Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κακά στην πάνα

Recommended Posts

Γεια σε όλους. Είμαι μια μαμά με πρόβλημα! Ο γιος μου είναι 4 1/2 χρονών και κάνει ακόμα τα κακά του στην πάνα. Έκοψε εύκολα τα τσίσα του αλλά ποτέ ως τώρα δεν δέχτηκε να πάει στην τουαλέτα ή στο γιογιό για τα κακά του. πως να το χειριστώ?

Διαφημίσεις

Γειά σου Μαμά Σόφη

Είχα το ίδιο θέμα με τον μεγάλο μου γιό όχι βέβαια για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Έκοψε τα τσίσα μέρα/νύχτα πολύ εύκολα σε διάστημα μίας εβδομάδας λίγο πριν κλείσει τα 3 αλλά για τα κακά ακόμα και δύο μήνες μετά ζητούσε να φορέσει την πάνα. Ακολούθησα την συμβουλή της υπεύθυνης του παιδικού σταθμού (έκανε τότε προσαρμογή ο μικρός και πήγαινα κι εγώ μαζί):

Μια μέρα, όταν τελείωσε και η τελευταία πάνα και δεν είχα -επίτηδες- αγοράσει άλλο πακέτο, ζήτησε πάνα για να κάνει κακά και του είπα πολύ απλά και κάπως αδιάφορα (σφίχτηκε η καρδιά μου) ότι δεν έχουμε άλλες πάνες, δεν αγόρασα. Με κοίταξε καλά καλά, πήγε στο δωμάτιο εκεί που βάζαμε τις πανες δεν βρήκε. Μου ξαναζήτησε του επανέλαβα ότι δεν έχουμε. Δεν έκλαψε ούτε διαμαρτηρήθηκε. (Μέσα μου έλεγα ότι είναι τραυματική εμπειρία γι΄αυτόν, νιώθει απελπισία, μπορεί να του προκαλέσω δυσκοιλιότητα κλπ.) Ε, μετά από 20 λεπτά πήγε και τα έκανε στο γιογιό και δεν ξαναζήτησε ποτέ πάνα.

Ήταν τελικά πολύ απλό. Αρκεί να το πάρεις εσύ απόφαση νομίζω.

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007

Γειά και από εμένα.

Η κόρη μου έκοψε τις πάνες αμέσως αφού κάναμε τα πρώτα γενέθλια της, της άρεσε πολύ να κάνει πρώτα στο γιογιό και μετά άρχισε τουαλετα.Ο μικρός σε πιο μεγάλη ηλικία μετά τα δύο τα έκοψε αλλά παίζαμε πολύ με το γιογιό αν ήταν δυνατό σε όλο το σπίτι να το βάζαμε προκειμένου να μάθει να κάνει εκεί.Και πάντα πριν κοιμηθεί πολλές φορές λέγαμε πάμε στο μπάνιο;Έμπαινε από μόνος του είχε δεν είχε αλλά το καλό ήταν ότι μερικές φορές ξυπνούσε με φώναζε και πηγαίναμε.

Ξέρω είναι πολύ δύσκολο, αλλά κάντο και συ σαν παιχνίδι για να καταλάβει ότι τα μωρά κάνουν στις πάνες..........Έτσι μιας φίλης μου το παιδί έκανε αλλά λόγω ανάπτυξης οι πάνες δεν τον χωρούσαν και έπαιρνα τις μεγαλύτερες που φοράνε τα άτομα τρίτης ηλικίας.Πρέπει να προσπαθείστε όλοι μαζί για να τα κόψει.Θέλει πολύ υπομονή, σου εύχομαι όλα να πάνε καλα!!!!!!!!!!!!:)

a63700a23b.png 87032dd023.png

Και ο γιός μου, 3,5 χρονών έχει θέμα με τα κακά του. Μόνος του μου ζήτησε να κάνει τσίσα στην τουαλέτα μόλις έκλεισε τα τρία και από τότε μου ζητάει πάνα μόνο για τα κακά του, τελειώνει και την βγάζουμε. Πάνα φοράμε και το βράδυ στον ύπνο. Δεν ξέρω και εγώ πως να το χειριστώ, δεν θέλω να τον πιέσω δεδομένου ότι καταλαβαίνει την ανάγκη του απλά διαφοροποιεί τον τρόπο, αλλά για πόσο καιρό όμως?

Γεια, εγώ δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα, αλλά κοίταξα σήμερα λίγο ένα βιβλίο με οδηγίες για το κόψιμο της πάνας για άλλο θέμα και για αυτή την περίπτωση έγραφε ότι συνήθως τα παιδιά που θέλουν την πάνα τους για κακά, δυσκολεύονται λίγο να κάνουν τα κακά τους για αυτό πρέπει να τρώνε φρούτα και λαχανικά και αρκετό νερό. Όταν αρχίσουν να έχουν σταθερή ώρα για κακά, συνιστά να στρώσετε την πάνα μέσα στο γιογιό και να κάνει τα κακά του εκεί (!). Πάντως λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείχνουμε αηδία και να το μαλώνουμε, γιατί τα κάνουμε χειρότερα. Χρησιμοποιεί πολύ το σύστημα της επιβράβευσης, ένα αυτοκόλητο κάθε φορά που τα καταφέρνει, κι όταν μαζέψει τρία, του δίνουμε κάτι μεγαλύτερο, π.χ. παγωτό. Πάντως τουλάχιστον το σύστημα με τα αυτοκόλητα στα δικά μου παιδιά έπιασε.

Διαφημίσεις

Θα προσπαθήσω με τα αυτοκόλητα και την επιβράβευση. Μέχρι τώρα φοράει την πάνα και τη νύχτα αν και δεν τη βρέχει ποτέ. Γι΄αυτό και δεν μπορούσα να μην αγοράσω άλλες . 2 φορές που είχε κοιμηθεί χωρίς πάνα βράχηκε. Ευχαριστώ για τις συμβουλές

Θα προσπαθήσω με τα αυτοκόλητα και την επιβράβευση. Μέχρι τώρα φοράει την πάνα και τη νύχτα αν και δεν τη βρέχει ποτέ. Γι΄αυτό και δεν μπορούσα να μην αγοράσω άλλες . 2 φορές που είχε κοιμηθεί χωρίς πάνα βράχηκε. Ευχαριστώ για τις συμβουλές

λοιπον και σε εμενα το μονο που επιασε ηταν να μην αγοραζω πανες και στο κρβατι που ξαπλωνε χρησιμοποιησα ενα μεγαλο σελτεδακι και ενα αδιαβροχο για το στρωμα βεβαια εμενα το πηρε πολυ στραβα και δεν εκανε καθολου κακα για 3-4 ημερες σε σημειο που ποναγε παρα πολυ η κοιλια του.Ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι ειναι ψυχολογικο και να μου εδωσε κατι φυτικες ινες για να βαζω στο φαγητο του και στα πολυ σκουρα να χρησιμοποιω υποθετα γλυκερινης τελως παντων αυτο κρατησε 2-3 εβδομαδες

vXPNp3.png

QcHZp3.png

• 1 χρόνο μετά...

Κοριτσια τα φωτα σας!!!!

Ο γιος μου 4 1/2 χρονων περιπου δεν λεει να κοψει την πανα για τα κακα...εδω και 2 χρονια κοψαμε την πανα για τα τσισα αρκετα ευκολα μπορω να πω και μαλιστα τη βραδινη πανα την εκοψε μαχαιρι μονος του. Ενα βραδυ δηλαδη που πηγα να του τη βαλω μου λεει 'δεν θελω'...οκ, λεω ετοιμασου για πανηγυρια. Σας πληροφορω οτι ΠΟΤΕ δεν ειχαμε ατυχημα! Με τα κακα εχουμε φαει γερο σκαλωμα...καθε φορα που καταλαβαινει οτι θελει κακα του παει και φερνει μονος του την πανα! Δεν ειναι δηλαδη οτι εχει καποιο προβλημα σφιγκτηρων και του φευγουν...το καταλαβαινει κανονικα οτι ερχονται και ζηταει την πανα, τη βαζει και μετα παει καπου μονος του και τα κανει! Εχουμε δοκιμασει τα παντα...ωρες καθομαστε στην τουαλετα, διαβαζουμε παραμυθια, καθομαστε στο γιογιο και βλεπουμε παιδικα του εχουμε ταξει την Αρτα και τα Γιαννενα...τιποτα! Εντωμεταξυ μια φορα του λεω πανε οι πανες τελειωσανε...εκει να δειτε δραμα! Μετα απο λιγο δεν ηθελε πια κακα του, δεν εκανε εκεινη την ημερα και την επομενη ποναγε η κοιλια του, εκλαιγε τι να κανω τη βαλαμε τη ρημαδα την πανα! Οταν του εξηγω οτι ειναι πια μεγαλος και οτι ολα τα παιδακια κανουν κακα στη λεκανη μου λεει κι εγω θα κανω στη λεκανη μολις γινω 5 χρονων!!! Η παιδιατρος μου λεει οτι οπως και με τη νυχτερινη πανα καποια στιγμη μονος του θα την κοψει μαχαιρι αλλα βρε κοριτσια δεν μπορω αλλο το ξεσκατισμα!!! Εχω τωρα και το μωρο...ασε που μερικες φορες τα κανουν και συγχρονως...συνεννοημενα ειναι τα σκασμενα?????

:P

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάθεται στη λεκάνη να κάνει κακά ? Όταν του έρχονται δεν δοκιμάζεις να τον πας κατευθείαν στη λεκάνη ? Έχει συμβεί κάτι και θέλει να κάνει κακά μόνο στην πάνα ? Του έχεις το καθισματάκι για την λεκάνη μήπως φοβάται ότι θα πέσει μέσα αν κάτσει ?

Και καθισματακι εχουμε και σκαλοπατακι να παταει για να μην κρεμονται τα ποδια του...εννοειται οτι οταν μου λεει 'μαμα πανα' του λεω να παμε τουαλετα και μου λεει οχι πανα...με τα πολλα αν τον καταφερω να παμε στη λεκανη καθομαστε εκει κανα μισαωρο χωρις αποτελεσμα. Του φευγουν και τα κακα και προκειμενου να εχουμε παλι δυσκοιλιοτητα του βαζω πανα...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Διαφημίσεις

Δεν ωομιζω οτι ειναι δυσκοιλιος...κανει καθε μερα κακα του και δεν μπορω να πω οτι ειναι ιδιαιτερα σκληρα (sorry κιολας!:oops:). Οταν κανει κακα ειναι ορθιος με τα ποδια λυγισμενα, σφιγγεται λιγο και αυτο ειναι...ουτε παραπονιεται οτι ποναει ουτε τιποτα. Εαν ηταν δυσκοιλιος δεν θα ποναγε οταν εκανε κακα?

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Δεν ωομιζω οτι ειναι δυσκοιλιος...κανει καθε μερα κακα του και δεν μπορω να πω οτι ειναι ιδιαιτερα σκληρα (sorry κιολας!:oops:). Οταν κανει κακα ειναι ορθιος με τα ποδια λυγισμενα, σφιγγεται λιγο και αυτο ειναι...ουτε παραπονιεται οτι ποναει ουτε τιποτα. Εαν ηταν δυσκοιλιος δεν θα ποναγε οταν εκανε κακα?

Αν δοκίμαζες να τον βάλεις στην λεκάνη λίγο όρθιο με τα πόδια λυγισμένα, όπως με την πάνα, δεν θα έπιανε λες ? Πιστεύω ότι είναι η στάση που τον βολεύει, όχι η ίδια η πάνα.

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την μία μου κόρη. Αρνείται να κάνει κακά στην τουαλέτα ότι και αν έχω δοκιμάσει...:-(

Δεν ξέρω που θα μας βγάλει αυτό.... Θα πάει πανεπιστήμιο και μετά θα το κόψει? Πάντως, έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Καθόμαστε ατελείωτες ώρες στην τουαλέτα, αλλά κακά γιοκ. Αν την πιέσω απλά δεν τα κάνει και μετά έχουμε θέμα δυσκοιλιότητας. Μέχρι και τρεις μέρες έχει κάτσει χωρίς κακά, και μετά τρέχαμε για φαρμακο.:-(

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

Εσεις στο πανεπιστημιο εμεις μολις παει φανταρος!!! Εντωμεταξυ δεν υπαρχει χειροτερο απο τη δυσκοιλιοτητα στα παιδακια..εμας ειχε παθει μετα απο γαστρεντεριτιδα λιγο πριν τα 3 και ο καημενος ετρεχε μεσα στο σπιτι κρατωντας τον ποπο του και εκλαιγε...μαζι του εκλεγα κι εγω! Με nujol το ξεπερασαμε και ευτυχως απο τοτε δεν εχει προβλημα αλλα κι εγω γι'αυτο δεν θελω να τον ζοριζω με την τουαλετα! Εσας τι σας εχει πει ο παιδιατρος?

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Τα γνωστά. Να μην την πιέζουμε, μόνη της θα αποφασίσει, και να τις δίνουμε τροφές που δεν προκαλούν δυσκοιλιότητα, όπως φρούτα. Ναι καλά, για πες το στην Κάλλια.....

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Ναι και ναι. Και πάει και κρύβεται, και μερικές φορές μας ζητάει να κάνουμε και ησυχία, να μην μιλάμε, για να αυτοσυγκεντρωθεί?:rolleyes:

TbSdp2.png

Εγω θα ελεγα να τον πιεσεις λιγακι , ειναι λιγο μεγαλος (με ολο το θαρρος δηλαδη και με συγχωρεις ) για να χρησιμοποιει πανα . Και εμας εκανε δυσκοιλιοτητα ο μεγαλος οταν εκοψε την πανα ( ακριβως 3 ετων ) αλλα παραμειναμε σταθεροι στο προγραμμα χωρις πανα , του δειναμε τροφες που βοηθουσανε , εκανε δυστηχως και 2 κλισματα για παιδια , ηπιε και 2-3 μερες ενα ηπιο φαρμακο και κρατησε ολο αυτο 1.5 βδομαδα , μολις τα καταφερε 1 φορα τελειωσε το θεμα , λυθηκανε ολα . Και εμεις συνεχεια απο κοντα διπλα του , τελικα τα καταφεραμε χωρις πολλα πολλα . Και στον υπνο τη βγαλαμε 1 μηνα μετα , και ετυχε να κατουρηθει και ετυχε να μην προλαβει να παει τουαλετα , ε δεν πειραζε , αλλαζαμε μεσα στο βραδυ σεντονια κτλ δεν τρεχει τπτ . ΠΛεον ειναι 4 και 1 μηνων και ελεγχει απολυτα και τα τσισα του και τα κακα του ακομα σε γαστρεντεριτιδα με διαρροια .

Με την μικρη θα αρχισει η προσπαθεια σε λιγες μερες για να καθαρισουμε .

Μια αποφαση ειναι κοριτσια , μην τα δωσετε την εντυπωση οτι μπορουνε να βαλουνε πανα , απαξ και το καταλαβουνε αυτο τοτε φυσικα θα προτιμησουνε την πανα , ειναι μεγαλη αλλαγη στη ζωη τους και ειναι φυσιιλογικο να μην την θελουνε .Επιμονη και υπομονη θελουνε .

QRyOp2.png

Καλε viki τι θαρρος...σιγα μη παρεξηγηθω κιολας!!! Δικιο εχεις...δεν ειναι απλα μεγαλος..ολοκληρο γαιδουρι ειναι!!!! Απλα το θεμα ειναι οτι το εχω κανει και αυτο που λες εσυ και μετα απο 2 μερες που δεν ενεργηθηκε αρχισε να ποναει η κοιλια του και ειχαμε κλαματα...ουτε σχολειο ηθελε να παει ουτε τιποτα...κι ετσι υπεκυψε η δολια μανα!!! Η παιδιατρος λεει οτι ειναι το τελευταιο κομματι που τον συνδεει με το γεγονος οτι ειναι μικρος και οτι δεν εχει κατι σωματικο καθως τα τσισα τα κοψαμε πολυ ευκολα...τι να πω??? Μεχρι και σε ψυχολογο εχω σκεφτει να τον παω..

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Λες δηλαδη να τον ανεβασω στο σκαλοπατακι και να λυγισει τα ποδια χωρις να καθισει εντελως στη λεκανη???

Ναι, αυτό εννοώ. Να πάρει τη θέση όπως ακριβώς κάνει με την πάνα. Μπορεί να πιστεύει ότι αν κάτσει στη λεκάνη και δεν καταφέρει να κάνει κακά, μετά θα πονάει. Ή μπορεί να μην βολεύεται να κάτσει στη λεκάνη.

Αν κάνεις την αρχή και τα καταφέρεις να τον βάλεις στην λεκάνη, μετά μπορεί και να κάτσει.

• 1 month later...
Η παιδιατρος λεει οτι ειναι το τελευταιο κομματι που τον συνδεει με το γεγονος οτι ειναι μικρος και οτι δεν εχει κατι σωματικο καθως τα τσισα τα κοψαμε πολυ ευκολα...τι να πω??? Μεχρι και σε ψυχολογο εχω σκεφτει να τον παω..

Επανέρχομαι δριμύτερη.

Αυτό που λες, εμένα μου το είπε η κόρη μου!! Προσπαθώντας να καταλάβω γιατί αρνείτε να πάει στην τουαλέτα να κάνει κακά της, της λέω μια μερα " Είσαι μεγάλη τώρα, δεν είσαι μωράκι, πρέπει να κάνεις κακά στην τουαλέτα όπως η μαμά κλπκλπ" και μου απαντά " οχι, μαμά. Δεν θέλω να μεγαλώσω. Θέλω να είμαι για πάντα το μωράκι σου. Αμα μεγαλώσω, θα φύγω και θα σε χάσω και δεν θα είμαι πια το μωράκι σου!!!" Κάγκελο. Το τι της έχω πει, ότι θα είναι για πάντα το μωράκι μου, ότι θα είμαι παντα δίπλα της κλπκλπ, τίποτα.

Τώρα? Τι κάνουμε? Εξακολουθεί να κάνει κακά στην πάνα εννοείτε...

Και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω πια. Απλά την αφήνω ρωτώντας απλώς κάθε φορά μήπως θα ήθελε να πάμε στην τουαλέτα, αλλά δεν...

TbSdp2.png

Αχ πως σε καταλαβαινω!!!! Κι εγω δεν ξερω τι να κανω...το καταλαβαινει οτι ειναι μεγαλος για να κανει κακα στην πανα (ολο το ΣΚ που ειχαμε στο σπιτι τις ξαδερφες του δεν εκανε κακα του γιατι ντρεποτανε με το που φυγανε ζητησε πανα δεν του εβαλα και απλα δεν εκανε...χθες το πρωι παλι τα ιδια, καθισε στο γκιογκιο και παλι τιποτα...με τα πολλα του εβαλα πανα το βραδυ γιατι ειχε 3 μερες να ενεργηθει) και μενα θα παει νηπιο του χρονου!!!! Οχι οτι θα πει κατι εκει (οταν του ειπα οτι θα πρεπει να το πω στη δασκαλα μου λεει 'μη το πεις, θα ειναι το μυστικο μας!!!')...οταν τον ρωταω ποτε θα κανει κακα στη λεκανη λεει οταν γινω 5 χρονων...βρε μπας και να οργανωσω κανα γενεθλιο 6 μηνες πριν τα γενεθλια μας????:rolleyes:

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Μία από τα ίδια. Ντρεπεται μπροστά στους ξένους, πάει και κρυβετε αν είναι κανείς στο σπίτι και δεν θελει να το λέω...

Εσένα τουλάχιστον σου έδωσε ημερομηνία. Εμένα?????

TbSdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...