Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

10 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Στα παρακάτω έχω μια ένσταση: 

16 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Μπορείς να εισάγεις τρικ-ανταμοιβές για να την "εξαγοράσεις". Ναι! Δεν είναι τόσο τραγικό, ούτε αντιπαιδαγωγικό. Είναι ανθρώπινο. Ένα παιχνιδάκι που θα εμφανίσεις ξαφνικά και της αρέσει και θα το παίζετε μόνο αν έχει "σωστή" συμπεριφορά και δεν χτυπιέται στα πατώματα.

Μονο αν έχει σωστή συμπεριφορα ανταμοιβεται? Η εξαγοράζεται? Κάπου μπερδεύτηκα. 

Ισως εννοείς πως προτείνουμε κάτι πιο ενδιαφέρον στο παιδί σαν αντιπερισπασμό. Χωρίς να καταλάβει ότι η πρόθεση μας είναι να ξεχαστεί

Καλημέρα!

Βασικά διάβασα που έγραψε η @Annitamik ότι το παιδί "έπεσε στα πατώματα από το κλάμα" κι έκανα εικόνα την μικρή μας κόρη που στην κυριολεξία το έχει κάνει αυτό κάποιες φορές (ευτυχώς το σταματάει σύντομα). Δηλαδή όντως ξαπλώνει κάτω και γκρινιαζοκλαψουρίζει. Δεν το έκανε η μεγάλη ποτέ και το είδαμε στην μικρή και την πρώτη φορά γουρλώσαμε μάτια, λέγαμε από που προέκυψε αυτό;! Ήταν σαν κάτι βιντεάκια που τα παιδάκια ξαπλώνουν κάτω και κοιτάνε αν τα βλέπεις κι αν ναι κλαψουρίζουν, αν όχι έρχονται δίπλα σου-στο οπτικό σου πεδίο και το κάνουν (δεν μπορείς να αγνοήσεις και το κωμικό του πράγματος).

Τέλοσπάντων, όταν το έκανε αυτό κι όταν και τώρα κάποιες φορές φωνάζει-γκρινιάζει παρατεταμένα (πλέον κάποιες φορές μας βάζει τις φωνές κανονικότατα όταν δεν συμφωνούμε μαζί της σε κάτι -3ετών- "Γίνεται και ΠΑΡΑγίνεται μαμά!", "Μπορώ και ΠΑΡΑμπορώ!" κλπ της έχει κολλήσει το "παρά" το βάζει για έμφαση :D), εγώ της λέω "Θα ήθελες να παίξουμε κάτι/να πάμε βόλτα/να φάμε κάτι; Θα πρέπει πρώτα να ηρεμήσεις, να μην φωνάζεις για να μπορέσουμε να παίξουμε/να ετοιμαστούμε για βόλτα/να φτιάξουμε ένα σνακ". Αυτό εννοούσα να έχει πρώτα σωστή συμπεριφορά. Δηλαδή να σταματήσει να κάνει χαμό, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

6 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Εμένα προς το παρόν ξυπνάει ακόμα με βρεγμένη πάνα.

Εντάξει λογικό είναι, μην αγχώνεσαι κ εμένα πρωτού τον μάθω να κάνει τσισα στην τουαλέτα συνήθως βρεγμένη ήταν η πσνα του το πρωί. Μετά έμαθε να το ελέγχει

7 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Μία φορά θηλάζεις , συγκεκριμένα τη νύχτα; Νομίζω είσαι πολύ καλά! Αν το σκεφτείς , μόνο ένας θηλασμός είναι να κοπεί. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε σύντομα:)

Τις πολυ τελευταιες μερες εχει γινει αυτο. Μεσα στις γιορτες θηλαζε φουλ. Απλα μια βδομαδα τωρα δεν κοιμαται μεσημερι. Ηπιε ομως 2 μερες το πρωι, μια το μεσημερι (χωρις υπνο) και μια ενδιαμεσα στη νυχτα αν θυμαμαι καλα.

Παντως εγω στενοχωριεμαι αν σκεφτω οτι καποια στιγμη θα ειναι η τελευταια φορα :-P:-P Αλλα προσπαθω να σκεφτομαι οτι ετσι ειναι το φυσιολογικο. Μονο αν θελω να κανω κατι αλλο την ωρα που ζηταει εκνευριζομαι, ή αν με ξυπνησει τη νυχτα. Αλλες φορες με βολευει να αραξουμε στον καναπε, να πινει κ να χαζευω ιντερνετ κι ετσι δεν της αρνουμαι :-P (Προφανως αυτο δεν βοηθαει να το κοψει)

7 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση! Και για το πλαίσιο σκέψης που μου δίνεις. Το έχω σκεφτεί και εγώ ότι το παιδί μου δεν το κάνει συνειδητά, ότι πραγματικά ένιωθε άσχημα, αλλά να ξέρεις είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους γύρω, πχ ακόμα θηλάζεις, σε χειρίζεται κτλ. Είναι λάθος, αλλά μας κάνουν να αμφιβάλλουμε ώρες ώρες

Το τι λενε οι αλλοι ειναι μαστιγα. Εγω σχεδον ντρεπομαι που θηλαζει ακομα και χαιρομαι που δεν ζηταει δημοσιως πια. Ειπα και στον αντρα μου να μην το αναφερει σε κοσμο, για να νομιζουν οτι εχουμε σταματησει... Γιατι θα θεωρουν οτι δεν ειναι δυνατον να μη μπορω να επιβαλλω στη μικρη αυτο που θελω. Που με τροπους επιβολης οπως εκαναν στη γενια μας (για ολα τα θεματα) μπορει να μπορουσα, αλλα τελικα τι εμεινε; Φοβομασταν τους γονεις μας και δεν θεωρω οτι αυτος ειναι ο σκοπος! Θελω να νιωθει οτι της παρεχω την ασφαλεια που ζηταει.

Επισης οι αλλοι που τους φαινεται περιεργο, δεν το λενε απαραιτητως για να κρινουν. Μπορει να πιστευουν οτι ετσι ειναι το σωστο, επειδη ετσι τους εχουν πει οι γιατροι τους. Σε πολυ καλη μου φιλη ο παιδιατρος της ειπε οτι μετα τους 9 μηνες δεν προσφερει τιποτα ο θηλασμος, μεχρι το ετος να το κοψει και με το που θα μπουν οι στερεες την ωρα στερεου γευματος οσο κι αν της ζηταει γαλα να μη δινει για να μαθει οτι εκεινη την ωρα δεν εχει γαλα και να μην τη χειριζεται. Κι ετσι πριν το ετος επινε μονο πρωι βραδυ και το εκοψε πανευκολα. Η κοπελα τα ακολουθησε, λογικο ειναι, γιατρος της ειναι κι εχει καθε λογο να πιστευει οτι αυτα ειναι τα σωστα και αυτα που λεει η δικη μου γιατρος (τα εντελως αντιθετα) ειναι λαθος. (Η δικια μου ελεγε οταν μπουν οι στερεες δεν πειραζει να δινω μια κουταλιτσα φαΐ, λιγο στηθος, αλλη μια κουταλιτσα, παλι στηθος κλπ, για να κανει ομαλη μεταβαση το παιδι). Που για να το κοψει ευκολα και σε αυτη την ηλικια ναι σωστα της τα ειπε, αλλα εγω ας πουμε δεν ηθελα να σταματησω πριν τους 18 μηνες, οπότε δεν θα μου ταιριαζε αυτος ο τροπος πχ γιατι ηδη μετα τους 18 πλεον δεν μπορει να επιτευχθει ετσι.

6 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Θα πρέπει πρώτα να ηρεμήσεις, να μην φωνάζεις για να μπορέσουμε να παίξουμε/να ετοιμαστούμε για βόλτα/να φτιάξουμε ένα σνακ". Αυτό εννοούσα να έχει πρώτα σωστή συμπεριφορά. Δηλαδή να σταματήσει να κάνει χαμό, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

Με παιδί τριών ετών και πάνω μπορείς να επικοινωνήσεις διαφορετικά από ο,τι στα δύο(νομίζω τόσο είναι ηλικιακά το παιδί της κοπέλας που ρώτησε για τον αποθηλασμο). Στα δύο δεν νομίζω οτι το παιδί μπορεί να προσαρμόσει την συμπεριφορά του, να ηρεμήσει μόνο του κτλ. Σε εμάς έπιανε ο αντιπερισπασμός ίσως για αυτό ερμήνευσα κι έτσι το σχόλιο σου. 

Καλησπέρα και καλή χρονιά! 

Θέλω να αποθηλάσω και ήθελα να δώσω το γάλα Guigoz, μοιάζει με το γάλα μου διότι το πρώτο μου παιδί αυτό πήρε, αλλά έχει μάλλον καταργηθεί δεν μπορώ να το βρω. 

Μου πρότεινε η παιδίατρος σαν παρόμοιο το Nativa αλλά δεν το παίρνει και αυτό που λίγο κατάπιε το έβγαλε γουλίτσα :shock: έχει και παράξενη γεύση πως να το εξηγήσω σαν αυτό του σιδήρου :blink:... Ξέρετε κάποιο παρόμοιο;;;; 

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, Thundercats! είπε:

Θέλω να αποθηλάσω και ήθελα να δώσω το γάλα Guigoz, μοιάζει με το γάλα μου διότι το πρώτο μου παιδί αυτό πήρε, αλλά έχει μάλλον καταργηθεί δεν μπορώ να το βρω. 

Μου πρότεινε η παιδίατρος σαν παρόμοιο το Nativa αλλά δεν το παίρνει και αυτό που λίγο κατάπιε το έβγαλε γουλίτσα :shock: έχει και παράξενη γεύση πως να το εξηγήσω σαν αυτό του σιδήρου :blink:... Ξέρετε κάποιο παρόμοιο;;;; 

Πόσο είναι το παιδί? 

Δεν ξέρω για να σε βοηθήσω για τις μάρκες γαλα που ρωτάς, αλλά γράφω μήπως και καταλάβουμε καλύτερα ή  το δει κάποια άλλη μαμά και απαντήσει. 

17 ώρες πρίν, Thundercats! είπε:

Αν είναι 1 χρόνων κ πάνω υπάρχουν κάτι γάλατα σε χάρτινη συσκευασία του ενός λίτρου που είναι πιο γευστικά από την σκόνη κ το πίνουν πιο εύκολα

12 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Πόσο είναι το παιδί? 

Δεν ξέρω για να σε βοηθήσω για τις μάρκες γαλα που ρωτάς, αλλά γράφω μήπως και καταλάβουμε καλύτερα ή  το δει κάποια άλλη μαμά και απαντήσει. 

10 μηνών. 

Καλησπέρα και καλή χρονιά με

υγεία σε σας κ τις οικογένειες σας!!Βρίσκομαι στη φάση αποθηλασμού και συγκεκριμένα του μεσημεριανού.Ο μπέμπης τρώει λίγο μεσημεριανό οπότε του δίνω κ γάλα γιατί δεν έχει φάει πολύ κ πεινάει.Φυσικά δεν θέλει να πιει ούτε το ξένο γάλα  (εχω αλλάξει μέχρι στιγμής δυο μάρκες)ούτε το δικό μου αντλημένο σε μπιμπερό.Θέλω λοιπόν να ρωτήσω το εξής:τι να κάνω; Να τον αφήσω κ να προσπαθήσω λίγη ώρα αργότερα ή να μην του δώσω τίποτα; Σημειωτέον κοιμάται με στήθος το μεσημέρι κ αν δεν κοιμηθεί την ώρα που θέλει έχει γκρίνια κ σε συνδυασμό με τα δόντια που βγάζει ταλαιπωρείται πολύ!!Τα ενδιάμεσα γεύματα θηλασμού κατάφερα πολύ εύκολα να τα κόψω γιατί τα έχω αντικαταστήσει με φρουτόκρεμα γιαούρτι και αυγό  που του αρέσουν κ δεν του λείπει το γάλα.Στα δύσκολα όμως(πρωινό-μεσημεριανό και βραδινό) βλέπω μεγάλη δυσκολία!!Αναμένω τις απαντήσεις σας!!!!!:rolleyes:

16 ώρες πρίν, Georgia Ts είπε:

υγεία σε σας κ τις οικογένειες σας!!Βρίσκομαι στη φάση αποθηλασμού και συγκεκριμένα του μεσημεριανού.Ο μπέμπης τρώει λίγο μεσημεριανό οπότε του δίνω κ γάλα γιατί δεν έχει φάει πολύ κ πεινάει.Φυσικά δεν θέλει να πιει ούτε το ξένο γάλα  (εχω αλλάξει μέχρι στιγμής δυο μάρκες)ούτε το δικό μου αντλημένο σε μπιμπερό.Θέλω λοιπόν να ρωτήσω το εξής:τι να κάνω; Να τον αφήσω κ να προσπαθήσω λίγη ώρα αργότερα ή να μην του δώσω τίποτα; Σημειωτέον κοιμάται με στήθος το μεσημέρι κ αν δεν κοιμηθεί την ώρα που θέλει έχει γκρίνια κ σε συνδυασμό με τα δόντια που βγάζει ταλαιπωρείται πολύ!!Τα ενδιάμεσα γεύματα θηλασμού κατάφερα πολύ εύκολα να τα κόψω γιατί τα έχω αντικαταστήσει με φρουτόκρεμα γιαούρτι και αυγό  που του αρέσουν κ δεν του λείπει το γάλα.Στα δύσκολα όμως(πρωινό-μεσημεριανό και βραδινό) βλέπω μεγάλη δυσκολία!!Αναμένω τις απαντήσεις σας!!!!!:rolleyes:

Δεν γνωρίζω να σε συμβουλεύσω σχετικά με το πόσο να επιμένεις εξαρτάται και από την ηλικία του μωρού. Μέχρι 12 μηνών όμως είναι σημαντικό να πίνει επαρκή ποσότητα γάλακτος. Πολλά θηλάζοντα δεν δέχονται το μπιμπερο. Το νερό πως το πίνει; Έχεις δοκιμάσει να δώσεις γάλα με ποτήρι ή καλαμάκι; Έχεις δοκιμάσει να δώσει το γάλα σου άλλος χωρίς να είσαι μπροστά;

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Zuchi είπε:

Δεν γνωρίζω να σε συμβουλεύσω σχετικά με το πόσο να επιμένεις εξαρτάται και από την ηλικία του μωρού. Μέχρι 12 μηνών όμως είναι σημαντικό να πίνει επαρκή ποσότητα γάλακτος. Πολλά θηλάζοντα δεν δέχονται το μπιμπερο. Το νερό πως το πίνει; Έχεις δοκιμάσει να δώσεις γάλα με ποτήρι ή καλαμάκι; Έχεις δοκιμάσει να δώσει το γάλα σου άλλος χωρίς να είσαι μπροστά;

Το μωρό έχει κλείσει τους 9 μήνες.Το νερό το πίνει με το μπιμπερό αλλά σκέφτομαι να αρχίσω να χρησιμοποιώ ποτηράκι σιγα σιγα. Ναι έχουν προσπαθήσει κ ο άντρας μου κ η μητέρα μου αλλά χωρίς επιτυχία κ χωρίς να είμαι παρούσα εγώ.Θα δοκιμάσω να δώσω το γάλα με ποτηρι μηπως και καταφέρει να το πιει έστω κ λίγο δηλαδή.

On 19/1/2022 at 2:59 ΜΜ, Georgia Ts είπε:

Εγώ θα σου πω τι έκανα και με τα 2 παιδιά μου. Στο πρώτο παιδί δεν μπόρεσα καθόλου να δώσω μπουκάλι κατά τον αποθηλασμό, έφτασα στο αμήν δεν ήξερα άλλο τι να κάνω και μου είπε η παιδίατρος ότι πλέον αφού τα δοκίμασες όλα θα το κάνεις απότομα, δηλαδή σταματάς τον θηλασμό και του δίνεις μόνο ξένο, το πολύ σε 3 μέρες θα το πάρει, πρέπει να πεινάσει για να το πάρει. Έπαθα σοκ λέω τι λέτε δεν μπορώ να το κάνω είναι άκαρδο :(, τέλος αναγκαστικά το έκανα, μια μέρα ήταν όλο και όλο έκλαιγε γκρίνιαζε ε και το βράδυ έκανε δέκατα, μάλλον από την ταραχή του, τελικά το πήρε και αυτό ήταν την επόμενη μέρα το πήρε κανονικά και αυτό ήταν ούτε ζήτησε το στήθος :shock:.

Στο δεύτερο τώρα το άρχισα πρόσφατα, πήρε μπουκάλι με νερό λίγο ίσα ίσα αλλά το γάλα με τίποτα το έφτυνε και το τράβαγε! Προχτές λοιπόν σκεφτόμουν να παραλείψω ένα γεύμα να πεινάσει και να δώσω το γάλα που πήρα, αυτό φαντάσου ούτε η γεύση του δεν της άρεσε γιατί ενώ το χαμομήλι και νερό πίνει σε αυτό γούρλωνε τα μάτια και το έφτυνε δεν της άρεσε το έφτυνε συνέχεια, άρχισε λοιπόν να γκρινιάζει την έκανα μπάνιο να χαλαρώσει και εκεί που προσπαθούσα να το δώσω ήρθε το άλλο μου παιδί και άρχισε να της κάνει γκριμάτσες με μια κουδουνίστρα  της έκανε αντιπερισπασμό και ως δια μαγείας άρχισε να καταπίνει :shock: δεν το πίστευα ήπιε και τα 60ml. Χτες κάναμε το ίδιο, ήπιε 90 ml και σήμερα μόνη της 100ml... Το γράφω και μου φαίνεται απίστευτο! 

Αυτά έκανα ελπίζω να βοήθησα... Κάθε μωράκι και διαφορετικό :x

Καλή επιτυχία! 

1 ώρα πρίν, Thundercats! είπε:

Εγώ θα σου πω τι έκανα και με τα 2 παιδιά μου. Στο πρώτο παιδί δεν μπόρεσα καθόλου να δώσω μπουκάλι κατά τον αποθηλασμό, έφτασα στο αμήν δεν ήξερα άλλο τι να κάνω και μου είπε η παιδίατρος ότι πλέον αφού τα δοκίμασες όλα θα το κάνεις απότομα, δηλαδή σταματάς τον θηλασμό και του δίνεις μόνο ξένο, το πολύ σε 3 μέρες θα το πάρει, πρέπει να πεινάσει για να το πάρει. Έπαθα σοκ λέω τι λέτε δεν μπορώ να το κάνω είναι άκαρδο :(, τέλος αναγκαστικά το έκανα, μια μέρα ήταν όλο και όλο έκλαιγε γκρίνιαζε ε και το βράδυ έκανε δέκατα, μάλλον από την ταραχή του, τελικά το πήρε και αυτό ήταν την επόμενη μέρα το πήρε κανονικά και αυτό ήταν ούτε ζήτησε το στήθος :shock:.

Στο δεύτερο τώρα το άρχισα πρόσφατα, πήρε μπουκάλι με νερό λίγο ίσα ίσα αλλά το γάλα με τίποτα το έφτυνε και το τράβαγε! Προχτές λοιπόν σκεφτόμουν να παραλείψω ένα γεύμα να πεινάσει και να δώσω το γάλα που πήρα, αυτό φαντάσου ούτε η γεύση του δεν της άρεσε γιατί ενώ το χαμομήλι και νερό πίνει σε αυτό γούρλωνε τα μάτια και το έφτυνε δεν της άρεσε το έφτυνε συνέχεια, άρχισε λοιπόν να γκρινιάζει την έκανα μπάνιο να χαλαρώσει και εκεί που προσπαθούσα να το δώσω ήρθε το άλλο μου παιδί και άρχισε να της κάνει γκριμάτσες με μια κουδουνίστρα  της έκανε αντιπερισπασμό και ως δια μαγείας άρχισε να καταπίνει :shock: δεν το πίστευα ήπιε και τα 60ml. Χτες κάναμε το ίδιο, ήπιε 90 ml και σήμερα μόνη της 100ml... Το γράφω και μου φαίνεται απίστευτο! 

Αυτά έκανα ελπίζω να βοήθησα... Κάθε μωράκι και διαφορετικό :x

Καλή επιτυχία! 

Σ ευχαριστώ πολύ πολύ!!Θα τα δοκιμάσω όλα!!Σήμερα που δεν έφαγε το μεσημεριανό προσπάθησα εγώ η ίδια με ξένο σε μπουκάλι αλλά το έφτυνε.Είπα να τον ξεγελάσω να παίξουμε ερχόταν πάνω μου κ έκλαιγε έχει τον πόνο απ τα δόντια υπέκυψα κ του έδωσα στήθος.Αυτό που με αγχώνει είναι που ενώ χρησιμοποιούμε μπιμπερό για το νερό κ μας αρέσει κιόλας όταν του έδωσα το δικό μου σε μπιμπερό δεν ήπιε ούτε αυτό. Αύριο θα εξαφανιστώ για λίγες ώρες ελπίζοντας να το πιει από την πείνα του.:sad:

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα, μάλλον εντελώς απρόσμενα αποθηλαζω. Έχω δυόμιση μέρες να θηλάσω, έρχεται η μαμά στο σπίτι αυτές τις μέρες και δοκιμάσαμε να τη κοιμήσει αυτή ενώ είμαι και εγώ σπίτι και πέτυχε! Το παιδί το ίδιο προς το παρόν είναι σούπερ, μου ζήτησε μόνο μια φορά και της είπα ότι δεν έχω πια γάλα και το δέχτηκε . Ελπίζω να συνεχίσει να το αντιμετωπίζει το ίδιο καλά.

Το ερώτημα μου είναι επειδή έγινε ξαφνικά όλο αυτό χωρίς να το προγραμματίζω και ενώ θήλαζα μεσημέρι, βράδυ και στα ενδιάμεσα ξυπνήματα, τώρα δεν έχω θηλάσει καθόλου δυόμιση μέρες. Χθες το βράδυ πρηζοταν ειδικά το ένα στήθος που πάντα είχε περισσότερο γάλα και έβγαλα κάποιες φορές με το χέρι , έβαλα κρύες κομπρεσες κτλ. Σήμερα δεν έχω σκληρά σημεία στα στήθη, τα βλέπω συνέχεια για τυχόν σκληρά σημεία, είναι μαλακά μεν αλλά τα νιώθω βαριά γεμάτα γάλα. Δεν τα πείραξα, δεν έβγαλα γάλα για να μη δώσω ερέθισμα. Άλλα μήπως δεν κάνει κιόλας να μένω με το γάλα;

1 hour ago, Annitamik είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, μάλλον εντελώς απρόσμενα αποθηλαζω. Έχω δυόμιση μέρες να θηλάσω, έρχεται η μαμά στο σπίτι αυτές τις μέρες και δοκιμάσαμε να τη κοιμήσει αυτή ενώ είμαι και εγώ σπίτι και πέτυχε! Το παιδί το ίδιο προς το παρόν είναι σούπερ, μου ζήτησε μόνο μια φορά και της είπα ότι δεν έχω πια γάλα και το δέχτηκε . Ελπίζω να συνεχίσει να το αντιμετωπίζει το ίδιο καλά.

Το ερώτημα μου είναι επειδή έγινε ξαφνικά όλο αυτό χωρίς να το προγραμματίζω και ενώ θήλαζα μεσημέρι, βράδυ και στα ενδιάμεσα ξυπνήματα, τώρα δεν έχω θηλάσει καθόλου δυόμιση μέρες. Χθες το βράδυ πρηζοταν ειδικά το ένα στήθος που πάντα είχε περισσότερο γάλα και έβγαλα κάποιες φορές με το χέρι , έβαλα κρύες κομπρεσες κτλ. Σήμερα δεν έχω σκληρά σημεία στα στήθη, τα βλέπω συνέχεια για τυχόν σκληρά σημεία, είναι μαλακά μεν αλλά τα νιώθω βαριά γεμάτα γάλα. Δεν τα πείραξα, δεν έβγαλα γάλα για να μη δώσω ερέθισμα. Άλλα μήπως δεν κάνει κιόλας να μένω με το γάλα;

απο οσο ξερω δ πειραζει.αν δ σε ενοχλει,δ ασχολεισαι

αλλα αυτο απο οσα ειχα διαβασει

αν θες κανε κ μια ερωτηση σε συμβουλο

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Άντε τέλεια τα νέα σου, μπράβο!!!! Εγώ στην πρώτη μου κόρη όταν αποθηλασα, μετά από 3-4 μέρες ένιωθα το στήθος αρκετά πρησμένο κ έβγαλα λίγο με το θηλαστρο, όχι πολύ, όσα ίσα 30μλ για να ανακουφιστούν. Από τότε μετά δεν ξανά πρηστηκαν. Απ' ότι θυμάμαι φορούσα κιόλας σουτιέν με μπανελα για να είναι πιο σφικτό

1 hour ago, mama16 είπε:

Άντε τέλεια τα νέα σου, μπράβο!!!! Εγώ στην πρώτη μου κόρη όταν αποθηλασα, μετά από 3-4 μέρες ένιωθα το στήθος αρκετά πρησμένο κ έβγαλα λίγο με το θηλαστρο, όχι πολύ, όσα ίσα 30μλ για να ανακουφιστούν. Από τότε μετά δεν ξανά πρηστηκαν. Απ' ότι θυμάμαι φορούσα κιόλας σουτιέν με μπανελα για να είναι πιο σφικτό

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

απο οσο ξερω δ πειραζει.αν δ σε ενοχλει,δ ασχολεισαι

αλλα αυτο απο οσα ειχα διαβασει

αν θες κανε κ μια ερωτηση σε συμβουλο

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!! Και εγώ αυτό είχα στο μυαλό μου ότι δεν πειράζουμε το στήθος αν δε μας ενοχλεί, ωστόσο είπα να ρωτήσω για εμπειρίες. Θα το δω πως θα πάει και αν με προβληματίσει θα μιλήσω με τη γυναικολόγο μου

Απιστευτο που το δεχεται τοσο ευκολα ενω θηλαζε τοσο πολυ! Θυμισε μου ηλικια! Η δικια μου, 3 παρα 3 μηνες, εχει κανα 20ημερο που πινει μονο για το πρωτο κοιμισμα της νυχτας, γιατι εκοψε τον μεσημεριανο υπνο. Καποιες μερες ζηταει κι αλλη μια φορα (μεσημερι ή πρωι), αλλα οχι καθε μερα. Και μια φορα προσφατα ζητησε σε νυχτερινο ξυπνημα (που δεν συνεβαινε σχεδον ποτε). Και μια φορα κοιμηθηκε "χωρις γαλα", οπως λεει, και μαλιστα ξαπλωμενη με εμενα, που ειπα οτι "κρυωναν τα βυζακια" (δεν ηταν και ψεματα!) Παρολο που πινει λιγοτερο ομως, σε καθε συζητηση περι σταματηματος ειναι πολυ αρνητικη, στενοχωριεται και στρεσαρεται και λεει οτι θελει να πιει "πολλες φορες ακομα"! Και "ειμαι μεγαλη αλλα πινω ακομα" :-P Αυτα στις γενικες συζητησεις. Την ωρα του υπνου αν προρεινω να κοιμηθουμε χωρις γαλα, επισης ειναι αρνητικη κ λεει οτι θελει να πιει. Αν πω πιο ξεκαθαρο οχι θα πλανταξει, δεν βοηθαει και η νυστα, και πραγματικα τη λυπαμαι να της το κανω, καταλαβαινω οτι ειναι σοκ που η μαμα της δεν θελει πια να της δωσει. Εντωμεταξυ εμενα δεν με ενοχλει το οτι πινει, αλλωστε ειναι πολυ λιγο, αντιθετως βολευει γιατι κοιμαται κυριολεκτικα στο 5λεπτο, απλα ειναι αντικειμενικα μεγαλη πια, δηλαδη πλεον δεν το λεω καν οτι θηλαζει ακομα γιατι ξερω οτι θα με κοιτανε ειτε σαν κολλημενη με το θηλασμο ειτε με στυλ "σε κανει ο,τι θελει, δεν μπορεις να βαλεις ορια, σε χειριζεται" κλπ κλπ κλπ

πρίν από 9 λεπτά , little lamb είπε:

Απιστευτο που το δεχεται τοσο ευκολα ενω θηλαζε τοσο πολυ! Θυμισε μου ηλικια! Η δικια μου, 3 παρα 3 μηνες, εχει κανα 20ημερο που πινει μονο για το πρωτο κοιμισμα της νυχτας, γιατι εκοψε τον μεσημεριανο υπνο. Καποιες μερες ζηταει κι αλλη μια φορα (μεσημερι ή πρωι), αλλα οχι καθε μερα. Και μια φορα προσφατα ζητησε σε νυχτερινο ξυπνημα (που δεν συνεβαινε σχεδον ποτε). Και μια φορα κοιμηθηκε "χωρις γαλα", οπως λεει, και μαλιστα ξαπλωμενη με εμενα, που ειπα οτι "κρυωναν τα βυζακια" (δεν ηταν και ψεματα!) Παρολο που πινει λιγοτερο ομως, σε καθε συζητηση περι σταματηματος ειναι πολυ αρνητικη, στενοχωριεται και στρεσαρεται και λεει οτι θελει να πιει "πολλες φορες ακομα"! Και "ειμαι μεγαλη αλλα πινω ακομα" :-P Αυτα στις γενικες συζητησεις. Την ωρα του υπνου αν προρεινω να κοιμηθουμε χωρις γαλα, επισης ειναι αρνητικη κ λεει οτι θελει να πιει. Αν πω πιο ξεκαθαρο οχι θα πλανταξει, δεν βοηθαει και η νυστα, και πραγματικα τη λυπαμαι να της το κανω, καταλαβαινω οτι ειναι σοκ που η μαμα της δεν θελει πια να της δωσει. Εντωμεταξυ εμενα δεν με ενοχλει το οτι πινει, αλλωστε ειναι πολυ λιγο, αντιθετως βολευει γιατι κοιμαται κυριολεκτικα στο 5λεπτο, απλα ειναι αντικειμενικα μεγαλη πια, δηλαδη πλεον δεν το λεω καν οτι θηλαζει ακομα γιατι ξερω οτι θα με κοιτανε ειτε σαν κολλημενη με το θηλασμο ειτε με στυλ "σε κανει ο,τι θελει, δεν μπορεις να βαλεις ορια, σε χειριζεται" κλπ κλπ κλπ

Βγαλε απο το μυαλο σου οτι ειναι αντικειμενικα μεγαλη. Δ ισχυει κτ τετοιο

Δ ισχυει τπτ απο οσα πιστευεις οτι σκεφτονται, κ αν σε πιεζει αυτο κ ειναι η αφορμη να θες να αποθηλασεις, προσωπικα θεωρω οτι δ πρεπει να "πιεζεστε"

πρίν από 18 λεπτά , vicky86 είπε:

Βγαλε απο το μυαλο σου οτι ειναι αντικειμενικα μεγαλη. Δ ισχυει κτ τετοιο

Δ ισχυει τπτ απο οσα πιστευεις οτι σκεφτονται, κ αν σε πιεζει αυτο κ ειναι η αφορμη να θες να αποθηλασεις, προσωπικα θεωρω οτι δ πρεπει να "πιεζεστε"

Δεν ειναι μονο αυτο, ειναι κι οτι θελουμε δευτερο παιδι κ δεν θελω να συνδεσει τον αποθηλασμο με την εγκυμοσυνη (την οποια βεβαια θελουμε εδω και καποιους μηνες κι ακομα δεν εχει κατσει, οποτε παρατεινεται κι ο αποθηλασμος καθε φορα). Τωρα για το τι σκεφτονται, δεν ειναι ακριβως λογος να αποθηλασω, αλλα σιγουρα ειναι λογος που αποφευγω να πω οτι θηλαζει ακομα. Γιατι απλα αφ'ενος με κουραζουν λιγο οι μεγαλυτερες (γενιά των μαμαδων μας) που τα ξερουν ολα και "συμβουλευουν" κρινοντας, κι αφ'ετερου βλεπω μια απομακρυνση απο φιλες που αποθηλασαν πολυ νωριτερα και που γενικα ακολουθουν αλλες τακτικες (σε διατροφη, τροπους διαπαιδαγωγησης, βαθμο ενασχολησης με ρουχαλακια, παιχνιδια κλπ) και σκεφτομαι οτι μπορει να εχουν αρχισει να με θεωρουν "μανουλιτσα" και με στενοχωρει αυτο. Μπορει να ειναι και ασχετο βεβαια, απομακρυνση λογω υποχρεωσεων ή λογω social distancing ας πουμε, αλλα ποτε δεν ξερεις.

πρίν από 16 λεπτά , little lamb είπε:

Προς το παρόν το δέχεται, δε ξέρω τι αντίδραση θα μου βγάλει μετά γενικά. Εύχομαι να πάνε όλα κατ ευχήν γιατί δε μπορεί να έρχεται και η μαμά μου να τη κοιμίζει για πάντα, κάποια στιγμή θα αναγκαστώ να το κάνω εγώ , οπότε τότε θα δούμε πως θα πάει αν θα βγάλει αντίδραση ή όχι. Γιατί για το θέμα του απόθηλασμού είμαι αποφασισμένη, εμένα τελευταία όχι πεντάλεπτο , μια ώρα μπορεί να κανει στο στήθος , πράγμα που μου προκαλεί απίστευτη δυσφορία και νεύρα. Τελευταία και μόνο με εμένα τα κάνει αυτά. Όταν λείπω δουλειά και τη κοιμίζει είτε ο άντρας μου είτε η μαμά μου κοιμάται γρήγορα. Εύχομαι πάντως να το δεχτεί εύκολα το παιδί και στην συνέχεια. 25 μηνών είναι η δική μου. 

Συμφωνώ με τη Βίκυ αν γενικά δε σε πιέζει ο θηλασμός μην το κόβεις επειδή θεωρείς ότι είναι μεγάλη. Εμένα πάντα μου άρεσε ο θηλασμός αλλά τώρα τελευταία που έχει θέμα με τον ύπνο δε κοιμάται απευθείας, δεν ηρεμεί με το στήθος, πιπιλαει και στριφογυρίζει που μέχρι τώρα δεν τα έκανε,δε μπορώ ειλικρινά να την έχω τόσην ώρα στο στήθος, για αυτό τον τελευταίο καιρό θέλω να το κόψω. Όσο για την ευκολία στην αποδοχή και στο τι θέλει το ίδιο το παιδί, θα σου πω ότι μόνη μου προσπάθησα να αποθηλασω και δε μπόρεσα καθόλου . Την απασχολεί η γιαγιά και με βοήθησε αυτό και μόνο. Επίσης, το σταδιακό την προκαλούσε μπέρδεμα σε μας προσωπικά. Δε μπορούσε να καταλάβει το παιδί γιατί να θηλάζει βράδυ πριν τον ύπνο και όχι μεσημέρι πριν τον ύπνο, αφού και για τα δύο ήθελε στήθος. Τι να πω...Αν θες αν περάσουν λίγες μέρες μπορώ να σου γράψω πως πάει η κατάσταση αφού είμαστε σε κοινή φάση τώρα

πρίν από 16 λεπτά , little lamb είπε:

και σκεφτομαι οτι μπορει να εχουν αρχισει να με θεωρουν "μανουλιτσα" και με στενοχωρει αυτο

Μη σκέφτεσαι τι σκέφτονται οι άλλοι για το τι κάνεις για το παιδί σου. Κανείς αυτό που πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για αυτό

πρίν από 11 λεπτά , Annitamik είπε:

Μη σκέφτεσαι τι σκέφτονται οι άλλοι για το τι κάνεις για το παιδί σου. Κανείς αυτό που πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για αυτό

Ναι δεν εχουμε σκοπο να αλλαξουμε κατι ως προς το παιδι για αλλους, προφανως, απλα εχουμε σταματησει να τα πολυσυζηταμε, ενω αρχικα μιλουσαμε πολυ για τα παιδια, τι τρωνε, τι λενε οι παιδιατροι μας, πώς κοιμουνται, για καροτσια, για καρεκλακια, τι νεο διαβασαμε περι διαπαιδαγωγησης κλπ επειδη ηταν παρομοιες ηλικιες, απλα σιγα σιγα φανηκαν μεγαλες αποκλισεις, που προσωπικα δεν με πειραζουν, δικαιωμα του καθενος να κανει ο,τι θελει με το παιδι τους, απλως αναρωτιεμαι αν η απομακρυνση σχετιζεται, αν ας πουμε θεωρηθηκαν κριτικη αυτες οι συζητησεις ή αν απλα τις (μας) βαριουνταν κλπ. Μπορει και τιποτα να μη συμβαινει. Τελος παντων, εκτος θεματος ολα αυτα αλλα τα'βγαλα απο μεσα μου γιατι τα σκεφτομαι πολυ τις τελευταιες μερες!

8 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Γιατί για το θέμα του απόθηλασμού είμαι αποφασισμένη, εμένα τελευταία όχι πεντάλεπτο , μια ώρα μπορεί να κανει στο στήθος , πράγμα που μου προκαλεί απίστευτη δυσφορία και νεύρα.

Σκέψου εμένα έτσι ήταν πάντα. Στασίδι στο στήθος, πιπίλισμα κι άγιος ο Θεός. Γι' αυτό είχα φρικάρει και προσπαθούσα να αποθηλάσω σαν τρελή. Βάλτο αυτό πακέτο με τους κλειστούς παιδικούς πέρυσι κι εμένα σε τηλεργασία, να σκάνε τα μέιλ δέκα-δέκα κι εγώ να είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι τρία τέταρτα με τον μικρό να πιπιλάει, και μετά να ξυπνάει στο μισάωρο και να πρέπει να πάω για αλλά είκοσι λεπτά να τον ξανακοιμήσω, και κάπως έτσι νομίζω μπορείτε να καταλάβετε όλες γιατί δεν έχω τολμήσει ακόμα να κάνω δεύτερο παιδί. :D

1 hour ago, Ilaeira είπε:

Σκέψου εμένα έτσι ήταν πάντα. Στασίδι στο στήθος, πιπίλισμα κι άγιος ο Θεός. Γι' αυτό είχα φρικάρει και προσπαθούσα να αποθηλάσω σαν τρελή. Βάλτο αυτό πακέτο με τους κλειστούς παιδικούς πέρυσι κι εμένα σε τηλεργασία, να σκάνε τα μέιλ δέκα-δέκα κι εγώ να είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι τρία τέταρτα με τον μικρό να πιπιλάει, και μετά να ξυπνάει στο μισάωρο και να πρέπει να πάω για αλλά είκοσι λεπτά να τον ξανακοιμήσω, και κάπως έτσι νομίζω μπορείτε να καταλάβετε όλες γιατί δεν έχω τολμήσει ακόμα να κάνω δεύτερο παιδί. :D

Χαχα! Κι εμενα οταν ηταν πιο μικρη ετσι καθοταν, πολλη ωρα. Απλα δεν δουλευα οπότε δεν με πειραζε, χαζευα κινητο ωωωρες (εγραφα κι εδω φουλ :-P ) Στο κοιμισμα το βραδυ ενω κοιμοταν γρηγορα, δεν μπορουσα μετα να της το βγαλω απο το στομα. Απο μια ηλικια και περα, που δεν θυμαμαι ποτε ηταν, ισως γυρω στα 2, δεν τα κανει αυτα. Και τωρα δηλαδη αν δεν τη σταματησω μπορει να κατσουμε ωρα, αλλα αν πω οτι πρεπει να κανω κατι δεν την πειραζει. Ή το αφηνει και μονη της πλεον μετα απο κανα τεταρτο. Αλλα πολλες φορες με βολευει κι εμενα να κατσω για ωρα να χαζευω παρα να κανω δουλειες κ δεν τη σταματαω :-P Ευτυχως που πλεον δεν πολυπινει τη μερα, γιατι δεν θα αποθηλαζε ποτε με τη μαμα-καναπεδού που εχει μπλεξει. Το βραδυ να σκεφτειτε εχει κοιμηθει, το εχει βγαλει απο το στομα, και καθομαι εκει για κανα μισαωρο εξτρα, βαριεμαι να σηκωθω :-P Αυτο που μου προκαλει εμενα agitation (αν ειναι αυτο) ειναι αν ζητησει ενδιαμεσα στη νυχτα. Επειδη δεν το εκανε ποτε, απο πριν το ετος, δεν το εχω συνηθισει καθολου, και οποτε συμβαινει (μιλαμε για μια στις 15 το πολυ) ειμαι μεσα σε τρελα νευρα, πινει κ θελω να το βγαλει επειγοντως. Ευτυχως τωρα τελευταια δεχεται πιο ευκολα να πω οτι κρυωνω ή ποναω ας πουμε κ να πιει μονο 5-10' κ μετα να κοιμηθουμε απλως ξαπλωμενες μαζι. Ή απλα ζηταει τον μπαμπα (ακομα καλυτερα :-P ) Σου λεει τι να σε κανω εσενα χωρις γαλα; Χαχα!

Το αλλο δυσκολο σε εμας ειναι οτι για το πρωτο κοιμισμα της εχει κολλησει να γινεται στον καναπε κ να τη μεταφερω μετα κοιμισμενη (με σκαλα, σημειωτεον). Ενω γενικα ειναι πολυ συνεργασιμο παιδι, εχει κατι τετοια κολληματακια... Και φυσικα η νυστα εκεινη την ωρα δεν βοηθαει στην αρνηση. Ελπιζω να περασει συντομα αυτη η φαση γιατι οσο παει βαραινει -περα απο το οτι θα μπορουσε να γινει επικινδυνο φυσικα.

13 ώρες πρίν, little lamb είπε:

κι αφ'ετερου βλεπω μια απομακρυνση απο φιλες που αποθηλασαν πολυ νωριτερα και που γενικα ακολουθουν αλλες τακτικες (σε διατροφη, τροπους διαπαιδαγωγησης, βαθμο ενασχολησης με ρουχαλακια, παιχνιδια κλπ) και σκεφτομαι οτι μπορει να εχουν αρχισει να με θεωρουν "μανουλιτσα" και με στενοχωρει αυτο. Μπορει να ειναι και ασχετο βεβαια, απομακρυνση λογω υποχρεωσεων ή λογω social distancing ας πουμε, αλλα ποτε δεν ξερεις.

μπορει να ειναι τυχαιο.κ οπως λες διαφορες αποψεων υπαρχουν κ για αλλα θεματα.δ ειναι ωραιο να γινεται αυτο,να απομακρυνονται οταν απλα επιλεγουμε διαφορετικα πραγματα χωρις να πιεζει κανεις τον αλλον η να υπαρχει κριτικη,αλλα συμβαινει,ειναι στεναχωρο αλλα δ μπορεις να κανεις κτ γι αυτο.καταλαβαινω οτι δ θες να μιλας,εχεις κουραστει.κ εγω ισως να μην ξεκινουσα συζητηση,αλλα δ θα "φοβομουν" κ να απαντησω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...