uptight

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  37
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  1

uptight last won the day on Μάρτιος 12 2018

uptight had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

14 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Ο μεγάλος μου πήγε λίγο αφότου έκλεισε τα 3 και τον βοήθησε πάρα πολύ στην κοινωνικοποίηση και στο να μάθει να μοιράζεται και να συνεργάζεται. Και στο να μάθει ότι ακούμε τη δασκάλα και υπακούουμε σε κάποιους κανόνες της ομάδας. Πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει πολύ στο προνήπιο, αν και περνάει τόσο καλά εκεί που θα προτιμούσαμε 1000 φορές να μείνει άλλον ένα χρόνο από το να πάει προνήπιο. Κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται. Εννοείται ότι κόλλησε ιώσεις (και μια πνευμονία) αλλά επειδή ήμασταν υποψιασμένοι και εμβολιασμένοι τα περασε όλα σχετικά αναίμακτα. Πήγε σε δημοτικό παιδικό που δεν είχε και τις φοβερές ανέσεις, ούτε καν σοβαρή αυλή. Όμως είχε ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν τα παιδιά, οι περισσότεροι τουλάχιστον, και ως εκ τούτου πολύ καλή ατμόσφαιρα. Με χαρά θα τον συστήσω σε οποιονδήποτε ενδιαφερθεί.
 2. @kotsifikos επίσης μπορεί ν'ανέβει και σε κάποιον όροφο, στο σχολείο αυτο π.χ. μπορεί μια χαρά. Για το ίδιο σχολείο μιλάμε... Δεν ήθελα να το πω αλλά το είπε κάποιος άλλος! (Οι δασκάλες πάντως μας είπαν ότι δεν θα μπορούν να τα πάνε εκείνες.)

 3. Διαφημίσεις


 4. @vtgian Συμφωνώ ότι πρέπει οι όποιες διεκδικήσεις πρέπει να γίνονται οργανωμένα, αλλά φοβάμαι ότι είναι δύσκολο στις μέρες μας να οργανωθεί κάτι τέτοιο εκτός κι αν το θέμα που υπάρχει πραγματικά είναι πολύ μεγάλο. Επίσης, συμφωνώ ότι μέχρι ένα σημείο, ή μάλλον από ένα σημείο και μετά, πρέπει το παιδί να αυτοεξυπηρετείται, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι τα 4 χρόνια είναι αυτό το σημείο για ΟΛΑ τα θέματα (υγιεινή, ντύσιμο, ευθύνη για τα πράγματά τους). Άσε που όταν ξεκινήσει η χρονιά πολλά παιδάκια δεν θα είναι καν 4 ακόμα! Και σε αυτές τις ηλικίες οι 3 μήνες είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για την εξέλιξη του παιδιού. Σίγουρα πάντως άλλο 4 και άλλο 5. Πάντως γενικά έτσι όπως τα λες θα είναι, τα προνήπια με τα νήπια μαζί. Αλλά, εφόσον θέλουν να πάρουν και τα προνήπια, στην αρχή χρειάζονται βοηθούς. Και βλέπω ότι δεν πρόκειται να τους έχουν.
 5. Η δασκάλα μου ειπε σχετικά «που να τα δείτε όταν βρέχει, που πηγαίνουν με τις ομπρέλες τους». Κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι όταν λένε ότι δεν έχουν βοηθούς, το εννοούν... Τουλάχιστον η πόρτα του σχολείου είναι μία και κλειδώνεται, και την ξεκλειδώνουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί μόνο. Όλα τα ερωτήματα που θέτετε πάντως είναι λογικά, και πρέπει να πω ότι από τους 6-7 γονείς που ήμασταν εκεί για εγγραφή εκείνη την ώρα μόνο εμείς μοιάζαμε προβληματισμένοι... Οι υπόλοιποι είτε είχαν πείρα από μεγαλύτερο παιδί, είτε απλά τα θεωρούσαν όλα αυτά φυσιολογικά ή απλά αναπόφευκτα. Μάλλον το τελευταίο.
 6. Σίγουρα θα συμβαίνουν. Και προφανώς δεν τα βάζω με τις δασκάλες, αλλά με τους Δήμους. Εκτός της ανεπάρκειας των κτιρίων, φαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει και επαρκές (σε αριθμό) προσωπικό!
 7. Αν όντως το ΕΣΠΑ δεν πρόκειται να δώσει voucher στα 4χρονα (το οποίο ήλπιζα να γίνεται, θα τους τηλεφωνούσα...) τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Μιλάμε για μέσο όρο 4000-5000€ ετησίως! Μια διευκρίνιση, δεν είναι έξω από το κτίριο του σχολείου οι τουαλέτες... Εϊναι όμως στην άλλη πλευρά του ορθογώνιου, πρέπει δηλαδή το παιδί να διανύσει περίπου 30-40 μέτρα αυλής. Δεν θα ήθελα να φανεί ότι λέω ανακρίβειες.
 8. Πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω εδώ νέο θέμα γιατί τη Δευτέρα που μας πέρασε ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Σε πολλούς Δήμους πλέον είναι υποχρεωτική η φοίτηση στο Προνήπιο για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν μέσα στο 2015. Ο δήμος που μένω (Πειραιάς) είναι μέσα σε αυτούς και τυχαίνει ο μεγάλος μου γιος να είναι ένα από αυτά τα παιδάκια που γεννήθηκαν το 2015 κι έτσι, μετά απο λίγους μήνες στον δημοτικό παιδικό σταθμό (πήγε Νοέμβριο γιατί τότε έγινε 3 μηνών ο μικρός μας και μας άφησε η παιδίατρος να τον στείλουμε) όπου πέρασε υπέροχα, τώρα πρέπει να τον γράψουμε στο «μεγάλο σχολείο». Πήγαμε λοιπόν προχτές να κάνουμε την εγγραφή στο νηπιαγωγείο, το οποίο είναι συστεγαζόμενο στο δημοτικό σχολείο όπου πήγα κι εγώ και η μητέρα μου και που είναι απέναντι από το σπίτι μας. Πολύ βολικό, πόσο μάλλον που το σχολείο το ξέρω σαν κτίριο και το λάτρευα όταν πήγαινα εκεί. Έλα όμως που μερικά πράγματα τα βλέπεις αλλοιώς όταν είσαι γονιός! Το κτίριο προφανώς είναι παλιό, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα... Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχε φτιαχτεί για να έχει και νηπιαγωγείο (ήταν 6τάξιο δημοτικό μόνο όταν πήγαινε η μητέρα μου). Ενδεικτικό πρόβλημα: οι τουαλέτες είναι στην άλλη πλευρά του κτιρίου από εκείνη που είναι οι αίθουσες των νηπίων, οπότε ένα νηπιάκι για να πάει πρέπει να κατέβει καμιά 10αριά μη στεγασμένα σκαλιά (επενδεδυμένα με μωσαϊκό που όταν έχει βραχεί γλιστράει πολύ), να διασχίσει την αυλή και να πάει σε τουαλέτες όπου δεν αποκλείεται να βρίσκεται την ίδια στιγμή και ένα παιδί της 6ης τάξης που έχει βγει από την τάξη για τουαλέτα. Να κάνει την ανάγκη του, να σκουπιστεί καλά (το 4χρονο) και να επιστρέψει στην τάξη όπως πήγε. Οι ίδιες οι δασκάλες με το που πήγαμε μας τόνισαν «Δεν έχουμε βοηθούς για τίποτα!» και «Θ'αφήσουμε τα 24 για να πάμε το 1 τουαλέτα;». Το οποίο σημαίνει ότι όλο αυτό θα πρέπει να το κάνει οτο κάθε παιδάκι μόνο του. Και ρωτάω τώρα... Έχει σκεφτεί κανείς από όσους αποφάσισαν την εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτησης πώς θα περάσει το 4χρονο από το προστατευμένο περιβάλλον του παιδικού σε κάτι τέτοιο; Επίσης, όταν είναι προφανές ότι κάποια κτίρια, κυρίως με συστεγαζόμενα σχολεία, ΔΕΝ πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν έπρεπε πρώτα να έχουν γίνει ενέργειες για να διορθωθεί αυτό και μετά να καλέσουν τους γονείς να γράψουν τα παιδιά τους, και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να έχουν άλλη επιλογή; Πώς αποφάσισαν οι δήμοι να προχωρήσουν τη στιγμή που κανείς δεν είναι έτοιμος; (Το να φτιαχτούν 4 WC για τα νηπιάκια ας πούμε στο συγκεκριμένο σχολείο, θα ήταν θέμα 1 μήνα αν το ζητούσαν από το υπουργείο, οι οικοδομικές άδειες θα έβγαιναν αμέσως... ΑΝ όμως υπήρχε η θέληση και ΑΝ ενδιαφερόταν κάποιος!)
 9. Μα εννοείται ότι κάποιος από εμάς είναι πάντα ξύπνιος και δίπλα στην κούνια όταν κοιμάται μπρούμυτα το μωρό. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μας, το ότι πρέπει να κοιμόμαστε με βάρδιες κι έτσι, έχοντας και ένα μεγαλύτερο παιδί, δεν έχουμε μπορέσει ακόμα να κοιμηθούμε σοβαρά ώστε να λειτουργούμε την ημέρα... Κι επειδή είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες και οι 2, πρέπει κάποια στιγμή να ξαναδουλέψουμε - οι πελάτες μου ήδη έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα. Ψάχνω μια λύση για να αποκοιμιέται ανάσκελα πιο εύκολα. Το ρηλάξ είναι μια λύση αλλά είναι νωρίς, μέχρι τους 2 μήνες δεν το χρησιμοποιούμε (λέει η γιατρός ότι δεν κάνει ακόμα για τη σπονδυλική του στήλη). Χτες το βράδυ πάντως κατάφερα να τον κοιμίσω πάνω μου και μετά που τον έβαλα ανάσκελα δεν ξύπνησε, κι έτσι κοιμηθήκαμε όλοι οικογενειακώς 2,5 ώρες σερί. Θαύμα!!!
 10. Καλησπέρα! Επαναφέρω αυτό το αραχνιασμένο θεματάκι γιατί κι εγώ έχω το ίδιο θέμα... Ο μικρός μου είναι 37 ημερών και η μόνη στάση στην οποία πραγματικά κοιμάται ποιοτικά είναι μπρούμυτα. Γενικά έχει καλό έλεγχο του κεφαλιού του και του λαιμού και μπορεί να γυρίσει το κεφάλι αν δεν βολεύεται, αλλά είναι ακόμα πολύ μικρούλης και φοβόμαστε... Ξέρω πολύ καλά ότι δεν πρέπει να τον βάζουμε έτσι, και σήμερα που ήρθε η παιδίατρος μας είπε ότι βασικά απαγορεύεται. Μας πρότεινε να τον βάζυμε στο πλάι αλλά δεν κοιμόταν με τίποτα. Το άλλο που έχουμε δοκιμάσει είναι να τον γυρίσουμε ανάσκελα αφού έχει κοιμηθεί βαθιά αλλά μετά από λίγη ώρα αρχίζει να ψιλοκουνιέται, οπότε συμπεραίνουμε ότι δεν κοιμάται τόσο καλά έτσι. Οπότε τελικά τον βάζουμε μπρούμυτα στο καλάθι και κάθεται ένας από εμάς μονίμως ξύπνιος και κοντά ή δίπλα του. Και αυτό συμβαίνει και τη νύχτα, οπότε κοιμόμαστε με βάρδιες. Οι βραδιές - εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και σε αυτές ένας από εμάς έχει χάσει τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να καταφέρει να τον κοιμίσει ανάσκελα. Υπάρχει άλλη με το ίδιο πρόβλημα;
 11. Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά ένα προϊόν που με έχει ικανοποιήσει απόλυτα στα 3 σχεδόν χρόνια που το χρησιμοποιώ είναι η Baby Cream της Frezyderm για συγκάματα. Βάζαμε στον μικρό σε κάθε αλλαγή πάνας και βασικά δεν έκανε ποτέ σύγκαμα, πέρα από 1-2 φορές που μάλλον δεν του είχαμε βάλει αρκετή. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι στη 2η εγκυμοσύνη μου έκανα εγώ κάποια συγκάματα στο μπικίνι, και τη δοκίμασα κι έκανε θαύματα! Περάσανε σε ένα βράδυ. Τη λατρεύω! Έντιτ - είδα ότι έχει αναφερθεί κι από άλλες κοπέλες η κρεμούλα οπότε απλά να πω ότι συμφωνώ. Από αφρόλουτρα χρησιμοποιούμε της Pharmasept και επίσης είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μου αρέσει πολύ η μυρωδιά του. Επίσης, να δώσω κι από μας μια ψήφο στα καρεκλάκια που αναφέρθηκαν παραπάνω, τόσο το Chicco το φορητό όσο και του ΙΚΕΑ το σταθερό. Και τα 2 τα έχουμε και τα χρησιμοποιεί ακόμα ο μικρός.
 12. Καλημέρα στην κοινότητα! Έχει κάποιος εμπειρία από τα Σκιουράκια στην Καλλίπολη; Ή από τον 1ο Δημοτικό σταθμό; Είμαστε ανάμεσα σε αυτούς τους 2 για το γιο μας, που θα πάει από Νοέμβρη λόγω του μωρού που έρχεται. Θα είναι 3 ετών τότε και δεν έχει πάει καθόλου παιδικό ως τώρα. Έχω ακούσει καλά λόγια για τις δασκάλες και για τους 2 σταθμούς αλλά από πολύ λίγα άτομα. Μήπως πήγε κανείς το παιδί του εκεί; Ευχαριστώ!
 13. Η πλάκα είναι ότι μέχρι να δω τις απαντήσεις σας το έκανε πάλι, 3η φορά σε 5 μέρες. @anath νομίζω ότι είναι αυτό, αγχώνεται επειδή τον έχουμε πρήξει. Θα το κάνουμε αυτό, όσο είμαστε στο σπίτι θα τον αφήνουμε και δεν θα του το λέμε. Έξω δυστυχώς δε γίνεται να το ρισκάρουμε, πχ λίγο μετά το «περιστατικό» πήγαμε παιδική χαρά και πάλι τον βλέπαμε να κρατιέται οπότε σε κάποια φάση τον πήγαμε πίσω από έναν θάμνο και ξαλάφρωσε. @ninaki80 ισχύει αυτό! Κι ο δικός μας έτσι είναι, λόγω ηλικίας ή/και λόγω χαρακτήρα. Σε ό,τι μπορεί να μας πει όχι μας το λέει. Αλλά είχαμε προσπαθήσει να το δει θετικά το γιογιό, όταν κάθεται τον αφήνουμε να το βάλει όπου θέλει και να παίζει ταυτόχρονα ή να βλέπει τηλεόραση. Αυτές τις μέρες φαίνεται όμως να το αποφεύγει γενικά όσο μπορεί. Ίσως τον στρεσάρει η πίεση. Ουφ, εν τω μεταξύ σε ενάμισι μήνα γεννάω, θα ήθελα όταν μπω στο μήνα μου να έχουμε ξεμπερδέψει με αυτό το θέμα για να απολαύσουμε τις τελευταίες μέρες με... μόνο ένα παιδί!
 14. Βρε παιδιά, σας έχει τύχει το παιδί να ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά να μην το κάνει από πείσμα; Ειδικά στο θέμα της τουαλέτας; Αφού φαινόταν για κάμποσες μέρες ότι είχε μάθει να μας το λέει και να του κατεβάζουμε το βρακάκι και να τα κάνει στο γιογιό, εδώ και 4-5 μέρες έχει περάσει σε φάση πείσματος. Σπάνια μας λέει ότι θέλει να πάει, τις περισσότερες φορές τον ρωτάμε και λέει «όχι δεν θέλω» μέχρι που αρχίζει να κάνει διάφορες κινήσεις που δείχνουν ότι κρατιέται με το ζόρι οπότε τον πάμε κι εμείς σχεδόν με το ζόρι στο γιογιό και κάνει μεγάλη ποσότητα. Τα δε κακά τις 2 τελευταίες φορές τα έχει κάνει στο βρακί του, αφού πρώτα απομονώθηκε στο δωμάτιό του. Σκέφτηκα μήπως να του πάω το γιογιό στο δωμάτιό του, μήπως έχει θέμα που είναι στο σαλόνι, αν και είμαστε μόνο εμείς στο σπίτι. Και τις 2 φορές που τα έκανε του κάναμε πλύση εγκεφάλου για το πώς θα πρέπει πάντα να πηγαίνει στο γιογιό, αλλά μας έλεγε όχι και όχι, όπως μας λέει και σε πολλά άλλα πράγματα. Γενικά είναι πολύ αντιδραστικός αλλά για τα περισσότερα άλλα πράγματα δεν μας αγχώνει αυτό, όμως για το συγκεκριμένο θέμα προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι δεν είναι θέμα του τι θέλουμε εμείς αλλά ότι πρέπει οπωσδήποτε να πηγαίνει στο γιογιό. Συμβαίνει και σε άλλους αυτό;
 15. Κορίτσια κι εμείς έχουμε επιτυχία σε μεγάλο ποσοστό... Αύριο κλείνει 2 εβδομάδες και πλέον πάντα μας λέει όταν θέλει να τα κάνει και έχει μάθει να κρατιέται μέχρι να του κατεβάσουμε βρακάκι + σορτσάκι και να κάτσει στο γιογιο. Επίσης εδώ και 2 μέρες ξυπνάει το πρωί στεγνός, αλλά δεν θέλω να τον πιέσω και γι'αυτό ακόμα, αν και, όπως είπαν κι άλλες κοπέλες, κι ο δικός μας ψιλοτσινάει με τη βραδινή πάνα. Του αρέσει το βρακάκι, επειδή μάλλον παίρνει αέρα, έχει ωραία σχέδια και... μπορεί να εξερευνεί! (Του έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ότι μπορεί να πιάσει τα «εξαρτήματά» του - τον πιάνω συχνά να τα πασπατεύει, πάνω από το βρακί ευτυχώς...). Προχτές ήμασταν στο αυτοκίνητο 2-3 ώρες (σπαστές) για δουλειές και του είχα βάλει υποσέντονο στο καθισματάκι αλλά δεν λερώθηκε καθόλου, και σε μια από τις στάσεις που κάναμε στης πεθεράς μου τον βάλαμε στο γιογιό και τα έκανε. Απλά ακόμα και τα κακά τα λέει τσίσα, οπότε δεν μπορείς από πριν να ξέρεις τι από τα 2 θα κάνει. Μικρό το κακό. Το επόμενο βήμα είναι η μετάβαση στη λεκάνη, νομίζω ότι θα το επιχειρήσουμε πριν από το κόψιμο της βραδινής για να μην έχουμε πισωγυρίσματα όταν έρθει το μωρό. Αυτό είναι το βασικό θέμα εν όψει παιδικού σταθμού εξάλλου. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και γενικά όλες τις απαντήσεις στο τόπικ, ήταν καθοριστικό στο να ξεκινήσουμε την προσπάθεια - με άγχωνε αρκετά!