Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκπαίδευση τουαλέτας - πρόβλημα με κακά !

Recommended Posts

Η κόρη μου, 3 ετών και 3 μηνών έχει αρχίσει να πηγαίνει στην τουαλέτα εδώ και 3 μήνες. Της είχαμε αρχίσει βέβαια την προεργασία από νωρίτερα, δηλ. από 2,5 ετών τη βάζαμε στην τουαλέτα, αλλά τώρα πια το κάνει και μόνη της. Όταν θέλει τσίσα μας το λέει και σπάνια είχαμε "ατυχήματα" μέχρι τώρα, το κατάλαβε από τη δεύτερη μέρα της εκπαίδευσης. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τί συμβαίνει με τα κακά. Δε μας το λέει ποτέ και προτιμάει να τα κάνει πάνω της. Όταν της έβγαλα την πάνα νόμιζα ότι δε θα της άρεσε να έχει λερωμένο βρακάκι, αλλά δεν είδα αλλαγή. Κι όταν το συζητάω μαζί της, πάντα μου αλλάζει θέμα, δε θέλει να μιλάει για αυτό. Τί μπορεί να συμβαίνει ? Δε νομίζω ότι την έχω πιέσει στο θέμα της τουαλέτας.:?:

Διαφημίσεις

Κιεμεις στο ίδιο στάδιο είμαστε,επάνω της τα κακα και δεν ερχεται και να ταβγαλουμε κιολας!κάθεται λερωμένη με το βρακάκι....προτείνω υπομονή....είναι ένα πολύ δύσκολο στάδιο και παίρνει χρόνο...που θα πάει δεν θα τα κάνουν στο γιογιό??

Κι εμείς είχαμε θέμα με τα κακά. Τα τσισάκια τα κόψαμε εδώ και 6 μήνες με σπάνια βραδυνά ατυχήματα αλλά στα κακά ανένδοτος. Βάζαμε pampers. Δεν τον πίεσα πολύ και εδώ και μερικές μέρες τα κάνει στο γιογιό πλέον. Θέλει πολύ υπομονή όμως απο εσένα. Δούλεψε καθημερινά το θέμα με πρόλογο ΠΟΛΥ, και θα ρθεί η ώρα του...Κάλή επιτυχία!

oIKlp2.png

mam to be είπε:
Κι εμείς είχαμε θέμα με τα κακά. Τα τσισάκια τα κόψαμε εδώ και 6 μήνες με σπάνια βραδυνά ατυχήματα αλλά στα κακά ανένδοτος. Βάζαμε pampers. Δεν τον πίεσα πολύ και εδώ και μερικές μέρες τα κάνει στο γιογιό πλέον. Θέλει πολύ υπομονή όμως απο εσένα. Δούλεψε καθημερινά το θέμα με πρόλογο ΠΟΛΥ, και θα ρθεί η ώρα του...Κάλή επιτυχία!

Όταν λες πρόλογος πολύς....μπορείς να γίνεις πιό σαφής?? τι ακριβώς πρέπει να λέω? γιατί μερικές φορές αυτά που λέμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε λειτουργουν ανάποδα...

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Ίσως δεν είναι έτοιμη ακόμα , ή κάτι την φοβίζει ή ακόμα και να πονάει.

Μην την πιέζετε όμως προτρέψτε τη χαλαρά μετά το φαγητό ή όταν πιστεύετε είναι η ώρα της ...και προσπαθείστε να μεταμορφώσετε τη διαδικασία σε παιχνίδι, υπάρχουν στη αγορά ιδέες ή ακόμα υιοθετείστε ένα σύστημα επιβράβευσης (αυτοκόλλητα...) για κάθε επιτυχημένη προσπάθεια , δινοντάς της ένα κίνητρο .

Πάντως το καλοκαίρι ενδείκνυται για τέτοιου είδους προσπάθειες!

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Διαφημίσεις

Μανούυλα μουυυυυυυυ.........ΔΕΝ θέλω να κάνουμε κακά και τσίσα στο γκιογκιόοοοοο........Να πάουμε το τσαλίδι να κόψουμε τα κακάκιαααααα.......

Αυτά μου λέει ο δικός μου κάθε φορά που τον βάζω στο γκιγκιό του......

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΤΑ ΑΤΙΜΑ!!!!!!! :) :) :)

θα σας αποκαλυψω πως τα καταφεραμε εμεις! δεν μας ελεγε τα κακα ενω καταλαβαινε οτι του ερχονται και φυσικα τα εκανε στο βρακι, και οποτε τον επαιρνα χαμπαρι και τον εβαζα στην τουαλετα μου ελεγε δεν εχω και μολις βαζαμε το βρακι τα εκανε. αυτο που παρατηρησα ηταν οτι τα εκανε ορθιος οποτε μια μερα που καταλαβα οτι του ερχονται του λεω ελα να τα κανεις ορθιος στην μπανιερα!!!!! (ετσι κι αλλιως εκει στο τελος καταληγαμε για να πλυθουμε, ετσι θα γλιτωναμε και το καημενο το βρακι απο το πλυσιμο! :wink: ) φυσικα δεχτηκε, τα εκανε, ειπαμε και πολλα μπραβο και οταν θα ξαναθελει αλλη φορα να μας το πει. τις επομενες 3-4 ημερες μας ελεγε μου ερχονται τα κακα και πηγαιναμε στην μπανιερα ωσπου μια μερα του λεω σημερα θα δοκιμασουμε πρωτα στην τουαλετα και αμα δεν τα καταφερεις θα πας στην μπανιερα. την πρωτη φορα δεν τα καταφερε αλλα την επομενη μερα του ειπα το ιδιο και τα καταφερε!!! απο εκεινη την ημερα παντα μου λεει οτι του ερχονται και δεν τα εχει ξανακανει πανω του. πιστευω οτι η μπανιερα βοηθησε στο θεμα της εμπιστοσυνης προς εμας, οτι μπορει δηλαδη να μας τα λεει προτου τα κανει, και ολα καλα, τα εκανε και ορθιος μιας και ετσι ειχε μαθει απο την πανα. μετα αφου καταλαβε οτι μπορει να μας τα λεει και να τα κανει δεν ειχε να χασει και τιποτα με το να δοκιμασει στην τουαλετα και ας μην τα καταφερνε. αλλα αφου τα καταφερε μια φορα πηρε θαρρος και ολα ενταξει! οσο για το ολο θεμα της πανας τραβηξα πολλα απο εναμιση χρονων τον προσπαθουσα αλλα τιποτα! ουτε τα αυτοκολλητα ουτε τα γλυκα ουτε το ξυλο :oops: ουτε το γιο γιο ουτε το καθισματακι για την τουαλετα ουτε οι πανες βρακακια, τιποτα δεν επιασε! οταν πια ειπα δεν παει αλλο. ΟΛΕΣ οι πανες για πεταμα. η θα πας τουαλετα η θα τα κανεις πανω σου. και απο τοτε δεν ξαναειδε πανα μπροστα του. τις πρωτες 2-3 μερες δεν προλαβαινα να πλενω βρακια, αλλα σιγα σιγα βρηκε το ρυθμο του, συμβιβαστηκε. και οταν ειπα ολες εννοουσα ολες. ακομα και το βραδυ στον υπνο χωρις πανα τον ειχα απο κεινη τη μερα, εβαλα ενα αδιαβροχο στο κρεβατι και ξυπνητηρι στο κινητο μου ανα 3ωρο η 4ωρο. πηγαινα και τον ξυπνουσα και κατουρουσε στην τουαλετα. ειχαμε ελαχιστα ατυχηματακια και εκει. τωρα για σιγουρια τον ξυπναμε μονο μια φορα στις 5 ωρες και επειτα τον αφηνουμε να ξυπνησει μονος το πρωι. σημασια εχει οτι τα δοκιμασαμε πραγματικα ΟΛΑ αλλα τα καταφεραμε! ευχομαι και σε ολες εσας καλη επιτυχια και ελπιζω να εδωσα καμια ιδεα και να βοηθησω και εγω με την δικια μου εμπειρια!

g5ILm7.pngOECOm7.png

και να πω πως αυτα εγιναν τωρα δηλαδη το πασχα σταματησαμε τις πανες και πριν 2 εβδομαδες ξεκινησαμε τα κακα στην τουαλετα. ουσιαστικα σχεδον εναμιση χρονο παλευα με αυτο το θεμα. και ηταν το μονο στο οποιο ειχε μεινει πισω, ειναι πανεξυπνος και πιστευω απο την τεμπελια του το εκανε ολο αυτο. το τι ακουγα απο συγγενεις εντωμεταξυ δεν περιγραφεται. ολοι εριχναν το φταιξιμο σε μενα οτι κατι δεν εκανα καλα, ενω εγω ειχα προσπαθησει με ολους τους τροπους! και το γνωστο¨εγω τα εμαθα απο ενος ετους, εσεις μαθατε αμεσως κτλ απο τις γιαγιαδες ελεος πια! κουραγιο! κουραγιο! ολα καποια στιγμη μαθαινουν!!

g5ILm7.pngOECOm7.png

Εμάς ο γιος είναι 3 χρονών και 4 μηνών και έχουμε περάσει διάφορες φάσεις εδώ και ενάμιση χρόνο που έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες να κόψουμε την πάνα. Ακόμα στην προσπάθεια είμαστε. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω έχω προσπαθήσει ότι έχω διαβάσει και μου έχουν πει. Σήμερα είδα λίγο φως στο τούνελ. Πήγε και κάθησε μόνος του στην λεκάνη και έκανε τα τσίσα του. Τον είχα τελείως γυμνό (χωρίς βρακάκι) για να νιώθει μου είπαν τα τσίσα στα πόδια του αν του φύγουν. Τι άλλο να κάνω?????

anastasia1977 είπε:
Εμάς ο γιος είναι 3 χρονών και 4 μηνών και έχουμε περάσει διάφορες φάσεις εδώ και ενάμιση χρόνο που έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες να κόψουμε την πάνα. Ακόμα στην προσπάθεια είμαστε. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω έχω προσπαθήσει ότι έχω διαβάσει και μου έχουν πει. Σήμερα είδα λίγο φως στο τούνελ. Πήγε και κάθησε μόνος του στην λεκάνη και έκανε τα τσίσα του. Τον είχα τελείως γυμνό (χωρίς βρακάκι) για να νιώθει μου είπαν τα τσίσα στα πόδια του αν του φύγουν. Τι άλλο να κάνω?????

εγω ειμαι της γνωμης τα αγορακια να κανουν τσισα ορθια και οχι καθιστα στη λεκανη.Θα προτεινα να παρεις ενα σκαμπο (εμεις εχουμε απο το ΙΚΕΑ) και οταν σου πει ή οταν εχει περασει η ώρα και καταλαβεις οτι πιθανον να θελει τσισακια,να τον πας στη λεκανη πανω στο σκαμπο,να μπορει να φθανει και καντο σαν παιχνιδι.Πχ Εγω ειχα βαλει λιγο σαπουνι στη λεκανη και όπως εκανε τσισακια βλεπαμε τον αφρο που γινοταν,ή του ελεγα να στοχευσει εκει και εκει και το ειδε σα παιχνιδι.Τωρα του αρεσει να τα κανει μονος του (δεν τον αφηνω μονο του βεβαια στη τουαλλετα).Λιγο προβλημα ειχα οταν βγαιναμε σε εξωτερικους χωρους,λιγα τσισα στο χερι μου ή στο παντελονι του κτλ αλλα βρηκαμε πως πρεπει να στεκομαστε.Το βραδι του φοραω πανα στον υπνο γιατι μαζι με την εκπαιδευση τουαλλετας ξεκινησα να τον κοιμιζω στο δωματιο του οπότε μεχρι να συνηθισει καλα καλα δεν ηθελα να διακοπτεται ο υπνος του.Κακακια όμως στη λεκανη ή σε γκιογκιο με τιποτα!τον εχω βαλει πολλες φορες λιγο πριν τα κανει στη πανα και δεν κανει,του φευγουν.Τον βαζω στο γκιογκιο με παιχνιδια ,τηλεορασεις ...τιποτα ,μπορει να κατσει μια ωρα (σηκω κατσε-κατσε σηκω) και μετα μου λεει "εντατσει μαμα?σα μου βαλεις το παμπες να κανω κακα?"Εχει μαθει να τα κανει ορθιος και να πηγαινοερχεται στο σπιτι,χιχιχιχι μας ευωδιαζει παντου,να κρυβεται πισω απο κουρτινες ή απο το καναπε όταν βρισκει "δυσκολιες" και τετοια.Επισης ένας απο τους αγαπημενους του χωρους ειναι τα VIDEO CLUB.Μη τον παμε σε video club να παρουμε ταινεια!Καθομαστε και 1 ωρα και κανουμε οτι διαλεγουμε....χαχαχα και πανε ανθρωποι να τον χαιδεψουν "αχ τι γλυκο αγορακι..." κ αυτος φωναζει "φυγε σου λεω ..ΚΑΝΩ ΚΑΚΑ.."Θα τον δοκιμασω και εγω στη μπανιερα,νομιζω θα του αρεσει!:-P

Διαφημίσεις

Ράνια Κωστελέτου είπε:
Ίσως δεν είναι έτοιμη ακόμα , ή κάτι την φοβίζει ή ακόμα και να πονάει.

Μην την πιέζετε όμως προτρέψτε τη χαλαρά μετά το φαγητό ή όταν πιστεύετε είναι η ώρα της ...και προσπαθείστε να μεταμορφώσετε τη διαδικασία σε παιχνίδι, υπάρχουν στη αγορά ιδέες ή ακόμα υιοθετείστε ένα σύστημα επιβράβευσης (αυτοκόλλητα...) για κάθε επιτυχημένη προσπάθεια , δινοντάς της ένα κίνητρο .

Πάντως το καλοκαίρι ενδείκνυται για τέτοιου είδους προσπάθειες!

Να σε ρωτησω κατι ασχετο με το θεμα που μου κινει τη περιεργεια ,γιατι κατι παραπανω θα ξερεις εσυ, ?Ο γιος μου ειναι 2,9 ετων ,ειναι ζωηρος ,εξυπνος,αγαπησιαρης ...μια χαρα.Του αρεσει ομως να χαλαει τα παιχνιδια του!τις λιγοστες φορες που παει στο δωματιο του μονος για να παιξει,σιγουρα κατι θα δυαλισει,απο καπου θα βγαλει τις βιδες,κατι θα σπασει,κατι θα πεταξει ή θα βρεξει με νερο τα σεντονια του(όπως τωρα καλη ωρα) και διαφορα αλλα.Και αφου τελειωσει ερχεται περιχαρης να μου δειξει τι εκανε λες και ειναι κατορθωμα,και εγω κλαιω τα λεφτα μου!

new mummy είπε:
Να σε ρωτησω κατι ασχετο με το θεμα που μου κινει τη περιεργεια ,γιατι κατι παραπανω θα ξερεις εσυ, ?Ο γιος μου ειναι 2,9 ετων ,ειναι ζωηρος ,εξυπνος,αγαπησιαρης ...μια χαρα.Του αρεσει ομως να χαλαει τα παιχνιδια του!τις λιγοστες φορες που παει στο δωματιο του μονος για να παιξει,σιγουρα κατι θα δυαλισει,απο καπου θα βγαλει τις βιδες,κατι θα σπασει,κατι θα πεταξει ή θα βρεξει με νερο τα σεντονια του(όπως τωρα καλη ωρα) και διαφορα αλλα.Και αφου τελειωσει ερχεται περιχαρης να μου δειξει τι εκανε λες και ειναι κατορθωμα,και εγω κλαιω τα λεφτα μου!

βεβαια μετα τα μαζευει ή προσπαθει να με παρηγορησει..."θα το φτιαξει ο μπαμπας.." αλλα γιατι του αρεσει τοσο πολυ?

new mummy είπε:
βεβαια μετα τα μαζευει ή προσπαθει να με παρηγορησει..."θα το φτιαξει ο μπαμπας.." αλλα γιατι του αρεσει τοσο πολυ?

Σ΄ευχαριστώ για τις συμβουλές σου θα τις δοκιμάσω αν και μου έχουν πει οτι τα αγοράκια πρέπει μετά τα 5 να τα βάζεις όρθια να κάνουν τα τσίσα τους. Πάντως για το άλλο θέμα που αναφέρεις και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα και νομίζω ότι το κάνουν για να μας τραβήξουν την προσοχή.

• 3 months later...

Καλημερα σε όλους,

εχω ενα θεματακι, η κορη μου τον Δεκεμβρη κλεινει τα 3, εχουμε κοψει την πανα απο τον Αύγουστο αλλα μόνο το πρωι και οταν θελει κακά της ενω στην αρχή τα έκανε στο γιογιο της τωρα κλαιει και χτυπιεται και θελει παμπερς. Αν δεν της βάλω είναι ικανή να μην κάνει κακά της όλη μέρα και οταν θα της το βάλω να παει να κοιμηθεί κάνει κακά της. Και την νύχτα προσπάθησα να την αφησω χωρις πάνα, πήγα να την ξυπνησω για τσισα και έκλεγε και ελεγε όχι, με αποτέλεσμα να μην κοιμηθω και να την αλλάξω 4 φορές ολη νυχτα.

Τώρα που πάει στον παιδικο φοράει πάνα και μολις γυρναει κλαιει να της βάλω πάμπερ για να κάνει κακά της.

Τι μπορώ να κάνω; Δωστε μου τα φώτα σας

η γυναίκα μου μια μέρα είπε στα διδυμα. "Από σήμερα δεν έχουμε άλλες πάνες γιατί το super market πλέον δεν φέρνει. Ότι θέλετε στην τουαλέτα και θα φωράτε βρακάκι"

Διαφημίσεις

pk33 είπε:
η γυναίκα μου μια μέρα είπε στα διδυμα. "Από σήμερα δεν έχουμε άλλες πάνες γιατί το super market πλέον δεν φέρνει. Ότι θέλετε στην τουαλέτα και θα φωράτε βρακάκι"

Αυτο το έκανα και την άφησα όλη νύχτα χωρις με αποτέλεσμα το παραπάνω να την αλλάξω 4 φορες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...