Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγή σώματος μετά από εγκυμοσύνες..

Recommended Posts

13 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Εγώ όταν γέννησα τις πρώτες εβδομάδες μην πω και μήνες αλήθεια δεν είχα καμία διάθεση να μαγειρέψω και να καθαρίσω για να δεχτώ επισκέψεις. Δεν το έβλεπα δημιουργικό αλλά μάλλον σαν αγγαρεία.  Πονούσα( άργησα σωματικά να  επανέλθω μετά τη γεννα), ήμουν εξαντλημένη από τα ξενύχτια και ήθελα να είμαι κοντά  στη μικρή. Εννοείται πως όταν έβρισκα χρόνο για μένα -καμία ωρίτσα-προτιμούσα να κοιμάμαι ή να βγω λίγο να περπατήσω από το πάω για ποτό. Ενώ το βράδυ κοιμόμουν νωρίς για να ξεκουραστώ όσο πιο πολυ γίνεται. Αυτό εννοώ ότι αλλάζει το φυσιολογικό μετά τη γέννηση του παιδιού.

Κι εγώ αναπλήρωνα ύπνο την ημέρα όταν μπορούσα, αλλά πολλές φορές προτιμούσα να κάνω κάποιες δουλειές ή να σιδερώσω. Το μαγείρεμα που παλιά το αντιπαθούσα και γενικά με την πρώτη ευκαιρία άφηνα να το κάνει ο άντρας μου, μετά  μου είχε γίνει έμμονη ιδέα. Ένιωθα ότι πρέπει να μαγειρεύω για να αισθανθώ ότι όλα κυλάνε κανονικά στο σπίτι και δεν είμαι άρρωστη. Όχι τον πρώτο μήνα βέβαια. ίσως λίγο αργότερα. Γενικά τις δουλειε΄ς τις είχε ο άντρας μου και το σπίτι ήταν άψογο. Καλύτερο απ' ό,τι είναι τώρα. Αλλά με την πρώτη ευκαιρία έκανα ό,τι μπορούσα. Θυμάμαι είχα διαβάσει εδώ σε ένα θέμα για την ανάρρωση από καισαρική , έλεγε μια κοπέλα ότι στις 10 μέρες έτριβε την μπανιέρα ή έπλενε βεράντες, δεν θυμάμαι τι από τα δύο. Είχα σκάσει από την απελπισία που εγώ δεν είχα χρόνο στις 10 μέρες να το κάνω αυτό. Επίσης μια φίλη που γέννησε λίγο μετά από εμένα, κάπου στο δίμηνο  έδωσε εντολή και σταμάτησαν τα τάπερ και μαγείρευε η ίδια για να νιώθει καλά. Εκεί κι αν τρελάθηκα, ένιωθα τόσο κατώτερη. Βέβαια αυτή δεν είχε τις αντλήσεις και τις αποστειρώσεις που μου έτρωγαν χρόνο από οτιδήποτε άλλο. Επισκέψεις δεν είχα διάθεση γιατί το μωρό τα απογεύματα συνέχεια έκλαιγε. ουτε ο άντρας μου είχε διάθεση. σκέφτομαι όμως μήπως αν δεχόμασταν κόσμο θα είχαμε καλύτερη διάθεση και δεν θα έκλαιγε το μωρό. δεν ξέρω. και δεν θα το μάθω ποτέ γιατί ο άντρας μου δεν είναι φαν των επισκέψεων σε νεογέννητα, εγώ γέννησα χειμώνα και ήθελε να περάσει τουλ ένα δίμηνο κ βάλε μέχρι να έρθει κάποιος ενώ άλλοι φίλοι την ίδια εποχή δέχονταν από τις 40 μέρες. Πάντως εμείς γύρω στο τρίμηνο, είχαμε έναν ρυθμό, κάναμε κάθε μέρα μια μεγάλη βόλτα (στην εξοχή όμως, όχι πάντα για καφέ), το μωρό είχε ηρεμήσει από πόνους κλπ οπότε υπήρχε πρόγραμμα στη μέρα του, είχαμε λίγο χρόνο το βράδυ να κάτοσυμε μαζί (ελάχιστο γιατί δεν άντεχα πολλά πολλά). Υποτίθεται δλδ ότι υπήρχε μια κανονικότητα. Αλλά εγώ κανονικά κανονική ένιωθα μόνο τα διαστήματα που ήμουν σχολείο και το καλοκαίρι που βγαίναμε πιο πολύ. Αυτό δηλαδή που η κοινωνική ζωή μας είναι κατά περιόδους σχεδόν ανύπαρκτη, με κάνει ακόμα να νιώθω ότι δεν ζούμε κανονικά. Επί της ουσίας δεν νομίζω ότι κι άλλοι βγαίνουν περισσότερο, απλώς είναι διαφορετικό να σε τρώει η ρουτίνα κ η κούραση της δουλειάς κ άλλο να νιώθεις εγκλωβισμένος λόγω του παιδιού. Έξω είμαι αρκετές ώρες κάθε μέρα βέβαια, ελάχιστες μέρες είναι που δεν έχω βγει καθόλου μόνο με μεγάλη κακοκαιρία. Αλλά αυτό που δεν βλέπω κάθε μέρα κόσμο με έχει φθειρει πολύ, νιώθω σαν να έχω βάλει τη ζωή μου στο ψυγείο και να περιμένω πότε θα δουλέψω για να ξεπαγώσει. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 285
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 30/6/2019 at 3:32 ΠΜ, maria_tweety είπε:

Πριν 2,5 μήνες γέννησα. Πήρα 5 κιλά τα οποία έχασα αμέσως, η κοιλιά μου είναι πλαδαρη, το στήθος μου έχει ραγάδες και έχει πεσει,δεν έχω όρεξη για επαφές, είμαι πολύ ευεξαπτη, δεν έχω τρελή όρεξη να περιποιηθω. Όλη μέρα με το μωρό σπίτι και περιμένω τον άντρα μου μήπως βγούμε καμία βόλτα, που συνήθως τις καθημερινές δεν βγαίνουμε. Μου την έχει βαρέσει είναι η αλήθεια. Άγχος για το μωρό, αν θα φάει, αν θα βάλει κιλά, μην κρυώσει αν έχει λίγο αεράκι, όταν κοιμάται πολύ μήπως είναι άρρωστο, όταν δεν κοιμάται πολύ μήπως πονάει κάπου και γενικά επικρατεί ένα μπάχαλο στο κεφάλι μου. Φαντάζομαι όλες κάπως έτσι είναι στις αρχές. Το σώμα ελπίζω να επανέλθει γιατί όρεξη για γυμναστική δεν έχω. Δλδ στις επόμενες εγκυμοσύνες τι γίνεται; γιατί από την πρώτη αποκόμισα κοιλιά κ στήθος χάλια. Παρόλο που δεν έχω παραπανίσια κιλά, το σώμα μου έγινε χάλια. 

Καμίας γυναίκας το σώμα ποτέ δεν έγινε χάλια με 5 κιλά στην πρώτη εγκυμοσύνη. Και καμία γυναίκα, χωρίς τρομερό μακιγιάζ, κορσέ και ρετους με φώτοσοπ δεν έδειξε ποτέ σαν φωτομοντέλο με ένα μωρό 2μιση μηνών. Ηρέμησε, προσπάθησε να φροντίσεις τον εαυτό σου (δεν εννοώ να πας για γυμναστική και πεντικιούρ, αλλά να βεβαιωθείς ότι κοιμάσαι όποτε κοιμάται το μωρό για να ξεκουράζεσαι και να μην ξεχνάς να τρως η ίδια). Υπομονή, βρες τρόπους να χαλαρώνεις, βρες τρόπους να πηγαίνεις βόλτες με το μωρό σου, χωρίς να περιμένεις τον άντρα σου, και πού και πού, άφηνε το μωρό στον άντρα σου για καμιά ώρα, να κάνεις κάτι μόνη σου, έστω και μία βόλτα στο μπακάλικο της γειτονιάς χωρίς μωρό μαζί.

Θα δεις όταν όταν ξεκουραστείς και μπεις σε ένα ρυθμό, θα αλλάξει και η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

23 ώρες πρίν, Astrien είπε:

Πάντως το κείμενο έχει και ένα αγωνιστικό ύφος! Σα να θέλει να παρακινήσει τις γυναίκες να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους ως μητέρες έναντι της κοινωνίας. Μεγαλύτερη άδεια μητρότητας, γονεϊκό επιδομα, ευκαιρίες-παροχές που εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο για τη ίδια και την οικογένεια και δείχνουν περισσοτερη κατανοηση της κοινωνίας στις ανάγκες του μωρού. Όλα αυτά είναι δικαιωματα θεωρώ πολύ σημαντικά, τα οποία οι γυναίκες, νέες μαμάδες θα πρέπει να διεκδικούν, ώστε να μην υπάρχει η πίεση της άμεσης επαναφοράς αλλά  να επιτευχθει μια ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση μετά τον ερχομό του παιδιου

Το άρθρο είναι από Αμερική αν δεν απατώμαι. Που το νορμάλ είναι να δουλεύεις μέχρι τη μέρα που γεννάς, και στις 6 εβδομάδες το μωρό για 10-12 ώρες στον σταθμό και η μαμά πίσω στη δουλειά. Λογικό είναι να έχει αγωνιστικό ύφος.

On 7/7/2019 at 3:59 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Το άρθρο είναι από Αμερική αν δεν απατώμαι. Που το νορμάλ είναι να δουλεύεις μέχρι τη μέρα που γεννάς, και στις 6 εβδομάδες το μωρό για 10-12 ώρες στον σταθμό και η μαμά πίσω στη δουλειά. Λογικό είναι να έχει αγωνιστικό ύφος.

Ναι το ανέφερε και η @vtgian απλά το τονίζω  γιατί και η Ελλάδα είναι μια χώρα με μίνιμουμ κοινωνικής προστασίας και χρήζει βελτίωσης. Στον εργασιακό μεσαίωνα βεβαια που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια, η κάθε πρόταση είναι μάλλον ουτοπική.

Just now, Astrien είπε:

Ναι το ανέφερε και η @vtgian απλά το τονίζω  γιατί και η Ελλάδα είναι μια χώρα με μίνιμουμ κοινωνικής προστασίας και χρήζει βελτίωσης. Στον εργασιακό μεσαίωνα βεβαια που βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια, η κάθε πρόταση είναι μάλλον ουτοπική.

Για τα δεδομένα των περισσότερων χωρών, η Ελλάδα ως προς τις παροχές μητρότητας είναι Παράδεισος. Συγκρίνω με Σκανδιναβία, όχι με τριτοκοσμικές χώρες, όπου έχω φίλους και συναδέλφους. Δεν είμαστε προφανώς τόσο καλά, αλλά μάλλον πιο κοντά εκεί παρά σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Δε μιλάω μεν για ελεύθερες επαγγελματίες, αλλά στο ελεύθερο επάγγελμα δεν έχω ακούσει πουθενά να έχεις προστασία. Και παρά την κρίση, τα πράγματα σε αυτό τον τομέα έχουν βελτιωθεί για μισθωτούς, σε ιδιωτικό τομέα, απίστευτα σε σχέση με ακόμη και 15 χρόνια πριν που γέννησα το πρώτο μου παιδί.

Διαφημίσεις

On 9/7/2019 at 1:12 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Για τα δεδομένα των περισσότερων χωρών, η Ελλάδα ως προς τις παροχές μητρότητας είναι Παράδεισος. Συγκρίνω με Σκανδιναβία, όχι με τριτοκοσμικές χώρες, όπου έχω φίλους και συναδέλφους. Δεν είμαστε προφανώς τόσο καλά, αλλά μάλλον πιο κοντά εκεί παρά σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Δε μιλάω μεν για ελεύθερες επαγγελματίες, αλλά στο ελεύθερο επάγγελμα δεν έχω ακούσει πουθενά να έχεις προστασία. Και παρά την κρίση, τα πράγματα σε αυτό τον τομέα έχουν βελτιωθεί για μισθωτούς, σε ιδιωτικό τομέα, απίστευτα σε σχέση με ακόμη και 15 χρόνια πριν που γέννησα το πρώτο μου παιδί.

Η αλήθεια είναι δεν ξέρω πως έχουν ακριβώς τα πράγματα στις σκανδιναβικές χώρες. Σίγουρα δεν είμαστε Αμερική ούτε η κατάσταση είναι ίδια με πριν μια 20ετία (που η κατάσταση ήταν πάνω κάτω όπως την περιγράψατε στη σημερινη Αμερικη). Πάντως συγκρίνοντάς το με τη δική μου εμπειρία (είμαι τα τελευταια χρόνια στη Γερμανία) είμαστε αρκετά πίσω. 

On 7/9/2019 at 1:12 AM, ΑΡΓΚ said:

12 hours ago, Astrien said:

Η αλήθεια είναι δεν ξέρω πως έχουν ακριβώς τα πράγματα στις σκανδιναβικές χώρες. Σίγουρα δεν είμαστε Αμερική ούτε η κατάσταση είναι ίδια με πριν μια 20ετία (που η κατάσταση ήταν πάνω κάτω όπως την περιγράψατε στη σημερινη Αμερικη). Πάντως συγκρίνοντάς το με τη δική μου εμπειρία (είμαι τα τελευταια χρόνια στη Γερμανία) είμαστε αρκετά πίσω. 

Να σας δώσω τα φώτα μου λοιπόν μιας και αύριο βγαίνω σε άδεια μητρότητας. (λόγχειας μάλλον για τα ελληνικά δεδομένα). Η Ελλάδα μόνο παράδεισος δεν είναι. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που ζω εδώ και απολαμβάνω αυτά τα προνόμια και όχι στην Ελλάδα να πάρω απλά το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Λοιπόν 3 εβδομάδες πριν την ημερομηνία τοκετου, αλλά αυτό είναι για δουλειές που δεν απαιτούν ορθοστασία, χειρονακτικη εργασία κλπ κλπ. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως σταματάνε αρκετά πιο νωρίς με αναρρωτική. Έπειτα είναι περίπου ένας χρόνος η άδεια ανατροφης, και σ αυτό το διάστημα 15 εβδομάδες είναι υποχρεωτικές να μείνει ο πατέρας με το παιδί στο σπίτι. Ο πατέρας επίσης παίρνει άδεια τις 2 πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αυτα σε περίπτωση που αποφάσισεις να πληρώνεσαι το 100 % του μισθού σου για αυτό τον ένα χρόνο, αν θέλεις να πληρώνεσαι 80% τότε μπορείς να μείνεις με άδεια για περίπου 14,5 μήνες. Στην Σουηδία είναι παρόμοια με την Νορβηγία, απλά δεν θυμάμαι πόσες εβδομάδες είναι υποχρεωτικές για τον πατέρα και νομίζω πως εκεί είναι μόνο το 80% για 14,5 μήνες ή κάτι τέτοιο. Τώρα όσον αφορά την προστασία απόλυσης, δεν χρειάζεται τέτοια ρύθμιση @ΑΡΓΚ γιατί δεν είναι Ελλάδα. Γενικά ένας εργαζόμενος δεν απολύεται έτσι στα καλά καθούμενα, θα πρέπει ο εργοδότης να έχει λόγο για την απόλυση. Επίσης δεν ξέρω καμία έγκυο που νιώθει άγχος και τύψεις ή πρέπει να διαπραγματευτει το ποσό καιρό θα μείνει σε άδεια, είναι στάνταρ πράγματα αυτά. Ενώ στην Ελλάδα ξέρω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Γενικά τι να λέμε τώρα όσον αφορά τα εργασιακά, απλά χάσμα. 

Υποτιθεται οτι καποια στιγμη στην Ελλαδα θα εναρμονιζοταν ο ιδιωτικος με τον δημοσιο τομεα, γιατι στο δημοσιο ειναι οντως εξαιρετικό το 9 μηνες ανατροφης που αν κολλησει με τη λοχειας δινει ενα χρονο συν αν βαλεις κ αδειες μεσα κλπ κερδίζεις κ κατι παραπανω. Κ υπαρχει κ ευελιξια να παρεις τους 9 μηνες οποτεδήποτε μεχρι το παιδι να γινει 4 που βολευει σε καποιες περιπτωσεις πχ μητερα που δεν εργάζεται μενει εκεινη σπίτι κ μετα απο 1-2 χρονια πιανει δουλεια κ παιρνει την αδεια ο πατερας. Το μονο που λειπει ειναι η αδεια του πατερα για τον τοκετο κ η υποχρεωτική αδεια για καποιο διαστημα, που ομως το χω ακουσει μονο σε σκανδιναβικές χωρες. Αν υπηρχαν οι ιδιες παροχες κ στον ιδιωτικο τομεα αλλα κ σε αλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσιου  με διαφορετικες σχεσεις εργασιας, θα ήταν πολύ καλά τα πράγματα, με δεδομένη κ την υποστήριξη της ευρύτερης οικογένειας που διευκολυνει αρκετούς γονεις. 

1 hour ago, Chrysoum είπε:

Να σας δώσω τα φώτα μου λοιπόν μιας και αύριο βγαίνω σε άδεια μητρότητας. (λόγχειας μάλλον για τα ελληνικά δεδομένα). Η Ελλάδα μόνο παράδεισος δεν είναι. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που ζω εδώ και απολαμβάνω αυτά τα προνόμια και όχι στην Ελλάδα να πάρω απλά το 6μηνο του ΟΑΕΔ. Λοιπόν 3 εβδομάδες πριν την ημερομηνία τοκετου, αλλά αυτό είναι για δουλειές που δεν απαιτούν ορθοστασία, χειρονακτικη εργασία κλπ κλπ. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως σταματάνε αρκετά πιο νωρίς με αναρρωτική. Έπειτα είναι περίπου ένας χρόνος η άδεια ανατροφης, και σ αυτό το διάστημα 15 εβδομάδες είναι υποχρεωτικές να μείνει ο πατέρας με το παιδί στο σπίτι. Ο πατέρας επίσης παίρνει άδεια τις 2 πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αυτα σε περίπτωση που αποφάσισεις να πληρώνεσαι το 100 % του μισθού σου για αυτό τον ένα χρόνο, αν θέλεις να πληρώνεσαι 80% τότε μπορείς να μείνεις με άδεια για περίπου 14,5 μήνες. Στην Σουηδία είναι παρόμοια με την Νορβηγία, απλά δεν θυμάμαι πόσες εβδομάδες είναι υποχρεωτικές για τον πατέρα και νομίζω πως εκεί είναι μόνο το 80% για 14,5 μήνες ή κάτι τέτοιο. Τώρα όσον αφορά την προστασία απόλυσης, δεν χρειάζεται τέτοια ρύθμιση @ΑΡΓΚ γιατί δεν είναι Ελλάδα. Γενικά ένας εργαζόμενος δεν απολύεται έτσι στα καλά καθούμενα, θα πρέπει ο εργοδότης να έχει λόγο για την απόλυση. Επίσης δεν ξέρω καμία έγκυο που νιώθει άγχος και τύψεις ή πρέπει να διαπραγματευτει το ποσό καιρό θα μείνει σε άδεια, είναι στάνταρ πράγματα αυτά. Ενώ στην Ελλάδα ξέρω αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Γενικά τι να λέμε τώρα όσον αφορά τα εργασιακά, απλά χάσμα. 

H άδεια στο σύνολο για μία γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα αγγίζει σχεδόν το χρόνο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είναι με μειωμένες αποδοχές, αλλά σίγουρα δεν είναι λίγη. Για την άδεια πατρότητας, όντως μάλλον θα ήταν ωραία να υπήρχε, από την άλλη είναι περισσότερο θέμα κουλτούρας πρώτα και νομοθεσίας μετά νομίζω.

Προστασία απόλυσης δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι δεν χρειάζεται ή σε τι τομέα δουλεύεις. Πρσφάτως από τα σκανδιναβικά γραφεία της εταιρείας στην οποία εργάζομαι απολύθηκαν χωρίς καμία εξήγηση τα μισά άτομα. Για λόγους συμπίεσης κόστους μεν, αλλά η επιλογή δεν δικαιολογήθηκε περαιτέρω. Και οι ιστορίες που έχω ακούσει από τους συναδέλφους εκεί, όπως ελάχιστες έξτρα μέρες αδείας το χρόνο έναντι απεριόριστων υπερωριών, δεν μπορώ να πω ότι μου έχουν δείξει μία κουλτούρα τόσο διαφορετική από εδώ. Πάντα για μισθωτούς, που αμείβονται νόμιμα.

2 hours ago, Έσπερος said:

Υποτιθεται οτι καποια στιγμη στην Ελλαδα θα εναρμονιζοταν ο ιδιωτικος με τον δημοσιο τομεα, γιατι στο δημοσιο ειναι οντως εξαιρετικό το 9 μηνες ανατροφης που αν κολλησει με τη λοχειας δινει ενα χρονο συν αν βαλεις κ αδειες μεσα κλπ κερδίζεις κ κατι παραπανω. Κ υπαρχει κ ευελιξια να παρεις τους 9 μηνες οποτεδήποτε μεχρι το παιδι να γινει 4 που βολευει σε καποιες περιπτωσεις πχ μητερα που δεν εργάζεται μενει εκεινη σπίτι κ μετα απο 1-2 χρονια πιανει δουλεια κ παιρνει την αδεια ο πατερας. Το μονο που λειπει ειναι η αδεια του πατερα για τον τοκετο κ η υποχρεωτική αδεια για καποιο διαστημα, που ομως το χω ακουσει μονο σε σκανδιναβικές χωρες. Αν υπηρχαν οι ιδιες παροχες κ στον ιδιωτικο τομεα αλλα κ σε αλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσιου  με διαφορετικες σχεσεις εργασιας, θα ήταν πολύ καλά τα πράγματα, με δεδομένη κ την υποστήριξη της ευρύτερης οικογένειας που διευκολυνει αρκετούς γονεις. 

Καλά ναι και εδώ είναι ένα χρόνο χωρίς την κανονική άδεια. Με την κανονική άδεια συν τις αργίες, βγαίνουν περίπου 2 μήνες παραπάνω. Επίσης έχεις μειωμένο ωράριο (όπως και στην Ελλάδα από ότι ξέρω) για τον πρώτο χρόνο μόνο όμως, εάν πας νωρίς για δουλειά και μείνει ο πατέρας με το παιδί, λέγεται ωράριο θηλασμού, για να πας 1 ώρα νωρίτερα στο σπίτι και να θηλάσεις. Επίσης όπως είπες και εσύ την άδεια την παίρνεις οπότε θέλεις μέσα στην 3ετια, αν και συνήθως την παίρνουν όλοι όταν γεννιέται το παιδί γιατί αφού κλείσει το έτος έχει θέση σε παιδικό σταθμό αν οι γονείς το επιθυμούν. Και το γνωρίζω ότι είναι έτσι στο δημόσιο στην Ελλάδα , αλλά στον ιδιωτικό απέχει αρκετά. Τουλάχιστον αυτά που συμβαίνουν στην πράξη. Οπότε πραγματικά μου έκανε εντύπωση που ειπώθηκε ότι εν συγκρίσει με τις σκανδιναβικες χώρες οι ρυθμίσεις στην Ελλάδα φαντάζουν παράδεισος, γιατί κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Διαφημίσεις

On 9/7/2019 at 1:12 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Θα συμφωνήσω ότι σε σχέση με κάποιες ανεπτυγμένες χώρες όπως είναι η Ελβετία οπού ζω, η Ελλάδα είναι πολύ καλή ως προς την άδεια μητρότητας. Να φανταστείτε εδώ έχεις 16 εβδομάδες άδειά μητρότητας (σε άλλα κανόνια 14!!), και όταν επιστρέψεις στη δουλειά δεν έχεις μειωμένο ωράριο. Είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να συμφωνήσει να σου μειώσει το ωράριο, όπου όμως θα παίρνεις και αναλόγως μικρότερο μισθό. Και παλαιότερα ήταν μόλις 8 εβδομάδες η άδεια μητρότητας! Τα τελευταία χρόνια το έκαναν 16... Σίγουρα υπάρχουν και άλλες χώρες με περισσότερες παροχές όπως η Γερμανία, αλλά γενικά θεωρώ ό,τι η Ελλάδα σε αυτό είναι οκ... 

Αχ πώς καταφέραμε πάλι και ξεφύγαμε από το θέμα! Πάντως μάλλον η Γερμανία είναι Παράδεισος   σε αυτό το θέμα. Εδώ μπορεί η μητέρα να πάρει άδεια  ως και 3 χρόνια(ή ο άνδρας). Ως επίδομα παίρνεις το 66٪ του μισθού για 1 χρόνο + 2 μήνες που δικαιούται ο πατέρας(είτε ταυτόχρονα είτε μετά τη μητέρα) . Μπορείς βεβαια το ίδιο ποσο να το μοιράσεις και στα δύο πρώτα χρόνια. Η άδεια λοχείας είναι 6 βδομάδες. Σε πολλά επαγγέλματα παίρνεις άδεια επαπειλούμενης πολύ εύκολα ή και υποχρεωτικά. Επίσης με μια νέα νομοθεσία έχεις το δικαίωμα για μειωμένο ωράριο αν δουλεύεις σε μεγάλη επιχειρηση και μετά τα 3 χρόνια χωρίς να αλλάξεις

το συμβολαιο σου. 

Just now, Astrien είπε:

Αχ πώς καταφέραμε πάλι και ξεφύγαμε από το θέμα! Πάντως μάλλον η Γερμανία είναι Παράδεισος   σε αυτό το θέμα. Εδώ μπορεί η μητέρα να πάρει άδεια  ως και 3 χρόνια(ή ο άνδρας). Ως επίδομα παίρνεις το 66٪ του μισθού για 1 χρόνο + 2 μήνες που δικαιούται ο πατέρας(είτε ταυτόχρονα είτε μετά τη μητέρα) . Μπορείς βεβαια το ίδιο ποσο να το μοιράσεις και στα δύο πρώτα χρόνια. Η άδεια λοχείας είναι 6 βδομάδες. Σε πολλά επαγγέλματα παίρνεις άδεια επαπειλούμενης πολύ εύκολα ή και υποχρεωτικά. Επίσης με μια νέα νομοθεσία έχεις το δικαίωμα για μειωμένο ωράριο αν δουλεύεις σε μεγάλη επιχειρηση και μετά τα 3 χρόνια χωρίς να αλλάξεις

το συμβολαιο σου. 

Ο άντρας μου εχει δουλέψει Γερμανια και μου τα ελεγε αυτα. Βασικα δεν τον πιστευα γιατι εχει μια τάση να βάζει σάλτσες κ είναι κ πολύ υπέρ των μεγάλων αδειών για τις μαμαδες (εγω εχω μια αμφιθυμία στο θεμα που δν θελω να αναλυσω τώρα). Αλλά για να τα λες κ εσυ ετσι θα ειναι. 

Το προβλημα εδω ειναι οτι ο μίσος πληθυσμός εχει παροχες ανάλογες των προηγμένων κρατών, ενω για τον αλλο μισο υπαρχει αλλη νομοθεσία κ ακομα κ στο δημοσιο οι συμβασιούχοι εχουν αλλα δικαιωματα κι ας ειναι επι της ουσιας μόνιμοι. Επισης δεν υπαρχουν αλλες παροχές με τη λογική ότι η βοήθεια των παππούδων είναι δεδομένη. 

8 hours ago, Astrien said:

το συμβολαιο σου. 

Καλά και εδώ έχεις το δικαίωμα να πάρεις αλλά 2 χρόνια άδεια άνευ αποδοχών οπότε συνολικά να μείνεις σπίτι με το παιδί 3 χρόνια. Στο διάστημα αυτό δηλαδή όταν το παιδί είναι 1-3 ετών εφόσον μείνει σπίτι και δεν πάει παιδικο παίρνεις και ένα επίδομα γύρω στα 800 ευρώ ανά παιδί, που δεν είναι κάτι φοβερό για τα δεδομένα εδώ, είναι όμως περίπου το 1/3 ενός μέσου μισθού. Αυτό το επίδομα επίσης μπορεί κανείς να το πάρει ακόμη κι αν είναι άνεργος μέχρι να αρχίσει το παιδί την υποχρεωτική εκπαίδευση στα 6, τι λέγαμε για τον ελληνικό παράδεισο;; :)

13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

H άδεια στο σύνολο για μία γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα αγγίζει σχεδόν το χρόνο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είναι με μειωμένες αποδοχές, αλλά σίγουρα δεν είναι λίγη. Για την άδεια πατρότητας, όντως μάλλον θα ήταν ωραία να υπήρχε, από την άλλη είναι περισσότερο θέμα κουλτούρας πρώτα και νομοθεσίας μετά νομίζω.

Όσες περιπτώσεις γνωρίζω,  μαζί με το εξάμηνο κ όσες άλλες άδειες υπάρχουν, δεν ξεπέρασαν τους 8-9 μήνες. 

Για την νοοτροπια συμφωνω. Ειχαμε συναδελφους που πηραν εκεινοι την ανατροφης και επειδη ειχαν βοηθεια με τα παιδια, την "αξιοποίησαν" για μεταπτυχιακα, αλλες επαγγελματικές δραστηριοτητες κ ισως κ για ξεκουραση.... 

Διαφημίσεις

16 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Προστασία απόλυσης δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι δεν χρειάζεται ή σε τι τομέα δουλεύεις. Πρσφάτως από τα σκανδιναβικά γραφεία της εταιρείας στην οποία εργάζομαι απολύθηκαν χωρίς καμία εξήγηση τα μισά άτομα. Για λόγους συμπίεσης κόστους μεν, αλλά η επιλογή δεν δικαιολογήθηκε περαιτέρω. Και οι ιστορίες που έχω ακούσει από τους συναδέλφους εκεί, όπως ελάχιστες έξτρα μέρες αδείας το χρόνο έναντι απεριόριστων υπερωριών, δεν μπορώ να πω ότι μου έχουν δείξει μία κουλτούρα τόσο διαφορετική από εδώ. Πάντα για μισθωτούς, που αμείβονται νόμιμα.

Το έψαξα αυτό με το αν μπορεί μια έγκυος να απολυθεί ή κάποια μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας και δεν γίνεται. Σε περίπτωση που συμβεί πρέπει η εργαζόμενη να απευθυνθεί σε ένα ειδικό φορεα που είναι υπεύθυνος για την ισότητα των δύο φύλων στον εργασιακό τομεα (δική μου ελεύθερη μετάφραση είναι αυτό) και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να επαναπροσληφθει και να πάρει αποζημίωση. Αυτό με τις μειωμένες αποδοχές φυσικά και είναι πρόβλημα και όπως έγραψα λίγο πιο πάνω, αν θέλεις μειωμένες αποδοχές εδώ μπορείς να μείνεις 3 χρόνια με αδεια στο σπίτι. 

Όσον αφορά τώρα το πως έχουν τα πράγματα γενικά, επιμένω, δεν είναι εύκολο να απολυθείς. Φυσικά δεν είναι ακατόρθωτο και αν ο εργοδότης έχει λόγο τότε είναι πολύ απλό. Αλλά αν αποδειχθεί ότι απολύθηκες χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος κάνεις καταγγελία και παίρνεις πολλα στην αποζημίωση. Το να επικαλεσθει και να αποδείξει η εταιρία σοβαρα οικονομικά κωλύματα, είναι λογος απόλυσης όμως. Αν όχι όμως τότε υπάρχει μια ολοκληρη διαδικασία για να απολυθείς, συναντήσεις με τον φορεα στην δουλειά για την εξομάλυνση των εργασιακών συνθηκών (πάλι δική μου ελεύθερη μετάφραση ο όρος αυτός), 2 γραπτες προειδοποίησεις συμμόρφωσης κλπ κλπ. Δεν ξέρω σε τι εταιρία δουλεύεις, αλλά δεν μπορεις να κρίνεις από μια μεμονωμένη περίπτωση. Ζω εδώ, εργάζομαι εδώ, και σχεδόν όλος μου ο κοινωνικός κύκλος εργάζεται εδώ σε πολλές διαφορες θέσεις. Ξέρω δε πολλές περιπτώσεις που οι εργοδότες δεν είναι ευχαριστημένοι, αλλά δεν μπορούν να τους απολύσουν και προσπαθούν να τους κάνουν την ζωή δύσκολη για να φύγουν από μόνοι τους. Όχι ότι αυτό είναι καλό, απλά για να σου δώσω να καταλάβεις ότι η απόλυση δεν συμβαίνει έτσι απλά. Φυσικά και συμβαίνουν ευτράπελα, αλλά είναι η εξαίρεση του κανόνα και όχι ο κανόνας. 

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς εγώ ξέρω ότι μέχρι πριν γεννήσω μια βδομάδα δούλευα κανονικά και στις 20 μέρες επέστρεψα καθώς έχω δική μου δουλειά. Ναι δε λέω, μου δωσαν ένα επίδομα μητρότητας και μου μείωσαν τις εισφορές αλλά μου τα παίρνει ο εφκα τψρα πίσω με την εκκαθάριση. 

ΑΕΙ σιχτιρ τους δηλαδή. 

Για να δούμε ο κουλης από σκάτα θα τα κανει απόσκατα? Τι νέο μας επιφυλάσσει η μοίρα.. 

Παντως δεν είναι κατάσταση εδώ. Μακάρι να μπορούσα να έφευγα κάπου με καλύτερες συνθήκες. Αλλά δεν ξέρω που ειναι τελικά καλύτερα σε όλους τους τομείς. Μάλλον κάπου πολύ μακριά... 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Just now, Chrysoum είπε:

Το έψαξα αυτό με το αν μπορεί μια έγκυος να απολυθεί ή κάποια μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας και δεν γίνεται. Σε περίπτωση που συμβεί πρέπει η εργαζόμενη να απευθυνθεί σε ένα ειδικό φορεα που είναι υπεύθυνος για την ισότητα των δύο φύλων στον εργασιακό τομεα (δική μου ελεύθερη μετάφραση είναι αυτό) και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να επαναπροσληφθει και να πάρει αποζημίωση. Αυτό με τις μειωμένες αποδοχές φυσικά και είναι πρόβλημα και όπως έγραψα λίγο πιο πάνω, αν θέλεις μειωμένες αποδοχές εδώ μπορείς να μείνεις 3 χρόνια με αδεια στο σπίτι. 

Όσον αφορά τώρα το πως έχουν τα πράγματα γενικά, επιμένω, δεν είναι εύκολο να απολυθείς. Φυσικά δεν είναι ακατόρθωτο και αν ο εργοδότης έχει λόγο τότε είναι πολύ απλό. Αλλά αν αποδειχθεί ότι απολύθηκες χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος κάνεις καταγγελία και παίρνεις πολλα στην αποζημίωση. Το να επικαλεσθει και να αποδείξει η εταιρία σοβαρα οικονομικά κωλύματα, είναι λογος απόλυσης όμως. Αν όχι όμως τότε υπάρχει μια ολοκληρη διαδικασία για να απολυθείς, συναντήσεις με τον φορεα στην δουλειά για την εξομάλυνση των εργασιακών συνθηκών (πάλι δική μου ελεύθερη μετάφραση ο όρος αυτός), 2 γραπτες προειδοποίησεις συμμόρφωσης κλπ κλπ. Δεν ξέρω σε τι εταιρία δουλεύεις, αλλά δεν μπορεις να κρίνεις από μια μεμονωμένη περίπτωση. Ζω εδώ, εργάζομαι εδώ, και σχεδόν όλος μου ο κοινωνικός κύκλος εργάζεται εδώ σε πολλές διαφορες θέσεις. Ξέρω δε πολλές περιπτώσεις που οι εργοδότες δεν είναι ευχαριστημένοι, αλλά δεν μπορούν να τους απολύσουν και προσπαθούν να τους κάνουν την ζωή δύσκολη για να φύγουν από μόνοι τους. Όχι ότι αυτό είναι καλό, απλά για να σου δώσω να καταλάβεις ότι η απόλυση δεν συμβαίνει έτσι απλά. Φυσικά και συμβαίνουν ευτράπελα, αλλά είναι η εξαίρεση του κανόνα και όχι ο κανόνας. 

Και Γερμανία έτσι είναι..Απαγορεύεται από το νόμο η απόλυση εγκύου ή μητέρας σε άδεια.  Αν τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης η κατάσταση αυτή αλλάζει αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι η έγκυος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της αλλά στα γενικότερα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας. Βέβαια και εδώ δεν καλοβλέπουν μια μητέρα που πήρε 2 ή και 3 χρόνια άδεια αλλά και πάλι είναι δύσκολο να σε διώξουν χωρίς σοβαρό λόγο.

πρίν από 14 λεπτά , Έσπερος είπε:

Όσες περιπτώσεις γνωρίζω,  μαζί με το εξάμηνο κ όσες άλλες άδειες υπάρχουν, δεν ξεπέρασαν τους 8-9 μήνες. 

Για την νοοτροπια συμφωνω. Ειχαμε συναδελφους που πηραν εκεινοι την ανατροφης και επειδη ειχαν βοηθεια με τα παιδια, την "αξιοποίησαν" για μεταπτυχιακα, αλλες επαγγελματικές δραστηριοτητες κ ισως κ για ξεκουραση.... 

Αυτό ξέρω κι εγώ από συγγενείς και φίλους.. 8-9 μήνες το πολύ και μετά δικαιούσαι μειωμένο ωράριο 1 ή 2 ώρες για 1 ή 2 χρόνια. Βέβαια για τα δεδομένα της Ελλάδας, στο μνημονικό καθεστώς που είμαστε είναι κάτι, αλλά και πάλι δε φτάνει τις σκανδιναβικές χώρες.

Στο θέμα νοοτροπίας θα συμφωνήσω επίσης. Το θέμα είναι όμως να προσφέρεται ως παροχή άδεια ξεχωριστή στον πατέρα. Αν δοθεί η δυνατότητα πιστεύω όλο και περισσότεροι νέοι μπαμπάδες θα επιλέξουν να την αξιοποιήσουν.

Just now, Nefeli2014 είπε:

Παντως δεν είναι κατάσταση εδώ. Μακάρι να μπορούσα να έφευγα κάπου με καλύτερες συνθήκες. Αλλά δεν ξέρω που ειναι τελικά καλύτερα σε όλους τους τομείς. Μάλλον κάπου πολύ μακριά... 

Σκεψεις περασαν και απο εμας για να φυγουμε εξω...Για "καλυτερα"...

Καταληξαμε οτι το καλυτερα για εμας ειναι εδω...Ο καθε ανθρωπος χτιζει τον μικροκοσμο του και τελικα θα ηταν δυσκολο να αποχωριστουμε την ζωη μας εδω...Μονο αν τεθει θεμα επιβιωσης...τοτε αναγκαστηκα πας εκει που μπορεις να επιβιωσεις..κατι που απευχομαι πραγματικα...Δεν νομιζω οτι το τελειο υπαρχει πουθενα...Βαζεις προτεραιοτητες και συμβιβαζεσαι...

Just now, Chrysoum είπε:

Κ εδώ προστατευεται για αρκετούς μήνες η μητέρα αφού επιστρέψει στη δουλειά. Στο ελληνικό δημόσιο επίσης μπορείς να πάρεις άνευ αποδοχών αλλά δε θυμάμαι για πόσο διάστημα, για ανατροφή τέκνου. Συν ότι μέχρι να γίνει 4 έχεις μειωμενο ωραριο. Στον ιδιωτικό δεν ισχύουν αυτά βέβαια αλλά η άδεια είναι 2 μήνες πριν κ 2 μετά τον τοκετό υποχρεωτικά, 6 μήνες ΟΑΕΔ αν θέλεις με μειωμένο μισθό, μπορείς το μειωμένο ωράριο να το πάρεις ισοχρονο διαστημα άδειας ( βγαίνει 3.5 μήνες) αλλά σπάνια στο δίνει ο εργοδότης, συν την κανονική άδεια, συνολο βγαίνει πάνω από χρόνο. Όχι ότι γίνεται αλλά λέω τι ισχύει! 

Γενικά στο δημόσιο είναι πολύ καλά τα πράγματα κ πολύ χαλαρά από θέμα αδειών σε γενικές γραμμές για μια μητέρα. Εμένα το μεγαλύτερο μου πρβλ στον ιδιωτικό δεν είναι τόσο πόσο θα κάτσω μετά τη γέννα όσο ότι δεν μπορώ να πάρω άδεια αν αρρωστήσει το παιδί μου. Πρωην εργοδοτρια μου είχε πει σε συνάδελφο που είχε άρρωστο παιδί κ ζήτησε μια μέρα άδεια καλά πατέρα δεν έχει το παιδί; :roll: Εξαρτάται κ από τον εργοδότη βέβαια αλλά συνήθως ζητάς άδεια κ σου βγάζουν την Παναγία, λες κ δεν τη δικαιουσαι.

Just now, Fenia27 είπε:

Σκεψεις περασαν και απο εμας για να φυγουμε εξω...Για "καλυτερα"...

Καταληξαμε οτι το καλυτερα για εμας ειναι εδω...Ο καθε ανθρωπος χτιζει τον μικροκοσμο του και τελικα θα ηταν δυσκολο να αποχωριστουμε την ζωη μας εδω...Μονο αν τεθει θεμα επιβιωσης...τοτε αναγκαστηκα πας εκει που μπορεις να επιβιωσεις..κατι που απευχομαι πραγματικα...Δεν νομιζω οτι το τελειο υπαρχει πουθενα...Βαζεις προτεραιοτητες και συμβιβαζεσαι...

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και στη @Nefeli2014. Παράδεισος δεν υπαρχει  πουθενά. Όσο μακριά και να πας.

Just now, Lenia16 said:

Πρωην εργοδοτρια μου είχε πει σε συνάδελφο που είχε άρρωστο παιδί κ ζήτησε μια μέρα άδεια καλά πατέρα δεν έχει το παιδί; :roll:

Τι να πει κανείς πια...ντροπή της είναι και γυναίκα!

Just now, Lenia16 said:

Κ εδώ προστατευεται για αρκετούς μήνες η μητέρα αφού επιστρέψει στη δουλειά. Στο ελληνικό δημόσιο επίσης μπορείς να πάρεις άνευ αποδοχών αλλά δε θυμάμαι για πόσο διάστημα, για ανατροφή τέκνου. Συν ότι μέχρι να γίνει 4 έχεις μειωμενο ωραριο. Στον ιδιωτικό δεν ισχύουν αυτά βέβαια αλλά η άδεια είναι 2 μήνες πριν κ 2 μετά τον τοκετό υποχρεωτικά, 6 μήνες ΟΑΕΔ αν θέλεις με μειωμένο μισθό, μπορείς το μειωμένο ωράριο να το πάρεις ισοχρονο διαστημα άδειας ( βγαίνει 3.5 μήνες) αλλά σπάνια στο δίνει ο εργοδότης, συν την κανονική άδεια, συνολο βγαίνει πάνω από χρόνο. Όχι ότι γίνεται αλλά λέω τι ισχύει! 

Γενικά στο δημόσιο είναι πολύ καλά τα πράγματα κ πολύ χαλαρά από θέμα αδειών σε γενικές γραμμές για μια μητέρα. Εμένα το μεγαλύτερο μου πρβλ στον ιδιωτικό δεν είναι τόσο πόσο θα κάτσω μετά τη γέννα όσο ότι δεν μπορώ να πάρω άδεια αν αρρωστήσει το παιδί μου. Πρωην εργοδοτρια μου είχε πει σε συνάδελφο που είχε άρρωστο παιδί κ ζήτησε μια μέρα άδεια καλά πατέρα δεν έχει το παιδί; :roll: Εξαρτάται κ από τον εργοδότη βέβαια αλλά συνήθως ζητάς άδεια κ σου βγάζουν την Παναγία, λες κ δεν τη δικαιουσαι.

Γνωρίζω την κατάσταση στην Ελλάδα και το πόση άδεια δικαιούσαι ούσα έγκυος και αργότερα μητέρα. Όπως επίσης και τις διαφορές ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο. Δεν ήθελα να κάνω τον ξερολα, και να δείξω πόσο καλύτερα τα πράγματα είναι εδώ, απλως απόρησα πραγματικά που διάβασα ότι η Ελλάδα σε σύγκριση με την Σκανδιναβία είναι παράδεισος σ αυτό τον τομέα. Μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω! Γι αυτό και ο μακροσουρτης. 

Τώρα όσον αφορά την άδεια τι να πω;; μου το είπε και εμένα μια καθηγήτρια μου στο πανεπιστήμιο αυτό η αλήθεια είναι εδώ και εκνευριστηκα τόσο πολύ που έκανα καταγγελία. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, στο τέλος δεν νομίζω να γίνει κάτι φοβερό πέρα από τις επιστολές με εγγραφή συγνώμη και κάποια σεμινάρια για να συμμορφωθεί η συγκεκριμένη, αλλά αν μου το έλεγαν από την δουλειά μου θέλω να πιστεύω ότι θα είχαν περισσότερες κυρώσεις. Πάντως γνωρίζω ότι οι γονείς έχουν δικαίωμα να μείνουν σπίτι 20 μέρες τον χρόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο. 

Just now, Chrysoum είπε:

Γνωρίζω την κατάσταση στην Ελλάδα και το πόση άδεια δικαιούσαι ούσα έγκυος και αργότερα μητέρα. Όπως επίσης και τις διαφορές ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο. Δεν ήθελα να κάνω τον ξερολα, και να δείξω πόσο καλύτερα τα πράγματα είναι εδώ, απλως απόρησα πραγματικά που διάβασα ότι η Ελλάδα σε σύγκριση με την Σκανδιναβία είναι παράδεισος σ αυτό τον τομέα. Μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω! Γι αυτό και ο μακροσουρτης. 

Τώρα όσον αφορά την άδεια τι να πω;; μου το είπε και εμένα μια καθηγήτρια μου στο πανεπιστήμιο αυτό η αλήθεια είναι εδώ και εκνευριστηκα τόσο πολύ που έκανα καταγγελία. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, στο τέλος δεν νομίζω να γίνει κάτι φοβερό πέρα από τις επιστολές με εγγραφή συγνώμη και κάποια σεμινάρια για να συμμορφωθεί η συγκεκριμένη, αλλά αν μου το έλεγαν από την δουλειά μου θέλω να πιστεύω ότι θα είχαν περισσότερες κυρώσεις. Πάντως γνωρίζω ότι οι γονείς έχουν δικαίωμα να μείνουν σπίτι 20 μέρες τον χρόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο. 

Εδώ πάντως αν έκανες καταγγελία στον εργοδότη μαζί με την έγγραφη συγνώμη (πόσο δεν παίζει :lol:) θα ερχόταν κ το χαρτί της απόλυσης! Αυτό μάλιστα, είναι διαφορά! 

πρίν από 7 λεπτά , Lenia16 είπε:

Ή δυο ή πεντε ειναι η ανευ αποδοχων στο δημοσιο. μαλλον δυο. αυτο που λες για το μειωμένο ωραριο, ειναι ασχετως της 9μηνης ανατροφης; γιατι ετσι λεει ο αντρας μου αλλα εγω νομθζω οτι ειναι οπως στους εκπαιδευτικους, ειτε μειωση ωραριου ειτε 9μηνη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...