Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οικονομική κρίση και έξοδα σπιτιού

tsagbaby

Recommended Posts

Just now, Chrysoum είπε:

Ναι κατανοώ όσα λες, και έχω ακούσει και από φίλους μου αυτό ακριβώς που αναφέρεις, ότι δεν φεύγουν από το σπίτι που είναι, γιατί οι τιμές έχουν ξεφύγει. Επίσης καταλαβαίνω και αυτό που λέει η @love kidsγια το κεφάλαιο και την δανειοδότηση. Αν ήταν τόσο εύκολο να έχεις σπίτι, οι περισσότεροι που είχαν οικογένεια δεν θα νοικιαζαν. Δεν γνωρίζω πόσο είναι το κεφάλαιο που απαιτείται στην Ελλάδα, στις περισσότερες χώρες είναι 15%. Τώρα για τα δάνεια παίζουν πολλοί παράγοντες, υπέθεσα όμως ότι εάν κάποιος μπορεί να δικαιολόγησει 1000 ευρώ από το εισόδημα του για ενοίκιο, τότε, θεωρητικα πάντα, θα μπορούσε να αιτηθεί στεγαστικό δάνειο.

Στο Βερολίνο όντως έγινε αυτό που λες και γι αυτό άλλωστε ήταν και αρκετά φθηνότερα τα ενοίκια από ότι σε Αμβούργο και Μόναχο, παρόλο που το Βερολίνο ήταν η πρωτεύουσα. Το 2015 εγώ έδινα 800 ευρώ για 65 τετραγωνικά σε καλή περιοχή του Βερολίνου συμπεριλαμβανομένης και της θέρμανσης. Είμαι σίγουρη ότι αν δεν υπήρχε το πλαφόν θα είχαν ξεφύγει οι τιμές δεδομένου ότι το 2015 το Airbnb ήταν ήδη πολύ δημοφιλές. Δυστυχώς όμως όπως λες στην Αθήνα το θεωρώ πολύ δύσκολο να επιβληθεί κάτι τέτοιο. 

Όποιος δίνει €1000 για ενοίκιο μάλλον μπορεί να πάρει και δάνειο. Οι υπόλοιποι όμως που ψάχνουν με χαμηλότερο ενοικιο και δε φεύγουν από αυτό στο οποίο κατοικούν τώρα, διότι οι τιμές έχουν ξεφύγει, σίγουρα δεν μπορούν να πάρουν δάνειο. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 112
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, love kids said:

Όποιος δίνει €1000 για ενοίκιο μάλλον μπορεί να πάρει και δάνειο. Οι υπόλοιποι όμως που ψάχνουν με χαμηλότερο ενοικιο και δε φεύγουν από αυτό στο οποίο κατοικούν τώρα, διότι οι τιμές έχουν ξεφύγει, σίγουρα δεν μπορούν να πάρουν δάνειο. 

Ναι, λογικο. Ουσιαστικά αυτό αναρωτήθηκα αρχικά είναι εάν έχουν ξεφύγει και οι τιμες αγοράς τόσο όσο και οι τιμές ενοικίου 

Just now, Chrysoum είπε:

Ναι, λογικο. Ουσιαστικά αυτό αναρωτήθηκα αρχικά είναι εάν έχουν ξεφύγει και οι τιμες αγοράς τόσο όσο και οι τιμές ενοικίου 

Νομίζω ναι αλλά επειδή εγώ νοικιάζω και σε περίπτωση μετακόμισης πάλι θα νοικιάσω, δεν ξέρω ακριβώς τι επικρατεί για όσους επιθυμούν να αγοράσουν σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Just now, love kids είπε:

Νομίζω ναι αλλά επειδή εγώ νοικιάζω και σε περίπτωση μετακόμισης πάλι θα νοικιάσω, δεν ξέρω ακριβώς τι επικρατεί για όσους επιθυμούν να αγοράσουν σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Δανειο μπορεις να παρεις μεχρι το 75% της αξιας του ακινητου. Η τραπεζα στελνει εκτιμητη ακινητων και εκεινος βγαζει ενα ποσο που θεωρει οτι αξιζει το σπιτι. Απο αυτο το ποσο,αν το επιτρεπει το εισοδημα σου,παιρνεις το 75% σε δανειο

34 minutes ago, Chrysoum said:

Τώρα σοβαρα είναι ο ΕΝΦΙΑ 3600 τον χρόνο για ένα διαμέρισμα ακόμη κι αν είναι σε σχετικά καλή περιοχή των Αθηνών;

Εμένα δεν μου βγαίνει πάντως πάνω από 500 ευρώ (ναι είναι εκτός Αττικής), αλλά τόση απόκλιση; πόση είναι η τιμή ζωνης στην Αγία Παρασκευή; 

Που και έτσι να είναι, μένουν 700 ευρώ από τα 1000 του ενοικίου. Δεν λέω ότι το να αγοράσεις είναι το καλύτερο για όλους, εμένα όμως θα μου ταίριαζε (και μάλλον θα με συνέφερε) περισσότερο. 

Όχι, δεν είναι τόσο ο Ενφια. Εμένα για 115 τετραγωνικά στα Μελίσσια είναι 105 ευρώ το μήνα (το πεντάμηνο)

Διαφημίσεις

Just now, love kids said:

Κι αυτό δεν είναι απόλυτο, υπάρχουν ιδιώτες γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα που μπορεί να βγάζουν πάρα πολλά λεφτά "μαύρα" ώστε να δίνουν 1000+ για ενοίκιο αλλά δεν ξέρω αν θα τους έδινε η τράπεζα δάνειο για το δηλωμενο εισόδημα τους 

Just now, maripoz said:

Κι αυτό δεν είναι απόλυτο, υπάρχουν ιδιώτες γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα που μπορεί να βγάζουν πάρα πολλά λεφτά "μαύρα" ώστε να δίνουν 1000+ για ενοίκιο αλλά δεν ξέρω αν θα τους έδινε η τράπεζα δάνειο για το δηλωμενο εισόδημα τους 

Γι αυτό είπα και εγώ πιο πάνω εάν μπορεί κανείς να δικαιολογησει με το εισόδημα του, γιατί παίζει αρκετό αδηλωτο εισόδημα. 

Just now, maripoz είπε:

Έχεις δίκιο, ναι. Αν το χρήμα δεν είναι δηλωμένο, πώς να πάρεις δάνειο;

Just now, Chrysoum είπε:

Γι αυτό είπα και εγώ πιο πάνω εάν μπορεί κανείς να δικαιολογησει με το εισόδημα του, γιατί παίζει αρκετό αδηλωτο εισόδημα. 

Σωστά!

1 hour ago, Yovanna είπε:

Όχι, δεν είναι τόσο ο Ενφια. Εμένα για 115 τετραγωνικά στα Μελίσσια είναι 105 ευρώ το μήνα (το πεντάμηνο)

Παίζει η περιοχή, και η παλαιότητα. Ειδικά το τελευταίο, αλλάζει δραματικά τα πράγματα, καινούριο σπίτι, είναι δράμα :( 

Just now, ΑΡΓΚ said:

Παίζει η περιοχή, και η παλαιότητα. Ειδικά το τελευταίο, αλλάζει δραματικά τα πράγματα, καινούριο σπίτι, είναι δράμα :( 

Σίγουρα. Το δικό μου είναι 20ετίας.

Διαφημίσεις

On 10/4/2021 at 11:10 ΜΜ, Super.mum είπε:

Παιδιά δεν παίρνεις παράγκα με 300 ευρώ μόνο ! Εμείς είμαστε έξω από Αθήνα αλλά και εδώ τα ενοίκια είναι απελπισία. Εμείς είχαμε την επιλογή να μένουμε στα πεθερικά μας αλλά δεν θέλαμε. Όποτε αναγκαστικά νοικιάσαμε. Δίνουμε 520 ευρώ με 3 υπνοδωμάτια για μονοκατοικία και λέμε ότι μας έχει κάτσει λαχείο. Δεν φεύγουμε με τίποτα από εδώ ... Εκτός και αν μας διώξουν χα χα 

Βρε. Μπας και μένεις εκεί που εμένα? Χαχα. Τόσα δίναμε κι εμείς 3 δωμάτια μονοκατοικία! :O Αν έχει και τρελή υγρασία το μπάνιο τότε σίγουρα θα'ναι τρελή συμπτωση :P

8 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Βρε. Μπας και μένεις εκεί που εμένα? Χαχα. Τόσα δίναμε κι εμείς 3 δωμάτια μονοκατοικία! :O Αν έχει και τρελή υγρασία το μπάνιο τότε σίγουρα θα'ναι τρελή συμπτωση :P

Χαχαχα όχι δεν έχει υγρασία το μπάνιο. Βασικά έχει δυο μπάνια , το ένα είναι τεράστιο και το άλλο είναι πολύ μικρό. :-P δυο είχε και το δικό σας ; Ξέρεις δεν θέλω να πω περιοχή να μην καρφωθώ χαχα

8 ώρες πρίν, diane2020 είπε:

Α όχι δεν παίζει γιατί τώρα θυμήθηκα που λέγανε ότι μέναν πριν από εμάς ένα ζευγάρι με μια ηλικιωμένη χωρίς παιδιά. Όποτε δεν ήσασταν εσείς :-P

πρίν από 43 λεπτά , Super.mum είπε:

Χαχαχα όχι δεν έχει υγρασία το μπάνιο. Βασικά έχει δυο μπάνια , το ένα είναι τεράστιο και το άλλο είναι πολύ μικρό. :-P δυο είχε και το δικό σας ; Ξέρεις δεν θέλω να πω περιοχή να μην καρφωθώ χαχα

Α όχι δεν παίζει γιατί τώρα θυμήθηκα που λέγανε ότι μέναν πριν από εμάς ένα ζευγάρι με μια ηλικιωμένη χωρίς παιδιά. Όποτε δεν ήσασταν εσείς :-P

Οχι εμάς είχε ένα μπανιο, γενικά ήταν φανταστικό αλλά η υγρασία ήταν ανυπόφορη στο μπάνιο...Μεναμε εκεί περίπου δυο χρόνια και παραλληλα ετοιμάζαμε το δικό μας... Δε μου χει λείψει σα σπίτι, ήταν το πρωτο ενοίκιο που εμεινα, γτ το δικό μας είναι σαφώς καλυτερο αλλά μου χουν λείψει κάποιες στιγμές εκεί παντρευτηκα από κει βγήκα νυφη κλπ... :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...