Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καπου ειχε αναφερθει αλλα τωρα δεν το βρισκω.

 

Ο Βασιλης μου ανεφερε οτι χθες εκανε τσισα στο κρεβατι το μεσημερι στο σχολειο και η δασκαλα τον χαστουκισε (το εκανε στον εαυτο του με τοση δυναμη που ανατριχιασα). Το οτι κατουρηθηκε οντως συνεβη και μου το ανεφερε και η δασκαλα στο βιβλιο του. Για χαστουκι ξεχασε να μου πει ομως.

 

Το σκηνικο ειχε επαναληφθει οτι και καλα η δασκαλα με χτυπησε κατα τον Σεπτεμβριο αλλα ειχα διαπιστωσει οτι τον ρωτουσε επιμονα η γιαγια αν η δασκαλα τον κανει "καλο καλο" η "ντα" με αποτελεσμα να προσεχει οτι στο ντα τραβαει την προσοχη μας και να το κανει καραμελα καθε μερα. Απο οταν σταματησα την γιαγια απο την ανακριση βελτιωθηκε το ειχαμε ξεχασει .

Τονιζω οτι ο μικρος μου δεν μιλουσε τοτε οποτε οτι ακουγε επαναλαμβανε και δεν βγαζαμε ακρη.

 

Τωρα ομως? Πως διαπιστωνω οτι ειναι αληθεια και πως χειριζομαι την δασκαλα σε αυτην την περιπτωση (γιατι αν δεν ειναι αληθεια θα ξεφτιλησω εναν ανθρωπο στον χωρο εργασιας του. :? ).

Υπαρχει ευγενικος τροπος να πεις :"Μήπως χαστουκισες το παιδι μου?"

 

Παιδια ηταν περιγραφικοτατος. Σε ποια ηληκια αρχιζουν τα ψεματα που λενε?

 

Συγνωμη, ξερω οτι εχει ξανααναφερθει αλλα δεν το βρισκω

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

elenik δεν νομίζω ότι σε αυτή την ηλικία ξέρει το ψέμα, δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος πας και της λές ότι αν ξανακουμπήσει το παιδί σου θα της τραβήξεις καταγγελία. Εκνευρίζομαι γιατί ακριβώς το ίδιο είχε γίνει στην μεγάλη μου κόρη όταν ήταν 3 χρονών στο παιδικό, την χαστούκισε γιατί δεν κοιμόταν και όταν μου το είπε το παιδί πήγα την επόμενη μέρα και έγινε χαμός, βέβαια αυτοί προσπάθησαν να βγάλουν το παιδί τρελλό, όμως τα παιδιά ξέρουν πάρα πολύ καλά τι λένε.

Link to comment
Share on other sites

elenik το παιδί μάλλον λέει την αλήθεια. Η κόρη μου 2 χρ. και όταν συμβαίνει κάτι στης γιαγιάς (ψιλοχτυπηματάκια κ.λπ.) μου τα λέει ΟΛΑ και διασταυρώνοντάς τα διαπιστώνω ότι όντως έχουν συμβεί. Και είναι και μικρότερη.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να χαστουκίζουν τα παιδάκια! Για οποιοδήποτε λόγο! Πόσο μάλλον για κάτι τέτοιο!! Ή της Ρούλας επειδή δεν κοιμόταν??!! :shock::shock::evil:

Περίμενε να σου πει η Μαρία Σ. ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να το χειριστείς. (Έξαλλη θα γίνει..)

Link to comment
Share on other sites

όχι elenik. Δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος να το πεις.

 

Υπάρχει μόνο ο τρόπος "αν τολμήσει κάποιος και ξαναακουμπήσει το παιδί μου θα γίνει της πόρνης εδώ".

 

Δεν θα αμφισβητούσα ποτέ το παιδί μου σε μια τέτοια περίσταση. θα πήγαινα κατευθείαν στο σταθμό (χωρίς το παιδί) και θα γινόνταν χαμός.

 

Ακόμα και αν ήταν ψέμματα εκ μέρους του παιδιού μου ... ο φόβος φυλάει τα έρμα ..... Και χίλιες φορές να είμαι εγώ η μάνα με το παιδί που λέει ψέμματα παρά μια να είμαι η μάνα που δεν πίστεψε το παιδί της για αυτά που (λέει ότι) του συμβαίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Όποιος τολμήσει να χτυπήσει το παιδί μου την έβαψε ισχύει για όλους γιαγιά μπαμπάς οπότε φαντάσου τι ισχύει για κάποιον ξένο..Δώσε σημασία τι λέει το παιδί

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τις κοπέλες και προσωπικα εμπιστεύομαι το Δημήτρη 100% συνήθως γυρνάει πρωτος στο σπίτι ο άντρας μου και ο Δημήτρης κοιμάται εντωμεταξύ γυρναω και γω όταν ξυπναει μου λεει τα της ημέρας του ειδικά αν κατι του χει κάνει εντυπωση.. το βραδάκι πλεον που βλεπω τη μαμα μου πάλι, πλέον ξερω επ΄ακριβώς τι του χει συμβει και αν παει η μαμα μου να μου περιγράψει ενα περιστατικό συνήθως έρχεται δεύτερη!!

 

ΑΡΑ ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΟΥ ΤΟΥ..

Οσο για την ακατανόμαστη ήρεμα μεν αλλά χωρις καμμια περιστροφή δε θιξε το θέμα ζητώντας της τις ανάλογες εξηγησεις. Αναλογα με αυτά που θα σου πει πράττεις.. και πρόσεξε να νιώσει οτι δεν αμφισβητείς το παιδί σου με τίποτα..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και αν ήταν ψέμματα εκ μέρους του παιδιού μου ... ο φόβος φυλάει τα έρμα ..... Και χίλιες φορές να είμαι εγώ η μάνα με το παιδί που λέει ψέμματα παρά μια να είμαι η μάνα που δεν πίστεψε το παιδί της για αυτά που (λέει ότι) του συμβαίνουν.

 

Εχεις απολυτο δικιο αλλα εδω κρινεται η δουλεια ενος ανθρωπου.

Ξερω ακουγομαι ηληθια αλλα αν μια στο 1.000.000 ξαναθυμηθηκε την γιαγια ο Βασιλης? Το Σεπτεμβριο λεγαμε συνεχεια οτι η ........ τον εκανε ντα επειδη τραβαγε την προσοχη περισσοτερο απο το καλο καλο.

 

Η συγκεκριμενη κοπελα ειναι η μονη που πειθει τον Βασιλη να ανεβει στον παιδικο οταν τον πηγαινω εγω και δεν τον παιρνει το σχολικο (πως ειναι δυνατον να φοβαται και να αγαπαει το ιδιο προσωπο). Το συζητησα με μια αλλη μαμα που ηταν παλιοτερα το παιδι της και ειπε οτι η συγκεκριμενη κοπελα δεν υπαρχει περιπτωση να το εχει κανει.

 

Προβληματιζομαι γιατι ξερω πολυ καλα οτι αν το παρω αποφαση θα γινει τοσο της κακομοιρας που θα φυγει απο εκει μεσα εστω και αν ειναι ο τελευταιος μηνας του Βασιλη.

 

Εννοειται πως στον Βασιλη ειπα οτι θα κανω ντα την .............. και δεν θα το ξανακανει. Και αν το ξανακανει ειπα να της πει "Θα το πω στην μαμα μου και να μου το πει αμεσως" (εννοειται πως θα κανω κατι πριν ξανασυμβει αλλα το τι......)

 

Το μεσημερι που θα τον φερει το σχολικο και θα την δω θα δουμε τι θα γινει . :? :?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Και το γελιο της υποθεσης ειναι οτι προβληματιζομουνα να γραψω τον Βασιλη σε δημοσιο παιδικο για να μην εχω τετοια. :evil::evil:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

δεν θελω να σκεφτω οτι καποιος θα πειραξει το παιδι μου..

παντως τωρα ο δικος μου ειναι 18 μηνων και μου δειχνει τα παντα..

δηλ ..που πονας?και μου δειχνει τα δοντια του..

που εκανες μπαμ?και δειχνει το ντουλαπι...

οχι τωρα ενα 2 χρονο..

παντως δεν θα ηθελα να το βαλω στο μυαλο μου ..

μπορει να ειναι υπερβολη αλλα αν ημουν σιγουρη σιγουρα θα της αστραφτα ενα χαστουκι.το λιγοτερο

βεβαια οταν ημαστε οι 2 μας για να μην εχει αποδειξεις οπως δεν εχει και το παιδι μου.αει σιχτηρ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι το πως σου το είπε...

 

τι ύφος είχε? τι συναίσθημα?

είχε το ίδιο ύφος με το όταν περιγράφει τι γίνεται με τα παιδιά

ή είχε πιό σοβαρό ύφος?

 

αυτό που μου έχει τύχει εμένα είναι

 

όταν ανέλαβα την τάξη της οποίας η δασκάλα σταμάτησε τον Οκτώβριο πάνω στον μήνα προσαρμογής, και τα παιδιά φυσικά είχαν συνηθίσει άλλη δασκάλα, ένα παιδί μάλλον είχε θυμώσει εσωτερικά με την αλλαγή (πολύ φυσικό) και κάτι είπε στην μητέρα του ότι του έκανε ένα άλλο παιδί και μια ολόκληρη ιστορία που κάπως εμπλεκόμουν και εγώ (όχι με αναφορά σε βία όμως),

που δεν είχε καμία σχέση με κάποιο πραγματικό γεγονός εκείνης της ημέρας, ήταν δηλαδή μια ιστορία που σκέφτηκε, και με αυτό το τρόπο πήρε την προσοχή της μητέρας του η οποία όμως το διαισθάνθηκε και την άλλη μέρα μου είπε (γελώντας)

"δεν μου λες Μαρία ο ........ μου είπε ότι έγινε το και τό.. και το και τό..., ισχύει? " και εγώ γέλασα και της είπα ότι "όχι καμία σχέση¨" και ανέφερα ένα περιστατικό το οποίο είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα με το παιδί αυτό, που ίσως το ενέπνευσε να πεί αυτή την ιστορία.

(δεν είχε να κάνει με μένα αλλά με κάτι που υποτίθεται ότι έκανε ένα παιδί στο παιδί αυτό)

 

Δηλαδή, μπορεί κάλλιστα ένα παιδί σε αυτή την ηλικία να χρησιμοποιήσει μια ιστορία απο κάτι, έτσι ώστε να "εκδικηθεί" εκφράζοντας το θυμό του, μέσω μιας ιστορίας.

δηλαδή να ειναι θυμωμένο επειδή το τάδε παιδί ή η τάδε δασκάλα δεν το άφησε να παίξει κάτι (για χ λόγους) και για αυτό, να πεί κάτι το οποίο να σε κάνει να θυμώσεις.

δεν είναι κάτι που είναι απίθανο.

 

εγώ θα τον ψάρευα να δώ εάν παίζει και τίποτε άλλο με την δασκάλα, κάπου δηλαδή να τον θύμωσε κάτι που έκανε εκείνη και να θέλει να την εκδικηθεί (ειδικά εάν κατανοεί ότι μια τέτοια πράξη είναι αξιόποινη και καταδικαστέα απο εσάς)

αυτά τα λέω μόνο και μόνο επειδή αναφέρεις ότι είχατε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση και είναι κάτι το οποίο έμαθε.

 

συνήθως όμως τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, ντρέπονται να πουνε κάτι τέτοιο γιατί ίσως θεωρούν ότι το άξιζαν μιάς και το κάνει μια δασκάλα η οποία συνήθως τους λέει τι είναι σωστό και τι όχι και την εμπιστεύονται πχ.

αν την αγαπάει τόσο πολύ, πιστεύω ότι ίσως να μην το έλεγε τόσο άνετα αν ήταν αλήθεια.

 

Μπορείς να κάνεις την εξής συζήτηση. με ύφος σοβαρό. (όχι αυστηρό να μή φοβηθεί δηλαδή) μια στιγμή που βλέπεις ότι είναι ομιλιτηκός.

 

" αυτό που μου είπες, είναι κάτι πολύ σοβαρό. και στεναχωρήθηκα πολύ"

....

"αυτό που είπες έγινε πραγματικά? δηλαδή σε πόνεσε η δασκάλα που αγαπάς τόσο πολύ?

Αν το έκανε αυτό, έκανε κάτι πολύ κακό, και μπορεί να πρέπει να το πώ στην διευθύντρια.

είσαι σίγουρος ότι το έκανε αυτό? γιατί μπορεί μετά να μήν μπορεί να δουλέψει ξανά σαν δασκάλα και αυτό θα την στεναχωρήσει πολύ,.

και ανησυχώ γιατί βλέπω ότι είναι μια δασκάλα που σε αγαπάει πολύ.

το κάνει μόνο όταν είμαι εγώ μπροστά, ή σε αγαπάει και όταν είσαστε στον παιδικό?

σου έκανε πραγματικά έτσι και σε πόνεσε, ή μήπως θύμωσες με κάτι που έκανε και το λές στα ψέμματα?

γιατί είναι πολύ σοβαρό..."

και στα σοβαρά πράγματα δεν λέμε ψέμματα... λέμε την αλήθεια πάντα, ακριβώς αυτό που έγινε..

και αν θύμωσες μαζί της μπορούμε νατης πούμε να μη ξανακάνει αυτό που δεν σου άρεσε.. (εαν βλέπεις ότι ίσως για άλλο λόγο είναι θυμωμένος)

και να είπες ψέμματα δεν πειράζει, απλώς πές μου το τώρα για νατο ξέρω, ...

 

όταν αντιμετωπίζετε τα παιδιά με την σοβαρότητα της κατάστασης τότε και εκείνα δεν απαντούν πλέον με αστείο ύφος, αλλά αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι είναι σοβαρό θέμα και τότε είναι πιό πιθανό να απαντήσουν την αλήθεια.

 

όχι δηλαδή συζητήσεις με αστείο ύφος ούτε σχόλια "αν έκανε αυτό τότε και εγώ θα την κάνω ......." κάτι με το οποίο το παιδί μόνο θα γελάσει, δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα και το θυμό αυτού που λέτε.

 

Εάν δεν κάνετε τέτοιου ύφους συζήτηση, δεν θα καταλάβουν την σοβαρότητα του θέματος, κάτι που πιστεύω είναι σημαντικό.

 

αν είναι να ρωτήσεις την δασκάλα ρώτα την για το θέμα αυτής της δραστηριότητας ανεξάρτητα. δηλαδή

"όταν κατουριέται ένα παιδί τι του λέτε συνήθως?, τις προάλλες που κατουρήθηκε τι ακριβώς του είπες θυμάσαι?"

πες μας τι απάντησε. μπορεί να αναφέρει η ίδια ίσως μια ιστορία εντελώς διαφορετική?

Ρώτα την "εσύ τι πιστεύεις θα έπρεπε να μπορεί να κρατιέται,να μην κατουρηθεί, είναι μήπως πίσω?" απλά για να δέις τα πιστεύω της και την ελαστικότητά της στο θέμα αυτό.

Μετράει και το γεγονός ότι την γνωρίζουν σαν άτομο.

Π.χ. στην δική μου περίπτωση η μητέρα αυτή με ήξερε απο τις ομάδες οικογενειακής δημιουργικής απασχόλησης που ερχόταν 2 χρόνια και έτσι ήξερε ότι αυτό που λέω ισχύει 1000%

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Μαρια θα σου το πω ακριβως οπως το ειπε:

 

Μου λεει "τσισα". Δεν προλαβαινουμε και τα κανει επανω του και παμε για μπανιο. Και μου λεει:

"Εκανα τσισα σημερα σκολειο(ετσι το λεμε)"

Εγω : "Μπραβο το αγορακι μου" :lol:(ειχα διαβασει το βιβλιο του)

Β: Κατεβαζει προσωπο "πανω μου"

Εγω: "Δεν πειραζει ματακια μου τυχαινουν και αυτα. Ολοι το παθαινουν. "

Β: "Και η ... εκανε ετσι "(και χαστουκιζει τον εαυτο του με μια δυναμη που ανατριχιασα).

 

Μετα ερχεται ο μπαμπας και του λεει: "εκανα πανω μου τσισα" (κατεβαζοντας παλι το κεφαλι) και μετα του λεει με καμαρι"και εκανα μπανιο"(καμαρωνοντας).

 

Την προηγουμενη φορα που ειχε συμβει (Σεπτεμβριο) την ειχα ρωτησει την επομενη αν ηταν καλο παιδι γιατι σπιτι ηταν καπως και αν ολα ειναι οκ. Και μου ειχε πει ολα μια χαρα.

 

Σημερα δεν τον εφερε εκεινη. Με το που μπηκε ο μικρος μου λεει στο ασχετο "Τωρα δεν κλαιω. Ειδες μαμα?" που κολαγε δεν καταλαβα. Μετα που τον ρωτησα μου ειπε οτι και καλα χτυπησε το χερι της στο τραπεζι . Μετα επαναλαμβανε το χτεσινο και πριν κοιμηθει το βραδυ μου ειπε οτι δεν θελει να παει σχολειο και οτι μεγαλωσε και καλα και θα κατσει μονος του σπιτι (αυτο που το ξεσηκωσε παλι).

 

Δεν ξερω τι γινεται αλλα σιγουρα πλεον το θεμα ειναι για συζητηση. Δεν ξερω αν θα μου πει την αληθεια και δεν ξερω πως θα αντιδρασω καν. Ευχομαι να ειμαι ψυχραιμη. Πλεον πραττω αναλογως απαντησης και ενστικτου της στιγμης (ο θεος να βαλει το χερι του μην καψω αδικα ανθρωπο)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

συνήθως όμως τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, ντρέπονται να πουνε κάτι τέτοιο γιατί ίσως θεωρούν ότι το άξιζαν μιάς και το κάνει μια δασκάλα η οποία συνήθως τους λέει τι είναι σωστό και τι όχι και την εμπιστεύονται πχ.

αν την αγαπάει τόσο πολύ, πιστεύω ότι ίσως να μην το έλεγε τόσο άνετα αν ήταν αλήθεια.

 

Οσον αφορα αυτο μια φορα του εριξε μια στον ποπο η γιαγια (χαιδευτικη :lol: ) και το ελεγε και το ξαναλεγε λες και ηταν φοβερο και τρομερο (εδειχνε το πως βεβαια και φαινοταν οτι ηταν απαλη). Ημουνα μπροστα στο γεγονος.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Σου ειπε οτι τον χαστουκισε? Γιατι δεν καταλαβα .. Η εκανε την κινηση? Μηπως η δασκαλα εκανε κανα "ιιιιιιιιι" (τυπου Ζουμπουλίας του Παρα Πεντε) και επιασε τα μαγουλα της και ο μικρος ηθελε να δειξει αυτη την κίνηση??

Το λεω αυτο βαση της τελευταια σου περιγραφης.. διευκρίνησε το αυτο... γιατι καμια φορα τα παιδια μπορει και να μας μπερδεψουν.

Αν σου πει οτι το εκανε σε αυτον τοτε και γω νομιζω οτι θα λεει αλήθεια. Αληθεια βεβαια οσον αφορα τον τροπο που αυτος βλέπει τα πραγματα γιατι ισως απλα η δασκαλα να εκανε μια αγαρμπη και απότομη κινηση να τον σηκωσει και αντιληφθηκε καπως ετσι..Γιατι φαινεται ψιλοαπίθανο μια δασκαλα να χαστουκισει παιδι επειδη κατουρηθηκε πανω του. Η ακόμα και να το μαλωσει γι αυτον το λόγο... Το πολύ πολύ καποια που δεν ξερει την δουλεια της καλα και ειναι και λίγο αναισθητη να προσβαλει το παιδι εκεινη την ωρα ίσως και μπροστα στους συμμαθητες του. Αυτο ειναι το χειροτερο που εχω δει εγω προσωπικα να γινεται. Και εγω περασει και από πολύ χαλια σταθμους.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Nα εκανε ΙΙΙΙ τυπου Ζουμπουλιας με τοση δυναμη δεν νομιζω. Δεν ηξερε πως λεγεται το χαστουκι μαλλον και για αυτο αυτοχαστουκιστηκε. Χαστουκια γενικως εχει δει πολλα πριν απο πολυ καιρο απο μια γνωστη "μαμα" (ασχετο αλλα τοτε αλλο τις ετρωγε ο Βασιλης εκλαιγε :shock::lol: ).

 

Λοιπον μιλησα σημερα με την δασκαλα.

Η απαντηση της ηταν "φυσικα και οχι". Απεδωσε το γεγονος στο οτι ο Βασιλης την τελευταια εβδομαδα δεν ηθελε να πηγαινει σχολειο και ισως επειδη ηξερε οτι με αυτο τον τροπο δεν θα τον στειλω το εκανε. :?:? Γενικα αρχισε να μου λεει οτι τωρα ειναι μια ηληκια με ψεματα και ειναι μια φαση οπως εκεινη που οταν δεν μιλουσε ηταν επιθετικος και τετοια.

 

Την ρωτησα επισης πως αντεδρασε οταν κατουρηθηκε ο Βασιλης και μου ειπε οτι του ειπε απλα να βγαλει τα ρουχα του μονος του :shock: και να ερθει να τον ντυσει γιατι εκεινη την στιγμη ετοιμαζοντουσαν τα παιδια για το σχολικο κ ετρεχε (ουτε ενα καθαρισμα ρε παιδια με μωρομαντιλο? Τι στο $%$$% το πληρωνω αυτο το σχολειο.).

 

Επισης την ρωτησα μηπως εγινε κατι με καποιο αλλο παιδι και μπερδευτηκε (εκεινης το μυαλο πηγε στο να χτυπησε αλλο παιδακι εκεινη ) και μου απαντησε "Οχι βεβαια. Δεν χρησιμοποιω τετοιες μεθοδους γενικα". Της εξηγησα οτι εννοουσα με καποιο αλλο παιδακι και τον Βασιλη και μου ειπε οτι γενικα ο μικρος μου εχει ηρεμησει πολυ τελευταια (απ οταν μιλησε εχει φυγει τελειως η επιθετικοτητα του).

 

Βοηθατε. Τι συμπερισματα βγαζετε?

Με βλεπω να καταληγω σε παιδοψυχίατρο να βγαλει ακρη (βλεπε Σεπτεμβρη). Τουλαχιστον τωρα ξερω σε ποια να παω :lol::lol:

 

ΥΓ . Μαρια την μεθοδο με της σοβαρης συζητησης την ειδα αργα την νυχτα και δεν μπορεσα να την εφαρμοσω. Θα το κανω οπωσδηποτε σημερα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να το συζητήσεις στο σχολείο ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ χωρίς ντροπή καλύτερα να χάσει τη δουλειά της αν 1% υπάρχει περίπτωση να τρομάζει τα παιδιά παρά να συνεχίσει να το κάνει. Τα παιδιά δε λένε ψέματα ούτε πετάνε κάτι τέτοιο στο τελείως άσχετο. Άλλο να πλάσουν μια ιστορία κι άλλο να σου πει και να σου δείξει πως έφαγε χαστούκι.

Επίσης τα παιδιά αγαπάνε τις δασκάλες τους. ΤΕΛΟΣ! είτε αυτές χτυπάνε ή φωνάζουν τις έχουν για θεό. Πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι σωστό.

 

Παρόμοιο θέμα είχα ανοίξει http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=267

 

Η κοπέλα έχασε τη δουλειά της από τον παιδικό σταθμό που πάω τις κόρες μου. Τελικά αφού έφυγε μάθαμε τις περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι τότε τα παιδιά λέγαν ελάχιστα αποφεύγαν να μου πούνε ντρεπότανε φοβότανε.

Λέγανε ότι αγαπάνε τη δασκάλα.

Με το ξεψάχνισμα μετά κατάλαβα ότι ενώ η κοπέλα αυτή φάνταζε στα μάτια μου μια χαρά, στο σχολείο φώνεζε και μάλωνε τα παιδιά. Οι κόρη μου η μεγάλη με την πολύ συζήτηση παραδέχτηκε ότι τελικά χάρηκε που έφυγε η κυρία από το σταθμό. Ενώ όσο αυτή ήταν εκεί έλεγε ότι την αγαπάει και ότι φωνάζει γιατί τα παιδιά δεν είναι καλά και κάνουν φασαρία.

 

Επίσης το ότι σου είπε μαμά τώρα δεν κλαίω κάτι δείχνει... (μήπως σε άλλη στιγμή κλαίει και δεν το ξέρεις?)

 

Εγώ πάντως θα το έκανα θέμα! Στο δικό μας σχολείο πάντως επειδή η κοπέλα που έφυγε φερόταν άσχημα σε συγκεκριμένα παιδιά, που υποτίθεται ότι ήταν πολύ ζωηρά, όταν οι γονείς τους το λέγανε τους βγάζανε ψεύτες. Τελικά έγινε ολόκληρη ιστορία από το υπόλοιπο προσωπικό... . Οι άλλες δυο δασκάλες παραπονέθηκαν στην διευθύντρια ότι δε μπορεί να αφήνει την άλλη να συμπεριφέρετε έτσι, και έτσι παραιτήθηκε η εν λόγω κοπέλα που έχανε εύκολα την υπομονή της. ;)

 

Με λίγα λόγια από έναν και μόνο γονιό που κάνει παρπάνο, δε χαλάνε τη ζαχαρένια τους, και ούτε ξεβολεύονται.

Link to comment
Share on other sites

Νοιωθω τοσο φρικτα . Ειμαι μια μαμα που δεν εχει τα κοτσια να υπερασπιστει το παιδι της γιατι αμφιβαλει. :cry::cry:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ. Εγώ το αποκλύω να λέει ψέματα. Και με αυτό ξεκινάω σαν δεδομένο!

 

Να πω τελικά ότι τα ζωηρά παιδιά που μάλωνε η κοπέλα στο σταθμό μας, στη γιορτή των χριστουγέννων κλαίγανε όλη την ώρα και δε θέλανε να πούνε το ποίημα της.. ενώ αυτή τα παρακαλούσε.

Στη γιορτή του καλοκαιριού (αυτή είχε φύγει) ήταν σα να είδα άλλα παιδιά ήταν ήρεμα συνεργάσιμα είπαν το ποίημα τους κλπ.

Όπως συζήτησα και με άλλη δασκάλα του σταθμού ακόμα και τα πιο ζωηρά παιδιά μόλις έφυγε ή κοπέλα που τα μάλωνε, και τα πλησίασε η καινούρια δασκάλα με ωραίο τρόπο ηρέμησαν και έγιναν πολύ συνεργάσιμα.

 

Επίσης το να σου λέει ότι δε θέλει να πάει σχολείο είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ που πρέπει να σου κινήσει υποψίες!

Link to comment
Share on other sites

elenik μην νιώθεις άσχημα, η κυρία αυτή το μήνυμα το πήρε, ότι το παιδί μιλάει και τα λέει όλα στην μαμα, δύσκολα θα το ξανακάνει.

όταν μιλάει!!!

Εγώ να δείτε τι τραβάω που προσπαθώ σε ανύποπτο χρόνο να κάνω ντου και να δώ τι παίζει γιατί ΔΕΝ μιλάει!!! :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα της σοβαρής και εκτεταμένης συζήτησης για την ηλικία των 2-5 ετών έχω να κάνω μία ένσταση... αν το παιδί μας βρήκε τη δύναμη και είπε για την ασχημη συμπεριφορά που υπέστη και μεις το πολυσυζητήσουμε σοβαρα ρωτώντας τον είσαι σίγουρος, έγινε πραγματικά και λέγοντας του για συνέπειες κτλ μήπως το προβληματίσουμε και δεν μας ξαναπεί ποτέ κατι ανάλογο.... και αυτό γιατι δεν σημαίνει οτι επειδή ενδεχομενος φοβάται μια δασκάλα δεν την αγαπάει... είναι μπερδεμένη η ψυχουλα τους σε τοσο μικρές ηλικίες... Αρα αυτό που πρεπει ΝΟΜΙΖΩ να κάνουμε σε αυτήν την ηλικία είναι να το κανουμε να νιωσει ασφάλεια και να μας εμπιστεύεται... Τη συζήτηση θα την έκανα με την δασκάλα... αφού είναι παιδαγωγός ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ γιατι ενα απο τα παιδιά της είπε ενδεχομένως ψέμματα ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ της (που στην προκειμένη περιπτωση δε με ικανοποιούν αλλά δεν έχω μπορώ να έχω σαφή εικόνα φυσικά) θα πήγαινα στη διευθύντρια και θα έλεγα επ΄ακριβώς τον προβληματισμό μου... ο γιος μου είπε αυτό.. τον εμπιστεύομαι μίλησα με τη δασκάλα το αρνήθηκε... ο τροπος της και οι απαντήσεις της δεν με καλυψαν... οφείλω να θεσω το θεμα υποψη σας και να το αξιολογήσετε εσείς που εχετε σαφέστερη αποψη για την παιδαγωγό... εγω συνεχίζω να εμπιστεύομαι το παιδί μου και έχω τα ματια μου ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ και ειμαι σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ...

Απλά ήρεμα και ξεκαθαρα...

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τη ΣΟΦΙΑ. Και μου φαίνεται τραβηγμένο ο μικρούλης να κάνει "αναπαράσταση" το χαστούκι και νά ναι ψέματα. Δηλαδή να σκεφτεί και να το κάνει εντελώς από μόνος του. Τα παιδάκια αντιγράφουν συνήθως αυτά που βλέπουν σε αυτές τις ηλικίες. Ίσως όμως να υπάρχει και το ενδεχόμενο το επεισόδιο να έγινε με άλλα παιδάκια και να ήταν ο μικρούλης "αυτόπτης μάρτυς" :?:

Link to comment
Share on other sites

Σοφια εισαι στο μυαλο μου. :D

Πριν λιγο πηρα τηλεφωνο την διευθυντρια (αλλα το σηκωσε η δασκαλα και μου ειπε οτι λειπει ρωτωντας με ποια ειμαι :lol: ).

Θα το θεσω υπ ' οψιν της θα την ρωτησω αν εχει ξανακουστει κατι παρομοιο για την συγκεκριμενη κοπελα. Αν ο σταθμος την εμπιστευεται και δεν εχει ξανακουστει κατι δεν θα την βλαψω τοσο ακομα και λαθος να ειναι. Εγω παντως οσο και να νοιωθω ασχημα δεν μπορω να αγνοησω την ανατριχιλα που εννοιωσα βλεποντας τον γιο μου να αυτοχαστουκιζεται.

:cry:

 

Αν ομως αντιθετα εχει ξανακουστει το ονομα της :?

 

Angela ετσι ακριβως ενοιωθα αρχες της σχολικης περιοδου. Ειχα τρελαθει (ειμαι που ειμαι :lol::lol: δεν ηθελα και πολυ :lol::lol: ) Ειναι τρομερα δυσκολο και αγχωτικο για την μητερα. Γενικα σ αυτα κανεις το σταυρο σου να εχεις κανει σωστη επιλογη και κριση ατομων δυστυχως.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως όμως να υπάρχει και το ενδεχόμενο το επεισόδιο να έγινε με άλλα παιδάκια και να ήταν ο μικρούλης "αυτόπτης μάρτυς" :?:

 

Μου ειπεοτι δεν εφαρμοζει τετοιες μεθοδους.

Και κατι τετοιο να συμβαινει ομως παλι ασχημο ειναι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...