Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καλλιέργεια ούρων σε μωρό(πως παίρνουμε ούρα)


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Να ρωτήσω κάτι; Έχετε κάνει εξετάσεις αίματος και ούρων στα μωράκια σας; Και αν ναι, τα ούρα πώς τα πήρατε;

 

Εμένα είναι το μωρό 18 μηνών και ακόμα δεν το αποφασίζουμε, γιατί είμαι σίγουρη ότι δε θα κάτσει με τον ειδικό ουροσυλλέκτη ούτε δευτερόλεπτο :? Είναι πάρα πάρα πολύ ζωηρό και υπερκινητικό :roll: Οπότε, τι κάνουμε;

 

Να διευκρινίσω ότι οι εξετάσεις είναι οι συνηθισμένες που γίνονται πάνω στο χρόνο για τα μωράκια, δεν έχει δλδ κάποιο σύμπτωμα που να τις επιβάλλει...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα Άννα, να χαίρεσαι το παιδάκι σου :)

 

Η καλλιέργεια ούρων σε μωρά δεν γίνεται μέσω ουροσυλλέκτη, αλλά με ένα ειδικό σακουλάκι το οποίο τοποθετείται από τον γιατρό συνήθως. Μπορείς να το κάνεις και εσύ, αλλά εγώ όσες φορές χρειάστηκε προτίμησα τη βοήθεια της γιατρού μας. Μετά, κάνεις υπομονή μέχρι να μπουν λίγα ούρα στο σακουλάκι... και είστε έτοιμοι!

 

Καλά αποτελέσματα :)

 

Φιλικά,

Ηρώ

 

 

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Link to comment
Share on other sites

...εγώ πάλι αδυνατώ να κατανοήσω το λόγο που ενώ εξετάζεστε προληπτικά, κάνετε καλλιέργεια και όχι μια απλή γενική ούρων που επιβάλλει η απόλυτη λογική...

Και εξηγώ... Καλλιέργεια σε βρεφάκι ειναι μια περίπλοκη ιστορία που απαιτεί χρόνο και πολύ προσπάθεια από τη μεριά τόσο του παιδιού, όσο και του γονιού... Πλύνε σωστά την περιοχή, στέγνωσε καλά, κόλλησε το σακουλάκι ΤΕΛΕΙΑ, τσέκαρε αν έχει ουρήσει το παιδί, κοίτα την ώρα, άλλαξε το σακουλάκι αν έχει περάσει μισάωρο... Από τη μεριά του παιδιού, πολύ συχνά διαπιστώνουμε ότι μπορεί να συμβεί μια παροδική επίσχεση ούρων (αρνείται να ουρήσει διότι νιώθει αυτό το σακουλάκι να το ενοχλεί), δερματίτιδες εξ επαφής από την κόλλα και γενικά μια ταλαιπωρία σημαντική για ένα τόσο μικρό μωρό :( . Το χειρότερο? Ότι λόγω της διαδικασίας αυτής, τα ούρα σπάνια θα είναι στείρα, θα εμφανίσουν παπάδες, θα μπείτε σε ένα φαύλο κύκλο εξετάσεων και το παιδί, αντί να κάνει ένα τυπικό έλεγχο θα έχει φάει 100 τζάμπα εξετάσεις. Και σε αυτό το σημείο σημείωσε ότι τα ούρα θα χρειαστεί να ληφθούν με υπερηβική παρακέντηση, ήτοι σύριγγα απευθείας στην κύστη -φαντάσου μια διαδικασία αντίστοιχη της ...αμνιοπαρακέντησης, χωρίς το υπέρηχο βέβαια, ρουτίνα συνηθισμένη μεν στην παιδιατρική, τρομακτική για το παιδί και το γονιό δε (ευτυχώς όχι επώδυνη)...

Ίσως να το λύσσαξα λίγο, αλλά θέλω να πω, με δικά μου λόγια... για να κάνεις καλλιέργεια πρέπει κάτι να ψάχνεις, δεν είναι εξέταση ρουτίνας.

Τώρα, αν ο γιατρός σου θέλει ζόρι και καλά να σας ψάξει, διότι κάτι έχει στο μυαλό του o χριστιανός, πάω πάσο! Και εδώ λοιπόν, υπάρχει η λύση του "clean catch". Προκειμένου να αποφύγεις τον ουροσυλλέκτη-σακουλάκι, μπορείς να εφαρμόσεις αυτό, το οποίο, εκτός των άλλων προτερημάτων, δίνει και πιο αξιόπιστα αποτελέσματα (στην Αγγλία, έχει αντικαταστήσει την υπερηβική σε περιπτώσεις που οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ ενός ψευδώς θετικού αποτελέσματος). Τί κάνεις? Αγοράζεις έναν (δύο, τρεις...) κανονικούς ουροσυλλέκτες (το γνωστό βαζάκι με καπάκι), έχεις άλλον έναν άνθρωπο βοηθό και αφού έχεις πλύνει το παιδί, το έχεις τσιτσιδάκι και το ταΐζεις (για την ακρίβεια το "ποτίζεις"). Κρατάς τα ποδαράκια του ανοιχτά.

Τα παιδάκια συνήθως μετά από 10 -15 λεπτά ουρούν, οπότε είσαι σε ετοιμότητα και μόλις το συντριβανάκι ανοίξει, βάζεις του ουροσυλλέκτη και μαζεύεις ό,τι μπορείς στον αέρα! Σου ακούγεται χαζό και δύσκολο στην εφαρμογή, το ξέρω, αλλά αυτή είναι η διαδικασία... Και έπειτα, αν είναι να αποφύγεις όλα τα "κακά" που σου περιέγραψα, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

 

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

 

Iro, αυτόν τον ουροσυλλέκτη εννοώ κι εγώ που εφαρμόζεται στο μωρό και μαζεύει αυτόματα υποτίθεται τα ούρα, το "υποτίθεται" γιατί συνήθως τα μωρά τον βγάζουν έτσι όπως τρίβονται, ξύνονται, γκρινιάζουν κλπ :)

 

Πατουσακι, αμ μπράβο, αυτή τη διαδικασία θέλω κι εγώ να αποφύγω, όπως την περιγράφεις, γιατί είμαι σίγουρη ότι δε θα κάτσει καθόλου με αυτό το πράγμα, θα το βγάλει κατευθείαν... Το κόλπο που περιγράφεις είναι καλό, για την ακρίβεια αυτό μου πρότεινε και ο γιατρός και έχω προσπαθήσει 1-2 φορές αλλά τίποτα :cry: Έτσι όπως πάμε, δε θα κάνει εξετάσεις ούρων μέχρι να μάθει να τα κάνει στο γιογιο :? Τώρα για την καλλιέργεια, τι να σου πω, δεν ξέρω, αλλά και απλή εξέταση να ήταν, πάλι κάπως έπρεπε να μαζέψουμε τα ούρα ...

 

Εσείς κανατε στο μωράκι σας εξετάσεις προληπτικά όταν χρόνισε;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μένα!

 

Εμείς 1 φορά χρειάστηκε μόνο να κάνουμε ουροκαλλιέργεια όταν ο μικρός μου έκανε χωρίς κάποιο άλλο σημάδι πυρετό και ο παιδίατρος ήθελε να αποκλείσουμε το θέμα της ουρολοίμωξης, όπως και αποκλείσαμε :)

 

Προσπάθησα να του το βάλω το σακουλάκι μόνη μου αλλά δεν τα κατάφερνα και είναι αυτό που σου είπαν τα κορίτσια έχει ένα θεματάκι η όλη διαδικασία,να έχεις καθαρά χέρια να μπει καλά, κλπ.

Οπότε εγώ σε εκείνη την φάση από το να ταλαιπωρώ και τον μικρό μου τον πήγα σε μία κλινική παίδων όπου και καμία σχέση με αυτά που έκανα εγώ, τον πλύναμε πολύ καλά, το τοποθέτησαν αμέσως και όλα κατέληξαν αισίως!

Καλύτερα πιστεύω να το πας κάπου που γνωρίζουν.

Όσον αφορά την προλπτική εξέταση όχι δεν μας είπε ο γιατρός ότι χρειάζεται..

5qfMp3.pngM5Bvp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμας μασ ειπε η γιατρος πως στους 10 μηνες πρεπει να κανει εξεταση αιματος(για το σιδηρο) για πεφτουν οι δεικτες, οπως και καναμε και ειχε δικιο , πηρα με σιδηρο για 2 μηνες και ολα καλα, οσο αφορα τα ουρα τον πηρα στην ευρωκλινικη, του δωσαμε μπολικο νερακι και σε 3 λεπτα ειχαμε τελειωσει.

Ειναι θεμα τυχης νομιζω και στιγμης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

η γιατρος υποψιαζεται τη μικρη μου -λογω πυρετων- για ουρολοιμωξη...

 

μου ειπε οτι θα μιλησουμε αργοτερα και θα μου πει τι πρεπει να γινει, αλλα εχω ακουσει πως ειναι δυσκολο να παρεις ουρα απο μωρο..

 

πως το κανουμε?

 

(προφανως δεν στιβουμε την πανα, οπως προτεινε ο αντρα μου... :confused: )

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ειδικά σακουλάκια ουροσυλλέκτες για μωρά με αυτοκόλλητο.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο,απλώς πρεπει να προσέξεις να είναι πολύ καθαρή η περιοχή.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν όντως ειδικά σακουλάκια για παιδιά. Πρέπει να έχεις καθαρίσει πάρα πολύ καλά την περιοχή όμως γιατί αλλιώς μπορεί να δείξει ουρολοίμωξη χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα. Ισως θα ήταν καλύτερα να πας σε ένα νοσοκομείο όπου υποτίθεται ότι ξέρουν πώς να το κάνουν σωστα ή σε ένα καλό μικροβιολόγο να το κάνει εκείνος.

Περαστικά

:-)
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ετσι γίνεται με ειδικά σακουλάκια που τα κολάνε στο πιπι τους.Καλό είναι να πάς σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και να πλύνουν την περιοχή και να τοποθετήσουν το σακουλάκι αυτοί εκεί.Εμείς είχαμε πάει ΒΙΟΙΑΤΡΙΚη και περιμέναμε μέχρι να κάνει τσισα του το μωρό

Link to comment
Share on other sites

Και κατι που εκανε η μαια στην δικια μας περιπτωση. Ανοιξε με ενα ψαλιδι το παμπερς απο κατω και περασε το σακουλακι να κρεμεται! Αλλιως ξεκολαει πιο ευκολα και αδιαζει πριν καταφερεις να το βγαλεις...

Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω οτι δεν είναι δύσκολο. Οπλίσου με υπομονή...Εχει και χρονική διάρκεια 1 ωρας που αμα παρέλθει θα πρέπει να ξανακανεις την διαδικασία...ασε που μπορει να κατουρήσει την ώρα της αλλαγής...Αμα είναι μωρό και δεν περπατάει/μπουσουλάει πιο ευκολο. Γνωμη μου είναι να δεις μια φορά την διαδικασία και μετά να το κάνεις σπίτι όπου και περισσότερη ηρεμία θα έχει το παιδί και θα είναι στον χώρο του...Αυτό με την τρύπα στην πάνα δεν το ήξερα...Εξυπνο μου φαίνεται...Μακαρι να το ηξερα νωρίτερα

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου fistikaki.

Πέρασα πρόσφατα από τη διαδικασία συλλογής ούρων από το μικρό μου, γιατί ο γιατρός φοβόταν για ουρολοίμωξη. Χρησιμοποίησα και εγώ τα ειδικά σακουλάκια. Πολύ καλό καθάρισμα στην περιοχή, κολλάς το σακουλάκι και περιμένεις. Συμβουλή: παίρνεις πολλά σακουλάκια για να σου βρίσκονται. Εγώ χρειάστηκα 3, αν θυμάμαι καλά.

Ο παιδίατρος μου είχε πει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος για να συλλέξεις ούρα, με παρακέντηση. Δεν χρειάστηκε, ευτυχώς!

 

Η πρόταση του άντρα σου, να στίψετε την πάνα, κορυφαία!!!!

Περαστικά σας.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα με το σακουλάκη υπάρχει κίνδυνος για επιμόλυνση και για αυτο αν ειναι βρεφος περνουν υπερηβικά ή λιγο μεγαλυτερο με καθετηρακι.επειδη την εχω πατησει με το σακουλακι μας εβγαζε πρωτεα χωρις το μωρο να εχει συμπτωματα και καναμε επανελλημενες ληψεις στη μικροβιολογο 4 ημερες προσπαθουσαμε.τελικα πηγα στον παιδιατρο κια με ενα καθετηρακι μου πηρε ουρα και ηταν ολα καλα.

,,,,,,,?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα και περαστικά.

Καλό θα είναι η περιοχή πριν από τη λήψη των ούρων να μην έχει καθόλου κρέμα ,αν είναι δυνατό και για ένα 24ωρο.Πλένεις πολύ καλά το μωρό με πολύ φυσιολογικό ορρό και σκουπίζεις με μια καθαρή πετσετούλα.Κολλάς το σακουλάκι και βάζεις την πάνα αλλά πολύ χαλαρά για να μη πιέζεται.Περιμένεις να κάνει ούρα το μωρό.Το σακουλάκι πρέπει να αλλάζεται καθε 30 λεπτά μέχρι να ουρήσει το μωράκι.

Link to comment
Share on other sites

fistiki περαστικά..καταρχήν το πρώτο που χρειάζεται είναι υπομονή! :lol: Μπορεί να περιμένεις πολύ ώρα γιατί συνήθως τα ενοχλέι και τα κάνουν μόλις τα βγάζεις...Ό,τι σου είπαν τα κορίτσια. Στην Βιοιατρική εκτός από τα νοσοκομεία σε βοηθούν να τα συλλέξεις.

Καλά αποτελέσματα!

DoUwp3.png

Link to comment
Share on other sites

...πονεμένη ιστορία...

περάσαμε ουρολοίμωξη πριν 4 μήνες και από τότε σχεδόν κάθε μήνα συλλέγουμε τα ούρα..

Εγώ μόνη μου δεν μπορώ να το κάνω, δεν βάζω καλά το σακκουλάκι.

Γνώμη μου να πας στην Βιοιατρική ή σε κάποιο εξειδικευμένο ιδιωτικό μικροβιολογικό (όλο και κάποιο θα έχει υπ όψιν του ο παιδίατρός σου).

Θέλει πολύ προσοχή και πάρα πολύ καλό πλύσιμο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων με νερό και αντισηπτικό σαπουνάκι.Μετά πλύσιμο με φυσιολογικό ορό και σκούπισμα με αποστειρωμένες γαζούλες.Εφαρμογή πολύ καλή της ειδικής σακουλίτσας και να στερεωθεί πολύ καλά με αυτοκόλλητες γάζες γιατί αν σου φύγει και χάσεις τα ούρα την έκατσες...

Κάθε 40 λεπτά με 1 ώρα αν δεν έχει ουρήσει το παιδί (εξαρτάται από την τακτική του κάθε μικροβιολογικού) πρέπει να κινείς την διαδικασία από την αρχή και να ξαναβάζεις καινούργιο σακκουλάκι.Η όλη διαδικασία είναι περισσότερο δύσκολη στα κοριτσάκια για ευνόητους λόγους.

Τι ηλικίας είναι το παιδί?Μπορείς να τα συλλέξεις και με κοινό ουροσυλλέκτη αφού έχει προηγηθεί σχολαστική καθαριότητα αρκεί να λέει το παιδάκι τα τσίσα του..

Επιμένω στη σχολαστική καθαριότητα γιατί την έχω πατήσει και έχουμε ταλαιπωρηθεί αφάνταστα.Στο Παίδων Αγία Σοφία με έβαλαν και την έπλυνα μόνη μου στα εξωτερικά ιατρεία σε μια τουαλέττα με άθλιες συνθήκες υγιεινής με αποτέλεσμα να βγει παθολογική λανθασμένα η γενική ούρων και να χρειαστεί να κάνουμε εισαγωγή.Ακουλούθησε καθετηριασμός (δεν θέλω να το θυμάμαι) και φυσικά η δεύτερη καλλιέργεια βγήκε πεντακάθαρη.Τσάμπα δηλαδή και η ταλαιπωρία του παιδιού και η αντιβίωση που πήρε λόγω του καθετηριασμού.Και όλα αυτά ενώ τους παρακαλούσα στα εξωτερικά να την αναλάβουν νοσηλεύτριες γιατί το ήξερα ότι θα γινόταν πατάτα"¨.

Τεσπά, εύχομαι να μην είναι τίποτα και να το περάσετε ανώδυνα!

Link to comment
Share on other sites

Κι εμεις που χρειαστηκε να κανουμε καλλιεργειες για να δουμε απο που προερχεται ο πυρετος καναμε με παρακεντηση. Ισως ειναι η πιο επωδυνη μεθοδος αλλα νομιζω εχει και τα πιο αξιοπιστα αποτελεσματα (χωρις να θελω να βγαλω σκαρτες τις αλλες μεθοδους).

Οπως και να 'χει, υπομονη και περαστικα σας! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Link to comment
Share on other sites

ειναι ενος ετους, η μικρη...

 

και ενω μου εχετε ηδη απαντησει οι μισοι γονεις της ελληνικης επικρατειας εγω, ακομα, περιμενω απο τη γιατρο οδηγιες...:roll:

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια,δεν καταλαβαινω, γιατι μπαινεται σε τετοια διαδικασία με τα σακουλάκια?εφόσον μπορεί καθε παιδίατρος με ενα καθετηρακι να παρει ουρα σε ενα λεπτο και ειναι ασφαλεις τα αποτελέσματα χωρις κινδυνο επιμόλυνσης.και το μωρο δεν πονάει.

,,,,,,,?

Link to comment
Share on other sites

..για ενοχλησέ την εσύ...η ουρολοίμωξη είναι σοβαρό θέμα!!!..και είναι μικρό το παιδί δεν μπορεί να σου δώσει κάποια σημάδια για να καταλάβεις..

εμένα πχ μου λεγε ότι την τσόυζει το πιπί της και υποψιάστηκα αμέσως περι τίνος πρόκειται!

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να είναι κάτι άλλο...

Αναμένουμε νέα σου!

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια,δεν καταλαβαινω, γιατι μπαινεται σε τετοια διαδικασία με τα σακουλάκια?εφόσον μπορεί καθε παιδίατρος με ενα καθετηρακι να παρει ουρα σε ενα λεπτο και ειναι ασφαλεις τα αποτελέσματα χωρις κινδυνο επιμόλυνσης.και το μωρο δεν πονάει.

 

Εμάς στο Παίδων μας είπαν ότι μετά τον καθετηριασμό πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αντιβίωση.(?)Άσε που είναι και πιο επώδυνη διαδικασία για το μωρό...και ήταν και κατακκόκινη από κάτω για βδομάδες...κρίμα δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

Fistikaki καταρχήν έυχομαι περαστικά στο παιδάκι σου και ελπίζω να μην έχει τέτοιο πρόβλημα. Τώρα για το πρακτικό της διαδικασίας θα συμφωνήσω και εγώ ότι η συλλογή των ούρων στα μωρά δεν αποτελεί και το εύκολο πράγμα....Εμείς έχει χρειαστεί να το κάνουμε δυο φορές μέχρι σήμερα και ειδικά η πρώτη που ο γιός μου ήταν 18 μηνών περίπου δεινοπαθήσαμε καθώς περιμέναμε από το πρωϊ στις 8 μέχρι το απόγευμα στις 6. Είχαμε πάει στο Μητέρα και είχαν αναλάβει τα κορίτσια τη διαδικασία του καθαρισμού που θέλει πολύ καλό πλύσιμο και ξέβγαλμα με ορό και μετά σκούπισμα με αποστειρωμένες γάζες κλπ. Τις περισσότερες φορές χύνονταν τα ούρα μέσα στην πάνα γιατί ο μικρός δεν κάθονταν και ήσυχος, μια έκανε κακά...Τη δεύτερη φορά είμασταν πιο τυχεροί γιατί τον κατάλαβα αμέσως μόλις έκανε τσίσα και βγάλαμε το σακουλάκι. Πάντως και εγώ θα σου πρότεινα να πας σε ένα μικροβιολογικό κέντρο γιατί αν δεν γίνει σωστά το πλύσιμο θα έχετε την ταλαιπωρία που ανέφερε η Λητώ και είναι κρίμα. Επίσης και εγώ ξέρω ότι η συλλογή με τους υπόλοιπους τρόπους είναι σαφώς πιο επώδυνη και μάλλον ακολουθείται όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Στην τελική πας σου κάνουν την εξέταση και μέχρι να βρεις την παιδίατρο θα έχεις και τα πρώτα αποτελέσματα (η καλλιέργεια θέλει κάποια 24ωρα). Αν εντωμεταξύ πας και σε νοσοκομείο θα έχεις και μια δεύτερη άποψη για να είσαι σίγουρη.

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites

εμείς πήγαμε στο ΜΗΤΕΡΑ. εκεί την έπλυναν οι νοσοκόμες (μιλάμε για πολύ πλύσιμο!!!! 10 λεπτά έπλεναν) και μετά της κολλήσανε αυτό το σακουλάκι και περιμέναμε να κατουρήσει.

 

Πήγαμε εκεί γιατί μας είπαν ότι αν δεν είναι καλά πλυμένο το μωράκι μπορεί να βγει λανθασμένη η εξέταση και ότι είναι καλύτερα να στο κάνουν οι νοσοκόμες.

 

Περιμέναμε πολύ λίγο γιατί κατούρησε αμέσως. Αν πέρναγε μία ώρα και δεν είχε κατουρήσει θα την ξαναέπλεναν και θα βάζανε καινούριο σακουλάκι.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...