Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

και εμεις δυστηχως μια απο τα ιδια κολικους!!!!!

ειχα την εντηπωση οτι μολις σαραντησει θα ηρεμησει αλλα τιποτα μια μερα

ειναι καλα και δυο μερες κλαιει δυσκολα πολυ δεν ξερω τη να του κανω οταν τον πιασει εχει πολλα αερια κοκκινιζει και κλαιει πολυυυυυυυυυυυυ!!!

εχτες ξεκινησε στης 6.00 το απογευμα και ηρεμησε στην 12.00 το βραδυ μετα παλι στης 3.00 τα ξημερωματα και κοιμηθηκε 8.00 το πρωι.

τα εχω παιξει απο την αυπνια μεχρι ποτε μπορεις να αντεξεις? :roll:

εσας ποτε ηρεμησαν ? λενε καθε μερα και καλυτερα αλλα εγω μπορω να πω καθε μερα και χειροτερα στην περιπτωση μας :(:(:(

Η μπέμπα μας είναι πολύ γκρινιάρα και έχει απίστευτη φωνή για τόσο μικρό ανθρωπάκι... :lol::lol: Πες στο γιατρό σου οτι θα δώσεις infacolic στο μωρό,(απλά για να το ξέρει) και από το πρωί και κάθε φορά που του αλλάζεις πάνα να του κάνεις ποδήλατο, πιέζοντας λίγο με τα ποδαράκια του στη κοιλιά θα αφήνει αέρια και δεν πονάει τόσο πολύ. Αν το μωρό κοκκινίζει από τον πόνο ίσως να χρειάζεται να του βάλεις θερμόμετρο στο πωπούλι του ή υπόθετο, ότι σου πει ο γιατρός σας. Το ποδήλατο πάντως πιάνει, κάναμε χιλιόμετρα εμείς για να αφήσουμε πιτςςς. :lol::lol: Στους 6 μήνες περίπου όλα θα σταματήσουν και γουλίτσες και ποναλάκια και θα μπει και σε ρυθμούς το βράδυ, υπομονή. :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εμεις δυστηχως μια απο τα ιδια κολικους!!!!!

ειχα την εντηπωση οτι μολις σαραντησει θα ηρεμησει αλλα τιποτα μια μερα

ειναι καλα και δυο μερες κλαιει δυσκολα πολυ δεν ξερω τη να του κανω οταν τον πιασει εχει πολλα αερια κοκκινιζει και κλαιει πολυυυυυυυυυυυυ!!!

εχτες ξεκινησε στης 6.00 το απογευμα και ηρεμησε στην 12.00 το βραδυ μετα παλι στης 3.00 τα ξημερωματα και κοιμηθηκε 8.00 το πρωι.

τα εχω παιξει απο την αυπνια μεχρι ποτε μπορεις να αντεξεις? :roll:

εσας ποτε ηρεμησαν ? λενε καθε μερα και καλυτερα αλλα εγω μπορω να πω καθε μερα και χειροτερα στην περιπτωση μας :(:(:(

Η μπέμπα μας είναι πολύ γκρινιάρα και έχει απίστευτη φωνή για τόσο μικρό ανθρωπάκι... :lol::lol: Πες στο γιατρό σου οτι θα δώσεις infacolic στο μωρό,(απλά για να το ξέρει) και από το πρωί και κάθε φορά που του αλλάζεις πάνα να του κάνεις ποδήλατο, πιέζοντας λίγο με τα ποδαράκια του στη κοιλιά θα αφήνει αέρια και δεν πονάει τόσο πολύ. Αν το μωρό κοκκινίζει από τον πόνο ίσως να χρειάζεται να του βάλεις θερμόμετρο στο πωπούλι του ή υπόθετο, ότι σου πει ο γιατρός σας. Το ποδήλατο πάντως πιάνει, κάναμε χιλιόμετρα εμείς για να αφήσουμε πιτςςς. :lol::lol: Στους 6 μήνες περίπου όλα θα σταματήσουν και γουλίτσες και ποναλάκια και θα μπει και σε ρυθμούς το βράδυ, υπομονή. :D

σε ευχαριστω καλη μου για της συμβουλες σου

εχουμε κανει και ποδηλατο αλλα τιποτα δυστηχως.

6 μηνες????? κατι ακουσα για 3 μηνες μην μου τα αλαζεις τωρα!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δυστηχώς 6 μήνες κάνει να φύγει η χλωρίδα από το έντερο των μωρών, λυπάμαι αν σε άγχωσα. Ζήτα βοήθεια από κάποιον τουλάχιστον να κοιμάσαι λίγο παραπάνω να έχεις αντοχές. :wink:

Γιατρος δεν ειμαι οποτε το φαρμακο που θα σας πω ρωτηστε τον παιδιατρο σας

INFANCOLIK ( Ζητηστε το οπως ακουγεται και οχι οπως γραφεται)...... οι φαρμακοποιοι το ξερουν

Μεχρι στιγμης καταφερνει να κρατει τα πραγματα υπο ελεγχο και Depon δινουμε σε εξαιρετικες περιπτωσεις ( 3 φορες τις τελευταιες 10 μερες)

Μία δοση σε καθε γευμα.... Μια φορα που μες στον υπνο μας το ξεχασαμε μετα απο λιγη ωρα εγινε το ελα να μας δεις και ελα να μας σωσεις....

ΞΑΝΑΛΕΩ: Φαρμακο ειναι μην το δωσετε αν δεν ρωτησετε τον γιατρο σας.

Fokion

Ξέρεις πότε αρχίζει και πιάνει αυτό το φάρμακο; Εμάς τώρα ξεκίνησε τους κολικούς, αλλά διάβασα στις οδηγίες ότι παίρνει 2-3 μέρες για να πιάσει.

Και εμεις παιρνουμε το Infacolic εδω και 2 βδομαδες και οι κολικοι την πιανουν πολυ σπανια.

Φυσικα ρωτηστε πρωτα τον παιδιατρο,μην το χορηγειται στα μωρακια σας χωρις την γνωμη του γιατρου :!:

Και παλι εξαρταται και απο το παιδι η "ενταση" αλλα και απο την "υπομονη" του...

Αν θυμαμαι καλα πανε και τοσα χρονια βλεπετε :D:D:D:D:D το χαμομιλι το φυσικο μειωνε την ενταση......

ΑΝ θυμαμαι καλα ( ρωτα παιδιατρο για σιγουρια) νομιζω οτι παιζει ρολο ΚΑΙ το γαλα..... ισω με αλλαγη μειωθει καπως...

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.Οι κολικοι είναι διαφορετικοί σε κάθε παιδί.Ως συνήθως κρατούν τρεις μήνες.Σε μερικά παιδιά οι πόνοι είναι βραδινοί ή απογευματινοί.Οξείνονται μετα την δύση.Η καλύτερη θέση που τα ανακουφίζει είναι μπρούμυτα ή πάνω στα πόδια σου ή πάνω στο στήθος σου για να ζεσταίνεται η κοιλια του.Γενικά θέλει μια ελαφρια κίνηση όπως το νανούρισμα ή η βόλτα με καρότσι.Ενα χαιδεμα στην κοιλίτσα βοηθάει.Υπομονή και καλά ξενύχτια. :cool:

69Dzp3.png

06pBp2.png

Εμας "ηρεμουσε"(λεμε τωρα) με αγκαλια, πιστολακι στην κοιλιτσα, σκουπα να δουλευει ,μπανακι, Βολτες , και κιντερτε.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

ΟΙ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ?

Από τη στιγμή που δεν έχει ανακαλυφθεί η αιτία των κολικών τότε ΟΛΑ μπορούν να έχουν σχέση με τους κολικούς και πόσο περισσοτερο άλλωστε κάτι που έχει τόση μεγάλη σχέση με τα αντεράκια τους όπως οι κενώσεις.

Εμείς είχαμε κάποιο διαφορετικό είδος κολικών και μόλις αλλάξαμε γάλα και πήγαμε σε αντιαναγωγικό (γιατί έχουμε και ΓΟΠ!!!!) τότε τα πράγματα άλλαξαν. Το γάλα αυτό έχει μέσα χαρουπάλευρο το οποίο κάνει το γάλα να πήζει για να αποφεύγονται οι αναγωγές. Το χαρουπάλευρο όμως δημιουργεί διάρροιες ή τέλως πάντων ΠΟΛΛΑ και σχετικά νερουλά κακάκια. Σε πληροφορώ ότι από την ημέρα που το αλλάξαμε κάνουμε 2-3 φορές την ημέρα κακά και κάθε φορά που κάνει την ταράζουν οι κολικοί. Επίσης όταν τρώει πάντα προσπαθεί να κάνει κακάκια η οποία προσπάθεια είναι πολύ επόδινη.

Ας μην ξεχνάμε ότι κολικούς δημιουργεί και η δυσκοιλιότητα!!!!!

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι τα ΠΑΝΤΑ μπορούν να προκαλέσουν κολικούς. Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας μπερδέψει είναι οι καούρες της ΓΟΠ οι οποίες έχουν πολλές φορές τα ίδια συμπτώματα με τους κολικούς.

Η μόνη συμβουλή είναι ψυχρεμία, υπομονή και θα περάσει το 1ο τρίμηνο :D:D

Να τα χαίρεστε!!!

.png.png

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ

Καλησπέρα σε όλους,

Οι κολικοί κρατάνε περίπου τρεις μήνες. Εμείς αυτό που κάναμε, πέρα από το να κρατάμε το παιδί αγκαλιά, ήταν να του βάζουμε ζεστές πετσετούλες στην κοιλίτσα του για να ανακουφίζεται.

Καλό κουράγιο

.png.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σε ολες τις μανουλες ...

Κι εγω λοιπον συμπασχω.. :?

Η μικρη μου ειναι 24 ημερων και εδω και λιγες μερες οποτε την βαζω στο στηθος γκρινιαζει...χτυπιεται..κουναει ποδαρακια και χερακια και σφιγγεται.Την βαζω στο στηθος πινει λιγο και μετα αρχιζει το γλεντι...την ξαναβαζω...πινει ...ξανα παλι το ιδιο..Θηλαζω αποκλειστικα.Στην αρχη την επιανε το απογευμα αλλα τωρα εχει αρχισει να την πιανει συνεχεια.Επισης εχει μειωσει τα γευματα της σε 10λεπτα.Μονο το πρωι τρωει ενα γευμα χωρις να γκρινιαζει και το βραδυνο της κατα τις 4..Προβλημα με τον υπνο δεν εχουμε.. :) ευτυχως...

Κι ερωτω..

Πως θα ξερω οτι τρωει καλα εκτος απο το εβδομαδιαιο ζυγισμα?Να την βαζω συνεχεια οσες φορες και να το κανω η να την αφηνω λιγο να ηρεμησει?αυτο με τα ποδαρακια της σε στυλ ποδηλατο να το κανω οποτε την πιανουν η σε ασχετη στιγμη για να την βοηθησω να κανει πριτσακια? :)

Προσπαθω να την βαζω να ρευεται αρκετες φορες...καμια φορα ρευεται και μονη της :lol:

Παιζει ρολο η σταση θηλασμου?εχω συνηθισει και βολευομαστε πολυ και οι 2 ξαπλωμενες...παντως και σε αλλες στασεις το ιδιο γινεται...

Ουφ...ελπιζω να εγινα κατανοητη :?

ΦΙλακια

Γειά σου Χριστίνα μου,

Καλως ήρθες στο club του γαστροκολικού ανακλαστικού. Το μοναδικό που έχω να σου πω είναι Υ ΠΟ ΜΟ ΝΗ. Μπορεί να χειροτερέψει λιγάκι. Εμείς είμαστε κοντά 4άρων μηνών και ακόμα ψιλοπαιδευόμαστε (πολύ λιγάκι φυσικά). Δεν θέλω να σε πανικοβάλω ούτε να σε απογοητεύσω αλλά θέλω απλά να σε προειδοποιήσω και να σου ευχηθώ καλό κουράγιο.

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις μήπως και ανακουφιστεί αλλά μπορεί να μην πιάσει και τίποτα. Εμείς, στην αρχή της δόσαμε γάλα χωρίς λακτόζη και είδαμε κάποια βελτίωση. Μετά όμως άρχισε να μας κάνει πολλές αναγωγές και της δόσαμε αναγκαστικά αντιαναγωγικό γάλα (που είχε λακτόζη) και ψιλοχειροτερέψαμε. Όλοι λένε όμως ότι το καλύτερο από όλα είναι να κάνεις υπομονή και να συνεχίσεις τον αποκλειστικό θηλασμό. Εγώ δεν το άντεξα δυστυχώς αλλά ήταν μεγάλο λάθος. Αφού φτάσαμε τους 3 μήνες και δεν ησύχαζε της δόσαμε infacolic και ησυχάσαμε (όχι 100% αλλά κατά πολύ). Τώρα απλά κάνουμε υπομονή έως τον 5ο - 6ο για να ηρεμήσει από μόνη της. Μην πανικοβάλεσαι. Μπορείς εσείς να ηρεμήσετε από τον 2ο 3ο μήνα. Τίποτα δεν είναι standard.

Εμένα ούτε το ποδήλατο έπιασε, ούτε το καλό ρέψιμο, ούτε διαφορετικές στάσεις έπιασε ούτε τίποτα δυστυχώς. Σε άλλες μαμάδες πιάνει.

Επίσης θα ήθελα να σε προειδοποιήσω ότι τα παιδιά με γαστροκολικό ανακλαστικό έχουν τάση κάποια στιγμή την τάση να κάνουν συχνές γουλιές και αναγωγές κυρίως λόγω των έντονων σφηξιμάτων κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Για το βάρος θα σου έλεγα να μην ανησυχείς. Αφού το ζυγίζεις κάθε εβδομάδα αυτό φτάνει. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγχωθείς για το βάρος. Σε προειδοποιώ ότι λόγω του γαστροκολικού ανακλαστικού το μωρό βασανίζεται αρκετά στο γεύμα και γενικότερα υπάρχει τάση να μην παίρνει το τρελό βάρος που θα έπαιρνε εάν δεν είχε αυτό το καταραμένο πρόβλημα. Μπορεί και να μην συμβεί. Είναι όμως απολύτως φυσιολογικό. Κάθε εβδομάδα λοιπόν είναι υπερ αρκετό και μήν αγχώνεσαι. Ακόμα και τα μωρά χωρίς κανένα βάσανο να τα τυρανάει μερικές φορές δεν παίρνουν καλά βάρος ανά εβδομάδα. Φυσικά καλό είναι να μιλήσεις και στον παιδίατρό σου αλλά είμαι σίγουρη ότι θα σου πει τα ίδια.

Σου στέλνω λοιπόν τις καλύτερες ευχές μου φίλη Χριστίνα και έτσι για να σε παρηγορήσω σου λέω ότι κατ' αρχήν περνάει, το μωράκι σου δεν θα πάθει απολύτως τίποτα και επίσης ότι κάποια στιγμή και εσύ το ψιλοσυνηθίζεις (όχι τελείως αλλά σχετικά) σαν κατάσταση.

Φιλιά πολλά και κουράγιο

.png.png

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση κοριτσακι μου απ'οτι εχω διαβασει εχεις περασει κι εσυ τα ιδια και η γνωμη σου μετραει πολυ...θα κανουμε υπομονη πολυ κι ελπιζουμε να περασει συντομα..παντος εκει που λες οτι περναει λιγο...μπαμ τα κανει μαζεμενα :( το κακο ειναι οτι εκει που ειχαμε κοψει και την πιπιλα που μας εδωσε η παιδιατρος απ την δευτερη μερα στο σπιτι...την ξαναρχισαμε και φοβαμαι μηπως κανει κακο στην παραγωγη μου αυτο...γιατι μια το ανακλαστικο μια η πιπιλα...θα τρωει αραγε?? οσο για συγχιση θηλων επειδη στην αρχη την θηλαζα με θηλες σιλικονης(οχι πια) νομιζω πως εχει εκπαιδευτει (λεω εγω τωρα :oops: ).Παρατηρησα παντος οτι τα σαγονακια της εχουν δυναμωσει και θηλαζει σε λιγοτερο χρονο..δεν ξερω βεβαια κατα ποσο υφιστατε αυτο σε μωρο 25 μερων :? για να δουμε λοιπον...την κυριακη θα γραψω ποσο βαρος πηρε..

Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση σου :)

Φιλακια πολλα

:( το κακο ειναι οτι εκει που ειχαμε κοψει και την πιπιλα που μας εδωσε η παιδιατρος απ την δευτερη μερα στο σπιτι...την ξαναρχισαμε και φοβαμαι μηπως κανει κακο στην παραγωγη μου αυτο...γιατι μια το ανακλαστικο μια η πιπιλα...θα τρωει αραγε??

Χριστινάκι, το μωρό σου είναι πολύ μικρό για πιπίλα... όχι τίποτα άλλο, μην πάθει καμιά σύγχιση θηλών δηλαδή... προσπάθησε να την κόψεις έστω προσωρινά... τουλάχιστον μέχρι τις 40 μέρες!

οσο για συγχιση θηλων επειδη στην αρχη την θηλαζα με θηλες σιλικονης(οχι πια) νομιζω πως εχει εκπαιδευτει (λεω εγω τωρα :oops: ).

Δεν ξέρω αν αυτό φτάνει για να μην έχετε πρόβλημα με την πιπίλα... :?

για να δουμε λοιπον...την κυριακη θα γραψω ποσο βαρος πηρε..

Δε θα σου πω ψέμματα... είμαι από τις μαμάδες που πάντα είχα άγχος για το βάρος του μωρού μου... παρόλα αυτά μια φορά τη βδομάδα είναι αρκετό το ζύγισμα για να παρακολουθείς τι γίνεται... σε καθημερινή βάση αυτό που μπορείς να κάνεις για να "ησυχάζεις" λιγάκι είναι να μετράς τις βρεγμένες πάνες!

Ακόμα και αν έχει η παραγωγή σου μειωθεί το μωρό σου θα την αυξήσει κανοντας μαραθώνιους θηλασμούς... ξέρει αυτό! :wink::D

Καθε μερα κοιταω και την ζυγαρια και λεω να την ζυγισω αλλα αντιστεκομαι!!Περιμενω πως και πως την Κυριακη.Οσο για τις πανες σχεδον καθε φορα που την αλλαζω ειναι βρεγμενη..Τωρα για την πιπιλα...μην φανταστεις οτι την εχουμε συνεχεια...για λιγο μονο το βραδακι..καθε μερα την καταπολεμαω και λεω οχι αλλα για λιγο ενδιδω :oops:

Το μπεμπακι μεγαλωνει μερα με την μερα..και μαλλον και το προβλημα με το ανακλαστικο :( χτες βογγουσε και στον υπνο της η καιμενουλα...υπομονη

Φιλακια σε ολες της μανουλες

Αναστασια σ'ευχαριστω πολυ, εχεις απαντησει σε πολλες αποριες μου :)

Καθε μερα κοιταω και την ζυγαρια και λεω να την ζυγισω αλλα αντιστεκομαι!!Περιμενω πως και πως την Κυριακη.Οσο για τις πανες σχεδον καθε φορα που την αλλαζω ειναι βρεγμενη..Τωρα για την πιπιλα...μην φανταστεις οτι την εχουμε συνεχεια...για λιγο μονο το βραδακι..καθε μερα την καταπολεμαω και λεω οχι αλλα για λιγο ενδιδω :oops:

Το μπεμπακι μεγαλωνει μερα με την μερα..και μαλλον και το προβλημα με το ανακλαστικο :( χτες βογγουσε και στον υπνο της η καιμενουλα...υπομονη

Φιλακια σε ολες της μανουλες

Αναστασια σ'ευχαριστω πολυ, εχεις απαντησει σε πολλες αποριες μου :)

Καλά κουράγια και καλή συνέχεια!!! :)

• 1 month later...

Καλησπέρα! Χρειάζομαι βοήθεια δεν ξέρω τί να κάνω και η παιδίατρός μας λείπει και έχει κλειστό το τηλέφωνο εδώ και 5 μέρες !!! :shock::shock:

Έχω παρατηρήσει πως πρέπει να έχει χάσει βάρος η μπέμπα γιατί τη ζύγισα πριν μια εβδομάδα και ήταν 5500 και χθες ήταν 5350.

Το βράδυ κατά τις 10 κλαίει με αναφιλητά σαν να πονάει πολύ και ας της δίνω γάλα δεν πίνει. Μετά κάνει κακά της και ηρεμεί.... πολλά κακά. Επίσης κάνει μόνο 2 φορές τη μέρα κακά το μεσημέρι και το βράδυ.

Ούρα έχει συνέχεια.

Όλη μέρα θηλάζει αλλά λίγο κάνα 5 λεπτο τη φορά , τεντώνει τα πόδια, σφίγγεται, εκνευρίζεται πολύ στο στήθος κλαίει.... αφού σκέφτομαι ότι δεν βγαίνει γάλα αλλά έχω αρκετό.

Το βράδυ που της δίνω μπιμπερό που έχω αντλήσει πίνει με μανία στην αρχή και μετά αρχίζει και το φτύνει και κλαίει. Δείχνει όμως πως θέλει να πιεί αλλά μόλις πιάνει το μπιμπερό αρχίζει και εκνευρίζεται και κλαίει.

Μήπως έχει κολικούς???? και ξεκίνησαν τώρα που κλείνει 3 μήνες???

Να της δώσω κίντερτε??? και αν ναι πόσο???

Με έχει προβληματίσει πολύ το βάρος της...... Επίσης δείχνει να λαχανιάζει όταν πίνει γάλα απ'το στήθος είναι φυσιολογικό?????

Της καθαρίζω συνέχεια τη μυτούλα μήπως είναι φραγμένη αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτό ....

Μου έχει περάσει η ιδέα μήπως έχει κάποιο πρόβλημα με την καρδούλα της γιατί όταν γεννήθηκε της βρήκαν ένα μικρό φυσηματάκι έκανε υπέρηχο αλλά δεν ήταν παθολογικό ευτυχώς.

Μπορείτε να με βοηθήσετε??? ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Βασω μου για αέρια ή κολικοι μου κάνουν τα συμπτωματα που έχει το μωρακι σου . Τα ιδια και η μωρουλινιτσα μου :(

Διαβασε λιγο εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5211 μήπως βοηθηθείς .

Στα μωράκια που θηλάζουν δεν χρειαζεται ουτε κιντερτε , ουτε κανενα αλλο ροφημα . Το γαλατακι της μανούλας ειναι το καλυτερο φάρμακο :)

Εμενα κάνει μερα παρα μερα κακακια και μονο 1 φορα την μερα !

Βεβαια επειδη εχεις διαφορες αμφιβολιες καλο θα ηταν να κανεις ολες τις εξετασεις στην μικρούλα σου για να εισαι ήσυχη :)

Αντε περαστικά μας !!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Υπαρχει λυση;

Σας ετυχε, πως το αντιμετωπισατε;

Ποσο καιρο κρατησε;

Ποσο συχνα εμφανιζοταν στην ημερα;

Καμμια ιδεα;

Βασιλης

καλησπερα Βασιλη

εχω εναν γιο 5 μηνων και ειχε κολικους απο την πρωτη μερα που γυρισαμε απο το μαιευτηριο μεχρι και που εκλεισε 2 μηνων(ευτυχως)!

ειχε καθε βραδυ οπου ειναι το αποκορυφωμα τους..απο τις 3 (το βραδυ) μεχρι το maximum στις 9 το πρωι!καποιες φορες τον επιαναν και μεσα στην ημερα..εγω του εδινα χαμομηλακι αν και δεν επιανε ιδιαιτερα απλα για λιγο ηρεμουσαμε..επισης αμα ενδιαφερεσαι υπαρχει στην αγγλια ειδικο φαρμακο το οποιο κυκλοφορουσε και στην Ελλαδα πριν καποια χρονια αλλα το κοψανε για

οικονομικους λογους,το οποιο το δινουν ανετα στα παιδια τους χωρις καμια παρενεργεια(το ξερω γιατι η κολλητη μου μενει μονιμα Αγγλια και εχει ενα κοριτσακι)αμα ενδιαφερεσαι μπορω να την ρωτησω πως λεγεται και να το δοκιμασετε..εγω εμαθα οτι υπαρχει μεσα απο το internet απο ερευνες ειδικες για αυτο το θεμα αλλα ηταν αργα γιατι του ειχαν σταματησει οι κολικοι!

Εκτός από το ρόφημα χαμομήλι+γλυκάνισο, μεγάλη βοήθεια ήταν ... το θερμόμετρο! Καθαρίζαμε το πίσω μέρος ενός γυάλινου θερμομέτρου με οινόπνευμα και το λαδώναμε καλά-καλά με ελαιόλαδο. Με πάρα πολύ προσοχή γαργαλούσαμε το σφικτήρα του μωρού και μετά από λίγο .... φρρρρρρρ! Ο γιός μου έβγαζε κακάκια με τη μορφή αφρού (πέρασε έντονους κολικούς αν και θήλαζα αποκλειστικά, προσέχοντας πολύ και την διατροφή μου). Φαντάσου πως εγκλωβίζονται τα αέρια στο έντερο και τι πόνο προκαλούν! Πέρα από αυτό, υπομονή, πολύ αγκαλιά, μασάζ στην κοιλίτσα και φυσικά ... babywearing!

Όσο για τη σκούπα και το μπιστολάκι και εγώ γέλαγα αλλά πιάνει τελικά :D

Μητρικός θηλασμός: ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο μωρό σου!

Το τι γαμοσταυριδια εριχνα οταν επιαναν κολικοι στην Νασια...αυτο μοναχα η Στελλα το γνωριζει!!! :( Δεν το αντεχω να υποφερουν τα μωρα...ας πονανε οι μανες...αυτες τουλαχιστον αντεχουν!!! Μιλανε και ξερουν να μας πουνε οτι πονανε! :P

Αν ηταν παπας θα με ειχε χωρισει τωρα!!!! :lol::lol::lol:

:P

αψογο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...