Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προϊόντα που με απογοήτευσαν - ικανοποίησαν για το μωρό μου

Recommended Posts

Το καρεκλάκι του ικέα το απλό έχουμε εμείς, @Mama_Anesti_, να το προσθέσω κι αυτό στις αγορές που άξιζαν τα χρήματά τους, κι ας μην κόστισε πολλά! Μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους σε σπίτια, εξοχικά και ταβέρνες, παντού το παίρνουμε! Το tidy tot προσαρμόζεται στο καρεκλάκι του ικέα από πάνω (α, τα μωράκια φυσικά δεν είναι τα δικά μου :)

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

On 11/4/2018 at 10:02 ΠΜ, μαγιοπουλας είπε:

μπηκα κ ειδα τα brother max.εργονομικα φαινονται.τα ηρα λητω τα εχουν?

επισης κοριτσια γνωμη για δοχεια μεταφορας εκτος σπιτιου?

Είναι πάρα πολύ βολικά, τα χρησιμοποιώ μέχρι και τώρα. Στα μικρά βάζω σταφίδες (μεγάλο κόλλημα ο μικρός) και στα πιο μεγάλα διάφορα όπως μάφινς. 

Για εκτός σπιτιού εγώ είχα ταπεράκια σε περίπτωση φαγητού/γιαουρτιού και τα είχα μέσα σε ισοθερμική τσάντα με παγοκύστη. Αν μιλάμε για καλοκαίρι, δεν γίνεται να μένει πολύ ώρα το φαγητό έτσι. Φρούτα τα έπαιρνα κι εγώ ολόκληρα και τα άλεθα με το χειροκίνητο μπλεντεράκι της γνωστής ταπεροεταιρείας. Μεγάλη εξυπηρέτηση!!! Αλλιώς μια μπανάνα λιώνεται πανεύκολα με ένα πιρούνι. 

Κάτι άλλο που μας έχει βολέψει πάρα πάρα πολύ είναι ένα φορητό καρεκλάκι της chicco που μας είχαν δώσει, όταν πάμε κάπου να φάμε το παίρνουμε μαζί, προσαρμόζεται εύκολα σε όποια καρέκλα και κάθετα άνετα ο μικρός δίπλας μας και τρώει. Αν είστε τύποι που τρώτε συχνά σε φίλους κλπ είναι πολύ καλή επένδυση.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Αυτότο φορητό καρεκλάκι είναι για όλες τις ηλικίες; Δηλαδή και για παιδάκι 6-7 μηνών; Επειδή το καλοκαίρι θα αρχίσουμε στέρες αλλά θα περιφερόμαστε σε εξοχικά παππούδων, θα ήθελα ο μικρός να κάθεται στο τραπέζι μαζί μας, έστω και για να μας βλέπει, αντί να είναι στο καρότσι και να τρώει χωριστά, και μ' ενδιαφέρει η ιδέα!

Αυτό που είχα εγώ είναι από 6 μηνών, φαντάζομαι όλα. Όταν θα κοιτάξεις να αγοράσεις θα το γράφει στην περιγραφή. Είναι πάρα πολύ βολικό και το παιδί γίνεται μέλος της παρέας κανονικά!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Της κικο ειναι απο 6μηνων

Δ ξερω αλλες εταιριες

Αλλα υπαρχουν κ υφασματινα,που ειναι σαφως πιο ελεφρια κ μικρα για την μεταφορα

Εγω εβαζα τα μικρα να καθονται κ οσο μαγειρευα,ειδικα ο γιος καθοταν αρκετα

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά ένα προϊόν που με έχει ικανοποιήσει απόλυτα στα 3 σχεδόν χρόνια που το χρησιμοποιώ είναι η Baby Cream της Frezyderm για συγκάματα. Βάζαμε στον μικρό σε κάθε αλλαγή πάνας και βασικά δεν έκανε ποτέ σύγκαμα, πέρα από 1-2 φορές που μάλλον δεν του είχαμε βάλει αρκετή. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι στη 2η εγκυμοσύνη μου έκανα εγώ κάποια συγκάματα στο μπικίνι, και τη δοκίμασα κι έκανε θαύματα! Περάσανε σε ένα βράδυ. Τη λατρεύω!

Έντιτ - είδα ότι έχει αναφερθεί κι από άλλες κοπέλες η κρεμούλα οπότε απλά να πω ότι συμφωνώ.

Από αφρόλουτρα χρησιμοποιούμε της Pharmasept και επίσης είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μου αρέσει πολύ η μυρωδιά του. 

Επίσης, να δώσω κι από μας μια ψήφο στα καρεκλάκια που αναφέρθηκαν παραπάνω, τόσο το Chicco το φορητό όσο και του ΙΚΕΑ το σταθερό. Και τα 2 τα έχουμε και τα χρησιμοποιεί ακόμα ο μικρός. 

Επεξεργάστηκαν by uptight

IjoZp3.png6zCbp3.png

Να πω κι εγω οτι εχω απογοητευτει πολυ απο το σαμπουαν για παιδια kids sensitive της frezyderm. Δεν ξεβγαζεται με τιποτα και η κορη μου εκανε τρομερη ξηροδερμια και φαγουρα, τοσο που νομιζαμε οτι εχει ψειρες!! Μεχρι να καταλαβω οτι εφταιγε το σαμπουαν εφαγε 2 φορες θεραπεια για ψειρες!!

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα κορίτσια, είμαι καινούργια στο forum κ έχω ένα κοριτσάκι 64 ημερών. Ηθελα να σας πω κ εγώ την γνώμη μου για κάποια προϊόντα, ξεκινάω λοιπόν: 

κρεμα για αλλαγή πάνας της Welleda απλά εκπληκτική την έχω βολευτεί φοβερά κ της frezyderm. Όσον αφορά την Sudocrem απορώ Μ αυτούς που μου την σύστησαν είναι στόκος & δεν βγαίνει με τίποτα !!! από μωρομαντηλα βρίσκω εξαιρετικά τα mustella αλλά πολύ ακριβά κ σε πιο οικονομικά ευχαριστήθηκα τα pampers τα sensitive. Αφρόλουτρο κ κρέμα σώματος συστήνω της Biolane είναι αυτά που χρησιμοποιούν στο Ιασώ τα βρίσκω μόνο μέσω internet αλλά αξίζουν!! Από πάνες προτιμώ τα Babylino από τα pampers αλλά σκοπεύω να δοκιμάσω κ τα puffies  ... μπιμπερό μόνο της ΜΑΜ τα δοκιμάσαμε όλα γιατί περάσαμε κολικούς είναι τα καλύτερα κ πολύ βολικά κ στο πλύσιμο , τελείως απαράδεκτα της ΝUK και της Chicco.

Γενικά ΜΑΜ χρησιμοποιώ κ Πιπίλες ... 

κ επειδή χρειαστήκαμε κρέμα για ατοπικο δέρμα προσώπου προτείνω της ΒΑΒΕ είναι πολύ καλή σχεδιασμένη από παιδιάτρους. Τεράστια απογοήτευση ο αποστείρωσης της Dr.BROWNS μου έβγαλε σκουριά !!! Επίσης θεωρω πολύ σύμμαχο το μηχάνημα της ΒΕΑΒΑ για την παρασκευή γάλατος αν κ παρατήρησα ότι χρειάζεται να το ανοίξεις 2-3 φορές για να είναι στην σωστή θερμοκρασία το νέρο σίγουρα όμως πολύ πιο γρήγορο από το να κρυώνεις το μπιμπερό κάτω από την βρύση ...
Όσον αφορά το απορρυπαντικό πλυντηρίου χρησιμοποιώ το baby planet κ είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Ενδιαφέρον θέμα! Πείτε εμπειρίες, αν θέλετε, να πάρουμε και καμιά ιδέα για δώρα για νεογέννητα και για βάφτιση. Έχω να πάρω αρκετά φέτος. Εμένα με βοήθησε πολύ ο αποστειρωτής Dr. Brown's και αργότερα το γιογιό φιλαράκι της Fisher Price. Τώρα έβγαλε νέο μοντέλο αλλά το παλιό είναι καλύτερο. Επίσης τέλεια τα Proderm σαμπουάν και αφρολουτρα, της Frezyderm και το σαμπουάν-αφρολουτρο της Pharmasept καθώς και η ενυδατική κρέμα.

Just now, love kids είπε:

Ενδιαφέρον θέμα! Πείτε εμπειρίες, αν θέλετε, να πάρουμε και καμιά ιδέα για δώρα για νεογέννητα και για βάφτιση. Έχω να πάρω αρκετά φέτος. Εμένα με βοήθησε πολύ ο αποστειρωτής Dr. Brown's και αργότερα το γιογιό φιλαράκι της Fisher Price. Τώρα έβγαλε νέο μοντέλο αλλά το παλιό είναι καλύτερο. Επίσης τέλεια τα Proderm σαμπουάν και αφρολουτρα, της Frezyderm και το σαμπουάν-αφρολουτρο της Pharmasept καθώς και η ενυδατική κρέμα.

Δώρα σε βαφτιση προτιμω πετσετες-μπουρνούζια, σεντονια, κουβερτες(οχι απαραιτητα βρεφικα αλλα κ για μονο κρεβατι), σετ φαγητου, καρεκλακι φαγητου

Σε νεογεννητο κλασικα diaper cake, που έχει κ διαφορά χρήσιμα αναλωσιμα

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Δώρα σε βαφτιση προτιμω πετσετες-μπουρνούζια, σεντονια, κουβερτες(οχι απαραιτητα βρεφικα αλλα κ για μονο κρεβατι), σετ φαγητου, καρεκλακι φαγητου

Σε νεογεννητο κλασικα diaper cake, που έχει κ διαφορά χρήσιμα αναλωσιμα

Τα σετ φαγητού τα συνιστώ κ εγώ για δωρο αλλα ισως εθναι αργα για βαφτθση αφου το παιδακι ηδη θα τρωει τοτε. Εγω τα σκεφτομαι για νεογεννητα πλεον για να αποφευγω τα τετριμμένα. Οπως επίσης κ καλές σφαλιάρες αδιάβροχες  με τσέπη ή κ με μανίκια ακομα καλυτερα. 

Πετσέτες-μπουρνούζια σε κάπως μεγαλύτερο μέγεθος θεωρώ επίσης καλή ιδέα. Για τα σεντονια κλπ δε ειμαι σιγουρη γιατι δεν ξερω τι θα βολεψει το καθε παιδι. Εμενα κοιμαται σε κουνια απο δυο μηνων οποτε τα αξιοποίησα απο νωρις, όμως πχ δεν με βόλεψαν τα πανωσέντονα όποτε διπλασιάστηκε ο αριθμος των διαθεσίμων σεντονιών για στρώσιμο κ επίσης δεν κρυώνει ιδιαίτερα όποτε οι πολλές κουβερτούλες χρησιμοποιήθηκαν ελαχιστα. επισης κρατησα ολα αυτα τα δωρα χωρις να τα αλλαξω με τη λογικη οτι το προεφηβικο κρεβατι θα το εχει για χρονια, αλλα οραγματικα δεν μπορώ να φανταστώ να κοιμάται άνετα σ αυτο παθδακι μετα τα 4 κ ετσι ισως χρειαζοταν καποια να τα αλλαξω με σετ κανονικού μεγέθους που δεν εχω. 

Αυτο που σιγουρα δεν βολευει για δωρο, ειδικα για νεογεννητο, είναι τα ρουχαλάκια που είναι πιο πολύ της φιγούρας πχ μπλουζακι παντελονακι για μωρα κατω των 6 μηνων ή τα τζιν γθα μεγαλυτερα παιδακια. τα μωρα θελουν χρηστικα ρούχα, μπορεί να αλλάξουν πολλές φορές τη μέρα κ ειναι μαθηματικώς βεβαιο οτι τη μερα που θα του βαλεις το καλο σετακι, θα το κατουρησει ή θα βγαλει γουλια πριν καλα καλα βγεις απο το σπίτι ή πριν ερθει ο καλεσμένος που θα τιμούσες, οπότε θα παει χαμενη η προετοιμασια!!! Τα μεγαλυτερα παιδακια θελουν κυριως φορμες κ κολαν για να παίζουν άνετα, να μη σε νοιαζει αν θα λερωθούν κλπ, τα τζινακια τα θεωρω αβολα. του δικου μου του φοραω πολυ σπανια, ασχετο που μ αρεσει να βλεπω καλοντυμένα παιδακια. βλέπω κιόλας ότι στενεύουν γρήγορα κ είναι πιο σφιχτά απο τις φορμες κ ετσι εχουβ μικρο περιθωριο χρησης.

Δεν είναι άμεσα σχετικό αλλ μιας κ τρέχει αυτή η συζήτηση το ρωτάω εδώ. Τα εσώρουχα και φορμάκια που κουμπώνουν απο κατω μεχρι ποια ηλικια βολευουν; ο δικος μου κλεινει τα δυο τψρα τα χριστουγεννα. εχω καποια για εως δυο ετων που δεν θα του κανουν ολο το χειμωνα. αξιζει να αγορασω;  εκπαιδευση τουαλέτας απιθανο να κανουμε μεχρι το καλοκαιρι αλλα γενικα βλεπω πλεον ορι υπαρχει μια δυσκολια με το ντυσιμο κ τωρα δυσκολα καθεται για να τον κούμπωσε κ αναρωτιεμαι αν αξιζει να παρω ποιο μεγαλα ή να τα αφηςω όσο κρατήσουν, λογικά θα περάσουμε κ τα κρύα του Γενάρη κ του φλεβαρη ετσι κ μετα να του βαζω κανονικα φανελακια. ειναι παιδακι που γενικα δεν κρυωνει. 

Στον μεγάλο μου γιο μέχρι κ τον Φλεβάρη που μας πέρασε του φορούσα κάποιες φορές είναι αδύνατος κ του έκαναν .. στο μωρό που είναι τώρα 18 μηνών δε θα το βάζω θα του φοράω κανονικά φανελάκια γιατί δε καθετε με τίποτα να τον ντύσω κ πιτζάμες του φοράω κανονικές  μπλούζα παντελόνι καθόλου φορμακια πλέον .. 

Γενικά πιστεύω είναι τι βολεύει κάθε οικογένεια κ ποσο συνεργάσιμο είναι το παιδί το ποιο βασικό αυτό ....!!!!

Just now, Έσπερος είπε:

Δεν είναι άμεσα σχετικό αλλ μιας κ τρέχει αυτή η συζήτηση το ρωτάω εδώ. Τα εσώρουχα και φορμάκια που κουμπώνουν απο κατω μεχρι ποια ηλικια βολευουν; ο δικος μου κλεινει τα δυο τψρα τα χριστουγεννα. εχω καποια για εως δυο ετων που δεν θα του κανουν ολο το χειμωνα. αξιζει να αγορασω;  εκπαιδευση τουαλέτας απιθανο να κανουμε μεχρι το καλοκαιρι αλλα γενικα βλεπω πλεον ορι υπαρχει μια δυσκολια με το ντυσιμο κ τωρα δυσκολα καθεται για να τον κούμπωσε κ αναρωτιεμαι αν αξιζει να παρω ποιο μεγαλα ή να τα αφηςω όσο κρατήσουν, λογικά θα περάσουμε κ τα κρύα του Γενάρη κ του φλεβαρη ετσι κ μετα να του βαζω κανονικα φανελακια. ειναι παιδακι που γενικα δεν κρυωνει. 

Εγώ της φορούσα κορμάκια μέχρι λίγο πριν κλείσει τα τρία. Μου άρεσαν, γιατί την ζέσταιναν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τα απλά φανελάκια. Όταν όμως ξεκίνησε η εκπαίδευση τουαλέτας στον παιδικό σταθμό, άρχισα να την παραλαμβάνω με ξεκούμπωτα τα φανελάκια (προφανώς δεν βόλευαν τις δασκάλες ή βαριόντουσαν να τα κουμπώσουν) και τα σταματήσαμε σιγά σιγά στο σχολείο αλλά εκτός τα φορούσαμε κανονικά.

Just now, love kids είπε:

Εγώ της φορούσα κορμάκια μέχρι λίγο πριν κλείσει τα τρία. Μου άρεσαν, γιατί την ζέσταιναν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τα απλά φανελάκια. Όταν όμως ξεκίνησε η εκπαίδευση τουαλέτας στον παιδικό σταθμό, άρχισα να την παραλαμβάνω με ξεκούμπωτα τα φανελάκια (προφανώς δεν βόλευαν τις δασκάλες ή βαριόντουσαν να τα κουμπώσουν) και τα σταματήσαμε σιγά σιγά στο σχολείο αλλά εκτός τα φορούσαμε κανονικά.

Ο ανιψιός μου μέχρι και τα 3 περίπου τα φορούσε και μάλιστα το καλοκαίρι μέσα στο σπίιτ ήταν  μόνιμα με ένα φορμάκι αντί για ρούχα. Αλλά μέχρι τότε ήταν και αρκετά συνεργάσιμος σε ντύσιμο και αλλαγή πάντας. Ο δικός μου δεν είναι. Σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι έξω που σκύβει πχ στα χώματα και θα βγαίνει έξω όλη μέση  του. Αλλά βέβαια είπαμε αυτός δεν κρυώνει. Εγώ θε΄λω μόνιμα μακριά φανελάκια τον χειμώνα για να μην είναι έξω η μέση μου. Αλλά έτσι όπως το βλέπω, δεν θα μας βολέψουν οπότε θα αγοράσω κανονικά φανελάκια μόλις του μικρύνουν αυτά που έχει. Με λίγη τύχη θα βγάλουμε τον χειμώνα, αν βγει άνετη η γραμμή αυτών που έχουμε. Μετά δεν θα με νοιάζει. 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Ο ανιψιός μου μέχρι και τα 3 περίπου τα φορούσε και μάλιστα το καλοκαίρι μέσα στο σπίιτ ήταν  μόνιμα με ένα φορμάκι αντί για ρούχα. Αλλά μέχρι τότε ήταν και αρκετά συνεργάσιμος σε ντύσιμο και αλλαγή πάντας. Ο δικός μου δεν είναι. Σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι έξω που σκύβει πχ στα χώματα και θα βγαίνει έξω όλη μέση  του. Αλλά βέβαια είπαμε αυτός δεν κρυώνει. Εγώ θε΄λω μόνιμα μακριά φανελάκια τον χειμώνα για να μην είναι έξω η μέση μου. Αλλά έτσι όπως το βλέπω, δεν θα μας βολέψουν οπότε θα αγοράσω κανονικά φανελάκια μόλις του μικρύνουν αυτά που έχει. Με λίγη τύχη θα βγάλουμε τον χειμώνα, αν βγει άνετη η γραμμή αυτών που έχουμε. Μετά δεν θα με νοιάζει. 

Μπορείς να πάρεις φανελάκια που να είναι μεγαλύτερο νούμερο κ ποιο μακρυά έτσι ώστε  να εφαρμόζουν καλύτερα μέσα στο παντελόνι κ να μην είναι έξω η μέση του 

Έχοντας πλέον φτάσει τους 6 μήνες με την μπεμπίτσα, έχω πλέον κι εγώ γνώμη για διάφορα πράγματα. Έχει πάντως πολύ ενδιαφέρον που τον καθένα τον βολεύουν άλλα, πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετα!

Λοιπόν:

ΡΟΥΧΑ:

-Μας βόλεψαν πολύ τα σταυρωτά εσώρουχα και φορμάκια (που πολλούς δεν τους βολεύουν), επειδή τα στρώνουμε και ακουμπάμε το μωρό πάνω, ενώ το να τα περνάμε από το κεφάλι μας φάνηκε πιο δύσκολο.

-Αντίθετα μας φάνηκαν άβολα αυτά που κουμπώνουν στην πλάτη.

-Τα σετάκια από ρουχαλάκια δεν μας φάνηκαν τόσο άβολα, ίσα ίσα μπορεί να βολεύει καλύτερα να βγάλεις το παντελόνι ή το σορτς παρά να ξεκουμπώνεις το φορμάκι, απλά ένα αρνητικό τους είναι το ότι όταν κρατάς το μωρό αγκαλιά σηκώνεται η μπλούζα και μένει ακάλυπτη η πλάτη.

-Δεν με βόλεψαν κάτι σταυρωτά ζακετάκια που είχα πάρει, λόγω του ότι πρέπει να τα φοράνε συνέχεια κουμπωμένα, αλλιώς κρέμονται (ενώ τα απλά ζακετάκια μπορείς να τα αφήσεις ξεκούμπωτα)

-Εντελώς άχρηστα μας φάνηκαν κάτι σαν καλτσοπάπουτσα (δεν ξέρω πώς λέγονται) γιατί στην αρχή της ήταν φαρδιά στο καλάμι και της έβγαιναν και μετα που άρχισαν να της κάνουν στο καλάμι της ήταν μικρά στην πατούσα. Αυτά μάλιστα ήταν σετ με σκουφάκι και γαντάκια τα οποία δεν φόρεσε ποτέ γιατί γεννήθηκε Μάιο.

-Παρεμπιπτόντως τα diaper cakes δεν μου φαίνονται καλή ιδέα γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις τα δωράκια που έχουν μέσα. (Το σετάκι που προανέφερα ήταν σε κάτι σαν diaper cake). Μια φίλη μου μου έλεγε ότι δεν της αρέσουν τα diaper cakes επειδή οι πάνες είναι εκτός συσκευασίας και τις έχει πιάσει αυτός που έφτιαξε το κέικ, για λόγους υγιεινής δηλαδή, το οποίο δεν είχα σκεφτεί αλλά δεν μου φαίνεται και παράλογο.

-Μας χρησίμευσαν πάρα πολύ οι σαλιάρες, πρώτα για τις γουλιές και μετά για τα άπειρα σάλια (τώρα 6 μηνων τα ρούχα της είναι πάντα μούσκεμα αν δεν βάλει σαλιάρα). Για το φαγητό χρησιμοποιούμε πλαστικές ή από αδιάβροχο ύφασμα γιατί ό,τι λερωθεί με φαγητό δεν καθαρίζει ποτέ των ποτών. Και μέσα από τις αδιαβροχες ωστόσο περνάει φαγητό όταν στάζει το πηγούνι και λερώνεται η λαιμόκοψη του ρούχου, οπότε βάζουμε χαρτοπετσέτα (μισή μέσα και μισή έξω από το ρούχο) και μετά τη σαλιάρα. Γενικά έχουμε ξεχωρίσει 2-3 ρούχα και εσώρουχα που λερώθηκαν και φοράμε πάντα αυτά για το φαγητό. Μετά τα πλένουμε αμέσως στο χέρι οπότε φοράμε κάθε μέρα τα ίδια.

-Ρούχα γενικά άλλοι λένε να μην έχεις πολλά γιατί τα φοράνε λίγο, άλλοι να έχεις πολλά για να μη βάζεις συχνά πλυντήριο. Προσωπικά έχουμε πολλά (και δικά μας και δώρα και δανεισμένα) και όντως πλυντήριο δεν μπαίνει συχνότερα από 10-15 μέρες. Εξάλλου αν έχεις λίγα πρέπει μεν να τα πλένεις συχνά αλλά δεν γεμίζουν και το πλυντήριο οπότε δεν το θεωρώ βολικό. Το μείον του να έχεις πολλά είναι ότι όντως κάποια μπορεί να μην φορεθούν πάνω από 5-6 φορές. Μας έτυχε να μας φέρουν πολλά καλοκαιρινά 3-6 νούμερο επειδή γεννήθηκε Μάιο, τα οποία όμως άρχισαν να της κάνουν μέσα Σεπτέμβρη γιατί είναι μικρόσωμη, και θα πήγαιναν χαμένα αλλά ευτυχώς που είχε αυτές τις ζέστες και την είχαμε με κοντομάνικα μέχρι πριν λίγες μέρες (με τα απαραίτητα σχόλια από τυχαίες κυρίες στο δρόμο ότι κρυώνει)

ΣΥΣΚΕΥΕΣ:

-Ενδοεπικοινωνία δεν πήραμε και δεν νομίζω ότι χρειάζεται, γιατί το κλάμα ακούγεται, παρόλο που είναι μεγάλο το σπίτι. Τώρα που θα πάμε σε διώροφο όμως μάλλον θα πάρουμε.

-Δεν πήραμε θερμαντήρα και δεν μας χρειάστηκε καθόλου.

-Αποστειρωτή μας έδωσαν έναν της Chicco βολικό γενικά αλλά δεν χωρούσε πολύ καλά όταν είχαμε και τα εξαρτήματα του θηλάστρου. Επίσης δεν μπορούσες να απομονώσεις τον μικρό όροφο για να αποστειρώσεις μόνο τα μικρά (π.χ. ψευδοθηλές), έπρεπε να το ανάψεις όλο.

-Μας χρησίμευσε πολύ η ζυγαριά γιατί είχαμε μεγάλο θέμα βάρους στην αρχή, οπότε ευτυχώς που αγοράσαμε και δεν νοικιάσαμε. Τη ζυγίζουμε και τώρα από περιέργεια.

-Θήλαστρο αν πρόκειται να το κρατήσεις πολλούς μήνες συμφέρει να αγοράσεις γιατί το ενοίκιο είναι σχεδόν 50 ο μήνας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ και ΥΠΝΟΣ:

-Μας χρησίμευσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το πορτ-μπεμπέ που γενικά είναι αμφιλεγόμενο ως είδος. Στην αρχή κοιμόταν εκεί και μέχρι 3-4 μηνών έβγαινε βόλτες με αυτό, ξαπλωμένη και άνετη με την άπλα της και στρώμα κανονικό!

-Αντίθετα δεν μας χρησίμευσε και τόσο πολύ το αυγό, ούτε 5 φορές συνολικά δεν κάναμε αυτό που διάβαζα ότι το κουμπώνεις και το ξεκουμπώνεις από το αυτοκίνητο στο καρότσι κλπ. Ο μόνος λόγος που χρησίμευσε ήταν αν είχε κοιμηθεί να μείνει κοιμισμένη 5 λεπτά όταν φτάναμε σπίτι μέχρι να πλυθώ και ξεντυθώ για να τη βάλω να φάει. Ίσως δεν μας βόλεψε όμως επειδή το δένουμε με τη ζώνη κι έτσι δεν είναι και τόσο απλό το βάλε-βγάλε.

-Γενικά όμως λόγω αυτού δεν θα σύστηνα καρότσι-τριλογία. Χίλιες φορές καρότσι διλογία με πορτ-μπεμπέ και ανεξάρτητο κάθισμα αυτοκινήτου, ή καρότσι σκέτο, ή ακόμα καλύτερα καρότσι που όταν ξαπλώνει είναι σαν πορτ-μπεμπέ (έχει ένα σιδερένιο πλαίσιο γύρω γύρω, δεν ξέρω πώς να το περιγράψω). Εμείς δεν αγοράσαμε καρότσι (ευτυχώς γιατί δεν θα ξέραμε τι να διαλέξουμε), μας χάρισαν δύο, εκ των οποίων το ένα είναι τριλογία (Hauck) -που όπως είπα μας βόλεψε το πορτ μπεμπέ- και το άλλο Cangaroo διλογία με αυγό αλλά το κυρίως καρότσι είναι σαν πορτ μπεμπέ όταν ξαπλώνει (ενώ το Hauck που έχει χωριστό πορτ μπεμπέ, όταν ξαπλώνει το κυρίως καρότσι είναι απλά μια ευθεία χωρίς τοιχώματα, όπως τα πιο πολλά καρότσια). Γενικά το Cangaroo παρόλο που είναι μικρότερη μάρκα μας βόλεψε πολύ περισσότερο: κατ'αρχάς τσουλάει πανεύκολα ενώ το άλλο όχι (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που το Hauck είναι 6ετίας ενώ το Cangaroo τριετίας ή αν παιζει ρόλο στο εύκολο τσούλημα το ότι το Cangaroo είναι τρίροδο). Το μείον του Cangaroo είναι ότι είναι τεράστιο και με το ζόρι χωράει στο πορτ-μπαγκάζ ακόμα και βγάζοντας τις ρόδες. Στα συν του Hauck είναι το ότι το πορτ-μπεμπέ του πρώτον σπάει και γίνεται λεπτό σαν φλούδα για να μπει στο πορτ μπαγκάζ και δεύτερον έχει βάση για να είναι ψηλά, στην οποία μπορείς να βάλεις και το αυγό για να κάθεται ψηλά και εκεί την ταΐζουμε προσωρινα μέχρι να μπορεί να κάτσει κανονικά στο καρεκλάκι φαγητού. Μας έχουν δώσει και ένα McLaren αλλά δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα, το έχουμε πάει στο χωριό για του χρόνου που θα είναι ενός γιατί δεν μου φαίνεται καλό για πολύ μικρό, αν και πολλοί το χρησιμοποιούν από νεογέννητο απ'ο,τι διαβάζω.

-Μάρσιπο μας έδωσαν και μέι τάι και ρινγκ σλινγκ. Το μέι τάι το βάλαμε κάποιες φορές αλλά μετά από 10 λεπτά έκλαιγε πολύ κι έτσι αναγκαζόμασταν να έχουμε παντού καβάτζα και το καρότσι. Το ρινγκ σλινγκ δεν το έχουμε δοκιμάσει καν. Μου φαίνεται άβολο και το να κουβαλάς και τσάντα για να βάλεις τον μάρσιπο όταν θέλει να βγει από εκεί.

-Λίκνο και πορτ μπεμπέ για ύπνο μας χρειάστηκε επειδή εδώ που μένουμε τώρα δεν χωράει κούνια. Αλλά αν χωράει κούνια ίσως δεν είναι απαραίτητο.

-Πολύ χρήσιμο το στρώμα για πάρκο για να μπορεί να κοιμηθεί ωραία, αλλιώς το πάρκο είναι λεπτό-σκληρό.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ:

-Πιπίλες δεν χρησιμοποιήσαμε καθόλου και ευτυχώς δεν είχαμε αγοράσει. Έχουμε 4 από δείγματα και κάθονται.

-Μπιμπερό μας βόλεψαν όλα, και καουτσούκ και σιλικόνες, τα πάντα, δεν είχαμε θέμα. Τώρα που πίνει νερό από εκεί όμως μετά από λίγες ώρες το νερό βρωμάει οπότε θα δούμε τι θα κάνουμε, πρέπει να πάμε σε ποτηράκι.

-Μαξιλάρι θηλασμού βόλεψε για να μπορώ να τρώω ταυτόχρονα ή να γράφω στον υπολογιστή (είχα μεταπτυχιακό), αλλιώς και να μην έχει κάποιος δεν μου φαίνεται τόσο φοβερό.

-Φυσιολογικό ορό είχαμε πάρει άπειρες αμπούλες και δεν νομίζω να έχουμε χρησιμοποιήσει πάνω από 15 εδώ και 6 μήνες.

-Πάνες οι μόνες που δεν έχουμε διαρροές ούτε από τσίσα ούτε από κακά, ούτε συγκάμματα ούτε μυρωδιά είναι οι lupilu του lidl.

-Το μπανάκι δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ ακόμα, την πλένουμε στο νιπτήρα. Στο μπανάκι μας φάνηκε άβολο το πλύσιμο (και το να είσαι σκυμμένος ή γονατισμένος και να προσπαθείς να την κρατήσεις για να μη γλιστρήσει), θα αρχίσουμε τώρα που θα κάθεται και θα αρχίσει τα παιχνίδια. Οπότε δεν θεωρώ απαραίτητο να το έχει κανείς από την αρχή.

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ:

-Σεντόνια μικρά μας χρειάστηκαν επειδή χρησιμοποιήσαμε πορτ μπεμπέ και λίκνο, αλλιώς δεν χρειάζονται πολλά, μόνο μερικά ως πάνες αγκαλιάς ή για να τα στρώνεις αν ξαπλώσει το νεογέννητο σε κάποιον καναπέ, γιατί οι πάνες αγκαλιάς προσωπικά μου φάνηκαν ότι παίρνουν το βραβείο του πιο άχρηστου πράγματος!!!!

-Υπνόσακο τώρα θα δοκιμάσουμε οπότε δεν ξέρω ακόμα να πω.

-Πανάκια για γουλιές χρησιμοποιήθηκαν στην αρχή αλλά για δίμηνο το πολύ, μετά αρχίσαμε σαλιάρες.

-Λαβέτες επίσης χρησιμοποιήθηκαν πολύ λίγο, αφού ακόμα και τοπικά να πλυθεί τη σκουπίζουμε με την μπουρνουζοπετσέτα που είναι μόνιμα στην αλλαξιέρα. Εντωμεταξύ αυτές οι μπουρνουζοπετσέτες έχουν κουκούλα και μάλλον είναι για μεγαλύτερο παιδί γιατί ακόμα (6 μηνών) η κουκούλα είναι τεράστια. Οπότε μικρό μωρό βολεύεται και με απλή πετσέτα και να κρατήσει τις κάπες για αργότερα (δεν το ήξερα και έκανα το αντίθετο: χρησιμοποίησα τις κάπες που μας έδωσαν και έχω κρατήσει τρία σετ πετσέτες για αργότερα, αλλά εντάξει λογικά θα τα έχει σε όλο το δημοτικό αφού έχουν και ασορτί πετσέτα χεριών)

-Σελτεδάκια στην αρχή χρειάζονταν πάρα πολλά, μεγάλα για το άλλαγμα μήπως κατουρήσει, και μικρά για διαρροές από την πάνα στο ριλάξ, στο καρότσι και στο κάθισμα αυτοκινήτου. Μετά από τους 3 μήνες όμως έπαψε να κατουράει στην αλλαγή και πλέον με τις στερεές τροφές έπαψαν και οι διαρροές από την πάνα οπότε αλλάζουμε απλώς ένα σελτεδάκι στην αλλαξιέρα μια φορά τη βδομάδα και δεν χρειάζονται πολλά.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:

-Πολύ χρήσιμο (σε εμάς) το ριλάξ, έκατσε άπειρες ώρες και έριξε φοβερούς ύπνους στην αρχή. Άλλα παιδιά όμως δεν το θέλουν καθόλου. Βάλαμε και μια αψίδα με παιχνίδια μπροστά.

-Το γυμναστήριο τώρα άρχισε να της κάνει αίσθηση και να ασχολείται με τα παιχνίδια. Αλλά μέχρι τώρα ήταν το αγαπημένο μέρος της για πρωινό-μεσημεριανό ύπνο.

-Μόμπιλε με μπαταρίες και μουσική (δηλαδή όχι τα απλά κουρδιστά) μας φάνηκε τρομερά χρήσιμο, το κοίταζε με τις ώρες και χαιρόταν πάρα πολύ. Ακόμα της αρέσει πολύ αλλά προσπαθεί να το πιάσει οπότε σε λίγο θα είναι επικίνδυνο.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Just now, Έσπερος είπε:

Λόγω β. Ελλάδας κ αρκετου κρύου τα χρησιμοποίησα αρκετά ως 2,5χρ μέχρι να βγάλουμε την πανα

Just now, vicky86 είπε:

Λόγω β. Ελλάδας κ αρκετου κρύου τα χρησιμοποίησα αρκετά ως 2,5χρ μέχρι να βγάλουμε την πανα

Κι εγώ όλο τον χειμώνα θα ήθελα να τον βγάλουμε με τέτοια, ας πουμε μεχρι Μαρτη-Απρίλη που θα ειναι 2,4. Το θεμα ειναι αν αξιζει να παρω τωρα για τριων χρονων που θα του ειναι καπως μεγαλα, γιατι αυτα που εχει δεν μπορω να υπολογισω ποσο θα του κανουν. Μπορει μεχρι Χριστουγεννα το πολυ, μπορει κ μεχρι 1-2 μηνες αργοτερα που θα ηταν το πιο βολικο. Αλλα αν παρω κ ενα σετ για τριων χρονων μπορει να φορεθει ενα μηνα κ να παει χαμενο μετα. Για κοντομανικα μιλαω παντα. Αμάνικα το σκεφτηκα αλλα δεν πηρα καν, αυτον τον καιρο φοραει κατι για 18μ που ετυχε κ ηταν μεγαλη φορμα και δεν παιρνω για την ανοιξη. 

Just now, Έσπερος είπε:

Κι εγώ όλο τον χειμώνα θα ήθελα να τον βγάλουμε με τέτοια, ας πουμε μεχρι Μαρτη-Απρίλη που θα ειναι 2,4. Το θεμα ειναι αν αξιζει να παρω τωρα για τριων χρονων που θα του ειναι καπως μεγαλα, γιατι αυτα που εχει δεν μπορω να υπολογισω ποσο θα του κανουν. Μπορει μεχρι Χριστουγεννα το πολυ, μπορει κ μεχρι 1-2 μηνες αργοτερα που θα ηταν το πιο βολικο. Αλλα αν παρω κ ενα σετ για τριων χρονων μπορει να φορεθει ενα μηνα κ να παει χαμενο μετα. Για κοντομανικα μιλαω παντα. Αμάνικα το σκεφτηκα αλλα δεν πηρα καν, αυτον τον καιρο φοραει κατι για 18μ που ετυχε κ ηταν μεγαλη φορμα και δεν παιρνω για την ανοιξη. 

Εγώ έπαιρνα κυρίως πακέτο με απλά λευκά από h&m που ήταν οικονομικά και συνέφεραν. Ήταν από τα πιο χρήσιμα ρουχαλάκια για μας καθώς όταν ο καιρός ήταν καλός μπορεί να φορούσε μόνο παντελονάκι κάτω και μακρυμάνικο κορμάκι από πάνω ή κοντομάνικο στις ζέστες. Λόγω του κρύου μας σπιτιού όλο το χειμώνα φορούσε μακρυμάνικο κορμάκι από μέσα.

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Συγκεκριμένα είχα δύο στην κορη μου ολολευκα από ζάρα, εξαιρετική ποιότητα αλλά δύο παιδιά τα έβαλαν, που ήταν για 24μ η 2χρ,δ θυμαμαι τι λέει το ταμπέλακι κ πρεπει να τα φορουσε μέχρι Απρίλη που ηταν 2χρ κ 7-8μ,με ύψος πάνω από 95εκ κ βάρος γύρω στα 14κιλα

Εγω μιλάω για μακρυμανικα. Ειδικα κοντομανικα πιστεύω θα τα βάλετε. Βεβαια εμενα ηταν αρκετά συνεργασιμα στο ντυσιμο

Just now, vicky86 είπε:

Συγκεκριμένα είχα δύο στην κορη μου ολολευκα από ζάρα, εξαιρετική ποιότητα αλλά δύο παιδιά τα έβαλαν, που ήταν για 24μ η 2χρ,δ θυμαμαι τι λέει το ταμπέλακι κ πρεπει να τα φορουσε μέχρι Απρίλη που ηταν 2χρ κ 7-8μ,με ύψος πάνω από 95εκ κ βάρος γύρω στα 14κιλα

Εγω μιλάω για μακρυμανικα. Ειδικα κοντομανικα πιστεύω θα τα βάλετε. Βεβαια εμενα ηταν αρκετά συνεργασιμα στο ντυσιμο

Μακρυμάνικο φόρεσε μονο μεχρι τριων μηνων, τον πρωτο του χειμωνα. Περσι κοντομανικα  κι αν ξέμενα απο καθαρα (ειχαμε πολλους νοτιάδες κ δεν στεγνωναν με τιποτα) εβαζε αμάνικο κ δεν ειχε θεμα. Αλλα ειναι το στιλ του να μην κρυωνει, εκτος του οτι κρυο δεν εχουμε ιδιαιτερο.Εγω ειμαι μονιμα πιο χοντρά ντυμένη απο το παθδι. 

7 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εγώ πάλι τα χρησιμοποίησα συστηματικά μέχρι τους 18 μήνες. Έπειτα ήταν καλοκαίρι, ζεσταινοταν με πάνα και ολόσωμο και  τα ξεκουμπωνε. Μέχρι τα δύο τα έβαζα περιστασιακά όταν ήταν απλυτα τα κανονικά φανελακια και αφού έβγαλε πάνα δεν του ξαναεβαλα για να μην τον σφίγγουν/ενοχλουν. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...