Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ποτε και πως ακουσατε καρδουλα?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

κορίτσια καλημέρα και χρόνια πολλά. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, δεν αφορά εμένα (εγώ είμαι στην προσπάθεια) αλλά μια φίλη μου. Έίναι έγκυος στην 7η εβδομάδα. Της πήρα δώρο ένα doppler για να ακούει το μωρό της στο σπίτι (την καρδιά του βασικά αλλά και τις κινήσεις του). Το μάνιουαλ γράφει από τη 12η εβδομάδα. Μήπως καμιά άλλη έχει χρησιμοποιήσει τέτοια συσκευή και μπορεί να μου πει πόσο νωρίς μπορούμε να ακούσουμε την καρδιά στο σπίτι;

Ευχαριστώ :D

ξανακαλημέρα. :D

Την πήρα απο το www.hometest.gr (πήρα για μένα κάτι τεστ και πήρα και τη συσκευή για τη φίλη μου).

Γιατί ρωτάς όμως; παίζει ρόλο η μάρκα για τη βδομάδα που ακούμε την καρδιά;

Διαφημίσεις

Έκανα το τεστ (με θετική απάντηση) Σάββατο πρωί και την Δευτέρα έτρεξα στο γιατρό, όπου και είδαμε μια φουσκίτσα! Ήμουν τότε 5 εβδομάδων, σύμφωνα με την τελευταία περίοδο. Μετά από μια εβδομάδα περίπου ξαναπήγα μαζί με τον άντρα μου αυτή τη φορά και... ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ!!!!! Τι τέλειος ήχος ήταν αυτός Θεέ μου! Έχετε ακούσει άλογο να καλπάζει??? Κάπως έτσι μου φάνηκε και με πήραν τα γέλια. Ήμουν απόλυτα ευτυχισμένη και γελούσα πολλή ώρα, σα να είχα ακούσει κάποιο τρελό άνεκδοτο.:P:p:p

Κορίτσια μου σας εύχομαι όλες τα καλύτερα, και με γερά μωράκια στις αγκαλιές σας.:)

Πολύ χαίρομαι για όλες που ακούσατε την καρδούλα του μωρού σας. Με το καλό και η γέννα!!

Δεν μου απάντησε καμιά... μήπως ξέρετε σε ποια βδομάδα ακούμε την καρδιά του εμβρύου με σπιτική συσκευή doppler; Ίσως να μην έχει πάρει καμιά τέτοια συσκευή. Εμείς με τη φίλη μου το προσπαθήσαμε χθες το βράδι αλλά δεν ακούσαμε τίποτα... :( Δεν είναι στη 12η εβδομάδα όπως γράφουν οι οδηγίες, είναι στην 7η (αλλά είμαστε βιαστικές... και είπα να κάνω κι εδώ μια ερώτηση).

Αν δεν ξέρετε δεν πειράζει. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και με το καλό τα μωράκια σας.:wink:

κι όμως υπάρχει! Το βρήκα τυχαία στην σελίδα του hometest.gr, ψάχνοντας τεστάκια για μένα. (Τα έγραψα και σε μία άλλη κοπέλα πριν στο φόρουμ). Η κολλητή μου είναι έγκυος και της το πήρα για χριστουγεννιάτικο δώρο. Το ντόπλερ κάνει 50 ευρώ, συν την αποστολή. Και μου έστειλαν μαζί κι ένα τζελ για να το βάζουμε στην κοιλιά. Εγώ πλήρωσα με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Είχε και αντικαταβολή αλλά ήταν κάποια χρήματα παραπάνω. Πάντως ακόμα δεν ακούσαμε τίποτα... Θα περιμένουμε μερικές βδομάδες ακόμα...

Πολύ χαίρομαι για όλες που ακούσατε την καρδούλα του μωρού σας. Με το καλό και η γέννα!!

Δεν μου απάντησε καμιά... μήπως ξέρετε σε ποια βδομάδα ακούμε την καρδιά του εμβρύου με σπιτική συσκευή doppler; Ίσως να μην έχει πάρει καμιά τέτοια συσκευή. Εμείς με τη φίλη μου το προσπαθήσαμε χθες το βράδι αλλά δεν ακούσαμε τίποτα... :( Δεν είναι στη 12η εβδομάδα όπως γράφουν οι οδηγίες, είναι στην 7η (αλλά είμαστε βιαστικές... και είπα να κάνω κι εδώ μια ερώτηση).

Αν δεν ξέρετε δεν πειράζει. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλες και με το καλό τα μωράκια σας.:wink:

Είναι πολύ νωρίς για σπιτική συσκευή! Με το ζόρι ακούγεται η καρδούλα στην 7η εβδομάδα στον υπέρηχο του νοσοκομείου που είναι και ακριβό μηχάνημα και πιο εξειδικευμένο, μην ανησυχείτε, υπομονή μέχρι την 12η που γράφουν οι οδηγίες!!! Στην 7η εβδομάδα μιλάμε για καρδούλα που έχει μέγεθος χιλιοστού, πόσο ήχο να βγάζει? Υπομονή, υπομονή και μην κάθεστε κάθε τρεις και λίγο να ακούσετε την καρδούλα, θα αγχωθείτε χωρίς λόγο! Ούτως ή άλλως από την 18η εβδομάδα και μετά θα το νιώθετε το μωρό και θα ξέρετε ότι είναι καλά. Καλή συνέχεια και ψυχραιμία για να απολαύσετε την εγκυμοσύνη!!!

Διαφημίσεις

είναι νωρίς, ναι. Το καταλάβαμε κι εμείς... Απλά βιαστήκαμε, μήπως και... Και θέλαμε να παίξουμε λίγο με το καινούριο παιχνίδι!! Πάμε με το καλό στη 12η και βλέπουμε... Να είσαι καλά!

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα σας.ειμαι καινουρια στην παρεα σας και ζω κι εγω αυτην την μοναδικη εμπειρια της εγκυμοσυνης.

συμφωνα με την τελευταια μου περιοδο ειμαι 7,5 εβδομαδων.ωστοσο εχθες στον υπερηχο δεν ακουσαμε καρδουλα,την ειδαμε να παλλεται (μια ασπρη κουκιδιτσα μεσα στον σακο) αλλα δεν την ακουσαμε,μου ειπε να ξαναπαω σε 5 μερες,διοτι ενδεχομενως να ειχα αργοτερα ωορρηξια και να ειμαι λιγοτερο εγκυος απο ο,τι νομιζουμε.ηταν η δευτερη επισκεψη μου στον γιατρο απο τοτε που εκανα το τεστ,την πρωτη φορα ειδαμε απλως τον σακο.

εχω ανησυχησει λιγακι αλλα ξερω οτι πρεπει να κανω υπομονη εως την δευτερα.επισης κατι με "χαλασε" εχθες με τον γιατρο και σκεφτομαι να αλλαξω.δεν ειναι κατι συγκεκριμενο που ειπε ή εκανε.ειναι διαφορες κουβεντες και γενικοτερα μια συμπεριφορα που δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη,χωρις να εχω συγκεκριμενα επιχειρηματα.

πολυ θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας και για τα δυο θεματα που με απασχολουν (τον ηχο της καρδιας και την αλλαγη γιατρου)

τι λετε βρε κοριτσια?

kαλημερα

μην ανησυχεις ισως οντως να ειχες καθυστεριμενη οωρηξια

βεβαια το θεμα του γιατρου στην εγκυμοσυνη ειναι πολυ σημαντικο .πρεπει να εχει καποιον που θε του εχεις εμπιστοσυνη και οχι να σε κανει να αμφιβαλεις απο τα πρωτα ραντεβου,

κανε λοιπον υπομονη μεχρι τη Δευτερα η παρε κ τη γνωμη καποιου αλλου

καλημερα σας.ειμαι καινουρια στην παρεα σας και ζω κι εγω αυτην την μοναδικη εμπειρια της εγκυμοσυνης.

συμφωνα με την τελευταια μου περιοδο ειμαι 7,5 εβδομαδων.ωστοσο εχθες στον υπερηχο δεν ακουσαμε καρδουλα,την ειδαμε να παλλεται (μια ασπρη κουκιδιτσα μεσα στον σακο) αλλα δεν την ακουσαμε,μου ειπε να ξαναπαω σε 5 μερες,διοτι ενδεχομενως να ειχα αργοτερα ωορρηξια και να ειμαι λιγοτερο εγκυος απο ο,τι νομιζουμε.ηταν η δευτερη επισκεψη μου στον γιατρο απο τοτε που εκανα το τεστ,την πρωτη φορα ειδαμε απλως τον σακο.

εχω ανησυχησει λιγακι αλλα ξερω οτι πρεπει να κανω υπομονη εως την δευτερα.επισης κατι με "χαλασε" εχθες με τον γιατρο και σκεφτομαι να αλλαξω.δεν ειναι κατι συγκεκριμενο που ειπε ή εκανε.ειναι διαφορες κουβεντες και γενικοτερα μια συμπεριφορα που δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη,χωρις να εχω συγκεκριμενα επιχειρηματα.

πολυ θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας και για τα δυο θεματα που με απασχολουν (τον ηχο της καρδιας και την αλλαγη γιατρου)

τι λετε βρε κοριτσια?

καλησπερα και απο μενα....λοιπον εγω ακουσα πολυ νωρις, στην 6 εβδ...αλλα η κουνιαδα μου ακουσε και στα δυο παιδια της σην 9εβδ...αργα ε;;;και ομως δεν ειχε κανενα απολυτως προβλημα, και μαλστα οταν πηγα εγω για καρδια στην 6 εβδομαδα μου το ειπε και λεω αποκλειεται να ακουσω τοσο νωρις....δηλαδη μην ανυσηχεις και ολα θα πανε καλα.

οσο για το γιατρο και εγω ετσι ημουνα και τελικα αλλαξα,στο δευτερο ραντεβου πηγα σε αλλο γιατρο....την πρωτη φορα που εκανα υπερηχο μου λεει:μην το πειτε ακομα πουθενα γιατι δεν ξερεις αν θα ακουσεις καρδια...και ειναι νωρις ακομα να ακουστει, εφυγα με κλαμματα χωρις να ξερει κανεις γιατι πηγα μονη μου.φευγω απο εκει και μετα απο 3 μερες πηγαινω σε εναν αλλον που ακουσα καρδια πολυ σιγα ομως αλλα ακουσα...δηλαδη 3 μερες διαφορα.

αν δεν εμπιστευεσαι το γιατρο σου τοτε πηγαινε και αλλου για να εισαι και πιο ηρεμη.και ολα θα πανε καλα γλυκια μου.

τι λετε βρε κοριτσια?

Εγώ άκουσα καρδούλα την 6η εβδομάδα. Αλλά όχι στο ιατρείο του γιατρού αλλά σε εξειδικευμένο υπερηχογραφιστή. Όλους τους υπερήχους εκεί τους κάνω. Είμαι στην 24 εβδομάδα τώρα. Το κόστος είναι το ίδιο. Απλά αυτοί έχουν καλύτερα και πιο σύγχρονα μηχανήματα. Αυτό είναι λογικό γιατί ο γυναικολογος δεν μπορεί να αλλάζει κάθε τόσο μηχάνημα & να ακολουθεί την τεχνολογία. Αυτο εννοείται το έκανα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου. Κάθε σωστός επαγγελματίας παραδέχεται ότι δεν μπορεί να έχει ούτε την ίδια εμπειρία,ούτε το ίδιο καλό μηχάνημα με έναν υπερηχογραφιστή. Μην ανησυχείς όμως. Απλά θα την ακούσεις λίγο αργότερα, σε μεγαλύτερη εβδομάδα.

Διαφημίσεις

• 4 months later...

κοριτσια καλησπερα και παλι........υστερα απο πολυ καιρο!

τελικα η εγκυμοσυνη εκεινη δεν πηγε καλα,ηταν παλλινδρομη.

εκανα πολλες εξετασεις μετα την αποξυση καταληξαμε στο οτι εχω θρομβοφιλια και τωρα που ξαναειμαι εγκυος(!) ακολουθω αγωγη με ενεσεις innohep.

ωστοσο εχθες που πηγα στην γιατρο παλι δεν ακουσαμε καρδια παρολο που σημερα κλεινω τις 7 εβδομαδες.μου ειπε να κανω χοριακη σημερα και σε τρεις μερες παλι για να βεβαιωθουμε οτι ειναι ολα καλα.το απογευμα θα εχω το αποτελεσμα της πρωτης χοριακης και θα μιλησω με την γιατρο.ειμαι πολυ απαισιοδοξη γιατι ειδα και οτι η γιατρος ανησυχησε.σε αυτην την γιατρο εχω εμπιστοσυνη και νιωθω ασφαλεια μαζι της,σε αντιθεση με τον προηγουμενο γιατρο μου.

επισης οι εξετασεις μου εδειξαν οτι εχω ουρεοπλασμα ,μια μολυνση στον κολπο που ενδεχομενως να μην επιτρεπει την σωστη αναπτυξη του εμβρυου.παιρνω αντιβιωση γι αυτο ,το ιδιο και ο συζυγος μου.

αυτα..........μου ειναι πολυ δυσκολο να ξαναπερασω τα ιδια και κυριως το να μην ειμαι σιγουρη για το τι φταιει.

αλλα θα πρεπει να το αντιμετωπισω και μαλιστα ψυχραιμα.

απλως ηθελα καπου να τα πω.

η χοριακη μου ειναι 8.900 που φαινεται οτι ειναι μεσα στις φυσιολογικες τιμες για την εβδομαδα που ειμαι (εβδομη),αλλα εγω εξακολουθω να ανησυχω γιατι ειναι απο τις πιο χαμηλες στις φυσιολογικες τιμες.η γιατρος μου ειπε οτι ειναι καλο το νουμερο και οτι αν αυτη που θα επαναλαβω αυριο διπλαστει τοτε ειμαστε καλα.οποτε περιμενω μεχρι αυριο και θα δουμε.

ευχαριστω για το ενδιαφερον!

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΝ ΜΑΣΗΣΕΙΣ. Η ΧΟΡΙΑΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΤΥΧΕΡΗ ΣΟΥ ΦΟΡΑ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ 2 ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ 2 ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ. ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΜΑΤΑΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ .ΘΑ ΔΕΙΣ .....

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ !!!

gzTDp3.png

η χοριακη μου ειναι 8.900 που φαινεται οτι ειναι μεσα στις φυσιολογικες τιμες για την εβδομαδα που ειμαι (εβδομη),αλλα εγω εξακολουθω να ανησυχω γιατι ειναι απο τις πιο χαμηλες στις φυσιολογικες τιμες.η γιατρος μου ειπε οτι ειναι καλο το νουμερο και οτι αν αυτη που θα επαναλαβω αυριο διπλαστει τοτε ειμαστε καλα.οποτε περιμενω μεχρι αυριο και θα δουμε.

ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Όλα μια χαρά λοιπόν!!!! Κάνε λίγο υπομονή να πάρεις και το άλλο αποτέλεσμα και μιά χαρά!!! Και εγώ θα πάω την άλλη εβδομάδα στον γιατρό γιατί την Τετάρτη που πήγα είδαμε μόνο σάκο και ένα κουκιδάκι. Ήμουν 5 εβδομάδων και 2 ημερών σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού! Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά γιατί δεν έχω κανένα μα κανένα σύμπτωμα! :(

• 2 εβδομάδες μετά...

Την καρδούλα της μπεμπούλας μας την ακούσαμε στην 8η εβδομάδα σε κολπικό υπέρηχο που μου έκανε ο γιατρός μου...και ήταν τόσο συγκλονιστική εμπειρία αυτός ο ήχος!!!

Στην 5η εβδομαδα με κολπικο υπερηχο διαπιστωσε ο γιατρος σακο και καρδιακη λειτουργια, ακουσα παλμο για ελαχιστα δευτερολεπτα!Στην πρωτη επισκεψη δηλαδη αφου ειχαν προηγηθει 2 εξετασης β' χοριακης.

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημέρα,

εμένα μου είπε ο γιατρός οτι την 8 ακουγεται η καρδιά -αγωνιώ....μαλλον δεν ειναι στανταρ γιατι βλέπω οτι καποιεσ κοπέλεσ την ακουν γρηγορότερα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...