Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

Αν θες να πίνει μητρικό γάλα δεν γίνεται χωρίς αντλήσεις για 3-4 ώρες σε τόσο μικρή ηλικία. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, Mary_Chris είπε:

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου. Στο πρώτο είχα καταφέρει να θηλάσω αποκλειστικά με επαγγελματικό θήλαστρο και αντλήσεις στη δουλειά (είχα επιστρέψει περίπου στους 2 μήνες). 

Αυτή τη φορά, σκεφτόμουν μήπως κατάφερνα να ανταποκριθώ στο φόρτο της δουλειάς με 2ωρα-3ωρα στο γραφείο μέχρι την εισαγωγή στερεών τροφών - χωρίς αντλήσεις, αλλά και χωρίς βέβαια να χάνω θηλασμούς. Δεν καλοθυμάμαι όμως τα καθέκαστα και δεν προλαβαίνω να ανατρέξω στις προηγούμενες σελίδες (αν και θα προσπαθήσω).

Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, θέλω να θυμηθώ πότε περίπου "εδραιώνεται" ο θηλασμός και ποια είναι συνήθως τα διαστήματα χρονικά που μπορώ να αφήσω το μωρό χωρίς να το θηλάσω; Καταλαβαίνω ότι κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη, απλά θα ήθελα μια έμπειρη γνώμη. Π.χ. μπορώ να υπολογίζω ότι μετά τους 2 μήνες, θα θηλάζει κάθε 3 ώρες...;; Με άλλα λόγια, υπάρχει περίπτωση να γυρίσω στη δουλειά για 3-4 ώρες χωρίς να χρειαστώ αντλήσεις...;

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλημερα και με το καλο. Το ποτε θα εδραιωθει ο θηλασμος εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες-αλλα το διμηνο ειναι μια καλη προσεγγιση. Εγω επεστρεψα στη δουλεια ακριβως μετα απο 2 μηνες. Δουλευα ομως 8 ωρες, οποτε οι αντλησεις ηταν αναγκαιες και για να διατηρησω την παραγωγη μου και για να ταιζουν το παιδακι μου το γαλα του. Εδω να τονισω οτι ηταν μεγαλο μωρο και αναπτυσσοταν πολυ γρηγορα-2 μηνων ηταν ηδη 6,5κιλα-γεννηθηκε σχεδον τεσσερα. Θεωρω οτι αυτο παιζει καθοριστικο ρολο στο ποτε το παιδι αρχιζει να "στηνει" προγραμμα η' να το δέχεται τελος παντων. Γαλα εβγαζα 2 φορες οσο ημουν στη δουλεια -2 φορες ετρωγε και αυτος οσο ελειπα. Τον πρωτο μηνα επειδη φοβομουν μηπως δεν εχουμε εδραιωσει κουβαλαγα βαλιτσακι το  symphony και μετα αγορασα το  swing. Με το πρωτο εβγαζα 200 στην καθε αντληση με το swing 180. Η μανα μου του τα εδινε το ενα μπουκαλι μολις ξυπνουσε και το αλλο περιπου 3 ωρες μετα. Τρεις-τεσσερις ωρες μετα που ειχα γυρισει συνεχιζε τους θηλασμους. Ευτυχως σε εμας δουλεψε αυτο και το παιδι δεν συγχηστηκε με το θεμα μπιμπερο-βυζι. Τωρα εσυ αν οντως καταφερεις να επιστρεφεις απο τη δουλεια στο τριωρο πιθανο να μη χρειαστεις. Αυτο ομως αλλαζει πολυ και απο γυναικα σε γυναικα και απο παιδι σε παιδι. Θελω να πω πως ο δικος μου μετα τις 40 μερες εκανε πιο μεγαλα και λιγοτερα γευματα-πιθανοτατα επειδη ειχε ηδη παρει τα "πανω" του και  ειχε μονος του σταματησει να κάνει τα απειρα γευματα και θηλαζε περιπου καθε 2-3 ωρες. Απο το παιδι εξαρτονται ολα νομιζω. Το αλλο που μπορεις να κανεις για να μην σε αγχωνει το αν το μωρακι σου πεινασει πριν επιστρεψεις ειναι τραπεζα (το διμηνο που θα εισαι σπιτι) 

• 2 months later...

Καλημέρα σας!

Επανέρχομαι με τα καινούργια δεδομένα για τις συμβουλές σας. 

Η μικρή γεννήθηκε στις 17/2 με ύψος 52 βάρος 4.220 κ. και το Σάββατο θα κλείσει 4 εβδομάδες. Αν και στην αρχή έχασε πολύ βάρος (από το μαιευτήριο βγήκε 3.740  κι αφού συναίνεσα σε δύο ξένα γεύματα των 30ml έκαστο - επειδή φοβήθηκα ότι δεν θα μας έδιναν εξιτήριο), στο σπίτι άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Την 6η μέρα που την εξέτασε παιδίατρος ήταν 3.870 κι από τότε φαίνεται να τρέφεται κανονικά (αρκετές πάνες με ούρα και κενώσεις). 

Θηλάζει αποκλειστικά και συνήθως όλη μέρα. Ξέρω ότι είναι νωρίς για να μπει σε πρόγραμμα, αλλά είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιεί το στήθος ήδη ως πιπίλα. Δεν της αρνούμαι, θέλω να θηλάζει ανενόχλητη, αλλά πότε και πώς βάζουμε όρια....; Είναι ήδη η 4η εβδομάδα που είμαι με το μωρό στο στήθος περίπου 20 ώρες το 24ωρο. Είναι κουραστικό για μένα (δεν ξέρω για το μωρό, ίσως κι αυτή να πρέπει να ξεκουράζει το κορμάκι της σε στρώμα...), προβληματικό γιατί δεν μπορώ να πάω ούτε στην τουαλέτα χωρίς το μωρό, αλλά και στεναχωρεί τη μεγαλύτερη που βλέπει τη μαμά της συνέχεια αγκαλιά με το "καινούργιο" μωρό... Επίσης δυσκολεύεται να κοιμηθεί αν δεν είναι στο στήθος και όταν την αφήσω κάτω σε 5 λεπτά ανοίγει τα μάτια και κλαίει (ενώ στο σλινγκ πάνω μου, μπορεί να κοιμάται και 3ωρα μέσα στη μέρα). Πρώτη ερώτηση, λοιπόν, πώς και πότε ρυθμίζουμε το πρόγραμμα του μωρού όσον αφορά τους θηλασμούς;

Το ρωτάω εδώ, παρόλο που είμαι εκτός θέματος, γιατί συνδέεται με την επιστροφή μου στη δουλειά στις αρχές Ιουνίου, όταν θα είναι περίπου 3μιση μηνών. Θα έχει πρόγραμμα το μωρό μέχρι τότε; Φοβάμαι ότι αν συνεχίσω έτσι δεν θα ξέρω πόσο και πότε χρειάζεται να φάει. Επειδή ήδη χρειάζεται να απουσιάζω (για 1-2 ώρες) δεν ξέρω πόσο γάλα χρειάζεται κι αν πραγματικά θέλει να φάει ή της λείπει η παρηγοριά του στήθους (την κρατάει ο σύζυγος). Αν είμαι σίγουρη ότι έχει φάει καλά πριν φύγω, του λέω να την απασχολήσει μέχρι να γυρίσω. Αν πάλι δεν αντέχει το κλάμα και της δώσει γάλα, συνήθως τρώει 50-70 ml (δικό μου αντλημένο).

Τώρα, όσον αφορά την τράπεζα γάλακτος που προσπαθώ να φτιάξω. Νοίκιασα το symphony, και προσπαθώ όταν γεμίζει κάποιο στήθος να αντλώ γάλα. π.χ. όταν λείψω και γυρίσω σπίτι θα βάλω το μωρό στο ένα στήθος και θα αντλήσω από το άλλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις βγάζω στο δεκάλεπτο άντλησης (συν το δίλεπτο του ερεθισμού) περίπου 80-90 ml από τον αριστερό μαστό - ο δεξιός υπολείπεται και βγάζει 30 ml περίπου στο 10λεπτο... Δεν θυμάμαι τις αντλήσεις που έκανα στο πρώτο παιδί, αλλά διαβάζω εδώ μέσα για 150-200ml ανά άντληση κι απελπίζομαι ότι δεν θα φτάσει η τράπεζα για όταν επιστρέψω στη δουλειά. Με 3-4 δεκάλεπτες αντλήσεις, βγάζω το πολύ 130-150 ml όλη μέρα (κι όχι όλες τις μέρες). Αναμένονται τουλάχιστον 7ωρες απουσίες door-to-door και για αντλήσεις θα έχω το symphony, αλλά δεν παίζει να προλαβαίνω πάνω από μία άντληση....

Επίσης, εύχομαι να ισχύει αυτό που μας είπαν στο μαιευτήριο, ότι δηλαδή το στήθος παράγει γάλα όταν θηλάζει το μωρό, ενώ για την άντληση χρειάζεται "φορτωμένο" - αποθηκευμένο γάλα. Γιατί στη μικρή δίνω συνήθως το "φτωχό" δεξί στήθος (και για να το ενεργοποιήσει περισσότερο) και συνήθως αντλώ από το "καλό" που είναι το αριστερό.

Σημειωτέον ότι το βράδυ κοιμόμαστε δίπλα-δίπλα με το ένα στήθος στο στόμα της. Δεν ξέρω τι κάνει (αν θηλάζει τη νύχτα) πάντως από την μέρα που γυρίσαμε σπίτι, κοιμάται εκεί από τις 12 μέχρι τις 6μιση περίπου, οπότε ξυπνάει η οικογένεια και φεύγω από δίπλα της. Εκείνη την ώρα, προσπαθώ να αντλώ (10λεπτα πάντα) από το στήθος που έχει μείνει ανενεργό. Και πάλι όμως, το "φτωχό" δεξί στήθος δίνει γύρω στα 30ml, που μου φαίνεται λίγο μετά από ένα εξάωρο.... Τι μπορώ να κάνω ή δεν χρειάζεται ακόμα να κάνω...;;

Τέλος, επειδή αντλώ χωρίς πρόγραμμα (όποτε βρω ευκαιρία και νοιώθω γεμάτο το στήθος) και θα έπρεπε όλη την ώρα να πλένω-αποστειρώνω τον εξοπλισμό, αν η ποσότητα είναι μικρή (π.χ. σήμερα το πρωί 30ml), βάζω το μπουκαλάκι με τη χοάνη στην πόρτα του ψυγείου και συμπληρώνω με αντλήσεις μέχρι το τέλος της μέρας, οπότε μεταφέρω όλο το γάλα της ημέρας για κατάψυξη σε σακουλάκι αποθήκευσης με την ημερομηνία της κάθε ημέρας. Η παιδίατρος μου είπε ότι είναι οκ.

Κάθε γνώμη και συμβουλή ευπρόσδεκτη!

πρίν από 41 λεπτά , Mary_Chris είπε:

Καλημέρα σας!

Επανέρχομαι με τα καινούργια δεδομένα για τις συμβουλές σας. 

Η μικρή γεννήθηκε στις 17/2 με ύψος 52 βάρος 4.220 κ. και το Σάββατο θα κλείσει 4 εβδομάδες. Αν και στην αρχή έχασε πολύ βάρος (από το μαιευτήριο βγήκε 3.740  κι αφού συναίνεσα σε δύο ξένα γεύματα των 30ml έκαστο - επειδή φοβήθηκα ότι δεν θα μας έδιναν εξιτήριο), στο σπίτι άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Την 6η μέρα που την εξέτασε παιδίατρος ήταν 3.870 κι από τότε φαίνεται να τρέφεται κανονικά (αρκετές πάνες με ούρα και κενώσεις). 

Θηλάζει αποκλειστικά και συνήθως όλη μέρα. Ξέρω ότι είναι νωρίς για να μπει σε πρόγραμμα, αλλά είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιεί το στήθος ήδη ως πιπίλα. Δεν της αρνούμαι, θέλω να θηλάζει ανενόχλητη, αλλά πότε και πώς βάζουμε όρια....; Είναι ήδη η 4η εβδομάδα που είμαι με το μωρό στο στήθος περίπου 20 ώρες το 24ωρο. Είναι κουραστικό για μένα (δεν ξέρω για το μωρό, ίσως κι αυτή να πρέπει να ξεκουράζει το κορμάκι της σε στρώμα...), προβληματικό γιατί δεν μπορώ να πάω ούτε στην τουαλέτα χωρίς το μωρό, αλλά και στεναχωρεί τη μεγαλύτερη που βλέπει τη μαμά της συνέχεια αγκαλιά με το "καινούργιο" μωρό... Επίσης δυσκολεύεται να κοιμηθεί αν δεν είναι στο στήθος και όταν την αφήσω κάτω σε 5 λεπτά ανοίγει τα μάτια και κλαίει (ενώ στο σλινγκ πάνω μου, μπορεί να κοιμάται και 3ωρα μέσα στη μέρα). Πρώτη ερώτηση, λοιπόν, πώς και πότε ρυθμίζουμε το πρόγραμμα του μωρού όσον αφορά τους θηλασμούς;

Το ρωτάω εδώ, παρόλο που είμαι εκτός θέματος, γιατί συνδέεται με την επιστροφή μου στη δουλειά στις αρχές Ιουνίου, όταν θα είναι περίπου 3μιση μηνών. Θα έχει πρόγραμμα το μωρό μέχρι τότε; Φοβάμαι ότι αν συνεχίσω έτσι δεν θα ξέρω πόσο και πότε χρειάζεται να φάει. Επειδή ήδη χρειάζεται να απουσιάζω (για 1-2 ώρες) δεν ξέρω πόσο γάλα χρειάζεται κι αν πραγματικά θέλει να φάει ή της λείπει η παρηγοριά του στήθους (την κρατάει ο σύζυγος). Αν είμαι σίγουρη ότι έχει φάει καλά πριν φύγω, του λέω να την απασχολήσει μέχρι να γυρίσω. Αν πάλι δεν αντέχει το κλάμα και της δώσει γάλα, συνήθως τρώει 50-70 ml (δικό μου αντλημένο).

Τώρα, όσον αφορά την τράπεζα γάλακτος που προσπαθώ να φτιάξω. Νοίκιασα το symphony, και προσπαθώ όταν γεμίζει κάποιο στήθος να αντλώ γάλα. π.χ. όταν λείψω και γυρίσω σπίτι θα βάλω το μωρό στο ένα στήθος και θα αντλήσω από το άλλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις βγάζω στο δεκάλεπτο άντλησης (συν το δίλεπτο του ερεθισμού) περίπου 80-90 ml από τον αριστερό μαστό - ο δεξιός υπολείπεται και βγάζει 30 ml περίπου στο 10λεπτο... Δεν θυμάμαι τις αντλήσεις που έκανα στο πρώτο παιδί, αλλά διαβάζω εδώ μέσα για 150-200ml ανά άντληση κι απελπίζομαι ότι δεν θα φτάσει η τράπεζα για όταν επιστρέψω στη δουλειά. Με 3-4 δεκάλεπτες αντλήσεις, βγάζω το πολύ 130-150 ml όλη μέρα (κι όχι όλες τις μέρες). Αναμένονται τουλάχιστον 7ωρες απουσίες door-to-door και για αντλήσεις θα έχω το symphony, αλλά δεν παίζει να προλαβαίνω πάνω από μία άντληση....

Επίσης, εύχομαι να ισχύει αυτό που μας είπαν στο μαιευτήριο, ότι δηλαδή το στήθος παράγει γάλα όταν θηλάζει το μωρό, ενώ για την άντληση χρειάζεται "φορτωμένο" - αποθηκευμένο γάλα. Γιατί στη μικρή δίνω συνήθως το "φτωχό" δεξί στήθος (και για να το ενεργοποιήσει περισσότερο) και συνήθως αντλώ από το "καλό" που είναι το αριστερό.

Σημειωτέον ότι το βράδυ κοιμόμαστε δίπλα-δίπλα με το ένα στήθος στο στόμα της. Δεν ξέρω τι κάνει (αν θηλάζει τη νύχτα) πάντως από την μέρα που γυρίσαμε σπίτι, κοιμάται εκεί από τις 12 μέχρι τις 6μιση περίπου, οπότε ξυπνάει η οικογένεια και φεύγω από δίπλα της. Εκείνη την ώρα, προσπαθώ να αντλώ (10λεπτα πάντα) από το στήθος που έχει μείνει ανενεργό. Και πάλι όμως, το "φτωχό" δεξί στήθος δίνει γύρω στα 30ml, που μου φαίνεται λίγο μετά από ένα εξάωρο.... Τι μπορώ να κάνω ή δεν χρειάζεται ακόμα να κάνω...;;

Τέλος, επειδή αντλώ χωρίς πρόγραμμα (όποτε βρω ευκαιρία και νοιώθω γεμάτο το στήθος) και θα έπρεπε όλη την ώρα να πλένω-αποστειρώνω τον εξοπλισμό, αν η ποσότητα είναι μικρή (π.χ. σήμερα το πρωί 30ml), βάζω το μπουκαλάκι με τη χοάνη στην πόρτα του ψυγείου και συμπληρώνω με αντλήσεις μέχρι το τέλος της μέρας, οπότε μεταφέρω όλο το γάλα της ημέρας για κατάψυξη σε σακουλάκι αποθήκευσης με την ημερομηνία της κάθε ημέρας. Η παιδίατρος μου είπε ότι είναι οκ.

Κάθε γνώμη και συμβουλή ευπρόσδεκτη!

Να σε συμβουλεψω περί θηλασμού εγώ δεν μπορώ ιδιαίτερα γιατί εβγαζα με θηλαστρο το γάλα κ το έδινα με μπιμπερο. Αυτό που ξέρω σίγουρα πάντως είναι ότι όταν αντλεις με το θηλαστρο κ το βάζεις στο ψυγείο η επόμενη πάλι άντληση για να την αναμείξεις με την προηγούμενη θα πρέπει προηγουμένως να έχει μπει κ αυτή στο ψυγείο. Δεν κάνει το ένα γάλα να είναι ζεστό κ το άλλο κρύο.  Όσον αφορά τον θηλασμό αυτό που έχω ακούσει από άλλες κοπέλες είναι δύσκολα γίνεται να βάλεις σε πρόγραμμα το μωρό. Μία μικρή εξαίρεση νομίζω το έχει καταφέρει. Να σου ζησει το μωρακι!!

Καλημέρα! Να σου ζήσει η μπεμπούλα!

Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ αν και δεν τα έχω πολύ "φρέσκα".

Σε γενικές γραμμές τα θηλάζοντα βρέφη δύσκολα αποκτούν κπ πρόγραμμα στο θηλασμό. Ιδιαίτερα όσο έχουν τη μαμά διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο.  Σίγουρα βλέπει το στήθος και ως επαφή και όχι μόνο ως τροφή. Εφόσον είναι ευχαριστημένη στο μάρσιπο, μπορείς να την έχεις εκέι και να ασχολείσαι ταυτόχρονα με τη μεγάλη.

Όσο για την τράπεζα ούτε εγώ κατάφερα να φτιάξω, δεν με βόλευαν καθόλου οι αντλήσεις, αλλά το μωρό μου ήταν 6 μηνών όταν επέστρεψα στη δουλειά και τρεφόταν με στερεές όσο έλειπα. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι είχε ρυθμίσει ένα ¨βιολογικό ρολόι¨ μέσα του και όταν πλησίαζε η ώρα της επιστροφής μου σήκωνε τον κόσμο με το κλάμα του μέχρι να φτάσω σπίτι και να τον θηλάσω. Άρα εμπειρικά και μόνο θεωρώ ότι τα βρέφη από μόνα τους φτιάχνουν το "πρόγραμμα" όταν λείπει η μαμά τους και προσαρμόζονται σε αυτό. Τώρα επειδή το δικό σου θα είναι ακόμη μικρό όταν επιστρέψεις, αν δεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένη με την τράπεζα, δοκίμασε να δώσεις και ξένο για να μην έχεις άγχος εαν θα πεινάσει. Απλά να έχεις υπόψιν σου ότι θα χρειατει μια περίοδο προσαρμογής στο μπουκάλι και στο ξένο (αν χρειαστεί).

Κι εγώ είχα διαφορά στην ποσότητα γάλακτος μεταξύ των δύο μαστών από τη αρχή του θηλασμού ώς το τέλος, δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι, ίσως να συμβουλευτείς κάποια σύμβουλο.

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, Mary_Chris είπε:

Θηλάζει αποκλειστικά και συνήθως όλη μέρα. Ξέρω ότι είναι νωρίς για να μπει σε πρόγραμμα, αλλά είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιεί το στήθος ήδη ως πιπίλα. Δεν της αρνούμαι, θέλω να θηλάζει ανενόχλητη, αλλά πότε και πώς βάζουμε όρια....; Είναι ήδη η 4η εβδομάδα που είμαι με το μωρό στο στήθος περίπου 20 ώρες το 24ωρο.

Ειναι απολυτα φυσιολογικο να σε εχει για πιπιλα (γι'αυτο αλλωστε εφευρεθηκαν οι τεχνητες πιπιλες, για τις μαμαδες που δεν θηλαζουν) γιατι ειναι αναγκη του βρεφους. Δεν ξερω τι εννοεις με τον ορο "ορια". Ειναι επισης φυσιολογικο που ειναι πανω σου 24ωρες το 24ωρο, ειναι ακομη 4 εβδομαδων! Απο το τριμηνο και μετα που το μωρο βαζει ενα υποτυπωδες προγραμμα, θα μπορεις να θηλαζεις ανα 2-3 ωρες, αναλογως τις αναγκες της. Αφου εχεις αντλημενο, φυσικα και μπορει να το δινει ο συζυγος αυτες τις 1-2 ωρες που λειπεις. Σιγουρα θα λειπεις στο μωρακι σου, αλλα αν λαμβανει στοργη και ικανοποιητικη φροντιδα απο τον συζυγο μην το σκεφτεσαι καν.

Μπορεις να συνεχισεις να κανεις τραπεζα, αλλα για τις αντλησεις (ποτε τις κανεις, για ποση ωρα κλπ) δεν εχω εμπειρια να σε βοηθησω. Ισως θα μπορουσε να βοηθησει η @marakiz, που αν θυμαμαι πηγε νωρις στην δουλεια και ειχε κανει τραπεζα.

Επισης, καλο θα ειναι να μην την αφηνεις να κοιμαται με την θηλη στο στομα. Δοκιμασε να την βγαζεις με μια γρηγορη κινηση με το δαχτυλο οταν εχει κοιμηθει βαρια, εκτος βεβαια αν ενοχλειται πολυ βαζοντας τα κλαμματα και μη ηρεμωντας διαφορετικα, γιατι ειναι ακομη μικρη και ακολουθεις τις αναγκες της. Παρ'ολα αυτα δοκιμασε παντα να το βγαζεις, γιατι το πιο πιθανο ειναι καποια στιγμη να συνεχισει να κοιμαται χωρις την θηλη στο στομα.

Καλη συνεχεια!

• 5 months later...

Γειά σε όλους! Διαβάζω πολύ καιρό το φόρουμ και σήμερα χρειαζομαι κι εγώ μια βοήθεια! Ο μικρός μου είναι πλέον 10 εβδομάδων. Θηλαζω αποκλειστικά από την πρώτη μέρα. Χρειάστηκε να γυρίσω στη δουλειά στις 6 εβδομάδες καθώς μένουμε Αμερική και η άδεια μητροτητος εδώ δεν υπάρχει ούτε γι αστείο. 

Γενικά αντλω στη δουλειά 2-3 φορές και βγάζω συνολικά περίπου 300 ml. Το μωράκι το ταιζει η μαμά μου όσο εγώ είμαι στη δουλειά. Ακολουθούμε τις οδηγίες κατά γράμμα, μέγεθος θηλης, διάρκεια γεμάτος, στάση σώματος. Γενικά το τάισμα από το μπουκάλι παίζει να διαρκεί περισσότερο από το στήθος και όχι λιγότερο. Ωστόσο εδώ και μια περίπου εβδομάδα ο μικρός δεν παίρνει καθόλου στήθος όταν γύρναω σπίτι. Μόνο όταν είναι μισοκοιμισμενος. Αλλιώς, με το που τον βάλω στο στήθος κλαιει υστερικα. Έχει συμβεί σε καμία;  Υπάρχει τρόπος η περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση; 

9 ώρες πρίν, Nikolet2a είπε:

Γειά σε όλους! Διαβάζω πολύ καιρό το φόρουμ και σήμερα χρειαζομαι κι εγώ μια βοήθεια! Ο μικρός μου είναι πλέον 10 εβδομάδων. Θηλαζω αποκλειστικά από την πρώτη μέρα. Χρειάστηκε να γυρίσω στη δουλειά στις 6 εβδομάδες καθώς μένουμε Αμερική και η άδεια μητροτητος εδώ δεν υπάρχει ούτε γι αστείο. 

Γενικά αντλω στη δουλειά 2-3 φορές και βγάζω συνολικά περίπου 300 ml. Το μωράκι το ταιζει η μαμά μου όσο εγώ είμαι στη δουλειά. Ακολουθούμε τις οδηγίες κατά γράμμα, μέγεθος θηλης, διάρκεια γεμάτος, στάση σώματος. Γενικά το τάισμα από το μπουκάλι παίζει να διαρκεί περισσότερο από το στήθος και όχι λιγότερο. Ωστόσο εδώ και μια περίπου εβδομάδα ο μικρός δεν παίρνει καθόλου στήθος όταν γύρναω σπίτι. Μόνο όταν είναι μισοκοιμισμενος. Αλλιώς, με το που τον βάλω στο στήθος κλαιει υστερικα. Έχει συμβεί σε καμία;  Υπάρχει τρόπος η περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση; 

Μπορείς να επιμείνεις σε πολλούς θηλασμούς τη νύχτα και πολλή αγκαλιά δέρμα με δέρμα τα σαββατοκύριακα, και φυσικά συνεχείς θηλασμούς. Αλλά δεν υπάρχει εγγύηση και πάλι, δυστυχώς.

Καλησπέρα σας η 2η κόρη μου είναι 3 μηνών θηλάζει αποκλειστικά και δεν παίρνει πιπίλα. Επειδή σε ένα μήνα ξεκινώ δουλειά προσπάθησε ο άντρας μου να δώσει γάλα ξένο κ μητρικό με μπιμπερό αλλά τίποτα. πήρε μόνο μια φορά ξένο από ένα συγκεκριμένο μπιμπερό και μετά ποτέ ξανά. 2 φορές μάλιστα έλειψα εκτός, να μην με νιώθει, έχουμε δοκιμάσει 6 μπιμπαερό, διάφορες θηλές αλλά μάταια. πως θα γυρίσω δουλειά; βοήθεια! 

Δεν έχεις πολλές επιλογές, σίγουρα προτιμά το στήθος και την αγκαλιά σου, αλλά όταν πεινάσει θα πίνει κι από το μπιμπερό. Αλλάζουν πολύ γρήγορα συνήθειες τα βρέφη και προσαρμόζονται και σε μικρό χρόνο. Μην πανικοβάλλεσαι κι αν θέλεις να κάνεις πρόβες, να είσαι εκτός σπιτιού. Καμια από τις δυο κόρες μου δεν ήπιε από μπιμπερό όταν ήμουν σπίτι (όσο θήλαζα, εννοώ) είτε τους έδινα εγώ είτε κάποιος άλλος. 

Επεξεργάστηκαν by Mary_Chris

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Γεια σας κ από εμένα,ήρθε η ώρα να γυρίσω στην δουλειά μου (5ωρο θα κάνω)

Η μικρή μου είναι 9 μηνών.αναγκαστικά θα χάσουμε έναν θηλασμό.εννοειται δεν θέλω να αποθηλασω από τώρα.με τα νέα δεδομένα θα την θηλάζω το πρωί πριν φύγω,το μεσημέρι,το απόγευμα,το βράδυ πριν κοιμηθεί κ ανάλογα αν ξυπνήσει μεστην νύχτα.μιλαμε δλδ για 5-6 θηλασμους.ειναι αρκετοί για να κρατηθεί η γαλουχία;;;

16 ώρες πρίν, Lele_ είπε:

Γεια σας κ από εμένα,ήρθε η ώρα να γυρίσω στην δουλειά μου (5ωρο θα κάνω)

Η μικρή μου είναι 9 μηνών.αναγκαστικά θα χάσουμε έναν θηλασμό.εννοειται δεν θέλω να αποθηλασω από τώρα.με τα νέα δεδομένα θα την θηλάζω το πρωί πριν φύγω,το μεσημέρι,το απόγευμα,το βράδυ πριν κοιμηθεί κ ανάλογα αν ξυπνήσει μεστην νύχτα.μιλαμε δλδ για 5-6 θηλασμους.ειναι αρκετοί για να κρατηθεί η γαλουχία;;;

Mια χαρα σε αυτη την ηλικια, μην αγχωνεσαι. Απλα κανονιστε τα στερεα τις ωρες που λειπεις. Ετσι κι αλλιως τρωει πια στερεα, ας τα τρωει οσο δεν εισαι σπιτι

Ήρθε και δικιά μου ώρα να γράψω εδώ. Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί ανελαβα ένα μεγάλο έργο με το νέο έτος και πρέπει 8-4 περίπου να είμαι στο εργοτάξιο. Ο μικρός όταν θα ξεκινήσω κανονικά θα είναι σχεδον 7 μηνών. Τρώει φρουτα στις 10-11, μεσημεριανό κρέατος σούπα στις 1-2 και απογευματινό (είτε φρουτα είτε ξανά μεσημεριανό στις 6). Με το νεο έτος ξεκινάμε και το αυγό και το γιαούρτι. Το αυγό πριν τα φρουτα. Τώρα θηλάζει πρωί 7-8, μετά από κάθε γεύμα το βράδυ στις 9 και ξυπναει 1-2 φορές την νύχτα. Θα μπορώ να θηλάζω πρωί και μετά από τις 4 όπως πριν. Υποθέτω είναι καλά σε αυτή την ηλικία; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...