Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

7 μηνων και δεν κάθεται

Recommended Posts

Ο μικρός μου είναι 5 μηνών κ 3 εβδομάδων,αλλα είναι πολύ "ζελεδενιος" στην πλάτη... Όταν τον βάζω μπρούμυτα, κάθεται για πολύ λίγη ώρα κ κλαίει...κράτα τα χερια πισω σαν ψαρακι,δεν τα φέρνει μπροστά να στηριχτεί στους αγκώνες ή τις παλάμες του. Εννοείται δε γυρνά μόνος του ανάσκελα!

Στους 4,5 μήνες τον πήγα σε παιδονευρολογο,παρα το γεγονός ότι ο παιδίατρος που τον παρακολουθεί δε βρίσκει ανησυχητικη την καθυστέρηση στο να πιάνει τα ορόσημα ανάπτυξης κάθε μήνα.Η παιδονευρολογος διέκρινε ωμική υποτονια κ σύστησε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μπρούμυτα κ γυμναστική.Ισως καθυστερήσει να περπατήσει είπε... Όπως καταλαβαίνετε, η διάσταση απόψεων των δύο γιατρών με έχει λίγο κλονίσει,αν και οι δύο δε μίλησαν για παθολογία.Θα ήθελα πολύ να κάνω φυσικοθεραπείες αλλά δε μου τις γράφει κανένας γιατρος κ ξέρω ότι είναι ακριβες -επιπλεον δεν ξέρω σε ποιον ν απευθυνθω.Με τις ασκήσεις που του κάνω μόνη μου βλέπω διαφορά αλλά μάλλον μικρη.Επιμένω να του φέρνω διαρκώς τα χέρια μπροστά στην πρηνή θέση κ τον βάζω να κάθεται σε καρεκλακι με παιχνίδια μπροστά για να τον ενθαρρύνω να χρησιμοποιήσει τα χέρια. Εννοείται δεν κάθεται χωρίς στήριξη κ κυρτώνει υπερβολικά την πλάτη (κεφάλι στα πατουσακια!)

Γράφω εδώ πιστεύοντας πως όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση θα είχαν δει (ίσως) παρόμοια εικόνα από τα παιδιά τους κ ήθελα να ξέρω αν, παρά την οποία καθυστέρηση στο να κάτσουν ή να περπατήσουν κλπ, πήγαν όλα καλά εν τέλει.

Ευχαριστώ πολύ πολύ μαγιοπουλα, mama16, Mama_Anesti_ που απαντησατε κ,αν έχετε κάτι ακόμη να προσθέσετε μετά από την όσο πιο λεπτομερή περιγραφή μπορούσα να κάνω,θα χαρώ ακόμη περισσότερο!

Τις καλύτερες ευχές μου κ πάλι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

9 ώρες πρίν, Melipamel είπε:

Ο μικρός μου είναι 5 μηνών κ 3 εβδομάδων,αλλα είναι πολύ "ζελεδενιος" στην πλάτη... Όταν τον βάζω μπρούμυτα, κάθεται για πολύ λίγη ώρα κ κλαίει...κράτα τα χερια πισω σαν ψαρακι,δεν τα φέρνει μπροστά να στηριχτεί στους αγκώνες ή τις παλάμες του. Εννοείται δε γυρνά μόνος του ανάσκελα!

Στους 4,5 μήνες τον πήγα σε παιδονευρολογο,παρα το γεγονός ότι ο παιδίατρος που τον παρακολουθεί δε βρίσκει ανησυχητικη την καθυστέρηση στο να πιάνει τα ορόσημα ανάπτυξης κάθε μήνα.Η παιδονευρολογος διέκρινε ωμική υποτονια κ σύστησε όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μπρούμυτα κ γυμναστική.Ισως καθυστερήσει να περπατήσει είπε... Όπως καταλαβαίνετε, η διάσταση απόψεων των δύο γιατρών με έχει λίγο κλονίσει,αν και οι δύο δε μίλησαν για παθολογία.Θα ήθελα πολύ να κάνω φυσικοθεραπείες αλλά δε μου τις γράφει κανένας γιατρος κ ξέρω ότι είναι ακριβες -επιπλεον δεν ξέρω σε ποιον ν απευθυνθω.Με τις ασκήσεις που του κάνω μόνη μου βλέπω διαφορά αλλά μάλλον μικρη.Επιμένω να του φέρνω διαρκώς τα χέρια μπροστά στην πρηνή θέση κ τον βάζω να κάθεται σε καρεκλακι με παιχνίδια μπροστά για να τον ενθαρρύνω να χρησιμοποιήσει τα χέρια. Εννοείται δεν κάθεται χωρίς στήριξη κ κυρτώνει υπερβολικά την πλάτη (κεφάλι στα πατουσακια!)

Γράφω εδώ πιστεύοντας πως όσοι συμμετέχουν στη συζήτηση θα είχαν δει (ίσως) παρόμοια εικόνα από τα παιδιά τους κ ήθελα να ξέρω αν, παρά την οποία καθυστέρηση στο να κάτσουν ή να περπατήσουν κλπ, πήγαν όλα καλά εν τέλει.

Ευχαριστώ πολύ πολύ μαγιοπουλα, mama16, Mama_Anesti_ που απαντησατε κ,αν έχετε κάτι ακόμη να προσθέσετε μετά από την όσο πιο λεπτομερή περιγραφή μπορούσα να κάνω,θα χαρώ ακόμη περισσότερο!

Δεν πρέπει να βάζεις το παιδί να καθήσει με το ζόρι, αν δεν έχει ακόμη καν γυρίσει. Βοήθησέ το όπως σας είπε πολύ σωστά η γιατρός: μπρούμυτα. 

ΑΡΓΚ το μικρό μου πιάνει αντικείμενα!

Αναφερομουν στις καθυστερήσεις που έχουν γραφτεί στο site. Συγγνώμη αν δεν το έκανα ξεκάθαρο.

Ο γιατρός λέει ότι δε βλέπει υποτονια -σε αντίθεση με την παιδονευρολογο.

Δε δικαιολογεί με κάποιο τρόπο το γιατί βάζει τα χεράκια πίσω σαν ψάρι στην πρηνή θέση ή το ότι δεν κάθεται.

Φυσικά δεν τον έχει δει για τον 6ο μήνα,ισως να μας μιλήσει για ορόσημα,αν κ πολύ αμφιβάλλω. 

Ευχαριστώ!

On 10/1/2020 at 11:51 ΠΜ, Melipamel είπε:

Το κεφαλάκι το στηρίζει κανονικά έτσι. Εγώ σαν πρώτο στάδιο θα έβαζα το μωρό ανάσκελα κ θα του έβαζα μπροστά παιχνιδάκια ώστε να εξασκηθούν καλά τα χέρια. Μετά θα το έβαζα μπρούμυτα φέρνοντας μπροστά τα χεράκια του κάτω από το κεφάλι (ώστε να σταθεί το κεφάλι κ η πλατουλα πιο όρθια). Όσο κ να έκλαιγε θα επέμενα βάζοντας μετά μπροστά του παιχνιδάκια για να ασχολείται κ σαν τελευταίο στάδιο θα όπως είναι μπρούμυτα θα έβαζα το χέρι μου κάτω απ' την κοιλίτσα του με τον αγκώνα μου προς την κάτω μεριά του σώματος κ το χέρι μου προς τα πάνω στο λαιμό του κ θα τον επιανα από το ένα χεράκι του κ θα τον γυρνούσα ανάσκελα ώστε να καταλάβει τον τρόπο για να γυρίζει. Κ το ίδιο θα έκανα ανάσκελα. Θα τον επιανα απ' το χέρι κ θα τον γυρνούσα σιγά σιγά μπρούμυτα. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή όπως τα έγραψα. Κ να προσπαθείς πολλές φορές την ημέρα να τον έχεις μπρούμυτα, έτσι γυμνάζεται. Κ όπως είπε η Αργκ απ' τη στιγμή που δεν κάνει τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να τον βάζεις να κάθεται. Δες κ στο ίντερνετ ασκησουλες για να δυναμώνει τον κορμό του. Απ' τη στιγμή που η παιδονευρολογος είδε μια μικρή υποτονια πιστεύω ότι έχει δίκιο γιατί νομιζω είναι πιο αρμόδια στο θέμα. Πάντως μην σε αγχωνει αυτό, αν ήταν κάτι πιο σοβαρό θα ζητούσε φυσικοθεραπείες όχι απλά γυμναστικουλα

mama16, ευχαριστώ πολύ,πολλες ασκήσεις κ ίντερνετ κ διάβασμα έχω ρίξει κ εφαρμοζω ο.τι ειπες-ναι έγινες πλήρως κατανοητη! Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές,για τον χρόνο που αφιερώσες να τις γράψεις!

Επίσης, ΑΡΓΚ , βάζω το παιδί καθιστό για να φάει (ο γιατρός μάς σύστησε να ξεκινήσουμε στερεές τροφές) αλλά κ επειδή ο ίδιος το επιθυμεί όταν τον έχω ανάσκελα (ξέρετε,του τραβώ τα χεράκια σα "βάρκα,βαρκουλα" για να σηκωθεί μόνος)

Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω που μπαινετε στον κόπο,οχι μόνο να "ακούσετε" τις ανησυχίες μου,αλλα να γράφετε κιόλας...

Ειδικά με την εξέλιξη των παιδιών που τλκ κάθονται τον 8ο μηνα κλπ, παίρνω τα πάνω μου...

Διαφημίσεις

1 hour ago, Melipamel είπε:

mama16, ευχαριστώ πολύ,πολλες ασκήσεις κ ίντερνετ κ διάβασμα έχω ρίξει κ εφαρμοζω ο.τι ειπες-ναι έγινες πλήρως κατανοητη! Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές,για τον χρόνο που αφιερώσες να τις γράψεις!

Επίσης, ΑΡΓΚ , βάζω το παιδί καθιστό για να φάει (ο γιατρός μάς σύστησε να ξεκινήσουμε στερεές τροφές) αλλά κ επειδή ο ίδιος το επιθυμεί όταν τον έχω ανάσκελα (ξέρετε,του τραβώ τα χεράκια σα "βάρκα,βαρκουλα" για να σηκωθεί μόνος)

Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω που μπαινετε στον κόπο,οχι μόνο να "ακούσετε" τις ανησυχίες μου,αλλα να γράφετε κιόλας...

Ειδικά με την εξέλιξη των παιδιών που τλκ κάθονται τον 8ο μηνα κλπ, παίρνω τα πάνω μου...

Μην ευχαριστείς καθόλου, για αυτό είναι το φόρουμ, να ανταλλάσσουμε απόψεις κ συμβουλές.. Ναι κ αυτήν η άσκηση που κανείς είναι πολύ καλή η "βαρκούλα". Αν σου είπε ο γιατρός να τον βάζεις να κάθεται σε καρεκλακι εννοείται ότι θα το κάνεις. Πολλά μωρά ούτως η άλλως μπαίνουν στις στερεές νωρίτερα οπότε κάθονται όλα

Ο μικρός μου είναι 9 μηνών. Γυρίζει από πολύ μικρός, σχεδόν 4κ κάτι μηνών μπρούμυτα αλλά από μόνος του δεν κάθεται. Όλη μέρα θέλει να είναι μπρούμυτα κ να σέρνεται αλλά δεν δείχνει ενδιαφέρον για την καθιστή θέση. Όταν τον βάζω εγώ να κάτσει, ισορροπεί λίγο αλλά θέλει να γυρίσει μπρούμυτα να παίξει. Σε αυτήν την ηλικία πόση ώρα κάθονται τα μωρά χωρίς στήριξη; δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κάτι παθολογική η αν απλά δεν του αρέσει. Εφοσον γυρίζει μπρούμυτα από μικρός δεν θα έπρεπε να είχε δυναμώσει η πλάτη του πιο πολύ ώστε να ισορροπεί περισσότερη ώρα; αυτή την εβδομάδα έχω παιδίατρο κ πολύ φοβάμαι ότι θα μας πει να το ψάξουμε. 

3 ώρες πρίν, Melipamel είπε:

Μην αγχώνεσαι είναι πολύ νωρίς. Η κορη μου έκατσε με κλεισμενους τους 6μ κ ο μικρος με κλεισμενους τους 7

Just now, maria_tweety είπε:

Ο μικρός μου είναι 9 μηνών. Γυρίζει από πολύ μικρός, σχεδόν 4κ κάτι μηνών μπρούμυτα αλλά από μόνος του δεν κάθεται. Όλη μέρα θέλει να είναι μπρούμυτα κ να σέρνεται αλλά δεν δείχνει ενδιαφέρον για την καθιστή θέση. Όταν τον βάζω εγώ να κάτσει, ισορροπεί λίγο αλλά θέλει να γυρίσει μπρούμυτα να παίξει. Σε αυτήν την ηλικία πόση ώρα κάθονται τα μωρά χωρίς στήριξη; δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κάτι παθολογική η αν απλά δεν του αρέσει. Εφοσον γυρίζει μπρούμυτα από μικρός δεν θα έπρεπε να είχε δυναμώσει η πλάτη του πιο πολύ ώστε να ισορροπεί περισσότερη ώρα; αυτή την εβδομάδα έχω παιδίατρο κ πολύ φοβάμαι ότι θα μας πει να το ψάξουμε. 

Ο μικρος που καθόταν από 7μ στον 8ο πχ δ τον εμπιστευομουν έτσι απλά χαλαρά μόνο γτ όταν κουραζοταν η βαριόταν απλα έπεφτε πίσω. Μπορει να ηταν σε 10' η σε μιση ωρα

Η μεγάλη που καθόταν πολύ καλά από 6μ επειδή από 7 πιανοταν κ στεκόταν όρθια το προτιμουσε. Δ θυμαμαι χρόνο, αλλά 9μ πχ που εκανε ήδη βήματα καθοταν ελάχιστα γτ προτιμουσε να εξερευνει

4 ώρες πρίν, Melipamel είπε:

Ναι ούτε εμένα κάθεται και έχω αρχίσει και εγώ να σκέφτομαι ποτε θα μπορέσει να κάτσει μόνος του .. είναι 6 μισή μηνών ο δικός μου 

On 10/1/2020 at 11:51 ΠΜ, Melipamel είπε:

ννοείται δεν κάθεται χωρίς στήριξη κ κυρτώνει υπερβολικά την πλάτη (κεφάλι στα πατουσακια!)

Αν με την θέση που παίρνει καταπονεί την σπονδυλική δεν συνιστάται να κάθεται ετσι. Συζήτησε το με το γιατρό σας γιατί ή εισαγωγή στις στερεες πρέπει να γίνεται σε καθιστή θέση ώστε αν χρειαστεί να φτυσει να τα καταφέρει.

Διαφημίσεις

16 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

9 μηνών πρέπει να κάθεται άνετα, για ώρα, σαν παιδάκι. Βασικά είναι η ηλικία που προχωράνε στο να σταθούν όρθια πια. Δηλαδή το παιδί δεν περνάει πια την ώρα του ξαπλωτό σίγουρα.

22 ώρες πρίν, Melipamel είπε:

Νομίζω το λογικό είνα να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας έδωσε η νευρολόγος που είναι κα η πλέον ειδική, αφού έχετε μία διάγνωση και δεν είναι και κάτι τόσο σοβαρό από όσο καταλαβαίνω. 

On 11/1/2020 at 6:14 ΜΜ, Melipamel είπε:

Κ τα δύο μου παιδιά έκατσαν χωρίς στήριγμα όταν έκλεισαν τους εννιά μήνες... Ο μεγάλος περπάτησε όταν έκλεισε τους 18 μήνες κ ο μικρός όταν έκλεισε τους 13 μήνες.... 

Όταν είναι έτοιμο το παιδί θα κάτσει από τη μια μέρα στην άλλη από εκεί που δε θα το καταλάβεις...!!!! 

πρίν από 15 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

Κ τα δύο μου παιδιά έκατσαν χωρίς στήριγμα όταν έκλεισαν τους εννιά μήνες... Ο μεγάλος περπάτησε όταν έκλεισε τους 18 μήνες κ ο μικρός όταν έκλεισε τους 13 μήνες.... 

Όταν είναι έτοιμο το παιδί θα κάτσει από τη μια μέρα στην άλλη από εκεί που δε θα το καταλάβεις...!!!! 

xaroumenh mama το ποστ σου ήταν αυτό που χρειαζομουν.... Παιδιά που πιάνουν όλα τα ορόσημα στον καιρό τους κ όχι όταν το λένε τα βιβλία ή τα βίντεο...είναι μέρες που με καταβάλλει το άγχος οτι κάτι μπορεί να συμβαίνει κ δεν απολαμβάνω όσο θα ήθελα το μωρό μου... όμως το συνειδητοποιω κ έτσι είμαι ένα βήμα πιο κοντά στο να το αλλάξω.

Ευχαριστώ όλες που γραψατε τη συμβουλή ή την προσωπική εμπειρία σας,ειναι μεγάλη χαρά να τα διαβαζω!

Εμένα πάντως ο γιος μου που άργησε να γυρίσει από μπρούμυτα ανάσκελα μου είχε πει ο γιατρός πως οφείλονταν στο ότι ήταν παχουλό μωρό, γύρισε στους 6 μήνες και κάθισε κανονικά χωρίς στήριξη μόνος του στους 8. Θα συμφωνήσω όμως με την ΑΡΓΚ , να ακολουθήσετε τις οδηγίες του νευρολόγου.

Διαφημίσεις

kotsifikos τι εννοείς "γύρισε στους 6μηνες"? Εννοείςαπό μπρούμυτα ανάσκελα;

(Με μπέρδεψε αυτό που γράφεις ότι άργησε να γυρίσει!νομίζω δεν είναι αργά να γυρίσει στους 6μ!)

Ο δικός μου ακόμη μόνο απο ανάσκελα μπρούμυτα γυριζει κ δεν είναι παχουλός... κανονικό μωρό είναι.

Κ το κάνει μόνο από τη μία πλευρά μόνος του.Απο την άλλη, μόνο όταν τον βοηθαω εγώ... (Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα έπρεπε να μην έχουν προτιμήσεις σε πλευρά ή χέρι κλπ)

Συνεχιζω όπως υπέδειξε η νευρολόγος κ προσπαθώ να μην έχω άγχος! Ευχαριστώ!

maria_tweety :

μικρός μου είναι 9 μηνών. Γυρίζει από πολύ μικρός, σχεδόν 4κ κάτι μηνών μπρούμυτα αλλά από μόνος του δεν κάθεται. Όλη μέρα θέλει να είναι μπρούμυτα κ να σέρνεται αλλά δεν δείχνει ενδιαφέρον για την καθιστή θέση. Όταν τον βάζω εγώ να κάτσει, ισορροπεί λίγο αλλά θέλει να γυρίσει μπρούμυτα να παίξει. Σε αυτήν την ηλικία πόση ώρα κάθονται τα μωρά χωρίς στήριξη; δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κάτι παθολογική η αν απλά δεν του αρέσει. Εφοσον γυρίζει μπρούμυτα από μικρός δεν θα έπρεπε να είχε δυναμώσει η πλάτη του πιο πολύ ώστε να ισορροπεί περισσότερη ώρα; αυτή την εβδομάδα έχω παιδίατρο κ πολύ φοβάμαι ότι θα μας πει να το ψάξουμε. 

maria_tweety έχεις νέα;

• 3 εβδομάδες μετά...
On 16/1/2020 at 1:39 ΠΜ, Melipamel είπε:

kotsifikos τι εννοείς "γύρισε στους 6μηνες"? Εννοείςαπό μπρούμυτα ανάσκελα;

(Με μπέρδεψε αυτό που γράφεις ότι άργησε να γυρίσει!νομίζω δεν είναι αργά να γυρίσει στους 6μ!)

Ο δικός μου ακόμη μόνο απο ανάσκελα μπρούμυτα γυριζει κ δεν είναι παχουλός... κανονικό μωρό είναι.

Κ το κάνει μόνο από τη μία πλευρά μόνος του.Απο την άλλη, μόνο όταν τον βοηθαω εγώ... (Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα έπρεπε να μην έχουν προτιμήσεις σε πλευρά ή χέρι κλπ)

Συνεχιζω όπως υπέδειξε η νευρολόγος κ προσπαθώ να μην έχω άγχος! Ευχαριστώ!

maria_tweety :

μικρός μου είναι 9 μηνών. Γυρίζει από πολύ μικρός, σχεδόν 4κ κάτι μηνών μπρούμυτα αλλά από μόνος του δεν κάθεται. Όλη μέρα θέλει να είναι μπρούμυτα κ να σέρνεται αλλά δεν δείχνει ενδιαφέρον για την καθιστή θέση. Όταν τον βάζω εγώ να κάτσει, ισορροπεί λίγο αλλά θέλει να γυρίσει μπρούμυτα να παίξει. Σε αυτήν την ηλικία πόση ώρα κάθονται τα μωρά χωρίς στήριξη; δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κάτι παθολογική η αν απλά δεν του αρέσει. Εφοσον γυρίζει μπρούμυτα από μικρός δεν θα έπρεπε να είχε δυναμώσει η πλάτη του πιο πολύ ώστε να ισορροπεί περισσότερη ώρα; αυτή την εβδομάδα έχω παιδίατρο κ πολύ φοβάμαι ότι θα μας πει να το ψάξουμε. 

maria_tweety έχεις νέα;

Ο παιδιατρος δεν βρήκε κάτι παθολογικο.τον έβαλε σε καθιστή θέση και έκατσε ο μικρός. Όμως από μόνος του δεν έχει γυρίσει να καθησει ακόμα. Έχει ξεκινήσει όμως κ πιάνεται από έπιπλα και σηκωνεται. Δεν ξέρω εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάθεται πιο σταθερά το μωρό, εκτός κ αν είναι θέμα εξάσκησης, μιας κ δεν περνάει καθόλου χρόνο σε αυτή τη θέση. Όλη μέρα μπούσουλα ει και σηκώνεται. 

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας! Το μπεμπουλι μου κάθεται κανονικοτατα, είναι εφτά μηνων. Αλλο με απασχολεί, ποτε ξεκινάνε να σηκώνονται απο ξαπλωτη θέση σε καθιστη; δε με αγχώνει απλώς αναρωτιέμαι. Μέχρι τωρα όταν είναι ξαπλωμένος σηκωνει την ωμοπλάτη του και προσπαθεί παραπάνω, τωρα τελευταία έχει βρει κολπο και αντί να σηκώνει το κεφαλι του και να τραβιέται προς τα πάνω γέρνει προς το πλάι ακουμπαει το χέρι του και σηκώνεται σιγά σιγά αλλα οχι εντελώς, αν του κρατήσεις τα ποδια σηκώνεται εντελώς. 

Ελπίζω να τα εξήγησα καλά. 

Just now, Mikraki2207 είπε:

Καλησπέρα σας! Το μπεμπουλι μου κάθεται κανονικοτατα, είναι εφτά μηνων. Αλλο με απασχολεί, ποτε ξεκινάνε να σηκώνονται απο ξαπλωτη θέση σε καθιστη; δε με αγχώνει απλώς αναρωτιέμαι. Μέχρι τωρα όταν είναι ξαπλωμένος σηκωνει την ωμοπλάτη του και προσπαθεί παραπάνω, τωρα τελευταία έχει βρει κολπο και αντί να σηκώνει το κεφαλι του και να τραβιέται προς τα πάνω γέρνει προς το πλάι ακουμπαει το χέρι του και σηκώνεται σιγά σιγά αλλα οχι εντελώς, αν του κρατήσεις τα ποδια σηκώνεται εντελώς. 

Δεν είναι κάτι που κάνουν όλα τα παιδιά στην ίδια ηλικία. Mπορεί να το καταφέρει άλλο μωρό και στους 3 μήνες, άλλο μέχρι και τους 8-9 να ζορίζεται. Παίζει ρόλο και πόσο χρόνο περνά από μικρούλι μπρούμυτα και πόσο το αφήνεις να επιμείνει.

Just now, Mikraki2207 είπε:

Εμένα είναι 8,5 μηνών κάθεται από τους 6 , μπουσουλαει πιάνεται από έπιπλα σηκωνεται αλλα αν είναι ξαπλωμένος και δεν βρει κάτι να πιαστεί για να τον βοηθήσει να σηκωθεί  να κάτσει δεν μπορει ενώ προσπαθεί πάρα πολύ.

• 2 εβδομάδες μετά...

Mikraki2207

Ακριβώς το ίδιο κάνει κ ο δικός μου!

7,5 μηνών τώρα κ κάθεται στον πωπο του κ προσπαθεί να σηκωθεί από ξαπλωμένος ανάσκελα στην καθιστή θέση με τον τρόπο που περιγράφεις! Στους 6 και λιγο μήνες πήρε πολύ μπροστά....Σα να μεγαλωσε ξαφνικα, σαν όλη η "γυμναστική" που κάναμε τόσο καιρό να απέδωσε απότομα!

Φιλιά σε όλα τα μικρουλια!

• 4 months later...

Καλημέρα ανήσυχες μανουλες! Νομίζω αυτά τα ορόσημα μας έχουν κάνει να αγχωνόμαστε παρά να απολαμβάνουμε.ειμαι και εγώ στην ίδια κατάσταση..για αυτό γράφω.εχω μια μικρούλα που σε μια εβδομάδα γίνεται 6 μηνών και μου κάνει εντύπωση το εξής: γυρίζει από 4μιση μηνων μπρούμυτα αλλά! Στο στρώμα μας και κυρίως για να βρει το στήθος ή το βράδυ εκεί που την έχω και χαλαρώνει και στον ύπνο της που αυτό την ξυπνάει κ κλαίει.ομως στο στρώμα δραστηριοτήτων που πήρα εδώ και μια εβδομάδα κάθεται μόνο ανάσκελα, της δείχνουμε παιχνίδια και αν τα πιάσει έτσι όπως είναι καλώς αλλιώς αδιαφορεί.αν κάνω να τη βοηθήσω να γυρίζει γκρινιάζει.σκεφτομαι μήπως πονάει σε αυτή την επιφάνεια..δεν έχει αναγνωρισει ότι αν γυρίσει θα πάρει αυτό που θέλει; Βαριέται; Δεν καταλαβαίνω.ανασκελα δεν έχει γυρίσει ακόμα,την έχω πετύχει μόνο πάνω στο στρώμα πάλι εκεί που γυρίζει μπρούμυτα να αλλάζει γνώμη να γυρίζει ανάσκελα και φτου και από την αρχή αλλά και πάλι κάτω ούτε λόγος.και όταν μένει λίγο μπρούμυτα γκρινιάζει για να την πάρω, δεν δοκιμάζει να γυρίσει.κατα τα άλλα και καθιστή κάθεται άνετα και παίζει και όλα τα υπόλοιπα τα κάνει και μπρούμυτα απλώνει τεντώνει χέρια,πιάνει παιχνίδια στηρίζεται..τι να πω, εντύπωση μου κάνει η αδιαφορία της!  

3 ώρες πρίν, ARETID είπε:

Καλημέρα ανήσυχες μανουλες! Νομίζω αυτά τα ορόσημα μας έχουν κάνει να αγχωνόμαστε παρά να απολαμβάνουμε.ειμαι και εγώ στην ίδια κατάσταση..για αυτό γράφω.εχω μια μικρούλα που σε μια εβδομάδα γίνεται 6 μηνών και μου κάνει εντύπωση το εξής: γυρίζει από 4μιση μηνων μπρούμυτα αλλά! Στο στρώμα μας και κυρίως για να βρει το στήθος ή το βράδυ εκεί που την έχω και χαλαρώνει και στον ύπνο της που αυτό την ξυπνάει κ κλαίει.ομως στο στρώμα δραστηριοτήτων που πήρα εδώ και μια εβδομάδα κάθεται μόνο ανάσκελα, της δείχνουμε παιχνίδια και αν τα πιάσει έτσι όπως είναι καλώς αλλιώς αδιαφορεί.αν κάνω να τη βοηθήσω να γυρίζει γκρινιάζει.σκεφτομαι μήπως πονάει σε αυτή την επιφάνεια..δεν έχει αναγνωρισει ότι αν γυρίσει θα πάρει αυτό που θέλει; Βαριέται; Δεν καταλαβαίνω.ανασκελα δεν έχει γυρίσει ακόμα,την έχω πετύχει μόνο πάνω στο στρώμα πάλι εκεί που γυρίζει μπρούμυτα να αλλάζει γνώμη να γυρίζει ανάσκελα και φτου και από την αρχή αλλά και πάλι κάτω ούτε λόγος.και όταν μένει λίγο μπρούμυτα γκρινιάζει για να την πάρω, δεν δοκιμάζει να γυρίσει.κατα τα άλλα και καθιστή κάθεται άνετα και παίζει και όλα τα υπόλοιπα τα κάνει και μπρούμυτα απλώνει τεντώνει χέρια,πιάνει παιχνίδια στηρίζεται..τι να πω, εντύπωση μου κάνει η αδιαφορία της!  

Καλησπέρα!! :):) Γελάω γιατί κι η δικιά μου η κατεργάρα τα ίδια έκανε! Γυρνοβολουσε συνέχεια πάνω στο στρώμα της κουνιας και του μεγάλου κρεβατιού κι όταν αποφάσισα να απλώσω κάτω ένα κουβερλι για να κάνει εξάσκηση, σταμάτησε!! Μετά από λίγες μέρες όμως ξεκίνησε και κάτω. Ήθελε φαίνεται να συνηθίσει τη σκληρότητα του πατώματος χαχαχα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...