Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα, είναι το πρωτο θέμα που γράφω ως νέο μέλος στην παρέα σας.

Να σας εκθέσω τον προβληματισμό μου σε σχέση με τον 2 ετών γιό μου.

Λοιπόν το καλοκαίρι και χωρίς καθόλου πιεση, απλά μια μικρή παρότρυνση, άρχισε να κάνει τα κακά του στο γιογιό. Μάλιστα τα έλεγε πριν τα κάνει και πηγαίναμε μαζί στο γιογιό, όπου μέχρι να ολοκληρωθεί η..διαδικασία κάναμε και ωραιότατες συζητήσεις :lol: .

Αυτό κράτησε για 2 μήνες περίπου. Μετά φύγαμε απο το σπίτι για 2 μέρες παίρνοντας ένα άλλο γιογιό μαζί μας, όπου προφανώς απο την αλλαγή του περιβάλλοντος το χρησιμοποίησε, αλλά χωρίς να το ζητήσει. Μετά απο 2 εβδομάδες πήγαμε στους παππούδες του, όπου ενώ είχε γιογιό, είχε αρχίσει η αποδιοργάνωση...εκανε λίγα στην πάνα, λίγα στο γιογιό. Αφού επιστρέψαμε στο σπίτι και συνέχισε αυτό το πρόγραμμα, φάνηκε ότι επέστρεψε στις παλιες του συνήθειες (δηλ να λεέι ότι θέλει κακα). Ξαφνικά κάποια στιγμή σταμάτησε να λεει τα κακά και πλέον τα κάνει στην πάνα του. Οταν τον ρωτάω να παμε στο γιογιό ούτε που δίνει σημασία, αδιαφορεί. Δεν τον πιέζω, αλλά όταν τον δώ ότι θέλει να κάνει κακά, τον ρωταω.

Να σημειώσω ότι έδώ και 10 μήνες τον κρατάει τα πρωϊνά μια κυρία, η οποία είναι ηρεμος ανθρωπος και αποκλείω να του είπε κάτι που τον επηρέασε αρνητικά. Ετσι κι αλλιώς και το καλοκαίρι που τα έλεγε τον φρόντιζε τα πρωϊνά η ίδια.

Να θεωρήσω ότι είναι φάση; πως να το αντιμετωπίσω;

λέω να αδιαφορήσω πλήρως και να μην του λέω τίποτα για να δώ πως θα αντιδράσει.

Περιμένω τις πολύτιμες απαντήσεις σας!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 135
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα Polina,

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αλλα μάλλον του φοράς πάνα στη διάρκεια της ημέρας.. Εχω και γω ένα γιο 2χρονών και είμαστε στο στάδιο να κάνουμε τα κακά και τα τσίσα στο γιογιό καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και μεις κάποιες φορές μπερδευόμαστε (τώρα πιο σπάνια) όταν ειδικά βγαίνουμε από το πρόγραμμα μας..(πάμε στην γιαγιά στην εξοχή κλπ).. αλλά μετά στο σπίτι τον άφήνουμε χωρίς πάνα του λέμε απλά "μωρό μου δεν φοράς πανα όταν θες κακά να μας το πείς" και επανέρχεται μόνος του στους ρυθμούς του..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Θα συμφωνήσω με αυτά που είπε η Σοφία, ...

η αλλαγή προγράμματος είναι οπωσδήποτε σημαντική και επηρεάζει τη συγκέντρωση των παιδιών με αποτέλεσμα να ξεχνιούνται..

στους παπούδες, τι οδηγίες είχαν εκείνοι?

ήσουν μπροστά όταν του ανέφεραν το γιογιο?

...μία δυό φράσεις μπορεί να άκουσε παραπάνω που να τον άγχωσαν ..

πόσες μέρες ήσασταν εκεί ?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Καλημέρα σας! Στους παππούδες που πήγαμε δεν έμενε μόνος του. Ειμασταν μαζί συνέχεια. Απλά διαπίστωσα ότι όταν ήθελε κακά δεν τα έλεγε, όπως όταν είμασταν στο σπίτι. Τον πήγαινα στο γιογιό (βέβαια είχε κάνει κάποια στην πάνα ήδη) και συνέχιζε.

Τώρα πιά ακόμη και αν τον ρωτήσω αδιαφορεί...οπότε δεν δίνω σημασία, φοβάμαι μην τον αγχώσω.

μήπως κρυωνει με την αλλαγή της θερμοκρασίας;

καλύτερα να μήν τον αγχώσεις, μιά και είναι ακόμα νωρίς για να ανησυχήσεις για το θέμα της πάνας.

καλύτερα να το αφήσεις να έρθει φυσικά.

όταν τα κάνει στην πάνα, μήν βιάζεσαι να τον πάς γιο γιο. έτσι θα δεί ότι είναι δυσάρεστο να τα κάνει εκεί και να λερώνεται.

στα παιδιά αρέσει και η οικοιότητα που υπάρχει στο άλλαγμα, αλλά και η εξάρτηση απο τον γονιό.

για αυτό, κανε του χαλαρωτικό μασαζ π.χ. στα ποδαράκια σε άσχετες στιγμές - απλώς για να δεί ότι όχι μόνο στο άλλαγμα έχει την άμεση επαφή μαζί σου.

διάβασε και όσα έχουν γραφτεί εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=72 που έχουμε κάνει ανάλυση της όλης κατάστασης για τις πάνες και τα γιογιο :)

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ, δεν τον πιέζω, κάποια στιγμή θα το πεί και απο μόνος του! Ετσι κι αλλιώς κανείς δεν πήρε σύνταξη φορώντας πάνα!

• 3 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Εχω αναφερθει στο ιδιο θεμα και στη θεματικη ενοτητα"ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ" αλλα επανερχομαι.

Ο γιος μου ,ο Δημητρης,κοντας στα 4,το τελευταιο διαστημα κραταει τα κακα του .Την πανα την βγαλαμε το καλοκαιρι χωρις ιδιαιτερες δυσκολιες αλλα το τελευταιο διαστημα και το συνδεω με την εναρξη του σταθμου ,δεν θελει με κανενα τροπο να πηγαινει στην τουαλετα για κακα.Μαλλον καποια στιγμη πονεσε και απο τοτε δεν θελει να βλεπει λεκανη.

Τα κραταει και 4 ημερες και με δυσκολια (με κλαματα και με το ζορι ) τον οδηγω στην τουαλετα .Τις περισσοτερες φορες χανει το κεφι του δεν θελει να βγει εξω ουτε για βολτα ειδικα οταν αισθανεται οτι θελει ....να τα κανει .

Θελει να βρισκεται καπου που να μπορει να ξαπλωσει μπρουμυτα και με το ποπακιτου να τα κρατησει.

Του δινω ενα σιροπι που μου εχει πει ο παιδιατρος αλλα τιποτα.Πρεπει να ζητησω τη βοηθεια καποιου γαστρεντολογου ????

Πως μπορω να τον βοηθησω ????Οσα και να του λεω (να μη φοβαται να το κανουμε σαν παιχνιδι...κτλ) τιποτα

2eaW.jpg.png

[Του δινω ενα σιροπι που μου εχει πει ο παιδιατρος αλλα τιποτα.

Εμένα μου είχε δώσει το σιρόπι και μια αλοιφή την οποία την έβαζα στο πωπουδάκι της και ουσιαστικά τον μούδιαζε ώστε δεν μπορούσε να κρατήθει και πήγαινε τουαλέτα ώσπου ξεκίνησε κανονίκά.

Βέβαια εγώ ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα απλά όταν ξεκινήσαμε παιδικό μου το παρουσίασε και αυτό. Απλά κατάλαβα ότι δεν θέλει να κάνει κακά εκει και βάλαμε πρόγραμμα. Την βάζω κάθε πρωί στο γιογιο και μετά απο 3 -4 μέρες ξεκίνησε να έχει τακτική επίσκεψη στην τουαλέτα το πρωι. Ετσι στο σχολείο δεν θελει και φυσικά δεν έχουμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Βρες επίσης και κάτι από φαγητό που τον ενεργεί. Φρούτα, κρύο γάλα , ξερά δαμάσκηνα κτλ.

Καλή δύναμη....

g07Lp2.png

[Του δινω ενα σιροπι που μου εχει πει ο παιδιατρος αλλα τιποτα.

Εμένα μου είχε δώσει το σιρόπι και μια αλοιφή την οποία την έβαζα στο πωπουδάκι της και ουσιαστικά τον μούδιαζε ώστε δεν μπορούσε να κρατήθει και πήγαινε τουαλέτα ώσπου ξεκίνησε κανονίκά.

Βέβαια εγώ ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα απλά όταν ξεκινήσαμε παιδικό μου το παρουσίασε και αυτό. Απλά κατάλαβα ότι δεν θέλει να κάνει κακά εκει και βάλαμε πρόγραμμα. Την βάζω κάθε πρωί στο γιογιο και μετά απο 3 -4 μέρες ξεκίνησε να έχει τακτική επίσκεψη στην τουαλέτα το πρωι. Ετσι στο σχολείο δεν θελει και φυσικά δεν έχουμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Βρες επίσης και κάτι από φαγητό που τον ενεργεί. Φρούτα, κρύο γάλα , ξερά δαμάσκηνα κτλ.

Καλή δύναμη....

ΛΙΤΣΑ !

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το ενδιαφερον .Αν θυμασαι την αλοιφη θα με διευκολυνες!Εγω δυστυχως δεν μπορω να τον βαλω να κατσει στη λεκανη γιατι δεν καθεται!κλαιει και δειχνει φοβισμενος.Ολο αυτο ξεκινησε απο την αρχη του παιδικου αν και δεν ειναι η πρωτη χρονια που παει αλλα φετος αλλαξε και αιθουσα και δασκαλα και το πρωτο διαστημα δυσκολευτηκαμε στην προσαρμογη.

Ωστοσο τις πρωτες ημερες λιγο πριν ερθει το σχολικο δεν ξερω αν ηταν απο αγχος ή το βιολογικο του ρολοι εκανε κακα αλλα δυο με τρεις μερες μετα το κοψαμε!

Και απο τοτε η λεκανη ειναι ο χειροτερος εχθρος μας.Βεβαια δεν σου κρυβω οτι τον πιεσα γιατι δεν μπορουσα να τον βλεπω να υποφερει.

2eaW.jpg.png

Διαφημίσεις

.Αν θυμασαι την αλοιφη θα με διευκολυνες!

Θα ψάξω το βιβλιάριο και θα σου την γράψω. Ειναι για αιμορροίδες αλλά όταν ρώτησα τον παιδίατρο μου είπε ότι έχει την ιδιότητα του μουδιάσματος και το παιδί δεν πονάει. Το σιρόπι ήταν το τουφαλάκ πάντως.

Ισως να του έκανες ένα παιδικό κλίσμα για να ξεστουμπώσει και μετά να ξεκινήσεις σιρόπι και αλοιφή, φρούτα και γενικότερα διατροφή και υπομόνή για να στρώσει. Βρείτε μια ώρα στο σπίτι για να πάει τουαλέτα αν το πρωί είναι πίεση τότε το βράδυ........ :oops::oops::oops:

g07Lp2.png

.Αν θυμασαι την αλοιφη θα με διευκολυνες!

Θα ψάξω το βιβλιάριο και θα σου την γράψω. Ειναι για αιμορροίδες αλλά όταν ρώτησα τον παιδίατρο μου είπε ότι έχει την ιδιότητα του μουδιάσματος και το παιδί δεν πονάει. Το σιρόπι ήταν το τουφαλάκ πάντως.

Ισως να του έκανες ένα παιδικό κλίσμα για να ξεστουμπώσει και μετά να ξεκινήσεις σιρόπι και αλοιφή, φρούτα και γενικότερα διατροφή και υπομόνή για να στρώσει. Βρείτε μια ώρα στο σπίτι για να πάει τουαλέτα αν το πρωί είναι πίεση τότε το βράδυ........ :oops::oops::oops:

Το σιροπι ειναι το ιδιο !

Αλλα για το κλισμα φοβαμαι μηπως φοβηθει περισσοτερο αν δεν προλαβει και τα κανει πανω του.Ωστοσο ειναι μια λυση.Ασε που δεν ειμαι πολυ σιγουρη οτι θα κατσει γιατι οτι εχει σχεση με το σωμα του μου ειναι πολυ δυσκολο να κανω οτιδηποτε.Φαντασου οτι σε λιγο απο τα νυχια θα γινει σαν τη μαγισα και οταν τα κοβουμε μας ακουει ολο το τετραγωνο!

Περιμενω την αλοιφη!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

2eaW.jpg.png

Περιμενω την αλοιφη!

Sorry Που άργησα ελπίζω να μην ειναι πολυ αργά απλά δεν είχα Internet σπίτι και κάθε πρωί ξεχνούσα το χαρτάκι που την είχα γράψει. Λοιπόν είναι:

scheriproct neo ointment.

Φιλιά

g07Lp2.png

Γράφω και εγώ συμβουλές , μπορεί να τις έχετε ήδη κάνει αλλά τις γράφω για σιγουριά.

(να μη φοβαται να το κανουμε σαν παιχνιδι...κτλ)

Γειά σου Irini!...

το "μή φοβάσαι" δεν βοηθάει καθόλου ίσα ίσα δείχνει ότι μάλλον πρόκειται να πονέσει, για να το λέει και κάποιος ενήλικας, και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον φόβο!. Φαντάσου να έρθει ο γιατρός να σου πάρει αίμα και σου πεί "μή φοβάσαι" ! Εμένα ΤΟΤΕ είναι που θα με έπιανε κρύος ιδρώτας...

Για να χαλαρώσει δεν πρέπει ΚΑΘΟΛΟΥ να το συζητήσεις αυτό, αλλά να του αλλάξεις το θέμα εντελώς και να μιλήσετε για κάτι που του αρέσει πολύ. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να του κάνεις μία συζητηση που να τον χαλαρώσει.

Ούτε παιχνίδι δηλαδή - απλώς αδιάφορη συζήτηση ή διάβασμα αγαπημένου βιβλίου.

Μαλλον καποια στιγμη πονεσε και απο τοτε δεν θελει να βλεπει λεκανη

Αυτό δεν είναι κάτι έτσι απλό. Ένα παιδί 4 ετών μπορεί να σου πει ακριβώς τι έγινε. Είναι λοιπόν απαραίτητο, να κάνεις μία συζήτηση μαζί του,...

"αγάπη μου έχω καταλάβει ότι φοβάσαι να πάς τουλέτα.." " γιατί φοβάσαι, έγινε κάτι στο παιδικό?" "Τα έκανες πάνω σου? μήπως σε σκούπισαν ενώ δεν ήθελες? " "σε πόνεσε το ποπουδάκι σου όταν έκανες κακά?

(όχι ολες μαζεμένες τις ερωτήσεις, με μεγάλα διαλείματα ενδιάμεσα και υπομονή) και να του πεις πχ ότι και εσένα σου είχε συμβεί αυτο (ότι και αν είναι)

"αχ πωπω, ξέρεις τι? και εγώ το είχα πάθει αυτό και ήμουν τόσο φοβισμένη και στεναχωρημένη που έκλαψα!

... μιά μέρα δε μπορούσα άλλο νομιζα ότι θα σκάσω και τελικά δεν πόνεσα ενω το φοβόμουν πολύ...! "

Και μου είχε διαβάσει η μητέρα μου ένα παραμύθι για τα κακάκια που έλεγε οτι τους αρέσει να βγαίνουν γρήγορα για να πάρουν αέρα - γιατί εκεί μέσα τόσες μερες που είναι, δεν μπορούν να αναπνεύσουν!!! και έτσι είπα να τα αφήσω να βγούν"

:D

Μήν περιμένεις άμεσα αποτέλεσμα - αυτό το νιώθουν τα παιδιά και το εκλαμβάνουν σαν πίεση.

Τα κραταει και 4 ημερες και με δυσκολια (με κλαματα και με το ζορι ) τον οδηγω στην τουαλετα .

πάντως νομίζω ότι αυτό δεν θα έχει μεγάλο και καλό αποτέλεσμα.... ίσα ίσα τότε είναι (όταν γίνονται τα πράγματα με το ζόρι) που δεν θέλουν μετά να τα ξαναακουμπήσεις - γιατί έχει παραβιαστεί ο σεβασμός για το σώμα τους - μιας και αυτά δεν έχουν την ίδια δύναμη με μας και δεν μπορούν να αντισταθούν εάν δεν θέλουν κάτι.

εάν αυτό το έχετε εφαρμόσει πολλές φορές, ίσως παίζει ρόλο και το πείσμα, στην όλη υπόθεση...

Θελει να βρισκεται καπου που να μπορει να ξαπλωσει μπρουμυτα και με το ποπακιτου να τα κρατησει.

και αυτό, είναι μία ύστατη προσπάθεια... όταν το κάνει αυτό, κλαίει ? δηλαδή δείχνει να φοβάται?

ή δείχνει ότι θέλει πάση θυσία να καταφέρει αυτή τη προσπάθεια?

Εάν δεν κλαίει ή πονάει, μου κάνει εμένα μία ένδειξη ότι προσπαθεί να ελέγξει κάτι στη ζωή του και να αντισταθεί.

Είναι περίεργο να υπάρχει αυτή η αλλαγή έτσι ξαφνικά όταν ήδη έχουν τακτοποιηθεί αυτά τα θέματα. Δηλαδη ρώτα τον και για τον παιδικό πχ κτλ.... (ίσως ήδη να τον έχεις ρωτήσει δε ξέρω..) Μήπως τον κορόιδεψε κάποιος, ή του είπε κάποιο ψέμα για τα κακά και τον φόβισε...

Μίλα του για το άν του λείπει η παλιά του δασκάλα, ή η τάξη,για το αν θέλει να πάτε να τους πείτε ένα γεια μια φορά.....να τους κανετε μια ζωγραφιά..

Τώρα με την κρέμα, μήν μπείς σε συζήτηση πρίν την βάλεις ("αχ αυτή η κρέμα θα σε βοηθήσει να πας στη τουαλέτα" - μιάς και ίσως να μήν το θέλει αυτό (να πάει στη τουαλέτα) και να σου πεί όχι και μετά άντε να τον πείσεις)- πες απλώς " θα βάλουμε μία κρέμα στο ποπουδάκι σου, ξάπλωσε λιγάκι να σου την βάλω". Με τον ίδιο τρόπο που του βάζεις ένα βρακάκι πχ. ή μπότες με κορδόνια.

επίσης είναι σε ηλικία που μπορεί ίσως και μόνος του να την βάλει με την δική σου καθοδήγηση. δηλαδή μπορείς να του δώσεις και αυτή την εναλακτική. "θέλεις να την βάλεις εσύ την κρέμα στο ποπουδάκι σου?"

(αν του αρέσει να ντύνεται μόνος του κτλ τότε θα του φανεί αυτό σαν κάτι μεγαλίστικο και θα νιώσει ικανός αν μπορεί και μόνος του να βοηθησει τον εαυτό του)...

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

ΜΑΡΙΑ!!!

Θα σε ζαλισω παλι με τις αποριες μου!!!!

Κατ'αρχην εννοεις χαλαρη κουβεντα στο ασχετο ή την ωρα που ειμαστε στην τουαλετα?

Τον εχω ρωτησει γιατι δε θελει και η απαντηση ειναι"δεν μου αρεσει να κανω κακα".

Στον παιδικο, απο περυσι ακομη, που φοραγε πανα δεν εκανε κακα.Μαλιστα το καλοκαιρι και ενω πηγαινε ακομη παιδικο ειπαμε να ξεκινησουμε τη διαδικασια να βγαλουμε την πανα και τον αφηναμε με βρακακι.Το ειχε μαθει αυτο και με το που κατεβαινε απο το σχολικο τα εκανε πριν προλαβουμε να κανουμε οτιδηποτε.

Φετος το πρωτο διαστημα στο σταθμο δεν εκανε ουτε τσισα.Και μια μερα (οπως μου το περιεγραψε η δασκαλα του) τον εβλεπε οτι ηθελε να κανει τσισα του το ελεγε συνεχως αυτος ελεγε οχι μεχρι που τα εκανε πανω του.Μου ειπε οτι τον μαλωσε λιγο αλλα απο τοτε πηγαινει κανονικα στην τουαλετα.

Η αληθεια ειναι οτι τον πιεζω οταν πια εχουμε φθασει στην 4η μερα χωρις κακα και τον βαζω με το ζορι στη λεκανη γιατι δεν μπορω να τον βλεπω να πεφτει στα πατωματα και να τα μαζευει.

Οταν το κανει αυτο ομως δεν κλαιει, κανει ενα ψευτοκλαμα οταν κατσει στη λεκανη.Μηπως του εχει γινει συνηθεια???Σε καποιο αλλο σημειο για τη συμπεριφορα διαβασα το κολπο με τα αυτοκολλητα και το εκανα για τα κακα.Εγραψα απο το ενα μεχρι το δεκα και του ειπα οτι καθε φορα που θα κανουμε κακα θα κολλαμε ενα αυτοκολλητο και οταν τελειωσουμε θα παμε στο λουνα παρκ.Το κανουμε αλλα οταν φθασουμε στην κρισιμη ωρα (για να τον πεισω να παμε τουαλετα) δεν πιανει.

Οταν λες οτι ειναι ενδειξη πως θελει να ελεγξει κατι στη ζωη του και να αντισταθει τι εννοεις?

Παντως αυτο το προβλημα συνεπεσε με την αρχη της σχολικης χρονιας.

Εικαζω οτι του ηρθαν πολλες αλλαγες μαζεμενες (τελος διακοπως,νεα αιθουσα,νεα δασκαλα-η παλια εχει φυγει - και ενα μωρο του αδερφου μου που μενει απο κατω μας και περασαμε τις ζηλειες μας)

Επισης πρεπει να σου επισημανω οτι το τελευταιο διαστημα κανει με ευκολια κακα οταν βγαινουμε εξω .Δηλαδη με το που παμε στην ταβερνα γνωριζουμε αμεσως την τουαλετα σε αντιθεση με το σπιτι που δεν θελουμε ουτε να τη βλεπουμε.

Οσο για τις γιαγιαδες τους εχω πει να μην του λενε τιποτα, αν και η μια γιαγια που μενει πιο μακρια μας και καποια Σ/Κ οταν δουλευω ,μενει εκει μαλλον δεν το χειριστηκε σωστα γιατι την ακουγε στο τηλεφωνο που μου περιεγραφε την κατασταση (και πως μπορει το παιδι και ποσο σκληρα ηταν τα κακα του -σορυ κιολας- αλλα....)

Νομιζω οτι δεν ξεχασα κατι!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!!

2eaW.jpg.png

• 3 εβδομάδες μετά...

επανέρχομαι γιατί έχουμε νέα απο το μέτωπο :lol: . Εδώ και 1 μήνα περίπου ο Ιωακείμ όταν του βγάλω την πάνα δεν θέλει να ξαναβάλει. Ετσι λοιπόν όσο είμαστε σπίτι κυκλοφορεί..ξεσκέπαστος. Τον ρωτάω αν θέλει να κάνει τσίσα και αν μου πεί ναί, πηγαίνουμε στο γιογιό. Τα πρωϊνά πριν φύγει για τον παιδικό πηγαίνουμε στο γιογιό και την τελευταία εβδομάδα κάνει και τα κακά του εκεί. Βέβαια όταν είμαστε εκτός σπιτιού του φοράω πάνα γιατί παρατήρησα ότι αν φοράει κάτι (σλιπ, παντελόνι) το καταβρέχει!! Νομίζω ωστόσο ότι πάει καλά. Δεν τον ζορίζω, το πάμε χαλαααραααααα :D . Ετσι κι αλλιώς έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας.

Irini τώρα είδα ότι το πόστ σου μου είχε ξεφύγειγια να απαντησω!!!!! πωπω!

σόρρυ!

Οταν λες οτι ειναι ενδειξη πως θελει να ελεγξει κατι στη ζωη του και να αντισταθει τι εννοεις?

Παντως αυτο το προβλημα συνεπεσε με την αρχη της σχολικης χρονιας.

όπως είπες και εσύ, είναι πολλές οι αλλαγές.

υπάρχει περίπτωση να του έχετε πεί καμιά ιστορία παραμύθι για να πάει να κάνει κακά του ότι κάποιος πηγαίνει και τα παίρνει ή ότι στο μπάνιο υπάρχει κανένα ειδικό ξωτικό κτλ?μήπως φοβάται το δικό σας μπάνιο?

εάν βάλεις το γιό γιό στο μπαλκόνι (εάν έχετε κάποιο ήσυχο) ή κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού?

για τον έλεγχο - όταν συμβαίνουν πολλές αλλαγές μονομιάς, το πρώτο που συμβαίνει είναι να γίνει μία άρνηση σε άλλα πράγματα έτσι ώστε να επανέλθει ο έλεγχος του παιδιού (αλλά και του ενήλικα μερικές φορές) σε κάτι που ορίζει αυτό. Η αλλαγές αυτές δεν είναι κάτι που ήταν επιθυμητό και ελεγχόμενο ...

Οπότε για να αντισταθμιστεί αυτό, το παιδί θα κάνει κάτι για να σιγουρέψει ότι ακόμα " η ζωή του είναι δική του" στην ουσία - ακόμα και αν είναι αυτό κάτι που είναι ενδεχομένως επιβλαβές.

Πέρα απο τις αλλαγές, όμως τα κακά λοιπόν, ενδεχομένως, σε αυτή τη περίπτωση, ειδικά εάν συμβαίνει και μόνο στο σπίτι αυτή η κατακράτηση, είναι ένας τρόπος να αυτοπροσδιορίσει τον εαυτό του ένα παιδί.

Όλοι ασχολούνται με αυτό και ανησυχούν για αυτο (αντί για άλλα πράγματα ). έτσι παίρνει επιβεβαιωση της τακτικής του.

Ίσως το καλύτερο θα ήταν να του δίνετε την μεγαλύτερη προσοχή όταν έχει ενεργήσει και μετά, μήν αναφέρετε πόσο ξαλαφρώσατε που έγινε αυτό επιτέλους κτλ. Προσπεράστε το, και δώστε σημασία σε άλλα πράγματα. έτσι θα χαλαρώσει και αυτός. :) μην δίνετε αντιθέτως καθόλου προσοχή όταν είναι στο πατωμα και κρατιέται.

γιατι δεν μπορω να τον βλεπω να πεφτει στα πατωματα και να τα μαζευει.

αυτό το κάνει συνήθως μπροστά σου?

δηλαδή εάν πάς εσύ σε άλλο δωμάτιο αγνοώντας την επειδικτική αυτή συμπεριφορά, τί θα κάνει?

θα σε συμβούλευα να μήν τον βάζεις με το ζόρι. ... μου ακούγεται πάντως και λίγο σαν πείσμα....

Εαν πάρεις την αίσθηση ότι αυτό είναι τότε πρέπει να το αγνοήσεις όχι επιδεικτικά όμως, απλώς πολύ ευγένικά χωρίς θυμό.

μίλα του γλυκά: "κάνε κακά σου και όταν τελειώσεις θα σε κάνω αεροπλανάκι (ή ότι άλλο του αρεσει και μπορείτε να το κκάνετε εκείνη τη στιγμή ) - πάω να ανακατέψω το φαγητό λίγο - φώναξέ με όταν τελειώσεις"

πολύ χαλαρά. χωρίς άγχος. (χρειάζεται ηθοποιία...! )

εγώ θα δοκίμαζα αυτό.... είναι αρκετά μεγάλος για να ξέρει τι να κάνει....

συγγνώμη που άργησα τόσο να απαντήσω, δεν είχα δεί μάλλον το πόστ!

R.I.P. Michael Jackson.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΟΛΕΣ....

Κατ' αρχην πρεπει να σου πω οτι εδω και σχεδον δυο εβδομαδες παμε καθε μερα στην τουαλετα και χωρις κλαματα και γκρινιες.

Δεν ξερω τι συνεβαλε σε αυτο ισως απο το πολυ μπλα μπλα το δικο μου,ισως επειδη μαλλον χαλαρωσα εγω περισσοτερο και το επαιξα πιο αδιαφορη ισως επειδη το επεξεργαστηκε στο μυαλο του και καταλαβε οτι δεν ειναι και κατι τοσο τραγικο?? δεν ξερω πραγματικα!!!.Το ριξαμε και λιγο στο παιχνιδι ποτε με κατι αεροπλανακια ποτε με κατι αυτοκολλητα που κολουσαμε καθε φορα που καναμε κακα....

Ακολουθησα και τις οδηγιες σου "οποτε θελεις εσυ " κτλ

Παντως για την τουαλετα τη δικη μας δεν του ειχαμε πει τιποτα απλως εικαζω πως την ειχε συνδεσει με τη δικη μου πιεση.

Οσο για το αν "μαζευει" τα κακα οταν ειμαι εγω μπροστα ή οχι δεν εχει κανενα προβλημα να ειναι και ολοκληρος λοχος μπροστα του.

Το εχει κανει και μεσα σε παιδοτοπο οταν τον εζωσαν τα φιδια.

Απλως αυτο που αναρωτιεμαι ειναι το εξης ειναι δυνατον να περνουν τοσοι μηνες για να ξεπερασουν ενα φοβο (απο τον Σεπτεμβριο μεχρι τωρα)οπως για παραδειγμα τα κακα ή για τοσο μεγαλο διαστημα να γινεται μαχη μεσα τους για την ανεξαρτητοποιηση τους ???

ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ....

2eaW.jpg.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Η διαδικασία της τουαλέτας παίρνει πολύ χρόνο!!

Η δικιά μας τώρα κοντεύει τα 4, τις πρωϊνές πάνες τις έκοψε γύρω στα 2,5 με αφορμή τις μεγάλες τις ξαδέρφες που κάναμε μαζί διακοπές και τις έβλεπε!

Τις βραδυνές άργησε λιγάκι αλλά η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν την πίεσα καθόλου, το είχα βρεί πιο βολικό να της βάζω πάνα το βράδυ παρά να είχαμε ατυχήματα!

Γύρω στα 3,5 έκοψε τελείως και τις βραδυνές, αλλιώς ζητούσε απο μόνη της κάθε βράδυ χωρίς να βρέχει την πάνα.

Το πρωί ήταν στεγνή, απλά είχε κάποια ανασφάλεια.

Προσωπικά δεν την πίεσα καθόλου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε άλλα την έχω πιέσει όπως.π.χ στο κόψιμο της πιπίλας...!!

:?

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

• 3 εβδομάδες μετά...
ειναι δυνατον να περνουν τοσοι μηνες για να ξεπερασουν ενα φοβο (απο τον Σεπτεμβριο μεχρι τωρα)οπως για παραδειγμα τα κακα ή για τοσο μεγαλο διαστημα να γινεται μαχη μεσα τους για την ανεξαρτητοποιηση τους ???

Ναι !! :D ..

αλλά και όσο πιο γρήγορα χαλαρώσει (και δώσει τον "χώρο" και τον χρόνο στο παιδί του) ο γονιός, τόσο - σχετικά - πιό γρήγορα περνάει αυτή η φάση.

Μπορεί όμως και ένα παιδί να είναι απλά απο το χαρακτήρα του πολύ πεισματάρικο :D

(δεν είναι κακό - αργότερα στη ζωή του θα πετυχαινει αυτό που θέλει με την επιμονή που ενδεχομένως έχει!)

R.I.P. Michael Jackson.

Το παρακάτω κείμενο το βρήκα από κάποιο newsletter που παίρνω, και θεωρώ ότι, αν και στα αγγλικά, είναι ενδιαφέρον

It probably seems like just yesterday that you changed your toddler's first diaper, and now you're wondering if it's time to start toilet training. There's no magic age at which children are ready to start learning how to use the potty, but some develop the necessary physical and cognitive skills between 18 and 24 months of age. Many parents don't start potty training until their children are 2 1/2 to 3 years old, when daytime bladder control has become more reliable. And some children aren't interested in potty training until they're closer to 3, or even 4.

Use the checklist below to measure your toddler's progress toward readiness, and keep in mind that starting before your child is truly ready doesn't mean you'll finish sooner — it's more likely that the process will just end up taking longer.

You don't have to wait until you've checked off every item to start training. Just look for a general trend toward independence and an understanding of what it means to go to the bathroom like a grown-up.

:arrow: Physical signs

-Is coordinated enough to walk, and even run, steadily.

-Urinates a fair amount at one time.

-Has regular, well-formed bowel movements at relatively predictable times.

-Has "dry" periods of at least three or four hours, which shows that his bladder muscles are developed enough to hold urine.

:arrow: Behavioral signs

-Can sit down quietly in one position for two to five minutes.

-Can pull his pants up and down.

-Dislikes the feeling of wearing a wet or dirty diaper.

-Shows interest in others' bathroom habits (wants to watch you go to the bathroom or wear underwear.

-Gives a physical or verbal sign when he's having a bowel movement such as grunting, squatting, or telling you.

-Demonstrates a desire for independence.

-Takes pride in his accomplishments.

-Isn't resistant to learning to use the toilet.

-Is in a generally cooperative stage, not a negative or contrary one.

:arrow: Cognitive signs

-Can follow simple instructions, such as "go get the toy."

-Understands the value of putting things where they belong.

-Has words for urine and stool.

-Understands the physical signals that mean he has to go and can tell you before it happens or even hold it until he has time to get to the potty.

Είπα και εγώ να κάνω καμιά νύξη για το γιο-γιο και τι μεγάλο παλικάρι είμαστε τώρα και ότι πρέπει να βγάλουμε την πάνα. :P

Πριν 2 εβδομάδες περίπου και ενώ παίζαμε του λέω, Αναστάση, έλα να βγάλουμε την πάνα να πάρει λίγο αέρα η τσουτσού !!! :oops: όλα καλά λοιπόν την βγάλαμε παίξαμε και συνεχώς του υπενθύμιζα ότι αν θέλει να κάνει τσίσα να μου πει να κάτσουμε στο γιο-γιο.

Τέλος πάντων κάποια στιγμή του λέω, πάμε να κάτσουμε στο γιο-γιο να δούμε και το πλυντήριο που γυρίζει…….Όντως κάτσαμε και μέσα σε δευτερόλεπτα έκανε και τσίσα.

Αρχίσαμε λοιπόν τους πανηγυρισμούς!!! Μπράβο αγόρι μου τι παλικάρι είσαι εσύ κλπ.

Ε!! μετά ήμουν και εγώ ποιο ήσυχη και συνεχίσαμε το παιχνίδι, μετά από κανένα μισάωρο έρχεται ο κύριος και γεμάτος ενθουσιασμό μου ανακοινώνει ότι έκανε τσίσα στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά……… :? .

Από τότε όποτε του λέω να βγάλουμε την πάνα και να κάτσουμε στο γιο-γιο, μου λέει όχι, στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά θα κάνω τσίσα!!!! ( χαμογελώντας πονηρά)

Όπως καταλαβαίνετε δεν τολμώ να το επιχειρήσω, οπότε λέω να το αφήσω αυτό το θέμα προσωρινά να ξεχαστεί λιγάκι……

Εσείς τι λέτε??

Πότε είναι τελικά η καλύτερη περίοδος να κόψουμε την πάνα??

Είπα και εγώ να κάνω καμιά νύξη για το γιο-γιο και τι μεγάλο παλικάρι είμαστε τώρα και ότι πρέπει να βγάλουμε την πάνα. :P

Πριν 2 εβδομάδες περίπου και ενώ παίζαμε του λέω, Αναστάση, έλα να βγάλουμε την πάνα να πάρει λίγο αέρα η τσουτσού !!! :oops: όλα καλά λοιπόν την βγάλαμε παίξαμε και συνεχώς του υπενθύμιζα ότι αν θέλει να κάνει τσίσα να μου πει να κάτσουμε στο γιο-γιο.

Τέλος πάντων κάποια στιγμή του λέω, πάμε να κάτσουμε στο γιο-γιο να δούμε και το πλυντήριο που γυρίζει…….Όντως κάτσαμε και μέσα σε δευτερόλεπτα έκανε και τσίσα.

Αρχίσαμε λοιπόν τους πανηγυρισμούς!!! Μπράβο αγόρι μου τι παλικάρι είσαι εσύ κλπ.

Ε!! μετά ήμουν και εγώ ποιο ήσυχη και συνεχίσαμε το παιχνίδι, μετά από κανένα μισάωρο έρχεται ο κύριος και γεμάτος ενθουσιασμό μου ανακοινώνει ότι έκανε τσίσα στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά……… :? .

Από τότε όποτε του λέω να βγάλουμε την πάνα και να κάτσουμε στο γιο-γιο, μου λέει όχι, στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά θα κάνω τσίσα!!!! ( χαμογελώντας πονηρά)

Όπως καταλαβαίνετε δεν τολμώ να το επιχειρήσω, οπότε λέω να το αφήσω αυτό το θέμα προσωρινά να ξεχαστεί λιγάκι……

Εσείς τι λέτε??

Πότε είναι τελικά η καλύτερη περίοδος να κόψουμε την πάνα??

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!

Επειδη εμεις γενικως ταλαιπωρηθηκαμε αρκετα με το θεμα της πανας και αυτο απο δικη μας ευθυνη θα σου πω τι μου ελεγαν αυτοι που γνωριζαν περισσοτερα απο εμας.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑ -μπορει το καλοκαιρι να βοηθαει περισσοτερο- αλλα η καλυτερη περιοδος ειναι οταν το παιδι νιωθει ετοιμο και θα το καταλαβεις.

Εγω τον πιεσα ,γιατι γιαγιαδες και γνωστοι μου ελεγαν πως ειναι μεγαλος (ειχε κλεισει τα τρια) και πρεπει να βγαλει την πανα και κατι τετοια.

Ο ιδιος ,ειχε ελεγχο των σφυκτηρων και το καταλαβαινα γιατι καθε φορα που ηθελε κακα πηγαινε και κρυβοταν.Μαλιστα το καλοκαιρι οταν ερχοταν απο τον παιδικο ,ειχα αρχισει να του βγαζω την πανα και οταν την ψιλιαστηκε, με το που παταγε το ποδι του στην αυλη απο το σχολικο, τα εκανε πανω του, πριν προλαβω να του βγαλω την πανα.

Ακομη και οταν την βγαλει ,θελει ενα χρονικο διαστημα (προφανως αναλογα το παιδι και τους χρονους που εχει) για να προσαρμοστει.Οποιαδηποτε αλλαγη μπορει να δημιουργησει καποια προβληματα.Και με την παιδοψυχολογο του σταθμου που το ειχα συζητησει το ιδιο μου ειπε ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΕΣΕΙΣ μαλιστα μου ειχε πει οτι τα κακα συνδεονται και με τηνεπιθετικοτητα του καθε παιδιου, δηλαδη οτι σε καποιες περιπτωσεις μπορει να μην τα κανει επειδη ξερει οτι το θελεις και δεν το κανει γι αυτο.(ΠΧ να του λειπεις και να σου τραβαει το ενδιαφερον με αυτον τον τροπο).

Αλλωστε οπως πολυ σωστα διαβασα απο καποιον αλλον στο site που δεν θυμαμαι ποιος ηταν κανεις δεν πηρε συνταξη φορωντας πανες....

2eaW.jpg.png

Εμείς έχουμε ένα μικτό...σύστημα :lol: . Ο Ιωακείμ θέλει να κυκλοφορεί στο σπίτι χωρίς πάνα και χωρίς βρακάκι...κοινώς ξεβράκωτος! Το θέμα είναι ότι όταν πχ είναι στην τουαλέτα και θέλει να κάνει τσίσα κάθεται στο γιογιό, όταν όμως είναι εκτός εμβέλειας...τα αμολάει όπου βρεί! Χθές για παράδειγμα κατούρησε στο χαλάκι της κουζίνας. Δεν τον πιέζω, αλλά όταν δεν φοράει πάνα τον ρωτάω αν θέλει να κάνει, ή πηγαίνουμε μαζί κάνοντας και κάποιο παιχνίδι.

Για τα κακά έχουμε μπεί στο εξής πρόγραμμα. Το πρωϊ μόλις πιεί το γάλα, πηγαίνουμε στο γιογιό (εγώ κάθομαι στη λεκάνη) και αφού παίξουμε λίγο (κάνουμε κάποιες μιμήσεις) τον παρακινώ να κάνει κακά του...και τα κάνει! Μου φαίνεται περίεργο γιατί αν δεν κάνουμε αυτή τη διαδικασία, δεν λεει ότι θέλει να κάνει κακά. Αν φοράει πάνα τα κάνει εκεί. Το καλό είναι ότι έχει αρχίσει και δεν τα ανέχεται οπότε θέλει να αλλάξει. Εε του αρχίζω και την πλύση εγκεφάλου και πιστεύω ότι μακροχρόνια θα έχει αποτέλεσμα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...