Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θέλει με τίποτα να πάει στο γιογιό η τουαλέτα...

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με την 4χρονη κόρη μου η οποία πεισματικά δεν δέχεται να πάει στο γιογιό της η στην τουαλέτα. Παιδευόμαστε εδώ και ενάμιση χρόνο και τίποτα επιμένει να τα κάνει επάνω στα βρακάκια της και δεν το λέει κιόλας...

Το καλοκαίρι πηγαίναμε σχετικά καλύτερα και είχα χαρεί αλλά δεν κράτησε και πολύ διότι ένα απόγευμα που ήταν στην γιαγιά της και την πήγε τουαλέτα εκεί μου είπε ότι την ώρα που έκανε τα κακάκια της πόνεσε και εκεί πέρα από δύο φορές που ξαναπήγε με πολύ παρακαλυτ τό μετα το χάος συνεχεία τα κάνει επάνω της και του χρόνου που θα πάει στα νήπια εάν δεν διορθωθεί θα έχω πρόβλημα.

Τι μόνο που σκέφτομαι να κάνω είναι να την πάω σε κάποιο παιδοψυχολόγο γιατι ασχολούνται αυτοί με αυτά τα θέματα.

Σας έχει τύχει τόσο αρνητικό παιδάκι και τι κάνατε?

Διαφημίσεις

εγω στον γιο μου τον αυγουστο που εγινε 2 χρονων τον ξεκινησα στο γιο-γιο και ευτυχώς όλα καλα,αλλα του ελεγα απο πιο πριν οτι θα μυριζει τσισα η κακα και θα τον κοροιδευουν τα αλλα παιδακια. την εχεις αφησει με τα κακα καποια ωρα να τα εχει επανω της μηπως νιωσει ασχημα (ξερω δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα λεω)

Αν φτιάξεις ένα παραμύθι του τύπου στην τουαλέτα μέσα ζει ο κύριος Βόθρος που τρώει κακά και πίνει τσίσα. Είναι λίγο αηδιαστικός, αλλά αυτά του αρέσουν. Για να μην πεθάνει λοιπόν από την πείνα ο καυμενούλης πρέπει όλοι να τον ταΐζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Γι΄΄ αυτό κάνουμε τα τσίσα μας και τα κακά μας στην τουαλέτα.

Εννοείται ότι για να πάει στο νηπιαγωγείο πρέπει να έχει καθαρίσει το παιδί.

emmaki, δεν θα φοβάται μην ο κος Βόθρος του δαγκώσει τον πισινούλη; Εγώ κάτι τέτοιες φοβίες είχα μικρή, γι'αυτό το ρωτάω

Ο κύριος Βόθρος ζει βαθιά βαθιά μέσα στη λεκάνη. Δεν φτάνει να φάει τα κακά έτσι και γι' αυτό ρίχνουμε νερό για να φύγουν και να πάνε κατευθείαν στο στόμα του!!!!

Επίσης, το κεφάλι του είναι τεράστιο, ενώ το κάτω άνοιγμα της λεκάνης είναι μικρό!

Φαντασία!!!! Αντιμετώπισε τις ερωτήσεις της με φαντασία.... Ζωγαρίστε τον κιόλας μετά το κ. Βόθρο!

Διαφημίσεις

Είχα ξαναδιαβάσει την πρόταση της emmaki για τον Κο Βόθρο (εμείς τον λέμε ο Κος Τουαλέτας) και του άρεσε πολύ να τον ταίζει :-D:grin::-D.

Σε εσάς βέβαια που είναι πισωγύρισμα δεν ξέρω αν θα πιάσει.

Μήπως τα κακά της είναι σκληρά και πονάει;;; Να βάζατε λίγο φυτικές ίνες στην διατροφή σας μήπως μαλακώσουν λίγο;

Ελπίζω να το ξεπεράσετε γρήγορα.

8HQvp2.png

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με την 4χρονη κόρη μου η οποία πεισματικά δεν δέχεται να πάει στο γιογιό της η στην τουαλέτα. Παιδευόμαστε εδώ και ενάμιση χρόνο και τίποτα επιμένει να τα κάνει επάνω στα βρακάκια της και δεν το λέει κιόλας...

Το καλοκαίρι πηγαίναμε σχετικά καλύτερα και είχα χαρεί αλλά δεν κράτησε και πολύ διότι ένα απόγευμα που ήταν στην γιαγιά της και την πήγε τουαλέτα εκεί μου είπε ότι την ώρα που έκανε τα κακάκια της πόνεσε και εκεί πέρα από δύο φορές που ξαναπήγε με πολύ παρακαλυτ τό μετα το χάος συνεχεία τα κάνει επάνω της και του χρόνου που θα πάει στα νήπια εάν δεν διορθωθεί θα έχω πρόβλημα.

Τι μόνο που σκέφτομαι να κάνω είναι να την πάω σε κάποιο παιδοψυχολόγο γιατι ασχολούνται αυτοί με αυτά τα θέματα.

ο δικος μου που ειναι δυσκοιλιος εχει το ιδιο θεμα.μηπως κ η δικια σου ζοριζεται κ γι αυτο δεν πηγαινει?αλλαξε τη διατροφη της κ παρατηρησε αν πηγαινει σε γωνιες κ καθεται για να τα κανει να την βαζεις τοτε τουαλετα.αυτο κανω με τον δικο μου.γαλα πινει?εμας μας βοηθησε πολυ.μολις επινε πηγαιναμε κατευθειαν τουαλετα.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Είχα ξαναδιαβάσει την πρόταση της emmaki για τον Κο Βόθρο (εμείς τον λέμε ο Κος Τουαλέτας) και του άρεσε πολύ να τον ταίζει :-D:grin::-D.

Σκοπός είναι να γινει η "δουλειά'.....Ας τον λέτε όπως θέλετε!!!!!!! Είπαμε φαντασία να υπάρχει!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

emmaki :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Καταπληκτικό! χαχαχαχαχαχαχα!!!

Αλήθεια, πώς θα συνέχιζες την ιστορία όταν ερχόταν ο "αχόρταγος" για να αδειάσει το βόθρο;;; :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

emmaki :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Καταπληκτικό! χαχαχαχαχαχαχα!!!

Αλήθεια, πώς θα συνέχιζες την ιστορία όταν ερχόταν ο "αχόρταγος" για να αδειάσει το βόθρο;;; :lol:

Χμμμμμμμμμμ Με βάζεις σε σκέψεις...........

Δεν θα χρειαζόταν το παιδί αρχικά να μάθει ότι ο "αχόρταγος" αδειάζει το βόθρο. Μπορεί να μάθαινε ότι του έφερνε προμήθειες...

Αργότερα, και όταν πια είχε επιτευχθεί ο στόχος της τουαλέτας, το παιδί μπορεί να μάθει ότι ο Κύριος μετακόμισε σε ένα πιο μεγάλο σπίτι γιατί πλέον δεν χωρούσε στο δικό μας και έτσι έρχεται τώρα το φορτηγο με τις προμήθειες και παίρνει από μας προμηθειες και τις πηγαίνει στο σπίτι που μένει ο Κύριος....

Νομίζω....

Βέβαια, σε κάθε τουαλέτα υπάρχει και ένας Κύριος που θέλει τάισμα! Έτσι τον ταΐζουμε και στο σπίτι, και στη γιαγιά, και στο σχολείο,και παντού!

Διαφημίσεις

Εντάξει... πείστηκα! χαχαχαχαχαχαχα

Κοίτα, δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο θέμα, αλλά... ΠΟΛΥ το ήθελα να σε ακούσω να μου ολοκληρώνεις την εικόνα!! Πραγματικά έφτιαξα σκηνικό στο νου μου! χΧΑχΑΧΑχαχα (έχω ώρα που γελάω σα χαζή μπροστά στην οθόνη!!)

Επειδή τα δικά μου ξέρανε από νωρίς πως αδειάζει ο βόθρος με αυτό... έπρεπε μάλλον να τους πω πως απλά μετακομίζει επειδή πάχυνε και τώρα έμεινε ένα μικρό "παιδάκι-Βοθράκι" που πρέπει να μεγαλώσουμε από την αρχή, μέχρι να έρθει η ώρα του να μετακομίσει! χαχαχαχαχα (έχω ξεφύγει!!!) χαχαχαχα

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εντάξει... πείστηκα! χαχαχαχαχαχαχα

Κοίτα, δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο θέμα, αλλά... ΠΟΛΥ το ήθελα να σε ακούσω να μου ολοκληρώνεις την εικόνα!! Πραγματικά έφτιαξα σκηνικό στο νου μου! χΧΑχΑΧΑχαχα (έχω ώρα που γελάω σα χαζή μπροστά στην οθόνη!!)

Επειδή τα δικά μου ξέρανε από νωρίς πως αδειάζει ο βόθρος με αυτό... έπρεπε μάλλον να τους πω πως απλά μετακομίζει επειδή πάχυνε και τώρα έμεινε ένα μικρό "παιδάκι-Βοθράκι" που πρέπει να μεγαλώσουμε από την αρχή, μέχρι να έρθει η ώρα του να μετακομίσει! χαχαχαχαχα (έχω ξεφύγει!!!) χαχαχαχα

Κοίτα, όπως σε όλα εξαρτάται από το παιδί....

Είναι αστείο, αλλά πιάνει!

Αν π.χ. δεν πηγαίνει τουαλέτα γιατί φοβάται να μην πέσει μέσα, κάνει πέιραμα με ένα μπαλόνι. Το συγκρίνεις με τον ποπό του παιδιού (πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος) το ρίχνεις στην τουαλέτα (την έχεις καθαρίσει πρώτα), πατά καζανάκι και.....το μπαλόνι δεν φεύγει! Άρα και το παιδί, αν πέσει μέσα, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα!

ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΙΣΑ Η ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥ ΠΛΕΝΩ ΤΟ ΓΙΟ-ΓΙΟ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΠΟΥΝΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ

Γεια σας,

μπορείτε επίσης να δείτε και εδώ:

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=86093

αρνείται να παει τουαλετα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=51214

φοβατε να κανει κακα στο γιογιο/τουαλετα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=74650

λερωμένα βρακάκια...επίτηδες!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=72174

Aχ, αυτη η περιοδος της αγωγης τουαλετας!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28225

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61321

ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΠΕΜΠΙΛΙΝΟ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=52893

Κακά στην πάνα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=47724

Κόψιμο της πάνας

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22898

γιογιο γιοκ!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19425

Εκπαίδευση τουαλέτας - πρόβλημα με κακά !

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=118033

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΣΑ...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=116918

ΧΩΡΙΣ ΓΙΟΓΙΟ?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=97235

Διαφημίσεις

• 9 χρόνια μετά...
On 10/24/2012 at 4:00 PM, Gatoni said:

Εχω το ιδιο προωλημα ακριβως. Σε παρακαλω αν μπορεις πες μου τι εκανες. Θα με βοηθουσε πολυ

On 21/10/2022 at 2:15 ΜΜ, styliana είπε:

Εχω το ιδιο προωλημα ακριβως. Σε παρακαλω αν μπορεις πες μου τι εκανες. Θα με βοηθουσε πολυ

Υπάρχει και άλλο θέμα με τίτλο νομίζω "πως κόψατε την πάνα και ποτε" με ποικίλες εμπειρίες. Αν θέλεις μπορείς να αναφέρεις την ηλικία του παιδιού ή τι έχεις προσπαθήσει ώστε τα μέλη του φόρουμ να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο. 

Και η δικιά μας (τριάμισι) είναι πολύ αρνητική, με τη διαφορά ότι δεν έχει ατυχήματα. Κρατιέται για ώρες, σε ανησυχητικό βαθμό. Χτες από το βράδυ πριν κοιμηθεί μέχρι το επόμενο μεσημέρι δεν έκανε τίποτα, γιατί δεν θέλει λέει να κάνει στο σταθμό (θέλει μόνο γιογιό, όχι λεκάνη). Ούτε το πρωί στο σπίτι της έρχονταν λεει. Μόλις ήρθε σπίτι το μεσημέρι εκανε.

Γενικά έχει περάσει πολλές διαφορετικές φάσεις στην άρνηση, ας πούμε το καλοκαίρι που ξεκινήσαμε δεν ήθελε καν να μένει χωρίς πάνα. Ενώ όποτε βάζαμε βρακί είχε ελάχιστα ατυχήματα (2-3 φορές μόνο) δεν ήθελε καν να το βάλουμε, ήθελε μόνο πάνα, έλεγε θα φοράει για πάντα κλπ κλπ. Με ουρλιαχτά όμως, όχι απλο κλαψουρισμα. Το αφήσαμε το θέμα για ένα διάστημα λόγω της προσαρμογής στον παιδικό και τώρα την τελευταία βδομάδα την καταφέραμε να μη φοράει τη μέρα και 3-4 νύχτες ούτε τη νύχτα. Και μόνο τη νύχτα είχε ατυχήματα. Τη μέρα στο σπίτι πηγαίνει στο γιογιό συχνά, έξω είναι το θέμα. Πήραμε και φορητό γιογιό προχτές, δοκιμάσαμε δύο φορές αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει.

Από τη μια χαιρόμαστε που καταφέρνει και το ελέγχει τη μέρα, από την άλλη το να κρατιέται τόσες ώρες προφανώς δεν είναι καλό...

20 ώρες πρίν, little lamb είπε:

, γιατί δεν θέλει λέει να κάνει στο σταθμό (θέλει μόνο γιογιό, όχι λεκάνη)

Δεν γίνεται να πας ένα γιογιό κι εκεί? 

20 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Εμείς δεν έχουμε θέμα, αλλά φαντάζομαι πως δεν θα θέλουν να υπάρχει διάκριση μεταξύ των παιδιών ούτε να γεμίσουν εκατό γιογιό! Όταν το ανέφερα στη δασκάλα ότι δεν θέλει εκει επειδή θέλει γιογιό δεν μου το πρότεινε ως λύση, είπε απλά να τη βάζουμε και στο σπίτι στη λεκάνη (λες και δεν το έχουμε πει). Εντωμεταξυ σήμερα στο σχολασμα της είπα να πάμε μαζί να μου δείξει τις τουαλέτες και να δοκιμάσει κλπ μιας που πάλι δεν έκανε καθόλου εκεί, και είδα ότι παρόλο που είναι παιδικές λεκάνες τα πόδια της δεν έφταναν κάτω κι επίσης είναι μόνο η πορσελάνη χωρίς το πλαστικό κι έτσι δεν μπορεί να σταθεί, πρέπει να την κρατάνε. Οπότε δεν μου κάνει εντύπωση να μη θέλει ένα παιδάκι να κάτσει... 

11 ώρες πρίν, little lamb είπε:

τι παρόλο που είναι παιδικές λεκάνες τα πόδια της δεν έφταναν κάτω κι

Μπορείς να πας ένα σκαμνάκι για τα πόδια, και για να ανεβαίνει και για να πατάει όταν κάνει.  

Δημόσιος είναι ο σταθμός? Εντύπωση μου κάνει που δεν σου προτάθηκε ή δεν συζητήθηκε ώστε να βρεθεί μια λύση, εφόσον τα παιδιά στον παιδικο βοηθούνται στην τουαλέτα. 

Προσωπικά θα το συζητούσα παραπάνω ώστε το παιδί να νιώθει άνετα κι εκεί να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. 

Δημοσιος ναι. 

Εντάξει είναι λίγες μέρες, τη Δευτέρα την πρωτοπηγαμε χωρίς πάνα αν θυμάμαι καλά, οπότε ίσως είναι αναμενόμενο να μην πάρει μπρος αμεσως. Την πηγαίνουν, απλά δεν κάνει, "δεν μου βγαίνουνε" λέει. Και ίσως επειδή δεν έχει ατυχήματα γι'αυτό δεν έχουν προβληματιστεί. Έχουν πολύ χειρότερα, πχ παιδάκια επίσης 3μισι που κάνουν κακα πάνω τους στην τάξη, οπότε λογικό να ρίχνουν το βάρος εκεί παρά σε ενα παιδάκι που απλώς δεν κάνει τσισα. Εμείς αγχωθηκαμε λίγο τη μέρα που από το βράδυ έκανε το επόμενο μεσημέρι, αλλά ευτυχώς προς το παρόν δεν έχει επαναληφθεί. Κάνει το πρωί, οπότε εντάξει 5 ώρες δεν είναι τραγικό, νομίζω ότι σε όλα τα σχολικά χρόνια κι εγώ δεν πήγαινα τουαλέτα στο σχολείο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...