balabol

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  1.994
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον balabol

 • Rank
  Δοκιμή

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Και θα αρνηθεί να σου γράψει το εμβόλιο γι'αυτό το λόγο? Θέλει χώσιμο ο τύπος, αλλά έχε χάρη που τον χρειάζεσαι. 'Η πέστου ότι ο παιδίατρος είναι φίλος σου και δεν σου παίρνει λεφτά και ενα πάσει περιπτώσει είναι δικό σου θέμα αν θες να παίρνεις γνώμη από 2 ή 102 γιατρούς για οτιδήποτε, δεν απαγορεύεται. Δεν κλείνουμε αποκλειστικό συμβόλαιο όταν επιλέγουμε γιατρό και δεν υπάρχει τέτοια εγκύκλιος από το ΙΚΑ (πέστου) ότι το παιδί πρέπει να παρακολουθείται μόνο από τον γιατρό που συνταγογραφεί τα εμβόλια στο ΙΚΑ. Ούτως ή αλλως οι παιδίατροι γράφουν στο βιβλιάριο μόνο τα βασικά, δεν γράφουν κάθε φορά που πας ότι το παιδί είναι π.χ. κρυωμένο (τουλάχιστον ο δικός μου), οπότε δεν θα ξέρεις ακριβώς πόσες φορές το πας.
 2. balabol

  Εμβόλιο της νέας γρίπης

  Εγώ δεν είμαι υπέρ των εμβολίων γενικότερα και αν ήξερα αυτά μου έμαθα εδώ μέσα νωρίτερα, δεν θα της είχα κάνει κάποια εμβόλια της κόρης μου, ιδίως όταν ήταν μωρό. Αντιγρηπικό δεν της έχω κάνει ποτέ. Ούτε όταν άρχισε να πηγαίνει παιδικό σταθμό και αργότερα σχολείο.
 3. Εμένα όταν μου το΄πε αυτό γιατρός του ΙΚΑ (άλλη ειδικότητα) του απάντησα στεγνά ότι "αν είχα λεφτά να πηγαίνω σε ιδιώτες γιατρούς (δεν είπα γι'αυτόν μόνο), τότε ούτε ζωγραφιστή δεν θα με βλέπανε στο ΙΚΑ" Κι εσύ γιατί του χαλάς το χατήρι καλή μου? Πήγαινε κάνε τα εμβόλια του παιδιού σου εκεί στο ΙΚΑ και άστον να νομίζει ότι το παρακολουθεί κιόλας. Μήπως ξέρει πότε πάς στον ιδιώτη παιδίατρο? Τώρα για το κέντρο μάνας και παιδιού που λες αν έχετε, ρώτα στις υπηρεσίες που έχετε εκεί στο ΙΚΑ και θα σου πούνε. Μην βασίζεσαι στο τι σου λένε αυτοί. Ρώτα συγκεκριμένα "Ρε παιδιά εμείς εδώ δεν έχουμε κέντρο μάνας και παιδιού?"

 4. Διαφημίσεις


 5. balabol

  Η νεραιδοβαφτιση της Μαρινα

  Όλα είναι απλά άψογα, χρυσοχέρα είσαι βρε Ντοράκι. Να ζήσει η νεοφώτιστη και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και την οικογένειά σου.
 6. Georgia στο κέντρο μάνας και παιδιού γιατί να σου κάνει μούτρα ο γιατρός? Ούτε συνταγή σου γράφει (εκτός από αυτά που δεν καλύπτει το ΙΚΑ) ούτε τίποτε. Πας, βλέπει το παιδί ότι δεν είναι άρρωστο και μετά πας στις νοσηλέυτριες για το εμβόλιο. Τώρα οι ιδωιτικοί γιατροί μπορεί να ακολουθούν κάποιο διαφοροποιημένο πρόργαμμα εμβολιασμών αλλά κατά βάση δεν μπορεί να έχει μεγάλες διαφορές από του ΙΚΑ. Οπότε πάμε στο σημείο του ότι ο γιατρός σου θα "παρεξηγηθεί" αν πας στο ΙΚΑ. Τότε να το βράσω το θέμα αν δεν μπορεί να καταλάβει ότι δυσκολεύεσαι οικονομικά. Στο ΙΚΑ θα πας μόνο και μόνο για τα εμβόλια. ΑΝ το παιδί σου αρρωστήσει και χρειαστεί να το δει π.χ. 3 φορές το μήνα (ιδίως όταν αρχίσει παιδικους, σχολεία κλπ), θα τον πληρώσεις χρυσό. Αν δεν το σκέφτεται αυτό, δεν σκέφτεται μακροπρόθεσμα και το κυριότερο σε βλέπει σαν πορτοφόλι. Οπότε πάμε σε άλλα θέματα (για μένα ), π.χ. εμπιστοσύνης κλπ. Με αυτή τη λογική μπορεί να σε "φορτώσει" ένα σωρό εμβόλια τα οποία είναι προαιρετικά και δεν εξυπηρετούν και τίποτε. Στο δια ταύτα, sorry που σε κουράζω, δεν βρίσκω λόγο γιατί να "παρεξηγηθεί" αν πας στο ΙΚΑ για τα εμβόλια. Στο κάτω κάτω τι παρακολούθηση θέλει το εμβόλιο? Μόνο αν τυχόν παρουσιάσει κάποια συμπτώματα το παιδάκι μετά την χορήγησή του.
 7. Γεια σου Ντινάκι τι κάνεις? Μήπως να μιλήσεις για αρχή με την καθηγήτρια των Αγγλικών να δεις τι καπνό φουμάρει ο συγκεκριμένος καθηγητής? Αν είναι λίγο ανοιχτός άνθρωπος εκείνη, θα σου πει περίπου πως φέρεται γενικά στο σχολείο αυτός και αν έχει τις πλάτες του δ/ντη κλπ.
 8. Δεν χρειάζεται και πολύ για να δεις το στρινγκ αν η άλλη φοράει χαμηλοκάβαλο παντελόνι και σκύψει να δέσει τα κορδόνια από τα σπορτέξ (πως φαίνεται το σώβρακο των αντρών ένα πράμα δηλαδή?)
 9. Κορίτσια με μπερδέψατε λίγο, βέβαια η κόρη μου είναι και 5 χρονών και μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Τα εμβόλια στο Κέντρο Μάνα και Παιδιού στο κάθε ΙΚΑ δεν γίνονται? Εκεί δεν πάτε? Οπότε γιατί να σας τα γράψει? Δίνονται δωρεάν εκείνη την ώρα από τις νοσηλέυτριες, αφού εξετάσει ο γιατρός το παιδί. Απ όσο θυμάμαι ο παιδιάτρος σε αυτά τα κέντρα γράφει μόνο τα εμβόλια που δεν έχει το ΙΚΑ, πας και τα παίρνεις, γυρνάς στο Κέντρο και στα κάνουν. Εγώ έτσι έκανα (εξαιρείται η περίπτωση που θες να κάνεις άλλο εμβόλιο που δεν το κάνουν στο κέντρο).
 10. Διευκρίνηση: Στο ΙΚΑ τα εμβόλια είναι τελείως δωρεάν αν τα κάνεις εκεί, δεν χρειάζεται καν να στα γράψουνε και να πληρώσεις συμμετοχή, εκτός αν χρειάζεται για κάποιο συγκεκριμένο εμβόλιο ή θέλουμε εμείς να κάνουμε κάποιο άλλο εμβόλιο. Οπότε κάνεις το εμβόλιο στο ΙΚΑ χωρίς να πληρώσεις ούτε συμμετοχή ούτε επίσκεψη και μπορεί να εξακολουθεί να παρακολουθεί το παιδί ο ιδιωτικός παιδίατρος.
 11. Εμείς τα εμβόλια μας τα κάναμε στο ΙΚΑ και όσα δεν τα κάλυπτε, τα κάναμε στον παιδίατρο εις γνώση του.........μάλιστα μου είπε ότι ορισμένα δεν χρειάζονται και να μην τα κάνω καθόλου (π.χ ροταοιού). Γιατί να έχει αντίρρηση ο παιδίατρος σου? Το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι κοινό για όλα τα παιδιά είτε τα κάνεις στο ΙΚΑ είτε ιδιωτικά. Τώρα αν έχει αντίρρηση γιατί θα χάσει λεφτά αυτό είναι άλλο θέμα.
 12. Τι "μουτράκι" η Μαριανθούλα ρε Ελένη.............να την χαίρεσαι. Και οι αγορομάνες που θέλουν τα παιδιάκια του να πάνε μπαλέτο, του εύχομαι να δουν το γιο της Μπαρίσνικωφ (ο αγαπημένος μου χορευτής)
 13. balabol

  Κακοποίηση Ζώων

  Αssociated Press: Στο διαδίκτυο τα ονόματα-βασανιστών ζώων Δημοσιεύθηκε: 19.10.10 05:20 Πρωτοποριακή νομοθεσία για την προστασία των ζώων θα υιοθετήσει η Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, η κομητεία Suffolk, στο ανατολικό Long Island, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αναρτήσει στο Διαδίκτυο τον πρώτο ηλεκτρονικό κατάλογο με τα ονόματα, τη διεύθυνση και τη φωτογραφία των ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για κακοποίηση ζώων. Όσοι από τους καταδικασθέντες δεν εγγραφούν στον κατάλογο, θα έρθουν αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και ποινή φυλάκισης. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύ στενή σχέση μεταξύ κακοποίησης ζώων και οικογενειακής βίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο νομοθέτης του Suffolk, Jon Cooper. «Σχεδόν όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι ξεκινούν με τον βασανισμό ζώων, οπότε κατά μια έννοια θα μπορούσαμε με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές», προσέθεσε. Όπως προαναφέρθηκε, η ηλεκτρονική λίστα θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο οπότε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα μπορούν να γνωρίζουν αν κάποιος από τους γείτονές τους έχει καταδικαστεί για περιστατικό κακοποίησης ζώου. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που βασανίζουν ζώα συνηθίζουν να κλέβουν τα κατοικίδια των γειτόνων τους. Με τη νέα νομοθεσία που προωθείται, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο θα απαγορεύεται να αγοράζουν ζώα από pet shop, ή να τα υιοθετούν αδέσποτα από καταφύγια. Οι οργανώσεις προστασία των ζώων ελπίζουν ότι ο νόμος που πέρασε ομόφωνα την Τρίτη στην κομητεία της Νέας Υόρκης θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Νέα Υόρκη συγκλονίστηκε από τη σύλληψη της Sharon McDonough, η οποία κατηγορείται ότι έθαψε γατάκια και περίπου 42 σκύλους στην αυλή της. Οι γείτονές της που είχαν χάσει τα κατοικίδιά τους φοβόντουσαν ότι τα είχε σκοτώσει ωστόσο όπως διαπιστώθηκε η διεστραμμένη McDonough αγόραζε τα κατοικίδια από pet shops ή τα έπαιρνε από καταφύγια αδέσποτων ζώων. http://www.gossip-tv.gr/story/60345/associated-press-sto-diadiktuo-ta-onomata-basaniston-zoon
 14. Στο site που παρέθεσες δεν είδα πουθενά να γράφει την λέξη αντικολλητικό. Είναι σαν και την δική μου χύτρα της fissler που έχω την quatro που γίνεται και τηγάνι και μικρή χύτρα. Οπότε μάλλον μόνο κρέατα μπορείς να κάνεις.
 15. Σαφώς και υπάρχει νομοθεσία Σχολείο, προσχολική φροντίδα και πλαίσια φιλοξενίας Στο πλαίσιο της σχολικής πειθαρχίας, η σωματική τιμωρία απαγορεύεται ρητά στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το άρθρο 13 παρ. 8 του Π.Δ. 201/1998. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο νόμος 3328/2005, άρθρο 21 (ΦΕΚ 80Α/1-04-2005) απαγορεύει την επιβολή οποιασδήποτε μορφής σωματικής τιμωρίας σε μαθητές που παρεκκλίνουν από την προσήκουσα διαγωγή. Επιπλέον το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο Γ2/22673/02.03.2006 με θέμα «επιβολή σωματικής τιμωρίας σε μαθητές». Διάταξη ρητής απαγόρευσης της σωματικής τιμωρίας διέπει τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, η παραβίαση της οποίας μάλιστα αποτελεί «σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα», σύμφωνα με το αρ. 14, παρ. 1 της ΚΥΑ 16065/2002 (ΦΕΚ Β 497/22-4-2002). Επίσης, οι σωματικές ποινές «απαγορεύονται αυστηρά» στο πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας (αρ. 23, παρ. 2 ΥΑ Γ 2β/1984 ΦΕΚ Β 860). Ωστόσο, ρητή απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας ως πειθαρχικού μέτρου απουσιάζει από τις διατάξεις που ρυθμίζουν άλλους χώρους φροντίδας παιδιών, όπως είναι οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί, που ιδρύονται και λειτουργούν από φιλανθρωπικά ιδρύματα, ή τα πλαίσια φιλοξενίας, όπως οι Παιδουπόλεις του (πρώην) Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας, που πλέον έχουν υπαχθεί στην αρμοδιότητα των Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας και Πρόνοιας (ΠΕΣΥΠ). http://somatikitimoria.gr/nomothesia.htm Εγώ έχω μείνει κάγκελο γι'αυτό δεν έχω πει καμία άποψη. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να ΜΗΝ την βουτήξω και να την κάνω κομματάκι την εν λόγω "δασκάλα". Το μόνο που θα με σταματούσε είναι ότι δεν θα ήθελα να δει το παιδί μου ότι η βια αντιμετωπίζεται με βια, γι'αυτό και δεν θα το έκανα........μπροστά του. Γιατί από πίσω του έχω φανταστεί ότι θα έκανα μέχρι και φάλαγγα σε οποιαδήποτε δασκάλα δω ότι πειράζει οποιοδήποτε παιδί, όχι μονο το δικό μου.