Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Recommended Posts

Την Σ/Κ δεν θα έχω πρόσβαση σε PC καθώς θα είμαι εκτός Αθηνών.

Την Δεύτερα όμως θα είμαι μαζί σας πάλι.

Θα σκεφτώ όμως και θα κοιτάξω να βρω και συμμάχους!

See you soon

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 245
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα ηλεκτρονικό ενημερωτικό φυλλάδιο/ αφίσα το οποίο προτείνω να σταλεί ομαδικά στα μέλη του parents αρχικά απο τη διαχείρηση και στη συνέχεια ο καθένας μας να το στέλνει στις προσωπικές του επαφές ή να το αναρτήσει στη σελίδα του.

Επίσης ένα μικρότερο "γραμματόσημο" που θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην ηλεκτρονική μας αλληλογραφία και το parents να μας δώσει την άδεια να υπάρχει στις σελίδες του (κάτι σα λογότυπο δηλ.)

Να έρθουμε σε επαφή με την "ομπρέλα" για σωστότερη καθοδήγηση ως προς το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά και υλικό που αφορά τους διεστραμένους και τους τροπουςπου μπορούμε να αναγνωρίσουμε -βοηθήσουμε ένα παιδί θύμα.

Μπράβο,

Συμφωνώ!

cHmop2.png

Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα ηλεκτρονικό ενημερωτικό φυλλάδιο/ αφίσα το οποίο προτείνω να σταλεί ομαδικά στα μέλη του parents αρχικά απο τη διαχείρηση και στη συνέχεια ο καθένας μας να το στέλνει στις προσωπικές του επαφές ή να το αναρτήσει στη σελίδα του.

Επίσης ένα μικρότερο "γραμματόσημο" που θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην ηλεκτρονική μας αλληλογραφία και το parents να μας δώσει την άδεια να υπάρχει στις σελίδες του (κάτι σα λογότυπο δηλ.)

Να έρθουμε σε επαφή με την "ομπρέλα" για σωστότερη καθοδήγηση ως προς το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά και υλικό που αφορά τους διεστραμένους και τους τροπουςπου μπορούμε να αναγνωρίσουμε -βοηθήσουμε ένα παιδί θύμα.

συμφωνώ κι εγώ !!!

και πολύ περισσότερο για την πράξη του πράγματος πως μπορώ δηλαδή πραγματικά να αναγνωρίσω, να βοηθήσω ή ακόμα καλύτερα να προλάβω άλλο ένα παιδί-θύμα

age.png

Αγαπητά μέλη γειά σας.

Το θέμα αυτό είναι πολύ περίπλοκο.

Ξεκινάει όμως πάντα, απο ένα σημείο.

Την σωστή ενημέρωση των γονέων.

Άν οι γονείς δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για να μεταδώσουν με τον κατάλληλο τρόπο, στα παιδιά τους, για το πως να αναγνωρίζουν πιθανούς κινδύνους, (ένστικτο και δεξιότητες διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους)

ή αν οι ίδιοι δεν δίνουν το σωστό παράδειγμα (πχ δέχονται κακοποίηση οι ίδιοι απο άλλο μέλος στην οικογένεια)

νομίζω δύσκολα εξωγενής παράγοντες να αλλάξουν άμεσα τα όσα συμβαίνουν.

απο μάς και σε συνεργασία με άλλους φορείς, θα γίνει προσπάθεια όπως γράφω αργότερα , με τύπωμα φυλλαδίων πχ και μοίρασμά τους, μόλις προλάβουμε να φτιάξουμε το οπτικό αρχείο.

Αλλά εκτός απο αυτό πρέπει οι γονείς να το κάνουν θέμα συζήτησης στο σπίτι με το κατάλληλο για τα παιδιά, τρόπο.

Πολλοί φοβούνται να θέσουν τέτοια θέματα ή δεν ξέρουν πώς.

Ακόμα και αυτό απαιτεί ενημέρωση του γονέα, έτσι ώστε να βοηθηθεί στο πως θα ξεκινήσει την συζήτηση.

υπαρχουν θέματα όπου έχουμε συζητήσει παλαιότερα ακριβώς αυτό και άλλα θέματα, με μια αναζήτηση κ κοπυ πειστ πρέπει να τοποθετήσουμε σε κάποιο τοπικ τις συμβουλές που και εγώ και άλλα μέλη έχουμε δημοσιευσει για το πως μπορεί να γίνει μια τέτοια συζητηση και τι μπορεί να καλύπτει.

υπάρχουν επίσης κάποια άρθρα τα οποία εσείς, πρέπει να διαβάσετε και να μοιράσετε στους φίλους γονείς σας, για να είναι ενήμεροι και εκείνοι έστω για κάποια βασικά πράγματα.

ΔΕΝ είναι οι άγνωστοι ή οι ξένοι, αυτοί που απαραίτητα είναι ο κίνδυνος, πχ, και αυτή η φράση "δεν ανοίγουμε τη πόρτα σε αγνώστους" είναι το πρώτο παράδειγμα. Το κριτήριο αυτό δεν βοηθά το παιδί να αναγνωρίσει πότε υπάρχει κίνδυνος και πότε όχι.

Ναι τα παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητες κεραίες και ξέρουν πολύ καλά πότε να φοβηθούν και πότε όχι.

Το παράδειγμα των ενηλίκων είναι αυτό που τους μαθαίνει το λάθος πράγμα, και για αυτό μετά δεν αμύνονται, και θεωρουν ότι πρέπει να υπομείνουν κάτι απλώς επειδή "έτσι είναι η ζωή" ή

"ακούμε τους μεγάλους" ή "ακούμε τους δασκάλους" ή άλλες τέτοιες φράσεις που οι γονείς χωρίς να ξέρουν τι αποτέλεσμα έχουν, λένε πολύ συχνά στα παιδιά, για άλλους σκοπούς και στόχους. (οριοθέτηση κτλ).

Δυστυχώς έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες τέτοιες, δυστυχώς για όλους είναι πολύ δύσκολο να μιλούν για αυτό,

δυστυχώς όλα (όσον αφορά τις προσωπικές μαρτυρίες που γνωρίζω) ξεκινούν απο εκεί.

Εμείς/εσείς , όσοι θέλουν να αλλάξουν αυτά τα πράγματα, πρέπει να εκπαιδεύσουν/με τους γονείς.

αυτά τα άρθρα είναι πολύ βοηθητικά για αρχή,

http://parents.org.gr/psych/a201

http://parents.org.gr/psych/a200

ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΤΕ ΤΑ ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΑ και ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΑ.

ΠΑΝΤΟΥ! δώστε τα λινκ.

ένα παιδί που έχει μεγαλώσει έτσι,

ΔΕΝ προκειται να πέσει θυμα κανενός.

Αυτά τα δυο άρθρα, πρέπει να διανεμηθούν και πρέπει να τα ξέρουν ΟΛΟΙ οι γονείς.

Παράλληλα με αυτό,

κάτι παρόμοιο πρέπει να γίνει και με τα παιδιά.

Περισσότερο όμως απο όλα έχουν την ανάγκη ενημέρωση και βοήθειας τα παιδιά που δεν έχουν επαφή με τους βιολογικούς τους γονείς, δεν έχουν βιολογικούς γονείς, είναι μετανάστες κτλ.

Εκεί δεν υπάρχει το διαδίκτυο, αλλά ούτε υπάρχει και ένας φορέας ο οποίος εμπεριέχει όλες τις ομάδες ή όλα τα ορφανοτροφεία της χώρας.

εάν δημιουργόταν ένας κατάλογος με διευθύνσεις,

(επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο, εμαιλ)

η ΕΕΕΓ θα μπορουσε να στείλει αυτά τα άρθρα τυπωμένα σε αφισούλα,

ή σε χαρτί ή με άλλο τρόπο, με το ταχυδρομείο, έτσι ώστε να μοιραστούν απο τους υπευθύνους.

Να είναι ενα manual, που θα έχει

1) κείμενο που απευθύνεται στα παιδιά με εικόνες και επεξηγηματικά σχέδια 2) κείμενο αντίστοιχο για τους γονείς

3) συμβουλές για το πως να γίνει έναρξη συζήτησης

4) προτάσεις για συνοδευτικά βοηθητικά εργαλεία όπως πχ λίστα με συγκεκριμένα βιβλία /παραμύθια που μπορουν να αποτελέσουν έναυσμα για έναρξη συζητησης για τέτοια θέματα, απο τις παιδαγωγούς/κοινωνικές λειτουργούς.

Για αυτό το πράγμα όπως και για τις άλλες ιδέες που υπάρχουν,

(είχαμε την ιδέα για να γίνει έτσι και αλλιώς ένα συντονιστικό εργαλείο που να συνδέει όλους τους φορείς για τα παιδιά, όσον αφορά τα σπίτια φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών και την χορηγία καταναλωτικών αγαθών για την λειτουργία τους απο εταιρείες, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΕΓ)

είναι απαραίτητοι επιπλέον εθελοντές που θα βοηθήσουν στην διοργάνωση/συντονισμό.

κάποιος πχ (ίσως ψυχολόγος) πρέπει να γράψει μια λίστα βιβλίων.

όπως υπάρχει μια για ενήλικες

http://www.obrela.gr/books.htm

υπάρχουν σίγουρα βιβλία με ιστορίες για παιδιά γραμμένες για αυτό το σκοπό.

Υπάρχει κάτι στα Ελληνικά?

βρήκα καποια βιβλία αλλά ...http://www.lemoni.gr/shop/details.asp?ProductID=5973

γιατί είναι τόσο ακριβό?????

Στείλτε εμαιλ στις εκδοτικές εταιρείες στην ελλάδα,

να εκδόσουν βιβλία σαν και αυτά

http://www.amazon.co.uk/Child-Abuse-Issues-vol-132/dp/1861683782/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=books&qid=1246022957&sr=1-3

http://www.amazon.co.uk/No-More-Secrets-Me-Sexual/dp/0316882909/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1246022957&sr=1-4

http://www.amazon.co.uk/Right-Touch-Read-Aloud-Prevent-Collection/dp/0935699104/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=books&qid=1246022957&sr=1-7

http://www.amazon.co.uk/Please-Tell-Childs-Story-Sexual/dp/0894867768/ref=sr_1_11?ie=UTF8&s=books&qid=1246022957&sr=1-11

ή

για το σώμα μας

http://www.amazon.co.uk/Your-Belongs-Cornelia-Maude-Spelman/dp/0807594733/ref=pd_sim_b_1

http://www.amazon.co.uk/Private-Albert-Whitman-Prairie-Books/dp/0807553190/ref=pd_sim_b_3

http://www.amazon.co.uk/Its-Body-Uncomfortable-Childrens-prevention/dp/0943990033/ref=pd_sim_b_2

έχουμε κάποια λίστα στην κατηγορία βιβλία -μουσική,

για βιβλία ειδικά για αυτή την περίπτωση, σαν και αυτά! πρέπει να ανοιχθεί θέμα έτσι ώστε να είναι κάτι που όλοι οι αναγνώστες να μπορουν να βρούν εύκολα.

Εάν αυτά τα βιβλία υπάρξουν σε ελληνική γλώσσα, πρέπει να αγοραστούν με τη βοήθεια χορηγών πχ, και να μοιραστούν σε όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες και σε ιδρύματα /οργανισμούς με παιδιά μετανάστες ή χωρίς βιολογικούς γονείς κτλ.

το κόστος δεν είναι τεράστιο και με οργάνωση μπορεί να μαζευτεί.

όπως έχω γράψει και αλλού, η εταιρεία μπορεί να δώσει σαν αντάλλαγμα, προβολή στην ιστοσελίδα για τις εταιρείες που θα είναι χορηγοί.

απλώς όλο αυτό χρειάζεται χρόνο και οργάνωση, και προσωπικο /εθελοντές . Χρειαζόμαστε εσάς δηλαδή!

όμως, όλα θα γίνουν - φασούλι το φασούλι.

επίσης σίγουρα και άλλοι φορείς έχουν σκοπό κάτι τέτοιο οπότε θα πρέπει να γίνει οπωςδήποτε συνάντηση για κάτι τέτοιο με εκπροσώπους άλλων φορέων.

------------

Όποιος θέλει να δώσει ιδέες, και θέλει να βοηθήσει

να στείλει στο info(at)parents.gr ενα εμαιλ.... (μπορούμε να κάνουμε μια λίστα αρχικά με τα ονόματα όσων θα μπορέσουν να διαθέσουν λιγο απο το χρόνο τους για να συνεισφέρουν σε μια τέτοια προσπάθεια. οπότε στείλτε όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας. )

Πλέον μπορεί να γίνεται συνάντηση μέσω του διαδικτύου οπότε και ο συντονισμός έιναι πολύ πιο εύκολος και δεν χρειάζεται να υπάρχει συνάντηση απο κοντά για να οργανωθούμε.

πχ κάποιος μπορεί να μαζέψει διευθύνσεις εμαιλ εκδοτικων οίκων,

ενώ άλλος μπορεί να μαζέψει διευθύνσεις ιδρυμάτων και οργανισμών που φιλοξενούν παιδιά στους χώρους τους.

Αυτά τα παιδιά είναι συνήθως αυτά που έχουν βιώσει την ιδέα ότι

η ζωή έτσι είναι, (μην έχοντας γονέα να τα φροντίζει με αγάπη και θαλπωρή) και άρα κατά κάποιο βαθμό, είναι συνηθισμένα στην ιδέα ότι κάτι άσχημο θα τους συμβεί = πολύ πιθανό να δεχτούν κακοποίηση... ...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μεσα εγω σε οτι χρειαστειτε :D

Χαιρομαι που επιτελους θα κανουμε κατι

Επισης θα μπορουσαμε αυτο το εντυπο υλικο να το μοιρασουμε στους παιδικους ή τα σχολεια των παιδιων και στις δασκαλες. Οπως πανε το παραμυθακι τους και το διαβαζουν σε ολες τις ταξεις ετσι και αυτο.

Το θεμα ειναι να ενημερωθουν και τα παιδια του διπλανου απο καποιον εκτος οικιας πως να προστατευτουν (γιατι δυστυχως η πλειοψηφια αυτων που εχουν γραφτει σε αυτο το ποστ ειναι απο μεσα απο το σπιτι :evil::evil::evil:).

Εννοειτε και τα δικα μας απο τριτους αλλα τα λαθη που αναφερει η Μαρια τα κανω κι εγω πχ φιλακι στον παππου ενω το παιδι δεν θελει (και αντε να εξηγησεις του παππου :roll::evil: μια φορα που προσπαθησα το πηρε οτι υπονοω κατι :oops:). Θα μπορουσε να γραφτει και με τετοιο τροπο ωστε να κατανοησουν κι εκεινοι την αναγκαιοτητα της κινησης ... "αν δεν θελει δεν θα σε φιλησει" .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Κι εγώ μέσα (εννοείται)!!!

Επιτέλους να γίνει κάτι...γι' αυτήν τη φρίκη...δεν ζούμε πια ούτε στους ρωμαϊκούς ούτε στους αρχελληνικούς χρόνους για να θεωρείται η παιδική σεξουαλική κακοποίηση μία μορφή ένταξης στην κοινωνική ζωή!!!

Οι ιδέες της gavrias είναι εξαιρετικές!

Αυτό όμως που λέει η elenik θεωρώ ότι μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα από όλους μας. Δεν είναι κόπος να εκτυπώσουμε τα δύο άρθρα και να τα δώσουμε στις δασκάλες και τις νηπιαγωγούς των παιδιών μας ή των παιδιών των συγγενών και φίλων μας!

Για να ευαισθητοποιηθούν και οι ίδιες-γιατί αν περιμένουν να έρθει εγκυκλιος από το Υπ. Παιδείας για να ανοιχτεί το θέμα τότε την κουβέντα αυτή θα κάνουν και τα παιδιά μας σε 15 χρόνια...

Κυρία Στυλιανάκη, αν υπάρχει κάποιος νομικό σύμβουλος στην ΕΕΕΓ ίσως να μπορούσε να μας βοηθήσει για το πως να πιέσουμε στο να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι για την ανάθεση επιμέλειας ανηλίκων...Βαρέθηκα να διαβάζω ότι "πατέρας/θείος/παππούς" οι οποίοι είχαν την επιμέλεια παιδιού μετά την εγκατάλειψή του από τη μητέρα του ενοχοποιούνται για την κακοποίησή του!

Ποιος μπορει να φτιαξει ενα εικονογραφημενο υλικο σαν παραμυθι με το τι επιτρεπεται και τι οχι και γενικα .

:arrow:Συγγραφεις παραμυθιων εχουμε απο οτι εχω δει

:arrow:Ψυχολογικη επιμελεια και καθοδηγηση κειμενων επισης

:arrow:Εικονογραφηση ή οπως λεγεται... ποιος και πως

Αφου οι ενηλικοι τα προδιδουν θα τα μαθουμε τι επιτρεπεται και τι οχι. Θα τα μαθουμε τα δικαιωματα τους.

Επισης θα με ενδιεφερε να οργανωθουν καποια σεμιναρια μαζι με τα παιδια οπου να γινει καπως μια ομαδικη ενημερωση των παιδιων μας απο εμπειρα ατομα (σε στυλ παιχνιδι) . Θα μου πειτε καλα εσυ κυρα μου αχρηστη εισαι?

Δεν μπορεις να μαθεις το παιδι σου τα βασικα μονη σου? Θελω να γινει απο εμπειρο ατομο σε στυλ μαθαινω το σωμα μου , τα σημεια που επιτρεπεται να το αγγιζουν , μικρα μαθηματα αυτοαμυνας επιθεσης απο ενηλικα (διαφυγης- αμυνας απο καθηγητη, συμαθητη κλπ - οταν δεν ειμαι διπλα του δλδ) και γενικα το θελω επαγγελματικο. Θελω αυτο που θα γινει να ειναι σωστο και το παιδι μου να καταλαβει αυτο ακριβως που πρεπει χωρις παρερμηνιες.

Είναι βασικό όχι μόνο να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, αλλά & να τα βοηθήσουμε να μάθουν να προστατεύουν τους ευατούς τους χωρίς όμως να τους δημιουργήσουμε & ψυχολγικά!

Εγώ πια έχω επηρρεαστεί τόσο πολύ απο όσα συμβαίνουν γύρω μας που έχω γίνει καχύποτη με ΟΛΟΥΣ!!!

Καλημέρα Σας,

Επέστρεψα!

Μπορώ να σας φέρω σε επαφή με τα βασικά περιοδικά που αφορούν γονείς.

Θα κοιτάξω να κάνω επικοινωνία με τους γνωστούς ώστε να ζητήσω να δημοσιεύσουν ότι κείμενα ή οδηγίες ή συμβουλές πρέπει. Φυσικά θα το ζητήσω χωρίς χρέωση. Θα επικοινωνήσω με την Μαρία γι'αυτό.

Τώρα, σκεφτόμουν να φτάσουμε και λίγο πιο ψηλά,

Δεν ξέρω τι "παροχές" λαμβάνουν τα κακοποιημένα παιδιά (πιθανά τίποτα, αλλά θα το ψάξω). Θα έλεγα ότι πρέπει να ζητήσουμε αυτά τα παιδιά είτε να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις, ή ακόμη να τους δίνεται θέση στο δημόσιο. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει μια κοινωνία ή ένα κράτος επειδή δεν κατάφερε να τα προστατέψει.

Τι λέτε? Να φτιάξουμε μια επιστολή να μαζέψουμε υπογραφές και να σταλεί εκεί που πρέπει?

cHmop2.png

Ποιος μπορει να φτιαξει ενα εικονογραφημενο υλικο σαν παραμυθι με το τι επιτρεπεται και τι οχι και γενικα .

:arrow:Συγγραφεις παραμυθιων εχουμε απο οτι εχω δει

:arrow:Ψυχολογικη επιμελεια και καθοδηγηση κειμενων επισης

:arrow:Εικονογραφηση ή οπως λεγεται... ποιος και πως

Αφου οι ενηλικοι τα προδιδουν θα τα μαθουμε τι επιτρεπεται και τι οχι. Θα τα μαθουμε τα δικαιωματα τους.

Επισης θα με ενδιεφερε να οργανωθουν καποια σεμιναρια μαζι με τα παιδια οπου να γινει καπως μια ομαδικη ενημερωση των παιδιων μας απο εμπειρα ατομα (σε στυλ παιχνιδι) . Θα μου πειτε καλα εσυ κυρα μου αχρηστη εισαι?

Δεν μπορεις να μαθεις το παιδι σου τα βασικα μονη σου? Θελω να γινει απο εμπειρο ατομο σε στυλ μαθαινω το σωμα μου , τα σημεια που επιτρεπεται να το αγγιζουν , μικρα μαθηματα αυτοαμυνας επιθεσης απο ενηλικα (διαφυγης- αμυνας απο καθηγητη, συμαθητη κλπ - οταν δεν ειμαι διπλα του δλδ) και γενικα το θελω επαγγελματικο. Θελω αυτο που θα γινει να ειναι σωστο και το παιδι μου να καταλαβει αυτο ακριβως που πρεπει χωρις παρερμηνιες.

Συμφωνώ με όλα. Η πρόληψη είναι είναι το σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

Και εγώ να βοηθήσω όπως μπορώ. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα λείπω από μέσα Ιουλίου έως σχεδόν τέλος Αυγούστου. Έστειλα e-mail στον Admin.

Τα φυλλάδια αυτά, μπορούμε να τα τυπώσουμε και να τα μοιράσουμε. Καλό θα είναι να έχει και το λογότυπο του parents.

Στις παιδικές χαρές που πάει η κάθε μια μας.

Στα καταστήματα που έχουν φίλοι μας.

Σε παιδικούς σταθμούς που πάνε τα παιδιά των φίλων μας ή/και τα δικά μας.

Δεν ξέρω τι "παροχές" λαμβάνουν τα κακοποιημένα παιδιά (πιθανά τίποτα, αλλά θα το ψάξω). Θα έλεγα ότι πρέπει να ζητήσουμε αυτά τα παιδιά είτε να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις, ή ακόμη να τους δίνεται θέση στο δημόσιο. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει μια κοινωνία ή ένα κράτος επειδή δεν κατάφερε να τα προστατέψει.

Τι λέτε? Να φτιάξουμε μια επιστολή να μαζέψουμε υπογραφές και να σταλεί εκεί που πρέπει?

Εγω αυτα τα τρεμω :|

Δεν θελω να προτραπουν τοσοι και τοσοι ηληθιοι να κανουν καταγγελιες για να εχουν ειδικα προνομια. Φοβαμαι μην χαθουν αυτοι που πρεπει να προστατευτουν στην απληστια των αλλων.

Στο να υπαρχουν ιδρυματα και ελεγχοι που πηγαινουν αυτα τα παιδια και πως περνανε (μην συνεχιζετε η κολαση τους) υπογραφω οτι θες.

Επισης στο να απαιτηθει η προσληψη παιδοψυχολογου στα σχολεια ωστε να φαινονται καποια πραγματα νωρις και τοσα αλλα. Προνομια ομως με τρομαζουν (μια χαζομαρα την εχω αλλα...)

Εγω αυτα τα τρεμω :|

Δεν θελω να προτραπουν τοσοι και τοσοι ηληθιοι να κανουν καταγγελιες για να εχουν ειδικα προνομια. Φοβαμαι μην χαθουν αυτοι που πρεπει να προστατευτουν στην απληστια των αλλων.

Στο να υπαρχουν ιδρυματα και ελεγχοι που πηγαινουν αυτα τα παιδια και πως περνανε (μην συνεχιζετε η κολαση τους) υπογραφω οτι θες.

Επισης στο να απαιτηθει η προσληψη παιδοψυχολογου στα σχολεια ωστε να φαινονται καποια πραγματα νωρις και τοσα αλλα. Προνομια ομως με τρομαζουν (μια χαζομαρα την εχω αλλα...)

Και εγώ τα τρέμω.

Αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει η πολιτεία να φροντίσει αυτά τα παιδιά.

Νομίζω το να τους εξασφαλίσεις το μέλλον τους (τα προς το ζην εννοώ) θα τους έδινε μια νότα διαφορετική. Έτσι θα έμενε μόνο η γαλήνη της ψυχής τους να γιατρευτεί (εάν μπορεί να γίνει)

Βέβαια μία ιδέα είναι, μπορούμε να την βελτιώσουμε.

Μπορούμε να συζητήσουμε με τους φορείς και να δούμε τι χρειάζονται (εκτός από τα βασικά, ψυχολόγο, κτλ).

Σίγουρα, ανεγκέφαλοι υπάρχουν (και πολλοί μαλιστα), που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις όποιες παροχές.

Συνήθως οι κακοποιήσεις γίνονται σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τα παιδιά καταλήγουν στις γιαγιάδες που τα οικονομικά τους είναι σε δύσκολη κατάσταση.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα βοηθούσε,

Αλλά και πάλι συμφωνώ μαζί σου ότι είναι δύσκολο...

cHmop2.png

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24747

Ας ξαναδούμε λίγο κι αυτό το θέμα.'Εχει πολλά ενδιαφέροντα και χρήσιμα άρθρα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Πίνακας διαχωρισμού ανά είδος κακοποίησης και φύλο παιδιού:

paidikikako1.jpg

"Παραμέληση/Εγκατάλειψη" και η "Εξώθηση σε επαιτεία" αντιπροσωπεύουν το 62%.

Πίνακας σχέσης θύματος - θύτη:

paidikikako2.jpg

Μόνο το 13% αναφέρεται ότι ο θύτης ήταν άλλο άτομο. Το υπόλοιπο ποσοστό αντιπροσωπεύει τους γονείς.

Πηγή: http://www.hamogelo.gr/default.asp?la=1&pid=22

Απογοητευτικά ποσοστά παιδικής κακοποίησης από τους γονείς.

Πως αντιμετωπίζεται αυτό? Υπάρχει ελπίδα με την ενημέρωση?

Edit: Ενημερωτικό φυλλάδιο από obrela.gr: http://www.obrela.gr/articles/Et_MKO_Fylladio_kakopioisi.pdf

Διαφημίσεις

Για blogs και στοιχεία κλήσεων

«Σπάει» το απόρρητο τηλεπικοινωνιών για Ίντερνετ και κινητά η γνωμοδότηση Σανιδά

Eurokinissi

H έδρα του Αρείου Πάγου

Αθήνα

Τα blogs και τα εξωτερικά στοιχεία των κλήσεων δεν προστατεύονται από το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Εισαγγελλέα του Αρείου Πάγου, Γ.Σανιδά.

Έτσι, δεν θα απαιτείται άδεια οποιασδήποτε Αρχής (συγκεκριμένα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπως ρητά αναφέρει η γνωμοδότηση) για να μπορούν προανακριτικές, ανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να ζητούν «ηλεκτρονικά ίχνη» εγκληματικής πράξης (όπως υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο ή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας).

Η γνωμοδότηση αφορά κυρίως τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα «εξωτερικά στοιχεία» τους: τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσης και διάρκεια συνδιάλεξης θα είναι προσβάσιμα στις αρχές με απλό αίτημά τους στους παροχείς των υπηρεσιών.

Η γνωμοδότηση αναφέρει ρητά ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών δεν δικαιούται να ελέγξει το εάν η απόφαση των δικαστικών αρχών για άρση του απορρήτου είναι σύννομη ή όχι, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «υπέρβαση της δικαιοδοσίας της

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1028358&lngDtrID=252

Σχόλιο Baduz (βασικά Ιωάννα είναι το ονομά μου):

Κάτι είναι και αυτό! Χαίρομαι για αυτή τη γνωμοδότηση του κ. Σανιδά!

Ελπίζω να προχωρήσουν και σε άλλα μέτρα!

cHmop2.png

Δάσκαλος ασελγούσε σε μαθήτρια

1 Ιουλίου 2009, 09:34

Σοκ από νέα υπόθεση παιδοφιλίας. Δάσκαλος δημοτικού σχολείου στα Νότια Προάστια της Αττικής, κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση σε 12χρονη μαθήτριά του.

Την καταγγελία έκαναν οι γονείς του κοριτσιού, όταν βρήκαν στο κινητό της τηλέφωνο "περίεργα" μηνύματα. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, από την οποία πιστοποιήθηκε ότι έχει υπάρξει ασέλγεια σε βάρος του.

Εναντίον του 30χρονου έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

(Πρώτη καταχώρηση: 1 Ιουλίου, 09:14)

http://www.zougla.gr/news.php?id=49975

Έίπα και εγώ, σήμερα δεν θα διαβάσω κανένα νέο????

cHmop2.png

Πίνακας διαχωρισμού ανά είδος κακοποίησης και φύλο παιδιού:

paidikikako1.jpg

"Παραμέληση/Εγκατάλειψη" και η "Εξώθηση σε επαιτεία" αντιπροσωπεύουν το 62%.

Πίνακας σχέσης θύματος - θύτη:

paidikikako2.jpg

Μόνο το 13% αναφέρεται ότι ο θύτης ήταν άλλο άτομο. Το υπόλοιπο ποσοστό αντιπροσωπεύει τους γονείς.

Πηγή: http://www.hamogelo.gr/default.asp?la=1&pid=22

Είναι τρομακτικό!!!!:confused::cry: :cry: :cry::confused: Η ίδια η μάνα!!!!! Τόσο πολύ κτήνη έχουμε γίνει???? Εχθές έβλεπα dvd με το μικράκι μου νεογέννητο και μετά μηνών και με πήραν τα ζουμιά!!! Όχι να κάνω κάτι εγώ για να το βλάψω!!!! Ποτέ ποτέ ποτέ ποτέ. Αυτές οι μάνες θέλουν σκότωμα είναι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Κυρίως οι μάνες. :twisted: :twisted: :twisted:

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Edit: Ενημερωτικό φυλλάδιο από obrela.gr: http://www.obrela.gr/articles/Et_MKO_Fylladio_kakopioisi.pdf

Υπεροχο λινκ και πολυ ενημερωτικο. Ευχαριστουμε

Απογοητευτικά ποσοστά παιδικής κακοποίησης από τους γονείς.

Πως αντιμετωπίζεται αυτό? Υπάρχει ελπίδα με την ενημέρωση?

Ενημερωνοντας ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ποια πραγματα επιτρεπονται ποια οχι.

οτι δεν ειναι ηληθιο,χαζο, κακο επειδη το λεει καποιος

τι μπορει να κανει αν συμβαινει κατι τετοιο και που να απευθυνθει

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ.

Τα παιδια που το περνανε πιστευουν οτι ετσι συμβαινει , οτι αυτο κανουν οι γονεις και οτι αυτο τους αξιζει. Την πραγματικοτητα την αντιλαμβανονται οταν ειναι πια αργα ...Πρεπει να αλλαξει αυτο.

Θα ήθελα να ειδοποιήσω τα μέλη ότι έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία με αρμόδιους φορείς για μια πανελλαδική προσπάθεια, για την ενημέρωση σχετικά με την παιδική κακοποίηση και παραμέληση.

Μόλις έχω περισσότερα και πιο συγκεκριμένα νέα θα τοποθετηθεί ανακοίνωση επίσημη απο την εταιρεία που θα συμπεριλαμβάνει και την αντίστοιχη επιστολή που εστάλει, η οποία περιλαμβάνει στόχους και τρόπους υλοποίησης.

Η κίνηση αυτή δεν θα είναι μεμονωμένα της ΕΕΕΓ, οπότε θα ήθελα πριν κάνετε κάποια σχόλια, ή προτάσεις, να περιμένετε τις περεταίρω ανακοινώσεις.

thank you!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Θα ήθελα να ειδοποιήσω τα μέλη ότι έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία με αρμόδιους φορείς για μια πανελλαδική προσπάθεια, για την ενημέρωση σχετικά με την παιδική κακοποίηση και παραμέληση.

Μόλις έχω περισσότερα και πιο συγκεκριμένα νέα θα τοποθετηθεί ανακοίνωση επίσημη απο την εταιρεία που θα συμπεριλαμβάνει και την αντίστοιχη επιστολή που εστάλει, η οποία περιλαμβάνει στόχους και τρόπους υλοποίησης.

Η κίνηση αυτή δεν θα είναι μεμονωμένα της ΕΕΕΓ, οπότε θα ήθελα πριν κάνετε κάποια σχόλια, ή προτάσεις, να περιμένετε τις περεταίρω ανακοινώσεις.

thank you!!

Εμεις ευχαριστουμε για την ταχυτατη κινητοποιηση :D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...