Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συνεχείς ιωσεις- ενίσχυση ανοσοποιητικού

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Για τα παιδάκια γύρω στα δύο που δεν φυσαν ίσως σας βοηθήσει ή εμπειρία μου. Φυσουσα εγώ κ του ελεγα πως έτσι έπρεπε να κάνει, δεν τα καταφερνε στην αρχή αλλά με τις επαναλήψεις έπιασε το νόημα. Νομίζω τον βοηθά περισσότερο οταν έχω βάλει ηδη λίγο όρο. 

Ένα διάστημα αρνιόταν τα πάντα αλλά ήμουν σταθερή κ ειλικρινης. Του έλεγα πως οι μυξες πρέπει να βγουν γιατί αλλιώς θα πονανε τα αυτιά του. Του έδωσα επιλογή, αποφρακτηρα ή χαρτομάντιλο κ να φυσάει. Πάντα διάλεγε χαρτομαντηλο κ με τον καιρό έμαθε να φυσά. 

Περαστικά σε όλα τα παιδάκια! Σας νιώθω απόλυτα! Κ ο δικός μου πέρασε μία ιωση τελευταία με πυρετο, μυξες κ βήχα!  

Εμένα ακόμα να μάθει να φυσάει τη μύτη της. Της δείχνω αλλά έχει τρομερή άρνηση... Φυσάει από το στόμα. Οπότε της βάζω όρο κάτι σύριγγες να! Ούτε αποφρακτηρα ούτε τα μικρά που δεν κάνουν τίποτα. Έχω πάρει τις δεκάρες σύριγγες και κάνω πλυσεις ανά 3ωρο-οχι νωριτετα γιατί ματώνει η μύτη - περίπου 40  ml όρο σύνολο. Μπορεί και 60!και βγάζουμε παπάδες!!!! :/ πλέον τις βγάζει μόνη της δεν ασχολούμαι καθόλου. Μπουκώνει και πάει μόνη της ξέρει τη διαδικασία και το κάνει και πολύ καλά.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα την καταλάβατε μέσω εξέτασης στο λαιμο;γιατί η μεσαία μου κόρη είχε σύνδρομο pfapa και έκανε κάθε μήνα αμυγδαλιτιδα.ειναι αυτοφλεγμονωδες νόσημα και αντιμετωπίζεται συνήθως με κορτιζόνη.το καλό είναι ότι μετά τα πέντε σταματάει.και στις αιματολογικές εξετάσεις δίνει την εικόνα φλεγμονής.εαν σου κάνει αμυγδαλίτιδα περιοδικά ψαξτο λίγο περισσότερο .εμένα ξεκίνησε από οκτώ μηνών και σταμάτησε γύρω στα πέντε .και κάποιες φορές μας το ξυπνούσε ένας απλός ιος.γιατι και εμεις μέχρι να το καταλάβουμε ήπιαμε ένα τόνο αντιβίωση.τωρα είναι εξημιση και ευτυχώς έχει σταματήσει.εγω είμαι από βόρεια Ελλάδα και έφυγα με το παιδί Γιάννενα και Θεσσαλονίκη γιατί είχα τρελαθεί με αυτή την κατάσταση.εκει έγινε και η διάγνωση .

On 18/10/2019 at 1:45 ΜΜ, vtgian είπε:

Λένια σου κάνει αμυγδαλίτιδα με πύον; Αν ναι, σκέψου το ενδεχόμενο της αφαίρεσης. Εγώ σαν παιδί έτσι ηρέμησα, μόνο με αφαίρεση. Αν κάνει πυώδη αμυγδαλίτιδα πάνω από 3 φορές το χρόνο, προτείνεται  αφαίρεση γιατί το πύον που καταπίνει βγάζει άλλα θέματα. Επίσης αν γενικά έχει διογκωμένες αμυγδαλές ή και κρεατάκια, είναι πολύ λογικό να μην κάνει καλό ύπνο. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό το παιδί να παίρνει τόση αντιβίωση. Της κολλητής μου έφτασε πέρυσι (2η χρονιά παιδικού να καταλάβεις) να μείνει σπίτι καραντίνα ένα μήνα για να στρώσει! Συμβαίνει όμως και αυτό που λες, ήταν πολλά παιδάκια, σε μικρό χώρο, 

Γενικά, ούτε και εγώ πιστεύω στην ομοιοπαθητική αν και παιδάκι χρόνια πρόβλημα που είχα με βρογχικά τελικά με ομοιοπαθητική λύθηκε. 

Η πρόπολη βοηθάει, επίσης αν αντέχει κάνε την πορτοκαλάδα βάζοντας και ένα λεμόνι, ακόμα καλύτερα για συγκέντρωση C αν τρώει ακτινίδιο (σίγουρα όχι όταν είναι ερεθισμένες οι αμυγδαλές, θα το κάνει χειρότερα). Ακόμα, μπορείς να βάζεις πρόπολη στην πορτοκαλάδα.

Δεν κανεις αφαίρεση έτσι για "πλάκα". Οι αμυγδαλές δρουν σαν ασπίδα κατά των μικροβίων. Εγώ μικρή για αρξετα χρόνια έκανα αμυγδαλιτιδες με πυον, κάθε χρόνο με θυμάμαι με γαργάρες και πόνο τρομερό.  γιατροί μας είχαν πει για αφαίρεση αλλά δεν την έκανα γιατί αντιδρούσα, ήμουν μεγαλούτσικη πια, επεμενα στους γονείς μου πως αντέχω να το περνάω αυτο-ψεμμα γιατί ακόμα θυμάμαι τον πονο-και μόλις έφτασα λύκειο σταμάτησα να κάνω και έχω να κάνω από τότε. Έκανα πέρυσι μετά από 15 χρόνια που με κόλλησε η κόρη μου. Η κόρη μου έκανε απανωτά 3 φορές πέρυσι και μου ανέφεραν αφαίρεση. Όταν το συζήτησα με τον παιδίατρο, μου είπε δεν κάνουμε χειρουργεία έτσι και πως ένα παιδί προσχολικής ηλικίας μπιρει να πάθει αμυγδαλιτιδα και 8 φορές!μέσα στο έτος! Και να μη χρειαστεί να κάνουμε τίποτα. Έχει περάσει εναμισυς χρόνος και δεν ξανακάνε. Θέλω να πω όταν ξέρουμε πως οι αμυγδαλές υπάρχουν εκεί για κάποιο λόγο, δεν τις αφαιρούμε με το παραμικρό. Αφήνουμε τον χρόνο να δείξει. Για να κάνει αφαίρεση θα πρέπει να το χει τσεκάρει κοντά 4ετια και να κάνει αμυγδαλιτιδες τουλάχιστον 7 με 8 φορές το χρόνο. Τότε το σκέφτεσαι.. Γιατί δείχνει μια ευαισθησία χρόνια. 

Πολλές μαμάδες πηγαίνουν τα παιδιά τους άρρωστα στον παιδικό το θέμα δεν είναι γιατί εκείνες το κάνουν αλλά γιατί το σχολείο τα δέχεται, εγώ αυτό είχα πει και στο σχολείο που πηγαίνουμε. Το παιδί μου δεύτερη φορά κατέληξε εκτάκτως στον γιατρό  με βαρύ επεισόδιο άσθματος γιατί πάλι κάποια μαμά έστειλε το παιδί της σχολείο άρρωστο επειδή 'δεν είχε που να το αφήσει'', (που για μένα αυτό είναι δικαιολογία αλλά δεν είναι της παρούσης) . Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν πως πολλά παιδιά περνούν τις ιώσεις  πιο βαριά από τα υπόλοιπα.

Εμάς μας είχαν συμβουλεύσει να ξεκινήσει κολυμβητήριο, πράγμα το οποίο κάναμε από πολυ μικρή ηλικία και πράγματι βοηθάει, φρεσκοστθμένο πορτοκάλι κάθε μέρα, ελαφρύ ντύσιμο για την εποχή, τακτικό πλύσιμο χεριών. Κάποια στιγμή ο παιδίατρος μου είχε προτείνει το μουρουνέλαιο, του έδωσα κάποιες ημέρες όμως το έκοψα επειδή μύριζε πολύ το παιδί όποτε ίδρωνε.

Αλήθεια όταν λέτε ότι τα στέλνουν άρρωστα τί εννοείτε? Γιατί εμένα πέντε χρόνια τώρα δεν μου έχει τύχει, από όσο μπόρεσα να καταλάβω βέβαια. Το να είναι τα παιδιά στο σχολείο με μύξες ή να βήχουν είναι ο κανόνας δυστυχώς τους χειμερινούς μήνες, αλλά να έρχεται παιδί με πυρετό ή με εμετούς ή με διάρροιες δεν έχει τύχει σε μας τουλάχιστον. Μου φαίνεται τραβηγμένο π.χ. να σου κάνει το παιδί πυρετό και να το στείλεις με αντιπυρετικό στο σχολείο.

Αυτό που έχει τύχει σε μένα προσωπικά είναι να τα πιάσει βήχας από τις μύξες μέσα στη νύχτα, να μην κοιμηθούν πολύ καλά αλλά το πρωί όντως να τα στείλω, κάνοντας ορό και δίνοντας σιρόπι για τον βήχα. Σε κάποιες περιπτώσεις όντως τα παιδιά αρρώστησαν στην πορεία κανονικά, στις περισσότερες μείνανε απλά για μέρες με μύξες.

Διαφημίσεις

Just now, Deena said:

Αλήθεια όταν λέτε ότι τα στέλνουν άρρωστα τί εννοείτε? Γιατί εμένα πέντε χρόνια τώρα δεν μου έχει τύχει, από όσο μπόρεσα να καταλάβω βέβαια. Το να είναι τα παιδιά στο σχολείο με μύξες ή να βήχουν είναι ο κανόνας δυστυχώς τους χειμερινούς μήνες, αλλά να έρχεται παιδί με πυρετό ή με εμετούς ή με διάρροιες δεν έχει τύχει σε μας τουλάχιστον. Μου φαίνεται τραβηγμένο π.χ. να σου κάνει το παιδί πυρετό και να το στείλεις με αντιπυρετικό στο σχολείο.

Αυτό που έχει τύχει σε μένα προσωπικά είναι να τα πιάσει βήχας από τις μύξες μέσα στη νύχτα, να μην κοιμηθούν πολύ καλά αλλά το πρωί όντως να τα στείλω, κάνοντας ορό και δίνοντας σιρόπι για τον βήχα. Σε κάποιες περιπτώσεις όντως τα παιδιά αρρώστησαν στην πορεία κανονικά, στις περισσότερες μείνανε απλά για μέρες με μύξες.

Εγώ δεν μιλάω για βήχα και μύξες, μιλάω για πυρετό διάρροια κτλ. Έχω ζήσει ίδιο σκηνικό με την sweety, έχω πετύχει μητέρα που αφήνει το παιδί σχολείο και λεει ''έχε τον νου σου γιατί έκανε ένα 38 το βράδυ'' ...η δασκάλα πήρε το παιδί μέσα και εγώ οργισμένη απαντάω ''ααα δηλαδή άρρωστο'' ..η κυρία έφυγε δεν απάντησε καν, όμως φταίει το σχολείο που παίρνει έτσι τα παιδιά. 

Just now, kotsifikos είπε:

Εγώ δεν μιλάω για βήχα και μύξες, μιλάω για πυρετό διάρροια κτλ. Έχω ζήσει ίδιο σκηνικό με την sweety, έχω πετύχει μητέρα που αφήνει το παιδί σχολείο και λεει ''έχε τον νου σου γιατί έκανε ένα 38 το βράδυ'' ...η δασκάλα πήρε το παιδί μέσα και εγώ οργισμένη απαντάω ''ααα δηλαδή άρρωστο'' ..η κυρία έφυγε δεν απάντησε καν, όμως φταίει το σχολείο που παίρνει έτσι τα παιδιά. 

Ναι κ εγώ το αντίστοιχο με διάρροια. Κ μάλιστα ήταν δίδυμα και είχαν κ τα δύο. 

Just now, Lenia16 said:

Ναι κ εγώ το αντίστοιχο με διάρροια. Κ μάλιστα ήταν δίδυμα και είχαν κ τα δύο. 

Αν θυμάμαι είστε σε δημόσιο, τα πήραν τα παιδιά στο σχολείο?? γιατί λένε πως εκέι δεν τα δέχονται άρρωστα.

Εγώ το καλοκαίρι πήγα να τον πάρω από το σχολείο με 38 πυρετό (εκεί ανέβασε φύγαμε από το σπίτι και ήταν μια χαρά) και μου λέει η δασκάλα ''θα σας δω αύριο'' της λέω τι αύριο?? δεν θα τον φέρω αφού είναι άρρωστος..και απαντάει με έκπληξη..''αχ να σκέφτονταν έτσι όλοι πόσο λιγότερα παιδιά θα αρρώσταιναν''....για να καταλάβεις τι γίνεται.

Τέλος πάντων για να μην ξεφεύγω από το θέμα, προσπάθησε όσο μπορείς να την μάθει να προστατεύει τον εαυτό της, να πλένει τα χέρια της, αν κάποιο παιδί βήχει πολυ να μην το πλησιάζει πολύ, να μην πίνει νερό από άλλα ποτήρια (το κάνουν πολλές φορές μεταξύ τους σαν παιχνίδι) γενικά ότι μπορείς να γλυτώσεις καλό είναι.

Just now, kotsifikos είπε:

Αν θυμάμαι είστε σε δημόσιο, τα πήραν τα παιδιά στο σχολείο?? γιατί λένε πως εκέι δεν τα δέχονται άρρωστα.

Εγώ το καλοκαίρι πήγα να τον πάρω από το σχολείο με 38 πυρετό (εκεί ανέβασε φύγαμε από το σπίτι και ήταν μια χαρά) και μου λέει η δασκάλα ''θα σας δω αύριο'' της λέω τι αύριο?? δεν θα τον φέρω αφού είναι άρρωστος..και απαντάει με έκπληξη..''αχ να σκέφτονταν έτσι όλοι πόσο λιγότερα παιδιά θα αρρώσταιναν''....για να καταλάβεις τι γίνεται.

Τέλος πάντων για να μην ξεφεύγω από το θέμα, προσπάθησε όσο μπορείς να την μάθει να προστατεύει τον εαυτό της, να πλένει τα χέρια της, αν κάποιο παιδί βήχει πολυ να μην το πλησιάζει πολύ, να μην πίνει νερό από άλλα ποτήρια (το κάνουν πολλές φορές μεταξύ τους σαν παιχνίδι) γενικά ότι μπορείς να γλυτώσεις καλό είναι.

Ναι σε δημόσιο, δεν ξέρω αν το είπε καν η μαμά το πρωί, απλά όταν πήγα εγώ τη δική μου ήταν κ τα δυο στην τουαλέτα με τη δασκάλα. 

Υπάρχουν και ζελεδακια με γεύσεις φρούτων με.μουρονελαιο, φαντάζομαι θα το γνωρίζετε. Καμία φορά η δεύτερη χρονιά μπορεί να είναι λίγο χειρότερη,πιστεύω θέλει απλά υπομονη..Όσο για τις ασθένειες είναι πως επιδρά ο κάθε ιός σε κάθε παιδί. Στο δικό μου παιδί μπορεί απλά να είναι βήχας ή μυξα και μια χαρά να το στείλω στο σχολείο και το άλλο παιδάκι να κολλήσει από το ίδιο πράγμα κάτι πιο σοβαρό. Όταν τον στελνω με εναν ανεπαίσθητο βήχα ή λίγο μυξα έχω επιγνωση ότι μπορεί να κολλήσει κάτι άλλο κάποιο άλλο παιδί (αν και προσωπικά έχει τύχει να μην το πάω απλά επειδή εβηχε τη νύχτα χωρίς αλλά συμπτώματα). Αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος στους σταθμούς από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο και ισχύει για όλους.  Αλλιώς δεν θα πήγαινε ποτέ κανένα παιδι. Με πυρετό διάρροια κλπ πάντα έπαιρνα και παίρνω άδεια όχι μόνο για τα υπόλοιπα παιδιά, πάνω από όλα δεν θα μπορούσα να στείλω το παιδί σε έναν παιδικό σταθμό σε αυτήν την κατάσταση. Είναι σαν να μου ζητά κάποιος να πάω στη δουλειά με γαστρεντερίτιδα ή 39 πυρετό. 

Διαφημίσεις

Just now, Sunshine8 said:

. Με πυρετό διάρροια κλπ πάντα έπαιρνα και παίρνω άδεια όχι μόνο για τα υπόλοιπα παιδιά, πάνω από όλα δεν θα μπορούσα να στείλω το παιδί σε έναν παιδικό σταθμό σε αυτήν την κατάσταση. Είναι σαν να μου ζητά κάποιος να πάω στη δουλειά με γαστρεντερίτιδα ή 39 πυρετό. 

Δυστυχώς δεν λειτουργούν όλοι έτσι, και εγώ έτσι ακριβώς το σκέφτομαι όμως βλέπω πως είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα.

10 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Πολλές μαμάδες πηγαίνουν τα παιδιά τους άρρωστα στον παιδικό το θέμα δεν είναι γιατί εκείνες το κάνουν αλλά γιατί το σχολείο τα δέχεται, εγώ αυτό είχα πει και στο σχολείο που πηγαίνουμε. Το παιδί μου δεύτερη φορά κατέληξε εκτάκτως στον γιατρό  με βαρύ επεισόδιο άσθματος γιατί πάλι κάποια μαμά έστειλε το παιδί της σχολείο άρρωστο επειδή 'δεν είχε που να το αφήσει'', (που για μένα αυτό είναι δικαιολογία αλλά δεν είναι της παρούσης) . Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν πως πολλά παιδιά περνούν τις ιώσεις  πιο βαριά από τα υπόλοιπα.

Εμάς μας είχαν συμβουλεύσει να ξεκινήσει κολυμβητήριο, πράγμα το οποίο κάναμε από πολυ μικρή ηλικία και πράγματι βοηθάει, φρεσκοστθμένο πορτοκάλι κάθε μέρα, ελαφρύ ντύσιμο για την εποχή, τακτικό πλύσιμο χεριών. Κάποια στιγμή ο παιδίατρος μου είχε προτείνει το μουρουνέλαιο, του έδωσα κάποιες ημέρες όμως το έκοψα επειδή μύριζε πολύ το παιδί όποτε ίδρωνε.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα βάζετε με τις μαμάδες και τους παιδικούς και δεν μπορείτε απλώς να αποδεχτείτε πως έτσι ειναι στα μικρα παιδιά. Μπορεί ένα παιδί να μεταφέρει μικρόβια και να μη το έχει εμφανίσει και ένα άλλο να κολλήσει πιο επιρρεπές και να το περάσει νοσηλευομενο. Έτσι ειναι σε αυτες τις ηλικίες αλλιώς στείλτε τα κατευθείαν προνηπιο. Με όλο το θάρρος... Δεν επιτίθεμαι υπόψην, απαντώ σε αυτξ τη δημοσίευση.. Που με βρίσκει κάθετη. Πότε δεν τα έβαλα με το σχολείο στην προκειμένη ούτε με μαμάδες γιατί είναι παράλογο.. Και δεν πιστεύω πως υπαρχουν μαμάδες που τα παιδιά τους τρελαίνονται από το βηχα ξέρω γω η ζεματανε και τα στέλνουν στο σχολείο. Δεν ξέρω καμμια τέτοια μαμά, θα ήταν παράλογο.. Μπορεί ένα παιδάκι να έχει λίγες μυξουλες, να κολλήσει ένα άλλο και να ταβλιαστει. Ούτε και οι βρεφονηλιαγωγοι παίρνουν πάντα χαμπάρι αν ένα εχει κάτι. Οι μύξες είναι στάνταρ. Γενικά προσέχουν όσο μπορούν κι αυτές, δεν μπορεί να είναι όλες αναισθητές! Θα υπάρξει και μια που θα αφήσει κλειστά παράθυρα πχ η δε θα πλένει τα χέρια τους, αλλά πιστεύω είναι στις εξαιρέσεις. 

Γιαυτό κάντε τους τα εμβόλιακια τους και όλα καλά και υπομονή. 

Πορτοκαλαδες, ύπνος, βιταμίνες, και όλα θα περάσουν και λίγο διάλειμμα από τον παιδικό δεν κάνει κακό, ίσα ίσα. Ειναι μικρουλια χρειάζονται λίγη αποτοξίνωση και ξεκούραση. 

Καταννοω το στρες, το πέρασα κι εγώ, είσαι συνέχεια στο πόδι και σε ανησυχία, και ταλαιπωρία κι όλα αυτά, αλλά όταν σταμάτησε όλο αυτό το είδα καθαρά και από άλλη οπτική γωνία. Γιαυτό όταν αποφασίζετε να τα στείλετε πρέπει να ζυγίζετε τα υπέρ και κατά. Εγώ ήμουν προετοιμασμενη πάντως για αυτό, αλλά ήταν τόσα τα οφέλη που αυτό ήρθε κι έφυγε ενώ τα καλά του παιδικού έμειναν! 

Θέλω να ρωτήσω κι εγώ για το μουρουνελαιο σε ζελεδακι. Κανει όντως καλό? Για συνέχεια εννοώ. Γιατί εγώ της έδινα βιταμινες σε κάποιες φάσεις. 

7 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Τώρα το είδα. Εντάξει είναι κακό αυτό. Αλλά δε συνηθίζεται ρε παιδιά. Μια αν ευθύνη  στις δέκα υπαρχει όχι 9 στις δέκα.. 

On 21/10/2019 at 4:52 ΠΜ, Nefeli2014 είπε:

Δεν κανεις αφαίρεση έτσι για "πλάκα". Οι αμυγδαλές δρουν σαν ασπίδα κατά των μικροβίων. Εγώ μικρή για αρξετα χρόνια έκανα αμυγδαλιτιδες με πυον, κάθε χρόνο με θυμάμαι με γαργάρες και πόνο τρομερό.  γιατροί μας είχαν πει για αφαίρεση αλλά δεν την έκανα γιατί αντιδρούσα, ήμουν μεγαλούτσικη πια, επεμενα στους γονείς μου πως αντέχω να το περνάω αυτο-ψεμμα γιατί ακόμα θυμάμαι τον πονο-και μόλις έφτασα λύκειο σταμάτησα να κάνω και έχω να κάνω από τότε. Έκανα πέρυσι μετά από 15 χρόνια που με κόλλησε η κόρη μου. Η κόρη μου έκανε απανωτά 3 φορές πέρυσι και μου ανέφεραν αφαίρεση. Όταν το συζήτησα με τον παιδίατρο, μου είπε δεν κάνουμε χειρουργεία έτσι και πως ένα παιδί προσχολικής ηλικίας μπιρει να πάθει αμυγδαλιτιδα και 8 φορές!μέσα στο έτος! Και να μη χρειαστεί να κάνουμε τίποτα. Έχει περάσει εναμισυς χρόνος και δεν ξανακάνε. Θέλω να πω όταν ξέρουμε πως οι αμυγδαλές υπάρχουν εκεί για κάποιο λόγο, δεν τις αφαιρούμε με το παραμικρό. Αφήνουμε τον χρόνο να δείξει. Για να κάνει αφαίρεση θα πρέπει να το χει τσεκάρει κοντά 4ετια και να κάνει αμυγδαλιτιδες τουλάχιστον 7 με 8 φορές το χρόνο. Τότε το σκέφτεσαι.. Γιατί δείχνει μια ευαισθησία χρόνια. 

Δεν έγραψα για αμυγδαλιτιδα γενικά αλλά για πυωδη. Έχει μεγάλη διαφορά. Η πυωδης αμυγδαλιτιδα είναι πολύ επικίνδυνη, οι δε επαναλμβανομενες, στα παιδιά μπορεί να οδηγήσουν σε υπερτροφικες αμυγδαλες με αποτέλεσμα την άπνοια και κατ επέκταση κακό ύπνο. Και φυσικά μια φορά να μην αντιμετωπιστουν με αντιβίωση σωστά αρκεί για να κάνουν ζημιά. Μετά τα 12 ο ρόλος τους δεν είναι τόσο σημαντικός και γι'αυτο δεν είναι συχνές. 

Από σελίδα του Παιδων για το τι αποτελεί απόλυτη ένδειξη 

[...  Όταν το άτομο υποφέρει από συχνά επεισόδια οξείας αμυγδαλίτιδας. Σε γενικές γραμμές, 
άτομα που έπαθαν πάνω από 6 επεισόδια οξείας πυώδους αμυγδαλίτιδας τον τελευταίο 
χρόνο ή είχαν περισσότερα από 3 επεισόδια το χρόνο για τα τρία τελευταία χρόνια, η 
αμυγδαλεκτομή πιθανότατα θα τους ωφελήσει..

...Παιδί με ένα επεισόδιο περιαμυγδαλικού αποστήματος και με υποτροπιάζουσες 
αμυγδαλίτιδες....]

Σε κάθε περίπτωση, ακολουθεί τις συστάσεις παιδο-ωριλα. 

Διαφημίσεις

On 18/10/2019 at 10:35 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν το λέω για να σε προσβάλω, γιατί καταλαβαίνω ότι όπου γίνεται πολύς ντόρος είναι λογικό να παρασυρόμαστε, αλλά η ενίσχυση ανοσοποιητικού με διάφορα συμπληρώματα σε παιδί χωρίς χρόνιες ελλείψεις , και πόσο μάλλον η ομοιοπαθητική, είναι στην κατηγορία "ας το πάω και για ξεμάτιασμα σε έναν καλό Ινδό μάγο που έχει βάλει διαφημίσεις στη γειτονιά."

Καταλαβαίνω πως το λες, απλά αυτή είναι η άποψη σου και σίγουρα διαφέρει από αρκετό κόσμο που έχει κάνει ομοιοπαθητική κ έχει βρει λύση σε διάφορα πρβλ (παρόλο που όντως τη βασιζεις στη λογική! εντούτοις κάποιοι θα διαφωνήσουν). Δεν έχω κάνει προσωπικά και δεν έχω κατασταλαγμένη κ εμπεριστατωμένη άποψη για το αν δουλεύει ή όχι. Όμως, ακόμα κ σκέτη ζάχαρη να είναι, δεν είναι θετικό το ότι μπορεί να σε βοηθήσει -εστω κ σαν placebo- αντί να βάζεις στο σώμα σου όλη τη χημεία και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα; Εννοείται πως δεν συζητάμε για σοβαρές παθήσεις που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής αλλά για περιστατικά όπως πχ αλλεργίες ή δερματικά που πολλοί άνθρωποι παραδέχονται πως βρήκαν τη γιατρειά τους με την ομοιοπαθητική. 

Και στο κάτω κάτω, εφόσον δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες για ποιο λόγο να υπάρχει τέτοια σθεναρή αντίσταση και αντίδραση ως προς αυτή;

Ο άντρας μου λέει έχει ανεπιθύμητες ενέργειες στη νοημοσύνη του κ στην τσέπη του γιατί μετά από ένα σχιτζη πάντα ακολουθούν κ αλλοι :lol:

On 21/10/2019 at 2:38 ΠΜ, Thean είπε:

Την στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα την καταλάβατε μέσω εξέτασης στο λαιμο;γιατί η μεσαία μου κόρη είχε σύνδρομο pfapa και έκανε κάθε μήνα αμυγδαλιτιδα.ειναι αυτοφλεγμονωδες νόσημα και αντιμετωπίζεται συνήθως με κορτιζόνη.το καλό είναι ότι μετά τα πέντε σταματάει.και στις αιματολογικές εξετάσεις δίνει την εικόνα φλεγμονής.εαν σου κάνει αμυγδαλίτιδα περιοδικά ψαξτο λίγο περισσότερο .εμένα ξεκίνησε από οκτώ μηνών και σταμάτησε γύρω στα πέντε .και κάποιες φορές μας το ξυπνούσε ένας απλός ιος.γιατι και εμεις μέχρι να το καταλάβουμε ήπιαμε ένα τόνο αντιβίωση.τωρα είναι εξημιση και ευτυχώς έχει σταματήσει.εγω είμαι από βόρεια Ελλάδα και έφυγα με το παιδί Γιάννενα και Θεσσαλονίκη γιατί είχα τρελαθεί με αυτή την κατάσταση.εκει έγινε και η διάγνωση .

Ναι με εξέταση επιχρισματος από το λαιμό. Δεν το γνωρίζω καθόλου αυτό που λες, θα ρωτήσω την παιδιατρο. Κάνατε κάποια ειδική εξέταση για να το βρείτε;

Δεν υπάρχει κάποια εξέταση για να καταλάβεις αν έχει αυτό το σύνδρομο.εμενα ξεκίνησε να κάνει κάθε μήνα αμυγδαλίτιδα περιοδικά.δηλαδη κάθε 3-4 εβδομάδες περίπου.ο παιδίατρος το αντιμετώπιζε σαν στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα χωρίς όμως να της κάνει εξετάσεις.απο την εικόνα του λαιμού και μόνο.αυτα το πρώτο εξάμηνο γιατί όπως σου είπα έφυγα σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο.εκει σε κάθε αμυγδαλίτιδα της κάναν στρεπ τεστ το οποίο όμως ήταν αρνητικο.οι εξετάσεις αίματος έδειχναν φλεγμονή και έπειτα της χορηγούσαν μια δόση κορτιζόνης και το παιδί απυρετουσε και καθαριζε ο λαιμός του .και όταν μιλάμε για πυρετό πάντοτε πάνω από 39.αυτο κράτησε τέσσερα χρόνια όπου δεν είχαμε καμία ποιότητα ζωής .και ξαφνικά σταμάτησαν τα επεισόδια όπως ξεκίνησαν.απλα όταν ακούω για αμυγδαλίτιδα σε παιδάκι πάντοτε ενημερώνω ότι υπάρχει και αυτό γιατί είναι νέο σύνδρομο και δεν είναι πολύ γνωστό.εμεις δεν κάναμε αφαίρεση αμυγδάλων και πλέον το παιδί αρρωσταίνει ελάχιστα.αλλα αφού κάνανατε στρεπ τεστ και ήταν θετικό μάλλον μιλάμε για τελείως διαφορετική περίπτωση.

3 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Καταλαβαίνω πως το λες, απλά αυτή είναι η άποψη σου και σίγουρα διαφέρει από αρκετό κόσμο που έχει κάνει ομοιοπαθητική κ έχει βρει λύση σε διάφορα πρβλ (παρόλο που όντως τη βασιζεις στη λογική! εντούτοις κάποιοι θα διαφωνήσουν). Δεν έχω κάνει προσωπικά και δεν έχω κατασταλαγμένη κ εμπεριστατωμένη άποψη για το αν δουλεύει ή όχι. Όμως, ακόμα κ σκέτη ζάχαρη να είναι, δεν είναι θετικό το ότι μπορεί να σε βοηθήσει -εστω κ σαν placebo- αντί να βάζεις στο σώμα σου όλη τη χημεία και πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα; Εννοείται πως δεν συζητάμε για σοβαρές παθήσεις που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής αλλά για περιστατικά όπως πχ αλλεργίες ή δερματικά που πολλοί άνθρωποι παραδέχονται πως βρήκαν τη γιατρειά τους με την ομοιοπαθητική. 

Και στο κάτω κάτω, εφόσον δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες για ποιο λόγο να υπάρχει τέτοια σθεναρή αντίσταση και αντίδραση ως προς αυτή;

Ο άντρας μου λέει έχει ανεπιθύμητες ενέργειες στη νοημοσύνη του κ στην τσέπη του γιατί μετά από ένα σχιτζη πάντα ακολουθούν κ αλλοι :lol:

Ναι με εξέταση επιχρισματος από το λαιμό. Δεν το γνωρίζω καθόλου αυτό που λες, θα ρωτήσω την παιδιατρο. Κάνατε κάποια ειδική εξέταση για να το βρείτε;

Θα σου πω το εξής: αντικειμενικά, αν ρωτήσεις γιατρό ή ειδικό στη φαρμακολογία (όχι φαρμακοποιό φυσικά, που έχει κέρδος) θα σου πει ότι συνήθως είναι απλά απάτη που πονάει στην τσέπη. Αλλά, υπάρχει δυστυχώς και το αλλά: επειδή η ομοιοπαθητική δεν είναι ιατρική ειδικότητα, ομοιοπαθητικός δηλώνει ο καθένας, και εξ ορισμού, είναι απατεώνας, γιατί σου πουλάει κάτι που δε σε θεραπεύει. Ανάλογα το πόσο μεγάλος απατεώνας είναι, μπορεί να σου πει να ακούσεις το γιατρο σου, και να πάρεις και το συμπλήρωμα, που είναι ένα απλό placebo, ή να σε αποθαρρύνει από το να δεις γιατρό για κάτι σοβαρό. Και το χειρότερο: μπορεί από πλήρη άγνοια, ή και κακή πρόθεση να σου δώσει κάτι που έχει αποτέλεσμα, αλλά όχι αυτό που θες. Ελλέιψει ρυθμιστικού πλαισίου, μπορεί κανείς να πουλάει οτιδήποτε σαν ομοιοπαθητικό, οπότε να είναι και ένα όντως δραστικό φυτικό σκεύασμα, με τραγικές συνέπειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανηφιά μου πυ χρειάστηκε στην εφηβεία χημειοθεραπείες για καρκίνο. Οι γονείς της στη λογική "κακό δεν κανει" προμηθεύτηκαν "ομοιοπαθητικά" σκευάσματα για να την ενισχύσουν, τα οποία αντέδρασαν με την ιατρική αγωγή και παραλίγο το παιδί να χάσει τη μάχη από το τίποτα. Προσωπικά έκτοτε έχω πάψει να πιστεύω το "και τι κακό μπορεί να κάνει" για οτιδήποτε δεν μου έχει συνταγογραφήσει γιατρός και έχω αρχίσει να τσακώνομαι μέχρι και με φαρμακοποιούς που προσπαθούν να μου πουλήσουν βιταμίνες (ειδικά που πολλά συμπληρώματα απαγορεύονται σε όσους εχουν πρόβλημα με το θυρεοδειδή, π.χ. η εχινάκεια, αλλά κανένας φαρμακοποιός δεν προειδοποιεί). 

On 10/22/2019 at 3:29 AM, Nefeli2014 said:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα βάζετε με τις μαμάδες και τους παιδικούς και δεν μπορείτε απλώς να αποδεχτείτε πως έτσι ειναι στα μικρα παιδιά. Μπορεί ένα παιδί να μεταφέρει μικρόβια και να μη το έχει εμφανίσει και ένα άλλο να κολλήσει πιο επιρρεπές και να το περάσει νοσηλευομενο. Έτσι ειναι σε αυτες τις ηλικίες αλλιώς στείλτε τα κατευθείαν προνηπιο. Με όλο το θάρρος... Δεν επιτίθεμαι υπόψην, απαντώ σε αυτξ τη δημοσίευση.. Που με βρίσκει κάθετη. Πότε δεν τα έβαλα με το σχολείο στην προκειμένη ούτε με μαμάδες γιατί είναι παράλογο.. Και δεν πιστεύω πως υπαρχουν μαμάδες που τα παιδιά τους τρελαίνονται από το βηχα ξέρω γω η ζεματανε και τα στέλνουν στο σχολείο. Δεν ξέρω καμμια τέτοια μαμά, θα ήταν παράλογο.. Μπορεί ένα παιδάκι να έχει λίγες μυξουλες, να κολλήσει ένα άλλο και να ταβλιαστει. Ούτε και οι βρεφονηλιαγωγοι παίρνουν πάντα χαμπάρι αν ένα εχει κάτι. Οι μύξες είναι στάνταρ. Γενικά προσέχουν όσο μπορούν κι αυτές, δεν μπορεί να είναι όλες αναισθητές! Θα υπάρξει και μια που θα αφήσει κλειστά παράθυρα πχ η δε θα πλένει τα χέρια τους, αλλά πιστεύω είναι στις εξαιρέσεις.

Έχω αποδεχθεί την κατάσταση πολύ πριν στείλω το παιδί μου παιδικό. Δεν συζητάω για μυξα ή βήχα, όπως επίσης δεν συζητάω το να αρρωστήσει  κατά την διάρκεια της ημέρας στο σχολείο, θεωρώ όμως απαράδεκτο να δίνουν ντεπόν και να τα στέλνουν σχολείο με 38-39 πυρετό. Δεν αναφέρω πουθενά στο ποστ ότι οι βρεφοκόμοι είναι αναίσθητοι, ακολουθούν την γραμμή που τους δίνουν οι υπεύθυνοι. Εγώ αναφέρω αυτό που έζησα και που βλέπω να συμβαίνει συχνά γύρω.

Εννοείται πως όταν βρίσκονται σε έναν χώρο κλειστό 20 παιδιά είναι εύκολο το να κολλήσουν το οτιδήποτε, πόσο μάλλον όταν ένα παιδί έχει παέι το πρωί είτε με γαστρεντερίτιδα είτε εμπύρετο, μέχρι το τέλος της ημέρας (γιατί για να το πάνε οι γονείς δεν έχουν σκοπό να το πάρουν πριν το μεσημέρι λογικά) από τα 20 τα 7-8 σίγουρα θα έχουν κολλήσει (στην καλύτερη), αν αυτό δεν είναι ανευθυνότητα τότε τι είναι? Επιπλέον αν λειτουργούν έτσι οι γονείς των 10 παιδιών από τα 20,  εκείνα για μήνες δεν θα σηκώσουν κεφάλι, όσο περισσότερο αρρωσταίνουν τόσο εξασθενεί το ανοσοποιητικό τους και είναι ακομα πιο ευάλωτα στο να κολλήσουν το οτιδήποτε.

Ίσως είμαι πολυ απόλυτη σε αυτό γιατί έχω ένα παιδί που όταν  ήταν μικρό και αρρωσταινε  το πιο πιθανό σενάριο είναι είτε να καταλήξει στο νοσοκομείο, είτε να καθυστερήσει να συνέλθει, για αυτόν ακριβώς τον λόγο προσέχω πολυ να μην κολλάει τα  άλλα παιδιά, γιατί δεν ξέρω πως θα το περάσει το άλλο αν κολλήσει.

22 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Η ομοιοπαθητική είναι ψευδοεπιστήμη. Οπότε συμφωνώ απόλυτα με τον άντρα σου ότι (βλάπτει την νοημοσύνη και την τσέπη). Επίσης μπορεί να γίνει επικίνδυνη όταν κάποιος πειραματίζεται με ό,τι να ναι, αγνοώντας ένα πρόβλημα υγείας ή παίρνοντας σκευάσματα που τελικά θα τον βλάψουν αλλού.

Αν κάτι λειτουργεί σαν Placebo σημαίνει ότι το θέμα είναι ψυχολογικό και θα μπορούσε να λυθεί και χωρίς τίποτα. Πόσο μάλλον να πηγαίνεις και να πληρώνεις ομοιοπαθητικούς και σκευάσματα. Αυτή είναι η άποψή μου περί ομοιοπαθητικής.

Τώρα συμπληρώματα, βιταμίνες, ζελεδάκια που διαφημίζονται κτλ δεν θα έδινα ποτέ από μόνη μου. Μόνο κατόπιν εντολών κάποιου γιατρού και εφόσον υπάρχει συγκεκριμένος λόγος... Αυτό το "προληπτικά" δεν το συμμερίζομαι.

On 22/10/2019 at 3:39 ΠΜ, Nefeli2014 είπε:

Θέλω να ρωτήσω κι εγώ για το μουρουνελαιο σε ζελεδακι. Κανει όντως καλό? Για συνέχεια εννοώ. Γιατί εγώ της έδινα βιταμινες σε κάποιες φάσεις. 

Πρόσφατα, στη συγκέντρωση γονέων του παιδικού σταθμού μας, τέθηκε αυτή η ερώτηση προς τον παιδίατρο του παιδικού σταθμού. Η απάντηση του ήταν (ομολογώ δεν το γνώριζα) ότι όλες αυτές οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού για να κάνουν κάποια δουλειά (μην φανταστείτε δηλ. ότι λαμβάνοντάς, τα ξαφνικά θα γίνετε υπεράνθρωποι) πρέπει να ξεκινάμε από μέσα Αυγούστου να τα λαμβάνουμε έτσι ώστε αρχές Οκτωβρίου ο οργανισμός μας να είναι σε θέση να αμυνθεί.

18 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

τσακώνομαι μέχρι και με φαρμακοποιούς που προσπαθούν να μου πουλήσουν βιταμίνες (ειδικά που πολλά συμπληρώματα απαγορεύονται σε όσους εχουν πρόβλημα με το θυρεοδειδή, π.χ. η εχινάκεια, αλλά κανένας φαρμακοποιός δεν προειδοποιεί). 

Ρε συ ΑΡΓΚ.σοβαρά μιλάς; Δεν το γνώριζα, ποτέ δεν μου έχουν πει τίποτα, ούτε στο φαρμακείο αλλά ούτε οι ενδοκρινολόγοι από τους οποίους έχω περάσει και εγώ και η κόρη μου. Στο επόμενο ραντεβού θα το ρωτήσω οπωσδήποτε.

Ούτε θέλω ούτε κ με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ την ομοιοπαθητική. Ωστόσο, ως απάντηση στην @ΑΡΓΚ, τα ομοιοπαθητικά δεν αλληλεπιδρούν με καμία φαρμακευτική αγωγή γιατί απλούστατα δεν περιέχουν τπτ. Όποιος μπερδεύει τη φυτοθεραπεια - η οποία είναι πολύ δραστική- με την ομοιοπαθητική βρίσκεται σε σύγχιση. Οπότε δύσκολα η ανιψιά σου να βιωσε σοβαρή αλληλεπίδραση λόγω ομοιοπαθητικων. Ελπίζω να είναι καλά πλέον το παιδάκι κ να το έχει ξεπεράσει όλο αυτό. 

Για τα συμπληρώματα κ τα συναφη συμφωνούμε φαντάζομαι όλοι, όμως το πρόβλημα είναι αλλου. Προσωπικά, πιστεύω πως θα πρέπει ο (εν δυνάμει) ασθενής να αρχίσει να γίνεται λίγο πιο ώριμος γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση και καθοδήγηση για το πώς πρέπει να κινούμαστε στο συστημα υγείας και να διαχειριζόμαστε την πρόκληση ζήτηση -και από τις δύο πλευρές. Ο κάθε φαρμακοποιός δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τι πάθηση μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε πελάτης. Ξέρεις πόσες αλληλεπιδράσεις έχουν τα φάρμακα και τα συμπληρώματα με άλλα φάρμακα ή παθήσεις; Δλδ να αρχίσει να λεει ο φαρμακοποιός σε καθέναν από τους 100 ανθρώπους που μπορεί να προτείνει την εχινατσια πχ κάθε μέρα που αντενδεικνυται. Που δεν είναι μόνο ο θυρεοειδής αλλά μάλλον σε αφορά και για αυτό το ξέρεις. Είναι κ όλα τα αυτοάνοσα, το aids, η εγκυμοσύνη και γενικά όποια κατάσταση σχετίζεται με την ανοσοτροποποιηση. Γιατί απλά ο κάθε ασθενής που γνωρίζει τι έχει δε ρωτάει ο ίδιος το φαρμακοποιό αν αυτό που του προτείνει ενδεικνυται για την περιπτωση του; Οι περισσότεροι δε θα ξέρουν να απαντήσουν βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :rolleyes:

Αντιστοιχα, ο γιατρός που σου συνταγογραφει αντιβίωση, σε ρωτάει αν έχεις ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια; καρδιακό πρόβλημα; Σου λέει ότι πιθανώς θα πάθεις κολπιτιδα ή διάρροια και τι να κάνεις για να μην; Σε ρωτάει αν παίρνεις αλλά φάρμακα που μεταβολίζονται από τα ίδια ένζυμα κ μπορεί να μειώσουν ή να αυξήσουν την απορρόφηση της; Εμένα πάντως κανείς δε με έχει ρωτήσει ποτέ.

5 ώρες πρίν, elemaxi είπε:

Ρε συ ΑΡΓΚ.σοβαρά μιλάς; Δεν το γνώριζα, ποτέ δεν μου έχουν πει τίποτα, ούτε στο φαρμακείο αλλά ούτε οι ενδοκρινολόγοι από τους οποίους έχω περάσει και εγώ και η κόρη μου. Στο επόμενο ραντεβού θα το ρωτήσω οπωσδήποτε.

Μου το είχε πει η ενδοκρινολόγος και μετά το επιβεβαίωσα και με ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα

4 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Ούτε θέλω ούτε κ με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ την ομοιοπαθητική. Ωστόσο, ως απάντηση στην @ΑΡΓΚ, τα ομοιοπαθητικά δεν αλληλεπιδρούν με καμία φαρμακευτική αγωγή γιατί απλούστατα δεν περιέχουν τπτ. Όποιος μπερδεύει τη φυτοθεραπεια - η οποία είναι πολύ δραστική- με την ομοιοπαθητική βρίσκεται σε σύγχιση. Οπότε δύσκολα η ανιψιά σου να βιωσε σοβαρή αλληλεπίδραση λόγω ομοιοπαθητικων. Ελπίζω να είναι καλά πλέον το παιδάκι κ να το έχει ξεπεράσει όλο αυτό. 

Για τα συμπληρώματα κ τα συναφη συμφωνούμε φαντάζομαι όλοι, όμως το πρόβλημα είναι αλλου. Προσωπικά, πιστεύω πως θα πρέπει ο (εν δυνάμει) ασθενής να αρχίσει να γίνεται λίγο πιο ώριμος γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση και καθοδήγηση για το πώς πρέπει να κινούμαστε στο συστημα υγείας και να διαχειριζόμαστε την πρόκληση ζήτηση -και από τις δύο πλευρές. Ο κάθε φαρμακοποιός δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τι πάθηση μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε πελάτης. Ξέρεις πόσες αλληλεπιδράσεις έχουν τα φάρμακα και τα συμπληρώματα με άλλα φάρμακα ή παθήσεις; Δλδ να αρχίσει να λεει ο φαρμακοποιός σε καθέναν από τους 100 ανθρώπους που μπορεί να προτείνει την εχινατσια πχ κάθε μέρα που αντενδεικνυται. Που δεν είναι μόνο ο θυρεοειδής αλλά μάλλον σε αφορά και για αυτό το ξέρεις. Είναι κ όλα τα αυτοάνοσα, το aids, η εγκυμοσύνη και γενικά όποια κατάσταση σχετίζεται με την ανοσοτροποποιηση. Γιατί απλά ο κάθε ασθενής που γνωρίζει τι έχει δε ρωτάει ο ίδιος το φαρμακοποιό αν αυτό που του προτείνει ενδεικνυται για την περιπτωση του; Οι περισσότεροι δε θα ξέρουν να απαντήσουν βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :rolleyes:

Αντιστοιχα, ο γιατρός που σου συνταγογραφει αντιβίωση, σε ρωτάει αν έχεις ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια; καρδιακό πρόβλημα; Σου λέει ότι πιθανώς θα πάθεις κολπιτιδα ή διάρροια και τι να κάνεις για να μην; Σε ρωτάει αν παίρνεις αλλά φάρμακα που μεταβολίζονται από τα ίδια ένζυμα κ μπορεί να μειώσουν ή να αυξήσουν την απορρόφηση της; Εμένα πάντως κανείς δε με έχει ρωτήσει ποτέ.

Ισως δεν το εξήγησα καλά: η ομοιοπαθητική ΔΕΝ είναι ιατρική ειδικότητα, δεν την σπουδάζεις, απλά δηλώνεις ότι το κατέχεις, κι ας είσαι απόφοιτος τρίτης δημοτικού. Οπότε τα σκευάσματα και οι θεραπείες που δίνεις, μπορεί να είναι οτιδήποτε, απλά χαπάκια αλατιού ή φυτικά σκευάσματα. Στην περίπτωση της ανηψιάς μου, ήταντελικά το δεύτερο. Αν κάποιος πάρει αντιβίωση από το γιατρό του, ξέρει ότι παίρνει ένα φάρμακο τεσταρισμένο και μάλιστα πολύ, με καταγεγραμμένες αντενδείξεις και παρενέργειες, από έναν άνθρωπο που σπουδές και εδικότητα του πήραν πάνω από 10 χρόνια. Αν πάρει τα χάπια του "ομοιοπαθητικού" μπορεί πραγματικά να βάζει στο στόμα του οτιδήποτε, και ο ειδικός να έχει "πιστοποίηση " αγορασμένη προς 100 δολλάρια online.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Ισως δεν το εξήγησα καλά: η ομοιοπαθητική ΔΕΝ είναι ιατρική ειδικότητα, δεν την σπουδάζεις, απλά δηλώνεις ότι το κατέχεις, κι ας είσαι απόφοιτος τρίτης δημοτικού. Οπότε τα σκευάσματα και οι θεραπείες που δίνεις, μπορεί να είναι οτιδήποτε, απλά χαπάκια αλατιού ή φυτικά σκευάσματα. Στην περίπτωση της ανηψιάς μου, ήταντελικά το δεύτερο. Αν κάποιος πάρει αντιβίωση από το γιατρό του, ξέρει ότι παίρνει ένα φάρμακο τεσταρισμένο και μάλιστα πολύ, με καταγεγραμμένες αντενδείξεις και παρενέργειες, από έναν άνθρωπο που σπουδές και εδικότητα του πήραν πάνω από 10 χρόνια. Αν πάρει τα χάπια του "ομοιοπαθητικού" μπορεί πραγματικά να βάζει στο στόμα του οτιδήποτε, και ο ειδικός να έχει "πιστοποίηση " αγορασμένη προς 100 δολλάρια online.

@ΑΡΓΚ λυπάμαι αλλά αν επισκέπτεσαι κάποιον στον οποιο θα πρέπει να εμπιστευτείς την υγεία σου κ τη σωματική σου ακεραιότητα και δεν ελέγχεις καν αν είναι απόφοιτος ιατρικής σχολής ή διαδικτυακης ιστοσελίδας, τότε το πρβλ δεν το έχει αυτός αλλά εσύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...