Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κέντρα Μελέτης

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!! Μεταξύ πολλών σκέψεων μου, μια είναι να ξεκινήσω από Σεπτέμβρη , την μικρή μου κόρη σε ένα κέντρο Μελέτης. Εγώ ακούσει διαφορά κατά καιρούς.. ξέρει κανένας γονιός που πήγαινε το παιδάκι του σε κάποιο κέντρο να με βοηθήσει;;; αξιζει;;

Πώς λειτουργούν και ποια είναι η σύνθεση των τάξεων;; Τα δίδακτρα είναι μεγάλα;;;

Διαφημίσεις

Δεν έχω πάει το παιδί μου ποτέ. Όσα παιδιά βλέπω και πηγαίνουν, ουσιαστικά οι γονείς το έχουν σαν οικονομικότεροι λύση από μία γυναίκα ή εξωσχολικη δραστηριότητα. Προσωπική μου γνωμη, τα παιδιά μαθαίνουν να μην διαβάζουν αλλά να τα διαβάζουν, και δεν υπάρχει επιστροφή. Όσοι φίλοι των παιδιών μου πήγαιναν, είναι σταθερά οι τελευταίοι της τάξης μετά από μία ηλικία. Μπορεί  να είναι σύμπτωση, αλλά παραείναι πολλά τα παραδείγματα που έχω.

Συμφωνώ κ εγώ ότι δεν πρέπει άλλοι να αναλαμβάνουν το ρόλο της δασκάλας. Πρέπει τα παιδιά να είναι υπεύθυνα κ να ανταπεξερχονται.ειναι στάση ζωής. Από νωρίς μπαίνει ο σπόρος για ο. Τι θα θεριστει αργότερα. Αν αρχίσει η ιστορία του φροντιστήριο από το δημοτικό θα συνηθίσουν να χρειάζονται δεκανίκι. Θα χάσουν την αυτό πεποίθηση τους, την αίσθηση ότι αξίζουν. Αυτο μας το τόνισαν κ στο σεμινάριο του Gordon που έχω κάνει. 

• 4 months later...
On 5/23/2020 at 3:24 AM, μαγιοπουλας said:

Συμφωνώ κ εγώ ότι δεν πρέπει άλλοι να αναλαμβάνουν το ρόλο της δασκάλας. Πρέπει τα παιδιά να είναι υπεύθυνα κ να ανταπεξερχονται.ειναι στάση ζωής. Από νωρίς μπαίνει ο σπόρος για ο. Τι θα θεριστει αργότερα. Αν αρχίσει η ιστορία του φροντιστήριο από το δημοτικό θα συνηθίσουν να χρειάζονται δεκανίκι. Θα χάσουν την αυτό πεποίθηση τους, την αίσθηση ότι αξίζουν. Αυτο μας το τόνισαν κ στο σεμινάριο του Gordon που έχω κάνει. 

Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, δεδομένης της πληθώρας κέντρων μελέτης που έχουν ξεφυτρώσει.

Διαφημίσεις

Εγώ θα σου αντιπρότεινα κάποια αθλητική δραστηριότητα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από εκτόνωση, όλο το πρωί κάθονται σε ένα θρανίο . Συμφωνώ με τα παραπάνω μηνύματα, θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν μόνα τους.

Υπάρχει πληθώρα κέντρων μελέτης γιατί παίζουν και λίγο το ρόλο της babysitter, και επίσης μια επιδότηση της ευρωπαϊκής Ένωσης πήραν πολλοί ιδιώτες για να ανοίξουν τέτοιο κέντρο.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

5 ώρες πρίν, Belmar είπε:

Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, δεδομένης της πληθώρας κέντρων μελέτης που έχουν ξεφυτρώσει.

Eιλικρινά πιστεύω ότι η ύπαρξή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αδυναμία πολλών παιδιών, ίσως και της πλειοψηφίας, να κατανοήσουν ένα κείμενο στο Γυμνάσιο-Λύκειο.

Just now, ΑΡΓΚ said:

Eιλικρινά πιστεύω ότι η ύπαρξή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αδυναμία πολλών παιδιών, ίσως και της πλειοψηφίας, να κατανοήσουν ένα κείμενο στο Γυμνάσιο-Λύκειο.

Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για γυμνάσιο-λύκειο. Είχα τα κέντρα μελέτης συνδεδεμένα με το δημοτικό, και στο γυμνάσιο-λύκειο ότι είναι τα φροντιστήρια.

Just now, Belmar said:

Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για γυμνάσιο-λύκειο. Είχα τα κέντρα μελέτης συνδεδεμένα με το δημοτικό, και στο γυμνάσιο-λύκειο ότι είναι τα φροντιστήρια.

Εννοεί ότι τα παιδιά αυτά φτάνουν γυμνάσιο-λύκειο και δεν μπορούν να κατανοήσουν ένα κείμενο, γιατί δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία. Τους τα σέρβιραν έτοιμα από πολύ νωρίς.

Just now, Yovanna said:

Εννοεί ότι τα παιδιά αυτά φτάνουν γυμνάσιο-λύκειο και δεν μπορούν να κατανοήσουν ένα κείμενο, γιατί δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία. Τους τα σέρβιραν έτοιμα από πολύ νωρίς.

Αχ, ναι καλέ, καλά τα είπε η @ΑΡΓΚ, εγώ δεν λειτουργώ!

Πρωί, χωρίς καφέ, ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι κτλ κτλ

Διαφημίσεις

• 7 months later...
On 10/20/2020 at 11:18 AM, ΑΡΓΚ said:

η αδυναμία των παιδιών να κατανοήσουν κείμενο στο γυμνάσιο - λύκειο όντως υπάρχει αλλά οφείλεται στο ότι έχουν μάθει στην εικόνα με τα κινητά. ΑΝ διαβάσουν κείμενο αυτό θα είναι από κινητό ή τάμπλετ....είναι άλλου είδους ανάγνωση

πρίν από 45 λεπτά , teacher40 είπε:

η αδυναμία των παιδιών να κατανοήσουν κείμενο στο γυμνάσιο - λύκειο όντως υπάρχει αλλά οφείλεται στο ότι έχουν μάθει στην εικόνα με τα κινητά. ΑΝ διαβάσουν κείμενο αυτό θα είναι από κινητό ή τάμπλετ....είναι άλλου είδους ανάγνωση

Έχεις δίκιο στο ότι είναι άλλου είδους ανάγνωση η ψηφιακή ανάγνωση αλλά θα διαφωνήσω στο ότι φταίει μόνο αυτό για την αδυναμία κατανόησης κειμένων που έχουν πολλά παιδιά και έφηβοι. Αν από μικρή ηλικία δεν έχουν δουλέψει αρχικά με κατευθύνσεις πώς να το κάνουν σωστά (με ανάπτυξη στρατηγικών και τεχνικών), δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει αυτό ξαφνικά σε μεγαλύτερη ηλικία. Τώρα αν στα συγκεκριμένα κέντρα ή στην πλειοψηφία τους, για να μην αδικούνται όλα, σερβίρονται έτοιμες οι απαντήσεις, τότε πιο πολύ καλό κανουν μακροπρόθεσμα στους μαθητές από το βραχυπρόθεσμο καλό του να πάνε σχολείο την επόμενη μέρα έχοντας γράψει τις ασκήσεις τους. Δεν ξέρω κατά πόσο γενικά σε αυτούς τους χώρους διδάσκουν στους μαθητές πώς να διαβάζουν μόνοι τους και πώς να μαθαίνουν. 

Πέρα από το θέμα της αυτοπεποίθησης που λέει σωστά η @μαγιοπουλας που το ξέρω γιατί εγω είχα συνηθίσει να μου τα διορθώνουν οι δικοί μου κ όταν πλέον σταμάτησαν φοβόμουν να σηκώσω χέρι, είναι καταστροφική η ιδέα ότι ένα παιδί θα πηγαίνει κάπου για να του ετοιμάσουν τις ασκήσεις. Κανένα όφελος δεν υπάρχει κ ο εκπαιδευτικός σύντομα θα το καταλάβει, οπότε δεν πρόκειται να βελτιώσει αυτό την εικόνα του παιδιού. Τα παιδιά νομίζουν ότι ο ρόλος του μαθητή είναι να παρουσιάζουν στο σχολείο διορθωμένες ολοσωστες ασκήσεις, συχνά αμελούν την παράδοση γιατί θεωρούν ότι θα κριθούν από τις ασκήσεις για το σπίτι, δεν μαθαίνουν να σκέφτονται μονα τους κ να διαχειρίζονται τον χρόνο τους. Αν ένα παιδί έχει μια συγκεκριμένη δυσκολία, το κέντρο μελέτης δεν τα του λύσει το πρόβλημα, εκεί χρειάζεται  εξατομικευμένη φροντίδα. Και φυσικά η αδυναμία των παιδιών οφείλεται στο ότι έχουν μάθει να τα βρίσκουν όλα έτοιμα χωρίς να σκέφτονται. 

19 hours ago, love kids said:

Έχεις δίκιο στο ότι είναι άλλου είδους ανάγνωση η ψηφιακή ανάγνωση αλλά θα διαφωνήσω στο ότι φταίει μόνο αυτό για την αδυναμία κατανόησης κειμένων που έχουν πολλά παιδιά και έφηβοι. Αν από μικρή ηλικία δεν έχουν δουλέψει αρχικά με κατευθύνσεις πώς να το κάνουν σωστά (με ανάπτυξη στρατηγικών και τεχνικών), δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει αυτό ξαφνικά σε μεγαλύτερη ηλικία. Τώρα αν στα συγκεκριμένα κέντρα ή στην πλειοψηφία τους, για να μην αδικούνται όλα, σερβίρονται έτοιμες οι απαντήσεις, τότε πιο πολύ καλό κανουν μακροπρόθεσμα στους μαθητές από το βραχυπρόθεσμο καλό του να πάνε σχολείο την επόμενη μέρα έχοντας γράψει τις ασκήσεις τους. Δεν ξέρω κατά πόσο γενικά σε αυτούς τους χώρους διδάσκουν στους μαθητές πώς να διαβάζουν μόνοι τους και πώς να μαθαίνουν. 

Έχω δουλέψει σε ένα τέτοιο κέντρο και τώρα έχω το δικό μου. θα σου πω ότι όλα εξαρτώνται από τον δάσκαλο και από το μαθητή....κατά πόσο κι οι δυο θέλουν να τελειώνουν ή να μάθει...έχω μαθητές που έμαθαν να διαβάζουν και φάνηκε όταν έφυγαν από εδώ...κι άλλου που έμαθαν στα έτοιμα....δυστυχώς...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...