Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα Μη, τα Πρέπει και τα Ουφ! της εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Κορίτσια πραγματικά νομίζω δεν θα αντέξω άλλες συμβουλές από κανέναν πλην του γιατρού μου. Ο καθένας λέει την άποψη του χωρίς φυσικά να τον ρωτήσω, και αναφέρομαι και σε άσχετους τόσο σε θέματα εγκυμοσύνης όσο και σχεδόν αγνώστους! Είναι τεράστια αγένεια και έχω αρχίσει να απαντάω και εγώ με αγένεια , εσείς πως το αντιμετωπίζετε ?  Όσο για αυτά που μου είπε ο γιατρός μου έκανε εντύπωση μεγάλη ότι μπορώ να κάνω laser αποτρίχωση αλλά εγώ περίμενα να φύγω από το 1ο Τρίμηνο και θα κάνω, επίσης δεν με ρώτησε καν το μέρος του σώματος που κάνω laser .. θα το ρωτήσω την άλλη φορά. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 119
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό με το laser το είχα και εγώ απορία αλλά δεν προέκυψε να το ρωτήσω γιατί δεν έκανα τελικά ποτέ. 

Οι κουβέντες τρίτων (αλλά και οικείων) με ενδιαφέρουν όταν τίθενται υπό τη μορφή συζήτησης ή προβληματισμού (πχ. εμένα μου είχαν πει αυτό ή α! δεν ήξερα ότι ισχύει το άλλο). Οι συμβουλές όμως που εκφέρονται ως προσταγή (πχ. πρέπει να φας αυτό ή δεν πρέπει να κάνεις αυτό) και με αυστηρότητα, ακόμη κι αν προέρχονται από την οικογένεια μου, με εκνευρίζουν και τις αντιμετωπίζω επιθετικά, ειδικά αν είναι και παρωχημένες. Για μένα, έχει σημασία ο τρόπος και η πρόθεση του άλλου κι όχι η κουβέντα τόσο πολύ. Υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν "συμβουλές" έχοντας καλή πρόθεση και ευγένεια, αλλά και διάθεση να ακούσουν την απαξίωση της συμβουλής τους, όπως υπήρξαν κι άνθρωποι που ερχόντουσαν και έλεγαν με ύφος δικαστή και χωρίς προειδοποίηση "παίρνεις σίδηρο;", "όχι" απαντούσα, "είσαι απαράδεκτη, βλάπτεις το παιδι σου, αν το χάσεις μετά τι θα λες; κτλ κτλ". Εκεί άρχισα να είμαι και εριστική και απαξιωτική με τους συμβουλάτορες, τέτοιου τύπου.

Για τα συμπληρώματα, η πρώτη μου ιατρός είχε την πεπατημένη σίδηρος-φολλικό-ασβέστιο, σε όλες τις εγκυμονούσες ανεξαιρέτως, πριν την διαξαγωγή οποιασδήποτε εξάτασης, από την αρχή της κύησης. Η άλλη γυναικολόγος είχε την θέση πως μια εγκυμονούσα που έχει πλήρη διατροφή δεν χρειάζεται συμπληρώματα, εκτός κι αν οι εξετάσεις της δείξουν κάτι τέτοιο. Οπότε μετά τον 7ο που είχα μια μικρή πτώση του σιδήρου, μου σύστησε συμπλήρωμα αν και μου είχε πει ότι α) είναι αναμενόμενη αυτή η πτώση, στην προχωρημένη εγκυμοσύνη, β) δεν είναι σημαντική (ήταν στα όρια) γ) μπορεί να μην επιτευχθεί η αύξηση, παρά το συμπλήρωμα, αλλά ας πάρεις κι όσο βοηθήσει.

Να πω μια γνωμη κι εγω για τα προηγουμενα, μιας και πηγα σε 3 γιατρους και στο νοσοκομειο κι ο καθενας εννοειται ελεγε λιγο διαφορετικα απο τον αλλο κι εγω επαιρνα τον κοινο παρονομαστη. Συμπληρωματα: σιδηρο με τη λογικη της kine- οταν εχεις χαμηλο πρεπει να περνεις, νομιζω χρειαζεται περισσοτερο για το μετα, που χανουμε πολυ αιμα. Το ιδιο και ασβεστιο, αν εισαι σε χαμηλα επιπεδα παιρνεις. Φυλλικο οξυ ανελλιπως καθε μερα και μαλιστα ιδανικα 6 μηνες πριν την εγκυμοσυνη. (Εγω το 3ο 3μηνο δεν το επαιρνα φανατικα, αφου ειχε φανει στις εξετασεις οτι ηταν τα πραγματα καλα, ειχα μπουχτησει με τοσα συμπληρωματα...).Μαγνησιο μονο αν εχεις συσπασεις. Αλλοι δινουν προληπτικα. Αλλοι το σταματανε στον 9ο γιατι πρεπει να εχεις συσπασεις! Εννοειται πως δε χανεις κανενα παιδι αν δεν παιρνεις συμπληρωματα...τοτε στις αναπτυσσομενες χωρες που λιμοκτονουν δε θα γεννιοντουσαν παιδια, ουτε στην κατοχη... αλλα αυτα βοηθουν να ειναι οι αποθηκες της μαμας να μην αδειασουν, στην ουσια εκτος απο το φυλλικο οξυ που χρειαζεται για προληψη νευρολογικων προβληματων, τα αλλα ειναι για τη γυναικα.

Οσον αφορα τα αναψυκτικα, αντενδεικνυνται οχι λογω ακοης του εμβρυου... αλλα επειδη εχουν τεραστια ποσοτητα ζαχαρης, ξεκαθαρα αχρηστη και για τη μαμα και για το μωρο. Χαρακτηριστικα σκεφτειτε, οσον αφορα τους ηχους, οτι το μωρο ακουει το γαστρικο υγρο να κατεβαινει στο στομαχι ή το γουργουρισμα που το ακουμε κι εμεις, την καρδια μας, ηχους δυνατους απο το περιβαλλον (αν εισαι σε μια συναυλια ή αν φωναζεις) οποτε το κλιτσι κλιτσι απο το ανθρακικο....δεν ξερω καν αν γινεται μεσα στο στομαχι. αλλα και να ακουγεται, ειναι σαν chill μουσικη σε σχεση με τα υπολοιπα. (Γιατρος μου το ειπε, αλλα θελει και λιγη κοινη λογικη). Επιπλεον, αναψυκτικα τυπου κολα προκαλουν τοση υπερδιεγερση! πιο πολλη κι απο τον καφε ή τη σοκολατα (λογω γαστρεντεριτιδας μου συνεστησε ο γιατρος να πινω λιγη για να μην καταληξω σε χαπια κι ο μπεμπης εκανε κωλοτουμπες).

Laser ο γιατρος μου συνεστησε μακρια απο την περιοχη που ειναι το μωρο, καλου κακου. Δεν εκανα καθολου, καλου κακου.

Τελος, οσον αφορα την αμφισβητηση του γιατρου, δυστυχως μπηκα κι εγω στη διαδικασια να τους αμφισβητησω, γιατι ακουσα πραγματα τραγικα και λογικο ειναι, ο καθενας εκτος απο επιστημονας κουβαλαει και τις προκαταληψεις του και το κοινωνικες, πολιτικες κτλ επιρροες του, -πχ οταν ρωτησα τον ενα γιατρο, εξετασεις για τοξοπλασμα κτλ 3ου τριμηνου θα κανουμε; μου λεει οχι, δεν ανηκεις στις κατηγοριες υψηλου κινδυνου (!), αυτα τα παθαινουν γυναικες με χαμηλο επιπεδο :shock: και αν εχεις, τι,θα ριξεις το μωρο; Αυτες οι εξετασεις ομως ηξερα απο τον αλλο γιατρο οτι γινονται για να αντιμετωπιστει το προβλημα οταν γεννηθει το μωρο...Αρα φαουλ του γιατρου.

Τελος, γνωμη μου ειναι πως καποιοι γιατροι ειναι πολυ καλοι για την παρακολουθηση, καποιοι αλλοι πολυ καλοι για τη γεννα, και ειναι λογικο. Σπανια καποιος εχει και τα δυο.

Sorry για το μεγαλο post

Καλημέρα κορίτσια!!!

@kine, ντάξει τραγικό!!! Επιτρέπεται να πας να πεις σε έγκυο ότι θα χάσει το παιδί;; πώς άντεξες και δεν τους έβρισες;!;!;!

@alzira εγώ ευτυχώς δεν έχω τέτοια θέματα, διότι ακόμα δεν έχω ανακοινώσει την εγκυμοσίνη μου σε κανέναν πέρα από τους γονείς μου :-P και έχω ένα κεφάλι ηρεμότατο από τέτοια...

Σχετικά με το σίδηρο και το ασβέστιο, πιστεύω πως πρέπει να τα παίρνουν όσες το έχει ανάγκη ο οργανισμός τους. Ειδικά αυτά τα δυο, δε νομίζω ότι έχουν να κάνουν άμεσα με το μωρό.. Απλά, εφόσον αυτά τα στοιχεία τα παίρνει από εσένα, μπορεί να εξασθαινήσει ο οργανισμός σου. Τώρα, αν κοιτάς να τα έχεις συνεχώς ανεβασμένα, ισως να μη χρειαστεί να τα πάρεις.. Εγώ δηλαδή, κάπως έτσι φαντάζομαι ότι είναι η λογική, από εκεί και έπειτα δεν ξέρω..

Εχει ειπωθεί από την πολύ στενή μου οικογένεια, οπότε η το δυνατόν, ηπιότερη αντιμετώπιση, ήταν σημαντική. Αλλιώς θα είχαμε μαλώσει από τις πρώτες εβδομάδες. 

Γενικά υπάρχει μια νοοτροπία "δεν αμφισβητώ το γιατρό μου, στην εγκυμοσύνη", την οποία είχαν και έχουν και οι δικοί μου και αυτό μας έφερε πολλές συγκρούσεις, διότι εγώ αμφισβήτησα την προσέγγιση της γιατρού μου, στην διαχείριση της εγκυμοσύνης, χωρίς όμως να την απορρίπτω ως επαγγελματία στο σύνολο της. Ηταν η γυναικολόγος μου πριν την εγκυμοσύνη, με παρακολουθούσε στην αρχή της και ενώ επέλεξα αργότερα άλλη γυναικολόγο, δεν έπαψε να είναι η γυναικολόγος της μητέρας μου, της αδερφής μου, της νύφης μου κτλ.. Εμένα δεν με εκφράζει η νοοτροπία της στις εγκυμοσύνες αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο ικανή και αξιόλογη επαγγελματία υγείας. 

Φυσικά. δεν θα την προτείνω πλέον σε μια γυναίκα που θέλει να έχει παρακολούθηση στην εγκυμοσύνη της, αλλά θα την προτείνω σε μια γυναίκα που θέλει να πάει για τεστ παπ ή άλλους περιοδικούς ελέγχους.

Διαφημίσεις

Eχω ειχα ένα άλλο θεμα με συγγενικο μου προσωπο στην πρωτη μου εγκυμοσυνη το οποιο ειχε καποιες μη τελειομηνες εγκυμοσύνες στο ενεργητικο του. Με ρωτουσε συνεχως τι σύμπτωματα ειχα και  της ελεγα τα  συμπτώματα που ειχα οποτε με κοιτουσε ολο απελπισια και συγκαταβατικοτητα που δεν της ελεγα αυτά που θεωρουσε αυτή σημαντικα για την καλη εξελιξη της εγκμοσυνης και μου διηγοταν συνεχως μη αισιες ιστοριες από διαφορα ατομα που γνωριζε/διαβαζε και ειχαν παρομοιες συνήθειες με εμενα.

16 ώρες πρίν, alzira είπε:

Κορίτσια πραγματικά νομίζω δεν θα αντέξω άλλες συμβουλές από κανέναν πλην του γιατρού μου. Ο καθένας λέει την άποψη του χωρίς φυσικά να τον ρωτήσω, και αναφέρομαι και σε άσχετους τόσο σε θέματα εγκυμοσύνης όσο και σχεδόν αγνώστους!

χαχαχα...κάτσε να γεννήσεις, εκεί θα ξεκινήσει το πραγματικό πανηγύρι...

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα και από εμένα,

στα δικά μου "ουφ" είναι αδιαμφισβήτητα η έλλειψη ύπνου που με ταλαιπωρεί από τη νύχτα που μπήκα στον 9ο μήνα, και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα προηγουμένως. Σα να έγινε ξαφνικά ένα κλικ και να μου εξαφάνισαν τον ύπνο. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί είναι θαύμα αν συμπληρώσω 4 ώρες ύπνου ημερησίως, και αυτές διακεκομμένες, και σε συνδυασμό με τη ζέστη, νιώθω όλη τη μέρα έντονη κόπωση, σωματική και ψυχολογική αδυναμία, αλλά και έντονο στρές και άγχος. Σήμερα κλείνω την 38η εβδομάδα, και απλά μετράω αντίστροφα γιατί δε βλέπω λύση. Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί πολλά βράδια νιώθω ότι βρίσκομαι στα όρια της παράνοιας από την κούραση και την αϋπνία, πράγμα που δε μ αφήνει να χαρά τον ερχομό του πρώτου μου μπέμπη. Για οποιοδήποτε  τρόπο αντιμετώπισης, είμαι όλη αυτιά!

:wacko:

12 ώρες πρίν, Natasa_ki είπε:

Κορίτσια καλησπέρα και από εμένα,

στα δικά μου "ουφ" είναι αδιαμφισβήτητα η έλλειψη ύπνου που με ταλαιπωρεί από τη νύχτα που μπήκα στον 9ο μήνα, και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα προηγουμένως. Σα να έγινε ξαφνικά ένα κλικ και να μου εξαφάνισαν τον ύπνο. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί είναι θαύμα αν συμπληρώσω 4 ώρες ύπνου ημερησίως, και αυτές διακεκομμένες, και σε συνδυασμό με τη ζέστη, νιώθω όλη τη μέρα έντονη κόπωση, σωματική και ψυχολογική αδυναμία, αλλά και έντονο στρές και άγχος. Σήμερα κλείνω την 38η εβδομάδα, και απλά μετράω αντίστροφα γιατί δε βλέπω λύση. Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί πολλά βράδια νιώθω ότι βρίσκομαι στα όρια της παράνοιας από την κούραση και την αϋπνία, πράγμα που δε μ αφήνει να χαρά τον ερχομό του πρώτου μου μπέμπη. Για οποιοδήποτε  τρόπο αντιμετώπισης, είμαι όλη αυτιά!

:wacko:

Δοκιμασες να πινεις μια κουπα χαμομηλι πριν κοιμηθεις; Εμενα με βοηθησε πολυ!

πρίν από 7 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Θα συμφωνήσω με το χαμομήλι!!! Εμένα, επίσης, με βοηθάει πολύ το χλιαρό γάλα με λίγο μέλι!!!

Ωστόσο μπορώ να καταλάβω στο περίπου τι περνάς... Ξαφνικά κι εγώ έχω αρχίσει να ξυπνάω εκεί γύρω στις 7 και μπορεί να κοιμηθώ το νωρίτερο 12μιση μια παρά. Γενικά φαντάζει φυσιολογικό, αλλά εγώ ανέκαθεν κοιμόμουν άνετα ένα δωδεκάωρο τουλάχιστον. Εκτός αυτού, πάντα ξυπνάω κουρασμένη και (φυσικά) πλέον δε μπορώ να βολευτώ, κάνω όλο σβούρες στο κρεβάτι...

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Θα συμφωνήσω με το χαμομήλι!!! Εμένα, επίσης, με βοηθάει πολύ το χλιαρό γάλα με λίγο μέλι!!!

Ωστόσο μπορώ να καταλάβω στο περίπου τι περνάς... Ξαφνικά κι εγώ έχω αρχίσει να ξυπνάω εκεί γύρω στις 7 και μπορεί να κοιμηθώ το νωρίτερο 12μιση μια παρά. Γενικά φαντάζει φυσιολογικό, αλλά εγώ ανέκαθεν κοιμόμουν άνετα ένα δωδεκάωρο τουλάχιστον. Εκτός αυτού, πάντα ξυπνάω κουρασμένη και (φυσικά) πλέον δε μπορώ να βολευτώ, κάνω όλο σβούρες στο κρεβάτι...

Ναι, ο υπνος τον τελευταιο μηνα ειναι μια προκληση για τις περισσοτερες νομιζω. Λιγο η κοιλουμπα, λιγο η μεση, λιγο η προσμονη και το αγχος και το ξενυχτι γινεται καθημερινοτητα. Αλλα δεν πειραζει, αυτα τα ξενυχτια ειναι η εξασκηση για αυτο που σε περιμενει για τα επομενα χρονια :-P

5 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Ναι, ο υπνος τον τελευταιο μηνα ειναι μια προκληση για τις περισσοτερες νομιζω. Λιγο η κοιλουμπα, λιγο η μεση, λιγο η προσμονη και το αγχος και το ξενυχτι γινεται καθημερινοτητα. Αλλα δεν πειραζει, αυτα τα ξενυχτια ειναι η εξασκηση για αυτο που σε περιμενει για τα επομενα χρονια :-P

Κι εγώ έτσι πιστεύω :-P:-P:-P

On 7/15/2017 at 8:40 AM, Sentir...natureza said:

Προς το παρόν μόνο βαλεριάνα, αλλά πλέον μπορεί να τα δοκιμάσω συνδυαστικά για να αυξήσω τις πιθανότητες! ;) Ευχαριστώ!

14 hours ago, ΧρύσαΜ said:

Κι εγώ έτσι πιστεύω :-P:-P:-P

Από όσα διαβάζω πλέον, συμφωνώ κι εγώ απόλυτα, απλά όταν ξεκινάει να "χτυπάει" η αϋπνία σε έναν άνθρωπο χωρίς αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν, είναι λίγο τρομακτικό, γιατί σε καταβάλει σωματικά και πνευματικά. Εκεί την πάτησα εγώ προσωπικά, γιατί δεν είχα ιδέα ότι επρόκειτο για ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, το οποίο μπορεί μάλιστα να γίνει εντονότερο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, και ..... πανικοβλήθηκα! Πραγματικά ευχαριστώ κορίτσια, σίγουρα βοηθάει το να μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου, εύχομαι πραγματικά σε όλες καλές εγκυμοσύνες, εύκολους τοκετούς και γερά και τυχερά μωράκια! Ευχαριστώ και πάλι! :D:-D

On 16/7/2017 at 8:50 ΠΜ, Natasa_ki είπε:

Από όσα διαβάζω πλέον, συμφωνώ κι εγώ απόλυτα, απλά όταν ξεκινάει να "χτυπάει" η αϋπνία σε έναν άνθρωπο χωρίς αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν, είναι λίγο τρομακτικό, γιατί σε καταβάλει σωματικά και πνευματικά. Εκεί την πάτησα εγώ προσωπικά, γιατί δεν είχα ιδέα ότι επρόκειτο για ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης, το οποίο μπορεί μάλιστα να γίνει εντονότερο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, και ..... πανικοβλήθηκα! Πραγματικά ευχαριστώ κορίτσια, σίγουρα βοηθάει το να μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου, εύχομαι πραγματικά σε όλες καλές εγκυμοσύνες, εύκολους τοκετούς και γερά και τυχερά μωράκια! Ευχαριστώ και πάλι! :D:-D

Εμένα με είχε βοηθήσει πολύ το μαξιλάρι θηλασμού (όχι το μικρό, ένα μεγάλο μου υπάρχει για να στηρίζει την κοιλιά όταν κοιμάσαι). Νομίζω πως ήταν η πιο αξιόλογη αγορά που είχα κάνει! Στηρίζει την κοιλιά στον ύπνο και σε βοηθάει να βολευτείς πολύ! Κοιμήσου τώρα που μπορείς γιατί όταν έρθει το μπεμπάκι να δεις ξενύχτια που σε περιμένουν!!! :-D

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Είμαι στον 8ο μου μήνα... θέλω να τρώω κάθε μέρα γλυκό έστω και 2 κομματάκια σοκολάτας ή 3-4 κουταλιές απο τούρτα παράδειγμα! Οι εξετάσεις μου μέχρι στιγμής ήταν πολύ καλές δεν είχα κανένα πρόβλημα με ζάχαρο! Όμως ααν τρώω κάθε μέρα γλυκό λίγη ποσότητα πειράζει?

7 ώρες πρίν, Τριανταφυλάκι είπε:

Είμαι στον 8ο μου μήνα... θέλω να τρώω κάθε μέρα γλυκό έστω και 2 κομματάκια σοκολάτας ή 3-4 κουταλιές απο τούρτα παράδειγμα! Οι εξετάσεις μου μέχρι στιγμής ήταν πολύ καλές δεν είχα κανένα πρόβλημα με ζάχαρο! Όμως ααν τρώω κάθε μέρα γλυκό λίγη ποσότητα πειράζει?

Κι εμενα δυστυχως τα γλυκα ειναι η αδυναμια μου και στην εγκυμοσυνη επισης ετρωγα σχεδον καθε μερα κι απο κατι. Η καμπυλη ζακχαρου βγηκε και τις δυο φορες φυσιολογικη, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι οκ να τρωμε πολλα γλυκα. Αρχικα, γιατι ειναι νεκρη τροφη, δεν προσφερει κατι στο μωρο. Δευτερον, μπορει να παρεις πολλα κιλα πολυ γρηγορα και τριτον και σημαντικοτερο κουραζεται το συκωτι. Οσο μπορεις να τα αποφευγεις αλλα επειδη σε καταλαβαινω απολυτα, λιγη σοκολατιτσα (μαυρη κατα προτιμηση) μην την στερεις απο τον εαυτο σου. Επισης, μπορεις να κανεις ζεστο ροφημα κακαο οταν σε πιανει επιθυμια για γλυκο που ειναι απολυτως υγιεινο (2 κουταλακια γεματα κακαο καιιση ποσοτητα μελι). Με το καλο!

Τυχαία έπεσα στο θέμα γιατί δεν με αγγίζει προς το παρόν! Αυτό με τα γλυκά, τι δράμα! Κι εγώ έχω πολύ σοβαρό εθισμό στη ζάχαρη. Ο άντρας μου βρήκε ευκαιρία την εγκυμοσύνη για να με πιέσει να την περιορίσω / καταργήσω. Έκανα φιλότιμες προσπάθειες, με εξαίρεση κάποια παγωτά το καλοκαίρι (όχι του περιπτέρου, από ζαχαροπλαστεία εμπιστοσύνης). Αλλά τα Χριστούγεννα, παραμονές της γέννας, που είχα πάει στην Αθήνα και περίμενα να γεννήσω, κ εκείνος έλειπε, του έδωσα και κατάλαβε. Τα εξαφάνιζα όλα εν ριπή οφθαλμού! Μετά όταν ήρθε κι εκείνος, έκανα την ανήξερη όποτε μου πρόσφεραν. Έπαιρνε ύφος οσίας και έλεγα ότι θα πάρω ένα έτσι για το καλό, για΄τι γενικά δεν τρώω κλπ κλπ. Αναρωτιέμαι όμως αν είχε κάποια σχέση το κάπως μικρό μέγεθος του μωρού με αυτό. 

Εγώ  τα στερήθηκα και μετά τα γλυκά, στον θηλασμό. Αποχή λόγω αλλεργίας πρώτα, και μετά συνέχισα να αποφεύγω τη σοκολάτα γιατί δεν ήξερα αν θα κάνει υπερένταση. Τώρα που σε 2-3 μήνες θα κάνω πάλι εξωσωματική, τρώω όσα μπορώ στο μεσοδιάστημα αυτό γιατί με περιμένει κι άλλη στέρηση. :oops:

Αυτό που με εκνεύρισε εμένα στην εγκυμοσύνη από τη συμπεριφορά του περίγυρου, ήταν η διαρκής προσοχή μην κουραστώ, μη σκύψω, μην τεντωθώ, μην κάνω κάτι, μην περπατήσω, μην  βγω στον ήλιο, γενικώς τα πάντα. Περάσαμε ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού με τους γονείς μας και με τρέλαναν. Και μετά τον τελευταίο μήνα που ήμουν πάλι στο πατρικό μου, σχεδόν δεν με άφηναν να βγω από το σπίτι, να πάω για καφέ, να πάω σινεμά. Κανόνιζαν και το πρόγραμμά τους να μην με αφήνουν μόνη στο σπίτι χωρίς κάποιον, αυτά ακόμη κι όταν ήμουν στις 35-36 εβδ. Και προκαταβολικά με εκνευρίζει το άγχος της μητέρας μου για ενδεχόμενη δεύτερη εγκυμοσύνη, τι θα κάνω με τον μικρό, που θέλει αγκαλιά (υπερβολική κατά τη γνώμη της, ελάχιστη κατά τη δική μου γνώμη και κατά πώς συγκρίνω με άλλα παιδιά), πού θα πρέπει να τον σηκώνω να τον αλλάξω κλπ. 

Eγώ το μεγαλύτερο διάστημα της εγκυμοσύνης μου ήμουν σε ακινησία, (7 μήνες) οπότε δεν μπορούσα ούτε τα βασικά να κάνω, μου επέτρεπε μόνο να πηγαίνω τουαλέτα. Για το φαγητό θυμάμαι πως έτσι και αλλιώς ήμουν τόσο χάλια που δεν μπορούσα να φάω τίποτα. Αυτά που μου είχε απαγορεύσει ήταν οι ωμές σαλάτες απο έξω, το κρέας που δεν είναι καλά ψημένο, την ζάχαρη, και μετά τον 7 είχα κόψε τελείως και το αλάτι (παρόλο που δεν υπήρχε ιατρικός λόγος μου το έκοψε προληπτικά) , δεν μου επίσης να τρώω σολομό.

Εμενα μου απαγόρευσε να τρωω γλυκα καθε μερα.Ενα παγωτο μερα παρα μερα και αν ηθελα ζελε χωρις ζαχαρη καθε μερα.Η καμπυλη ζαχαρου ειχε βγει τελεια.θεμα δεν ειχα με το σακχαρο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...