Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρνηται να κοιμηθει το μεσημερι!!!(15 μηνων)

Κατερίνα24

Recommended Posts

Καλημερα κ καλη χρονια!!!

Η μικρη μου 15 μηνων εδω κ λιγες μερες αρνειται να κοιμηθει το μεσημερι..ενω νυσταζει κ την περνει ο υπνος ξυπναει στο 5λεπτο κ κλαιει παρα πολυ σχεδον τσιριζει, η μπορει καποιες φορες να αρχισει το κλαμα στην κουνια λιγη ωρα αφοτου την αφησω.. αυτο μου το κανει μερα παρα μερα... καποιες φορες μαλιστα αρνειται κ τον πρωινο υπνο...(11.30)..χθες ηταν με μιση ωρα υπνο ολη μερα...Κοιμηθηκε στην βολτα κατά τις 12...το μεσημερι παλι τα ιδια..συνολικα με 10,5 ωρες υπνο.. σας εχει τυχει ποτε κατι τετοιο?? Δεν ξερω τι να κανω..ειναι πολυ μικρη για να κοιμαται τοσο λιγο...δεν το εχει ξανακανει αυτο...κοιμοταν μια χαρα...1ωρα το πρωι κ αλλη 1-1,5 το μεσημερι.. Σκεφτηκα να κοψω τον πρωινο υπνο αλλα την πρωτη φορα που μου το εκανε αυτό αρνηθηκε να κοιμηθεί το πρωι κ ουτε το μεσημερι κοιμηθηκε...τι συμβαινει ξαφνικα? καμια ιδεα? `

ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Μάλλον έχει έρθει η ώρα για την μετάβαση στον έναν υπνο την ημέρα, ταιριάζει και η ηλικία! Θα συγχωνεύσεις τους 2 υπνους σε έναν, φέρνοντας σταδιακά τον πρωινό υπνο αργότερα. Για παράδειγμα, αν τώρα κοιμάται το πρωί κατα τις 11.30, θα αρχίσεις να την βάζεις καθε μέρα ή καθε δυο μέρες 15' αργοτερα μέχρι να φτάσει π.χ. 12.30 ή 13.00. Εννοείται ότι δεν θα την ξαναβαζεις το μεσημέρι, αλλα μέχρι να προσαρμοστεί θα πρέπει να την βάζεις νωρίτερα το βράδυ, αναλόγως με το τι ώρα ξυπνάει και πόσες ώρες αντέχει ξύπνια.

Υ.Γ.: Κοριτσια ζω! Δεν πολυκοιμαμαι αλλα ζω! Το κοριτσάκι μου γεννήθηκε στις 20/12, όλα πήγαν μια χαρα, τώρα προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας! Θα επανέλθω σύντομα!

Κατερίνα μην ανησυχείς!

Έτσι ακριβώς όπως τα λέει η deena είναι!Ενοχλητικό πολύ,ειδικά όταν έχεις βρει το ρυθμό σου και έχεις βάλει πρόγραμμα σε δουλειές κλπ... , αλλά έτσι είναι ,τί να κάνουμε;!

Κι εγώ αυτό έκανα : μετέφερα τον πρωινό ύπνο λίγο αργότερα σιγά σιγά , όχι επειδή το ήξερα , αλλά επειδη το ίδιο το μωρό μου έδειχνε σημάδια νύστας αργότερα απ'ότι συνήθως.

Ένα μεγάλο λάθος είναι να προσπαθούμε να κοιμήσουμε ένα παιδί που δεν

νυστάζει.Για παράδειγμα , εμένα κοιμόταν κάθε πρωί στις 10.Όταν ήμασταν σ'αυτή τη φάση , πήγαινε 10 και η μικρή δε νύσταζε.Την έβαζα με το ζόρι, νευρίαζε και το αποτέλεσμα;Δεν κοιμόταν καθόλου.Έτσι περίμενα να δω σημάδια νύστας για να την κοιμήσω και πλέον κοιμάται μια φορά τη μέρα στις 11.30 με 11.45.Αν θέλει να κάνει κακά ,ξυπνάει και μπορεί να ξανακοιμηθεί καμιά ώρα κατά τις 14.45.

Υ.Γ. Deenaκι να σου ζήσει!!Ελπίζω να μπήκες στο κλαμπ μας(του ΜΘ) που τόσο ήθελες!

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, πότε είναι περίπου αυτή η ηλικία που κανουν τους 2 ύπνους της μέρας 1; Έμένα είναι 13,5 μηνών και καμιά φορά κοιμάται το πρωί, κατα τις 11.00 δηλαδή, 1,5 ώρα (πολύ δηλαδή, συνηθως κοιμάται τρία τεταρτα) τις φορές αυτές δεν νυσταζει μετα κατα τις 15.30 που νυσταζει συηθως και μένει ξυπνιος και νυσταζει στις 18.00, απου προσπαθουμε να τον ξαγρυπνησουμε λίγο με παιχνίδια κλπ γιατι εαν κοιμηθει εκεινη την ώρα πάει το βράδυ.. Είναι ώρα να κάνω κι εγω αυτο που λέτε; Να μεταφέρω τον πρωινό ύπνο λίγο αργότερα όσο γίνεται;

Χαρούλα, εσύ που λές ότι κοιμάται στις 11.30, τι ώρα ξυπνάει το πρωί; Πόσο μηνών είναι; Και όταν κάνει τον έναν ύπνο, πόση ώρα κοιμάται;

Νιάρα μου, δεν υπάρχει στάνταρ ηλικία για αυτή την αλλαγή.

Απλά,το παιδί σου σου το δείχνει με τον τρόπο του , όπως καλή ώρα ο δικός σου!

Είναι καιρός να αρχίσεις να μεταφέρεις 15 λεπτά αργότερα (τη μέρα) τον ύπνο του.Αύριο 11.15 , μεθαύριο 11.30 κ.ο.κ....Μέχρι να δεις οτι του φτάνουν οι ώρες ύπνου της μέρας ,ώσπου να έρθει η ώρα του βραδινού ύπνου.

Εμένα είναι 17 μηνών , κοιμάται στις 20.30-21.00 και ξυπνάει το πρωί στις 7-8.

Κοιμάται γύρω στις 11.30 ,μπορεί και 12.00 , με διάρκεια στη χειρότερη σε καμιά ώρα και στην καλύτερη ένα δίωρο.

Αυτό που προσπαθείς να τον κρατήσεις το απόγευμα ξύπνιο ,για να μην κοιμηθεί απο τις 18.00 , δεν του δημιουργεί υπερένταση;

Διαφημίσεις

Νιάρα, και ο δικός μου είναι 13 μηνών, και το πρωί αντέχει ακριβώς 4 ώρες μέχρι τον ύπνο του που συμβαίνει συνήθως μεταξύ 12.30-13.30 για μία ώρα ή μια +20", και μετά αντέχει χωρίς γκρίνια μέχρι τις 20.00, όπου ξεκινάω την ρουτίνα ύπνου και τελικά κοιμάται γύρω στις 20.30-20.50. Αλλά μέχρι πριν 2-3 βδομάδες ακόμη είχαμε δυο ύπνους 1) 12-13.00 και 16.30-17.20 αλλά, δυστυχώς, μετά ήταν υπερβολικά ξεκούραστος μέχρι πολύ αργά και για βράδυ κοιμόταν στις 22.00, οπότε περικόπηκε ο δεύτερος ύπνος.

793cp3.png

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, πότε είναι περίπου αυτή η ηλικία που κανουν τους 2 ύπνους της μέρας 1; Έμένα είναι 13,5 μηνών και καμιά φορά κοιμάται το πρωί, κατα τις 11.00 δηλαδή, 1,5 ώρα (πολύ δηλαδή, συνηθως κοιμάται τρία τεταρτα) τις φορές αυτές δεν νυσταζει μετα κατα τις 15.30 που νυσταζει συηθως και μένει ξυπνιος και νυσταζει στις 18.00, απου προσπαθουμε να τον ξαγρυπνησουμε λίγο με παιχνίδια κλπ γιατι εαν κοιμηθει εκεινη την ώρα πάει το βράδυ.. Είναι ώρα να κάνω κι εγω αυτο που λέτε; Να μεταφέρω τον πρωινό ύπνο λίγο αργότερα όσο γίνεται;

Χαρούλα, εσύ που λές ότι κοιμάται στις 11.30, τι ώρα ξυπνάει το πρωί; Πόσο μηνών είναι; Και όταν κάνει τον έναν ύπνο, πόση ώρα κοιμάται;

Δεν ειναι τελείως στάνταρ, γύρω στους 15 μηνες, αν και το πιο ασφαλές σημάδι ειναι ότι το ίδιο το παιδι οταν ειναι έτοιμο για την μετάβαση αρχίζει και πολεμά τον έναν απο τους δυο υπνους, συνήθως τον δεύτερο.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, ναι το ξέρω φυσικά ότι δεν είναι στανταρ, και κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό κλπ κλπ Απλά ρώτησα γιατι φαίνεται να συμβαίνει συχνά από ότι έχω καταλάβει,και να δω πότε το συνηθιζουν τα περισσοτερα μωράκια.

Αυτό που προσπαθείς να τον κρατήσεις το απόγευμα ξύπνιο ,για να μην κοιμηθεί απο τις 18.00 , δεν του δημιουργεί υπερένταση;

ε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, έτσι κι αλλιώς τον κοιμίζω αυτές τις μέρες νωρίτερα κατα τις 20.00 ενώ κανονικά κοιμάται γύρω στις 21.00.. Καλά δεν έχει συμβεί και τόσες πολλές φορές, στην αρχή είμαστε ακόμα!!

είχαμε δυο ύπνους 1) 12-13.00 και 16.30-17.20 αλλά, δυστυχώς, μετά ήταν υπερβολικά ξεκούραστος μέχρι πολύ αργά και για βράδυ κοιμόταν στις 22.00, οπότε περικόπηκε ο δεύτερος ύπνος.

Έτσι κι εμένα εαν τύχει να ξυπνησει μετα τις 17.00 το βράδυ έχουμε ξενύχτι...:roll:

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα σας! Είμαι νέο μέλος και αυτή είναι ή πρώτη μου δημοσίευση ελπίζω να με βοηθήσετε λίγο...έχω ένα μπέμπη 8 μηνών και δε κοιμάται το μεσημέρι με τίποτα το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να πέφτει για ύπνο από τις 8! Και φυσικά στις 5 άντε 6 το πρωί είμαστε στο πόδι! Καμιά ιδέα τί μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας! Είμαι νέο μέλος και αυτή είναι ή πρώτη μου δημοσίευση ελπίζω να με βοηθήσετε λίγο...έχω ένα μπέμπη 8 μηνών και δε κοιμάται το μεσημέρι με τίποτα το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να πέφτει για ύπνο από τις 8! Και φυσικά στις 5 άντε 6 το πρωί είμαστε στο πόδι! Καμιά ιδέα τί μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Καλημέρα!

Όσο και αν ακούγεται περίεργο και δεν γίνεται πιστευτό πολλές φορές, η βασικότερη και συνηθέστερη αιτία που ένα μωρό ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί (εξαιρουμένης της πείνας βεβαίως) είναι η υπερβολική κούραση (overtiredness), όταν δηλαδή πέφτει για ύπνο το βράδυ αποκαμωμένο από την εξάντληση.

Για την περίπτωσή σου Νατάσα, 8 το βράδυ ως ώρα ύπνου για ένα μωρό 8 μηνών δεν είναι καθόλου νωρίς, είναι η ιδανική ώρα ύπνου ακόμα και όταν το παιδί κάνει ημερήσιους ύπνους, πόσο μάλλον για το δικό σου που δεν κάνει.

Το βασικό σου θέμα/πρόβλημα και αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείς είναι όχι να το κάνεις να κοιμάται αργότερα για να ξυπνάει αργότερα (θα έχεις τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα!!!!), αλλά να εισάγεις ημερήσιους ύπνους, τουλάχιστον 2 για την ηλικία αυτή, έναν το πρωί και έναν το μεσημέρι. Αλήθεια, σωστά καταλαβαίνω ότι το μωρό δεν κοιμάται καθόλου μέσα στην ημέρα? Ούτε καν το πρωί? Πώς είναι γενικά το πρόγραμμά του?

ΝατασαΔημ, καλημέρα

έχω μία κόρη 10 μηνών, και από περίπου 2 μηνών δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου στη διάρκεια της ημέρας. Μιλάμε για 2 το πολύ μισάωρα μέσα στη μέρα (και φυσικά όχι κάθε μέρα). Κι εμάς 21:00 είναι πάρα πολύ κουρασμένη, και γκρινιάζει-κλαίει αν δεν βρίσκεται στο κρεββάτι της, ενώ κάποιες φορές αποκοιμιέται και δεν πίνει όλο το γάλα της. Οπότε εφόσον κοιμάται 21:00, όπως καταλαβαίνεις 06:30-07:00 είναι όρθια. Βέβαια, τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει λίγο παραταθεί ο ύπνος της και ξυπνάει μετά τις 07:30-08:00.

Εμείς ξέρεις τι κάνουμε και καμιά φορά πιάνει; τη βάζουμε στο δωμάτιό της, κλείνοντας εντελώς το πατζούρι, και ανοίγουμε μια μουσικούλα με νανουρίσματα (συνθήκες νύχτας, δηλαδή), κι έτσι μπορεί να ξεγελαστεί και να κοιμηθεί στη διάρκεια της ημέρας λίγο παραπάνω, δηλαδή 45λεπτά με 1,5 ώρα. Αλλά και πάλι στις 21:00 είναι κομμάτια... απλώς τώρα τελευταία καθυστερεί να ξυπνήσει το πρωί (ευτυχώς)

ΝατασαΔημ, καλημέρα

έχω μία κόρη 10 μηνών, και από περίπου 2 μηνών δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου στη διάρκεια της ημέρας. Μιλάμε για 2 το πολύ μισάωρα μέσα στη μέρα (και φυσικά όχι κάθε μέρα). Κι εμάς 21:00 είναι πάρα πολύ κουρασμένη, και γκρινιάζει-κλαίει αν δεν βρίσκεται στο κρεββάτι της, ενώ κάποιες φορές αποκοιμιέται και δεν πίνει όλο το γάλα της. Οπότε εφόσον κοιμάται 21:00, όπως καταλαβαίνεις 06:30-07:00 είναι όρθια. Βέβαια, τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει λίγο παραταθεί ο ύπνος της και ξυπνάει μετά τις 07:30-08:00.

Εμείς ξέρεις τι κάνουμε και καμιά φορά πιάνει; τη βάζουμε στο δωμάτιό της, κλείνοντας εντελώς το πατζούρι, και ανοίγουμε μια μουσικούλα με νανουρίσματα (συνθήκες νύχτας, δηλαδή), κι έτσι μπορεί να ξεγελαστεί και να κοιμηθεί στη διάρκεια της ημέρας λίγο παραπάνω, δηλαδή 45λεπτά με 1,5 ώρα. Αλλά και πάλι στις 21:00 είναι κομμάτια... απλώς τώρα τελευταία καθυστερεί να ξυπνήσει το πρωί (ευτυχώς)

Osin,

Πραγματικά μόνο με τέτοιες συνθήκες μπορεί ένα μωρό αυτής της ηλικίας να κοιμηθεί μέσα στην ημέρα. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, αλλά πολλοί γονείς διστάζουν να βάλουν τα μωρά τους κατά την διάρκεια της ημέρας για ύπνο υπό συνθήκες νύχτας...το έκανα κι εγώ στο μεγάλο μου παιδί για να είμαι ειλικρινής, προσπαθούσα να τον κοιμίσω στο σαλόνι, στο καρότσι, στο ρηλάξ κλπ, οπουδήποτε εκτός από την κούνια στο δωμάτιό του, με αποτέλεσμα όντως να κοιμάται μόνο αυτά τα σκόρπια μισάωρα. Μόνο όταν πια τον έβαλα στο δωμάτιο άρχισε να κοιμάται περισσότερο.

Πάντως, όσο περισσότερο και καλύτερα κοιμάται το μωρό μέσα στην ημέρα, τόσο καλύτερο (και περισσότερο) βραδυνό ύπνο έχει...

Deena, στη δική μας περίπτωση απλώς υπάρχει το εξής θέμα, το σπίτι είναι διώροφο (με τα υπνοδωμάτια επάνω), ενώ τη μικρή σε καθημερινή βάση κρατάει μία κοπέλα στο ισόγειο, που έχουμε διαμορφώσει χώρο με πάρκο, μία δεύτερη κούνια (που μας έδωσε ένας φίλος) κλπ. Όσο είναι με την κοπέλα, λοιπόν, κάθεται κάτω και την κοιμίζει στην κούνια που έχουμε εκεί (αν κοιμηθεί). Αυτό με το δικό της δωμάτιο το κάναμε το προηγούμενο ΣΚ που την είχαμε εμείς, είχε γκρίνια κι έτριβε τα ματάκια της και δε μπορούσε να κοιμηθεί με τίποτα. Όντως, αποκοιμήθηκε για πολύ περισσότερη ώρα στο δικό της δωματιο με συνθήκες νύχτας, και το είπα και στην κοπέλα να το κάνει.

Διαφημίσεις

Deena, στη δική μας περίπτωση απλώς υπάρχει το εξής θέμα, το σπίτι είναι διώροφο (με τα υπνοδωμάτια επάνω), ενώ τη μικρή σε καθημερινή βάση κρατάει μία κοπέλα στο ισόγειο, που έχουμε διαμορφώσει χώρο με πάρκο, μία δεύτερη κούνια (που μας έδωσε ένας φίλος) κλπ. Όσο είναι με την κοπέλα, λοιπόν, κάθεται κάτω και την κοιμίζει στην κούνια που έχουμε εκεί (αν κοιμηθεί). Αυτό με το δικό της δωμάτιο το κάναμε το προηγούμενο ΣΚ που την είχαμε εμείς, είχε γκρίνια κι έτριβε τα ματάκια της και δε μπορούσε να κοιμηθεί με τίποτα. Όντως, αποκοιμήθηκε για πολύ περισσότερη ώρα στο δικό της δωματιο με συνθήκες νύχτας, και το είπα και στην κοπέλα να το κάνει.

Και μένα το σπίτι διώροφο είναι με τα υπνοδωμάτια πάνω, με την ενδοεπικοινωνία αυτό το θέμα ξεπερνιέται εύκολα, αν έχει και κάμερα ακόμα καλύτερα. Εγώ την δικιά μου την κοίμιζα στον πάνω όροφο στην κούνια της από 2 μηνών για τους ημερήσιους ύπνους, γιατί στον κοινό χώρο ήταν και ο αδερφός της, ο οποίος έπαιζε, γκρίνιαζε, έβλεπε τηλεόραση κ.λπ. και ήταν αδύνατον να κοιμηθεί εκεί. Τώρα βέβαια έμαθε εκεί και δεν μπορεί να κοιμηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από κρεβάτι (π.χ. καρότσι, καρεκλάκι αυτοκινήτου κ.λπ.), αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία :?:???::?

(...) Τώρα βέβαια έμαθε εκεί και δεν μπορεί να κοιμηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από κρεβάτι (π.χ. καρότσι, καρεκλάκι αυτοκινήτου κ.λπ.), αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία :?:???::?

:D

Ε, εντάξει, πουθενά "δεν τα πιάνουμε"....

Καλησπερα, στο θεμα υπνου θα συμφωνησω αλλη μια φορα ΑΠΟΛΥΤΑ με την Deena!Εμενα ο μικρος ευτυχως απο 2 μηνων κοιμαται σερι ολο το βραδυ κι αυτο γιατι επιδιωξα να τον κοιμιζω νωρις!Δλδ 21:00-21:30 το βραδυ κοιμοταν ηδη..(χωρις νανουρισματα κτλ. τον ειχα μαθει μονο του αλλα αυτο ειναι περιττο) ολα καλα τοσους μηνες ωσπου στον 5ο ή 6ο δεν θυμαμαι καλα ενω παντα το πρωι ξυπνουσε μετα τις 8:30-9:00 ξυπαναει 6:00!:shock: Σοκ εγω..δεν καταλαβαινω γιατι...συνεχιζεται αυτο και 2η μερα και μου λεει ο αντρας μου τον κοιμιζεις νωρις και αλλα τετοια..οκ του λεω θα τον κρατησω παραπανω να δεις οτι ειναι χειροτερο...κι ετσι εκανα..τον εβαλα 23:00 για υπνο και ξυπναει 6:00 παλι!:shock: Ασε με του λεω να κανω αυτο που νομιζω και τον βαζω τον μικρο 20:00 για υπνο το βραδυ!Το πρωι σηκωθηκε 9:00!Απο τοτε 20:30 με 21:00 τον εχω βαλει ηδη για υπνο και το πρωι πλεον πλεον σηκωνεται μετα 9:00!!Οσο πιο νωρις ΤΟΣΟ πιο καλα!;);)

αααα να συμπληρωσω ημερησιους ειχαμε παντα κι ευτυχως εχουμε ακομη...μολις φαει το πρωι ξανακοιμαται, ξυπναει τρωει φρουτα ξανακοιμαται..ξυπναει τρωει μεσημεριανο κοιμαται, και το απογευμα κρεμα ξανακοιμαται και ξανακοιμαται και το βραδυ!Καμια φορα κοβει το απογευματινο, αλλα οκ..δεν εχουμε γκρινια!

Καλημέρα!

Όσο και αν ακούγεται περίεργο και δεν γίνεται πιστευτό πολλές φορές, η βασικότερη και συνηθέστερη αιτία που ένα μωρό ξυπνάει πολύ νωρίς το πρωί (εξαιρουμένης της πείνας βεβαίως) είναι η υπερβολική κούραση (overtiredness), όταν δηλαδή πέφτει για ύπνο το βράδυ αποκαμωμένο από την εξάντληση.

Για την περίπτωσή σου Νατάσα, 8 το βράδυ ως ώρα ύπνου για ένα μωρό 8 μηνών δεν είναι καθόλου νωρίς, είναι η ιδανική ώρα ύπνου ακόμα και όταν το παιδί κάνει ημερήσιους ύπνους, πόσο μάλλον για το δικό σου που δεν κάνει.

Το βασικό σου θέμα/πρόβλημα και αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείς είναι όχι να το κάνεις να κοιμάται αργότερα για να ξυπνάει αργότερα (θα έχεις τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα!!!!), αλλά να εισάγεις ημερήσιους ύπνους, τουλάχιστον 2 για την ηλικία αυτή, έναν το πρωί και έναν το μεσημέρι. Αλήθεια, σωστά καταλαβαίνω ότι το μωρό δεν κοιμάται καθόλου μέσα στην ημέρα? Ούτε καν το πρωί? Πώς είναι γενικά το πρόγραμμά του?

Καλησπέρα το πρωί κοιμάται κατά τις 11 με 12 για καμιά ώρα αλλά δε ξανά κοιμάται μετά μέσα στη μέρα δηλαδή μία ώρα του αρκεί μέχρι το βράδυ

Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις συμβουλές και τη βοήθεια σας! Δοκιμασα να κλείνω όλα τα παντζούρια και έχω κάποια αποτελέσματα όχι καθημερινά αλλά σε μεγαλύτερη συχνότητα! Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια σας!::)

Καλησπέρα το πρωί κοιμάται κατά τις 11 με 12 για καμιά ώρα αλλά δε ξανά κοιμάται μετά μέσα στη μέρα δηλαδή μία ώρα του αρκεί μέχρι το βράδυ

Κοίτα...αυτό δεν παίζει! Μία ώρα ύπνου μέσα στην ημέρα δεν αρκεί κατά κανόνα ούτε σε δίχρονο παιδί. Από το συνολικό σας πρόγραμμα το μόνο που δεν πρέπει να πειράξεις είναι η ώρα του βραδυνού ύπνου, η οποία είναι μια χαρά...και αργά κοιμάται μην σου πω αν κοιμάται τόσο λίγο την ημέρα. Η δικιά μου κόρη στην αντίστοιχη ηλικία κοιμόταν στις 19.30 μέχρι τις 7.30 το πρωί (με ένα ξύπνημα για φαγητό βέβαια) παρόλο που κοιμόταν 2 φορές μέσα στην ημέρα, οι αντοχές σε αυτή την ηλικία είναι πολύ περιορισμένες.

Πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις συμβουλές και τη βοήθεια σας! Δοκιμασα να κλείνω όλα τα παντζούρια και έχω κάποια αποτελέσματα όχι καθημερινά αλλά σε μεγαλύτερη συχνότητα! Και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια σας!::)

Αυτό να συνεχίσεις να κάνεις και έχε το νου σου στα σημάδια της κούρασης...μην τα προσπερνάς! Το κλάμα ή ακόμα και το τρίψιμο των ματιών είναι καθυστερημένο σημάδι, ήδη το παιδί έχει νυστάξει πολύ. Στην θέση σου κάθε 3-4 ώρες θα έβαζα το παιδί για ύπνο, υπό τις συνθήκες που λές (κλειστά παντζούρια κ.λπ.).

Deena δυστυχώς όταν λεω του αρκεί εννοώ πως ξυπνάει και δε ξανακοιμαται σκέφτομαι μήπως φταίει οτι βγάζουμε τα πανω δοντάκια τωρα αλλα του βάζω αλοιφη και τον ανακουφίζει! Όπως είπες κι εσυ κατα κανόνα ίσως να μην ισχύει και γι αυτο ρώτησα εδω τι μπορώ να κανω! (Προς Θεού το μυνημα δεν ειναι ούτε ειρωνικό ούτε και θελω οποιαδήποτε αντιπαράθεση άγριου τύπου αλλα και ούτε σε αμφισβητώ!)

Deena δυστυχώς όταν λεω του αρκεί εννοώ πως ξυπνάει και δε ξανακοιμαται σκέφτομαι μήπως φταίει οτι βγάζουμε τα πανω δοντάκια τωρα αλλα του βάζω αλοιφη και τον ανακουφίζει! Όπως είπες κι εσυ κατα κανόνα ίσως να μην ισχύει και γι αυτο ρώτησα εδω τι μπορώ να κανω! (Προς Θεού το μυνημα δεν ειναι ούτε ειρωνικό ούτε και θελω οποιαδήποτε αντιπαράθεση άγριου τύπου αλλα και ούτε σε αμφισβητώ!)

Ναι καλέ, κι εγώ δεν το είπα στραβά, ούτε παίρνω τίποτα ανάποδα!:):):)

Η συμπεριφορά ενός τόσο μικρού μωρού μπορεί πολύ εύκολα να σε μπερδέψει, όλες το έχουμε πάθει, ειδικά στα πρώτα παιδιά που δεν έχουμε την πρότερη εμπειρία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μωράκι χρειάζεται αρκετό ύπνο, άρα :

α) Επιδιώκεις να το βάζεις συχνά για ύπνο μέσα στην ημέρα μόλις εντοπίσεις τα πρώτα σημάδια νύστας (π.χ. γκρινίτσα, απλανές βλέμμα)...γενικώς αφού περάσουν γύρω στις 3 ώρες με το παιδί ξύπνιο άρχισε να το παρατηρείς, σε αυτή την ηλικία στις 4 ώρες περίπου (αν όχι νωρίτερα) νυστάζουν.

β) Σβήνεις φώτα, κάνεις ησυχία και το βάζεις στην κούνια του ακόμα και για τους ημερήσιους ύπνους.

γ) Δεν προσπαθείς να το κρατήσεις ξύπνιο το βράδυ μέχρι πιο αργά με την ελπίδα να σου ξυπνήσει αργότερα το πρωί. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα!

Σε ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές! Θα ξεκινήσω απο αυριο κιόλας να τις εφαρμόσω! Να τον βάζω δηλαδη πιο συχνά για ύπνο! Προφανώς εκανα λάθος που τον άφηνα και δεν προσπαθούσα περισσότερο να τον βάλω για ύπνο! Η αληθεια ειναι οτι αφού δεν κοιμόταν τον άφηνα κι εγω νομίζοντας οτι δε πειράζει αλλα διαπίστωσα το λάθος μου! Και παλι ευχαριστώ όλες για τις άμεσες απαντήσεις και τη βοήθεια σας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...