Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

Νεκταρινακι

Members (new)
  • Posts

   222
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

   3

  Everything posted by Νεκταρινακι

  1. Καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι!! Αρχικά θα ήθελα να σου πω πως τα δόντια δεν παίζουν κανένα ρόλο στην μασητική κίνηση. Μπορεί να φάει κανονικά και με τα ούλα. Θα πρότεινα να κάνεις σταδιακή μετάβαση ώστε να μη φοβάσαι τόσο πολύ. Δηλαδή σιγά σιγά όλο και λιγότερο άλεσμα ώστε να συνηθίσει την καινούρια υφή. Υπάρχει μια ομάδα στο φεισμπουκ που έχει αντίστοιχη θεματολογία, αν θέλεις να το ψάξεις κι εκεί. Επίσης, λένε ότι υπάρχει χρονικό "παράθυρο" από ότι λένε που το παιδί είναι πιο δεκτικό σε αυτή την αλλαγή, αν δεν κάνω λαθος 8ο-11ο μήνα και μετά 13-15ο;; Κάτι τέτοιο έχω διαβάσει. Επίσης, τα περισσότερα μωράκια θέλουν χρόνο μέχρι να μάθουν στην αρχή κάνουν "gagging" που είναι στα αλήθεια πολύ τρομακτικό, αλλά δεν πνίγονται, απλά προσπαθούν να το διαχειριστούν. Όλα θα πάνε καλά, να μην αγχώνεσαι, θέλει λίγη υπομονή και σιγά σιγά θα τα καταφέρετε!!
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Όσο για την τηλεόραση, βλέπουν σχεδόν σίγουρα.. άνοιξα την τηλεόραση κ έδειχνε ένα που λέγεται "η μάσα κ ο αρκούδος" ή κάπως έτσι. Κ μου λέει "να αυτό βλέπουμε στο σχολείο!". Κ κάθε μέρα που τη ρωτάμε λέει ότι βλέπουν ένα κοριτσάκι που το λένε μάσα και κάθονται στα μαξιλαράκια. Εντωμεταξύ στο σπίτι δεν το έχουμε δει ποτέ!
  3. Έχεις δίκιο σε αυτό, θα συμφωνήσω απόλυτα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, κάθε φορά που ένα παιδάκι βγαίνει κλαμμενο μας λένε ότι ο λόγος είναι αυτός. Που στην τελική μπορεί κ να μην ισχύει. Δεν ξέρω, ελπίζω σύντομα να καταφέρουν όλα μαζί να συνυπάρξουν κ να περάσουν όσο γίνεται όμορφες ώρες στο σχολικό περιβάλλον. Κάτι άσχετο, αλλά ήθελα την εμπειρία σας.. έχετε ρωτήσει ποτέ τα παιδάκια σας στον παιδικό σταθμό εάν τους βάζουν τηλεόραση;; Εμένα έτσι μου λέει κ είμαι σίγουρη ότι ισχύει, γιατί στο σπίτι βλέπει εντελώς συγκεκριμένα πράγματα και πάντα μαζί μας κ τώρα μας μιλάει για παιδικά που βλέπει στο σχολείο.
  4. Καλησπέρα κι από εμάς! Ξεκίνησε η μικρή μας να πηγαίνει σε δημόσιο παιδικό σταθμό από αρχές Σεπτεμβρίου. Πήγε με πολλή χαρά, το περίμενε πως και πως όλο το καλοκαίρι! Η προσαρμογή ήταν αυτή που περιγράφηκε, για 10 μέρες από δύο ώρες κι έπειτα 4 ώρες. Το πρόβλημά μας είναι το εξής : η ταξη έχει 18 παιδάκια και τα περισσότερα λίγο πολύ προσαρμόστηκαν... Εκτός από ένα κοριτσάκι το οποίο από ότι βλέπουμε κι απ' ότι λένε οι δασκάλες κλαίει με λυγμούς,κάνει εμετούς, ουρλιάζει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας... Δε σταματάει ποτέ! Η δικιά μας, όπως και άλλα παιδάκια επηρεάζονται και αναστατώνονται με αποτέλεσμα να κλαίνε κ αυτά. Οι δασκάλες μας λένε ότι λίγες ημέρες που έλειπε αυτό το κοριτσάκι, στην τάξη όλα κυλούσαν ομαλά. Πράγματι, έβλεπα κ το δικό μου παιδί, ήρεμο και χαρούμενο κ ανυπομονούσε να πάει σχολείο (αυτά την προηγουμενη εβδομάδα που έλειπε η συμμαθήτρια). Τώρα πάλι έχουμε δράματα... Ξυπνάει τα βράδια, έχει τρομερή προσκόλληση επάνω μου (που πάντα τρελαινοταν να παίζει με τις γιαγιάδες για παράδειγμα) και γενικά έχει αλλάξει πολύ. Πραγματικά με πιάνει η καρδιά μου όταν βλέπω το κοριτσάκι αυτό κάθε πρωί να κλαίει, φαντάζομαι πως νιώθουν τα μικρά. Εννοείται ότι δεν το δείχνω στο παιδί μου κ της μιλάω ήρεμα και σταθερά. Οι άλλοι γονείς δυσανασχετούν κ αυτοί κ μάλιστα ρωτούν τη μητέρα της τι έχει σκοπό να κάνει, να τη σταματήσει ή όχι. Τι να κάνει κ αυτό το καημένο το κοριτσάκι, τι να κάνει κ αυτή η μαμά της που εργάζεται, τι να κάνουμε κι εμείς;; Από την εμπειρία σας, τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο; Να σταματήσω τον παιδικό σταθμό κ να μείνει με τη γιαγιά άλλη μια χρονιά;; Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Το θέμα μου είναι ότι την πήγα για κοινωνικοποίηση και για να μάθει πραγματακια κλπ αλλά στο τέλος θα μας μείνουν μόνο το στρες κ οι αρρώστιες...τι θα κάνατε στη θέση μας; Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται, σε καμία περίπτωση δεν υπονοω ότι πρέπει να απομακρυνθει το παιδάκι που κλαίει από το σχολικό περιβάλλον, ίσα ίσα χρειάζεται βοήθεια, θα μπορούσαμε να προτείνουμε κάτι στις δασκάλες;;
  5. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Εύχομαι τα παιδάκια να μην ξαναχρειαστουν νοσηλεία για κανέναν λόγο. Ρώτησα για την αφυδάτωση γιατί κ εμάς έτρωγε πολύ λιγότερο κ μετά είχε κ διάρροιες, για να ξέρω αν τα συμπτώματα είναι εμφανή.
  6. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά! Να ρωτήσω κάτι, τι ηλικία έχει ο μικρός σας? Κ πως καταλάβατε την αφυδάτωση? Είχε κάποια συμπτώματα?
  7. Κι εμάς κόλλησε 5 μηνών, έκανε πυρετό για ένα 24ωρο έως 38.2 κ η παιδίατρος μας είπε μόνο ντεπον. Δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα από το αναπνευστικό, είχε μόνο διάρροιες για 2 μέρες.
  8. Τα παιδιά του 2018 είναι στην υποχρεωτική εκπαίδευση κι από ότι διάβασα εδώ, δε δικαιούνται συμμετοχή σε κδαπ.
  9. Από ότι είδα στη σελίδα eetaa βγήκε χθες μια καινούργια ανακοίνωση που είναι ειδικά για το θέμα αυτό. Αναφέρει ότι μπορεί να είναι κ φωτοτυπία βιβλιαρίου παιδιού.
  10. Με συγχωρείτε εάν θα πω βλακεία αλλά είχα μια σκέψη κι είπα να την γράψω. Για τις κηλίδες δε γνωρίζω κάτι, αλλά μήπως για το ότι ιδρώνει τόσο πολύ, να το έβλεπε ένας παιδοενδοκρινολογος το παιδί? Να κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις θυρεοειδούς, ζαχάρου κλπ; Συγγνώμη και πάλι αν είναι εντελώς άσχετη η σκέψη μου, εύχομαι να ομαλοποιηθεί γρήγορα η κατάσταση!
  11. Άντε ωραία με το καλό λοιπόν να βγάλετε κ τη βραδινή!! Μεγαλη υπόθεση να μην αλλάζεις πάνες πάντως δεν το συζητώ...
  12. Εμείς τα πήγαμε καλά μπορώ να πω. Ξύπνησε μόνη της 1 το βράδυ γιατί κατάλαβε ότι κατουριοταν. Κ μετά κοιμήθηκε μέχρι το πρωί. Σαν πρώτο βράδυ καλά νομίζω. εσείς πως τα πάτε? Τι νέα?
  13. Γεια σε όλη την παρέα! Επανέρχομαι με νέα από την παιδίατρο που είχαμε σήμερα. Της είπα ότι ξυπνάμε τη μικρή το βράδυ μια φορά για να κατουρήσει κ μας είπε πως δεν είναι καλή τακτική γιατί έτσι δε θα μάθει να συγκρατεί τους σφιγκτήρες το βράδυ. Της είπα πως η μικρή με τίποτα δε θέλει να ξαναβάλει πάνα οπότε βλέπω από απόψε να έχουμε αλλαγές σεντονιων... Για να δούμε τι μας περιμένει
  14. Ναι κ εγώ προς τα εκεί κλίνω. Ότι το πρωι που ξυπνούσε κατουρουσε αρκετά συν άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πχ στις 3 το βράδυ, που πήγαινα να δω δεν είχε κατουρήσει καθόλου την πάνα (μετά από ύπνο 6 ωρών), αλλά στις 4-5 το πρωί είχε κατουρήσει. Το άλλο περίεργο είναι ότι 3 βραδιά τώρα που δε φοράει πάνα, ξυπνάει αργότερα! Τόσο καιρό μας είχε ταράξει στο 6.30-7 κ μάλιστα ερχόταν με το βρακί στο χέρι για να βγάλει την πάνα. Λέτε να ενοχλούσε τόσο πολύ η βρεγμένη πάνα που χαλούσε τον ύπνο της? Για να δούμε...
  15. Τι πλάκα που έχουν!! Χαχα Κ εγώ αυτό σκεφτόμουν πάντως, μήπως μπερδεύεται. Κάθε βράδυ έλεγε δε θέλω πάνα κ της λέγαμε όταν θα ξυπνάει χωρίς να κατουρήσει στην πάνα θα τη βγάλουμε. Εν τέλει, ποτέ δεν έγινε αυτό, όπως έγραψα κ πιο πάνω, οπότε είπαμε να τη βγάλουμε κ βλέπουμε. Ίσως ο δικός σου είναι πιο έτοιμος εφόσον ξυπνάει στεγνός. Κάνουμε κ το κόλπο με το διπλό σεντονι-υποσεντονο που διάβασα εδώ σε περίπτωση ατυχήματος.
  16. Η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές ξυπνάει μόνη της γύρω στις 4-5 (κάτι που δεν έκανε ποτέ πριν το κόψιμο της πάνας) κ υποθέτω ότι καταλαβαίνει ότι κατουριεται. Ευτυχώς κοιμάται αμέσως μετά, δεν ξαγρυπναει..
  17. Νομίζω πως τα πάτε τέλεια! Συμφωνώ με τη Βίκυ ότι αν πάθει κ κανένα ατύχημα στον παιδικό, δε χάθηκε ο κόσμος αν δεν το κάνουν θέμα.. εμείς είμαστε στη φάση που έκοψε με μεγάλη ευκολία την ημερήσια πάνα κ έχουμε δύο μέρες που δεν βάζουμε ούτε το βράδυ. Αλλά.... Ξυπνάμε ενδιάμεσα μια φορά κ τη βάζουμε στο γιογιό. Δεν ξέρω αν είναι σωστή προσέγγιση. Πάντως, 3 μήνες είναι που έκοψε την ημερήσια πάνα κ κανένα πρωινό δεν ξυπνούσε στεγνή. Οπότε θεώρησα ότι είναι λίγο ανώφελο να περιμένω. Είπαμε να δοκιμάσουμε το ξύπνημα κ βλέπουμε πως θα πάει..
  18. Το 54 δείχνει υπογλυκαιμία. Αν ρωτήσετε ενδοκρινολόγο ειδικό στον διαβήτη κύησης, πιθανόν να σας πει να προσέχετε λίγο τη διατροφή σας. Με το καλό το μωράκι!
  19. Έχεις δίκιο, δεν έχει νόημα σε αυτή τη φάση... Ελπίζω κάποια στιγμή να ξυπνήσει στεγνή αλλά αυτό με τα υγρά ειδικά το καλοκαίρι δεν είναι λίγο δύσκολο? Αν τρέχει, παίζει, διψάει κ κοιμόμαστε κ νωρίς εμείς... Από την εμπειρία σας, πόσος καιρός μπορεί να πάρει ώστε να πάρει το μήνυμα να μην κατουράει το βράδυ?
  20. Γεια σας κορίτσια κι από εμένα! Θα ήθελα τη συμβουλή σας για το αν η βραδινή πάνα πρέπει να κόβεται ταυτόχρονα με τις ημερήσιες. Έχουμε κόψει εδώ κ έναμιση μήνα την πάνα την ημερα, δεν είχαμε ποτέ ατύχημα σε βόλτες, λίγα ατυχήματα μόνο στο μεσημεριανό ύπνο (κυρίως όταν είναι με τις γιαγιάδες). Το βράδυ όμως φοράει ακόμα πάνα κ μάλιστα το πρωί είναι πολύ κατουρημενη. Πως πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθούμε??
  21. Δεν υπάρχει κάποια οδηγία για αναμονή, ούτε θέμα εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε οποιαδήποτε φάση. Πλέον οι γυναικολόγοι με όλα αυτά που συμβαίνουν,είναι ξεκάθαροι ως προς αυτό.. χθες έκανα την τρίτη δόση στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης μετά από συνομιλία με τον γιατρό μου που είπε "χωρίς δεύτερη σκέψη, θα το κάνεις εννοείται". Όταν έκανα τις δύο πρώτες δόσεις η οδηγία ήταν να περιμένω 3 μήνες για σύλληψη κ αυτό έκανα, αλλά τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Εύχομαι με το καλό να μείνεις σύντομα έγκυος αν το επιθυμείς, κ να πάνε όλα καλά!!
  22. Εμένα γύρισε 34η εβδομάδα, πάρα πολύ αργά! Ένα μήνα πριν γεννήσω
  23. Εύχομαι όλα να πάρουν το δρόμο τους σύντομα! Το παιδάκι σου είναι μικρούλι κι αυτό είναι πολύ θετικό, αν ξεκινήσετε και θεραπείες, τόσο το καλύτερο. Ο χρονος θα δείξει και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά με υπομονή και θετική σκέψη για την προσπάθεια του παιδιού. Θέλει στήριξη κι αγκαλιά κι είμαι σίγουρη ότι της τα προσφέρετε καταλαβαινω απόλυτα την αγωνία της τελευταίας σου φράσης... Υπομονή μέχρι να αξιολογηθεί το παιδί και να έχετε μια πρώτη εικόνα, εύχομαι να πάνε όλα καλά
  24. Καλησπέρα, να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! Δυστυχώς, δεν έχω πολλά συγκεκριμένα πράγματα να πω πάνω στο θέμα πέρα από το ότι κάθε ημέρα είναι σημαντική. Στη χώρα που ζείτε, υπάρχει τρόπος να επισπεύσετε τη διαδικασία ή να γίνει αξιολόγηση ιδιωτικά ώστε να πάρει το παιδί βοήθεια πιο άμεσα; Πόσων ετών είναι το παιδάκι; Από παιδάκια που έχω δει στον κύκλο μου ή στη δουλειά μου, ακούω από τους γονείς και διαπιστώνω, πως με συστηματική βοήθεια, καταφέρνουν να φτάσουν σιγά σιγά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να έχουν μια ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Τι χρονοδιάγραμμα σας έχουν δώσει μέχρι να αξιολογηθεί το παιδί και να δείτε αν όντως ανήκει στο φάσμα ή όχι και να δείτε τι μπορείτε να κάνετε;
  25. Να, τώρα ξαναρωτήσα τη μαμά μου που τυχαίνει να είναι εδώ κ μου λέει ότι πήγαινε σε όλα τα παιδάκια στην παιδική χαρά, χαιρετούσε όλο τον κόσμο, πήγαινε με χαρά βόλτα με όλους τους γείτονες που θα του έλεγαν "έλα". Άλλα χρόνια βέβαια τότε (τώρα είναι 37 χρόνων), δεν είχαν τους φόβους που έχουμε σήμερα με τους άγνωστους... Πιο μετά που τον θυμάμαι, ήταν πάντα κοινωνικό παιδί με παρέες κ γνώριζε εύκολα κόσμο. Παρέμεινε δλδ έτσι ο χαρακτήρας του, σε αντίθεση με εμένα χαχαχα. Μάλλον το παιδί μου πήρε από μένα, ελπίζω να περάσει αυτή η φάση τι να πω...
  ×
  ×
  • Create New...