι ώστε να μεταφερθεί το υπνοδωμάτιο σε πιο ήσυχο σημείο.

Ναι πιστεύω ότι αν ήμουν άντρας θα τον είχα πλακώσει και θα είχε λυθεί το θέμα.

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Γιατί η αστυνομία δεν  έρχεται :( Έχω καλέσει πολλές φορές, δε μένουμε κεντρικά οπότε απλά δεν έρχονται. Μία φορά ο συγκεκριμένος γείτονας μας επιτέθηκε στο δρόμο, με βρισιές, σπρωξίματα κλπ και περιπολικό ήρθε 2 ώρες μετά για να καταλάβεις.

Δυστυχώς αν είναι τέτοιος άνθρωπος, δε νομίζω πως μπορείς να συνεννοηθείς μαζί του. Εννοώ αν έχετε προηγούμενα κι επεδίωξε να χειροδικήσει ή το έκανε κιόλας, μόνο η αστυνομία θα μπορούσε να τον μαζέψει ίσως. Πάντως αν δεν έρχεται, είναι θέμα. Πώς να νιώσετε κι εσείς ασφάλεια;

Να πίεσεις την αστυνομία και μια και δυο κ τρεις..Ουτε εσυ μου αρέσει που κάθε λίγο πας και τους παρακαλας, προφανως σε έχουν για ησυχη? Αγαθή? Ότι όλο λόγια είσαι? Ότι κι εσυ κάνεις τα ίδια? (Με το πιάνο) . Βασικά μην δίνεις δικαιώματα και πιεσε την αστυνομια. Ουτε ξυλο κ τέτοια τι ειν αυτα. Κι άντρα να χα σιγά μην τον αφηνα να παει να πλάκωθει. Να πιεσεις την αστυνομια προφορικως και γραπτώς με καταγγελίες κ αναφορές και στα κεντρικά. Είμαι σίγουρη θα σε εξυπηρετήσουν αρκεί να γίνεις λίγο πιο επιμονη, να τους εξηγήσεις και μια και δυο τη σοβαρότητα. Οχι απλά ένα τηλ στη φάση κ στη φεξη.

Έπισης να τους ρωτήσεις αν μπορεις να κάνεις καταγραφή όσων γίνονται και τις ώρες. Επιμένω σε αυτό ρωτα την αστυνομια... Κι εσυ να μη φαίνεσαι μπροστά αλλά να πιεσεις τις αρχές να κάνουν αυτο που πρεπει... 

Ναι η ηχομόνωση είναι μια καλή λυση. 

Αν πιστευεις παρά ταυτα ότι με την ηχομόνωση θα σου λυθουν τα προβλγματα τότε επισπευσε αυτό κι αστους να κουρεύονται. 

Δεν υπάρχουν άλλες λυσεις! 

Εμένα έφερναν τα σκυλιά να αφοδευουν μπροστά στο σπίτι μου (ήταν σε στενό και το σπίτι ήταν ισόγειο). Οπότε πετύχαινα κανέναν του την έλεγα ( μου ήταν πολύ δύσκολο αλλά δε γίνονταν άλλιως) και κόλλησα ένα σημείωμα με τη νομοθεσία έξω από το σπίτι μου και στην αρχή του στενού. Επίσης έπαιρνα τα περιττώματα και τα έβαζα στο δρόμο(ήταν γείτονες αυτοί που το έκαναν). Δεν ξέρω τι απ' όλα έπιασε αλλά με τον καιρό ψιλοσταματησε.. ο χειρότερος ήταν ένας κατά τ αλλά συμπαθεστατος θείος ο οποίος ερχοτανε για χρόνια σε εκείνο το σημείο. Του έκανα παρατήρηση και μετά άφηνε το σκυλί του να κάνει βόλτα και αυτό είχε μάθει φυσικά και ερχοτανε μόνο του.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί να έγινα η γραφική γκρινιάρα της γειτονιάς, αλλά εντάξει υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

2t7wp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...