Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συνεχείς ιωσεις- ενίσχυση ανοσοποιητικού

Recommended Posts

Καλημέρα,

Η κόρη μου αρρωσταίνει συνέχεια. Από αρχές Σεπτεμβρίου που άρχισε παιδικό τώρα είναι η 3η φορά με πυρετό και την προηγούμενη μάλιστα μπήκαμε νοσοκομείο για 3 μέρες. Την κράτησα δύο βδομάδες σπίτι για τόνωση όπως είπαν οι γιατροί, τη Δευτέρα γύρισε σχολείο, σήμερα είναι άρρωστη πάλι. Έχει μεγάλη ευαισθησία στο λαιμό κ παθαίνει κάθε φορά αμυγδαλίτιδα, την προηγούμενη μαζί με ωτίτιδα, πολύ υψηλά λευκά και πρησμένους λεμφαδένες. Τον Ιούλιο κόλλησε στρεπτόκοκκικη αμυγδαλιτιδα. Έχω αρχίσει πια και ανησυχώ γιατί έχουμε φτάσει κάθε μήνα να πίνει αντιβιωση κ κάθε 15 μισό μπουκάλι ντεπον-αλγκοφρεν. Δε γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Εν τω μεταξύ στο τμήμα φέτος είναι 29παιδια κ κολλάει περισσότερο κ από πέρσι που ήταν πιο μικρή κ πρώτη χρονιά.

Έχω αρχίσει κ σκέφτομαι για ομοιοπαθητική. Ο σύζυγος είναι πολύ αρνητικός αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο να κάνω μπας κ βελτιωθεί κάπως η κατάσταση με τις αρρώστιες. Έχετε να προτείνετε κάτι;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σιγουρα θα σκεφτομουν το ενδεχομενο ομοιοπαθητικης με την συχνότητα φαρμάκων που λες

Με την αντιβίωση θα εδινα κ προβιοτικα. 

Αντιπυρετικα δίνω πάνω από 38

Γενικα για το ανοσοποιητικο με το σχολειο ξεκινάω βιταμίνες στα παιδιά, κτ αρκουδάκια με βιτ c. Τα δίνω πχ δυο μήνες έναν σταματάω. Μπορείς να το δινεις εναλλαξ με άλλα, όπως το imunofit που το θεωρώ πολύ καλο

Πρόπολη είτε σε σιροπι από φαρμακείο είτε αυτούσια, την οποία βαζεις λίγες σταγόνες σε ένα κουταλάκι μέλι, το προτιμω από απευθείας στον λαιμο

Γενικα είναι για το ανοσοποιητικο η πρόπολη, αλλα ειδικα αν έχουμε θέμα με τα λαιμα

Κ αν έχουν βηχα το σιροπι που είχε γράψει η josephine με ανανά, τζιντζερ, κλπ

Εννοειται πρώτα ελεγχεις διατροφή. Πολλά λαχανικα κ φρουτα, κρεας, γιαουρτι

Κναονες υγιεινής, να αεριζετε το σπίτι, συχνό πλύσιμο χεριων κλπ

Just now, Lenia16 είπε:

Καλημέρα,

Η κόρη μου αρρωσταίνει συνέχεια. Από αρχές Σεπτεμβρίου που άρχισε παιδικό τώρα είναι η 3η φορά με πυρετό και την προηγούμενη μάλιστα μπήκαμε νοσοκομείο για 3 μέρες. Την κράτησα δύο βδομάδες σπίτι για τόνωση όπως είπαν οι γιατροί, τη Δευτέρα γύρισε σχολείο, σήμερα είναι άρρωστη πάλι. Έχει μεγάλη ευαισθησία στο λαιμό κ παθαίνει κάθε φορά αμυγδαλίτιδα, την προηγούμενη μαζί με ωτίτιδα, πολύ υψηλά λευκά και πρησμένους λεμφαδένες. Τον Ιούλιο κόλλησε στρεπτόκοκκικη αμυγδαλιτιδα. Έχω αρχίσει πια και ανησυχώ γιατί έχουμε φτάσει κάθε μήνα να πίνει αντιβιωση κ κάθε 15 μισό μπουκάλι ντεπον-αλγκοφρεν. Δε γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Εν τω μεταξύ στο τμήμα φέτος είναι 29παιδια κ κολλάει περισσότερο κ από πέρσι που ήταν πιο μικρή κ πρώτη χρονιά.

Έχω αρχίσει κ σκέφτομαι για ομοιοπαθητική. Ο σύζυγος είναι πολύ αρνητικός αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο να κάνω μπας κ βελτιωθεί κάπως η κατάσταση με τις αρρώστιες. Έχετε να προτείνετε κάτι;

ποσο ειναι? συνηθως για δυο τρεις χρονιες ειναι δυσκολο να τα αποφυγεις αυτα ειδικα αν ειναι ευαισθητο παιδι. μετα τα 4 παντως ως δια μαγειας τα πραγματα διορθωνονται απο μονα τους. ομοιοπαθητικη βοηθαει αλλα ειναι δυσκολο να την ακολουθησεις αν δεν την πιστευεις φοβασε. τα κλασικα φρουτα λαχανικα πορτοκαλαδες πλυσιμο χεριων καλος υπνος ξεκουραση αρκετη μην φορτωνετε το προγραμμα με δραστηριοτητες κτλ

Μα δεν κλεινόμαστε, όλο έξω ειμαστε. Κ μάλιστα αποφεύγω κάθε επαφή με άλλα παιδάκια πλην παιδικού τον τελευταίο καιρό γιατί έχω φοβηθεί. Καλός ύπνος δεν παίζει ουτως ή άλλως. Εννοείται πως αερίζουμε, πλένουμε χέρια -στο σπίτι, γιατί στο σχολείο δεν ξέρω τι κάνουν. Ξέρω όμως ότι πίνουν το ένα απτό παγούρι του άλλου. Το επισήμανα στη δασκάλα και το είπα κ στη μικρή. Πίνει φρέσκια πορτοκαλαδα κάθε απόγευμα, το πρωί της βάζω μια βιταμίνη σε σκόνη στο γαλα με πρωτογαλα, c και d. Αν δεν τα έκανα κ αυτά δλδ τι θα γινόταν δεν ξέρω.

Θα δοκιμάσω κ υγρή προπολη, το είχα κατά νου. Όταν όμως υπάρχουν γονείς που τα στέλνουν σχολείο άρρωστα εις γνώσιν τους δεν περιμένω κ πολλά. Κανονικά δε θα έπρεπε το ίδιο το σχολείο να τα δέχεται. Σήμερα τα είπα κ στη διευθύντρια κ δεν είχε τι να μου απαντησει. Τι φταίει το παιδί μου να τη βγάζει στο νοσοκομείο δλδ;

Διαφημίσεις

Ναι φυσικά μιλάμε για το τι μπορείς εσύ να κανεις

Κ εγω ειμαι σιγουρη ότι πινουν από τα ίδια παγουρια, μοιράζονται φαγητα, φυσικά έχω πει να μην το κάνει αλλά γινεται

Ξερω οτι κ στο σχολειο τους λένε να πλένουν τα χέρια συχνα, κ αεριζουν αρκετά, μόνιμα βλέπω ανοιχτά παράθυρα, κ βγαίνουν έξω πολυ

Φυσικα δ θα έπρεπε να δέχονται άρρωστα παιδακια, δ μιλάω για μυξες μονο

Λένια σου κάνει αμυγδαλίτιδα με πύον; Αν ναι, σκέψου το ενδεχόμενο της αφαίρεσης. Εγώ σαν παιδί έτσι ηρέμησα, μόνο με αφαίρεση. Αν κάνει πυώδη αμυγδαλίτιδα πάνω από 3 φορές το χρόνο, προτείνεται  αφαίρεση γιατί το πύον που καταπίνει βγάζει άλλα θέματα. Επίσης αν γενικά έχει διογκωμένες αμυγδαλές ή και κρεατάκια, είναι πολύ λογικό να μην κάνει καλό ύπνο. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό το παιδί να παίρνει τόση αντιβίωση. Της κολλητής μου έφτασε πέρυσι (2η χρονιά παιδικού να καταλάβεις) να μείνει σπίτι καραντίνα ένα μήνα για να στρώσει! Συμβαίνει όμως και αυτό που λες, ήταν πολλά παιδάκια, σε μικρό χώρο, 

Γενικά, ούτε και εγώ πιστεύω στην ομοιοπαθητική αν και παιδάκι χρόνια πρόβλημα που είχα με βρογχικά τελικά με ομοιοπαθητική λύθηκε. 

Η πρόπολη βοηθάει, επίσης αν αντέχει κάνε την πορτοκαλάδα βάζοντας και ένα λεμόνι, ακόμα καλύτερα για συγκέντρωση C αν τρώει ακτινίδιο (σίγουρα όχι όταν είναι ερεθισμένες οι αμυγδαλές, θα το κάνει χειρότερα). Ακόμα, μπορείς να βάζεις πρόπολη στην πορτοκαλάδα.

Just now, vtgian είπε:

Λένια σου κάνει αμυγδαλίτιδα με πύον; Αν ναι, σκέψου το ενδεχόμενο της αφαίρεσης. Εγώ σαν παιδί έτσι ηρέμησα, μόνο με αφαίρεση. Αν κάνει πυώδη αμυγδαλίτιδα πάνω από 3 φορές το χρόνο, προτείνεται  αφαίρεση γιατί το πύον που καταπίνει βγάζει άλλα θέματα. Επίσης αν γενικά έχει διογκωμένες αμυγδαλές ή και κρεατάκια, είναι πολύ λογικό να μην κάνει καλό ύπνο. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό το παιδί να παίρνει τόση αντιβίωση. Της κολλητής μου έφτασε πέρυσι (2η χρονιά παιδικού να καταλάβεις) να μείνει σπίτι καραντίνα ένα μήνα για να στρώσει! Συμβαίνει όμως και αυτό που λες, ήταν πολλά παιδάκια, σε μικρό χώρο, 

Γενικά, ούτε και εγώ πιστεύω στην ομοιοπαθητική αν και παιδάκι χρόνια πρόβλημα που είχα με βρογχικά τελικά με ομοιοπαθητική λύθηκε. 

Η πρόπολη βοηθάει, επίσης αν αντέχει κάνε την πορτοκαλάδα βάζοντας και ένα λεμόνι, ακόμα καλύτερα για συγκέντρωση C αν τρώει ακτινίδιο (σίγουρα όχι όταν είναι ερεθισμένες οι αμυγδαλές, θα το κάνει χειρότερα). Ακόμα, μπορείς να βάζεις πρόπολη στην πορτοκαλάδα.

Η αμυγδαλίτιδα σαν τρεντ ξεκίνησε από την άνοιξη κ μετά, έχει κάνει σίγουρα 3 φορές από τότε. Δεν ξέρω αν έχει πυον, το μόνο που μας είπαν την τελευταία φορά ήταν ότι έχει λευκά στίγματα κ φοβόντουσαν για epstein bar. Τελικά δεν ήταν.

Για αφαίρεση είμαι πολύ σκεπτική. Ο σύζυγος τις έχει αφαιρέσει κ έκτοτε αρρωσταίνει πολύ άσχημα με πονόλαιμο που χρειάζεται να πάρει αντιφλεγμονώδη γιατί δεν μπορεί ούτε το σάλιο του να καταπιεί. Εγω πάθαινα επίσης πολύ συχνά ως παιδί κ δεν τις έβγαλα κ δεν έχω ξανά αρρωστήσει από το γυμνασιο κ μετά. Έχω πάρει τόση αντιβίωση όμως, και με χημειοπροφυλαξη, που πλέον έχω αναπτύξει αλλεργία σε όλα σχεδόν τα αντιβιοτικά. Οι γνώμες διίστανται πάντως. 

Δυστυχώς είναι πάρα πολλά τα παιδιά στην τάξη, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλη είναι η αίθουσα που τα έχουν, αν έχει ένα μέσο μέγεθος δυστυχώς όσο και να αερίζουν, δεν παύει να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.

Κι εγώ αρκουδάκια δίνω, βάζω και ορό, πίνουν πορτοκαλάδες και τρώνε αρκετά φρούτα και σαλάτες. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις, κυρίως υπομονή να μεγαλώσει.

Τα παιδιά στους παιδικούς αγκαλιάζονται και γενικώς πιάνονται μεταξύ τους συνέχεια, μασάνε τους μαρκαδόρους τους, πίνουν όπως λες από τα παγούρια των άλλων, όλα δε είναι συνεχώς με μύξα και βήχα, αν δεν πήγαιναν με μυξα τα παιδιά στο σχολείο θα ήταν άδειες οι αίθουσες όλο τον χρόνο.

Για τις ωτίτιδες, μάθε της να φυσάει την μύτη της (αν δεν το κάνει ήδη), όσο γίνεται να μην μένει μύξα μέσα.

Κι εγώ μετά τα 4-4,5 είδα διαφορά στην αντίσταση του ανοσοποιητικού, από τα μέσα του νηπιαγωγείου και μετά δε, μόνο μύξα και αυτό όχι συνέχεια και όχι τίποτα το φοβερό.

Just now, Deena είπε:

Δυστυχώς είναι πάρα πολλά τα παιδιά στην τάξη, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μεγάλη είναι η αίθουσα που τα έχουν, αν έχει ένα μέσο μέγεθος δυστυχώς όσο και να αερίζουν, δεν παύει να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.

Κι εγώ αρκουδάκια δίνω, βάζω και ορό, πίνουν πορτοκαλάδες και τρώνε αρκετά φρούτα και σαλάτες. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις, κυρίως υπομονή να μεγαλώσει.

Τα παιδιά στους παιδικούς αγκαλιάζονται και γενικώς πιάνονται μεταξύ τους συνέχεια, μασάνε τους μαρκαδόρους τους, πίνουν όπως λες από τα παγούρια των άλλων, όλα δε είναι συνεχώς με μύξα και βήχα, αν δεν πήγαιναν με μυξα τα παιδιά στο σχολείο θα ήταν άδειες οι αίθουσες όλο τον χρόνο.

Για τις ωτίτιδες, μάθε της να φυσάει την μύτη της (αν δεν το κάνει ήδη), όσο γίνεται να μην μένει μύξα μέσα.

Κι εγώ μετά τα 4-4,5 είδα διαφορά στην αντίσταση του ανοσοποιητικού, από τα μέσα του νηπιαγωγείου και μετά δε, μόνο μύξα και αυτό όχι συνέχεια και όχι τίποτα το φοβερό.

Η αίθουσα είναι μια κανονική προς μεγάλη αίθουσα που ευτυχώς είναι στο επίπεδο της αυλής κ έχουν συνεχώς ανοιχτή την πόρτα. Φαντάσου τι έχει να γίνει σε λίγο καιρό που θα αρχίσουν τα κρύα. Από τα 29 εγγεγραμμένα παιδιά εν τω μεταξύ πάνε τα 27! Καμία τύχη. Η απάντηση στο να χωρίσουν τα τμηματα είναι ότι φέτος πήρανε όλα τα παιδιά που έκαναν αιτηση, έχουν αίθουσες να τα μοιράσουν αλλά όχι δασκάλες. Δεν ξέρω τι ισχύει αλλά δε μας βλέπω πολύ καλα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παιδάκια είναι εκεί καθημερινά, δεν αρρωσταίνουν ή τουλάχιστον όχι τόσο για να μείνουν σπίτι. Μονο εμείς καταλήγουμε στα νοσοκομεία :(:unsure: Ακόμη δεν έκλεισε τα 3.

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Καλημέρα,

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και γω..Ο γιος μου ο μεγάλος είναι 7 και ειλικρινά στο προνηπιο δεν είχα τέτοια θέματα όσο Έχω από πέρυσι...πέρυσι κάθε βδομάδα και κάτι άλλο και φυσικά μου κόλλαγε και τον μικρό...φέτος το ίδιο πάλι...Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο...ήλπιζα ότι μεγαλώνοντας θα είχε αποκτήσει αντισώματα αλλά προφανώς οι ιώσεις πλέον είναι πολύ ισχυρές.. 

Αν έχει παντως κάποια κοπελα υπόψιν της κανέναν ομοιοπαθητικό γιατρο με τον οποιο έχει δει αποτελέσματα ας μου στείλει μνμ. Λέω να το επιχειρήσω.

6 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Καλημέρα,

Δεν το λέω για να σε προσβάλω, γιατί καταλαβαίνω ότι όπου γίνεται πολύς ντόρος είναι λογικό να παρασυρόμαστε, αλλά η ενίσχυση ανοσοποιητικού με διάφορα συμπληρώματα σε παιδί χωρίς χρόνιες ελλείψεις , και πόσο μάλλον η ομοιοπαθητική, είναι στην κατηγορία "ας το πάω και για ξεμάτιασμα σε έναν καλό Ινδό μάγο που έχει βάλει διαφημίσεις στη γειτονιά."

@Lenia16 Καποιοι παιδιατροι λενε οτι κανοντας ρινικες πλυσεις με φυσιολογικό ορο καθε μέρα μειώνονται κατα πολύ τα ποσοστά λοιμωξεων. Επίσης δες μήπως το παιδί, από το φοβο σου, το ντυνεις υπερβολικά για την εποχή και την θερμοκρασία. Βάλε επίσης υποψην σου ότι γενικά τα παιδακια πανω στο παιχνίδι τσιριζουν και οι φαρυγγοαμυγδαλιτιδες πανε κ έρχονται. Πριν την ομοιοπαθητικη, θα έβρισκα εναν καλο παιδοΩΡΛ μήπως συνυπαρχουν και άλλα πράγματα όπως κρεατακια η υπερτοφικες κογχες  και μπαίνετε στον φαυλο κυκλο κακη αναπνοη-κακος ύπνος με ανοιχτό στομα- ξηροτητα του βλενογοννου-πτωση ανοσοποιητικου- λοιμωξη.

πρίν από 23 λεπτά , Maya14 είπε:

@Lenia16 Καποιοι παιδιατροι λενε οτι κανοντας ρινικες πλυσεις με φυσιολογικό ορο καθε μέρα μειώνονται κατα πολύ τα ποσοστά λοιμωξεων. Επίσης δες μήπως το παιδί, από το φοβο σου, το ντυνεις υπερβολικά για την εποχή και την θερμοκρασία. Βάλε επίσης υποψην σου ότι γενικά τα παιδακια πανω στο παιχνίδι τσιριζουν και οι φαρυγγοαμυγδαλιτιδες πανε κ έρχονται. Πριν την ομοιοπαθητικη, θα έβρισκα εναν καλο παιδοΩΡΛ μήπως συνυπαρχουν και άλλα πράγματα όπως κρεατακια η υπερτοφικες κογχες  και μπαίνετε στον φαυλο κυκλο κακη αναπνοη-κακος ύπνος με ανοιχτό στομα- ξηροτητα του βλενογοννου-πτωση ανοσοποιητικου- λοιμωξη.

Ευχαριστώ, δεν τη ντυνω καθόλου βαριά, το αντίθετο θα έλεγα. Έτσι κ αλλιώς κ να της βάλω ζακέτα τη βγάζει μόνη της. 

Πριν μπούμε νοσοκομείο είχαμε επισκεφθεί παιδοΩΡΛ, φαντάζομαι αν είχε δει κάτι τέτοιο θα μας το έλεγε έτσι δεν είναι;

Διαφημίσεις

On 18/10/2019 at 12:45 ΜΜ, Lenia16 είπε:

Καλημέρα,

Αυτό που παντως σας συμβαινει είναι αναμενόμενο σε τόσο μικρο παιδάκι σε παιδικό σταθμό. Όλα αρρωσταίνουν μεν όταν πάνε πρώτη φορά σχολείο, αλλά όσο πιο μικρά, τόσο πιο συχνα και βαριά. Μπορεί ένα παιδί να είναι πιο τυχερό, ή ένας σταθμός να τηρεί πιο καλά κανονες καθαριοτητας. Αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα και ο λόγος που οι περισσότεροι παιδίατροι δεν συνιστούν τους σταθμούς αν υπάρχει εναλλακτική, παρά τα όποια πιθανά οφέλη για κοινωνικοποίηση κλπ. Οπότε μην θεωρείς ότι σας συμβαίνει κάτι μοναδικό, είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Αχ κι εμείς μια από τα ίδια. Εδώ και ενα μήνα κάθε βδομάδα και κάτι βγαίνει.. Τώρα την έχω με πυρετό και κλειστό λαιμό. Πήρα νεφελοποιητη γτ δε με αφηνει εύκολα να τη βάλω ορο. Και αντιπυρετικό δινω κάθε 6 ώρες. Επίσης η γιατρός πρότεινε να της κάνω τσάι με φασκόμηλο και θυμάρι, για τα φλεμματα. Η πεθερα μου παλι προτείνει σπαθοχορτο, χαμομήλι,μέλι. Κορίτσια την πρόπολη από που την προμηθεύεστε; φαρμακειο; σε τι μορφή; επιτρέπεται να δώσω σε παιδάκι 2 ετών; 

Παντως και οι συχνες πλύσεις με ορο στη μυτη δεν κανουν καλο.Εκανα στον μικρο μου γιατι ειχε αρκετές ξερες μυξες και οχι μονο , και η παιδιατρος μου ειπε οτι ςπειδη δεν ξερουν να φυσουν τη μυτη καινολα κατεβαινουν στο λαιμο,δημιουργειται βήχας.Ετσι μονο οταν ειναι αρρωστος κανω πλεον πλυσεις και χρησιμοποιω ρινικο αποφρακτηρα.

Just now, ninika84 είπε:

Παντως και οι συχνες πλύσεις με ορο στη μυτη δεν κανουν καλο.Εκανα στον μικρο μου γιατι ειχε αρκετές ξερες μυξες και οχι μονο , και η παιδιατρος μου ειπε οτι ςπειδη δεν ξερουν να φυσουν τη μυτη καινολα κατεβαινουν στο λαιμο,δημιουργειται βήχας.Ετσι μονο οταν ειναι αρρωστος κανω πλεον πλυσεις και χρησιμοποιω ρινικο αποφρακτηρα.

Και τον δεχεται; γτ εμένα δε δέχεται ούτε τις αμπούλες; θέλω κι εγώ να πάρω έναν αλλά αμφιβάλλω αν θα με αφήνει να της κανω

καλημερα!μια απο τα ιδια και ο δικος μου...κοντευει τα 2 και δεν ειχε ξανααρρωστησει μεχρι που ξεκινησε παιδικο σταθμο τον σεπτεμβρη.ουτε κολλαγε ευκολα γενικα γτ και μεσα στον χειμωνα πηγαινμε σε παιδοτοπο,εβλεπε αλλα παιδακια,ειχα αρρωστησει και εγω αλλα δεν ειχε κολλησει...φετος ξεκινησε μεσα σεπτεμβρη και ακομα δεν λεει να συνελθει,,χθες ειχε δεκατα..η μια μετα την αλλη..εχουμε ξεκινησει κατι απο αυτα για το ανοσοποιητικο...αλλα τι να το κανεις..οι αλλες οι μαμαδες τα πηγαινουν αρρωστα(να μου πεις αν δεν εχουν που να τα αφησουν τι να κανουν) ενω τον ειχα κρατησει 2 εβδομαδες σπιτι(εδωσα το μηνιατικο μου και παραπανω σε κοπελα) ξεκινησε παλι την δευτερα που περασε και ακουω μια μαμα να αφηνει την κορη της και να λεει στην δασκαλα οτι εχει λαρυγγίτιδα και 38 πυρετο. και οταν κατι συζητησα με την δασκαλα μετα μου ειπε οτι τα μισα σε αυτη την κατασταση τα φερνουν.αυτα και πεμτη ξεκινησε παλι μυξα και βηχας..δεν ξερω πως γινεται  με την ομοιπαθητικη αν ξερει καποια να μας πει !!!

6 ώρες πρίν, ninika84 είπε:

Ναι το έχω ακούσει κ εγώ. Δεν είμαι σίγουρη αν συμφωνώ γιατί ούτως η άλλως αν δε φυσούν κατεβαίνουν στο λαιμό καταπίνοντας και είναι πιο παχύρρευστα από ότι με όρο. Εμένα πάντως σε αυτή την ίωση άρχισε να φυσάει. Το τι βγαίνει δε λέγεται. Καμία σχέση με τον αποφρακτηρα. Κ βλέπω ότι συνέρχεται πιο γρήγορα.

Just now, sweety** είπε:

καλημερα!μια απο τα ιδια και ο δικος μου...κοντευει τα 2 και δεν ειχε ξανααρρωστησει μεχρι που ξεκινησε παιδικο σταθμο τον σεπτεμβρη.ουτε κολλαγε ευκολα γενικα γτ και μεσα στον χειμωνα πηγαινμε σε παιδοτοπο,εβλεπε αλλα παιδακια,ειχα αρρωστησει και εγω αλλα δεν ειχε κολλησει...φετος ξεκινησε μεσα σεπτεμβρη και ακομα δεν λεει να συνελθει,,χθες ειχε δεκατα..η μια μετα την αλλη..εχουμε ξεκινησει κατι απο αυτα για το ανοσοποιητικο...αλλα τι να το κανεις..οι αλλες οι μαμαδες τα πηγαινουν αρρωστα(να μου πεις αν δεν εχουν που να τα αφησουν τι να κανουν) ενω τον ειχα κρατησει 2 εβδομαδες σπιτι(εδωσα το μηνιατικο μου και παραπανω σε κοπελα) ξεκινησε παλι την δευτερα που περασε και ακουω μια μαμα να αφηνει την κορη της και να λεει στην δασκαλα οτι εχει λαρυγγίτιδα και 38 πυρετο. και οταν κατι συζητησα με την δασκαλα μετα μου ειπε οτι τα μισα σε αυτη την κατασταση τα φερνουν.αυτα και πεμτη ξεκινησε παλι μυξα και βηχας..δεν ξερω πως γινεται  με την ομοιπαθητικη αν ξερει καποια να μας πει !!!

Εντάξει τραγικό. Καταλαβαίνω να μην έχουν κάπου να το αφήσουν, ούτε εγω έχω, όμως παίρνουμε άδεια εναλλάξ ή έρχεται η μαμά μου από επαρχία. Κ καλά, τα υπόλοιπα παιδακια δεν τους νοιάζουν, το παιδί τους δεν το σκέφτονται; Που είναι με πυρετό ταλαιπωρημένο κ το στέλνουν; Τι να πω..

Koρίτσια κακά τα ψέματα, ο παιδικός σε μικρές ηλικίες δυστυχώς δεν είναι εύκολη λύση αν δεν υπάρχει ευέλικτο ωράριο ή συγγενείς και γείτονες που μπορεί να βοηθήσουν. Τα παιδιά μοιραία θα αρρωστήσουν αρκετές φορές. Ή θα είσαι γονιός που δε σε πολυνοιάζει και θα το στείλεις με πυρετό και βήχα τελικά, ή θα χάσει πολλές μέρες και πρέπει να έχεις εναλλακτική. 

Τραγικό sweety αλλα πραγματικα πρέπει να βρουν μια άλλη λύση, δ ειναι λύση να πηγαινει το παιδι αρρωστο

Εμενα νομιζω δ κολλάνε εύκολα, κ προς το παρόν στον παιδικο ένα μήνα ο μικρος μόνο μυξες είχε 1-2 φορες.αλλα είναι παιδια που συνεργάζονται σε αμπουλες κ θαλασσινό νερό, από 2χρ όσο μπορούν φυσάνε την μυτη

Πέρυσι η μεγάλη στα προνηπια πολύ συχνά έκανε εμετο λόγω φλεμματων, ηταν ο μόνος τρόπος να τα βγάλει. Κ συνηθως αμέσως μετά το γαλα με μελι. Με συχνότητα μια φορα τον μηνα. Αλλα γενικα δ αρρωστησε εκτός από μια ωτιτιδα

Πρόπολη εμεις παιρνουμε κατευθείαν από μελισσοκόμο. Σιροπι έχει σίγουρα σε φαρμακεία δ ξερω για την αυτούσια. Εκείνη σε μαγαζια με βιολογικά πιθανοτερο

Πέρυσι μου αρρώστησε επειδή πήγε πρώτη φορά παιδικό περί στις 10 φορές?! Αμυγδαλιτιδα 3 φορές, βρογχοπνευμονια, ιώσεις διάφορες. Τα είχα βάλει κι εγώ με τον παιδικό αλλά δε νομίζω να φταινε αυτοί, απλώς έτσι ειναι όταν ειναι μικρά κι έχει να κάνει με το παιδί. Από τον Απρίλη περνάει ιώσεις στο πόδι.. Λίγο μύξα λίγο βυχα τέλος. Οι ιώσεις μου φαίνονται πια παρελθόν. Της έδινα βιταμίνες για ενίσχυση ανοσοπιητικου και άνοιγμα όρεξης πραγματικά είδα διαφορά μεγάλη. Δε μου το πε κάνεις, μόνη μου τις ανακάλυψα είναι λίγος ακριβές αλλά άξιζε τον κόπο.  Ρώτησα μετά τον γιατρό και μου δώσε το οκ. Παράλληλα αγόρασα νεφελοπιητη και γλίτωσα το νοσοκομείο 3 με 4 φορές. Κάνει θαύματα. Είναι σαν αυτόν που εχουν στα νοσοκομεία. Ο βήχας κρατούσε μόνο 5 μέρες και τέλος. Ακριβός κι αυτός αλλά γλίτωσα νοσοκομεία και ταλαιπωρία. Αν θες πες μου να σου στείλω και τη μάρκα που πήρα εγώ. Περαστικά εύχομαι και υπομονή... Σε καταλαβαίνω γιατί το έζησα αλλά για να σου δώσω ελπίδα, περνάει γρήγορα ο καιρός και γίνονται πολύ ανθεκτικοί οι οργανισμοί τους! 

Για τα παιδάκια γύρω στα δύο που δεν φυσαν ίσως σας βοηθήσει ή εμπειρία μου. Φυσουσα εγώ κ του ελεγα πως έτσι έπρεπε να κάνει, δεν τα καταφερνε στην αρχή αλλά με τις επαναλήψεις έπιασε το νόημα. Νομίζω τον βοηθά περισσότερο οταν έχω βάλει ηδη λίγο όρο. 

Ένα διάστημα αρνιόταν τα πάντα αλλά ήμουν σταθερή κ ειλικρινης. Του έλεγα πως οι μυξες πρέπει να βγουν γιατί αλλιώς θα πονανε τα αυτιά του. Του έδωσα επιλογή, αποφρακτηρα ή χαρτομάντιλο κ να φυσάει. Πάντα διάλεγε χαρτομαντηλο κ με τον καιρό έμαθε να φυσά. 

Περαστικά σε όλα τα παιδάκια! Σας νιώθω απόλυτα! Κ ο δικός μου πέρασε μία ιωση τελευταία με πυρετο, μυξες κ βήχα!  

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...