Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καλλιέργεια ούρων σε μωρό(πως παίρνουμε ούρα)

Recommended Posts

Και εγώ σήμερα της πήρα ούρα με το σακουλάκι και τα αποτελέσματα έδειξαν ίχνη από λεύκωμα. Ξέρει καμία τι σημαίνει αυτό;;; Το μωρό είναι 4 μηνών. Να ανησυχήσω; Το απόγευμα θα μιλήσω με την παιδίατρο και θα ήθελα μια γνώμη.

• 8 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια! Η παιδίατρος μου έγραψε εξετάσεις για τον γιο μου που είναι τώρα σχεδίων 22 μηνών. Του έγραψε εξετάσεις αίματος και γενική ούρων. Όποτε τώρα η ερώτηση μου είναι πως παίρνουμε ουρά από ένα μωρό ; Δεν το έχω ξανά κάνει. Μου είπε σε Ουροσυλλέκτη αλλα προβλέπεται να γίνουν όλα λούτσα :-P διάβασα κάτι για σακουλάκια ειδικά για μωρα. Έχει χρησιμοποιήσει καμία σας ; Θα είναι πιο εύκολη διαδικασία η μπα ; Γενικά είναι ένα παιδί που δεν κάθεται καθόλου και απορώ πως θα τα καταφέρω τώρα για την εξέταση. Επίσης από την στιγμή που τα καταφέρω πόση ώρα μπορώ να τα αφήσω στο δοχείο στο ψυγείο ; 

Just now, Super.mum είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Η παιδίατρος μου έγραψε εξετάσεις για τον γιο μου που είναι τώρα σχεδίων 22 μηνών. Του έγραψε εξετάσεις αίματος και γενική ούρων. Όποτε τώρα η ερώτηση μου είναι πως παίρνουμε ουρά από ένα μωρό ; Δεν το έχω ξανά κάνει. Μου είπε σε Ουροσυλλέκτη αλλα προβλέπεται να γίνουν όλα λούτσα :-P διάβασα κάτι για σακουλάκια ειδικά για μωρα. Έχει χρησιμοποιήσει καμία σας ; Θα είναι πιο εύκολη διαδικασία η μπα ; Γενικά είναι ένα παιδί που δεν κάθεται καθόλου και απορώ πως θα τα καταφέρω τώρα για την εξέταση. Επίσης από την στιγμή που τα καταφέρω πόση ώρα μπορώ να τα αφήσω στο δοχείο στο ψυγείο ; 

Ειναι πολυ ευκολο. Πλενεις το μωρο με σαπουνακι κ το σκουπιζεις με αποστειρομενη γαζουλα για να μην δειξει λαθος η εξεταση. Το σακουλακι εχει τρυπα που μπαινει το πουλακι του κ εφαρμοζει σχετικα καλα. Κ βαζεις την πανα. Εχεις φροντισει να δωσεις πριν  απο κανενα τεταρτο πολλα υγρα στο μωρο γαλα πορτοκαλαδα νερο οσο πιο πολλα μπορεις. Το σακουλακι πρεπει να μεινει το πολυ 15-20 λεπτα μετα θα πρεπει να γινει αλλαγη αν δεν εχει κατουρησει. Συνηθως αμα εχει πιει υγρα κατουραει αμεσως . 

Just now, ninaki80 είπε:

Ειναι πολυ ευκολο. Πλενεις το μωρο με σαπουνακι κ το σκουπιζεις με αποστειρομενη γαζουλα για να μην δειξει λαθος η εξεταση. Το σακουλακι εχει τρυπα που μπαινει το πουλακι του κ εφαρμοζει σχετικα καλα. Κ βαζεις την πανα. Εχεις φροντισει να δωσεις πριν  απο κανενα τεταρτο πολλα υγρα στο μωρο γαλα πορτοκαλαδα νερο οσο πιο πολλα μπορεις. Το σακουλακι πρεπει να μεινει το πολυ 15-20 λεπτα μετα θα πρεπει να γινει αλλαγη αν δεν εχει κατουρησει. Συνηθως αμα εχει πιει υγρα κατουραει αμεσως . 

Ευχαριστω πολύ πολύ για την απάντηση!!!! Ελπίζω πραγματικά να μην προσπαθεί να το βγάλει χαχα 

Ευχαριστω πολύ πολύ για την απάντηση!!!! Ελπίζω πραγματικά να μην προσπαθεί να το βγάλει χαχα 

Θα του βαλεις την πανα αμεσως κ παντελονι. Κανονικα 

Εκεινη την ωρα που θα του το βαλεις βαλτου κατι να χαζευει να μην το καταλαβει. Βαλε παιδικα να μην σου δωσει σημασια

Διαφημίσεις

Just now, ninaki80 είπε:

Θα του βαλεις την πανα αμεσως κ παντελονι. Κανονικα 

Εκεινη την ωρα που θα του το βαλεις βαλτου κατι να χαζευει να μην το καταλαβει. Βαλε παιδικα να μην σου δωσει σημασια

Ναι κάπως έτσι θα γίνει. Ωραία μετά το σακουλάκι το βάζω στο δοχείο και το κρατάω στο ψυγείο μέχρι 1 ώρα ; Η θα έχω θέμα λες ; 

Ναι κάπως έτσι θα γίνει. Ωραία μετά το σακουλάκι το βάζω στο δοχείο και το κρατάω στο ψυγείο μέχρι 1 ώρα ; Η θα έχω θέμα λες ; 

Ε δεν ξερω ποσο διατηρουνται τα ουρα. Ενταξει γιατι να μην το πας απευθειας στο μικροβιολογικο? 

8 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Μπορείς να το κρατήσεις για 1 ώρα στο ψυγείο κ για παραπάνω αν θες. Τα σακουλάκια αυτά λέγονται βρεφικοι ουροσυλλεκτες. Όταν τα δεις θα καταλάβεις πως μπαίνουν. Απλά να το κολλήσεις καλά γύρω γύρω αυτό πουλάκι για να μην ξεκολλήσει καθώς κατουρήσει. Εγώ ξέρω ότι το κρατάς ως μισή ώρα. Κ να τον ελέγχεις κάθε 5 λεπτά μήπως κατουρήσει γιατί αν δεν το πάρεις είδηση ίσως ξεχειλησουν στην πάνα. Προσπάθησε να παίζετε γενικά για να είναι όρθιος. Εγώ έχει τύχει να τα συλλέξω καθώς έκανε μπάνιο, είχε ένα διάστημα που στο μπάνιο κατουρουσε κ το ήξερα οπότε είχα έτοιμο τον ουροσυλλεκτη 

22 μηνών είναι πιο εύκολο να του πεις να κατουρήσει στον κανονικό ουροσυλλέκτη, παρά να κολλήσεις αυτό που βάζουν στα μικρά μωρά. Πειραματιστείτε λίγο στη λεκάνη αν δεν το έχει ξανακάνει. Έτσι κι αλλιώς δε θες τρελή ποσότητα.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

22 μηνών είναι πιο εύκολο να του πεις να κατουρήσει στον κανονικό ουροσυλλέκτη, παρά να κολλήσεις αυτό που βάζουν στα μικρά μωρά. Πειραματιστείτε λίγο στη λεκάνη αν δεν το έχει ξανακάνει. Έτσι κι αλλιώς δε θες τρελή ποσότητα.

Εμενα παντως 31 μηνων αν του βαλω ποτηρακι κ του πω να κατουρησει θα με κοιταει σαν εξωγηινο κ ή  θα μου παρει το ποτηρακι ή θα σηκωθει να φυγει να παιξει. 

Διαφημίσεις

Just now, ninaki80 είπε:

Εμενα παντως 31 μηνων αν του βαλω ποτηρακι κ του πω να κατουρησει θα με κοιταει σαν εξωγηινο κ ή  θα μου παρει το ποτηρακι ή θα σηκωθει να φυγει να παιξει. 

Μάλλον απλά δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ. Και ενός έτους σαφώς μπορεί να το κάνει. Όχι να κρατηθεί στεγνό, αλλά να ουρήσει κατά βούληση.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Μάλλον απλά δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ. Και ενός έτους σαφώς μπορεί να το κάνει. Όχι να κρατηθεί στεγνό, αλλά να ουρήσει κατά βούληση.

Κοιτα εχει καταλαβει τα τσισα δηλαδη αμα τα κανει χωρις πανα κ φανουν μου λεει κακα . Αλλα να του ζητησω να κατουρησει κ να κατσει να το κανει μου φαινετε δεν το καταλαβαινει ακομα νομιζω στα σιγουρα. Σιγουρα αμα τον αφησω χωρις πανα κ κανουμε εξασκηση θα το καταλαβει καποια στιγμη οπως εχει μαθει κ αλλα πραγματα αλλα τωρα αμα του το πω ξαφνικα αποκλειετε. 

Παντως οταν ηταν 22 μηνων η μονη εντολη που ακουγε ηταν βαλε μεσα αυτο ή δωσε μου το παιχνιδι σου. Το θυμαμαι καλα γιατι συνθετες εντολες αρχισε να καταλαβαινει πριν κανενα τριμηνο περιπου δεν ειναι πολυς καιρος . 

Just now, ninaki80 είπε:

Κοιτα εχει καταλαβει τα τσισα δηλαδη αμα τα κανει χωρις πανα κ φανουν μου λεει κακα . Αλλα να του ζητησω να κατουρησει κ να κατσει να το κανει μου φαινετε δεν το καταλαβαινει ακομα νομιζω στα σιγουρα. Σιγουρα αμα τον αφησω χωρις πανα κ κανουμε εξασκηση θα το καταλαβει καποια στιγμη οπως εχει μαθει κ αλλα πραγματα αλλα τωρα αμα του το πω ξαφνικα αποκλειετε. 

Παντως οταν ηταν 22 μηνων η μονη εντολη που ακουγε ηταν βαλε μεσα αυτο ή δωσε μου το παιχνιδι σου. Το θυμαμαι καλα γιατι συνθετες εντολες αρχισε να καταλαβαινει πριν κανενα τριμηνο περιπου δεν ειναι πολυς καιρος . 

Μα ναι, εννοείται ότι ό,τι και να πεις σε ένα παιδί που δεν το έχει ξανακάνει, δε θα καταλάβει. Αλλά αν το εξασκήσεις λίγο, σαφώς και μπορεί να ουρήσει κατά βούληση. Όχι βέβαια την πρώτη φορά που θα του το πεις.

Just now, ninaki80 είπε:

Δεν ξέρω κορίτσια ..εμένα μου φαίνεται πιο εύκολη λύση το σακουλάκι ... δεν είμαι και σίγουρη στην πράξη θα το δούμε :/ αλλά από τώρα αγχώνομαι .. την επόμενη εβδομάδα θα πάω 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Μα ναι, εννοείται ότι ό,τι και να πεις σε ένα παιδί που δεν το έχει ξανακάνει, δε θα καταλάβει. Αλλά αν το εξασκήσεις λίγο, σαφώς και μπορεί να ουρήσει κατά βούληση. Όχι βέβαια την πρώτη φορά που θα του το πεις.

Ε άρα και εγώ πόσες φορές θα πρέπει να του πω ; 20 με 30 λογικά για να το πιάσει .. εφόσον δεν έχουμε κάνει ποτέ κάτι τέτοιο ξανά .. δηλαδή άμα είναι έτσι πιο εύκολο δείχνει να τον κάνω το μπάνιο του και να τον αφήσω ελεύθερο ... μόλις δω να κατουράει να τρέξω σφερα με το δοχείο χαχα ... αλλά να μου πεις τότε μπορεί να του κόψω την φορά κ να σταματήσει 

Δεν ξέρω κορίτσια ..εμένα μου φαίνεται πιο εύκολη λύση το σακουλάκι ... δεν είμαι και σίγουρη στην πράξη θα το δούμε :/ αλλά από τώρα αγχώνομαι .. την επόμενη εβδομάδα θα πάω 

Ε άρα και εγώ πόσες φορές θα πρέπει να του πω ; 20 με 30 λογικά για να το πιάσει .. εφόσον δεν έχουμε κάνει ποτέ κάτι τέτοιο ξανά .. δηλαδή άμα είναι έτσι πιο εύκολο δείχνει να τον κάνω το μπάνιο του και να τον αφήσω ελεύθερο ... μόλις δω να κατουράει να τρέξω σφερα με το δοχείο χαχα ... αλλά να μου πεις τότε μπορεί να του κόψω την φορά κ να σταματήσει 

Αρχικά κατάλαβα ότι πάτε για γενική ούρων στα πλαίσια check-up. Που και να γίνει μια βδομάδα αργότερα, είναι άνευ σημασίας (νομίζω τα παραπεμπτικά έιναι για ένα μήνα συνήθως). Οπότε θα μου φαινόταν πολύ πιο απλό να παίξετε το "ας σημαδέψουμε το δεντράκι" στο πάρκο ή το "να πετύχουμε το χαρτάκι στη λεκάνη" για μερικές μέρες, από το να κολλάς σακουλάκια. 

Αν μιλούσαμε για ουρολοίμωξη ας πούμε και επείγουρα εξέταση, εκεί ναι, δε θα υπήρχε η άνεση να μάθει.

Και στο μπάνιο, που είπες, απλά έχεις δίπλα έτοιμο το κουτάκι ανοιχτό.

Διαφημίσεις

Όταν είχαμε κάνει εμείς εξετάσεις ούρων γύρω στους δεκαοχτώ μήνες δεν θυμάμαι ακριβώς δοκιμασα κανονικό ουροσυλλεκτη. Του έδινα νεράκι κτλ, του έβαλα  εσωρουχο και είχα το νου μου. Τελικά τον βοήθησε ο ήχος απ' το νερό της βρύσης να αφεθεί.

Κι εγώ στην κόρη μου 19 μηνών που χρειάστηκε, με κανονικό ουροσυλλεκτη τα πήρα.

Την πήγα στην λεκάνη πρωί όταν ξύπνησε, άνοιξα την βρύση και ούρησε αυθόρμητα.

Στα κορίτσια το σακουλάκι είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Γιατί σου έγραψε γενική ούρων? εμείς που κάνουμε κάθε χρόνο τσεκ-απ κάνουμε αίματος. γενική ουρων έχουμε κάνει μόνο όταν είχαμε κάνει κάνα δυο φορές εισαγωγή, υπήρχε κάποιος λόγος δηλαδή που μας τις έγραφε

πρίν από 21 λεπτά , diane2020 είπε:

Γιατί σου έγραψε γενική ούρων? εμείς που κάνουμε κάθε χρόνο τσεκ-απ κάνουμε αίματος. γενική ουρων έχουμε κάνει μόνο όταν είχαμε κάνει κάνα δυο φορές εισαγωγή, υπήρχε κάποιος λόγος δηλαδή που μας τις έγραφε

Κάποιοι γιατροί μάλλον την βάζουν όταν κάνουν γενική αίματος. Εμένα η δικιά μου κάθε φορά που βάζει εξετάσεις αίματος έχει κ γενική ούρων. Αλλά κ σε μένα ο γυναικολόγος πάντα έβαζε κ για τα ούρα

Just now, mama16 είπε:

Κάποιοι γιατροί μάλλον την βάζουν όταν κάνουν γενική αίματος. Εμένα η δικιά μου κάθε φορά που βάζει εξετάσεις αίματος έχει κ γενική ούρων. Αλλά κ σε μένα ο γυναικολόγος πάντα έβαζε κ για τα ούρα

Α okay εντάξει Ναι Λογικό μου ακούγεται. ..εμάς δεν μας βάζει:confused:

Just now, diane2020 είπε:

Α okay εντάξει Ναι Λογικό μου ακούγεται. ..εμάς δεν μας βάζει:confused:

Διαφορετική τακτική μάλλον, θα σκέφτεται ότι είναι δύσκολο να πάρουν ουρά οι γονείς οπότε δεν σας ταλαιπωρεί!

Οταν ηταν τριων μηνων και προσπαθησα με σακουλακι λογω ουρολοιμωξης,ηταν λιγο δυσκολο. Επρεπε να τον καθαρισω με ορο,να στεγνωσει μονος του, να τα κανει αμεσα και να τα παω αμεσα στο διαγνωστικο. Ηταν λιγο αγωνας δρομου. Αλλα ηταν και πολυ μωρο

Just now, little lamb είπε:

Από τι ηλικία κάνετε εξετάσεις αίματος (ή/και ούρων) ; Εννοώ σαν τσεκ απ', όχι για συγκεκριμένο λογο.Η δικιά μας σε ένα μήνα γίνεται 2 κ δεν έχει κάνει ποτέ.

Από έτος... Κάθε χρόνο δηλαδή... 

Just now, little lamb είπε:

Από τι ηλικία κάνετε εξετάσεις αίματος (ή/και ούρων) ; Εννοώ σαν τσεκ απ', όχι για συγκεκριμένο λογο.Η δικιά μας σε ένα μήνα γίνεται 2 κ δεν έχει κάνει ποτέ.

Στα 2 πρεπει καvοvικα vα σας το πει. Κ εμεις 2 χροvωv καvαμε πρωτη φορα. Πιο vωρις συvηθως δεv καvουv ειvαι επιφοβο vα βγουv λαvθασμεvα αποτελεσματα γιατι ειvαι στηv μεγαλη αvαπτυξη κ αλλαζει συvεχεια οοργαvισμος. Αλλα απο 2 χροvωv τωρα θα σας βαλει. Αv οχι ζητα το εσυ. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...