Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

MMR ΚΑΙ COVID19. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟ MMR

Maonoki

Recommended Posts

Just now, little lamb είπε:

Κανονικα η υγιεινή διατροφή είναι ΚΑΙ ιατρικό θεμα. Απλά το ότι πολλοί γιατροί δεν ξέρουν από υγιεινή διατροφή, μας έχει κάνει να πιστεύουμε οτι δεν είναι ιατρικό θέμα. Κανονικά θα έπρεπε να

ξέρουν όμως. Και ακούω πολλές φορές το επιχείρημα "δεν ρωτάς τον παθολόγο για τη διατροφη σου". Κανονικά όμως θα έπρεπε και ο παθολόγος να ξέρει να σου πει τι τροφές να αποφεύγεις, όπως θα σου πει να μην καπνίζεις πχ.

Αν ο γιατρός στα λέει όλα γιατί να υπάρχουν οι διατροφολογοι?? Ο καθένας νομίζω στον τομέα του.. Όπως ο διατροφολόγος δεν θα δώσει φάρμακα για να την χοληστερίνη πχ ή το σίδηρο κλπ έτσι κ ο γιατρός δεν χρειάζεται να δώσει συμβουλές για διατροφή

Just now, maripoz είπε:

Ε ναι κλινικοι το λες και εσύ ιατρικό είναι το θέμα 

Κλινικοί διαιτολόγοι δεν γίνονται οι γιατροί αλλά οι διαιτολόγοι με εξειδίκευση

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 168
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Yovanna είπε:

Επίσης θα πρέπει να διαγραφεί και το τόπικ της εξωσωματικής, όπου όλες όσες δυσκολευτήκαμε να αποκτήσουμε παιδί, βοηθηθήκαμε πάρα πολύ μέσω της ανταλλαγής εμπειριών. Νομίζω πως οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη που χρειάζεται για να διαχωρίσουν τί εστί ανταλλαγή εμπειριών και τι ιατρική οδηγία. Σε αντίθετη περίπτωση, ας παρέμβουν οι διαχειριστές. Δεν είμαστε εδώ μέσα για να κάνουμε τους μπάτσους. Έλεος κάπου.

Για εξωσωματική δεν ξέρω αλλά πολλά τόπικ που αφορούν προγεννητικό έλεγχο, ναι, είναι επικίνδυνα. Γιατί υπάρχουν μαμάδες που ακούν από το γιατρό "κάνε αμνιο", σαφέστατα δεν είναι έτοιμες για να μεγαλώσουν ένα παιδί με πρόβλημα, αλλά κάνουν γκάλοπ, ακούν 2-3 "εγώ τελικά έκανα ένα υγιές μωράκι" και καθησυχάζονται χωρίς καμία απολύτως βάση. Και α ν ήταν το ψυχολογικό θα έλεγα τέλεια, αλλά παίρνουν αποφάσεις για την υπόλοιπη ζωή τους πιθανότατα, γιατί δεν καταλαβαίνουν πιθανότητες και άλλα επστημονικά που λέει ο γιατρός αλλά μόνο το ανθρώπινο και καλοπροαίρετο "η νύφη μου ίδιες τιμές είχε, και όλα καλά".

Just now, maripoz said:

Ε ναι κλινικοι το λες και εσύ ιατρικό είναι το θέμα 

Η διατροφή σχετίζεται άμεσα με την υγεία, οπότε ναι είναι σίγουρα παραϊατρικο αντικείμενο. Η διαφωνία μου δεν ήταν πανω σ αυτό, ήταν στο ότι θα επρεπε ο γιατρός να σου πει πως να τρεφεσαι οπως αναφέρθηκε. 

• Μου αρέσει 1

Just now, Chrysoum είπε:

Η διατροφή σχετίζεται άμεσα με την υγεία, οπότε ναι είναι σίγουρα παραϊατρικο αντικείμενο. Η διαφωνία μου δεν ήταν πανω σ αυτό, ήταν στο ότι θα επρεπε ο γιατρός να σου πει πως να τρεφεσαι οπως αναφέρθηκε. 

Δεν πρέπει ο παιδίατρος να δώσει πλάνο διατροφής; Πώς γίνονται οι εισαγωγές πότε τι πρέπει να τρώει το παιδί ποσότητα ποιότητα, σε αλλεργικό βρέφος να καθοδηγήσει τη μητέρα, σε ελιποβαρες σε υπέρβαρο παιδί, να εκτιμήσεις τις εργαστηριακές και να σπρώξει ομάδες τροφών και να απορρίψει άλλες; Τι τον έχω να μου το ζυγίζει μόνο και να μετράει το ύψος; Δεν ρωτάω επιθετικά έτσι; Δεν θα θέλατε έναν ενημερωμένο σωστά γιατρό πάνω σε αυτό το θέμα; 

• Μου αρέσει 1

Κράτα το

Κράτα το

Just now, ΑΡΓΚ said:

Για εξωσωματική δεν ξέρω αλλά πολλά τόπικ που αφορούν προγεννητικό έλεγχο, ναι, είναι επικίνδυνα. Γιατί υπάρχουν μαμάδες που ακούν από το γιατρό "κάνε αμνιο", σαφέστατα δεν είναι έτοιμες για να μεγαλώσουν ένα παιδί με πρόβλημα, αλλά κάνουν γκάλοπ, ακούν 2-3 "εγώ τελικά έκανα ένα υγιές μωράκι" και καθησυχάζονται χωρίς καμία απολύτως βάση. Και α ν ήταν το ψυχολογικό θα έλεγα τέλεια, αλλά παίρνουν αποφάσεις για την υπόλοιπη ζωή τους πιθανότατα, γιατί δεν καταλαβαίνουν πιθανότητες και άλλα επστημονικά που λέει ο γιατρός αλλά μόνο το ανθρώπινο και καλοπροαίρετο "η νύφη μου ίδιες τιμές είχε, και όλα καλά".

Just now, maripoz said:

Άρα κακώς υπάρχουν αυτά τα φορα. Δεκτή η άποψή σου. Ωστόσο συμμετέχεις και θέτεις θέματα που κανονικά θα έπρεπε να τα απαντήσει ειδικός, πχ ψυχολόγος ή σύμβουλος σχέσεων όπως και απαντάς σε θέματα που κανονικά θα έπρεπε να απαντήσει ειδικός, πχ παιδίατρος ή σύμβουλος θηλασμου. Δεν υπάρχει αντιστοιχία σε αυτά. Δεν στο λέω με κακή πρόθεση, καλά κανεις και συμμετέχεις. Την αντίφάση επισημαίνω. Νομίζω όλοι εδώ ξέρουμε ότι ζητάμε ανταλλαγή εμπειρικων γνώσεων από "συναδελφους" γονεις και όχι expertise. Και εν πιάσει περιπτώσει επειδή πάλι θέτεις το θέμα της ιατρικής αυθεντιας και σε δύο γιατρούς να πας μπορεί ο ένας για το ίδιο θέμα να σου πει κάνε αμνιο και ο άλλος όχι. Δεν είναι αυθεντια ο γιατρός. Εσύ η ίδια έχεις προτρέπει κοπέλες εδώ μέσα να αλλάξουν άμεσα παιδίατρο (δεν λέω ότι κακώς έκανες, την αντίφάση επισημαίνω πάλι)

Διαφημίσεις

Just now, λουκουμαδάκι said:

Δεν πρέπει ο παιδίατρος να δώσει πλάνο διατροφής; Πώς γίνονται οι εισαγωγές πότε τι πρέπει να τρώει το παιδί ποσότητα ποιότητα, σε αλλεργικό βρέφος να καθοδηγήσει τη μητέρα, σε ελιποβαρες σε υπέρβαρο παιδί, να εκτιμήσεις τις εργαστηριακές και να σπρώξει ομάδες τροφών και να απορρίψει άλλες; Τι τον έχω να μου το ζυγίζει μόνο και να μετράει το ύψος; Δεν ρωτάω επιθετικά έτσι; Δεν θα θέλατε έναν ενημερωμένο σωστά γιατρό πάνω σε αυτό το θέμα; 

Σε ελλιποβαρες και σε υπέρβαρο παιδί όχι δεν θα πρέπει ο παιδίατρος να δώσει πλάνο διατροφής. Θα πρέπει να παραπεμψει την μητέρα σε κάποιον που έχει περισσότερες γνώσεις από τον ίδιο πάνω στο θεμα, σε έναν διαιτολόγο δηλαδή, και μάλιστα σε έναν που να έχει δουλέψει - εξειδικευτεί σε παιδιά. Η βρεφική διατροφή κατ εμέ αποτελεί εξαίρεση σ'αυτο. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με ανάπτυξη του βρέφους και εκεί ναι ο παιδίατρος θα πρέπει να κατευθύνει τον γονέα. Όταν όμως αργότερα ένα παιδί έχει θέματα, τότε όχι, επ ουδενί δεν θα πρέπει ο παιδίατρος να δώσει πλάνο διατροφής. Τώρα για τις αλλεργίες, εμας μας έστειλαν σε αλλεργιολογο και όχι σε παιδίατρο και αυτό πιστεύω ότι είναι και το σωστό. 

• Μου αρέσει 4

Just now, maripoz είπε:

Άρα κακώς υπάρχουν αυτά τα φορα. Δεκτή η άποψή σου. Ωστόσο συμμετέχεις και θέτεις θέματα που κανονικά θα έπρεπε να τα απαντήσει ειδικός, πχ ψυχολόγος ή σύμβουλος σχέσεων όπως και απαντάς σε θέματα που κανονικά θα έπρεπε να απαντήσει ειδικός, πχ παιδίατρος ή σύμβουλος θηλασμου. Δεν υπάρχει αντιστοιχία σε αυτά. Δεν στο λέω με κακή πρόθεση, καλά κανεις και συμμετέχεις. Την αντίφάση επισημαίνω. Νομίζω όλοι εδώ ξέρουμε ότι ζητάμε ανταλλαγή εμπειρικων γνώσεων από "συναδελφους" γονεις και όχι expertise

Με τις συμβουλές θηλασμού κ εγω θυμώνω, ξέρω ότι συχνά είναι λύση γιατί οι παιδίατροι δεν γνωρίζουν, όμως με συμβουλές του στιλ μη δίνεις συμπλήρωμα όχι δεν συμφωνώ. Όπως δεν συμφωνώ με συμβουλές του στιλ άλλαξε γιατρό γιατί σου πρότεινε καισαρική. Όχι επειδή οι γιατροί τα ξέρουν όλα, αλλά επειδή δεν είναι δική μας δουλειά. Τα θέματα της ψυχολογίας όμως, που ρωτάμε κυρίως, δεν είναι απόλυτα. υπάρχουν σχολές με διαφορετικές προσεγγίσεις πχ κ σιγιυρα βοηθά κ μια πιο εμπειρική αντιμετώπιση. Σε μια ερώτηση όμως για παρενέργειες εμβολίου, δεν μπορούν να πλανώνται πράγματα στον αέρα χωρίς τεκμηρίωση. ειδικά όταν βλέπεις έναν τρομαγμένο γονιό που έχει ήδη καθυστερήσει ένα εμβόλιο κ φαίνεται να έχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το ποτε θα το κάνει, για ποιον σκοπό θα το κάνει, τι θα πάθει αν το αργήσει και τι στατιστικα αμελητέο ισως συμβεί όταν το κάνει, τόσο αμελητέο που δεν χρευαζεται να συζητιέται, ειδικά για το συγκεκριμένο εμβόλιο που πολλοί θα πιαστούν από τέτοιες συζητήσεις για να μην το κάνουν. 

Just now, Chrysoum είπε:

Σε ελλιποβαρες και σε υπέρβαρο παιδί όχι δεν θα πρέπει ο παιδίατρος να δώσει πλάνο διατροφής. Θα πρέπει να παραπεμψει την μητέρα σε κάποιον που έχει περισσότερες γνώσεις από τον ίδιο πάνω στο θεμα, σε έναν διαιτολόγο δηλαδή, και μάλιστα σε έναν που να έχει δουλέψει - εξειδικευτεί σε παιδιά. Η βρεφική διατροφή κατ εμέ αποτελεί εξαίρεση σ'αυτο. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με ανάπτυξη του βρέφους και εκεί ναι ο παιδίατρος θα πρέπει να κατευθύνει τον γονέα. Όταν όμως αργότερα ένα παιδί έχει θέματα, τότε όχι, επ ουδενί δεν θα πρέπει ο παιδίατρος να δώσει πλάνο διατροφής. Τώρα για τις αλλεργίες, εμας μας έστειλαν σε αλλεργιολογο και όχι σε παιδίατρο και αυτό πιστεύω ότι είναι και το σωστό. 

Καλά ναι αν έχει βαρβατες αλλεργίες ναι (που και πάλι σε γιατρό θα  πας οπότε πάλι συναντάμε γιατρό και διατροφή )αλλά αν μιλάμε για περιστοματικές δερματολογικές η τύπου συγκαμα δεν πρέπει να ξέρει ο παιδίατρος να κατευθύνει την διατροφή για να αλλάξει αυτό; η αν ένα βρέφος παιδί δεν παίρνει το σωστό βάρος δεν θα προτείνει αλλαγές στην σίτιση η δεν θα ρωτήσει να δει τι τρώει πότε το τρώει για να συστήσει τρόπους αντιμετώπισης; Και για το υπέρβαρο ακόμα η πρώτες συστάσεις είναι κόψε αυτό κόψε εκείνο και πήγαινε και σε έναν διαιτολόγο για πρόγραμμα. Φυσικά υπάρχουν και ιατροί που από αυτό που περιγράφω και προσωπικά εγώ περιμένω απέχουν έτη φωτός. εκεί θα πιάσω το άλλο άκρο.. καλύτερα να με κατευθύνει μια μαμα/μια ομαδα πχ στο θέμα θηλασμού και αλλεργίες παρά μη σωστοί επαγγελματίες. (Ούτε πίστευα ότι θα το έλεγα αυτό πέντε χρόνια πριν να που όμως. ) Τεσπά. Ξεφύγαμε από το θέμα. 

• Μου αρέσει 1

Κράτα το

Κράτα το

Just now, Έσπερος said:

Με τις συμβουλές θηλασμού κ εγω θυμώνω, ξέρω ότι συχνά είναι λύση γιατί οι παιδίατροι δεν γνωρίζουν, όμως με συμβουλές του στιλ μη δίνεις συμπλήρωμα όχι δεν συμφωνώ. Όπως δεν συμφωνώ με συμβουλές του στιλ άλλαξε γιατρό γιατί σου πρότεινε καισαρική. Όχι επειδή οι γιατροί τα ξέρουν όλα, αλλά επειδή δεν είναι δική μας δουλειά. Τα θέματα της ψυχολογίας όμως, που ρωτάμε κυρίως, δεν είναι απόλυτα. υπάρχουν σχολές με διαφορετικές προσεγγίσεις πχ κ σιγιυρα βοηθά κ μια πιο εμπειρική αντιμετώπιση. Σε μια ερώτηση όμως για παρενέργειες εμβολίου, δεν μπορούν να πλανώνται πράγματα στον αέρα χωρίς τεκμηρίωση. ειδικά όταν βλέπεις έναν τρομαγμένο γονιό που έχει ήδη καθυστερήσει ένα εμβόλιο κ φαίνεται να έχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το ποτε θα το κάνει, για ποιον σκοπό θα το κάνει, τι θα πάθει αν το αργήσει και τι στατιστικα αμελητέο ισως συμβεί όταν το κάνει, τόσο αμελητέο που δεν χρευαζεται να συζητιέται, ειδικά για το συγκεκριμένο εμβόλιο που πολλοί θα πιαστούν από τέτοιες συζητήσεις για να μην το κάνουν. 

Πολλές προσεγγίσεις υπάρχουν και στην ιατρική και δη στην μαιευτικη. Άλλαξα δύο γιατρούς ως έγκυος και είχαν τελείως διαφορετική προσέγγιση. Ο ένας θεωρούσε την καισαρική καλύτερη για το σώμα της γυναίκας και την ασφαλή έκβαση ο άλλος το ανάποδο. Δεν καταλαβαίνω πώς λες ότι η ιατρική είναι μια μονοκομματη και απόλυτη αλήθεια. Σε καμία σύγχυση δεν μου φάνηκε να είναι η θεματοθετρια, ρώτησε κάτι πολύ συγκεκριμένο και ήξερε να ξεχωρίζει επακριβώς τις απαντήσεις που απαντούσαν στην ερώτηση της από αυτές που είχαν συγχισει το τοπικ

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Συμφωνώ με την @Chrysoum σε όλα. Κ να συμπληρώσω ότι ανάλογα με τις εργαστηριακές σε περίπτωση που το παιδί είναι ελλιποβαρες η παχύσαρκο μπορεί να χρειαστεί να παραπέμψει σε παιδοενδοκρινολογο αν πχ έχει πρόβλημα με τον θυρεοειδή, η σε παιδογαστρεντερολογο εκτός από αυτά που ήδη αναφέρθηκαν

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Καλά ναι αν έχει βαρβατες αλλεργίες ναι (που και πάλι σε γιατρό θα  πας οπότε πάλι συναντάμε γιατρό και διατροφή )αλλά αν μιλάμε για περιστοματικές δερματολογικές η τύπου συγκαμα δεν πρέπει να ξέρει ο παιδίατρος να κατευθύνει την διατροφή για να αλλάξει αυτό; η αν ένα βρέφος παιδί δεν παίρνει το σωστό βάρος δεν θα προτείνει αλλαγές στην σίτιση η δεν θα ρωτήσει να δει τι τρώει πότε το τρώει για να συστήσει τρόπους αντιμετώπισης; Και για το υπέρβαρο ακόμα η πρώτες συστάσεις είναι κόψε αυτό κόψε εκείνο και πήγαινε και σε έναν διαιτολόγο για πρόγραμμα. Φυσικά υπάρχουν και ιατροί που από αυτό που περιγράφω και προσωπικά εγώ περιμένω απέχουν έτη φωτός. εκεί θα πιάσω το άλλο άκρο.. καλύτερα να με κατευθύνει μια μαμα/μια ομαδα πχ στο θέμα θηλασμού και αλλεργίες παρά μη σωστοί επαγγελματίες. (Ούτε πίστευα ότι θα το έλεγα αυτό πέντε χρόνια πριν να που όμως. ) Τεσπά. Ξεφύγαμε από το θέμα. 

Ξανά λέω, ότι η βρεφική διατροφή αποτελεί εξαίρεση. Μετά τα 2 όμως και ειδικά σε παιδια που έχουν θέμα, όχι, δεν θα πρέπει να τους πει πως να τρέφονται. 

• Μου αρέσει 1

Just now, mama16 είπε:

Συμφωνώ με την @Chrysoum σε όλα. Κ να συμπληρώσω ότι ανάλογα με τις εργαστηριακές σε περίπτωση που το παιδί είναι ελλιποβαρες η παχύσαρκο μπορεί να χρειαστεί να παραπέμψει σε παιδοενδοκρινολογο αν πχ έχει πρόβλημα με τον θυρεοειδή, η σε παιδογαστρεντερολογο εκτός από αυτά που ήδη αναφέρθηκαν

Πάλι γιατροί είναι παιδιά. Και μπλέκονται στην διατροφή. Που διαφωνούμε; Δεν είναι τελικά η διατροφή ιατρικό θέμα; 

• Μου αρέσει 1

Κράτα το

Κράτα το

Just now, maripoz είπε:

Σε καμία σύγχυση δεν μου φάνηκε να είναι η θεματοθετρια, ρώτησε κάτι πολύ συγκεκριμένο και ήξερε να ξεχωρίζει επακριβώς τις απαντήσεις που απαντούσαν στην ερώτηση της από αυτές που είχαν συγχισει το τοπικ

Δεν είναι σύγχυση να λες ότι καθυστερείς από τον φόβο παρενεργειών το εμβόλιο της ιλαράς-ερυθράς-παρωτιτιδας, αλλά τελικά άλλαξες γνώμη και θα το κανεις επειδή μπορεί να προστατεύει από covid, παρολο που εξακολουθείς να φοβάσαι τις παρενέργειες; 

Πάλι γιατροί είναι παιδιά. Και μπλέκονται στην διατροφή. Που διαφωνούμε; Δεν είναι τελικά η διατροφή ιατρικό θέμα; 

Κοίτα εγώ σχολίασα το γεγονός ότι ο παιδίατρος ανάλογα με το αν είναι παχύσαρκο η ελλιποβαρες το παιδί θα κοιτάξει τις εργαστηριακές κ θα δώσει συμβουλές διατροφής στους γονείς. Το πιο σωστό είναι να κατευθύνει τον γονιό να ψάξει άλλη ειδικότητα, αν είναι ιατρικό το θέμα παιδοενδοκρινολογο, παιδογαστρεντερολογο, παιδοαλλεργιολογο. Αν από τις εξετάσεις φανεί ότι δεν έχει κάποιο προβλημα ιατρικό να τον παραπέμψει σε διαιτολόγο που έχει γνώσεις στην παιδική διατροφή. Μετά κάποια άλλη κοπέλα είχε πει ότι ο παθολόγος θα έπρεπε να ξέρει για τις τροφές. Γενικά πράγματα πχ όχι τηγανιτα μπορεί να δώσει συμβουλή αλλά καλό είναι να πει να απευθυνθούν στον αρμόδιο, δλδ τον διαιτολόγο.

• Μου αρέσει 1

Μα είπα πως είναι παραϊατρικο θέμα. Ο παιδοενδοκρινολογος θα τσεκάρει για θυροειδη και θα συνταγογραφησει ορμόνες. Το πλάνο διατροφής του παιδιού θα το δώσει όμως ο διαιτολόγος και όχι ο γιατρός. Τι ίδιο και με τον γαστρεντερολογο, δεν θα σου δώσει διατροφή για νόσο του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα. Και εκει ηταν η μόνη μας διαφωνία, άλλο να σου κάνει ο γιατρός διάγνωση για μια πάθηση, και άλλο να σε κατευθύνει διατροφικά, νομίζω αυτή ήταν και η ένσταση και της @mama16 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Just now, Chrysoum είπε:

Μα είπα πως είναι παραϊατρικο θέμα. Ο παιδοενδοκρινολογος θα τσεκάρει για θυροειδη και θα συνταγογραφησει ορμόνες. Το πλάνο διατροφής του παιδιού θα το δώσει όμως ο διαιτολόγος και όχι ο γιατρός. Τι ίδιο και με τον γαστρεντερολογο, δεν θα σου δώσει διατροφή για νόσο του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα. Και εκει ηταν η μόνη μας διαφωνία, άλλο να σου κάνει ο γιατρός διάγνωση για μια πάθηση, και άλλο να σε κατευθύνει διατροφικά, νομίζω αυτή ήταν και η ένσταση και της @mama16 

Ναι αυτή ήταν η ένσταση μου ο παιδοενδοκρινολογος θα ρυθμίσει ορμόνες, ο παιδογαστρεντερολογος απ' τον υπέρηχο θα βγάλει κάποιο συμπέρασμα αν έχει πρόβλημα κ ίσως δώσει γενικές συμβουλές, ο δε παιδοαλλεργιολογος για αλλεργίες. Ειδικές γνώσεις στο τι είναι καλό να τρώει το παιδί για να χάσει η να πάρει βάρος σε έναν διαιτολόγο

Just now, Chrysoum είπε:

Και πάλι δεν είναι απόλυτο πχ οι περισσότεροι διαβητολόγοι δίνουν δική τους διατροφή δεν σε παραπέμπουν σε διατροφολόγο η τουλάχιστον διατροφολόγοι ξέρουν τι να δώσουν και τι αποτέλεσμα θα έχει βάσει ιατρικών ερευνών όταν θα πάει ασθενής πχ με Crohn's. Νομίζω εκεί που χανόμαστε είναι στην αιτία (ας το πω έτσι). Πχ αν πάω και πω διατροφολόγε μου θέλω να χάσω η να βάλω δέκα κιλά το τι διατροφή θα ακολουθήσω θα είναι πάνω κάτω ραμμένο στα γούστα μου. Τι τρως λουκουμαδακι; Αυτά; Πάρε τις τάδε ποσοτητες από αυτά,θα κόψουμε και μερικά γιατί έτσι πρέπει έτσι θα λειτουργήσει καλύτερα η δίαιτα και έλα σε δύο εβδομάδες να δούμε τι κάναμε. Αλλά αν πάω και πω χέι διατροφολόγε ο γιατρός μου είπε θέλω ισογλυκαιμικά και χαμηλού γλυκαιμικού γιατί θέλουμε να γίνει αυτό τότε το τι θα φάω θα είναι αποτέλεσμα έρευνας επιστημονικής και όχι απλά μετρημένες θερμίδες. Εγώ εκεί εστιάζω ίσως και για αυτό σας μπέρδεψα. Ότι πχ τα βρέφη/παιδιά πρέπει να έχουν συγκεκριμένη διατροφή για πολύ καιρό που είναι καθαρά βασισμένη σε ιατρικές έρευνες. Και οφείλει ο σωστός παιδίατρος να γνωρίζει και να κατευθύνει. Εκεί ήταν εστιασμένο και το πρώτο μου σχόλιο. Στο (ότι θα έπρεπε να είναι) αμιγώς νούμερο 1  ιατρικό θέμα η διατροφή. 

Κράτα το

Κράτα το

Just now, Έσπερος said:

Δεν είναι σύγχυση να λες ότι καθυστερείς από τον φόβο παρενεργειών το εμβόλιο της ιλαράς-ερυθράς-παρωτιτιδας, αλλά τελικά άλλαξες γνώμη και θα το κανεις επειδή μπορεί να προστατεύει από covid, παρολο που εξακολουθείς να φοβάσαι τις παρενέργειες; 

Όχι. Γνώμη είναι. Η ιλαρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, πού θα την κολλήσει το παιδί? Πανδημια covid έχουμε αυτό φοβάται. Εσύ φοβάσαι την ιλαρα που έχει σχεδόν ανυπαρκτες πιθανότητες να κολλήσει το παιδί αλλά ενδεχομενες σοβαρές επιπλοκές. Δικαίωμα σου. Η θεματοθετρια τον covid που έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει το παιδί και οι επιπλοκές δεν αποκλείονται. Δικαιώμα της. Δε νομίζω ότι υπάρχει αντικείμενικη ζυγαρια. Αλλά η ερώτηση της ήταν ΑΛΛΗ. Κανονισμός είναι να μένουμε στο θέμα των ερωτήσεων όχι να κάνουμε επίθεση ad hominem επειδή διαφωνούμε κατά τα άλλα 

• Ευχαριστώ! 1

Βρε παιδιά αν ένα παιδί έχει κάποιο συγκεκριμένο διατροφικό πρόβλημα εννοείται ότι ο παιδίατρος θα παραπέμψει σε πιο ειδικό. Αν δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, π.χ επιληψία, θυρεοειδή, παραπάνω ή λιγότερο βάρος, αλλεργίες κλπ παραδείγματα που ειπατε, αν δεν έχει λοιπόν κάποιο πρόβλημα ώστε να απευθυνθούν σε διαιτολόγο, τα βασικά και γνωστά σε όλους ακόμα και για ενήλικες (π.χ. όχι πολλά γλυκά, όχι πολλά τηγανητά, όχι γαριδάκια) δεν θα τα πει ο παιδίατρος; Δεν είναι αυτονόητα για όλους τους γονείς, πολλοί θα έδιναν αν δεν τους το έλεγε. Και ναι φυσικά τη δεδομένη στιγμή οι περισσότεροι παιδίατροι δεν έχουν γνώσεις, οπότε όντως τώρα δεν είναι όλοι για να τους παίρνεις τοις μετρητοίς, αλλά κανονικά θα έπρεπε να έχουν γνώσεις.

πρίν από 11 λεπτά , mama16 είπε:

Αν ο γιατρός στα λέει όλα γιατί να υπάρχουν οι διατροφολογοι?? Ο καθένας νομίζω στον τομέα του.. Όπως ο διατροφολόγος δεν θα δώσει φάρμακα για να την χοληστερίνη πχ ή το σίδηρο κλπ έτσι κ ο γιατρός δεν χρειάζεται να δώσει συμβουλές για διατροφή

Θα δώσει τις βασικές συμβουλές που χρειάζονται για να είσαι υγιής και για να μην χρειαστείς τον διατροφολόγο!

πρίν από 28 λεπτά , Yovanna είπε:

Επίθεση δεν είναι μόνο να σε βρίζουν. Όταν βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα για σένα, δεν σέβονται το ερώτημα σου, σε ειρωνεύονται, είτε ευθέως είτε πλαγίως και βρίσκουν αφορμή το θέμα σου για να περάσουν τα όποια υποτιθέμενα μηνύματα θέλουν να περάσουν , ενώ έχεις ζητήσει να μην το κάνουν, είναι και αυτό μια μορφή επίθεσης. 

Από όλα αυτά εγώ μόνο το "δεν σέβονται το ερώτημα" είδα! (Το οποίο έκανα κι εγώ που ρωτούσα από πότε έγινε υποχρεωτικό)

πρίν από 29 λεπτά , Yovanna είπε:

Νομίζω πως οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη που χρειάζεται για να διαχωρίσουν τί εστί ανταλλαγή εμπειριών και τι ιατρική οδηγία. Σε αντίθετη περίπτωση, ας παρέμβουν οι διαχειριστές. Δεν είμαστε εδώ μέσα για να κάνουμε τους μπάτσους. Έλεος κάπου.

Αφού υπάρχει η στοιχειώδης νοημοσύνη για αυτό, τότε υπάρχει και για το τι είναι ή όχι επίθεση και ειρωνεία. Και αν δεν κάνουμε τους μπάτσους δεν λέμε ούτε "ανοίξτε άλλο θέμα για να συζητήσετε το τάδε". Κι αυτό δουλειά των διαχειριστών είναι. Τέλος πάντων, όντως δεν έχει νόημα να το συζητάμε αν δεν μπορεί να γράψει και η ίδια για να έχουμε feedback.

Έχασες επεισόδια, πριν λίγες μέρες συζητούσαμε ακριβώς αυτά στο θέμα "πώς δίνουμε αυγό", κι εκεί πάνω κάτω τα ίδια γράφαμε, εδώ βέβαια είναι με πιο λεπτομερή παραδείγματα και έχει πιο πολύ ενδιαφέρον η αλήθεια είναι

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...