Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντισύλληψη και εφηβεία - τι είναι προτεινόμενο ; (17 ετών)

Recommended Posts

Γεια σας , είμαι η Baldeagle και είμαι 17 ετών. Είμαι δυο χρόνια σε μια σχέση και είμαστε σεξουαλικα ενεργοί εδώ και έναν χρόνο .. δεν θελουμε προφανώς και οι δυο καμία εγκυμοσύνη .. μέχρι τώρα χρησιμοποιούμέ κλασικό προφυλακτικό όμως το βάζουμε μόνο προς το τέλος της πράξης ή καμία φορά και καθόλου και απλά "τραβιέται " .. μετά από συζήτηση σκεφτήκαμε πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εγώ αντισυλληπτικά χάπια .. δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω από το γεγονός ότι είναι αντισυλληπτικά ... ήθελα να ρωτήσω : 1) χρειάζεται συνταγογράφηση ; 2) ποια είναι η γνώμη σας για την ηλικία μου και την χρήση τέτοιου είδους χημικής αντισύλληψης ; 3) υπάρχει κάποια συμβουλή που πιστεύεται πως θα με βοηθήσει ; 

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας ! 

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκευτείς γυναικολόγο, να κάνεις ένα γενικό τσεκαπ και τεστ παπ και εφόσον θα είναι όλα καλά, να σου προτείνει την αντισύλληψη που σου ταιριάζει.

Κατά τα άλλα, δεν συνταγογραφούνται τα αντισυλληπτικά, απ' όσο ξέρω, απλά πηγαίνεις στο φαρμακείο και ατα αγοράζεις, αλλά υπάρχουν κάποια διαφορετικά προϊόντα στην αγορά και είναι προτιμότερο να σε κατευθύνει ένας γιατρός για το ποιό χάπι να προτιμήσεις κι όχι να πάρεις αυτό που παίρνει μια γνωστή ή μια φίλη σου.

Να γνωρίζεις επίσης ότι οι μέθοδοι αντισύλληψης που χρησιμοποιείτε είναι μεσοβέζικοι και θα μπορούσαν κάλλιστα οποιαδήποτε στιγμή να οδηγήσουν και σε εγκυμοσύνη. Αν είσαι βέβαιη ότι δεν θέλετε εγκυμοσύνη, κλείσε σήμερα ένα ραντεβού σε γυναικολόγο και ξεκίνα συστηματική αντισύλληψη. Η ηλικία σου δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας. 

Φυσικά πρέπει να πας σε γυναικολόγο όπως σου ειπε κ η kine για να σ' ενημέρωσει για ολα. Παρόλα αυτά θεωρώ τολμηρό να μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό σ αυτή την ηλικία. Δλδ πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό. Είστε στην αρχή της σεξουαλικής ζωής σας και πρέπει να ξέρεις πως δεν είναι μόνο το να μην μείνεις έγκυος. Υπάρχουν τα ΣΜΝ που είναι εξίσου σημαντικά ίσως κ πιο σοβαρά κάποιες φορές. Τώρα μπορεί να μην σας αφορά όμως στην πορεία θα γνωρίσετε κι άλλους ανθρώπους και οι "κακές συνήθειες" δεν κόβονται εύκολα.

Όσο για τα χάπια η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι αν δεν έχεις κάποιο ιατρικό θεμα να μην τα ξεκινήσεις! Παίζεις με ορμόνες...

Πρέπει πάνω απ όλα να σέβεσαι τον εαυτό σου και το σώμα σου.

Καλή συνέχεια!

Αυτη τη σιγμή πρακτικά δεν χρησιμοποιείτε αντισυλληψη, απλά παίζετε με την τύχη. Αν δεν είσαι έτοιμη για ένα μωρό, σταματάς άμεσα τις επαφές και κλείνεις ραντβού με γυναικολόγο να δεις τι είναι το ασφαλέστερο για εσένα. Αν δεν είσαι έτοιμη να δεις γυναικολόγο, σίγουρα δε θα έπρεπε να έχει επαφές.

On 28/8/2017 at 5:16 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Αυτη τη σιγμή πρακτικά δεν χρησιμοποιείτε αντισυλληψη, απλά παίζετε με την τύχη. Αν δεν είσαι έτοιμη για ένα μωρό, σταματάς άμεσα τις επαφές και κλείνεις ραντβού με γυναικολόγο να δεις τι είναι το ασφαλέστερο για εσένα. Αν δεν είσαι έτοιμη να δεις γυναικολόγο, σίγουρα δε θα έπρεπε να έχει επαφές.

Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις που έπρεπε να κάνω από τη στιγμή που ήρθα σε επαφή , δεν είναι θέμα συναισθηματικής προετοιμασίας .. 

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Baldeagle είπε:

Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις που έπρεπε να κάνω από τη στιγμή που ήρθα σε επαφή , δεν είναι θέμα συναισθηματικής προετοιμασίας .. 

Δεν υπάρχουν ειδικές εξετάσεις να κάνεις μετά που έρχεσαι σε επαφή. Αν εννοείς το pap test, δεν παει με το αν έχεις επαφές ή όχι.

Θα πρέπει να έχεις έναν γιατρό τον οποίο να εμπιστεύεσαι και να μπορείς να συζητήσεις και για την αντισύλληψη και για την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά δε χρησιμοποιείτε αντισύλληψη καθόλου και δυστυχώς πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι στην ηλικία σου είναι πολύ πιο εύκολο να μείνεις έγκυος από μία μεγαλύτερη γυναίκα.

Επίσης κακά τα ψέματα, αλλά ως προς τα πιθανά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, βασίζεσαι στο λόγο του φίλου σου.

Σταματήστε τις επαφές, μίλησε με γιατρό και προχώρησε όπως σου πει.

Η πιθανή γκρίνια του φίλου σου για λίγες βδομάδες δεν είναι τίποτα μπροστά σε ένα μωρό στα 17.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...