Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά βιβλία.... με νόημα...!

Recommended Posts

Ένα ωραίο βιβλίο, για πιο μικρά παιδάκια: Cori Doerrfeld, Το κουνελάκι ακουγε. 

Ειναι για τη διαχειριση του θυμού και της απογοήτευσης, για γονεις και παιδια. 

Εχει μεγαλο σχημα, 1-2 προτάσεις σε κάθε σελίδα και ωραία εικονογράφηση, καταλληλη για να μπορεί να την περιγράψει ενα μικρο παιδακι, κάτω των 2 ετών. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 347
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

11 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Ένα ωραίο βιβλίο, για πιο μικρά παιδάκια: Cori Doerrfeld, Το κουνελάκι ακουγε. 

Ειναι για τη διαχειριση του θυμού και της απογοήτευσης, για γονεις και παιδια. 

Εχει μεγαλο σχημα, 1-2 προτάσεις σε κάθε σελίδα και ωραία εικονογράφηση, καταλληλη για να μπορεί να την περιγράψει ενα μικρο παιδακι, κάτω των 2 ετών

Μόλις το κοίταξα (σε read aloud video).

Καταπληκτικό! Ευχαριστούμε πολύ! :)

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου στα πλαίσια του #ΜένουμεΣπίτι ανεβάζει στον λογαριασμό του στο youtube (Antonis Papatheodoulou) βιντεάκια όπου κάνει ανάγνωση παραμυθιών του, εμπλουτισμένα και με μικρές χειροτεχνίες και σύντομες δραστηριότητες. Για όποιον γνωρίζει τα έργα του, ξέρει την ποιότητα τους. Για όποιον δεν τον γνωρίζει, ευκαιρία να τα μάθει.

• 1 month later...

Ψάχνω βιβλία για άνω των 5,οχι απαραίτητα με μεγάλη εικονογραφηση. Πλέον της αρέσει να της διαβάζω και να με ακούει, να σταματάμε και να συνεχίζουμε το επόμενο βράδυ. Ωραία βιβλία με νόημα και ροή. 

Πρόσφατα της διάβασα την κυρία κλοκλο. Μας άρεσε πάρα πολυ. Είχε κεφάλαια κάθε ένα με διαφορετική ιστορία. Και κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε. 

Επίσης έχουμε πάρει σβάρνα του τριβιζα. 

Αλλα που προτείνετε? 

• 1 month later...
On 11/5/2020 at 1:59 ΠΜ, Nefeli2014 είπε:

Ψάχνω βιβλία για άνω των 5,οχι απαραίτητα με μεγάλη εικονογραφηση. Πλέον της αρέσει να της διαβάζω και να με ακούει, να σταματάμε και να συνεχίζουμε το επόμενο βράδυ. Ωραία βιβλία με νόημα και ροή. 

Πρόσφατα της διάβασα την κυρία κλοκλο. Μας άρεσε πάρα πολυ. Είχε κεφάλαια κάθε ένα με διαφορετική ιστορία. Και κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε. 

Επίσης έχουμε πάρει σβάρνα του τριβιζα. 

Αλλα που προτείνετε? 

Αν μπορεσεις να το βρεις (γιατι ειναι εξαντλημενο) εστω σε βιβλιοθηκη το "Ιστοριες με ζωα απ'ολο τον κοσμο", εκδοσεις ΑΜΜΟΣ περιεχει υπεροχες ιστοριες, με εξαιρετικο κειμενο που σε ταξιδευει, ο,τι πρεπει για αφηγησεις και ταξιδια του νου :wink:

Ηθελα κι εγω να ρωτησω, αν και οχι πολυ σχετικο με το θεμα αλλα δεν βρηκα παρομοιο και σκεφτηκα να γραψω εδω αντι να ανοιξω καινουριο. Γνωριζει καποιος/α καποιον οδηγο επιβιωσης στη φυση για παιδια; Ισως καποιο απο αυτα που διαβαζουν οι προσκοποι (χωρις τα μιλιταριστικα τους χαρακτηριστικα ομως). Βρηκα ενα αλλα μου φαινεται πολυ φθηνο για να εχει αρκετες πληροφοριες και μαλλον ειναι εκτος κυκλοφοριας (https://www.kastaniotis.com/book/960-03-1777-1). Κατι σαν το παρακατω θα ηταν ιδανικο αλλα εχει κι αυτο εξαντληθει, οποτε αν γνωριζετε κατι παρεμφερες θα με βοηθουσατε!

296f8bf2-3ef4-4f34-9062-573503b4d7ef.jpg

Διαφημίσεις

• 2 months later...
Just now, diane2020 είπε:

Ψαχνω βιβλια εικονογραφημένα για 5 ετων με ροή οπως το "νησί του παππου" ή  διάφορες ιστοριουλες σε ενα βιβλίο. 

Εχετε να προτείνετε? 

Το νησί του παππού είναι για απώλεια.Τετοιο θες?

On 3/9/2020 at 3:36 ΠΜ, μαγιοπουλας είπε:

Το νησί του παππού είναι για απώλεια.Τετοιο θες?

Οχι .. εννοω μ'άρεσε σαν εικονογραφηση και οτι ειχε μια ροη.. δηλαδη τετοιου στυλ...

@diane2020 εφοσον άρεσε στο παιδί Το νησί του παππού του Benji Davies, θα μπορούσατε να κοιτάξετε και άλλα βιβλία του ιδίου συγγραφέα-εικονογράφου Πχ:

- Τριλογία του ΝΟΪ (πολυδιαφημισμένο και βραβευμένο).

- Το γυρινάκι (συμπαθητικό).

Φίλοι στον λόφο (εξαιρετικό, σε κείμενο της Linda Sarah εικονογράφηση του Davies).

- Τριλογία του Καληνύχτα λέμε (πολύ διασκεδαστικό σε κείμενα του Jory John εικονογράφηση του Davies).

Από εκεί και πέρα οι επιλογές στο παιδικό βιβλίο είναι πολλές αλλά στο τι θα επιλέξετε παίζει ρόλο η ηλικία του παιδιού, το στυλ σας και το στυλ του παιδιού σαν αναγνώστης, η αισθητική σας - του, κλπ. Γενικά οι εκδόσεις Ίκαρος, Παπαδόπουλος, Κόκκινο, Τζιαμπίρης Πυραμίδα, Φουρφούρι, Μεταίχμιο, Μίνωας κι άλλες φυσικά έχουν ωραίες σειρές παιδικών βιβλίων.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Nα προσθεσω στη λιστα (ολο το ξεχναω) ενα πολυ αγαπημενο μας βιβλιο, που μιλαει πραγματικα στην ψυχη, με αληθειες και νοηματα, με υπεροχα κειμενα και εικονογραφηση, με επιγευση τον προβληματισμο και την αναθεωρηση της πραγματικοτητας μας. Υπαρχει μικρο αποθεμα τυπωμενο αλλα για οποιον θελει υπαρχει και στο youtube η αφηγηση απο την ιδια την συγγραφεα Γιολαντα Τσιαμποκαλου (Sadahzinia). Το συστηνω ανεπιφυλακτα σε μικρους και μεγαλους: Ο μαγος της φωτιας . Ειναι απο τα ελαχιστα παιδικα βιβλια που πραγματευονται ολο το συστημα που λειτουργει ο κοσμος (καπιταλισμος, μολυνση περιβαλλοντος, συνδεση με την γη κλπ). Αλλο ενα που το κανει αυτο ειναι το "Το τελος των Μπουσμπουσηδων" του Κασση Ιωαννη αλλα δεν συγκρινεται με το κειμενο και την εικονογραφηση του πρωτου.

Γεια σας. Τελικά της πηρα παλι τριβιζα, εχω κολλήσει μου αρέσει πολύ αρεσει και στο παιδι πολυ και το ιστοριες να μου λες οπως μου τις ειπες χθες. Πολύ καλό κι αυτο.

τωρα θα της παραγγείλω συντομα καποια που πρότεινε η μαγιοπουλας να μη μιλαμε σε ξένους,  αγάπω το σωμα μου κλπ(δε θυμάμαι ακριβως τίτλους τα εχω σημειώσει) , ωραια θεματα κι αυτα πολυ κατάλληλη η ηλικια για τετοιες συζητήσεις. 

Γενικώς τελ χρονο λατρευω τις κουβεντες με την κορη μου,  επικοινωνουμε απίστευτα,  χημεία φοβερή...και γενικως ειναι απίστευτος ο λογος της παρα την καθυστερηση που είχε σε αυτόν και η εκφραση της. Οταν διαβαζουμε ειναι απο τις πιο ωραιες μας στιγμες. Ελπιζω να κρατήσει κι ελπιζω και η μικρη σύντομα να κάτσει να διαβασουμε. Τα ξεφυλλίζει τα βιβλια κι εκεινη, δείχνει εντονο ενδιαφέρον απλως οταν κατι δε της αρέσει, απλουστατα το..σκιζει :P

Υπομονη κανα χρονο λεω. !

• 3 months later...

Η κόρη μας στα πλαίσια της δανειστικής βιβλιοθήκης του νηπιαγωγείου, έφερε σπίτι ένα βιβλίο που μας άρεσε πάρα πολύ! Το "Η ανησυχία της Ρούμπι" του Tom Percival (Ruby's Worry). Όμορφη-ευχάριστη στα παιδικά μάτια εικονογράφηση, κυρίως όμως καταπληκτική και πολύ διδακτική ιστορία (για παιδιά και μεγάλους). Για την Ρούμπι, την ανησυχία της και τι έκανε τελικά για αυτήν.
Το βιβλίο ανήκει στην σειρά Big Bright Feelings Books του ιδίου συγγραφέα η οποία αποτελείται από τα:
- Meesha Makes Friends (Η Μίσα κάνει φίλους)
- Ravi's Roar (Ο Θυμός του Τόμι)
- Ruby's Worry (Η Ανησυχία της Ρούμπι)
- Perfectly Norman (Τα Φτερά του Νόρμαν)
- Tilda Tries Again (δεν το βρήκα στα ελληνικά)

@μαγιοπουλας ναι ετσι πρέπει να είναι. Εμείς παραγγείλαμε το "Η Ανησυχία της Ρούμπι" (πραγματικά το λάτρεψα) και "Τα Φτερά του Νόρμαν". Και θα κοιτάξουμε και για τα υπόλοιπα. Μπορεί κανείς να βρει τις ιστορίες στο 

youtube σε read aloud book videos (στα αγγλικά) κι αν του αρέσουν να τα παραγγείλει. Επίσης (μπορεί να το έχω ξανά αναφέρει) του Tom Percival έχουμε και το "Η θάλασσα είδε" επίσης πολύ γλυκιά ιστορία και ωραία εικονογράφηση.

Διαφημίσεις

πρίν από 58 λεπτά , samsympan είπε:

@μαγιοπουλας ναι ετσι πρέπει να είναι. Εμείς παραγγείλαμε το "Η Ανησυχία της Ρούμπι" (πραγματικά το λάτρεψα) και "Τα Φτερά του Νόρμαν". Και θα κοιτάξουμε και για τα υπόλοιπα. Μπορεί κανείς να βρει τις ιστορίες στο 

youtube σε read aloud book videos (στα αγγλικά) κι αν του αρέσουν να τα παραγγείλει. Επίσης (μπορεί να το έχω ξανά αναφέρει) του Tom Percival έχουμε και το "Η θάλασσα είδε" επίσης πολύ γλυκιά ιστορία και ωραία εικονογράφηση.

Ναι.φοβερο.Η εικονογραφίση είναι νομιζω από το μουσιο  Ρέμπραντ.Την ανησυχία της Ρουμπίνι την πηραμε όταν άρχισε παιδικο.

Της αρέσει πολύ και ο θυμός του Τομυ.

Όλα τουTom Percival ειναι ξεχωριστά.

6 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Διάβασα το "Η θάλασσα είδε"σε φιλικό σπίτι όταν η μικρή μου ήταν 2 ετών. Πολύ γλυκό βιβλίο, το είχα στο μυαλό μου να το πάρω όταν θα μπορεί να το καταλάβει. Νομίζω ήρθε η ώρα, ευτυχώς που μου το θύμισες! Θα αναζητήσω και τα υπόλοιπα! Ευχαριστώ!

9 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Διάβασα το "Η θάλασσα είδε"σε φιλικό σπίτι όταν η μικρή μου ήταν 2 ετών. Πολύ γλυκό βιβλίο, το είχα στο μυαλό μου να το πάρω όταν θα μπορεί να το καταλάβει. Νομίζω ήρθε η ώρα, ευτυχώς που μου το θύμισες! Θα αναζητήσω και τα υπόλοιπα! Ευχαριστώ!

Για τι ηλικίες είναι αυτό? 

Είναι για 6 χρονα? Έχει ροή? 

Εγώ ψάχνω με ροή με συνέχεια, σχετικά μεγάλα παραμυθια ιστορίες... Της παρηγγειλα τώρα από πολιτεια να έρθουν πρώτα να σας πω κι εγώ σχόλια 

8 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Για τι ηλικίες είναι αυτό? 

Είναι για 6 χρονα? Έχει ροή? 

Εγώ ψάχνω με ροή με συνέχεια, σχετικά μεγάλα παραμυθια ιστορίες... Της παρηγγειλα τώρα από πολιτεια να έρθουν πρώτα να σας πω κι εγώ σχόλια 

Είναι για ηλικία από 3 και άνω. 

• 3 εβδομάδες μετά...
On 17/1/2021 at 10:01 ΠΜ, samsympan είπε:

Η κόρη μας στα πλαίσια της δανειστικής βιβλιοθήκης του νηπιαγωγείου, έφερε σπίτι ένα βιβλίο που μας άρεσε πάρα πολύ! Το "Η ανησυχία της Ρούμπι" του Tom Percival (Ruby's Worry). Όμορφη-ευχάριστη στα παιδικά μάτια εικονογράφηση, κυρίως όμως καταπληκτική και πολύ διδακτική ιστορία (για παιδιά και μεγάλους). Για την Ρούμπι, την ανησυχία της και τι έκανε τελικά για αυτήν.
Το βιβλίο ανήκει στην σειρά Big Bright Feelings Books του ιδίου συγγραφέα η οποία αποτελείται από τα:
- Meesha Makes Friends (Η Μίσα κάνει φίλους)
- Ravi's Roar (Ο Θυμός του Τόμι)
- Ruby's Worry (Η Ανησυχία της Ρούμπι)
- Perfectly Norman (Τα Φτερά του Νόρμαν)
- Tilda Tries Again (δεν το βρήκα στα ελληνικά)

Λοιπόν τα αγοράσαμε (πλην του τελευταίου) και αρέσουν και στα παιδιά και σε εμάς πολύ. 

Επίσης είδα (σε read aloud book videos) μια σειρά βιβλίων του Sam Usher:

- Ηλιος

- Βροχή

- Χιόνι

- Καταιγίδα (δεν το βρήκα στα ελληνικά)

τα οποία μου άρεσαν κι αυτά πολύ. Κεντρικοί ήρωες ένα αγόρι κι ο παππούς του που ζουν κάποιες "περιπέτειες". Μου άρεσε πολύ η εικονογράφιση (με χρώμα, κίνηση, έκφραση, λεπτομέρειες) και η απλότητα-αμεσότητα του κειμένου με εναλλαγές χώρου και φαντασίας-πραγματικότητας. 

10 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Λοιπόν τα αγοράσαμε (πλην του τελευταίου) και αρέσουν και στα παιδιά και σε εμάς πολύ. 

Επίσης είδα (σε read aloud book videos) μια σειρά βιβλίων του Sam Usher:

- Ηλιος

- Βροχή

- Χιόνι

- Καταιγίδα (δεν το βρήκα στα ελληνικά)

τα οποία μου άρεσαν κι αυτά πολύ. Κεντρικοί ήρωες ένα αγόρι κι ο παππούς του που ζουν κάποιες "περιπέτειες". Μου άρεσε πολύ η εικονογράφιση (με χρώμα, κίνηση, έκφραση, λεπτομέρειες) και η απλότητα-αμεσότητα του κειμένου με εναλλαγές χώρου και φαντασίας-πραγματικότητας. 

Αυτά κυκλοφορούν?

Εγω σημερα αγόρασα το μεγαλο θυμό κ το θυμομετρο.Τα εχω κανει και πολλές φορές δώρο.

6 hours ago, μαγιοπουλας said:

Αύριο θα αγοράσω το "Αγόρι,ο τυφλοποντικας,ο θυμος και το αλογο"

Το βιβλίο είναι ύμνος στην ενσυναισθηση.

Σε ποιες ηλικίες αναφέρεται το βιβλίο αυτό??

Ψάχνω βιβλία τέτοιους είδους τον τελευταίο καιρό, έχεις να μου προτείνεις κάποια?

Εγώ τελευταία αγόρασα το ''θέλω να σας πω την αλήθεια'' και ειλικρινά μου άρεσε που μέσα σε τόσο λίγες σελίδες περνάει τόσα μηνύματα.

1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

Σε ποιες ηλικίες αναφέρεται το βιβλίο αυτό??

Ψάχνω βιβλία τέτοιους είδους τον τελευταίο καιρό, έχεις να μου προτείνεις κάποια?

Εγώ τελευταία αγόρασα το ''θέλω να σας πω την αλήθεια'' και ειλικρινά μου άρεσε που μέσα σε τόσο λίγες σελίδες περνάει τόσα μηνύματα.

Ο θυμος του Τομυ,η ανησυχία της ρουμπί,το τζατζαλο και ξεκάθαρα Η βαλίτσα,η Καλοσυνη.η Λούμπα και το βότσαλο( πολυ γλυκά βιβλία που μιλούν για τους πρόσφυγες),το βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων. 

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Ο θυμος του Τομυ,η ανησυχία της ρουμπί,το τζατζαλο και ξεκάθαρα Η βαλίτσα,η Καλοσυνη.η Λούμπα και το βότσαλο( πολυ γλυκά βιβλία που μιλούν για τους πρόσφυγες),το βιβλίο των πιο αστείων υπερδυνάμεων. 

Και για το βιβλίο που με ρώτησες θα το παραλάβω αύριο.Απο 3 έως 103.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Και για το βιβλίο που με ρώτησες θα το παραλάβω αύριο.Απο 3 έως 103.

*Λουμνα

Πολύ καλή σειρά για μικρά παιδιά είναι ο μικρός φιλόσοφος εκδόσεις μεταίχμιο. 

Για λίγο μεγαλύτερα η σειρά Ατρομητοι εκδόσεις ελληνικά γράμματα που μιλά για αυτοεκτίμηση θυμό συνεργασία και τους φόβους 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...