Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μάρσιπος - ερωτήσεις και διάφορα μοντέλα

Recommended Posts

Το ring sling το ερωτεύτηκα! Ειναι πανέμορφο! Αλλά μου φαίνεται πως δεν θα με βολεψει με τον έναν ώμο.  Σκεφτομαι για wrap. Τι ύφασμα να προτιμησω? Μπορώ να το φτιαξω μόνη μου? 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

19 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

δηλαδη μπορει κανεις να δανειστει κ εργο για να τον δοκιμασει?

όχι, δεν νομίζω να έχουν, αλλά κάνε ένα κόπο να ρωτήσεις

GCqDp3.png qpsdp2.png

12 ώρες πρίν, irin είπε:

Το διπλωνω ελαχιστα. Γινεται να μην το διπλωσω καθολου;

Ναι,αν καταλαβαινω σωστα αυτο που λες,θα δεσεις απλα το κατω μερος σαν ποδια

Περυσι κ γω το γυρνουσα μια φορα γτ ηταν μικρος.φετος δ το τυλιγω

13 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Σεντιρ σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις αν κ δ τις εκανες για μενα,ηταν πολυ ενδιαφερουσες

Φοβερο το wraptai,φαινεται κ πιο δροσερο.αν ηταν πιο μικρος  ο γιος μου θα σκεφτομουν να το παρω για το καλοκαιρι

Μηπως τα full buckle κ onbuhimo ηθελες να τα προτεινεις για τη @Lenia16 κ οχι στην μαγιοπουλας?δ το εψαξα πολυ αλλα ειδα οτι onbuhimo ειναι για μεγαλυτερα παιδακια 7κιλα.κ full buckle περιπου απο τριων μηνων

Για την @μαγιοπουλας πηγαιναν αλλα και η @Lenia16 μπορει να τα δει :wink:  Full buckle κυκλοφορουν και για νεογεννητα (απο 56cm). Για τα onbu εχεις δικιο οτι ειναι για μεγαλυτερα μωρακια (απο 80cm, βασικη προυποθεση να εχει μαθει το μωρο να καθεται), το ειχα ξεχασει. Παντως, για το Wraptai κι εγω εχω ψηθει να παρω στο επομενο, μου αρεσε πολυ!

12 ώρες πρίν, irin είπε:

Το διπλωνω ελαχιστα. Γινεται να μην το διπλωσω καθολου;

Απ'οτι ξερω πρεπει να ειναι εστω και λιγο διπλωμενο για να κανει "τσεπη". Εγω το διπλωνω εστω και 3 ποντους. Μηπως τον βαζεις πολυ χαμηλα (στο διπλωμενο μερος) και οπως γυρνας το Meitah μενει λιγο υφασμα για την πλατη; Δοκιμασε να βαλεις τον ποπο του πιο ψηλα, εκει που ξεκιναει το -διπλωμενο- υφασμα, ωστε να σου μενει περισσοτερο για την πλατη.

12 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Σκεφτομαι για wrap. Τι ύφασμα να προτιμησω? Μπορώ να το φτιαξω μόνη μου? 

Μπορεις να φτιαξεις μονη σου. Τα καλυτερα ειναι τα υφαντα, γιατι εχουν πολλη αντοχη. Κι εγω ξεκινησα να φτιαξω μονη μου, αλλα μου ειχαν φανει λιγο ακριβα τα υφασματα μαζι με τον κοπο μου, οποτε προτιμησα να παρω ετοιμο απο εταιρια (εξωτερικου). Ασε που εχει τοσες πολλες επιλογες πρωτης υλης, μπαμπου, κανναβη, βαμβακι, λινο, φυκια και αλλα (με τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα του το καθενα) που δεν θα τα βρεις πιστευω σε μαγαζι με υφασματα. 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

Σεντιρ το ειχα ψαξει παρα πολυ για μια φιλη κ το μονο που ειχα βρει για πολλες θεσεις αλλα το μωρο να ειναι σωστα,ηταν μαι ται,νομιζω φλαι ται,με κλιπ,απο 2μηνων περιπου κ πανω,απο 5κιλα.οποτε δ ειναι για τελειως νεογεννητα,γενικα οχι για την μαγιοπουλας.

Κ γω μαμα ανεστη υφαντο θα σου προτεινα.υπαρχουν κ υφασματα που δ θελουν ραψιμο γτ δ ξεφτιζουν.ειδικα το wrap δ θελει κ κτ το ιδιαιτερο

Θα σου στειλω σε πμ ενα λινκ.αλλα μπορεις να δεις στη σελιδα baby wearing,με μαρσιπους αστερακι πως μπορεις να φτιαξεις μονη

Γενικα στη συγκεκριμενη σελιδα εχει παρα πολλα βιντεακια κ πως να βαλεις τον μαρσιπο

Κ για οσες ειναι αθηνα μπορουν να πανε απο κοντα να τους δειξει η κοπελα

αυτο που εχω εγω μοιαζει καπως με το ergobaby. https://zbaby.gr/el/marsipoi/46-marsipos-amazonas-smart-carrier.html

βολευει περισσοτερο απο το μει ται τωρα που ειναι πιο μεγαλη η μπεμπα...

πρίν από 14 λεπτά , vicky86 είπε:

Σεντιρ το ειχα ψαξει παρα πολυ για μια φιλη κ το μονο που ειχα βρει για πολλες θεσεις αλλα το μωρο να ειναι σωστα,ηταν μαι ται,νομιζω φλαι ται,με κλιπ,απο 2μηνων περιπου κ πανω,απο 5κιλα.οποτε δ ειναι για τελειως νεογεννητα,γενικα οχι για την μαγιοπουλας.

Θα επιμεινω :) Εχει buckle για νεογεννητα (tula -απο 3kg, fidella -απο 56cm, connecta -απο 3kg, manduca -απο 3kg, κα).

πω πω μπερδεμα.εχω κ ενσ σλινκ.της αρεσει να κοιμαται εκει μεσα αλλα ειναι χυμα.οταν μεγσλωσει λιγο θα βολεψει για τη δικη του χρηση φανταζομσι

πρίν από 9 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

πω πω μπερδεμα.εχω κ ενσ σλινκ.της αρεσει να κοιμαται εκει μεσα αλλα ειναι χυμα.οταν μεγσλωσει λιγο θα βολεψει για τη δικη του χρηση φανταζομσι

Τι εννοεις χυμα;αν της αρεσει ωραια

Καλο ειναι εφοσον σας βολευει να το χρησιμοποιεις γτ λογικο οσο μεγαλωνει κ βαραινει το μωρο να σου φανει κουραστικο αν δ το εχεις συνηθισει

Εμενα της αρεσε πιο πολυ ορθια κ μεγαλωνοντας που ηταν λιγοτερο δεμενη

πρίν από 33 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Θα επιμεινω :) Εχει buckle για νεογεννητα (tula -απο 3kg, fidella -απο 56cm, connecta -απο 3kg, manduca -απο 3kg, κα).

Ειναι ο fidella που ειναι περιπου απο 3μηνων,νεογεννητο παντως οχι στα 56εκ.ο manduca πραγματι φαινεται να εχει αρκετα καλα χαρακτηριστικα,προσωπικα δ μου αρεσε

Τους connecta δ τους βρηκα

Τους tula ενω λεει απο νεογεννητο λεει οτι στην πλατη μπαινουν μετα τον χρονο

Κ διαφορες αλλα μαρκες που εβλεπα δ ειχαν λεπτομερεις περιγραφες για ηλικια η βαρος.φανταζομαι αν επροκειτο για δικη μου αγορα θα επαιρνα κ ενα τηλ να ρωτησω

Διαφημίσεις

πρίν από 35 λεπτά , vicky86 είπε:

Ειναι ο fidella που ειναι περιπου απο 3μηνων,νεογεννητο παντως οχι στα 56εκ.

Παντως, ο δικος μου που γεννηθηκε 54εκ θεωρητικα θα μπορουσα να τον βαλω απο 3 εβδομαδων.

πρίν από 35 λεπτά , vicky86 είπε:

Τους connecta δ τους βρηκα

Αυτοι ειναι http://www.connectacarrier.co.uk/

Προσωπικα, πιστευω πως οι καλυτερες επιλογες για νεογεννητο ειναι το wrap και το ringsling. Το mehtai απο asteraki που χρησιμοποιησα απο νεογεννητο του ανοιγε αρκετα τα ποδια. Παρ'ολο που τα γονατα ηταν ψηλοτερα απο τον πωπο, ερχοταν εναντια στη φυσικη σταση των νεογεννητων που ειναι τα λυγισμενα γονατα, οχι τοσο ανοιχτα, κατι που επισης λυνεται με το wrap ή το ringsling.

Παντως, οντως στην σελιδα babywearing.gr εχει πολλα βιντεακια. Εμενα περισσοτερο απ'ολα (ειδικα με το wrap που θεωρειται ο πιο δυσκολος) με βοηθησαν τα βιντεακια της wrapyouinlove (στο youtube).

Επισης, στην πλατη ειναι καλυτερα να μπαινουν περιπου απο 5-6 μηνων, που εχουν καλο κρατημα κεφαλιου, πλατης και αυχενα. Δεν συνισταται σε νεογεννητα, γιατι εκτος των αλλων δεν μπορεις να εχεις οπτικη επαφη.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Νομιζω στους connecta δ εχει αναλυτικα βαρος κλπ.κ γενικα προτιμησα να παραγγειλω απο ελλαδα

Πραγματι ενα μεγαλο μωρο θα ηταν πιο ανετα σε κτ τετοιο οπως ο δικος σου

Ευτυχως μια κ ειμαστε εμεις διαφορετικες,τα μωρα μας,κ οι αναγκες μας υπαρχει μεγαλη ποικιλια

Αλλο ομως 6μηνων κ αλλο 12

Κ γω το εβλεπα αυτο με το ανοιγμα των ποδιων συγκριτικα με το σλινγκ,αλλα αφου δ τον ενοχλουσε κ βολευοταν τον εβαζα κ στα δυο

πρίν από 2 λεπτά , vicky86 είπε:

Νομιζω στους connecta δ εχει αναλυτικα βαρος κλπ.

Aν πατησεις στην επιλογη which size θα δεις για το βαρος.

πρίν από 3 λεπτά , vicky86 είπε:

Αλλο ομως 6μηνων κ αλλο 12

Να σου πω την αληθεια δεν το προσεξα οτ γραφει μετα τον χρονο. Διαβασα μονο σε ενα σημειο που ελεγε για καλη στηριξη κεφαλιου, πλατης κλπ και υπεθεσα οτι ειναι οπως οι υπολοιποι που ακολουθουν αυτες τις γενικες οδηγιες.

Σεντιρ εχεις δικιο.κ οι κονεκτα ειναι απο νεογεννητο 3κιλα

Απο κει κ περα ειναι κ το γουστο της καθε μιας κ τι θα βολεψει μαμα κ μωρο

Επεξεργάστηκαν by vicky86

πρίν από 6 λεπτά , vicky86 είπε:

Απο κει κ περα ειναι κ το γουστο της καθε μιας κ τι θα βολεψει μαμα κ μωρο

Συμφωνω απολυτως. Γι'αυτο ειναι πολυ θετικο που πλεον και στην Ελλαδα μπορεις να νοικιασεις και να δοκιμασεις τους μαρσιπους, κατι το οποιο γινεται ηδη εδω και καποια χρονια στο εξωτερικο. Αναρωτιεμαι αν ισχυει μονο για Αθηνα ή τους στελνουνε και σε αλλες πολεις.

Διαφημίσεις

εννοω οτι χανεται εκει μεσα κ την ψαχνω γιατι ειναι μικρουλα.κοιμαται.φοβαμαι μην ζουληχτει πουθενα.ειναι με κλιπς.μεγαλωνονταςχλογικα θα της αρεσει που θα βλεπει απεξω

Θα μπορούσατε να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με το από πού μπορούμε να νοικιάσουμε; Αναφέρθηκε κάτι για το facebook, γνωρίζετε περισσότερες λεπτομέρειες, σελίδα κλπ; 

1 hour ago, μαγιοπουλας είπε:

εννοω οτι χανεται εκει μεσα κ την ψαχνω γιατι ειναι μικρουλα.κοιμαται.φοβαμαι μην ζουληχτει πουθενα.ειναι με κλιπς.μεγαλωνονταςχλογικα θα της αρεσει που θα βλεπει απεξω

Κ μενα χανοταν η κορη μου,αλλα δ της αρεζε να ναι τυλιγμενη

Δ νομιζω να ζουληχτει,εφοσον τον φορας σωστα.αν κ ειπες σλινγκ,ο δικος μου ειναι κλασικο ρινγκ σλινγκ,με κλιπς δ ξερω

Επισης στο wrap κ το σλινγκ μπορεις να βαλεις το μωρο να κοιταει εξω,σε σταση βουδα,αρκει να αρεσει στο μωρο να καθεται με μαζεμενα ποδια,απο καποια ηλικια κ πανω ομως

Τελικά παρήγγειλα έναν wrap tai (lenny lamb) κ σκέφτηκα το καλοκαίρι να αναζητήσω wrap ή ring sling, με δροσερό ύφασμα. Ελπίζω να μας βολέψει! Σας ευχαριστώ όλες για τη βοήθεια, όπως πάντα (διαβάζοντάς σας κυρίως) με έχετε βοηθήσει σε πολλά! :)

16 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

@μαγιοπουλας δεν ξερω αν σε ενδιαφέρει, δες εδώ.

http://www.xe.gr/brefika-paidika/marsipoi|ad-407991464.html

Ευχαριστω.πολυ ενδιαφερον.εγω θελω ομως αυτον που δενει κ χιαστει πισω.εχω προβλημα με τον ωμο μου κ ειναι καλυτερος για την κατανομη του βαρους.

On 1/13/2018 at 4:16 ΜΜ, Gkely είπε:

Θα μπορούσατε να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με το από πού μπορούμε να νοικιάσουμε; Αναφέρθηκε κάτι για το facebook, γνωρίζετε περισσότερες λεπτομέρειες, σελίδα κλπ; 

Μπες στην ομάδα Babywearing Greece - Love & Appreciation

GCqDp3.png qpsdp2.png

23 ώρες πρίν, Gkely είπε:

Τελικά παρήγγειλα έναν wrap tai (lenny lamb) κ σκέφτηκα το καλοκαίρι να αναζητήσω wrap ή ring sling, με δροσερό ύφασμα. Ελπίζω να μας βολέψει!

Το ring sling για καλοκαιρι ειναι ιδανικο, ειδικα αν παρεις λινο. Για wrap επειδη το ειχα ψαξει λιγο κατεληξα οτι για το κλιμα της Ελλαδας (ζεστη και υγρασια) το ιδανικοτερο ειναι το μπαμπου, αλλα εχει και καποια σαν γαζα (100% βαμβακι) που ειναι πολυ ελαφρια.

Μηπως εχει καποια μαρσιπο k'tan;εχω δει πως μπορεις να κανεις μονος κ ειναι υπερβολικα ευκολο,αλλα δ ειμαι σιγουρη για τη σταθεροτητα τους

Προσφατα ειδα οτι μπορεις να αγορασεις κ ετοιμο

Παντως εραψε η μαμα μου ενα μαι ται για τις κουκλες της μικρης,οποτε ενα onbuhimo η full buckle θεωρω οτι θα ηταν αρκετα ευκολο για οσες εχουν μεγαλυτερα παιδακια,για να ειναι ενα αρκετα απλο full buckle

• 3 εβδομάδες μετά...

Τοσο καιρο εψαχνα ενα καλο βιντεακι να δω τον ergo,οπου στην τελικη δ ενθουσιαστηκα με το σχεδιο,ενταξει αυτα ειναι γουστα,κ στην θεση να κοιταει το μωρο εξω βλεπω η σταση κ τα ποδια ειναι ακριβως οπως κ σε ενα μαι ται δεμενο ετσι,η ενα κιμπι η full buckle.κ στο τελος του βιντεο ελεγε οτι η εταιρια δ προτεινει αυτη τη θεση,ως οχι τοσο εργονομικη,οποτε να βαζουμε το μωρο για 10-15'.οποτε ποιος ο λογος σε μια διωρη βολτα για ενα τεταρτο;η να αλλαζεις αρκετες φορες σε αρκετες ωρες baby wearing?οπου οκ αλλαζει ευκολα η σταση,αλλα περιττο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...