Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικα ρουχα!

Recommended Posts

πρίν από 19 λεπτά , Mamaloulou είπε:

Στις κούνιες δεν γίνετε χάλια;Κάθε μέρα που πηγαίνουμε παιδική χαρά  τα ρούχα πηγαίνουνε κατευθείαν στα άπλυτα γιατί  τα κανει χάλια,χώματα σκόνες κτλ

Οχι, οι πιο κοντινες μας κουνιες εχουν χλοοταπητα (η μια) και το αφρωδες πατωμα (η αλλη). Αλλα ουτως ή αλλως δεν καθεται κατω. Οταν παμε σε μια αλλη με χαλικια καθεται και λερωνεται γιατι της αρεσει να παιζει με αυτα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 260
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 46 λεπτά , little lamb είπε:

Εγω ο,τι ειχα απο το πρωτο ετος ηταν σαν ολοκαινουργια, τα εδωσα κιολας σε αλλο μωρο και μου τα επεστρεψαν επισης σαν ολοκαινουργια. Οσα φοραει ομως μεσα στο σπιτι που τρωει κλπ ειναι σε αθλια καταστασταση, ο,τι μαρκα κι αν ειναι. Αυτα συνεχεια λερωνονται με φαγητα και σχεδον μετα απο το εκαστοτε γευμα τα πλενουμε επι τοπου στο χερι. Οπως και τις καλτσες που γινονται μαυρες. Τα υπολοιπα ομως ρουχα δεν τα πλενουμε συχνα, γιατι τα φοραει μονο το πολυ κανα τριωρο  που θα βγουμε για κουνιες ή ψωνια ή καμια επισκεψη ή μεχρι να παμε στους παππουδες, που εκει βαζει παλι τα χάλια. Κι ετσι καθε ρουχο θα πλυθει κατω απο 10 φορες τη σεζον. Γι'αυτο σκεφτομαι οτι μαλλον με το σχολειο φαινεται η διαφορα.

Στα γονατα χαλασε ενα οταν μπουσουλαγε, παρολο που ηταν φουλ ποιοτικο (dpam)

Ναι εννοειται πεταχτηκαν καποια, κυριως λερωμενα με φρουτα

Κ εννοειται δ κραταω για δωσιμο εσωρουχα κ καλτσες. Εκτος απο καλτσες για μωρο κατω του ετους

Αλλα σπανιο να μην μπει ρουχο στα απλυτα καθημερινα. Ακομη κ με μωρο. Μερα παρα μερα βαζω ενα μονο των παιδιων

2 ώρες πρίν, annoulen είπε:

ναι τα ξέρω, μια χαρά είναι. 

καλά και οικονομικά είναι και τα LOSAN και τα ENERGIERS, δεν ξέρω αν τα φέρνουν στο νησί σας. 

τΑ losan δεν τα ξέρω. energiers φέρνουν, αυτά τα trax μου τα έδειξε σαν ανάλογης ποιότητας / τιμής στο κατάστημα. Energiers εγώ είχα κάποια καλοκαιρινά που μας είχαν κάνει δώρο. Τα σορτσάκιια εμφανισιακά μου φαίνονταν όχι τόσο καλής ποιότητας, πολύ λεπτό ύφασμα και έδειχνε όχι γερό στρίφωμα. Τελικά όμως άντεξαν δυο καλοκαίκρι με μεγάλη κατάχρηση, γιατί δεν είχαμε πολλά ρούχα και ήταν πλύνε-βάλε. Για να λέτε κι ΄ότι γενικά είναι καλά, θα τα προτιμήσω. 

ΓΕνικά αποφάσισα φέτος να υποστηρίξω λίγο και την τοπική αγορά. Δικά μας πράγματα δεν μας παίρνει να αγοράζουμε συχνά και κοιτάμε να είναι καλή ποιότητα και τιμη οπότε ψάχνουμε διαδικτυακά. Για παιδικά ρούχα πιο αναλώσιμα, κ επειδή βολεύει και να τα βλέπω για να υπολογίζω μεγέθη, αρχισα να ψωνίζω εδώ. Εχει και πιο ακριβά, έχει και από ελληνικές βιοτεχνίες. 

16 minutes ago, vicky86 said:

Ναι εννοειται πεταχτηκαν καποια, κυριως λερωμενα με φρουτα

Κ εννοειται δ κραταω για δωσιμο εσωρουχα κ καλτσες. Εκτος απο καλτσες για μωρο κατω του ετους

Αλλα σπανιο να μην μπει ρουχο στα απλυτα καθημερινα. Ακομη κ με μωρο. Μερα παρα μερα βαζω ενα μονο των παιδιων

Παρομοίως. δεν κρατάω ποτέ ρούχο του παιδιού για να φορεθεί δεύτερη φορά. Εκτός αν πάμε απλά σε σπίτι επίσκεψη και βάλει ένα ωραίο πουκαμισάκι πχ και τύχει να μην το λερώσει. Επιστημονική φαντασία αυτό. Αλλά από παιδικές χαρές κτλ , αν είχα και κλίβανο, θα τα έριχνα μέσα. Άσχετα αν "λερώθηκαν" ή όχι.

Κι εγώ πλένω ρούχο όσο κι αν το βάλει, μπορεί να το βάλει καμιά ώρα να πιει νερό να βραχεί και να το ρίξω στο πλυντήριο. Μόνο τα μπουφάν, ζακέτες κρατάω περισσότερες μέρες, αλλά κι αυτά μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα θα πλυθούν. 

Εσώρουχα κι εγώ δεν κρατάω για να δώσω, όπως και παπούτσια που έχουν φορεθει πολλάκις. Τα θεωρώ πολύ προσωπικά ενδύματα, που δεν θα έβαζα ούτε στο δεύτερο μου παιδί αν έκανα! 

Τα trax τα ξέρω, μου έχουν φέρει δώρα, είναι γερά ρούχα μπορώ να πω, ειδικά τα χειμωνιάτικα, η μοναδική τους φθορά ήταν από το πλυντήριο που γίνονταν "σκληρά" με τα πλυσιματα ίσως φταίει και η περιεκτικότητα του νερού σε αλάτι στην περιοχή, δεν ξερω. Έβαζα μαλακτικό κάπου κάπου και "έστρωναν". 

Δεν είδα φθορά με το σχολείο. Εντάξει κάποια ρούχα έρχονται σπίτι βαμμένα με μαρκαδόρους αλλά χρησιμοποιούν πλενομενους οπότε δεν υπάρχει θέμα. Φθορά βλέπω με τα πλυσίματα. 

Διαφημίσεις

πρίν από 28 λεπτά , Yovanna είπε:

Παρομοίως. δεν κρατάω ποτέ ρούχο του παιδιού για να φορεθεί δεύτερη φορά. Εκτός αν πάμε απλά σε σπίτι επίσκεψη και βάλει ένα ωραίο πουκαμισάκι πχ και τύχει να μην το λερώσει. Επιστημονική φαντασία αυτό. Αλλά από παιδικές χαρές κτλ , αν είχα και κλίβανο, θα τα έριχνα μέσα. Άσχετα αν "λερώθηκαν" ή όχι.

Και εγώ το ίδιο, και αυτά που φοράω εγώ στην παιδική χαρά μόλις γυρίσω σπίτι τα βάζω στα άπλυτα,κάθομαι σε παγκάκια,παίρνω το παιδί αγκαλιά με αποτελεσμα να μου λερωνει με τα παπουτσια το παντελόνι,δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναφορεσω.

πρίν από 41 λεπτά , vicky86 είπε:

εννοειται δ κραταω για δωσιμο εσωρουχα κ καλτσες. Εκτος απο καλτσες για μωρο κατω του ετους

Εσωρουχα εννοεις ουτε τα μωρουδιακα δεν δινεις; 

πρίν από 30 λεπτά , Yovanna είπε:

Απο τι ηλικια αρχισαν να λερωνονται τοσο στις παιδικες χαρες; Γιατι η δικια μας προς το παρον απλα μπαινει στην κουνια, στο αλογακι, αντε να κανει και 2-3 φορες τσουληθρα. Και μετα παιζει με την μπαλα. Δεν μου φαινονται να θελουν πλυσιμο μετα. Κραταω σε ενα συρταρι τα φορεμενα και οταν εχουν φορεθει 3-4 φορες μετα τα πλενω. 

πρίν από 10 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

.............

Δεν είδα φθορά με το σχολείο.....

μάλλον είσαι και η μόνη !!! :-D:-D

εμείς σπάνια οι φόρμες θα κρατήσουν για μία σαιζόν (τα παντελόνια εννοώ), σχεδόν πάντα υπάρχει φθορά (για να μην πω τρύπα) στα γόνατα. 

πρίν από 11 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Εσώρουχα κι εγώ δεν κρατάω για να δώσω, όπως και παπούτσια που έχουν φορεθει πολλάκις. Τα θεωρώ πολύ προσωπικά ενδύματα, που δεν θα έβαζα ούτε στο δεύτερο μου παιδί αν έκανα! 

Παπουτσια λενε να μη βαζουμε σε αλλο παιδι επειδη παιρνει τη φορμα του ποδιου. Κι εμενα μου φαινεται σιχαμερο, δεν θα φορουσα παπουτσι αλλου. Αν και ξερω κοπελες που ανταλλαζουν με τις μαναδες τους και τις αδερφες τους.

Βρακακια που μας εδωσαν δεν προκειται να της βαλω, φανελακια ομως φοραει.

πρίν από 14 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Κι εγώ πλένω ρούχο όσο κι αν το βάλει, μπορεί να το βάλει καμιά ώρα να πιει νερό να βραχεί και να το ρίξω στο πλυντήριο. Μόνο τα μπουφάν, ζακέτες κρατάω περισσότερες μέρες, αλλά κι αυτά μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα θα πλυθούν.

Καλα για αυτο που απλα βρεχεται υποθετω ειναι τροπος του λεγειν! Εμεις δεν εχουμε ακομα αποχετευση στην περιοχη οποτε δεν ειμαστε για τετοιες πολυτελειες :razz:

πρίν από 13 λεπτά , little lamb είπε:

Απο τι ηλικια αρχισαν να λερωνονται τοσο στις παιδικες χαρες; Γιατι η δικια μας προς το παρον απλα μπαινει στην κουνια, στο αλογακι, αντε να κανει και 2-3 φορες τσουληθρα. Και μετα παιζει με την μπαλα. Δεν μου φαινονται να θελουν πλυσιμο μετα. Κραταω σε ενα συρταρι τα φορεμενα και οταν εχουν φορεθει 3-4 φορες μετα τα πλενω. 

Εγώ και να μην λερωθεί, ό,τι έχει ακουμπήσει έξω πλένεται. δλδ αν πάμε απλώς για περπάτημα και δεν λερωθεί από χώμα, μπορεί να ξαναφορεθεί αν όχι έξω, σίγουρα την επόμενη μέρα στο σπίτι κ να πλυθεί μετά. αλλά αν έχουμε κάτσει κάπου, θα το πλύνω. τα ρούχα του σπιτιού όμως δεν τα πλένω με τη μια μέρα αν δεν έχουν λερωθει από φαγητό ή από κήπο. 

Διαφημίσεις

Και τα δικα σας δηλαδη τα πλενετε καθε φορα αν εχετε κατσει σε συγκοινωνια ή για μια ωρα σε καφετερια ας πουμε; Εννοω τα παντελονια. Τις μπλουζες ναι γιατι ιδρωνουμε. Αλλα και τα παντελονια τα τζιν ή τα καλα υφασματινα;

πρίν από 11 λεπτά , little lamb είπε:

Και τα δικα σας δηλαδη τα πλενετε καθε φορα αν εχετε κατσει σε συγκοινωνια ή για μια ωρα σε καφετερια ας πουμε; Εννοω τα παντελονια. Τις μπλουζες ναι γιατι ιδρωνουμε. Αλλα και τα παντελονια τα τζιν ή τα καλα υφασματινα;

τα ρούχα από το καράβι τα πλένω σίγουρα. από καφέ όχι δεν τα πλένω. στου παιδιού είμαι πιο σχολαστική γενικά με το πλυσιμο σε σχέση με εμάς, από συνήθεια θα έλεγα, γιατί δεν μπορω να πω ότι είμαι ιδιαιτέρως σιχασιάρα με το να ακουμπάμε σε επιφάνειες. μάλλον το αντίθετο. 

πρίν από 15 λεπτά , little lamb είπε:

Αν τυχει να  μπω σε κάποιο μέσο συγκοινωνίας σιγουρα πλένω τα ρούχα,δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξανά φορέσω.Αν πάω για καφέ δεν τα πλένω αμέσως,θα τα φορέσω άλλη μια φορά και μετά μπαίνουνε στα άπλυτα,κυρίως τα παντελόνια.

Και εγώ τα δικά μου παντελόνια κ του άντρα μου δεν τα πλένω κατευθείαν, τα ξανά φοράω. Αλλά των παιδιών σπάνια να μην πλύνω κατευθείαν. Μόνο τα πολύ καλά ρουχαλακια έχει τύχει να μην πλύνω με την πρώτη που τα φοράνε.

πρίν από 31 λεπτά , little lamb είπε:

Εσωρουχα εννοεις ουτε τα μωρουδιακα δεν δινεις; 

Δ εννοω τα κορμακια. Εκεινα τους τα εβαλα κ τα χαρισα αν ηταν καλα

Απλο βρακακι δ κραταω

Λερωνονταν απο τοτε που καθονταν. 6μ εστω κ στην κουνια

Για καφε αν παω πιθανον δ θα τα βαλω στα απλυτα. Των παιδιων ναι γτ συνηθως καθονται στο πατωμα της καφετεριας:-P

Αν εμπαινα τωρα σε συγκοινωνια πιθανον μετα θα τα εβαζα κλιβανο:Pειδικα των παιδιων. Σαν φοιτητρια συνηθως τα αεριζα καθημερινα κ επλενα καθε 2-3μερες αν κτ δ ειχε λερωθει εμφανως

Διαφημίσεις

Μπλουζες ναι κι εμεις πλενουμε πιο συχνα, οχι 2 ωρες φορεμενες ομως ας πουμε. Τα παντελονια μου φαινονται πιο δυσκολο, εκτος αν ειναι φορμες. Ειχα συνηθισει κι απο παντα τη λογικη οτι τα παντελονια πλενονται πιο αραια, αν και η αληθεια ειναι οτι πιο λογικο ειναι να πλενονται πιο συχνα τα παντελονια. 

Ο αντρας μου στις δουλειες του φοραει κοστουμι, οποτε ειναι αδυνατον να τα πηγαινουμε καθε μερα καθαριστηριο.

πρίν από 14 λεπτά , little lamb είπε:

Μπλουζες ναι κι εμεις πλενουμε πιο συχνα, οχι 2 ωρες φορεμενες ομως ας πουμε. Τα παντελονια μου φαινονται πιο δυσκολο, εκτος αν ειναι φορμες. Ειχα συνηθισει κι απο παντα τη λογικη οτι τα παντελονια πλενονται πιο αραια, αν και η αληθεια ειναι οτι πιο λογικο ειναι να πλενονται πιο συχνα τα παντελονια. 

Ο αντρας μου στις δουλειες του φοραει κοστουμι, οποτε ειναι αδυνατον να τα πηγαινουμε καθε μερα καθαριστηριο.

Εντάξει λογικό μου φαίνεται να μην στέλνεις το κοστούμι κάθε μέρα στο καθαριστήριο.Και εγώ τα ρούχα της δουλειάς τώρα το χειμώνα τα φοράω δυο ημέρες καμία φορά και τρεις και μετά τα βάζω πλυντήριο(εκτός από την μπλούζα που την αλλάζω κάθε μέρα)δεν κάθομαι κάπου αλλού εκτός από το αυτοκίνητο και το γραφείο μου.

Οι δικές μας μπλούζες λογικό να μην μπορούν να φορεθούν πολλές φορές, ιδρώνουμε ή μυρίζουν αποσμητικό ή άρωμα. παντελόνι αν δεν μπαίνεις σε συγκοινωνίες κ δεν κάθεσαι σε πολλά διαφορετικά μερη, δεν χρειαχεται τόσο συχνό πλύσιμο, αν το φοράς μόνο στο αυτοκίνητο κ το γραφείο. κι από τα κοστούμια τα πουκάμισα κυρίως θέλουν. όχι σακάκια πχ. 

1 hour ago, little lamb είπε:

Παπουτσια λενε να μη βαζουμε σε αλλο παιδι επειδη παιρνει τη φορμα του ποδιου. Κι εμενα μου φαινεται σιχαμερο, δεν θα φορουσα παπουτσι αλλου. Αν και ξερω κοπελες που ανταλλαζουν με τις μαναδες τους και τις αδερφες τους.

Βρακακια που μας εδωσαν δεν προκειται να της βαλω, φανελακια ομως φοραει.

Καλα για αυτο που απλα βρεχεται υποθετω ειναι τροπος του λεγειν! Εμεις δεν εχουμε ακομα αποχετευση στην περιοχη οποτε δεν ειμαστε για τετοιες πολυτελειες :razz:

Όχι αλήθεια τα βάζω στα άπλυτα. Και τα δικά μου πχ αν βραχούν από νερά όταν πλένω τα πιάτα. Δεν μπορώ τα ξεχωριζω μισολερωμενα, λερωμένα, πλυμένα κτλ σε καρέκλες, κρεμαστρες γύρω γύρω στο σπίτι. Είναι ιδιοτροπία μου το ξέρω. 

Και για μένα εννοείται πως  ρούχο που βγαίνεις έξω όπου κι αν  πας όταν γυρνάς το βάζεις άπλυτα. (Είπαμε εκτός από τα μπουφάν!) Και ρούχα του σπιτιού να είναι δεν τα κρατώ για την επόμενη. 

1 hour ago, annoulen είπε:

μάλλον είσαι και η μόνη !!! 

Πάει νήπια φέτος πέρυσι δεν πήγαν και πολύ σχολείο οπότε δεν έχω μεγάλη εμπειρία! 

1 hour ago, little lamb είπε:

Κραταω σε ενα συρταρι τα φορεμενα και οταν εχουν φορεθει 3-4 φορες μετα τα πλενω. 

Και πώς ξεχωρίζεις ποιο έχει φορεθεί πόσες? Συρτάρι με μισολερωμενα σε ντουλάπα? Μου ακούγεται τόσο παράξενο όσο φαντάζομαι και σε σένα που τα ρίχνω κατευθείαν στα άπλυτα!  :)

πρίν από 42 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Και πώς ξεχωρίζεις ποιο έχει φορεθεί πόσες? Συρτάρι με μισολερωμενα σε ντουλάπα? Μου ακούγεται τόσο παράξενο όσο φαντάζομαι και σε σένα που τα ρίχνω κατευθείαν στα άπλυτα!  :)

Ε δεν τις μετραω κιολας τις φορες! Χοντρικα. Ακομα βαζουμε χωριστα πλυντηριο της μικρης, οποτε οταν εχουν μαζευτει αρκετα που ειναι πραγματικα λερωμενα, ή εσωτερικα φορμακια, πιτζαμες, πετσετες, σελτεδακια κλπ, βαζω και αυτα για να κλεισει η "καζανιά" (που λεει η μανα μου). Αυτο πες γινεται μια φορα στις 10-15 μερες, οποτε καθε ρουχο χοντρικα εχει φορεθει 2-3 φορες.

Σε συρταριερα τα εχω, αλλα αυτο που λες ισχυει, κι εμενα μου φαινεται περιεργο να ειναι φορεμενα ρουχα μεσα στις ντουλαπες/συρταριερες. Αλλα και πού να τα βαλεις; Και ιδιως τα δικα μας που ειναι και μεγαλα. Ειχαμε εναν καλογερο, γινοταν χαλια, ειχε απειρα ρουχα πανω του μεχρι να ερθει η σειρα τους να ξαναφορεθουν. Και τσαλακωνονταν. Οποτε τα εχω σε καποιο χωριστο συρταρι ή ραφι που δεν επικοινωνει με καθαρα.

Θυμαμαι το ξανασυζητουσαμε αυτο καποτε εδω. Εσεις πώς το κανετε; Τα φορατε συνεχομενες μερες για να πλυθουν; Εμεις επειδη δεν δουλευουμε εξω αυτη την περιοδο, μπορει ενα "καλο" ρουχο να φορεθει μια φορα για λιγες ωρες, οποτε ξαναφοριεται, τις επομενες μερες να παμε μονο σουπερμαρκετ ή κουνιες (οπότε φορμες), την αλλη βδομαδα που θα ξαναπαω καπου δεν θελω να βαλω το ιδιο, οποτε βγαινει κι αλλο μισοφορεμενο "καλο" και καπως ετσι μαζευονται τουλαχιστον 5 μπλουζες και 3 παντελονια φορεμενα απο ενα διωρο. Αυτα αναγκαστικα τα βαζω καπου για να ξαναφορεθουν. Μην πω για τα πιο καλα οπως φορεματα και φουστες που μπορει να φορεθουν 2 φορες τη σεζον...

Ωραία η καθαριότητα αλλά έχω να καταγγείλω ότι μας έχουν φάει τα πλυντήρια! :) Και έχουμε και μόνο ένα παιδί... Δε θέλω να ξέρω πόσα πλυντήρια μπαίνουν σε οικογένειες με περισσότερα. Εμείς τα ρούχα της μικρής αν βγούμε έξω και κάτσουμε κάπου της τα αλλάζουμε μόλις μπει στο σπίτι. Για την παιδική χαρά αν ήταν δυνατό θα της τα αλλάζαμε στην εξώπορτα, θα ήθελα ιδανικά ένα κλίβανο που λέει και η Γιοβάννα. Τα δικά μας ρούχα του γραφείου τα βάζουμε στα άπλυτα καθημερινά επίσης, μόνο τα καλά παντελόνια δεν πλένουμε τόσο συχνά. Προσωπικά δεν έχω φορέσει ποτέ την ίδια μπλούζα-πουκάμισο δευτερη μέρα στο γραφείο, ούτε και ο άντρας μου. Τα πλυντήρια είναι πολλά εβδομαδιαίως δυστυχώς. Το καλό είναι ότι τα σιδερώνει η κυρία που μας καθαρίζει το σπίτι αλλιώς θα έτρωγα τις νύχτες μου σιδερώνοντας γιατί είμαι από τις σπαστικιές που τα θέλουν σιδερωμένα όλα!!! Στην καραντίνα μόνο είδα άσπρη μέρα, γιατί τηλεεργαζόμουν συχνά και δεν άλλαζα συνέχεια. Φορούσα τα ρούχα του σπιτιού (κολάν, φόρμα  κτλ) και την επομένη.

Καλα ναι μετα απο δουλεια τοσες ωρες υποθετω κανεις δεν φοραει ξανα την ιδια μπλουζα. Εγω ρωταω κυριως για ρουχα του διωρου, πχ σουπερμαρκετ, βολτα, καφε, επισκεψη. Αυτα δεν μου κολλαει να πανε απλυτα.

πρίν από 29 λεπτά , little lamb είπε:

Ε δεν τις μετραω κιολας τις φορες! Χοντρικα. Ακομα βαζουμε χωριστα πλυντηριο της μικρης, οποτε οταν εχουν μαζευτει αρκετα που ειναι πραγματικα λερωμενα, ή εσωτερικα φορμακια, πιτζαμες, πετσετες, σελτεδακια κλπ, βαζω και αυτα για να κλεισει η "καζανιά" (που λεει η μανα μου). Αυτο πες γινεται μια φορα στις 10-15 μερες, οποτε καθε ρουχο χοντρικα εχει φορεθει 2-3 φορες.

Σε συρταριερα τα εχω, αλλα αυτο που λες ισχυει, κι εμενα μου φαινεται περιεργο να ειναι φορεμενα ρουχα μεσα στις ντουλαπες/συρταριερες. Αλλα και πού να τα βαλεις; Και ιδιως τα δικα μας που ειναι και μεγαλα. Ειχαμε εναν καλογερο, γινοταν χαλια, ειχε απειρα ρουχα πανω του μεχρι να ερθει η σειρα τους να ξαναφορεθουν. Και τσαλακωνονταν. Οποτε τα εχω σε καποιο χωριστο συρταρι ή ραφι που δεν επικοινωνει με καθαρα.

Θυμαμαι το ξανασυζητουσαμε αυτο καποτε εδω. Εσεις πώς το κανετε; Τα φορατε συνεχομενες μερες για να πλυθουν; Εμεις επειδη δεν δουλευουμε εξω αυτη την περιοδο, μπορει ενα "καλο" ρουχο να φορεθει μια φορα για λιγες ωρες, οποτε ξαναφοριεται, τις επομενες μερες να παμε μονο σουπερμαρκετ ή κουνιες (οπότε φορμες), την αλλη βδομαδα που θα ξαναπαω καπου δεν θελω να βαλω το ιδιο, οποτε βγαινει κι αλλο μισοφορεμενο "καλο" και καπως ετσι μαζευονται τουλαχιστον 5 μπλουζες και 3 παντελονια φορεμενα απο ενα διωρο. Αυτα αναγκαστικα τα βαζω καπου για να ξαναφορεθουν. Μην πω για τα πιο καλα οπως φορεματα και φουστες που μπορει να φορεθουν 2 φορες τη σεζον...

Ο άντρας μου τα φοράει κάποιες φορές σερί κ τα έχει σε καρέκλες. εγω τα αερίζω κ τα μαζεύω. δεν πιστεύω ότι ρούχο που αερίστηκε κάποιες ώρες έχει κάτι τόσο «μολυσματικό» που να μην μπορεί να μπει στην ντουλάπα. τα παντελόνια είναι κρεμασμένα κ δεν ακουμπάνε κάτι έτσι κ αλλιώς. μπλούζες έχω 2-3 που εναλλάσσω για καμία βδομάδα  πάνω πάνω στη στοίβα κ μετά τος πλένω όλες μαζί. Δεν τις αφήνω δλδ πολλές μέρες γιατί χάνεται η σειρά. 

πρίν από 17 λεπτά , little lamb είπε:

Καλα ναι μετα απο δουλεια τοσες ωρες υποθετω κανεις δεν φοραει ξανα την ιδια μπλουζα. Εγω ρωταω κυριως για ρουχα του διωρου, πχ σουπερμαρκετ, βολτα, καφε, επισκεψη. Αυτα δεν μου κολλαει να πανε απλυτα.

Να μην υποθέτεις τίποτα! Έχω δει πολλάκις ξαναφορεμένα ρούχα σε γραφεία που έχω δουλέψει και υποτίθεται ότι μιλάμε για αρκετά formal περιβάλλον που η εμφάνιση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Για τα ρούχα 2ωρου εξαρτάται που θα πας. Σε εσωτερικό χώρο καφετέριας ή εστιατορίου πχ μπορεί να πάρουν μυρωδιά τα ρούχα και δε θα τα ξαναβάλω. Σε σπίτι φίλων τα ξαναβάζω. Σε μπαρ το πάλαι ποτέ που πήγαινα εννοείται όχι δεύτερη φορά. Στο μανάβη ναι. Σε βόλτα περπατητή αν δεν ιδρώσω ναι. Στη γιόγκα όχι. Κάπως έτσι τελοσπάντων.

πρίν από 50 λεπτά , Anna3011 είπε:

Να μην υποθέτεις τίποτα! Έχω δει πολλάκις ξαναφορεμένα ρούχα σε γραφεία που έχω δουλέψει και υποτίθεται ότι μιλάμε για αρκετά formal περιβάλλον που η εμφάνιση λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Για τα ρούχα 2ωρου εξαρτάται που θα πας. Σε εσωτερικό χώρο καφετέριας ή εστιατορίου πχ μπορεί να πάρουν μυρωδιά τα ρούχα και δε θα τα ξαναβάλω. Σε σπίτι φίλων τα ξαναβάζω. Σε μπαρ το πάλαι ποτέ που πήγαινα εννοείται όχι δεύτερη φορά. Στο μανάβη ναι. Σε βόλτα περπατητή αν δεν ιδρώσω ναι. Στη γιόγκα όχι. Κάπως έτσι τελοσπάντων.

Εμένα για λόγους αισθητικούς δεν  μου αρέσει να φοράω τα ίδια ρούχα δυο μέρες σερί. Δεν είναι ότι γενικά τα νιώθω βρώμικα ή ιδρωμένα, εκτός αν είναι καλοκαίρι. Γι αυτό για μέσα στην εβδομάδα  έχω 2-3 μπλούζες που φοράω εναλλάξ, αλλά τη δεύτερη φορα που θα βάλω την ίδια μπλούζα στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα είναι σίγουρα με άλλο παντελόνι για να είναι εμφανής η αλλαγή. Ή φοράω την ίδια μπλούζα σε εξωτερικές δουλειές, αντί για φόρμα, αν είναι ήδη φορεμένη αλλά όχι για άπλυτα. Ή κάτι που φορούσα σε βόλτα το βάζω την άλλη μέρα στο σχολείο κ το πλένω μετά. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...